U susret novoj teniskoj sezoni - deo I

Počela je nova teniska sezona. U narednih nekoliko tekstova napravićemo uvod u nju, kako bismo videli šta nas to očekuje u teniskoj 2008. U prvom delu bavićemo se mogućnostima, ambicijama i očekivanjima srpskih tenisera i teniserki.

Godina za nama bila je najuspešnija u istoriji srpskog tenisa. Novak Đoković je osvojio pet turnira, igrao finale US opena i dogurao do 3. pozicije na ATP listi, dok je Ana Ivanović je trijumfovala na tri takmičenja, igrala finale Rolan Garosa i sezonu završila na 4. mestu na WTA lestvici. Jednu poziciju bolje plasirana od nje bila je Jelena Janković, koja je osvojila četiri trofeja u singlu, a pobedila je i na Vimbldonu u miks-dublu. Janko Tipsarević je okončao godinu kao 52. teniser sveta, podigao je pehar na ‘čelindžeru’ u Zagrebu i igrao polufinale Kupa Kremlja u Moskvi. Velike želje u narednoj sezoni imaju i Viktor Troicki, Ilija Bozoljac…

Nova sezona donosi velika iskušenja svima, a nekima bi 2008. mogla biti presudna u daljim karijerama.

Pošaljite komentar
  1. aNA JE NAJBOLJA.........aNA ZAKON
    (TANJA, 25. decembar 2008 17:54)

    # Link komentara

  2. Staga je ovde lozaca......je l radi ovde neko il su svi veciti studenti?
    Zimonjic je lulce od coveka i sjajan teniser, al nije brate u ligi Novaka Djokovica niti bilo kog singl top ten igraca, i ja ga volim ko keva, ali treba biti realan i fokusiran na prava uzbudjenja i prave sanse u narednoj godini, a Zika je leba i svi ga volimo....
    (svetlana, 9. januar 2008 23:53)

    # Link komentara

  3. Bravo Marko, svaka ti je na mestu!
    (kikiriki, 9. januar 2008 22:59)

    # Link komentara

  4. Uporedjivati Razzano i Srebotnik sa jednom Golovin i Vajdisovom je smesno. Zao mi je sto JJ najlosiji zeb ima kada je u najlosijem stanju. Bas me zanima koliko je Ana napredovala kada je suta Enan bude oduvala. Stalno se prica kako zistin pobedjuje JJ. To je jer Ana nema prilike da igra protiv nje , jer ni ne ide na turnire gde se ona pojavljuje. Jelena bar otkine set, ana dodje do famozne 4. Cinjenica da set nije uzela ni protiv jene Vilijams dosta govori, dok JJ koja je ,,matora,, sa 22 ima pozitivan scor. Morezmo je prvi GS uzela sa 27 a ne 26. dakle JJ ima jos fore i ne vidim zasto se u Srbiji velica Ana a Jelena smatra nekom dundjerkom kada je objektivno najbolja defanzivna igracica na planeti
    (Marko, 9. januar 2008 10:28)

    # Link komentara

  5. @Sofija i ostali...
    Polako bre, sto se odmah napali covek? Ok za Zimu se stvarno i ja slazem. Realno je da Pasanski i ostali navedeni neamju kvalitet za neke bolje rezultate, nije to preostro, samo realno. Ako Bozoljac sa dvorucnim forhendom ista ozbiljno napravi, onda stvarno..Milane, ciji je, ako nije od Enan, najbolji bekhend, svega ti? Morezmo je osovjla GS sa 26 ,ali tenis je danas takav da se stalno pojavljuju mladje, fizicke jace i bolje igracie koje potiskuju starije...
    Clanak je dobar, svidja mi se i ne vidim razloga za toliko pljuvanje.
    Pozdrav svima, srecna Nova godina!
    (Azdaja, 3. januar 2008 19:55)

    # Link komentara

  6. Martina Navratilova je svoj prvi Gren Slem u singl konkurenciji osvojila u 22. godini, posle toga ih je osvojila još 17, a Jelena sada hvata "poslednji voz"?
    Ma svaka čast za autora članka, inače slažem se sa onim što je Sofija napisala.
    (filip, 3. januar 2008 16:43)

