1. Koga je briga, nek rade sta hoce.Da je narod pametan i da ne gleda to.Ali jedan zviz i eto ih.Sta vama licno donosi taj fudbal, novac, licnu srecu(kako?), srecu za vase porodice?Razumem agente, igrace, medije...Da nema prostog naroda, ne bi bilo i para.Posle se drustvene nauke bave socijalnom nejednakoscu.Meni je sve jasno i logicno zasto neko zgrce novac lopatom, a vecina radi pon-pet, 9-17h.Samo vi proucavajte i dalje.
    (Petar, 20. april 2021 14:29)

    # Link komentara

  2. To je pretnja na prvu.
    Ali ne vjerujem da je moguce.
    Treba stati na loptu.
    Bice tu jos puno guzvi do rjesenja.
    Sve se vrti oko love.
    Mozda je UEFA i FIFA uzimala previse?
    Iako ne podrzavam ovakvu SuperLigu.
    (Dragon, 20. april 2021 11:35)

    # Link komentara

  3. Braco kakav bre fudbal NBA samo gledamo i to je to kakav mrtvi fudbal
    (Mihajlo, 19. april 2021 23:56)

    # Link komentara

  4. Човјечанство генерално иде ка колапсу. Фудбал је само један дио тога. Није ни мени драго што је овако ал шта ми "обични" можемо учинити да то промијенимо? Бојим се, ништа. Нека иде својим током па да видимо како ће испасти. Једно знам сигурно, а то је да нећу пратити ту њихову лигу. ФУДБАЛЕ, ВЕЋ МИ НЕДОСТАЈЕШ. ⚽😓😓😓
    (ДЕЛИЈА🔴⚪, 19. april 2021 22:36)

    # Link komentara

  5. Čuferin je jedan od najboljih i najpoznatijih odvetnika i pravnika u evropi i to cela familija tako da ovde verujem ,da če Čuferin uspeti u nameri i isterati pravdu na čisrinu a klubovi bi trebali žestoko da se kazne i izbace iz svih takmičenja kako prvenstvenih tako zabraniti igračima dalju prodaju kad jih klubovi više neče želeti možda če tako radije za manje novca odabrati opet kvalitetne klubovi koji netrebaju da budu među 10 nabnrojanih jer eto Bavarci su več odbili da učestvuju u ovoj kriminalnoj ligi.
    (slaviša šmigič, 19. april 2021 22:13)

    # Link komentara

  6. Čuferin je jedan od najboljih i najpoznatijih odvetnika i pravnika u evropi i to cela familija tako da ovde verujem ,da če Čuferin uspeti i isterati pravdu na svetlo a klubovi bi trebali žestoko da se kazne i izbace iz svih takmičenja kako prvenstvenih tako zabraniti igračima dalju prodaju kad jih klubovi više neče želeti možda tako radije za manje novca odabrati opet kvalitetne klubovi koji netrebaju da budu među 10 nabnrojanih jer eto Bavarci su več odbili da učestvuju u ovoj ligi.
    (slaviša šmigič, 19. april 2021 22:10)

    # Link komentara

  7. "Nigdje nisam rekao da Srbija nema euro trofej u kosarci, vec sam rekao hrvatskim pristavcima da nisu svjesni da svaki put kada osporavaju Zvezdinu Ligu Prvaka u nogometu kao srbijanski uspjeh, automatski osporavaju Jugoplastiku i njene euro naslove kao hrvatski uspjeh."
    (CXWY, 19. april 2021 20:23)

    Nitko ne osporava niti Zvezdin niti Jugoplastikin uspjeh. Stvar je u tome da se miješaju babe i žabe; Zvezda je svoje trofeje osvojila kao prvak Jugoslavije a ne prvak Srbije, dok je Hrvatska svoje nogometne uspjehe ostvarila kao neovisna država.
    Znači, kad se želite uspoređivati u seniorskom nogometu s reprezentacijom koja ima dvije medalje s Mundijala, najboljeg igrača Mundijala, najboljeg strijelca Mundijala te Zlatnu loptu (između ostalog) tada uspoređujte trofeje koje ste osvojili izvan SFRJ. A to je trofeji najvećih rupa europskih prvenstava svih vremena (između ostalih).
    (čiča gliša, 19. april 2021 21:57)

    # Link komentara

  8. Ma kakva zvezda i jugoplastika. CZ je uzimala sto je htjela od koga je htjela i kada, a u košarci je partizan pokupio sve osim jugoplastike. Najbolji igrači Jugoplastike su bili Hrvati, najbolji igrači Zvezde pa eto odasvud kad su uzimali sve. Uostalom zadnju je titulu POP uzeo zahvaljujući Toniju plus trener Hrvat. Naravno donekle je nogomet teži zato sto ima vise igrača i visina ne koči talent i regrutaciju.
    (hopa-cupa svi Srbi skupa, 19. april 2021 21:56)

    # Link komentara

  9. UEFA me podseća na SFRJ uoči raspada... Sistem ne postoji, a oni sastanče i donose besmislene odluke... Mnogo će Ronaldo i ostali da se nasekiraju što ne igraju za reprezentaciju.
    Očigledno prave neku vrstu NBA u fudbalu, sele se na američko i azijsko tržište, i to je to.
    (Milojko, 19. april 2021 21:55)

    # Link komentara

  10. Ovo je sada dobra prilika za sve ostale klubove. UEFA i dalje može računati na evropsko tržište. Svi ti ''manji'' klubovi bi sada trebali zaraditi veću lovu, kada više nema bogatih. Sve zavisi od UEFE.

    Superliga je testiranje tržišta. Zatvorena liga i po 2,3 derbija svaki dan. Ne verujem da će se to pratiti u Evropi. U Aziji prvu godinu sigurno da hoće, a kasnije tko zna...
    (Kuvarlija, 19. april 2021 21:43)

    # Link komentara

  11. B.Živković, 19. april 2021 20:16

    Genije, igrace večito 23 utakmice uvek protiv 12 ili koliko vec ih bude istih klubova, bez mogućnosti ispadanja, bez ikakve napetosti. Zamisli da sad npr La Liga bude zatvorena i ne mogu da ucestvuju niti u jednom jedinom takmičenju osim te lige. Zamisli zauvek igraju samo Spanci protiv Spanaca. Nema nista od takvog fudbala pa i milijarde da ulozis.
    (Mare, 19. april 2021 21:14)

    # Link komentara

  12. Ovo je sve sumljivo. JP Morgan ce financirat ovu superligu, pa kad klubovi postani nelikvidni, e onda kad budu klubovi presli u vlastnistvo JP Morgan, sta sledi, znaci najjaci eu klubovi postanu vlastnistvo amerikanaca znaci presele jih preko bare, sto jim je i cilj. Shvatili su da djabe novac ako nemas tradiciju, a sa ovim klubovima dobijaju sve.
    (sportdetective, 19. april 2021 20:31)

