104, 103, 102....odbrojavanje i dalje traje

Startna petorka Rakočević, Pavlović, Stojaković, Krstić, Miličić, sa Vujanićem, Jarićem, Radmanovićem i Milojevićem kao prvim zamenama sigurno bi čitavoj naciji ulivala nadu da na Evropskom šampionatu u Španiji možemo stići do jedne medalje, možda čak i one najsjanije. Ovako u situaciji kada su brojni igrači povređeni, veliki broj onih najkvalitetnijih se već oprostio od nacionalnog dresa, a motivacija kod određenih nije na najvišem nivou, atmosfera oko prve srpske košarkaške reprezentacije praktično da i ne postoji.

Ilija Kovačić
Pošaljite komentar
  1. Bruka za nasu kosarku kojom smo se nekad toliko ponosili.Najbolji nasi kosarkasi uvek izbegavaju pozive selektora nalazeci svakojake izgovore,a Predrag Stojakovic svake put nalazi izgovore govoreci da ide u vojsku,Rakocevic se nije odazvao pozivu zbog nekakve povrede,ali ipak ocekuje poziv za sledece prvenstvo!!! S R A M O T A!!!!!!!!
    (Nemanja, 2. jul 2007 21:41)

    # Link komentara

  2. sve penzioner, do penzionera ,.....
    (Djeneral, 20. jun 2007 15:19)

    # Link komentara

  3. moje misljenje je da pedja stojakovic nikad nece zaigrati za reprezentaciju srbije.postoji mnogo cinjenica koje govore u prilog tome,i mislim da je to i realno ocekivati.
    smatram da nam igrac njegovog profila nije neophodan za medalju na ovom prvenstvu-sto je neki cilj koji je realno ispuniti..
    rakocevic je mvp,i verovatno je on taj koji moze da iznese ono sto nam treba na poziciji keca,a marinovic moze da bude dostojna zamena u defanzivnim zadacima-zavisno od protivnika ispred.
    -avdalovica treba obavezno u reprezentaciju pozvati.sjajan igrac.
    mislim da je dragovic dosta perspektivan momak,ali da nije u ovom trenutku za repku-bar prema partijama koje sam ja ispratio.
    tripkovica ni slucajno ne zvati,trosi jedno mesto..

    mislim da nam uprkos otkazima mnogih nije tesko da sastavimo reprezentaciju koja moze lako do polufinala,a potom uz neke 87' dopune,za koju godinu ponovo da vladamo starim kontinentom..
    u jednom sam siguran sto se nase kosarke tice,da je izbor moke slavnica za selektora potpun promasaj u ovom trenutku-i jedinu korist od njega imace igor rakocevic-koga on obozava,i kome ce verovatno biti dodeljena uloga lidera i kapitena.

    i da,kapa dole,za odluku sase pavlovica.decko je na mestu potpuno-i on ce mozda i da uradio ono sto se godinama ocekivalo od radmana,a on nije pokazivao..
    (sigi stru, 15. jun 2007 13:18)

    # Link komentara

  4. Govorite o tome kako bi trebalo da izadjete iz JL,kako je Sinalco liga najca na Balkanu,Evropi...Svemiru,a ne mozete nabrojati ni pet igraca iz te lige koji bi mogli nositi dres Srbije,odnosno na silu ih utrpavate u reprezentaciju a ustvari ne zasluzuju ni igru u svojim timovima.Drugo opet su Vam u reprezentaciji 4-5 Crnogorca kojima se ja ponosim a po kojima bi ste sjutra odmah pljuvali ( primjer Jovetic)jer bi Vas navodno izdali ako ne donesu zlato iz Spanije...Spustite se na zemlju ne letite vise,zar ne.
    (Joe, 13. jun 2007 13:24)

    # Link komentara

  5. 1. Pavlovic - decko igra u petorci tima koji igra finale NBA, sta vise reci. Jedan od kljucnih igraca, pogotovo u odbrani ako je skoncentrisan

    2. Vujanic - Bez obzira sto je dugo pauzirao, pokazao je da moze za kratko vreme da digne formu. Hladan kao spricer, a takvi nam trebaju.

    3. Tepic - Mali Bodiroga,(daj Boze da bude trecina Bodiroge), moze, i ako je mlad da odradi svaki zadatak, a pritom ima velika m..a.

    4. Jaric - bez obzira na sva desavanja u prethodnim godina, decko jeste patriota, hoce da igra za reprezentaciju. Treba samo naci pravu poziciju na parketu za njega, i ima da odigra vrhunski. Naravno treba da zaboravi na sve nesuglasice sa saigracima, i samo pod tim uslovom moze da odigra vrhunski. Takodje moze da odluci utakmicu, ali ga ne treba pritiskati.

    5. Rakocevic - ("kolega prethodnog"), u odlicnoj je formi, samo sto ne bi trebao da bude lider, nikako. Nema mentalitet, sto ne znaci da ne moze da da najvise poena. Treba da daje koseve, ali ne da vodi igu i ne da on odlucuje o igri. Preduslov je potpuno spustanje njegovog ega na zemlju, sto je Mokin posao.

    6. Milicic - stasava u mocnog centra. Treba nam snaga pod obrucima, s obzirom na nove tendencije u igri pod kosem. Trener treba da ga dobro uputi na njegove zadatke, i to vrlo precizno, jer samo tako moze da pomogne, da se ne bi "izgubio" na terenu. Naravno dati mu veliku moralnu podrsku (ovo se odnosi na strucni tim).

    7. Radmanovic - veliki talenat, jos vece fizicke predispozicije. Polako shvata da bez nacionalnog dresa i podrske Srbije, ne moze mnogo da uspe. Moka i ostali treba da ga dovedu u red i da mu objasne neke "stvari". Mislim da je kod ovog igraca, kljucna stvar psiholoska stabilnost. Ukoliko u tome uspe, takodje jedan od vodecih skakaca i kosgetera.

    8. Gurovic - i dalje neophodan reprezentaciju u ovom momentu. Bez obzir na godine, i dalje niko u Evropi ne moze dobro da ga cuva, a mnogi ga se i dalje "plase". Veliki pozitivac i optimista.Igrac za poslednje minute.

    9.,10.,11. i 12. igraci treba da budu iz generacije 87. Ovde treba biti pazljiv pri izboru, jer ce oni bit nosioci nove generacije.

    Trener - Moka, nazalost nema iskustvo kao trener, nije takticar, bez uvrede. Ima dugacak jezik, koji mora da obuzda, jer sa ovim momcima treba biti strpljiv. Naravno ne treba ni da im podilazi. Potreban mu je mladji pomocnik, neko malo lucidniji, jer smo oduvek bili poznati po takvoj igri.

