Klipa: "FMP može do vrha"

FMP je u poslednjoj deceniji konstantno pri vrhu naše i regionalne lige. Iako bez zvučnih imena klub iz beogradskog predgrađa je od 1997. godine osvojio četiri nacionalna Kupa i dva puta trijumfovao u regionalnoj ligi. Trener mladog tima Slobodan Klipa objašnjava za B92 u čemu je tajna uspeha kluba koji sa malo ulaganja pravi dobre rezultate, ali im uvek nedostaje poslednji korak.

Željko Čačija
Pošaljite komentar
  1. Od FMP-a nece biti nista vise. Radili su dobro nekada i imali odlicne timove, ali onda gazda cim dobije dobru ponudu, prodaje odmah igrace. U zadnjih 5 godina prodato je barem 20 dobrih igraca i sada kad je izvor presusio nema sta vise da se proda. Dzaba sto imaju kvalitetan rad sa klincima kada nema vise kvalitetnih klinaca odnosno igraca. Sve sto je vredelo je otislo iz tog kluba a ovi sto sad u njemu igraju su samo prosecni igraci i nista vise. Mozda je Covic pre par godina i mogao da ostvaruje dobit od kosarke prodavajuci dobre igrace ali toga vise nema i kosarka ce samo u buducnosti da mu donosi gubitak. Ocekujem da za par godina projekat FMP totalno propadne, jer ne moze se ziveti samo od prodaje igraca, pa nije ovo fudbal..
    Uskoro ce da ugasi Covic klub jer mu donosi samo gubitak i posvetice se samo biznisu jer od kosarke nema profita ni u Evropi a kamoli u Srbiji...
    (peki, 15. maj 2010 17:03)

    # Link komentara

  2. ma nemate pojma.Morsate napraviti tim za vise sezona,ako mislite nesto da uraite u nlb-evropi.Do tad nista
    (adi, 30. januar 2009 18:45)

    # Link komentara

  3. U našoj košarci 2 stvari mi smetaju:
    - Pioniri veoma brzo shvate da je najbitnije zeznuti protivnika i igrati sa švercovanim igračima koji su već ušli u pubertet. Znači od najranijih dana moral im postaje potpuno nebitan.
    - Forsiraju se dečaci koji su neprirodno izrasli za svoje godine. Onda se oni iskorišćavaju do besvesti sve dok im organizam ne posustane zato što mišići nisu sposobni da podrže toliko izrasle kosti i onda dolayi do povreda.
    Ali kome je to bitno.
    (Vladimir, 15. decembar 2008 20:34)

    # Link komentara

  4. Apsolutno se slazem sa komentarom Br.3. Pikavac od 160 cm koji nemoze da se dobaci do kosa sa linije 6,25 da nije zalosno bilo bi smesno. Sta reci zbog takvih sam prestao da se bavim kosarkom iako sam bio jedan od njboljih. Ali sam na mojoj poziciji pleja imao malog debelog ciji je cale bio sponzor,zbog njega smo imali sve poraze u ligi.
    Fmp pravi igrace koji igraju kosarku koja uspavljuje uce ih samo da sutiraju i igraju kao pre 20 godina. Ni jedan od njih nikada nece moci da igra u NBA zato sto su kilavi.
    Zamislite tog kilavog Covica kako Ven Vejd skace preko njega preskoci ga i zakucava, mislim stvarno.
    Trenutni rezultati su odraz njihovog rada i posledica mocnih oceva u Srbiji.
    Covicu idi pravi konzerve u fabrici nisi ti za ovaj sport.
    Idi na balet.
    (Marijus, 1. decembar 2008 14:52)

    # Link komentara

  5. Kao dugogodisnji pratilac nase kosarke moram da primrtim da je FMP NAJVECI promasaj nase kosarke.Kosarka se igra zbog publike a oni za utakmicu sa partizanom stave cenu karte od 500 din i umesto da imaju punu dvoranu oni imaju polupraznu. Takodje cim se u Zelezniku pojavi neki igrac zbog koga bi vredelo otici i gledati ga ( Teodosic ) oni ga brze bolje prodaju, mozda da bi Filip mogao da igra koliko hoce i sta hoce i da trener ne sme da ga izvede iz igre.Takodje klub koji nema ambiciju da osvaja trofeje ne moze ni da napravi igrace za repku.
    (Dragan, 18. novembar 2008 14:14)

    # Link komentara

  6. Ma vi ste cudo.Svaka vam cast,samo napred!
    (misko, 13. novembar 2008 20:49)

    # Link komentara

  7. ...nema nista snaznije,jace i vrednije od odlicnog,rada trenera i igraca, rezultata,kojem je doslo vreme...napred momci&napred slobo....
    (PRO..., 12. novembar 2008 23:43)

    # Link komentara