    Cak i da ti klubovi predju u njihovo vlasnistvo i presele ih tamo- na koji nacin ce time da dobiju i njihovu tradiciju? Na koji nacin ce istorija, trofeji i dostignuca Reala iz Madrida i Uniteda iz Manchestera da predju u “vlasnistvo” naroda Amerike tako sto ce eto od sutra vlasnici da im budu Amerikanci i centrala da im se nalazi u Vasingtonu umesto u Madridu i Manchesteru?
    Da li uopste shvatas besmisao svog komentara ili sam uzalud pisao?
    (Pax, 19. april 2021 20:52)

    # Link komentara

  13. Ovo je sve sumljivo. JP Morgan ce financirat ovu superligu, pa kad klubovi postani nelikvidni, e onda kad budu klubovi presli u vlastnistvo JP Morgan, sta sledi, znaci najjaci eu klubovi postanu vlastnistvo amerikanaca znaci presele jih preko bare, sto jim je i cilj. Shvatili su da djabe novac ako nemas tradiciju, a sa ovim klubovima dobijaju sve.
    (sportdetective, 19. april 2021 20:31)

    # Link komentara

  14. CXWY Hvala na objektivnosti ali imamo trofej i u košarci i to verovatno najjači u istoriji. Da neko praktično ne odigra ni jednu utakmicu pred domaćom publikom i osvoji trofej, mogu da potpišem da se neće desiti nikada više u istoriji, ne u košarci nego ni u jednom sportu...
    (Sale, 19. april 2021 18:56)

    Nije me skuzio susjede. Nigdje nisam rekao da Srbija nema euro trofej u kosarci, vec sam rekao hrvatskim pristavcima da nisu svjesni da svaki put kada osporavaju Zvezdinu Ligu Prvaka u nogometu kao srbijanski uspjeh, automatski osporavaju Jugoplastiku i njene euro naslove kao hrvatski uspjeh.
    (CXWY, 19. april 2021 20:23)

    # Link komentara

  15. Samo naivni misle da će napraviti štetu bogatima, ako ih izbace iz domaćih prvenstava ili sa svetskih i evropskih takmičenja. Sistem takmičenja kakav su predvideli već im je popunio više od pola sezone. Dve grupe po 10 klubova, klasičan sistem kao u prvenstvu, i to je već 18 utakmica pre završne faze. Onda za one najbolje ide četvrtfinale (dve), polufinale (dve) i finale (jedna utakmica). To su već 23 utakmice. Ako primene neku vrstu NBA sistema, 20 klubova dvokružno, onda je to 38 utakmica, a eliminacioni deo prvih osam sa još 5 utakmica, a i mogućnost da odigraju i više od dva meča međusobno. Znači, svako drugo takmičenje bi im bilo suvišno, odnosno UEFA i FIFA bi morale da garantuju klubovima učesnicima Super Lige velikim novčanim sredstvima eventualne povrede njihovih fudbalera, odsustva sa priprema itd. Tako da je i cilj superligaša da svedu igranje manje značajnih utakmica na minimum tj. da igraju uglavnom utakmice svoje lige. Potpuno isto kao što se radi i u NBA ligi. I niko ne poredi NBA i Superligu u takmičarskom, već samo u novčanom smislu, igraće onaj ko može da plati. Stvari su proste i odavno viđene, samo mi verujemo u neku "pravdu", koja se svodi da postoji neka svest, moral itd. I to je pitanje kapitalističko-imperijalističkih interesa, odavno Marks pisao o tome, a Lenjin razradio, ali to je ogromna većina ljudi svesno ili nesvesno odbacila. Jer, čoveku se ispuni svaka želja, ali uvek sve ide u kompletu. Pozdrav!
    (B.Živković, 19. april 2021 20:16)

    # Link komentara

  16. mislim da je dobra ideja da se reprezentacije tih drzava odakle dolaze klubovi trebaju suspendovati sa evropskih i svetskih takmicenja,tako bi njihove drzave morale da izvse pritisak na klubove da odustanu od toga
    (djole, 19. april 2021 20:15)

    # Link komentara

  17. Malo samo naprimer o regularnosti. Npr. naredne godine Totenham bude 7-mi nekoliko kola pre kraja engleske lige. Nista titula a da zapne za evrokupove mu ne treba , a npr. neki se tu timovi bore za mesto u uefa kupovima. Dal su oni pustili nekog il nisu ..... Dal zapeli ili ne... ..
    (Vladika, 19. april 2021 20:09)

    # Link komentara

  18. Kako bih voleo da ovo zaživi samo zbog najvećih krivaca zbog kojih je fudbal prestao da bude sport i postao veliki biznis, tj. navijača. Pa kada karta umesto 100 eura, što je i dalje preskupo, bude koštala 500 eura a sama pretplata na prenose alavština kao trećina plate onda bi bilo lepo čitati njihovo kukanje. I ne samo ovde već i širom Sveta za sve one koji podržavaju ovu grozotu koju alavštine pokušavaju da naprave.
    (smeh, 19. april 2021 20:00)

    # Link komentara

  19. Ako neko misli da ce neka buduca LS sa Portom, Benfikom, Seviljom,Atalantom, Romom,Laciom,Napolijem,PSZ,Lion, Ajaks, Psv, Bajernom, Dortmundom ,Lajpcigom biti nezainteresovana, vara se.Tu ima mesta za jos dobrih ekipa iz Rusije,Turske, Olimpijakos i Paok, Zvezda, Partizan, Dinamo
    (deki, 19. april 2021 19:37)

    Pa pogledaj samo kakvi talenti su sve odlazili iz ovih klubova a sad ce imati vise mogucnosti da neke od njih i zadrze.
    (Borky, 19. april 2021 19:59)

    # Link komentara

  20. Usput budi rečeno, NBA liga beleži rekordan pad u gledanosti u poslednjih 5 godina. Totalno ne interesantno takmičenje. Cirkus Medrano.
    (Zoran, 19. april 2021 17:41)

    Ne budi smešan. NBA liga je trenutno pod ugovorom tv prava 24 milijarde dolara za 13 godina. Pregovara se sa televizijskim kućama da naredni ugovor bude 75 milijardi za 11. Toliko o padu gledanosti.
    (Mare, 19. april 2021 19:57)

    # Link komentara

  21. Mnogi ovde komentarišu kao da je ovo preko noći odlučeno. Pominje se godinama već.
    Analize tržišta, pravni lekovi su se radili godinama. Čudno da je danas objavljeno, a ne na kraju sezone. Eto, čim su prošli izbori u Realu.
    Mnogo para je obezbedjeno i već potršeno, neće ovo tek tako da se završi. Da zabrani igračima da rade niko neće moći. Pa Bosmanovo pravilo je preokrenulo profi sport. Sad niko neće da ustukne. Imaćemo i reality za džabe.
    (Papillon, 19. april 2021 19:39)

    # Link komentara

  22. Ako neko misli da ce neka buduca LS sa Portom, Benfikom, Seviljom,Atalantom, Romom,Laciom,Napolijem,PSZ,Lion, Ajaks, Psv, Bajernom, Dortmundom ,Lajpcigom biti nezainteresovana, vara se.Tu ima mesta za jos dobrih ekipa iz Rusije,Turske, Olimpijakos i Paok, Zvezda, Partizan, Dinamo
    (deki, 19. april 2021 19:37)

