B92 Dosje: Čelsi

Fudbalski klub Čelsi završio je u subotu neuspešnu sezonu. Po standardima manje-više bilo kog drugog kluba na svetu dva kupa, polufinale Lige šampiona i drugo mesto u šampionatu su u najmanju ruku sasvim solidan skor. Ali, za ekipu u koju je za četiri godine uloženo preko pola milijarde funti izostanak trofeja u bar jednom od dva najvažnija takmičenja potpuno je neprihvatljiv.

Pošaljite komentar
  1. Mogli bi da napravite teks o Blackburn Rovers-ima!
    (dekiNS, 6. jun 2007 23:14)

    # Link komentara

  2. revolcija u chelsea je pocela sa dovodjenjem Glen Hodla 93.da on nije dosao Chelsea nikad ne bi potpisao Ruda i comp.Rudu je Glen bio idol i zato je dosao , nije dosao radi Peackoka,Wise,Spencera,clarka itd.nije istina da Chelsea navijache cine samo bogatashi,obicna glupost.fudbal u Engleskoj je uvijek bio radnicki sport bilo to da je u pitanju Chelsea,fulham,liverpool etc.to je i slucaj danas,chelsea navijacku bazu cine vecinom Battersea council estate boys a ne bogati stokebrokeri.oni su samo mali dio koji se moze naci u svakom klubu na Ostrvu .tako cinjenica da su Headhunterse zamijenili bogate ribe su budalastine,te ribe su uvijek bile na east upper i to se nikad nece promijeniti.sto se tice Borote on je bio Chelsea player of the year 81 , jeste bio je klovn jer mu je to u genima ali je u isto vrijeme bio jedan od najboljih golmana u 2 godisnjoj karijeri na Ostrvu.a sto se tice Liverpulovih navijaca , oni nemaju obicaj da placaju kartu(hillsbourough,heysel,atina)ne zbog manjka para nego sto su stoka pokvarena...
    carefree,cossack
    (cossack, 3. jun 2007 14:49)

    # Link komentara

  3. To je moj klub!
    Go Blues!
    Blue is the Color!
    (Blue, 2. jun 2007 21:06)

    # Link komentara

  4. Još jedan u nizu odlicnih tekstova sa vaše strane.Želim ovaj put da vam predložim da napišete tekst o prvaku Crne Gore -Zeti . Jedan od razloga je njihov (mnogo puta do sada)oproban recept da prodaju najbolje igrače iz prošle sezone i da dovedu oko 40/50 igrača na probu od kojih izaberu 5-6 najboljih sa kojim a opet imaju dobru ekipu.
    (Mirkesh, 29. maj 2007 20:40)

    # Link komentara

  5. Imam baš dosta zamerki na ovaj text,kada se piše o ovoj sezoni jer su ocrnjeni mnogi, a čelzi samo nije imao sreće.Po meni veoma je bitna konstatacij da čelzi sa Murinjom nikada nije izgubi sa 2 gola razlike,dakle oni su taktički inzvaredan tim.Ne razumem što im se zamera ovo pare,pare i samo pare,pa zar se u fudbalu ne vrti skoro sve oko para,šta vama smeta što neki klub ima vič+še para.Ja na primer ne volim Real klub koji ima puno para,ali zbog toga što su oni snobovi koje da imaju na svakoj poziciji najbolje igrače na svetu.Čelzi uopšte nema takvu politiku kluba već stvaraju tim(Drogba je došo iz Olimpika gde nije bio potpuno afirmisan,a pogledajte ga sada).Ovo za neke igrače forma i greške što su prodati-Šta imate da prigovorite Bularuzu?!on je samo povređen i zbog toga se nije pokazao,a setite se kako je čovek čuvao Ronaldinja!I šta je Barsinom treneru pomoglo što ima Gudjonsena,kapiram da će ga i oni prodati.
    (Srba, 25. maj 2007 00:59)

    # Link komentara

  6. Odlican tekst i za razliku od prethodnog o Leedsu ovaj put je hronoloski lepo ispracen.

    Ne smeta mi da zivim u zabludi da je moja kritika uticala na to.
    LOL

    U iscekivanju novih tekstova jedan pozdrav od mene
    (Bojan, 24. maj 2007 18:53)

    # Link komentara

  7. Kaze se 'dosije' zaboga
    (Knjaz, 23. maj 2007 17:19)

    # Link komentara

  8. Svaka cast!Zaista fenomenalan clanak.Ja licno,volim i navijam za Chelsea.Zasto?Pa iz prostog razloga sto je najzad iz osrednjosti iskocio jedan tim koji je definitivno jak,mocan i od koga i najace ekipe moraju da strepe i strepece izgleda jos dugo.Slazem se,to je ucinjeno novcem,ali danas su prosto takva pravila(pogledajmo nase klubove...)dalje,isto,sto se kolicine novca tice,funkcionisu i svi ostali velikani,razlika je u tradiciji,pa im se onda sve "oprasta"...Ne opravdavam plavce,ali novac je danas sve cak i u fudbalu...Naravno,cak ni novac ne moze spreciti povrede,lose medjuljudske odnose u klubu i slicno,pa je zbog toga svakoj velikoj ekipi potreno 3-4 godine da dodje do vrhunskih rezultata koji dolaze kada se sve kockice sklope,tako je uostalom bilo i sa barsom ...Usponi i padovi,krize i slavlja se brzo smenjuju u danasnjem modernom fudbalu,mnoge ekipe bljesnu i ponovo se vrate u prosecnost,mnogi velike ekipe su nas toliko puta razocarale losom igrom i rezultatom,ali velikima se prasta cak i kad su losi i oni uvek ostaju na vrhu...Chelsea je na tom putu,mislim da sam objektivan i mislim da ce ostati veliki i izgraditi svoju novu bolju tradiciju koja ce mu donetu mesto medju slavnima...Potrebno je jos vremena da se sklope sve kockice i isprave sve greske koje su u tekstu bas lepo navedene i imacemo jedan engleski tim koji ne igra tipicno engleski fudbal,tim koji ume da se brani kao italijani,da napada kao brazilci,koji je negde izmedju a ipak prepoznatljiv...Jer najteze je(holandjani to najbolje znaju)uspesno igrati totalni(a danas jos i atomski) fudbal...Dakle,Murinjo i plavci samo napred!!!
    (Bane, 23. maj 2007 02:45)

