Liga šampiona: Uvod u drugu fazu

Na početku kvalifikacija za Ligu šampiona bore se timovi sa prostora ograničenog Grenlandom, kineskom granicom i Gibraltarom. Kada počne pravo takmičenje 32 ekipe prostor se suzi na klubove od Moskve do Lisabona i od Trondhajma do Atine. Sada, kada igraju stvarno najbolji, teritorija se potpuno skuplja i ograničava na zapadnu Evropu – među 16 najboljih nema kluba smeštenog istočnije od Minhena, a od ugaonih tačaka ostao je samo Lisabon. To govori o ekonomiji današnjeg fudbala, ali i o samopouzdanju koje raste stalnim takmičenjem sa najboljima.

Vladimir Novaković
Pošaljite komentar
  1. Alo bre, šta vi mislite da je Manchester united najači klub na svetu,e pa varate se Barselona je najbolja.
    (miroslav rašević, 20. mart 2009 20:40)

    # Link komentara

  2. A zasto ne bi mogli da se porede?AFC je u svojoj istoriji osvojio vise od 25 trofeja u ligi nista slabijoj od spanske.Jeste barca osvojila LS'92 ali joj je to jedini trofej.
    U redu,bogatiji su klub i kroz istoriju su imali vece zvezde za svoje igrace ali vremena se menjaju!
    Sutra ce galaktikosi da odlete u istoriju.Ubice ih AFC igrom kratkog pasa i iz kontranapada.A sto se tice premier lige,provuci cemo se na 4.mesto
    Dobijemo pevce u derbiju i to je to.Mene vise brine da nas ne zezne Bolton koji nam se napio krvi ove sezone.
    Sutra samo hrabro,kakvi bre galaktikosi,smesni su!!!!!!!!
    (gunner, 7. mart 2006 11:45)

    # Link komentara

  3. Smesno je porediti Barselonu i Arsenal. Barsa je kao klub mnogo veci brand nego Arsenal koji iskljucivo zavisi od rezultata. Nije strasno ne igrati u LS, ali je strasno zavrsiti sezonu u donjem delu tabele ispod timova poput West Hama, Boltona, Bburna i da ne spominjem Spurse. Strasno je kako Arsenal ne moze nikoga da pobedi u gostima. Isti taj Arsenal koji je ranijih godina umeo da bude nepobedjen na strani cele sezone. Dakle ovo nije samo jedna losa sezona ovo je jedna ogromna, prevremena i totalno nepotrebna dekadencija koje je nastala kao rezultat sramne politike i taktike Arsena Wengera. On je iskljucivi krivac i zbog toga ga treba otpustiti. U bilo kom drugom klubu on bi vec sada leteo kao bela lala.
    I ako se prodje Real (u sta cisto sumnjam) vec u cetvrtfinalu se ispada. Jer koliko je ono puta g-din Wenger uspeo da udje u polufinale LS sa Arsenalom?
    (wenger out, 27. februar 2006 22:41)

    # Link komentara

  4. Pa nema sta da se prica Barsa odvaljuje Murinjove igrace Real je ipak Kraljevski klub dovoljno ce biti da se neka njegova zvezda raazigra i ode Arsenal.
    (Vojislav Georgijevic, 27. februar 2006 17:37)

    # Link komentara

  5. Pazi,nije strasno ne plasirati se u LS jednu godinu.Barsa je pre tri godine igrala UEFA kup pa im sad nista ne fali.A sto se tice para do sad ih nije bilo jer koga je do Reyesa Wenger skupo platio?Henry-a 11 mil.funti!To nije nista u odnosu na druge klubove.Dobro sad jeste taj Reyes veliki mudrijas ali Hleb je vrhunski tehnicar.
    Pitas se kakvi trofeji?'98'98'02'02'03'04'05
    Ako je mogao Porto pre dve i ovaj grozni i dosadni Liverpul prosle,moze i AFC ove bar do nekog trofeja.Si vid'o presing u Madridu?
    Moze Arsenal samo sto su svi skrljani u odbrani.Kad se oporave bice OK!
    (gunner, 27. februar 2006 13:04)

    # Link komentara

  6. Za kakve trofeje se bori AFC? Na -25 ,vec 9 ligaskih poraza. Liga sampiona se zavrsava veceras debaklom u Madridu. Sledece sezone nema nista ni od UEFA cupa,a kamoli od Lige sampiona. Najbolji igraci ce otici i ko ce igrati na novom stadionu? Para je bilo i do sada nego ih je Wenger trosio na smesne fudbalere. Reyes,Hleb urnebes.
    WENGER OUT!
    (wenger out, 21. februar 2006 18:06)

    # Link komentara

  7. aloooo bre!Pa da nije Wengera Arsenal bi svih ovih godina bio samo prosecan tim u okvirima premijer lige!Ovako AFC je klub koji se bori za trofeje,izgradjen je novi stadion,bice para k'o pleve a samim tim i rezultata.A sto se tice Wengerovih "izuma" svaka mu cast za neke mlade fudbalere poput Fabregasa,Van Persija itd. a da ne spominjemo da je on prakticno stvorio Henry-a i Vieiru.Uz minimalna ulaganja maksimalni ucinak!Veceras izvlacimo X u Madridu!!!!!!
    (gunner, 21. februar 2006 11:06)

    # Link komentara

  8. Dalje idu:
    Juventus(Bolji su puno)
    Liverpul(Rafa je Rafa)
    Bajern(jer ima Balaka)
    Viljareal(Rendzers je los tim)
    Lyon(osveta za proslu godinu)
    Real Madrid(Arsenal u losoj formi)
    Inter(Iskustvo je na strani Italijana)
    Barcelona(volio bi da prodje Celzi zbog "ludog" Murinja)
    Vreme ce pokazati da li sam u pravu
    (Zach Randolph, 21. februar 2006 03:30)

    # Link komentara

  9. Cuj ovo... Wenger izvlacio maksimum. Pa i da jeste to tacno, to je njegov izbor. Kupuje jeftine polovne igrace,a kad kupi nekog skupljeg taj postane smesna investicija. Narocito sada izvlaci maksimum kad ne moze da pobedi ekipe poput Boltona, Wigana i West Hama a o pobedama nad ozbiljnijim rivalima moze samo da se sanja.
    Debakl u Madridu ce nadam se biti tacka na i.
    WENGER OUT!
    (wenger out, 20. februar 2006 20:44)

    # Link komentara