    # Link komentara

  23. Ipak na duže staze ti ne vidiš jasnu sliku. Zabranom UEFE da igrači igraju u tim klubovima oni gube bazen odakle su do sada kupovali igrače i bili najjači. Sve te igrače su stvorili klubovi koji ne igraju u toj super ligi. Najbogatiji klubovi ni do sada nisu mogli proizvesti sami dovoljno kvalitetnih igrača koji ih drže na vrhu. Kada presuši baza odakle crpiš igrače, pada i kvalitet. Čim kvalitet padne, pašće i gledanost, a time i sponzori odlaze. Ova lia živjeće 2-3 godine dok ne potroše igrače koje su nakupovali, za tri godine kad bude potrebno osvježavanje tima eto problema. Nije problem koliko već odakle. Dovoljno je da nacionalne lige koje podržavaju UEFU u ovome stave klauzule u ugovore svojih igrača za astronomskim odštetama i ruši se super liga kao kula od karata. Vuidjećemo odakle će se stvoriti više kvalitetnih igača. Iz dvadeset klubova i njihovog podmlatka ili stotina drugih klubova od kojih su mnogi finansijski jaki.
    (reki, 19. april 2021 19:05)

    Mozda vidis jasno citavu sliku, ali nisi u stanju da vidis zid na kojem je slika okacena.
    Najmocniji klubovi Evrope su videli da dolazi do prekretnice i ulaze u nesto sto se zove kupovina moci za buducnost.
    Mozda ne za godinu, dve ili pet... ali za 20, 30 godina, ako ovo zazivi, oni kao osnivaci asocijacije drzace i noz i kolac i opet biti najmocniji medju najmocnijima.
    Veliki su veliki bas zato jer su spremni da vuku rizicne i teske poteze.
    Nije UEFA ta koja je Real i United ucinila ovim sto su danas.
    (Stevan, 19. april 2021 19:26)

    # Link komentara

  24. Samo strogo kazniti. 12 bogatunčića umislilo da se cijela fudbalska igra igra samo zbog njih. Alavost na pare level "nek crkne fudbal samo da sve pare idu samo nama". Izbaciti ih iz svih UEFA i FIFA takmičenja, njihove igrače takođe, kao i uvesti pravilo da svaki igrač koji prelazi u neki od tih klubova prvo mora platiti 300 miliona evra. Pa nek njih 12 besmisleno vrte kola između sebe, to bi uskoro postao najdosadniji i najnekvalitetniji fudbal, jer procenat igrača koje su oni stvorili je zanemarljivo mali. Sve kupuju, siluju fudbal zadnjih decenija svojim novcem. Fudbal ima smisla zato što svako ima šansu da učestvuje i izbori se za pobjedu, a taj smisao 12 bogatunčića želi da poništi, i nametne smisao gdje je samo novac bitan. Puna podrška UEFI i FIFI, oni zastupaju cijeli fudbal, sve klubove, i neka ne ustuknu ni za milimetar pred halapljivim i umišljenim bogatunčićima.
    (Čika Mirko, 19. april 2021 19:26)

    # Link komentara

  25. nije mi ni jasno ni zašto bi jedan juventus, najjadniji klub na svijetu, igrao bilo kakvu superligu a portugalski velikani Porto i Benfica koji imaju isto osvojenih LPa i hrpu pošteno osvojenih prvenstava ne bi igrali? institucija Ajax sa duplo LP se ništa ne pita? pa ovi jadni englezi bez 2 velikana imaju skupa 1 (slovima - JEDNU) osvojenu LP? svaki osvajač LP ima veće pravo igrati bilo kakvu superligu od Arsenala (amerikanci), Citija (arapi) i Totenhama (židov englez).
    bravo nijemci jer su to jedini klubovi koji rade transparentno i bravo PSG iako ni oni nemaju LP ali možda ove godine jer su odlična ekipa ali to je reklama katarske familije i jedan od razloga zašto su dobili svjetsko. zašto oni a ne jedini francuski osvajač LP?
    (dubrovnik, 19. april 2021 19:25)

    # Link komentara

  26. Ako EPL stvarno ostane uz UEFA, ne znam kako ce to ici. Englezi mnogo drze do domaceg sampionata. Morace da biraju izmedju mnogo para s jedne strane i navijaca i tradicije s druge.
    (ninepi, 19. april 2021 18:44)

    Samo bih da dopunim tvoj komentar. Šestorka ako nastavi igrati PL imaće i pare i jare. U SL bila bi veća lova ali, i PL ima ugovore o TV pravima u iznosu od 5 mlrd. funti. Ne verujem da će PL udariti na svoje najveće klubove jer bi sekla granu na kojoj sedi.
    PL je u uzletu i bez ovih šest timova neće dobiti ni blizu taj novac za novi ugovor.
    Nadam se da će tu naći zajedničku reč jer ne bih voleo ostati bez Mersey Side derbija sa Evertonom, pa i onih sa Leicesterom, Leedsom, Newcastleom itd.
    U šoku sam sada i ne znam kako da se opredelim.
    (RedMan, 19. april 2021 19:23)

    # Link komentara

  27. Izvestaje sa utakmica mozete citati u "Financial times"
    (Raca, 19. april 2021 19:22)

    # Link komentara

  28. Bravo,odlican komentar. Vecina uopste ne kapira da sustinski sve ostaje isto. Vikendom ce se i dalje igrati nacionalna prvenstva. Sredom ce se igrati Superliga, isto kao i Liga sampiona do sada. U cemu je razlika? Razlika je samo u tome sto ce vise para dobijati klubovi koji igraju, a ne Uefa i ceferin i drugi birokratski paraziti. Ali zar je to nesto lose?? Naprotiv, to je dobro. Vise nece biti raznih blatera, platinija, valkea, ceferina, kokeze ili ce ih barem biti manje ili ce bar manje pljackati.
    (Oliver, 19. april 2021 18:23 jedan deo para koji uzimaju FIFA I UEFA ide na cinovnike, ali veci deo ide svim savezima i raznim akcijama razvoja fudbala sirom sveta. Sad imas par vec bogatih klubova koji hoce sve pare za sebe, a to znaci teska vremena za male saveze i klubove koji ne pripadaju vrhu, a ti isti savezi i klubovi su glavna baza za stvaranje igraca za bogate klubove, jer sami nisu u stanju da samo stvore dovoljan broj kvalitetnih igraca. Sad mozes zamisliti sta ce se desiti sa kvalitetom fudbala za 5 do 10 godina ako ovo prodje. U Americi prolazi zato sto oni imaju koledz lige kao amaterske lige koje proizvode igrace, a u Evropi toga nema, a ne mozete ocekivati sutra da recimo Sevilja postoji u amaterskom obliku samo da bi proizvodila igrace za Real i ekipu.
    (blu, 19. april 2021 19:22)

    # Link komentara

  29. Kazniti iako se predomisle?

    BRAVO!!
    (Dusanovo carstvo!, 19. april 2021 19:18)

