U susret novoj teniskoj sezoni - OI, Dejvis i FED kup

U prvom delu govorili smo o pojedinačnim ambicijama srpskih tenisera i teniserki, kao i o njihovim mogućnostima i očekivanjima u narednoj godini.

U drugom delu čitaćete o tome šta oni mogu da pruže na reprezentativnom planu, kroz Dejvis i FED kup, kao i na Olimpijskim igrama. Odlične igre i rezultati naših predstavnika na turnirima širom sveta daju nam za pravo da se nadamo dobrom plasmanu i u takmičenjima na nacionalnom nivou, gde se teniseri i teniserke bore manje za sebe, a više za državu iz koje potiču.

Pošaljite komentar
  1. da je Ana zeljela igrati bili u vecoj sansi nego muskarci za triumf, ali ako ce Jankoviceva naljuti, ona ce samo dici to takmicenje jednog lepog dana.

    Sto se tice muskaraca, pa kad je neka rvatska mogla tuci Ruse u spliti, pa i mi mozemo tuci Ruse u Rusiji, bar matematicki je to dokaz dok u stvarnosti je sve moguce/pa je moguc i poraz.
    DK je ipak NAS----SRPSKI!
    (Delia Glingon, 21. januar 2008 20:34)

    # Link komentara

  2. @Darko
    Jelena nije ni u kakvom usponu, ne piši bez veze.
    (Dragan, 14. januar 2008 19:47)

    # Link komentara

  3. Не смарајте људе да играју за репку без разлога.У тенису је то потпуно ирелевантно.Нека они освоје грен-слем, то се памти.
    (pex, 9. januar 2008 23:05)

    # Link komentara

  4. Ako na OI uzmemo jednu medalju fenomenalno. Tu se igra za bronzu, nije dovoljno uci u polufinale,igra se 6 meceva u osam, devet dana, jos ako nasi budu i dubl igrali bice bas naporno. Mada podloga nam savrseno odgovara. FED kup je potpuno nevazan jer nam treba dve godine da bi igrali sa najjacima, a ove ce i Jelena i Ana da igraju jer moraju zbog OI, posle ko zna. Za DAVIS kup imamo ipak preslabog drugog tenisera, jer druga tabla vrhunskih reprezentacija su igraci medju 20. Vazno je izborimo opstanak, pa kada prvo kolo budemo igrali kuci bice sve drugacije.
    (Dusan, 9. januar 2008 07:11)

    # Link komentara

  5. potpuno se slazem sa ovim clankom...imamo velike domete za tenis...Novak, Jnako, Nenad, Jelena, Ana i ostali teniseri su u velikom usponu...

    Dejvis kup protiv Rusije-realno je da smo autsajderi, ali pokazali smo i protiv Australije da se zna kako se igra za Srbiju..verujem u nase momke da ce upseti da pobede Ruse pa makar bilo i 3:2 :)

    Fed kup u Budimpesti: Nadam se da ce se i Jelena i Ana naci u Madjarskoj i konacno odigrati zajedno u reprezentaciji...imao dve najbolje teniserke na svetu..3 i 4 igracica na WTA listi je fenomenalno..verujem da ce te upset zajedno da izborite plasman za Svetsku B grupu...

    OI u Pekingu:sto se tice devojaka, ocekujem najmanje 2 medalje(ili dve u singlu ili 1 u singlu i 1 u dublu) ako se igra na podlozi kao sto se igra u Americi, ondak imamo velike sanse jer nase obe teniserke jako dobro igraju na toj vrsti podloge..sto se tice muskih, mislim da su nam dve medalje sasvim dovoljne(Novak u singlu i u dublu zajedno sa Nenadom)

    srecno na svim takmicenjima u ovoj godini i nadamo se lepim vestima iz Dejvis kupa, Fed kupa i Olimpijskih Igara...
    (darko, 7. januar 2008 13:27)

    # Link komentara