    Uz malo srece, dobrih priprema, temeljnog rada, pre svega na stvaranju dobre atmosfere, mozda i uradimo nesto.
    U svakom slucaju, puno srece momcima zelim!
    SRBIJA!!!
    (nasi, 11. jun 2007 20:07)

    # Link komentara

  6. Alo ljudi, jel ste vi slepi? Čovek vam napiše lepo, da je Rakočević odustao jer mu Dule nije obećao da će biti prvi plej i vi ga pljujete i kažete da je uvek bio uz reprezentacijun. Ma važi... jel ste zaboravili, kako je protiv Španaca posle svakog njegovog koša Fernandez zakucavao ili polagao. A u kontra napadu, umesto da doda loptu Raičeviću koji čeka da je zakuca, on se zabija u maljave grudi Garbahoze. Mislim voleti košarku je jedno ali i razumeti se u istu je nešto sasvim drugo.
    Taj isti Rakočević je na turniru Hong Kongu pred prvenstvo sveta na time-outu rekao Šakoti da on ne može da igra onako kako su se dogovorili. Čovek mu lepo kaže : Ali Igore jel smo se dogovorili da ovako odigramo? , na šta mu ovaj kaže: Ma ja ne mogu tako da igram!- Mislim bio je prenos na TV-u i jasno se čulo. Sutradan on u intervjuu ka RTS kaže: Atmosfera u timu je odlična, na nama je samo da slušamo trenera i da damo sve od sebe. Mislim strašno.
    Dajte ljudi, budite malo realni. Dosta smo bili ovce i nasedali na priče o patriotizmu. Miličić me je sa druge strane oduševio i nadam se da će nastaviti da napreduje u svakom pogledu. Ipak je on sa 18 otišao u Ameriku. Ja sa 18 nisam znao ni d... da obrišem, i sad ću ja njega da osuđujem zbog nečeg.
    Pozdrav svima
    (Bledi, 10. jun 2007 19:48)

    # Link komentara

  7. Pravo je vreme da reprezentacija Srbije dovrši podmlađivanje i krene u pohod za ponovo osvajanje svetskog vrha. Pošto ne možemo da računamo na Krstića, Gurovića i Sojakovića ostaje da kapitensku traku preuzme Saša Pavlović, a reprezentacija bi izgledala ovako:

    PRVA PETORKA:
    PG Miloš Teodosić
    SG Saša Pavlović
    SF Luka Bogdanović
    PF Nemanja Aleksandrov
    C Darko Miličić

    DRUGA PETORKA:
    PG Miloš Vujanić
    SG Uroš Tripković
    SF Branko Jorović
    PF Ognjen Aškrabić
    C Kosta Perović

    REZERVE
    PG Bojan Popović
    SG Milenko Tepić

    Ovi igrači mogli bi sa manjim izmenama zajedno da igraju desetak godina. Ovo je budućnost srpske košarke!
    (Uliks, 1. jun 2007 01:12)

    # Link komentara

  8. Evo spiska, postovani prijatelji!Dakle to je to.32 imena.Malo previse, ali od viska glava ne boli.U sustni tu su oni koji treba da budu a i ima nekih koji su zalutali, no sta je tu je.Jos samo da Pekovic kaze DA Srbiji i NE vesku barovicu,malo v i malo b .
    (djuka i stevo, 29. maj 2007 15:52)

    # Link komentara

  9. Pozdrav Srbiji iz srpskih Pastrovica. Sakota nije u Japanu u pravoj meri podmladio tim. Setite se samo: Raicevica, Nikolica Gorana, Ogija Askrabica, uz duzno postovanje, mislim da oni nisu za repku, tim pre sto svako ima vise od 28god. Setimo se da su se, medjutim, dobro prodali. A mogli su ici na mundial recimo: Erceg, Pekovic i Tepic ili Dragicevic, osim Ercega svi osvajaci zlata sa mladom repkom na EP. Petorka: Vujanic, Rakocevic, Pavlovic (nas Baranin,SRBIN), Erceg, Milicic. Moze Milicic na cetvorci a Pekovic petica.I jos:Teo,mali Tadija i Alexsandrov iz Zvezde, Uros Tripkovic mozda. E sad ako bi prihvatili ulogu ozbiljnih ljudi,zavidnog kosarkaskog renomea, Stojakovic,Gurovic pa i Jaric mogli bi da nadju svoje mesto. Ovaj potencijal Evropa, ni dan danas, uveravam vas nema.Bez obzira na tesko stanje nase kosarke.Pozdrav CG
    (ĐUKA I STEVO,CG, 29. maj 2007 15:24)

    # Link komentara

  10. Ja ne znam sta je sa ovim ljudima! Pa gde su na ovim spiskovima Rastko Cvetkovic,Ratko Varda(jos uvek ima 17 godina,kao za vreme onih 4 godine u partizanu,kada je svake godine imao 16),Branko Milisavljevic,Zeljko Topalovic...
    Kad je vec izvesno da ce se retko ko odazvati,treba dati sansu generaciji mladih koja je pretprosle godine u turskoj postala prvak evrope,pojacana sa vujanicem,pavlovicem i jos kojim igracem koji ima zelju da igra
    (didije_droga, 29. maj 2007 15:06)

    # Link komentara

  11. prvo Ilija svaka na jos jednom izvanrednom tekstu...

    drugo smatram da tim treba da se podmladi i da sansu treba dati mladjim igracima generacije 87 i +...

    trece netreba se vise okrecati o tome sta je bilo pre; i ko su prave patriote to je vec dokoazano, prema tome slava im!!!

    cetvrto selektor Moka Slavnic treba da sastim kostur tima koji ce predvoditi ove mlade glave i odrzavati ih na nivou koji nam treba i koji ce nas odrzati u igri...

    peto jaric, radmanovic, milicic i ostala kompanija koja trenutno igra u NBA ne treba da se pojavljuje na priprema cak i ako budu pozvani na pripreme osim ako se ne saberu (sto cisto sumnjam da ce... ali) i osim ako nemisle da ce dati ne 100% nego 110% od onoga sto se bude zahtevalo od njih!!!!

    sesto ne treba zaboraviti na povredjene igrace koji imaju zelju i strast da igraju za reprezentaciju...

    sedmo igraca ima dosta svi mi imamo svoje ljubimce i voleli bi da vidimo da oni pocnu i naravno da doju do vrha de nam je i mesto...bilo a i jako verujem da cemo se vratiti tamo u narednih par godina ako ne i ove...prema tome ostavimo Moki Slavnicu da se bavi time i da odluci koji ce orlovi braniti i sa srcem igrati za srpski grb!!!!

    S verom u Boga za Kralja i Otadzbinu!!!

    Bog cuva Srbe!!!!!!
    (VLADEDIVAC, 29. maj 2007 07:58)

    # Link komentara

  12. dobro što se je počelo ozbiljno, da se raspravlja o košarci u srbiji.ova ekipa koja je predložena nije slaba,veoma su mladi.a i bilo je vreme da se počinju reprezentacije u srbiji da se podmladjuju.a rakočevića ne bi tebalo uopšte zvati.tako sebičnog igrača bi teško našli na ovim prostorima.naravno da ima svojih kvaliteta ali on više greši nego što doprinosi ekipi.stojakovića NIKAD više nebi trebalo pozvati u reprezentaciju.pa ko je on da treba da se ga moli.on bi trebalo da bude taj koji bi napravio sve da nosi nacionalni dres.što se tiče gurovića,šteta je da je nekad tako dobar igrač skrenuo.on je u ovom momentu sramota za srbsku košarku.nerealno je očekivati medalju ali koja god ekipa bude sabrana trebala bi da bude u prvih pet.nije lepo ne dati šansu ovim momcima, da se ne dokažu i unapred jih osudjivati.mi stojimo uz vas i kad ne donosite medalje.
    (neko, 29. maj 2007 00:31)

    # Link komentara

  13. sta vam je je bre ljudi,pa mi mozemo da napravimo tim od 12 kosarkasa i u spaniji da budemo sigurno u prvih 4(polufinale)...mozda ovo pomogne...VUJANIC(moze da da maximum i da pomogne);JARIC(izvanredan igrac,treba da igra);STOJAKOVIC(ako se oporavi);RADMANOVIC(mora da igra,najbolji);MILICIC(odlican);MARINOVIC;PAVLOVIC(odlican);DRAGICEVIC;ERCEG;PEKOVIC;TEPIC(novi lider);ALEKSANDROV(bice najbolji);TEODOSIC(kakav playmaker);CVETKOVIC;TRIPKOVIC;PEROVIC;LABOVIC;RASIC;POPOVIC;DRAGOVIC;SAVANOVIC....iz ovih igraca izabrati 12 i eto nas opet na vrhu...SLAVNIC ima M..A,da ubaci mlde igrace koji uz 3,4 iskusna(ne stara) mogu da donesu nam dobar rezultat
    (dules, 29. maj 2007 00:17)