    # Link komentara

  30. Bolje da se Čeferin vrati advokaturi nego da kao parazit čeka da mu veliki klubovi obezbede ogromne pare a on da im za uzvrat da mrvice.
    Ko će da gleda taj Čeferinov fudbal i ko će da otkupi tv prava bez najboljih fudbalera. Kakvo će to Svetsko i Evropsko prvenstvo biti bez najvećih zvezda.UEFU treba rasformirari jer i onako neće imati odakle da plate klubovima kada je dobiju na sudu.
    (NEDOĐIJA, 19. april 2021 19:17)

    # Link komentara

  31. samo napolje! i zabraniti da se modernizuju grbovi ko kod amera.
    (u cudu!, 19. april 2021 19:10)

    # Link komentara

  32. Ovo mi je najzanimljiviji dogadjaj u fudbalu zadnjih godina uzmem kokice i gledam.
    (Drax, 19. april 2021 19:08)

    # Link komentara

  33. Bravo,odlican komentar. Vecina uopste ne kapira da sustinski sve ostaje isto. Vikendom ce se i dalje igrati nacionalna prvenstva. Sredom ce se igrati Superliga, isto kao i Liga sampiona do sada. U cemu je razlika? Razlika je samo u tome sto ce vise para dobijati klubovi koji igraju, a ne Uefa i ceferin i drugi birokratski paraziti. Ali zar je to nesto lose?? Naprotiv, to je dobro. Vise nece biti raznih blatera, platinija, valkea, ceferina, kokeze ili ce ih barem biti manje ili ce bar manje pljackati.
    (Oliver, 19. april 2021 18:23)

    Ipak na duže staze ti ne vidiš jasnu sliku. Zabranom UEFE da igrači igraju u tim klubovima oni gube bazen odakle su do sada kupovali igrače i bili najjači. Sve te igrače su stvorili klubovi koji ne igraju u toj super ligi. Najbogatiji klubovi ni do sada nisu mogli proizvesti sami dovoljno kvalitetnih igrača koji ih drže na vrhu. Kada presuši baza odakle crpiš igrače, pada i kvalitet. Čim kvalitet padne, pašće i gledanost, a time i sponzori odlaze. Ova lia živjeće 2-3 godine dok ne potroše igrače koje su nakupovali, za tri godine kad bude potrebno osvježavanje tima eto problema. Nije problem koliko već odakle. Dovoljno je da nacionalne lige koje podržavaju UEFU u ovome stave klauzule u ugovore svojih igrača za astronomskim odštetama i ruši se super liga kao kula od karata. Vuidjećemo odakle će se stvoriti više kvalitetnih igača. Iz dvadeset klubova i njihovog podmlatka ili stotina drugih klubova od kojih su mnogi finansijski jaki.
    (reki, 19. april 2021 19:05)

    # Link komentara

  34. ali cuj ti ovo, neki Ceferin je na celu Evropskog fudbala ???

    Hahaha, pa cija rec ima vecu tezinu, Slovenca Ceferina ili Anjelija, Pereza i ostalih ??
    (Dajte ljudi, 19. april 2021 19:03)

    # Link komentara

  35. A sta kazu navijaci zvezdane, Fk se protivi zatvorenoj ligi dok sa druge strane KK uporno pokusava da dobje licencu i pobornik je zatvorene lige ?? Kakav konfuzija, sto bi se reklo, samo im je njihovo pedu bitno.
    (hahah, 19. april 2021 19:02)

    # Link komentara

  36. Na kraju vi Srbi ste najbolje prošli. Niti igrate Europska i Svjetska prvenstva niti imate igrače u najvećim klubovima.
    (Ante, 19. april 2021 16:11)

    Svakako će mo sad igrati i svetska i evropska prvenstva bili naši suspendovani ili ne . Ova generacija će pokazati zube zlim jezicima.
    (Sir i vojna muzika, 19. april 2021 19:01)

    # Link komentara

  37. Je l' to znaci da ce se Real Madridu oduzeti titula prvaka Evrope iz '66, pa ce Partizan biti zvanicno prvak?
    Hehe, malo sale nije na odmet.
    (Radeta, 19. april 2021 18:56)

    # Link komentara

  38. @CXWY Hvala na objektivnosti ali imamo trofej i u košarci i to verovatno najjači u istoriji. Da neko praktično ne odigra ni jednu utakmicu pred domaćom publikom i osvoji trofej, mogu da potpišem da se neće desiti nikada više u istoriji, ne u košarci nego ni u jednom sportu...
    (Sale, 19. april 2021 18:56)

    # Link komentara

  39. Ovde ima dosta politike, americki fond i Ameri s jedne strane i Evropa, citaj EU bez UK s druge. Ne bi me cudilo da Bajernovo ne nije samo ne od Bajerna i Rumenigea.
    (ninepi, 19. april 2021 18:55)

    # Link komentara

  40. (Ante, 19. april 2021 16:11)
    A šta bi mi bez vas Hrvata. Da nema vas, mi ne bi znali koliko smo srećni druže.
    Pored svega što u životu možeš raditi, tebi je palo na pamet da komentarišeš Srbe na portalu iz Srbije, iako vest nema blage veze sa nama.
    (Igor78, 19. april 2021 18:55)

    # Link komentara

  41. Tako je isto bilo u basketu, pa ništa, klubovi su nadjačali krovne organizacije. Možda će igrati utakmice u 3-4 ujutru, da bi mogli ameri da gledaju. Koja sprdnja!
    (BORac, 19. april 2021 18:55)

    # Link komentara

  42. Čekaj ovako. Ako žele da stvore profesionalniji fudbal od ovog trenutnog fudbala po sličnim principima takmičenja američke NBA lige, onda klubovi koji odu u novu Super ligu ne mogu da igraju domaća prvenstva,već se samo takmiče međusobno u novoj Super ligi. Cele godine. Nema ih ni u evropskim takmičenjima. To i nije tako loše , jer će se pojaviti neki novi klubovi u svojim domaćim ligama i evropskim takmičenjima.
    (hypatija, 19. april 2021 18:54)

    # Link komentara

  43. Čestitam na peterostrukoj tituli službeno najvećih rupa europskih prvenstava svih vremena !
    (6 Euro trofeja, 19. april 2021 17:34)

    Stvarno ne znam cemu skromnost,imate klub negativnog rekordera LS i reprezentaciju bez trofeja. Zaista cestitam na drustvu San Marina, Andore i Malte. Da, one Malte sto vas osramotila nedavno.
    (:D, 19. april 2021 18:54)

    # Link komentara

  44. A koja televizija u Srbiji ce da prenosi utakmice Super lige?
    (nesa, 19. april 2021 18:14)

    Sta ce im televizija, neka bude neki league pass i opet dobro
    (nm, 19. april 2021 18:54)

    # Link komentara

  45. Znači loše ti ide ove godine u prvenstvu i dogovoriš se sa sličnim iz druge zemlje koji ima para da formiraš drugu Superligu i da stalno igraš sa njima. Kakvo vađenje za loše utakmice. Navijam za LFC,a ovo baš liči na tako nešto jer ni Realu,Barsi i ostalim nešto ne ide.
    (Zokins, 19. april 2021 18:53)

