Nenad Matejić: Srpski ragbi u lošem stanju

Ragbi je jedan od najpopularnijih sportova na planeti. Igra se u celom svetu, ali u Srbiji je na niskim granama. Razloga je mnogo. Slaba zastupljenost u medijima, loš rad u savezu, mali broj klubova i ekpsanzija američkog fudbala. Nenad Matejić, igrač Partizana i kapiten nacionalne selekcije, u intervjuu za B92 priča o svim razlozima lošeg stanja u našem ragbiju.

Željko Čačija
Pošaljite komentar
  1. Mogu da se pohvalim da sam odigrao preko 300 ragbi utakmica, da sam 17 godina bio aktivni igrač, da samo bio državni reprezentativac, da sam bio sportista saveznog ranga, dugo godina kapiten RK Partizan, da sam igrao ragbi u inostranstvu, da samo osnovao dva ragbi kluba, da sam bio menadžer nacionalnih selekcija seniora, U20, U14 i U12, da sam trener FIRA-AER nivo II...
    Iz ovoga se zaista vidi da sam previse iskompleksiran.

    Poenta moje diskusije je da igrači ne treba da se bave problemima u nacionalnim savezima, pogotovu što RK Partizan upravo snosi najvecu odgovornost za prikrivanje finasija u savezu. Dečka su gurnuli da priča, o stvarima koje nisu njegov posao.
    (Pile, 4. april 2008 10:31)

    # Link komentara

  2. kakvi ste vi kompleksasi,decko nije imao nameru da pljuje druge klubove, vec kritikuje rad u savezu,sta ste vi uradili ,cime mozete da se pohvalite
    (rugby, 2. april 2008 23:39)

    # Link komentara

  3. Samoreklamerstvo sopstvenog kluba (dok je ostatak oklnog sveta CRN), ima i drugo lice:

    Za takmičenja mlađih kategorija RSS za proleće 2008, prijavljene su po jedan ekipa sledećih klubova: JUNIORI - Crvena Zvezda (Beograd), Pobednik (Bgd), Dinamo (Pančevo), Banovo brdo (Bgd), KBRK (Bgd), Kruševac (Kš) i Zemun (Zemun); KADETI - Pobednik (Bgd), Zaklopača (Zaklopača), Morava (Leskovac), KBRK (Bgd), Singidunum (Bgd) i Zemun (Zemun)
    Među 10 klubova koji imaju takmičarske ekipe mlađih kategorija nema imena SLAVNOG RAGBI KLUBA - Partizan (Beograd).
    Ako koza laže, ne laže rog.
    (William Webb Ellis, 25. mart 2008 23:28)

    # Link komentara

  4. Kapiteni jedne sportske reprezentacije se ne bavi finasijama u okviru granskog ( ragbi ) saveza, a ni lokacijama za teren, svog kluba.
    Gospodin kapiten, koji je skoro dosao u Partizan, treba da zna da ljudi iz Partizana imaju najvecu odgovorornost za prikrivanje finansija u Savezu, kao i za to da za 50 godina nisu uspeli da obezbede lokaciju za ragbi teren,
    (Pile, 19. mart 2008 19:15)

    # Link komentara

  5. Slovenija- Moldavija 18:0
    U cetvrtak igramo protiv Moldavije. Velike sanse da se u subotu u finalu borimo za ulazak u grupu C.
    Pozdrav iz Lugana
    [link]/
    (Slonce, 17. mart 2008 19:05)

    # Link komentara

  6. Gospodin ocigledno nije upucen u sve o cemu je govorio u regionalnoj ligi ucestvuje 3 nasa kluba i svi su iz nase prve lige. Neucestvuje samo RK Partizan koji je prsle godine bio poslednji u nasoj ligi. A sto se tice novca u RK Savezu Srbije izneo je previse optuzbi koje nije potkrepio ni cinjenicama ni konkretnim dokazima.
    VELIKI POZDRAV LJUBITELJIMA RAGBIJA
    (djdjdj@yahoo.commiki, 17. mart 2008 17:43)

    # Link komentara

  7. Zao mi je sto ragbi nije toliko popularan sport kod nas u Srbiji.Ja sam zaljubljenik u ragbi i posto zivim u Italiji pratim sve njihove meceve,napredovali su dosta u zadnjih pet godina.Za one neupucene za italijansku reprezentaciju igra i Marko Stanojevic,naseg porekla,igra u Engleskoj.(sport br.1 u Engleskoj,ne fudbal, apsurdno ali tacno).
    (Vlada, 16. mart 2008 21:06)

    # Link komentara

  8. Pobeda Juniorske reprezentacije Srbijeu 1. kolu Evropskog prvenstva u ragbiju za igrace do 18 godina, koje se igra u Trevisu, Italija.
    U utakmici protiv Slovenije Srbija je pobedila ubedljivo sa 58:0!
    Sledeca utakmica se igra u sredu 19.03. u 18:30 protiv Moldavije .
    Vise detalja sa prvenstva mozete naci na adresi:
    [link]/
    (Slonce, 15. mart 2008 22:21)

    # Link komentara

  9. Sto mi krivo...Ziv sam se pojeo.....
    (Zare, 14. mart 2008 19:06)

    # Link komentara