Premijer liga 2006/07: Sudar giganata

Petnaesta sezona Premijer lige donela je gigantsku borbu za titulu, koja je završena trijumfom Mančester Junajteda. U pozadini te borbe vodili su se veliki okršaji za mesta u Kupu UEFA, kao i izuzetno uzbudljivi dueli za opstanak.

Pošaljite komentar
  1. lita please contact me
    (steve bacic, 18. oktobar 2007 05:59)

    # Link komentara

  2. Izvrstan pregled!
    Ima li jos ko da navija za EVERTON ili ste se svi sjatili oko ovih Milosevicevaca!?
    (Ribar Palumko & Toffies, 13. jun 2007 23:29)

    # Link komentara

  3. Tekst je dobar,zaista,pogotovo u tom smislu sto u srbiji (sportsko novinarstvo) ne postoji nista slicno.
    Ali,ono sto me jako iritira i dize pritisak,je to sto autor i u ovom tekstu daje komentare tipa "zamislite sta bi murinjo rekao" !!!???!?!?!
    I,da,jedan pozdrav za momke koji pevaju pesmu koja je himna pola evrope "..you will newer.." ,i jedan komentar.
    (citiram,dakle murinja)
    -Stalno pricate o nekoj istoriji,o tome kako je celzi nema za razliku od vas.E,pa,mi upravo sada pisemo istoriju dok ste vi samo deo nje i tako ce i ostati.
    (mare, 3. jun 2007 23:43)

    # Link komentara

  4. Sjajan tekst, sa osvrtom na sve bitne aspekte. Ja sam analizom odusevljen, puno pohvala autoru. Sto se mog vidjenja Premijer lige tice, zao mi je samo sto su Čelzi i Man Utd za klasu ili dve ispred svih, pa nema vise ekipa u borbi za titulu, kao na primer u Španiji. Sto se mog omiljenog kluba tice, nadam se da ce Tottenham ovog leta dovesti prava pojačanja i da ce Berbatov ostati, tako da se sledeće godine mozemo boriti za Ligu Sampiona, i konkurisati za bar jedan Kup trofej. Pozdrav ljubiteljima Premijer lige iz Sombora!
    (Mihajlo, 26. maj 2007 12:42)

    # Link komentara

  5. @Teacher
    ... i da dopunim tvoje reci statistikom - svaki trofej u poslednjih 12 sezona PL i FA kupa osvojila je neka od tih ekipa (kup svi, titulu svi sem LFCa).
    (vn, 23. maj 2007 21:41)

    # Link komentara

  6. @decadentes:
    Navijam za Arsenal, iako ih ne pravdam uopste. Nema opravdanja za neosvajanje titule. To sto je Celzi igrao koliko-toliko dobro bez Terija, Karvalja i Ceha ne znaci nista jer su oni vestacki stvoren klub, bez potrebe za odrzanjem nekog finansijskog balansa. Prihodi uopste ne moraju da budu u skladu sa rashodima, pa je i sasvim normalno da imaju tri puta duzu klupu nego sve ostale ekipe, kao i da na toj klupi sede sve sami iskusni igraci.

    Arsenal, sa druge strane, predstavlja mozda i jedini zdravo vodjen klub u Engleskoj. Meni su zato i najomiljeniji klub. Zato sto sa ogranicenim sredstvima uspeju da izgrade stadion i podmlade ekipu. A povrh svega, igraju (uz Mancester) najlepsi fudbal u Evropi trenutno.

    Kad nemaju neke kljucne igrace povredjene, nema sansi da ih bilo koji tim nadigra. To je ono zbog cega ja gledam fudbal. Da hocu da gledam takticko nadmudrivanje, gledao bih sah.

    Ne znam koliko si pratio Celzi ove sezone, ali da Drogba nije onako dobro igrao, sigurno ne bi zavrsili na drugom mestu. Vezni red je bio krajnje neinventivan veci deo sezone, pa se taktika svodila na, kako se ispostavilo, vrlo uspesno "baci Drogbi, on ce da posigne gol u svakom slucaju".

    @Ivan Liverpool:
    Nije niko sa B92 izmislio termin "velika cetvorka". Jos odavno se moze na svim Engleskim sportskim sajtovima procitati izraz "big four", koji predstavlja 4 ekipe koje redovno predstavljaju ostrvljanje u Ligi sampiona.

    Nema to veze sa tim da li je Celzi veliki klub ili ne, nego samo odrazava trenutno stanje u fudbalu.
    (Teacher, 23. maj 2007 20:41)

    # Link komentara

  7. Jako dobra i dosta realna analiza svega sto se desavalo u minulom prvenstvu Engleske. Mislim da je jako dobra stvar sto se bavite i manjim klubovima a ne samo Manchesterom,Liverpoolom,Arsenalom...Sve je lepo i vrlo temeljno objasnjeno i samo tako nastavite. Ovom prilikom zelim samo jos da dodam da mi nikako nije jasna formulacija u kojoj se pominje velika cetvorka Engleskog fudbala(Liverpool,Manchester,Arsenal i Chelsea). Bez imalo losih namera, ali nema velike cetvorke a i ako je ima Chelsea svakako sa svojim titulama nije deo toga bar za sada. Trenutno pola lige ima vise titula od njih pa zato nemojte stvarati od njih vestacku velicinu. Budzet je na njihovoj strani i igre u poslednjih tri godine. Oni medjutim postoje mnogo duze i za sve to vreme nisu uspeli da se svrstaju u red velikana. Mozda jednom i hoce ali do tada treba jos puno igrati i osvajati trofeje.
    (Ivan Liverpool, 22. maj 2007 14:50)