    # Link komentara

  46. Da bila je, ali više nije. Ne živi se od stare slave. Zadnjih 30 godina Dinamo je tata-mata za sve klubove ex-yuge.
    Ej grobaru ne hvali se Zvezdom:D
    (:D, 19. april 2021 18:29)

    Zauvek ce biti. Zvezdino ime je zauvek zapisano i ugravirano na pehar. A Dinamo nije tata mata ni u Hrvatskoj, Osijeka ne moze da resi :D Placi nularoshu
    (:D, 19. april 2021 18:52)

    # Link komentara

  47. Modzda bih mogli da po razmisle da vrate smrtmu kazmu i daim izreku smrtmu kazmu strelanjem a jos bimi bolje bilo za fracuske igrase giljotinja
    (Volina, 19. april 2021 18:51)

    # Link komentara

  48. @Ante: uz izuzetno srecan zreb prosli ste na jedvite jade banana rerezentacije cini mi se Danske, Rusije i maloletne engleze i onda ste tesko ispraseni u finalu od Francuske, i ti sad mislis da vi imate pojma o fudbalu!? LOL :) Pa imate ravno nula medjunarodnih trofeja na klupskom i na reprezentativnom nivou, dok samo nasa Zvezda ima dva najveca trofeja u klupskom fudbalu!!! Misli o tome!!!
    (Miloš, 19. april 2021 18:50)

    # Link komentara

  49. Pa na igrace i treba udariti. Ne bukvalno ali treba tim ekipama spreciti dotok novih igraca. Naravno, ako svi budu tvrdoglavi, odlazak na sud ce naci nacin da se pobiju Uefine odluke.
    Mislim da ovi "posebni" nisu racunali na navijace, pogotovo u Engleskoj, gde je navika i tradicija na strani lokalnih takmicenja.
    Bice svasta.
    (molina, 19. april 2021 18:13)

    Igraci imaju uguvore sa klubovima,i to je jasno.Moraju da ih postuju .
    A i ovako ce da sami kumujub unistavanja svetkih i evropskih porvenstva...
    (King, 19. april 2021 18:49)

    # Link komentara

  50. Mnoge stvari ne razumem. Igraće ovu (nakaradnu) ligu izvan fife i uefe, ko će suditi utakmice? Po kojim pravilima? Zašto bi onda njih obavezivala trenutna pravila fudbala, mogli bi, a možda bi čak i morali da donekle izmene pravila da ih uefa ne tuži? Moža uvedu ko u basketu štopovanje vremena i po 30 minuta poluvreme, leteće izmene? Ili ko zna šta sve.
    (Mnogo toga nije jasno, 19. april 2021 18:49)

    # Link komentara

  51. Grešiš prijatelju. Ovo je početak još veće moći UEFA i FIFA organizacije. Ovaj izazov se lako može rešiti. Zna se da je najveće takmičenje na svetu svetsko prvenstvo u fudbalu, ruku pod ruku sa olimpijadom. Svaki fudbaler ima san da to zaigra za svoju zemlju. Tu dileme nema. To je prvi veliki udarac.


    Usput budi rečeno, NBA liga beleži rekordan pad u gledanosti u poslednjih 5 godina. Totalno ne interesantno takmičenje. Cirkus Medrano.
    (Zoran, 19. april 2021 17:41)

    Al si naivan. Igrač sanja milione i žene, a ne trofeje sa reprezentacijom.

    Drugo, baš zbog NBA ovo i prave.. Ovo prave Amerikanci druže, bukvalno banka iz Amerike, JP Morgan, ovo finansira. Jeste, pala je malo NBA ali su sad, za male pare, kupili najbolje što fudbal ima.
    (adriano_galliani, 19. april 2021 18:48)

    # Link komentara

  52. A koja televizija u Srbiji ce da prenosi utakmice Super lige?
    (nesa, 19. april 2021 18:14)

    Sport Klub, Telekom je preplatio i UEFA takmičenja a i La Ligu od sledeće sezone. Kako stvari stoje, Bundes Liga će sledeće godine biti jedina normalna liga a i to je uzeo Sport Klub umesto La Lige.

    Areni Sport ostaje samo ogromna rupa u budžetu za bezvredna prava.
    (adriano_galliani, 19. april 2021 18:45)

    # Link komentara

  53. Bravo,odlican komentar. Vecina uopste ne kapira da sustinski sve ostaje isto. Vikendom ce se i dalje igrati nacionalna prvenstva. Sredom ce se igrati Superliga, isto kao i Liga sampiona do sada. U cemu je razlika? Razlika je samo u tome sto ce vise para dobijati klubovi koji igraju, a ne Uefa i ceferin i drugi birokratski paraziti. Ali zar je to nesto lose?? Naprotiv, to je dobro. Vise nece biti raznih blatera, platinija, valkea, ceferina, kokeze ili ce ih barem biti manje ili ce bar manje pljackati.
    (Oliver, 19. april 2021 18:23

    Velika razlika da li uzima Uefa ili Morgan i ostali bogatasi. Takmicenja pod Uefom imaju istoriju i to je medjunacionalna organizacija a ne neka privatna firma. Znas UN su ipak UN bez obzira sto ameri imaju najveci utjecaj al fondacija Sorosa je ipak nesto drugo.
    Na kraju najbolji primjer ti je euroliga gdje ljudi mahnu rukom kad igraju Barcelona i Fener a nekad kad ih zreb spoji posle par godina sve jedva cekaju da vide taj sudar velikana. Cak i ovakva LS je postala smor jer je prevelika razlika medju klubovima pa svake godine u zavrsinici igraju jedni te isti.
    (Borky, 19. april 2021 18:44)

    # Link komentara

  54. .... baš šteta da se narušava harmonija a taman UEFA šiptare unapredila u reprezentaciju a i nama puni stadioni "navijača" ....
    (S, 19. april 2021 18:44)

    # Link komentara

  55. Ako EPL stvarno ostane uz UEFA, ne znam kako ce to ici. Englezi mnogo drze do domaceg sampionata. Morace da biraju izmedju mnogo para s jedne strane i navijaca i tradicije s druge.
    (ninepi, 19. april 2021 18:44)

    # Link komentara

  56. Ljudi ovo je krenulo jos odavno. Imam utisak da je ovo plan mocnih kao sto su probne bile aba liga, vtb , euroliga(pokazala se kao dobra) ... Sada ce se kao u kosarci preci na fudbal i okrenuti jednoj jakoj ligi a ostali krecu da prave regionalne lige, pa ce sigurno prvaci tih liga igrati u toj super ligi. Mozda i gtesim ali mi tako deluje. Pozdrav pravim ljubiteljima sporta.
    (chypsy, 19. april 2021 17:54)

    Ne grešiš, biće 5 mesta i za druge klubove.