    # Link komentara

  7. Postovani gospodine Ozmo,
    sa zadovoljstvom sam citala svaki Vas tekst objavljen na ovom sajtu i uglavnom ih nisam komentarisala. Ovog puta sam ipak odlucila da kliknem na "posaljite komentar". Skoro u potpunosti se slazem sa svim napisanim, ali smatram da ste napravili nekoliko propusta i da cete svojom subjektivnoscu dati slagvort mnogim komentatorima da nastave sa uporedjivanjima dve nase vrlo uspesne mlade dame.
    Izostavili ste Nenada Zimonjica-vrlo nekorektno.
    Anine uspehe stavili ste na drugo mesto, iako ima jednu titulu manje i iako je slabije rangirana za jednu poziciju od Jelene. Doduse, za sada.
    Pasanski ima 25 godina i ne treba se nadati napretku, isto vazi i za Vemica, Ilija nema kvalitet, Vojka nije sazrela za velika dela...Cak i ako prihvatimo to kao istinu, mislim da je s Vase strane malo preostro. Ne mogu svi biti u vrhu, biti najbolji, ali treba ih podrzati i postovati sve sto su u dosadasnjoj karijeri uradili.
    Posle fantasticne godine Novakove ambicije su naravno osvajanje GS, ali ukoliko se to ne desi, ambicije srpske sportske javnosti nece biti zadovoljene!!??
    Jelenin "poslednji voz", nipodastavanje osvajanja "manjih turnira" (bila su i dva Tier I). Pitam se koliko malih turnira su osvojili u svojoj karijeri Federer i Henin? Sto se tice manekenisanja, ja bih rekla "moze joj se"! Nista manje od Ane, koja je ubedljivo najslikanija teniserka posle Marije Sarapove trenutno!
    Sezona je pred nama, videcemo sta ce se izdesavati. Ja im zelim mnogo srece i pre svega zdravlja, uspeha, malih i velikih titula, da budu humani kao i do sada...A Vama ce se Novogodisnja zelja uskoro ispuniti, vec posle turnira u Sidneju!
    (Sofija, 2. januar 2008 22:13)

    # Link komentara

  8. Slazem se da nije korektno izvestaj o nasem tenisu napisati bez Zikija. Ne slazem se sa mnogo stvari. Enan nema najbolji bekend medju teniserkama, mozda je najlepsi, ali joj on donosi 10% poena i sluzi kao priprema za forhend ili izlazak na mrezu, a mnogo ih baci i u aut. Janku je brzina vise nego solidna i to uopste nije stvar sa kojom kuburi, a Jelena moze prvi GS uzeti sa 26 kao sto je to uradila i Morezmo koja je usla u top10 mnogo pre 22-ge godine sto je uradila Jelena ciji je forhend medju slabijim kad je rec o vrhunskim igracicama. Karlovic sad igra tenis karijere, a stariji je od Pase 3,5 godine tako da ni za njega nije kasno, a Ilija je celu proslu godinu bio povredjen pa njegov trenutni ranking ne govori nista o njegovoj realnoj snazi. Necu da kazem da gore potpisani nema pojma, ali ovo su stvari kojih se secam i sa kojim se ne slazem nakon letimicno procitanog teksta.
    (milan, 2. januar 2008 21:32)

    # Link komentara

  9. uzo sam gospoji
    bijo našo na bubljaku
    prau prafcatu šivacu masinu
    ima otsad daje zovem romi šnajder
    ane koi dosad
    dase zabrinuto strepim brinem patim brigam i sekiram
    dalce distera oko jar uvek samo veze štrika kukica hekla i plete
    doklen gleda na televizoru u neku lepu i zanimnjivu tenisku utaknicu

    lutajući reporter tuta bugarin
    nežno šapće sneguljici
    dok patuljci ruju
    u rudnici
    (tuta bugarin, 2. januar 2008 21:10)

    # Link komentara

  10. Opet zaboraviste i zapostaviste Zimonjica - naseg najboljeg dubl igraca. Covek je osvojio toliko turnira, doneo toliko pobeda u Dejvis kupu, sada ima sjajnog partnera i ima priliku da mozda odigra najbolju sezonu u karijeri, a vi ni reci o njemu. Stvarno nije u redu - i dubl je tenis. Ako ste vec pomenuli Jecinu pobedu u mesovitom dublu, mogli ste nesto da napisete i o Nenadovim uspesima i perspektivi. To sto ima 31 godinu ne znaci da je na kraju karijere, Nestor je u 35-oj osvojio Masters kup.
    (Sale, 2. januar 2008 16:25)

    # Link komentara

  11. Ključna stvar za Novaka u ovoj sezoni je da štedi snagu i pametno bira turnire. Pokazalo se prošle godine da kada je svež može sve, a kda je umoran-ne može ništa. Zato, zaobići Estorile, Umage i slične turnire i skoncentrisati se na Gren Slemove i Masterse. Sa takvim pristupom prvi Gren Slem nije daleko. Uz malo sreće i dobrog zdravlja, eto Novaka na drugom mestu ATP liste na kraju godine.
    Sve najbolje majstore!!!
    (Toni, 2. januar 2008 15:22)

    # Link komentara