U susret novoj teniskoj sezoni - WTA tour

U prvom delu uvoda u tenisku 2008. govorili smo o pojedinačnim ambicijama srpskih tenisera i teniserki, kao i o njihovim mogućnostima i očekivanjima u narednoj godini.

Drugi tekst bio je posvećen mogućnostima srpskih tenisera i teniserki na Olimpijskim igrama, Dejvis i FED kupu.

U trećem delu uvoda u tenisku 2008. godinu govorićemo o vodećim teniserkama WTA tura, kao i o nekima koje to tek treba da postanu.

Prethodna godina protekla je u znaku Žistin Enan, koja je trijumfovala na Rolan Garosu, US openu i Mastersu, igrala polufinale Vimbldona i ukupno osvojila deset trofeja. Sestre Vilijams su se konačno vratile u prvih 10, gde im je objektivno i mesto. Starija sestra Venus bila je najbolja na Vimbldonu, a Serena na Australijen openu. Zbog učestalih problema sa povredama i želje da zasnuje porodicu karijeru je okončala Kim Klajsters, a katastrofalnu godinu imala je Ameli Moresmo. Nekada prva teniserka sveta pala je na 18. poziciju i na Gren slem turnirima nije prošla dalje od četvrte runde. Krajem godine na profesionalnu scenu vratila se Amerikanka Lindzi Devenport i sa dve titule (Kvebek Siti i Bali) dokazala da je napavila pravu odluku. Takođe, svoj put ka vrhu polako krče i nove, perspektivne teniserke predvođene Mađaricom Agneš Savaj.

Pošaljite komentar
  1. KAKAV KOMENTAR...(WTA)nepamtim kada sam zadnji put procitao ovakav komentar, zaista ovo je pravi izvestaj i predvidjanja za sledecu sezonu. Nimalo pristrasan samo prave cinjenice i vise nego realan prikaz o stanju u sadasnjem zenskom Tenisu. Samo osoba sa punim znajem moze ovako da vam docara ocekivanja u sledecoj sezoni. Hvala Vam sa iskrenom zeljom da u buducnosti vidim Vase vise nego objektivne komentare. Pozdrav iz daleke Australie.
    (Wogy, Australia, 9. februar 2008 02:05)

    # Link komentara

  2. odlican tekst
    (816, 10. januar 2008 21:48)

    # Link komentara