    Ali sigurno ne za Zvezdu, Partizan i sl. već za klubove sa jako puno para. Jer dobija se 350 miliona po sezoni, tu računaj i još neke timove iz Italije, Španije, Nemačke, Francuske, Rusije i sl. Drugim rečima, 5 najjačih "drugih" klubova, ovih 12 osnivača imaju garantovano učešće a to isto ponudili su i Bayernu i PSG-u.
    (adriano_galliani, 19. april 2021 18:43)

    # Link komentara

  57. nista se tu uefa ne pita..niti moze da utice ikako, sto bi se reklo - `plase mecku s` reseto`; klubovi su sigurno dobro sve izanalizirali i projektovali koristi i rizike od projekta...tako da je to realnost; jaci aduti su u rukama 12 klubova, i zele da ih iskoriste;
    (g, 19. april 2021 18:43)

    # Link komentara

  58. nista se tu uefa ne pita..niti moze da utice ikako, sto bi se reklo - `plase mecku s` reseto`; klubovi su sigurno dobro sve izanalizirali i projektovali koristi i rizike od projekta...tako da je to realnost; jaci aduti su u rukama 12 klubova, i zele da ih iskoriste;
    (g, 19. april 2021 18:43)

    # Link komentara

  59. Na kraju vi Srbi ste najbolje prošli. Niti igrate Europska i Svjetska prvenstva niti imate igrače u najvećim klubovima.
    (Ante, 19. april 2021 16:11) I ti si Srbin, samo su te slagali da nisi.
    (ko-ometator, 19. april 2021 18:41)

    # Link komentara

  60. Pa na igrace i treba udariti. Ne bukvalno ali treba tim ekipama spreciti dotok novih igraca. Naravno, ako svi budu tvrdoglavi, odlazak na sud ce naci nacin da se pobiju Uefine odluke.
    Mislim da ovi "posebni" nisu racunali na navijace, pogotovo u Engleskoj, gde je navika i tradicija na strani lokalnih takmicenja.
    Bice svasta.
    (molina, 19. april 2021 18:13)

    Nijedan mladi talenat neće više nikada potpisati ugovor jer će želeti u te klubove. Respect (ovom prilikom) za navijače u Engleskoj, ali to više nisu njihovi klubovi već su vlasnici Amerikanci. Ako bude potrebno, iseliće i klub iz Mančestera i Liverpula. Baš kao NBA timovi koji menjaju grad.
    (adriano_galliani, 19. april 2021 18:41)

    # Link komentara

  61. Kad se setim pre 15tak godina silnih klubova u vrhu, Valencia, Lazio, Selta, Bordo, Ajax, Dinamo Kiev...
    (Boris, 19. april 2021 17:56)

    Haha Lacio! Tu misliš na Lacio Serđa Kranjotija i njegov moćni "Cirio". Taj Lacio je potrošio 400 miliona eura (U TO VREME) u samo nekoliko godina i to 400 miliona koje nije imao. Trošili su više od Real Madrida.
    (adriano_galliani, 19. april 2021 18:39)

    # Link komentara

  62. Osnivaci superlige su redom zaduzeni do guse. Jedini nacin da se rukovodstvo tih klubova sacuva je novo zaduzenje i to su resili preko JP Morgana koji ce im kroz budzet od 3,5 milijardi to i omoguciti. Klubovima tipa psz, lajpcig, bajern i sl. To ne odgovara jer su im finansije u plusu pa im ne treba omca oko vrata u vidu dugova amerima.
    (Ognjen, 19. april 2021 18:37)

    # Link komentara

  63. Gospodo,ljubitelji sporta i oni koji to nisu,sve što se dešava oko ove monstrum lige je samo posledica finansijskog i svakog drugog globalizma.Par procenata ljudske populacije kontroliše 85% svih svetskih resursa.Naftu,rudna i vodna bogatstava kojima naša planeta obiluje.Čovečanstvo nikada nije,konkretno,izašlo iz robovlasništva.Nekada je robovlasnik morao sam da se stara o čoveku koji mu donosi bogatstvo.Lečio ga je,hranio,pružao mu osnovne potrepštine kako bi imao porodicu.A onda se neko dosetio da i ne mora biti tako.Da se robovlasništvo može kozmetičkim promenama pretvoriti u nešto drugo.Nešto što će vlasnicima svega smanjiti rashode i doneti im još i više prihoda.Tako je nastala,eksperimentom francuske revolucije,najveća prevara u istoriji čovečanstva,nazvana "demokratijom",uz aditive poput ljudskih prava i ostalih umotvorina modernih vremena.Šta je time postignuto?Dobili smo ljude,prividno slobodne gradjane.Gradjane koji sami vode računa o sebi i porodici.Gradjane koji uzimaju kredite,skromne stanove koje jedva otplaćuju,plaćaju ogrev,struju,hranu,takse.Dakle,sve ono(Osim struje),što je robovlasnik ranije morao sam.Vremenom je taj nakaradni sistem brušen,sve dok običnog čoveka,radnika,sistem nije doveo u položaj modernog roba,sa svešću i zabludom da je slobodan čovek.Antikomunista sam,da ne bude zablude,ali razmišljam slobodno.Na kraju,sport kakav poznajemo,pod naletom kapitala će jednostavno nestati.Nove generacije dolaze i neće ga se ni sećati.Ugodno popodne želim.
    (Walldorf, 19. april 2021 18:36)

    # Link komentara

  64. E kad smo mi imali superligu...
    (Djomla, 19. april 2021 18:35)

    # Link komentara

  65. Nece ovo uspeti.
    Ako i zapocnu toliko ce biti bojkota da im je bolje da ne zapocinju.
    (Ivan, 19. april 2021 18:34)

    # Link komentara

  66. Ne moze 12 klubova ignorirati tisuce njih koji ovo ne zele.
    Real nije velik radi svoje skole nego jer od iskona kupuju najbolje, od di stefana i puskasa do cr7 i modrica. Ukini im dotok svjeze gladijatorske krvi i oni su gotovi.
    (Pijani zlotvor, 19. april 2021 18:31)

    # Link komentara

  67. Nevjerojatni su mi ovi pristavci iz Hrvatske koji i dalje mitomanisu kako je Crvena zvezda osvojila LP za Jugoslaviju. Gdje je ta Jugoslavija? Nema je. Tko je htio da je nema? Mi Hrvati. Odakle je onda Zvezda? Iz Srbije djeco. Sve je cisto, osvojena Liga Prvaka pripada Srbiji. Lijepo je Zuti, Robi Prosinecki objasnio prije par tjedana u podcastu, Crvena zvezda je najveci klub istocne Europe, i niko nece moci ponovit taj uspjeh odavde. Tko je kriv Dinamu sto, dok je Zvezda osvajala Europu i svijet,on nije mogao prezimit u Europi 50 godina. Da je Dinamo uzeo LP u vrijeme Jugoslavije, jel bi i onda pricali kako to pripada Jugoslaviji umjesto Hrvatskoj. Djeco, niste ni svjesni da mitom o jugoslavenskoj Zvezdi oduzimate kosarkaske naslove europskog prvaka Jugoplastici. Ne budite glupi. Dosta blamiranja.
    (CXWY, 19. april 2021 17:55)

    Da bila je, ali više nije. Ne živi se od stare slave. Zadnjih 30 godina Dinamo je tata-mata za sve klubove ex-yuge.
    Ej grobaru ne hvali se Zvezdom:D
    (:D, 19. april 2021 18:29)

    # Link komentara

  68. A koja televizija u Srbiji ce da prenosi utakmice Super lige?
    (nesa, 19. april 2021 18:14)

    RTS,naravno...
    (sale, 19. april 2021 18:25)