    # Link komentara

  8. Raduje me vec najava za pregled championshipa , medjutim mislim da bi bilo lepo ako bi na ovim stranicama osvanula i analiza nizih engleskih liga (L1,L2 pa cak mozda i konferencija) .
    (Rabba, 22. maj 2007 11:54)

    # Link komentara

  9. Fantastican tekst,samo pohvale za autora.
    Vrlo realan opis dogadjaja u sezoni,odlican prikaz taktika timova,ali ipak najvise mi se svidja dobro selektiran izbor mladih zvezda koji dolaze(sem Runija,Ronalda,itd..),kao i igraca koji su kvalitetno odigrali sezonu(mada je trebalo pomenuti i Majkla Dousona najstandardnijeg igraca totenhema).
    U svakom slucaju,bilo bi lepo da i tekst o championship-u bude ovako kvalitetan i efektan.
    Nadam se da ce u nekom tekstu biti i malo mesta za moje sumare iz Notingema,koji su i ove godine razocarali...
    (Lopez, 21. maj 2007 23:01)

    # Link komentara

  10. Divan tekst. Lep pregled, solidna analiza i vrlo pismeno.
    Radujem se sledecem.
    (Luka, 21. maj 2007 12:52)

    # Link komentara

  11. Chelsea je imao daleko vise ozbiljnijih povreda od Arsenala, pa ih to nije sprecilo da osvoje dva kupa i dodju blizu u ostala dva takmicenja. Bili su im povredjeni i Terry i Carvalho i najbolji golman lige. Kao i Cole i Robben.

    Zamislite Arsenalovu smesnu odbranu sa Poomom na celu pola sezone. Verovatno ne bi zavrsili ni u prvih pet.

    Arsen Wenger vec tri godine smislja nove izgovore za lose sezone. Svaki iole kvalitetan i ozbiljan tim uz pristojan rad moze vec za godinu dana da se formira i iskristalise, a Arsenalov vec tri godine kaska u mestu i pokazuje iste nedostatke svake godine. A izgovori se samo gomilaju.

    Te mladi igraci, iako u sastavu ima vise od 10 iskusnih internacionalaca, a i mladi igraci poput Fabregasa, Senderosa imaju vec tri godine igranja u prvoj ligi iza sebe, te povrede iako je isti taj Henry igrao jako lose ono malo utakmica sto je odigrao. Ne znam sta se desilo Hlebu pa da bude tako ocajan. A, da, jos uvek se privikava na novu sredinu. Posle dve godine.

    Redjati neuspeh za neuspehom je donekle i prihvatljivo, ako i samo ako bi se otvorile oci, neuspeh i greske priznale i pocelo da se radi nesto u pravcu iskorenjavanja istih. No, od toga nece nista biti, samo ce se redjati novi izgovori i iz vrzinog kola se nece nikad izaci.

    Kako stvari stoje, izgleda da je jedino resenje za Arsenal Kroenke i Dein, pa da se krene sa licitacijom.
    (decadentes, 21. maj 2007 12:42)

    # Link komentara

  12. @Teacher
    Hvala na pohvalama. Poenta za Arsenal je bila upravo suprotna, da pokaze da je jedino Arsenal od klubova 'velike cetvorke' zaista imao sistematske probleme sa povredama kljucnih igraca tokom cele sezone, kod druga dva kluba jedini problem je bio u tome sto su se sve povrede dogodile istovremeno, a na Liverpul ta vrsta problema nije ozbiljnije uticala.
    Sto se tekstove ove vrste tice, sva tri pomenuta kluba su predvidjena za ovo leto (s tim sto dugorocno nisam tako optimistican oko Boltona).
    Ali, pre njih ce ici pregled sezone u Championshipu i price o nekim kontinentalnim klubovima.
    (vn, 20. maj 2007 20:03)

    # Link komentara

  13. Anri 21, Ljungberg 20, Galas 17. Ovo je lista povreda koju ste naveli za Arsenal. Po njoj, u odnosu na ostale timove, Arsenal je najbolje prosao po tom pitanju. Ipak, realnost je sasvim drugacija.
    Van Persi je propustio bezmalo pola sezone, i to bitniju polovinu. Koliki uticaj ovo ima na ekipu pokazuje da je on za pola sezone, koliko je igrao, postigao vise golova nego bilo ko drugi za celu godinu.
    Takodje, Diabi je bio spreman tek za drugi deo sezone, Hleb je bio stalno rovit, Volkot je zavrsio sezonu dva meseca ranije, a jos dosta igraca imalo je krace periode sa povredama. Dakle, lista povredjenih koja moze da se poredi samo sa onom u Njukaslu.
    Sem toga, tekst je dobro koncipiran, i iako je cini mi se malo previse bacen akcenat na Celzi i Mancester, ipak je obuhvatio borbe na svim frontovima. Voleo bih da se ovakvi tekstovi nastave, a bilo bi lepo da medju njima bude uzdizanje Boltona i Evertona ili "renoviranje" Arsenala...
    (Teacher, 20. maj 2007 19:15)

    # Link komentara