    # Link komentara

  9. Ako Murinjo ostane i sledece sezone i puste coveka da radi po svom, mislim da ce Celzi uzeti ono sto nikad nikome nije poslo za rukom: Liga kup, FA kup, Premijer i Ligu sampiona. Samo da ne dovode neke ispusene mustikle od fudbalera za velike pare kao proslo leto... Go Chelsea!!!
    (Boris, 22. maj 2007 19:55)

    # Link komentara

  10. Jako lep tekst. Samo napred.
    (mdavidyu, 22. maj 2007 19:14)

    # Link komentara

  11. SVAKA CAST ZA TEKST,ALI BILO BI BOLjE DA STE NAPISALI O LIVERPULU ILI MANCESTERU ZATO STO CELZI NEMA TOLIKU ISTIRIJU KAO ONI.
    (JA, 22. maj 2007 15:51)

    # Link komentara

  12. Odlican tekst o jednom od mnogih Londoskih klubova. U celom tekstu ima puno dobrih zapazanja i podataka iz istorije kluba koji su u podpunosti tacni. Jedino sto nije bas tacno je ono poredjenje navijaca i njihov odnos prema monarhiji. Navijaci se slabo opredeljuju po toj liniji. Vise idu na to da su recimo protiv konzervativaca ili laburista. Liverpool je godinama bio grad kojeg su zvali Red City ali ne samo zbog boje kluba vec zbog izrazene mrznje stanovnika prema Matgaret Tacer i njenoj partiji. Liverpool je bio najvece luka i najsiromasniji grad na ostrvu u to vreme. Osim dva fudbalska kluba gotovo da nista vise i nije funkcionisalo kako treba. Ako se jos uzme u obzir da je ogroman broj stanovnistva u poslednjih sto godina dosao iz Irske i da danas cine vise od pola populacije cele pokrajine Merseyside, onda njihov odnos prema politici netreba nikoga da cudi. Chelsea je osnovan kao bogat klub. Na kraju osnovali su ga i za njega navijali a i danas to cine uglavnom bogati stanovnici Londona. Liverpool je klub za koji je citavog veka navijala ljuta sirotinja. Lucki radnici i dokeri,oni koji su cesce bivali gladni nego siti i oni koji bi poslednji peni iz dzepa dali da gledaju utakmicu. Jednom recju obican svet. Jos jednom odlican tekst i samo nastavite...
    (Ivan Liverpool, 22. maj 2007 15:10)

    # Link komentara

  13. Ne može se sve kupiti novcem...
    (filip, 22. maj 2007 14:33)

    # Link komentara

  14. Sve je to lijepo opisano o chelziju ali nebih rekao da je uspjesan klub pogotovu sa toliko ulozenih para u jednu fudbalsku selekciju ,nazalost ne moze se parama sve kupiti..ovaj tim danas nema mastu,slab je u veznoj liniji..sve se svelo na dovitljivost drogbe..ne kupuju se pravi igraci vec samo takozvani#radnici# sto je nedovoljno za sampionsk ligu..secam se da je tu nekad branio Petar Borota golman partizana,i vise se proslavio po crtanju pejsaza nego odbranama,,moglo bi se dovesti u vezu sa danasnjim chelzi..em ...sve je biznis
    (kosmoss, 22. maj 2007 11:31)

    # Link komentara

  15. zasto nema ni reci o krespu a on je prvi veliki romanov transver
    (bora, 21. maj 2007 22:11)

    # Link komentara

  16. "Roman i novac stižu"
    mozda sam prespavao taj cas srpskog.....
    (luks, 21. maj 2007 21:07)

    # Link komentara

  17. savrsen clanak o klubu koji pposle PFC najvise volim i mogu reci da mi je zalije sto ove godine nije chelsea uzeo titulu nego sto partizan igra ovako kako igra.ZEKO ODLAZI!!!
    (trihinoza, 21. maj 2007 19:44)

    # Link komentara

  18. fenomenalan artikal.stvarno van serijski.ja sam inace navijac liverpula al ovo mi se dopalo bas puno.bilo bi jako interesantno da svake 2-3 nedelje napisete ovakav pregled kroz istoriju i danasnjicu o 6 7 velikih engleskih klubova.svaka cast
    (marko, 20. maj 2007 19:38)

    # Link komentara

  19. Fenomenalan text o klubu koji ustvari i nije klub ves vestacka igracka bogatog Rusa..Chelsea u zaborav
    (Barca, 20. maj 2007 17:28)

    # Link komentara