    # Link komentara

  69. Ovde ce deblji kraj da izvuku igraci u svakom mogucem scenariju,znaci ne samo zbog zabrane igranja za reprezentacije,mnostvo propisa koje je UEFA ustanovila a ticu se igraca ce se promeniti i to na stetu fudbalera koji nastupaju za te "superligaske"klubove,dobro je u ovoj situaciji sto navijaci tih klubova najavljuju bojkot,videcemo,bice jako interesantno
    (urke, 19. april 2021 18:23)

    # Link komentara

  70. @RaDe

    Bravo,odlican komentar. Vecina uopste ne kapira da sustinski sve ostaje isto. Vikendom ce se i dalje igrati nacionalna prvenstva. Sredom ce se igrati Superliga, isto kao i Liga sampiona do sada. U cemu je razlika? Razlika je samo u tome sto ce vise para dobijati klubovi koji igraju, a ne Uefa i ceferin i drugi birokratski paraziti. Ali zar je to nesto lose?? Naprotiv, to je dobro. Vise nece biti raznih blatera, platinija, valkea, ceferina, kokeze ili ce ih barem biti manje ili ce bar manje pljackati.
    (Oliver, 19. april 2021 18:23)

    # Link komentara

  71. Uzivam u ovome. Uefa pe pogazila svoje pravilo da se drzava koja nije priznata u UN nw moze takmiciti u medjunarodnim takmicenjima ali je opusteno zanemarila to pravilo i pustila Kosovo da ucestvuje. Znaci svoje pravilo je pogazila zbog politike i ja sad treba da budem na njihovoj strani.
    (Mrgud, 19. april 2021 18:17)

    # Link komentara

  72. Uefina liga sampiona nije nista drugo nego super liga u kojoj ima naj manje sampiona. Sta se sad bune? Desetine sampiona drzavnih prvenstava ne ucestvuju u ligi sampiona i sad kazu nisu dovoljno jaki i interesantni. Pa ne mogu ni biti kad ste im uzeli mogucnost da zarade. Bogati se bogate jos vise a svi ostali tonu. Sta je cilj uopce biti clan uefe nije mi jasno.
    (Srdjan Radic, 19. april 2021 18:17)

    # Link komentara

  73. Ja bih prvo kaznio Floretina Pereza izbacivanjem iz svih struktura fudbala. To je zlo za fudbal kao i njegov Real oni su inicijatori ovoga. Kanceri fudbala.Malo mu je sto je podmicivao sve ove godine sudijsku organizaciju u UEFI nego megaloman hoce da osnuje sad svoju Super Ligu i da on bude presednik. Kakva je to pohlepa od coveka ljudi moji. Onda sve redom one sto ga podrzavaju Anjelija iz Juventusa onog Amerikanca iz MU sve Engleze i presednike ostalih klubova sto su dali saglasnost za ovu ligu. Ovo je ubistvo fudbala od strane nabrojanih glavesina gore.
    (Tema, 19. april 2021 18:16)

    # Link komentara

  74. Iako ovo trenutno deluje kao loša opcija za Srbiju ili za neke timove iz srednjeg dela Evrope,ovo može imati sasvim kontra efekat zavisno kako se situacija odvija.
    Ovo može dovesti do toga da uefa snažno stane iza svih klubova i izbalansira podelu novca na većinu timova.Dal bio prvi ili 32 u učešcu biće neznatna razlika u novcu uporedivši sa plasmanom koji zaslužuje.
    Kako sezone budu prolazile i novca sve manje za superligaše,a uefina takmičenja jačala na krilima navijača i dok se superligaši dozovu pameti sa željom da se vrate pod uefa doći će do ujednačavanja dobitka i manjeg jaza izmedju klubova.
    (perakojotsupergenije, 19. april 2021 18:14)

    # Link komentara

  75. A koja televizija u Srbiji ce da prenosi utakmice Super lige?
    (nesa, 19. april 2021 18:14)

    # Link komentara

  76. Zašto igrače?
    Nisu oni odlučivali o super super ligi.
    (robby, 19. april 2021 17:35)

    Pa na igrace i treba udariti. Ne bukvalno ali treba tim ekipama spreciti dotok novih igraca. Naravno, ako svi budu tvrdoglavi, odlazak na sud ce naci nacin da se pobiju Uefine odluke.
    Mislim da ovi "posebni" nisu racunali na navijace, pogotovo u Engleskoj, gde je navika i tradicija na strani lokalnih takmicenja.
    Bice svasta.
    (molina, 19. april 2021 18:13)

    # Link komentara

  77. Za sve ove stručnjake sto porede basket i fudbal....ni blizu rodjaci ,ne moze da se poredi nikako ...fudbaler se ne oseća velikim dok sa repkom ne uzme nešto,pitajte Mesija kako se oseća.Ronaldo je plakao kad su postali prvaci Evrope jer je znao da će tek tad ostati upamćen kao veliki...tako da porediti NBA i ne igranje na SP za košarkaše nije neki problem,ali za fudbalera za svoju repku biće ogroman problem ,bas bas...živi bili pa videli
    (samo jako, 19. april 2021 18:11)

    # Link komentara

  78. CXWY, 19. april 2021 17:55

    Dosadan si ekvivalentno kao i oni poznavaoče sporta. Ne zanimaju nas ničije "titule" ni davanje ni oduzimanje.
    (Kengur, 19. april 2021 18:05)

    # Link komentara

  79. Ako sada Uefa popusti, sledece je da se Svetsko prvenstvo igra sa 16 reprezentacija koje same sebe odrede. Sto bi oni igrali sa Ganom, Ekvadorom, Luxemburgom....?
    (molina, 19. april 2021 18:05)

    # Link komentara

  80. Ovo je najvece zlo koje je zadesilo fudbal. Ako ovo stvarno prodje, zaboravite na takmicarski znacaj i nadmetanje. Fudbal ce postati zabava za bogate. Zalosno je sto zivim u vremenu ovakvog fudbala
    (Gradjanin, 19. april 2021 18:02)

    # Link komentara

  81. i dosad je ovqj fidbql maekenstvo bio, bolke bi vam bilo da svi bojkotuju
    (pitta, 19. april 2021 18:02)

    # Link komentara

  82. @dubrovnik
    Brate dubrovnice objasnjavas, sve si dobro rekao
    (Koji hit, 19. april 2021 18:01)

    # Link komentara

  83. @plasticni hirurg

    Akcije juventusa-a skocile 18% posle ove objave.. svet, gde ides..