    # Link komentara

  14. prvih pet (naravno su):
    1.TEODOSIC(FMP)
    2.TRIPKOVIC(Partizan) 3.DRAGICEVIC(C.Zvezda)
    4.ERCEG(FMP)
    5.PEROVIC(Partizan)
    ...….. ostali nisu bitni, ova prva petorka igra u najjachoj ligi sveta.
    (nesh007, 28. maj 2007 18:51)

    # Link komentara

  15. prva petorka: Milicic, Radmanovic, Rakocevic, Pavlovic, Vujanic. Rezerve: Popovic, Marinkovic, Avdalovic, Gurovic, Jaric, Tepic, Teodosic. Ako izaberu iskusnog trenera bice radovanja na prvenstu. NAPRED SRBIJA
    (popa, 28. maj 2007 16:53)

    # Link komentara

  16. Nikada traku Stojakovicu!!!
    I ja ga cenim i volim ali ne moze traku da nosi neko ko ne zeli da igra za reprezentaciju i kome je preci novac od rodjene zemlje koja ga je poslala u svet kosarke!!!
    Traku zasluzuju ljudi poput Rakocevica,Gurovica ili Vujanica!!!
    Oni su najvece patriote!!!
    ("odgovor nekome iz mase", 28. maj 2007 14:42)

    # Link komentara

  17. Za selektora nase reprezentacije predlazem Vladu Djurovica, a kao alternativu Miroslava Mutu Nikolica. Uz duzno postovanje, Slavnic nije pravo resenje jer dugo nije profesionalno angazovan, niti je kao trener imao vecih uspeha vec duze vreme.

    Buduci selektor vise nece moci da racuna na mnogo igraca koji su prestali da igraju ili su pred zavrsetkom karijere i oprostili su se od reprezentacije.
    Na nasu zalost ne mozemo racunati ni na povredjene Krstica, Milojevica i Avdalovica. Ne treba pozvati, niti racunati na igrace tipa Stojakovica (ne zainteresovan da igra i povredjen), Radmanovica (ne ozbiljan i povredjen) i Jarica ("tezak" covek i u losoj formi) iz navedenih poznatih razloga.

    Reprezentaciju treba obavezno podmladiti , ali neke iskusnije igrace kao sto su Tomasevic (umesto Krstica) i Gurovic (nemamo adekvatnu zamenu) treba zadrzati dok mladi ne povrate pobednicki mentalitet.

    Sastav:

    1 Popovic, Vujanic … (Marinovic,Teodosic)
    2 Rakocevic, Tripkovic … (Tepic)
    3 Gurovic, Pavlovic, Aleksandrov
    4 Milicic, Askrabic, Erceg … (Dragicevic)
    5 Tomasevic, Perovic … (Ilic)
    (Jovan, 28. maj 2007 11:37)

    # Link komentara

  18. vujanic,rakocevic,pavlovic,cvetkovic,gurovic,milicic,erceg,plus 5 igraci kao cto su na primer dragicevic,teodosic,popovic,tepic,tripkovic,ilic,labovic,perovic,pekovic,marinovic,vukosavljevic.ja sam siguran da moramo imati konstantnu petorku(vujanic,rakocevic,gurovic,erceg,milicic).i erceg moze da bude iznenadjenje un spaniju.
    (stevan, 28. maj 2007 09:38)

    # Link komentara

  19. Jarica i Radmanovica netreba zvati.Jaric je spor i sebican,Radmanovic nezainteresovan,neozbiljan,nema hrabrosti da udje pod kos ili na prodor,dribling mu je slaba strana kao i odbrana gde se nikad nezna koga cuva,samo sutira trojke.Pravo krilo ide i u prodor i pod kos.Mali Pavlovic je skoncentrisan sve zadatke obavlja,ali osim suta za 3 poena nema nista,niti dribling,fintu,nesme da ide na prodor.Takodje pravi bekovi moraju ici na prodor dribling,asistenciju.
    (nikolica, 26. maj 2007 21:40)

    # Link komentara

  20. Pa cekajte sto pisete tako,sto niste malo objektivniji?Ja Vujanica obozavam,ali on neigra na nivou od pre prve operacije,takodje u Panatenaikosu nije u standardnoj petorci,on nije u ekstra formi,niti u dobroj.Bez,Krstica i Rakocevica,Stojakovica mi nismo jaka ekipa.Pitanje je i Stojakovic kad bi igrao sta bi pruzio,dugo odsustvo sa terena + neigra na nivou iz 2001,2002,2003,2004 godine.Bicemo dobri na narednim takmicenjima,kad Milicic,Krstic,Pavlovic jos sazru i uz talentovane nove mlade igrace poput Aleksandrova i drugih praviti dobru prvu i drugi petorku.
    (mirko, 26. maj 2007 21:27)

    # Link komentara

  21. Strucni sastav moze da se ospori,jer osim Pesica,Maljkovica,Vujosevica,nikog vise kvalitetnog nemamo.Ostavimo po strani ove druge kao bivse igrace,jer to nema veze sa vodjenjem reprezentacije.Uostalom i da imamo najbolji strucni stab i najboljeg trenera na svetu,to opet nista nevredi ako nemamo najbolje igrace.Mi trenutno nemamo najbolju petorku u Evropi i svetu,tako da je zlato objektivno daleko.Zasto posle svih ovih promasenih godina niko neprica o bronzi kao fenomenalnom rezultatu?!Zasto kad je to realnije i postenije.Bas zbog toga sto mislimo da smo samo mi pretplaceni na zlato jos dugo godina bicemo mali.Posle ponora uspeh se gradi u koracima u etapama,a ne sa prizemlja beogradjanke u jednom koraku doci do vrha zgrade.
    (nikola, 26. maj 2007 21:14)

    # Link komentara

  22. Ni sa tim sastavom nismo jaci od Spanije i Litvanije ako bi igrala u punom sastavu!Nazalost vise se neradi o tome i ko bi igrao za nas,jer jednostavno vise nemamo igrace za zlato.Pricekajmo neku godinu jos.
    (milko, 26. maj 2007 21:03)

    # Link komentara

  23. @Ilija … Evo dvanaestorice za Spaniju:MARINOVIC,VUJANIC,TEODOSIC(Mozda su Vule i Popovic jos uvek bolji,ali mali ce za dve godine za klasu biti bolji od njih,a ovo bi mu dobro doslo za samopouzdanje.Odlicno bi se uklopio sa Milicicem koji se odlicno postavlja u napadu,a Teo ima jako kvalitetan pas),RAKOCEVIC,PAVLOVIC,TRIPKOVIC(lose igra,ali nekad ume zesce da ga krene...),DRAGOVIC(iako je sedeo ne klupi UCLA),RADMANOVIC(ne razumem mnoge koji ga se olako odricu,jer takav kvalitet na njegovoj poziciji osim Stojakovica nemamo!Jeste svojeglav i "tezak" covek,ali po tome nije nikakav izuzetak!Ako zelimo da napravimo neki rezultat taj covek nam treba ko 'leba),MILICIC,ERCEG,SAVANOVIC i ALEKSANDROV(ako je koleno zdravo). … Na siri spisak treba zvati Suputa(relativno mator,ali ima kvalitet i srce),Pekovica(ako igra za SRBIJU),Dragicevica i Bojana Popovica.
    (jabre, 26. maj 2007 16:33)

