Sve se zna ili burno proleće?

Pogled na tabelu Meridijan Superlige i iskustvo iz prethodnih godina mogli bi da navedu na jednostavan zaključak, da je Crvena zvezda prvi prvak Srbije u fudbalu, da će Partizan imati ozbiljan posao da prestigne Mladost iz Apatina i OFK Beograd, a da će se Zemuncima u Prvoj ligi sledeće sezone pridružiti jedna od ekipa od trenutno 7. do 11. mesta.

Novi sistem takmičenja, koji se premijerno primenjuje u Srbiji, omogućava više promena i preokreta nego dosadašnji, pa će konkurenti za vrh ili u borbi za opstanak odigrati po dve ili tri međusobne utkamice što mogućnost skokova ili padova na tabeli čini znatno većom.

Bez obzira na to verovatnoća da Zvezda izgubi prvo mesto ili da se Zemunci zadrže u najvišem rangu takmičenja je veoma mala.

Miloš Šaranović
Pošaljite komentar
  1. burno proljece swakako
    (diavolo, 5. maj 2007 20:47)

    # Link komentara

  2. sve se zna,ne za ovo prolece vec jos od raspada sfrj,cinjenica je da samo dva kluba imaju uslove da igraju u evropi,ali i u njih je neko ulozio i vreme i novac pre 50-ak godina pa zasto i sada neko ne ulozi u neki drugi klub makar da nam prvenstvo bude zanimljivije,ako se zna ko ce da osvoji titulu pa neka se makar malo pomuci.
    (klubas, 22. februar 2007 01:53)

    # Link komentara

  3. Sve pohvale za OFK i Mladost, ali zna se da ce prvo i drugo mesto podeliti Zvezda i Partizan tako da "u Srbiji nista novo". Sistem takmicenja? Ima i dobrih i losih strana. Glupo je sto je polovina klubova iz Beograda. Dajte malo sansu i klubovima iz Srbije i Vojvodine. Nadam se da ce neko uskoro skinuti Zvezdu i Partizan sa trona i to za stalno. Tek onda mozemo ocekivati napredak naseg klupskog fudbala.
    (ddd, 18. februar 2007 12:21)

    # Link komentara

  4. Zaista se sve zna, vrlo dosadna liga. Ovaj sistem sa 12 klubova je totalna glupost, zbog previse susreta i veciti derbi ce izgubiti smisao (ne treba ni pominjati da su obe ekipe zalosne senke slavne proslosti). Ostali se duvaju kao i obicno i na kraju- nista.... Nadam se da ce vratiti sistem od 16 klubova, s tim da ne dozvole Zemunu i ostalim mucenicima da se opet izvuku. Dole s njima, dajte sansu drugim klubovima da se razviju...
    (Slobodan, 18. februar 2007 02:04)

    # Link komentara

  5. Sve se zna!!!
    (Delija, 17. februar 2007 16:59)

    # Link komentara