    # Link komentara

  24. Како су кренули са отказиванјем нећемо имати играча који ће играти у Шпанији.
    Чичу треба обавезно звати он нам је најболи и најпотребнији
    (Саво, 26. maj 2007 11:08)

    # Link komentara

  25. Malo kasnim sa komentarom ali Ilija svaka ti cast. Tebe bih preporucio za pomocnika Slavnicu. Pustimo ove momke da igraju pet godina zajedno pa cemo da vidimo ko je Srbija, a prosek godina pa to je neverovatno. Jos jednom svidja mi se ova analiza..
    (Nedjo, 25. maj 2007 22:26)

    # Link komentara

  26. Nemamo sta da trazimo protiv Spanaca, Francuza, Grka, Litvanaca...
    Sa ostalima - egal.
    Videcete...
    (Srki, 25. maj 2007 00:33)

    # Link komentara

  27. Ucite od pravog kosarkasa!
    Uci te se!
    PLAY:Jaric,Vujanic,Marinovic
    BEK:Pavlovic,Tripkovic,Rakocevic,Aleksandrov,Radovanovic
    POD KOSEM:Milicic,Radmanovic,Askrabic,Perovic
    (Daca, 24. maj 2007 23:53)

    # Link komentara

  28. @roy jones jr.
    Kad se vec tako dobro secas Igorovih partija podseti nas kako je Djinobili dao kos u zadnjoj sekundi i sta je Igor radio u tom napadu?Mozemo jos dugo o Igoru...
    (superhik, 24. maj 2007 23:14)

    # Link komentara

  29. nemoj vise da pises nista .
    Pa Jaric je igrao konstantno lose ove godine,Erceg i Dragicevic od svojih sedam poena po utakmici daju dve trojke iz sedam pokusaja.od svih centar imalibi deset poena i deset skokova i to od Milicica dok se neoporavi Krstic a pomogne im Perovic, Askrabica kao i Ercega i Dragicevica prvo u teretanu pa onda kod psihologa da smeju da udju u duel,ovo vazi i za extremnog sportistu.Bekovi samo stariji iz ove grupe a mladji da cekaju svoju sansu,ovo vazi za sve osim za cvetkovica od njega su bolji ove godine bar tri igraca na njegovoj poziciji u nasoj ligi.na krilu netreba zaboraviti ni Krstovica.
    Toliko od mene za svaki slucaj da napisem OVO NIJE POZITIVAM KOMENTAR
    (ziki, 24. maj 2007 20:32)

    # Link komentara

  30. Sjajan tekst, svaka cast!
    U svim medijima se prica/pise o repki, ali ovo je prvi ozzbiljan tekst na tu temu.
    Jedini predlog bi bio da uz imena igraca dodate i njihovu visinu i tezinu.
    Jos jednom, svi komplimenti za ovaj tejkst...
    (urbanBG-PDX, 24. maj 2007 19:18)

    # Link komentara

  31. KUMe sve si pobrkao. Obradović je u medijima javno rekao kako je atmosfera bila uglavnom dobra pre početka pripremnih turnira, ali da su sukobi počeli posle meča protiv Hrvatske tako što je Rakočević sam prišao Obradoviću i rekao mu kako ga je Jarić jednom, ali obrati pažnju JEDNOM preskočio u toku utakmice. Onda je Obradović pozvao Jarića da ga suoči sa Rakočevićem da reše taj problem, ali tada Rakočević nije hteo/smeo ništa da kaže. Podsetiću te da je na pripremnim turnirima Rakočević imao najveću minutažu i dobijao najviše lopti.
    Takođe, Obradović se žalio da je na utakmici protiv Francuske kada smo vodili preko 10 razlike na time-outu takođe došlo do sukoba, ali ovaj put između Rakočevića i Radmanovića (bilo je psovki i guranja), gde se opet Rakočević žalio što je Radmanović dodao loptu Krstiću, a ne njemu.

    Jednostavno, prihvati da je Rakočević bolesno ambiciozan i da ta njegova ambicija prevazilazi njegove kvalitete i dovodi do stalnih sukoba sa saigračima. Pročitaj njegov poslednji intervju u kome kaže da 70% timova iz NBA ne bi moglo da se nadmeće sa ekipama iz Evrope. Smejurija. Tu se vidi njegov kompleks, jer nije imao šanse da prođe u NBA, zato što ne igra odbranu, pa ga je svaki igrač uništavao u napadu. Nijedan trener nije bio lud da ga angažuje, a rekord karijere mu je u NBA bio 15ak minuta na parketu. Da je igrao više pravio bi veću štetu nego korist.

    Što se tiče tog navodnog video-snimka pijanog Jarića, okači ga na youtube, pa da svi vidimo. Videćeš da na youtube sajtu ima i snimaka pijanog Divca itd.
    (Neko iz mase, 24. maj 2007 16:36)

    # Link komentara

  32. samo da se igracima stavi do znanja da moraju da saradjuju na terenu iako mozda van tako ne mora da bude.Najvise bi bio zadovoljan kad bih video ovaj sastav. P:vujanic,popovic,teodosic
    B:jaric,pavlovic,rakocevic
    K:stojakovic-ako moze,tadija dragicevic,aleksandrov
    KC i C:milicic,krstic-ako moze,askrabic,mile ilica ne treba zaboraviti,erceg,kosta perovic,caparkapa ako igra za nas,i naravno radmanovic.
    (Filip, 24. maj 2007 15:29)

    # Link komentara

  33. inače me mrzi da ostavljam komentare ali....
    malo sam stariji i pratim igorovu karijeru od početka, malo ko se od vas seća juniorskog svetskog ili evropskog prvenstva u italiji, tada su jarić i rakočević bili nosioci igre, igor je bio najbolji igrač i strelac do finala, naši su u finalu igrali protiv slovenije i nekih 10-15 min do kraja smo gubili skoro dvadeset razlike, rakočević je vrlo nesebično igrao i dao je nešto malo poena do tog momenta, kada je video da je vrag odneo šalu sve je preuzeo na sebe, do kraja je odigrao simultanku sa slovecima, sve je zabio i sve je razbio, naravno pobedili smo u finalu....

    ..dalje... na svim takmičenjima osim poslednjeg nije imao značajnu ulogu samo zato što su treneri imali drugu viziju igre ali da mu je pružena šansa siguran sam da bi ju iskoristio... na olimpijadi ga je obradović koristio protiv argentine( izgubili košsem ginobilija u poslednjoj sekundi) i protiv italije koju smo dobili, na te dve utakmice je bio najbolji igrač i strelac, posle toga ga više nije koristio i videli smo kako smo prošli... dule vujošević mu je na pripremama pred švedsku rekao da će da ga vodi ali da ne računa na njega i da neće igrati, onda je igor rekao da ako će već da ide kao posmatrač da neće ni da ide i neka ide neko kome je to jedinstvena prilika...

    mogao bi još dosta.. nema svrhe, neko igora voli a neko ne voli i to je to, neosporno je da je on naš najveći talenat u poslednjih dosta godina i neosporno je da do sada u karijeri nije imao sreće sa trenerima i nije baš pametno birao klubove, sada polako vraća sve to na svoje mesto, toliko od mene...
    (Roy Jones Jr., 24. maj 2007 14:08)

    # Link komentara

  34. "...da li u reprezentaciji treba da igra 12 najboljih igrača u tom trenutku (12 „Džordana“) ili da se selekcijom izaberu igrači koji bi najbolje mogli da odrade određeni zadatak (da 12. igrač u timu bude zadovoljan svojom ulogom, koju može odraditi maksimalno dobro)..."

    Ni prvo, ni drugo, vec trece - 12 onih koji ce igrati za SRBIJU punim SRCEM. SRCE ispred kvaliteta i minutaze, SRCE, ZABORAVLJENO SRCE I PATRIOTIZAM. E, TO NAM OPET TREBA!
    (Cika Toma, 24. maj 2007 12:49)

    # Link komentara

  35. @Neko iz mase
    Pa neznam ko je u Novom Sadu kvario atmosferu u ekipi ako nije Jaric.On je taj koji je govorio da ga preskacu u dodavanjima,a ne Rakocevic.Imao sam sliku na telefonu njega i njegove pajtose mrtve pijane 12 sati pre utakmice.A ne znam samo koliko je to Igor grejao klupu na tim takmicenjima.I ko bi trebao da bude kapiten da nece mozda Kosta Perovic. A da si malo bolje citao tekst video bi da taj Stojakovic(super igrac) nece uopste ni igrati.Covek vec 5 godina nece da igra za reprezentaciju i netreba ga vise moliti.Pa nije on jedini igrac.Ako neko ima talenata onda smo to mi.Pa i on ce jednom prestati da igra i sta onda?Gotova nasa kosarka jel?Manite se tih rasprava i polemika.
    (KUM, 24. maj 2007 12:15)

    # Link komentara

  36. Svidja mi se vas komantar za reprezentativce ali ste pogresili za Gurovica. Gurovic je rekao da ce igrati ako bude pozvan. Mislim da bez njega ne treba otici u Spaniju. Treba da se pozove i pedja Drobnjak koji jos moze da pomogne. Moramo da shvatimo da vise nismo toliko jaki i da treba podmladiti ekipu koja ce za 2-3 godine opet biti svetska vele sila.
    Ako ode najaci sastav koji bude pozvan mozemo do zlata.
    Obavezno pozvati Gurovica jer igra u zivotnoj formi kao i Rakocevica.
    (stefan, 24. maj 2007 11:56)

    # Link komentara

  37. Mislimda bi najpametnije za nashu reprezentativnu kosharku bilo da se ide u pravcuy podmladjivanja i to igracima iz generacije Tepic, teodosic, Labovic, i naravno mislim na ostatak ekipe koja je osvojila u
    Turskoj zlato zajedno sa Crnogorcima. To bi trebalo da bude nasha strategija, kao i kad smo stvarali generaciju Divac, Kukoc, Radja, Djordjevic, Paspalj, .... Nije bitno koliki su talenti u pitanju bitan je kontinuitet jedne ekipe i koliko je ona homogena, to je pokazala bash ta generacija sa Tepicem i Labovicem i drugima. Pomenucu samo primer Shpanske reprezentacije koja je dugo na svim takmicenjima posustajala na odlucujucim utakmicama da bi u Finalu svetskog prvenstva pregazila sve rivale, ..., jednom tecnom i nepredvidljivom igrom,..., to se samo postize kad je sastav tima takav da se svi jako dobro poznaju i da su pregrmeli puno teshkih utakmica. Moje mishljenje je da igraci kao Stojakovic ne mogu da daju vishe reprezentaciji od onog shto su dali i da treba da se napravi skup igraca koji su se bar jednom sreli u zivotu, a ne da sad Jaric i Teodosic treba da budu cimeri u sobi na pripremama i slicno, ...
    (VeBaja, 24. maj 2007 08:36)

    # Link komentara

  38. 4. Bojan Popović
    5. Miloš Vujanić
    6. Aleksandar Pavlović
    7. Zoran Erceg
    8. Igor Rakočević
    9. Nemanja Aleksandrov
    10. Marko Jarić
    11. Nikola Peković
    12. Tadija Dragičević
    13. Darko Miličić
    14. Nikola Dragović
    15. Dejan Musli

    Rezerve:
    PG: Teodosić, Rakić
    SG: Tepić, Tripković
    SF: Bogdanović, Živčević
    PF: Labović
    C: Perović, Ilić, Raduljica

    ukoliko igor i marko nemogu zajedno, onda ostaviti igora kući. marko je ipak mnogo bolji u odbrani a i inače je univerzalniji igrač. a umesto igora pozvati tepića. (pre)mladi musli bi išao kao 12. igrač da bi sakupio malo iskustva, sigurno bi mu mnogo značilo ukoliko bi trenirao sa jednim igračem kao što je to darko miličić. a pored toga i nemamo baš nekog centra (osim miličića) kojeg "moramo" povesti. perović i ilić su ipak previše mekani za reprezentaciju, nema od njih ništa.
    (coach moka slavnić, 24. maj 2007 01:32)

    # Link komentara

  39. Kao prvo osporavam strucni savet iz prostog razloga jer u njemu nisu Obradovic,Ivkovic i Kicanovic ili bar jedan od njih.Prosto receno napravljeni su klanovi sto se znalo iranije ali je ovako jedan klan izbacen iz igre i to onaj najtrofejniji(nisam rekao najbolji).Automatski to ne daje Sakoti nikakve sanse da ostane na mestu selektora jer nema njegovih ljudi u SS.To nije dobro za srpsku kosarku jer dok se svi klanovi ne sloze nece ni odziv igraca biti bolji jer i oni imaju "obaveze" prema svojim trenerima.Ovakav razvoj situacije ide na ruku Slavnicu pogotovo od kad je Sale Djordjevic ispao iz kombinacije(pametno jer vidi da nisu cista posla).Nemam nista protiv Moke pogotovo jer trener nije narocito vazan ako dovedemo najjacu ekipu.Ali Moka ce pasti jer ce biti saplitan na isti nacin kao i njegovi predhodnici.Desice mu se isto sto je i on radio drugima.Sto se igraca tice zalosno je ako je vodja repke Rakocevic.Uz duzno postovanje jer cenim njegov neosporan kvalitet ali decko nema pobednicki mentalitet i karakter.Sve velike utakmice je izgubio.U svim svojim ekipama je bio glavni igrac i nikad nije isterao do kraja.Naravno da treba da bude reprezentativac ali da bude dzoker i da ulazi sa klupe.Sto se tice izbora izmedju njega i Jarica ja sam uvek za ovog drugog i to na poziciji niskog krila jer to igra vec par sezona.Jeste da su to 4 poena po utakmici ali verujem da bi bila u zadnjem minutu utakmice.Pod kosem smo jaki ako svi dodju s tim da bih dao sansu Ercegu pre Miloja jer Miloju treba minutaza koju realno ne bi trebao da dobije pored Krleta i Milicica.Ima mnogo kombinacija, svi navedeni igraci su dobri, treba im samo dobro podeliti uloge.Ja bih glavne dao Krsticu,Milicicu,Gurovicu,Pavlovicu i Vujanicu a sporedne Per(k)ovicu,Ercegu,Jaricu,Rakocevicu i Avdalovicu ili Rasicu(koje ste zaboravili)
    (superhik, 24. maj 2007 01:03)

    # Link komentara

  40. sta vam je ljudi,kakav gurovic,kakav rakocevic,sta ce nam oni sada(proslo je njihovo vreme,mada obojica daju po 25 kosa na utakmici)...ne trebaju nam stare igrace,pa imamo ALEKSANDROVA, TEPICA, PAVLOVICA, MILICICA, DRAGICEVICA, TRIPKOVICA, ERCEGA, LABOVICA, TEODOSICA, CVETKOVICA, DRAGOVICA, PEKOVICA, PEROVICA... treba pozvati neko od ovih momaka i tri iskusnija igraca koji bi bili lideri u timu,neko kao VUJANIC, STOJAKOVIC, RADMANOVIC, ASKARBIC, JARIC...ovako mlad tim,sa vec dokazanih vrednosti u mladim kategorijama sigurno bi postigao velike rezultate...samo napred za SRBIJU
    (ljubisa, 23. maj 2007 23:11)

    # Link komentara

  41. Vjerovatno ću dobiti kritike, ali bez Gurovića nam ne vrijedi ni 12 supertalenata, a oni koji su ikada igrali utakmice i razumiju košarku znati će o čemu pričam, i što daje takav tip igrača.

    Od ostalih uz Gurovića bitno je da se pojave Pavlović i Miličić, a dalje će se ekipa popuniti, kandidata ima. Samo neka se maknu oni bez srca, takvi ne zaslužuju dres reprezentacije. Ja bi pojeo pola parketa da imam takvu priliku, da igram za reprezentaciju svoga naroda!!!

    Ja, neki tamo nebitni pojedinac, živčan već mjesecima (luđak), a odgovorni majstori još uvijek razmišljaju, da čovjek ne povjeruje.
    (Neven, 23. maj 2007 21:51)

    # Link komentara

  42. @Neko iz mase

    ma ti čoveče nemaš pojma ... idi malo na sajt ACB lige pa proveri Igorovu statistiku ... nema ma baš nista LOŠE ... čovek je naučio da igr aza ekipu ... u TAU se ne ispucava jer ima dosta dobrih igrača ... samo naša Repka nema jednog Scolu i Prigionija ... a nije ni Željko obradović Mađarsak sobarica ... celokupnu odbranu je skoncentrisao na Scolu i Igora , a TAU je inače imao očajno veče ... a opet nisi bili bez šansi ...

    Drugo nas Španci i Litvanci i Arge razbijaju na Extra breze i prodorne bekove ... a Vi se odričete našaeg Najbrzeg igrača i jedini koji uz Pavlovića ima pravi SKOK ŠUT koji moze da odigra 1na1 kada trebe i sam sebi napravi prostor ... Mi nažalost nemamo igrače koji mogu da igraju 1 na 1 kao sve ostale Nacije ... a timska igra nam je katastrofa ... svi stoje i čekaju šta će onaj sa loptom da uradi ... e tu je moj čoveče iz Mase problem ... a ne u Igoru ...

    Samo neće ni Igor još dugo igrati za Repku ... Ko li će onda da VAM bude Dežurni krivac ...

    Mi više nemamo DOMINANTNE Igrače ... niti ćemo ih imati skoro ...
    (Miroslav, 23. maj 2007 21:34)

    # Link komentara

  43. Clanak mi se svidja,mada u pojedinim situacijama su previse hvaljeni neki igraci...sto se tice same reprezentacije,ja mislim da cemo par godina biti tu da kazemo oko 5.mesta...a da nam niko nece moci nista,bas kada jos sazre Tripkovic,Milicic,Pavlovic,zajedno
    sa sjajnom generacijom '87..onda necemo imati brige..cak iako petorka bude cela gen. '87...zato sto oni imaju onaj mentalitet i zelju kakvu su imali Djordjevic,Danilovic i ostali...sve su redom drali,tako ce i kao senior..ali moraju da se strpe do tada...
    (AleksandarStamatov, 23. maj 2007 21:14)

    # Link komentara

  44. Jos uvek se ne zna situacija sa Pedjom.On se jos uvek nije oglasio oko njegovog igranja u Spaniji, ali mi je tu nesto cudno.Skot je izjavio da pre mesec dana da ce Pedja odmarati tokom leta, ali Pedja jos uvek to nije potvrdio niti demantovao. Verovatno ceka izbor novog selektora, ili bolje da kaze da li ce da igra ili ne a ne da odugovlaci.
    (Miki, 23. maj 2007 19:03)

    # Link komentara

  45. I svi zaboraviste Vula Avdalovića, jeste da mi je uništio par sezona evrolige, ali je od Marinovića imao mnogo bolju sezonu a uopšteno kvalitetniji je igrač i od njega i od Popovića...
    (Eugene, 23. maj 2007 19:02)

    # Link komentara

  46. Treba jednom konacno priznati da vise nismo svetska sila u kosarci, napraviti rez i poceti spremanje mladih talenata (kojih hvala Bogu imamo na pretek) za buduce reprezentacije.

    Reprezentacija treba da bude sastavljena od 6-7 momaka iz slavne "87" generacije, Pavlovica, Milicica, Rakocevica, i eventualno jednog veterana koji bi drzao atmosferu u ekipi da ovi mladji nauce sta znaci reprezentacija (Tomasevic na primer).

    Kad se Krstic oporavi treba ga pozvati jer je nas ubedljivo najbolji igrac i uz to je izjavio da bi zeleo da igra za reprezentaciju.

    I to je to. Razni Radmanovici, Stokajovici, Jarici i ostali koji su odavno digli ruke od reprezentacije ne treba ni da se zovu.
    (Milutin, 23. maj 2007 17:46)

    # Link komentara

  47. Kako neko moze da kaze da RAKOCVIC nekome prepusti kapitensku traku,pa taj isti IGOR RAKOCEVIC je uvek bio uz SRBIJU i kad su neki odustajali IGOR je bio tu uvek,dokle ce te da ga pljuvati vise,pa on je trenutno u naj boljoj formi sto se tice nase KOSARKE.Gledate li SPANSKI pley of covek za 10 min.ubaci 30 poena.A sto se tice sastava..ko god bio trener posto jos nije jasno oce li ostati SAKOTA ili nece,tesko ce biti izabrati 12 velicanstveni za SPANIJU,neki su povredjeni a ima i oni koji ne zele da igraju za svoju ZEMLJU,zbog neki KAO vazniji obaveza....IGORE SAMO NAPRED.REPUBLIKA SRPSKA JE UZ TEBE......
    (Zoran_vgd, 23. maj 2007 17:22)

    # Link komentara

  48. OK treba nam kostur ekipe i ove nosioce igre: Jarić, Stojaković, Radmanović, Miličić, Jorović, Aleksandrov,Krstić, Rakočević, Gurović,Pavlović ...Sa ovima ulazimo u top4 i tražimo medalju. Treba imati želju prvo da zaigraš za dres svoje zemlje i vratiti onaj žar...imamo kvalitetu, samo se treba dobro organizovat i igrat motivisano sa srcem
    (nikitta, 23. maj 2007 17:16)

    # Link komentara

  49. @NORTEMPTON

    Da li si zaboravio šta je bilo 2003. godine? Da te podsetim: Dule Vujošević je postao selektor, većina igrača je odbila poziv itd. Pored toga na pripreme je došao Stojaković, došao je Vujanić i došao je Jarić, koji je pre toga polomio stopalo i bio nedovoljno oporavljen. Takođe, na pripremama se pojavio Rakočević, ali kada je video da neće moći da se pored Jarića i Vujanića izbori da bude vodeći igrač i da šutira koliko hoće, on je šta? NAPUSTIO pripreme. Tu je pokazao koliko mu znači dres reprezentacije.
    S' druge strane, Jarić je to prvenstvo odigrao povređen i još mu je u prvoj utakmici Kirilenko slomio nos. Na veliki rizik Jarić je odlučio da odigra prvenstvo bez maske i javnost, kao ni protivnici (da ga namerno ne bi udarali po slomljenom nosu) nisu saznali da mu je slomljen nos.
    Stojaković se takođe povredio, ali je i on rizikovao još težu povredu ulazeći u igru protiv Litvanije.
    Takođe, Jarić je pred Olimpijske igre 2004. opet povredio nogu i taj put nije postojala šansa da zaigra, ali je opet došao na pripreme da bude sa reprezentacijom.
    Prošle godine ga Šakota nije ni zvao, a da jeste sigurno bi igrao.
    Rakočević je s' druge strane prvi strelac u svakoj ekipi, ali njegova ekipa nikada ništa ne osvaja. Možda zato što se ne trudi u odbrani, da bi u napadu mogao da siluje do mile volje.
    Gde je Rakočević bio na Final Fouru ove godine? U mišjoj rupi. Što tada nije davao 30 poena i vodio svoju ekipu do titule prvaka Evrope, ako je tako dobar? Rakočević ima više izgubljenih lopti, nego asistencija u proseku! U reprezentaciji u Japanu je imao na svim utakmicama ukupno mizernih 10 asistencija i čak 18 izgubljenih lopti. Igrači koje je on čuvao su nas ubijali otvorenim šutevima sa distance. Igora je mrzelo ruku da podigne. U odbrani se vidi koliko se igrač zalaže za ekipu i koliko mu je stalo do rezultata i timskog uspeha. Rakočeviću je samo stalo da postigne što više poena, bez obzira koliko će lopti potrošiti i koliko će biti sebičan.
    (Neko iz mase, 23. maj 2007 17:15)

    # Link komentara

  50. Svidja mi se ova ekipa, sa josh nekih 3,4 igraca bila bi to izuzetno jaka ekipa!
    (Milanche, 23. maj 2007 16:05)

    # Link komentara

  51. Zasto Vujanic na klupu? Moze da igra umesto Pavlovica. Sve ostalo je OK. Super text.
    (Mirko, 23. maj 2007 14:56)

    # Link komentara

  52. teodosic,tepic,pavlovic,erceg,milicic,pekovic,dragicevic,aleksandrov,tripkovic,popovic,cvetkovic,ilic...moze i dragovic,savanovic,labovic,rakic
    (ja, 23. maj 2007 13:15)

    # Link komentara

  53. dobro je sto je neko preuzeo inicijativu za stvaranje NASE reprezentacije(mada ta inicijativa trebala bi da potice iz saveza)...kao sto i sam autor teksta kaze,mi imamo iskusne mogu da kazem vec dokazane igrace i momke iz generacije 87 i malo starije koji su jos u nasoj ligi...sada izbor je u tome dali dati sansu ovim mladim igracima(koji sigurno ce postati veliki(mozda u spaniji))ili poslati u spaniji igrace koji su vec dokazani u svojim timovima a i u reprezentaciji...treba da kazem da na ovom spisku o potencijalnim reprezentativcima fali jos neki igrac(mozda ne za prvih 12 ali treba ih pozvati na pripreme)...DUSKO SAVANOVIC(uniks kazanj PF);IVAN RADENOVIC(arizona university PF);NIKOLA DRAGOVIC(ucla G,F);NIKOLA PEKOVIC(partizan C);MILE ILIC(new jersey C);ALEKSANDAR RASIC(efes PG,G);MLADJEN SLIVANCANIN(keln PG);DRAGAN LABOVIC(fmp PF)...MILICIC;RADMANOVIC;STOJAKOVIC;PAVLOVIC;JARIC;RAKOCEVIC;VUJANIC;TRIPKOVIC;ASKARBIC;PEROVIC ili TEODOSIC; TEPIC;PAVLOVIC;ERCEG;MILICIC;PEKOVIC;DRAGIEVIC;ALEKSANDROV;RASIC;CVETKOVIC;pa ako mi nemozemo da stvorimo tim koji bi postigao nesto,neznam ko moze...ipak je vrlo bitno da taj tim i dobro funkcionise,pa makar u njemu ne bi bili JARIC i RAKOCEVIC(oba su sjajna igraca)...IZBOR JE TEZAK,ALI I ULOG JE VELIK...ako treba podmladjivati tim onda da se uradi to,a ne da se zovu igrace ko nikolic(u japanu)...ja licno(ali ko mene pita,sta je normalno)POSLAO BIH MLADE MOMKE KOJI BI U SPANIJI GINULI ZA SVAKU LOPTU...osvojili su sve u mladim kategorijama i sigurno ce osvojiti mnogo i u seniorskoj repki
    (ljubisa, 23. maj 2007 13:10)

    # Link komentara

  54. sta u nasoj reprezentaciji trazi jaric?pogledajte njegove igre zadnjih par godina i presudite dali je nama potreban igrac koji jedva ubaci 4 kosa po utakmici?kaze prethodni komentar da smo nisko pali cim je rakocevic kapiten,ocito nezna ko je rakocevic i kakav je kvalitet rakocevic,zato mu porucujem samo jedno raspitaj se neznalice ko je prvi strelac evro lige.a zasto bi on prepusto kapitensku traku drugima kada je on taj koji je uvek imao vremena za reprezentaciju dok su drugi odbijali da igraju i isli na egzoticna ostrva dok je on bitku vodijo za nasu zemlju?
    (NORTEMPTON, 23. maj 2007 12:54)

    # Link komentara

  55. 1. da resimo pitanje trenera... kad niko od ozbiljnih nece, kombinacija Sakota/Vukoicic/Obradovic je svakako bolja od Slavnica i sl. dakle Sakota.Zasto? OK.nije se pokazao ali i nije imao srece: previse otkaza i taman kad ih je sklopio povredila su se dva igraca od kojih se najvise ocekivalo Jorovic i donekle Cvetkovic. Kad se na ovo doda da je vodio vrtic u Japan sve je jasno... ako je imao hrabrost da uzme reprezentaciju u toj situaciji (a niko od velikana nije hteo ni da cuje!) zavredio je sansu. 2. tim:
    play: Vujanic, Popovic, Marinovic
    spoljni: Rakocevic(skockao se decko i dokazao... dosta bre vise pljuvanja jedinog koji kapira sta je dres S), Pavlovic (o hvala ti Pavlovicu da postojis i da hoces i tako ga treba docekati!), Gurovic (ali smao u slucaju da je spreman da presedi makr pola tekme i da im posluzi kao joker i iskustvom im pomogne!) ako ne Gurovic onda je svejedno Tripkovic ili Cvetkovic mada ovaj drugi ima M--- za razliku od vecitog talenta koji ima samo ledja firme(partizan) pa ce verovatno dobiti prednost...dodacu i posto Gurovic ni pod razno nece hteti da ide, ovoj dvojci je zagarantovano mesto.
    ispod kosha:
    Milicic,Perovic,Erceg,Askrabic,Dragovic(moze i 3,4 i 5 sto moze biti bitno i korisno!). Ako se kojim cudom pojavoi Krstic a nije lud da rizikuje)onda to sve izgleda EKSTRA ozbiljno... e posto se Krstic i onaj smoreni Stojakovic nece pojaviti... tesko cemo bez prave 3ke (jedino Gurovic il Stojakovic) i 5ce (iskljucivo Krstic)gledati Srbiju na olimpijadi.... JARIC i RADMANOVIC ni pod tackom razno... ko god da ode i sta god da urade nek se bore, srce na teren i HVALA im sta god bilo!
    (misa, 23. maj 2007 12:50)

    # Link komentara

  56. Ma nista od nas! Nekada su nam igraci bili glavni ljudi u najvecim timovima evrope, a danas osim rakoca, niko i ne igra neku bitnu ulogu u velikoj evropskoj ekipi! A setite se da je danilovic pucao 9|9 trojke u dalasu,pa ga uporedite sa pavlovicem!!! Nasi igraci imaju talenat, ali nemaju srce! Nemaju pobednicki mentalitet, i to je ono sto nas najvise koci! Znate kad ce tripko,teodosic, ili bilo ko drugi da pogodi trojku ko sale! NIkad! Ja se i dalje nadam, i nadam, al izgleda slaba vajda...
    (21, 23. maj 2007 12:15)

    # Link komentara

  57. Mislim da bi trebalo sledecih dvanaest igraca da idu na evropsko prvenstvo:
    Rakocevic, Jaric, Vujanic, Pavlovic, Dragicevic, Pavlovic, Milicic, Petar Popovic, Slavko Stefanovic, Dragojlovic,Bojan Popovic i Radmanovic
    (Vladimir Radonjic, Uzice, 23. maj 2007 09:40)

    # Link komentara

  58. Za sve su bili i uvek ce biti krivi,
    Vlada Radmanovic i Marko Jaric.

    Cak i da osvojimo zlato opet ce oni na neki nacin biti krivi samo ne znam kako.
    (Vojkan, 23. maj 2007 08:50)

    # Link komentara

  59. Sve je to lepo al mi se leba necemo najesti od ovog prvenstva.To garantujem.Igor nije kriv,on je od diletanata koji ce igrati i ponajbolji ali kada imash 5 igracha ko Tripko ni Dzordan u najboljim godinama to ne bi mogao da spase.Ja ne znam da li je pisac ovog texta gledao proshle svetsko prvenstvo i partije Tripkovica na istom....nekih preko 20 godina koliko kao navijach pratim kosharku ja nisam video loshiji debi nekog kosharkasha za nashu reprezentaciju.I po kom to kriterijumu je on chak i u ovako trenutno jadnoj selekciji uvrshcen na taj neki alternativni shiri spisak?Bolje chak i Avdalovic od njega...Ja vishe ne verujem da mi skupimo i sve povredjene,uvredjene,koji se zene,udaju,poradjaju,odmarajukoji su se povukli,otishli na trudnichko kalkulishu za novi ugovor..itd.,znachi sve da ih skupimo,12 najboljih koji josh igraju,mislim da ni oni vishe ne bi mogli medalju da osvoje.Vreme nas je pregazilo neki to josh uvek ne vide,mladi u koje se polazu nade jednostavno nisu kvalitet mladih koji su se pojavili u SFRJ pre raspada...treba to sebi da priznamo.Vec peta godina se pricha ista pricha i bacaju razna imena,prave kalkulacije kako mi kao mozemo ali su eto,bash 15 najkvalitetnijih koje imamo sprecheni...ma vazi.Medalju osvojiti nema shanse,ja samo molim Boga da nekako uspemo da se dokopamo Olimpijade ali teshko a vala u odnosu na "rezultate" od 2003.pa na ovamo to i ne zasluzujemo.
    (JA, 23. maj 2007 05:04)

    # Link komentara

  60. u sushtini svi su oni fenomenalni igraci i trebalo bi da budu pozvani ukoliko se pravi stub za dalja takmicenja, ovako sa njima do osmine finala i to je to.sto se tice Dragovica, on je sedeo skoro celu godinu na klupi, pa ne verujem da je ove godine za reprezentaciju, jer je ipak imao pored sebe Arona, Dzosha i druge...
    (joj, 23. maj 2007 01:47)

    # Link komentara

  61. Sve to stoji , mozemo da nabrajamo igrace , sastavljamo petorke , postavljamo selektore....Ali mi smo usli u jedni veoma opasnu gubitnicku dinamiku , i nikoga od nas ne bi iznenadilo 6 ili 7 mesto. Ludi koji vode reprezentaciju moraju da postave neki realan cilj za ovo evropsko prvenstvo , a mi navijaci moramo da ga prihvatimo . Ja mislim da je odlazak na olimpijadu maksimum , a ako dodjemo do nekog boljeg rezultata super . Drugi su napredovali , izgubili su postovanje prema nama , a mi nicim ne pokazujemo da se vracamo na vrh. Ipak , ako se bude planski radilo mi mozemo da se vratimo u vrh svetske kosarke . Cestitke piscu ovog dosjea (hajde da ga ovako nazovem ) Odlican posao , i pravi trenutak za jedan studiozan osvrt. Lako ce biti pisati posle sampionata.
    (bole, 23. maj 2007 01:37)

    # Link komentara

  62. Dokle god u istoj ekipi budu Marko Jaric i Igor Rakocevic, nema nama srece. Dobro upamtite ovaj kratak ali istinit komentar. Ja sam to doziveo!!!
    (tihi, 23. maj 2007 00:56)

    # Link komentara

  63. jako lep pregled nase kosarkaske situacije.nisi jedino pomenuo mladog igraca sa UCLA colega.on je danas odlucio da ce igrati za srbiju.bilo bi fantasticno kaada bi napravio jednu celinu sa jos jednim delom koji bi govorio o nasoj realnoj mogucnosti na prvenstvu i naredne 2 3 godine,kao i o smeni generacije koja je neophodna,da konacno dodje generacija 87 sa vujanicem,rakocevicem stojaovicem a ne jaric,radmanovic i ostali.i o izboru selektora.u svakom slucaju svaka cast i za ovaj a pogotovo za onaj prethodni
    (marko, 23. maj 2007 00:08)

    # Link komentara

  64. Treba zvati nazad u repku Tomasevica i Gurovica! Makar startovali sa klupe njihovo iskustvo moglo bi puno da pomogne.
    (Djole, 22. maj 2007 23:40)

    # Link komentara

  65. Sve su to dobri igraci, ali kada treba da igraju za reprezentaciju nemogu ni ispod kosa da pogode a pogotovo za 3 poena. Zamislite kad im jos protivnici budu bili Novicki i Gasol, ili Parker... Ali ipak mislim da je pred ovim momcima dobra buducnost. Iskreno se nadam nekoj od medalja na sledecem Evroppskom prvenstvu u Spaniji.
    (mmiroslav, 22. maj 2007 22:00)

    # Link komentara

  66. Koliko je naša reprezentacija nisko pala govori i podatak da je jedan Rakočević stigao da bude kapiten.
    Ukoliko ove godine za reprezentaciju budu zaigrala neka jača imena Igor bi traku morao da prepusti Stojakoviću, kao najboljem i najiskusnijem ili Jariću, koji je u Evropi dva puta osvojio Evroligu i koji je u Instanbulu izabran u prvu petorku Evropskog prvenstva, dok je u Indijanapolisu bio važan šraf u osvajanju zlata (postigao 7 odlučujućih poena u poslednjem minutu protiv Amera).
    Rakočević sa druge strane nikad ništa u karijeri nije osvojio, dok ona dva zlata sa reprezentacijom je praktično dobio na poklon, pošto je samo grejao klupu.
    Uostalom, kad bolje razmislim ukoliko bi Jarić, Pavlović i Stojaković igrali ove godine nema ni potrebe zvati Rakočevića u reprezentaciju da kvari atmosferu konstantnim žalbama kako mu ne dodaju dovoljno lopti. Njegovu ulogu u promeni ritma i ubrzanju igre bi sasvim dobro odradio i Marinović, s' tim što se Marinović za razliku od Rakočevića trudi i zalaže u odbrani.
    (Neko iz mase, 22. maj 2007 21:52)

    # Link komentara