    A ti ugradjujes lazne sise za 3000 evra i pitas gde svet ide?? O tempora, o mores!!
    (Oliver, 19. april 2021 18:01)

    # Link komentara

  84. Kraj nogometa.
    (Zema, 19. april 2021 17:58)

    # Link komentara

  85. Kako god da se ovo zavrsi, fudbal kakav poznajemo je gotov.
    (ls, 19. april 2021 16:16)
    @ls
    A vala nikakav je inzadnjih par godina, Real Madrid i Barcelona, Čelsi.. su krivi za ovo stanje, jedan igrac u njihovim klubovima napumpano vredi vise od pojedinih celih liga. Sve se izlizalo. Kad se setim pre 15tak godina silnih klubova u vrhu, Valencia, Lazio, Selta, Bordo, Ajax, Dinamo Kiev...
    (Boris, 19. april 2021 17:56)

    # Link komentara

  86. Bem ti Superligu niti jedna vest o Jokicu.
    (KoRn, 19. april 2021 17:56)

    # Link komentara

  87. Nevjerojatni su mi ovi pristavci iz Hrvatske koji i dalje mitomanisu kako je Crvena zvezda osvojila LP za Jugoslaviju. Gdje je ta Jugoslavija? Nema je. Tko je htio da je nema? Mi Hrvati. Odakle je onda Zvezda? Iz Srbije djeco. Sve je cisto, osvojena Liga Prvaka pripada Srbiji. Lijepo je Zuti, Robi Prosinecki objasnio prije par tjedana u podcastu, Crvena zvezda je najveci klub istocne Europe, i niko nece moci ponovit taj uspjeh odavde. Tko je kriv Dinamu sto, dok je Zvezda osvajala Europu i svijet,on nije mogao prezimit u Europi 50 godina. Da je Dinamo uzeo LP u vrijeme Jugoslavije, jel bi i onda pricali kako to pripada Jugoslaviji umjesto Hrvatskoj. Djeco, niste ni svjesni da mitom o jugoslavenskoj Zvezdi oduzimate kosarkaske naslove europskog prvaka Jugoplastici. Ne budite glupi. Dosta blamiranja.
    (CXWY, 19. april 2021 17:55)

    # Link komentara

  88. Ljudi ovo je krenulo jos odavno. Imam utisak da je ovo plan mocnih kao sto su probne bile aba liga, vtb , euroliga(pokazala se kao dobra) ... Sada ce se kao u kosarci preci na fudbal i okrenuti jednoj jakoj ligi a ostali krecu da prave regionalne lige, pa ce sigurno prvaci tih liga igrati u toj super ligi. Mozda i gtesim ali mi tako deluje. Pozdrav pravim ljubiteljima sporta.
    (chypsy, 19. april 2021 17:54)

    # Link komentara

  89. Tako je to u zivotu, dok ne poludis niko te ne shvata ozbiljno.
    (Neko iz mase, 19. april 2021 17:53)

    # Link komentara

  90. Da ali mogu da formiraju pravilo da ako igras tu ligu od momenta kada ti istekne ugovor ne mozes da predjes u klub pod okriljem uefa.
    (ej bre, 19. april 2021 16:20)

    Zamisli FIBA opet zabrani igračima iz NBA da učestvuju na SP i OI. Da li će igrači koji igraju tamo da se uzbude? Naprotiv, ima da odahnu da ih više niko neće smarati da igraju za reprezentaciju.
    Tužno, ali istinito.
    (x, 19. april 2021 17:21)

    Nisi me razumeo. Nisam mislio samo na reprezentaciju. Igras za Barsu danas, nakon nekoliko sezona te vise ne zele. Gde ces posle ako ti uefa stavi zabranu da igras u bilo kojem klubu pod njihovom sapom? Ako te ne zeli ni jedan klub iz te super lige zavrsio si karijeru.
    (ej bre, 19. april 2021 17:47)

    # Link komentara

  91. Не видим у чему је проблем, осин што ће УЕФА да остане без дела профита, па се само из тог разлога и буне. Постоје судови који ће пресудити да одлука УЕФА није у складу са прописима. Тако је уосталом било и са кошарком и ено Евро Лиге, гледамо је сваке године. Нико од 12 оснивача није рекао да неће играти домаће лиге, само су најавили да неће играти Лигу Шампиона, тако да ће ту лигу играти нижепласирани клубови из најјачих лига, све исто као и у баскету.
    Нисам приметио да су пре короне кошаркашке дворане биле без публике, када рецимо Звезда, Партизан или Реал играју Евро лигу, напротив. Тако ће бити и у овом случају. Једино што ће ових 12, односно 15 клубова, домаћа првенства вероватно играти у нешто слабијем саставу, наш као и Звезда када игра АБА лигу.
    Ако неко мисли да је Перез саградио нови стадион да би га један слабопознати Словенац, отерао у банкрот, грдно се вара.
    А навијачи, ко навијачи. Меаца ће бити пуна и када играју Интер - Милан Серију А, и Суперлигу
    (RaDE, 19. april 2021 17:43)

    # Link komentara

  92. Ovi hoće u maniru Bartomeua sa EL... E pa nije ovo Fiba, UEFA neće dopustiti da rade kako hoće !
    (JPR24, 19. april 2021 17:42)

    # Link komentara

  93. nemate ga ni vi nego Jugoslavija i to govoris o klubu koji je bio drzavni projekt kao i Steaua pa i oni su isto bili prvaci
    jednom....
    zato vas sad ni klupski ni reprezentativmo nigdje nema,ali ostane ti samo to da kazes kak ste bili prvaci....
    ako ti je to utjeha onda se tjesi i dalje....
    (Inntal, 19. april 2021 17:19)

    Srbija je naslednik Jugoslavije. Iz iste one Jugoslavije iz koje ste bezali, a sad je uzimate kao svoj nepostojeci argument jer ne mozete da prevazidjete bol da je Crvena zvezda srpski klub. Zao mi je, ne moze. Jugoslaviju niste hteli ne mozete je vise nikad uzimati u svoju korist. Tesi se i dalje. Nema vas nigde da trofejima niti ce vas ikada biti. Placi, brisi suze i tesi se... Srbija zauvek ima trofej LS. Kad dodjes da se vakcinises, svrati da pogledas da te mine zelja....
    (Mintal, 19. april 2021 17:41)

    # Link komentara

  94. Samo napred. Ne popuštajte kao što je FIBA
    (johny, 19. april 2021 17:41)

    # Link komentara

  95. Pocetak kraja Uefine moći
    (tiberije, 19. april 2021 17:13)

    Grešiš prijatelju. Ovo je početak još veće moći UEFA i FIFA organizacije. Ovaj izazov se lako može rešiti. Zna se da je najveće takmičenje na svetu svetsko prvenstvo u fudbalu, ruku pod ruku sa olimpijadom. Svaki fudbaler ima san da to zaigra za svoju zemlju. Tu dileme nema. To je prvi veliki udarac.
    Drugi, koji mogu da im zadaju, a to je izbacivanje iz lokalnih liga, a treći najžešći je klauzula pri kupovanju igrača iz klubova koji su van te lige. Na primer, minimalna cena je 100 miliona klubu iz koga momak dolazi i plus 50 miliona UEFA organizaciji kao taksa koja ide za razvoj fudbala u nerazvijenim zemljama. Pa, sada ti vidi, kada ga svaki fudbaler iz Srbije ili slične zemlje , u startu, košta 150 miliona evra, kako će i od čega taj da sastavi tim..Neću da spominjem šta još mogu da im urade. Na primer, propaganda da navijači ne podrže ligu. Veruj da će se ogromna večina odazvati, ogromna. Pa, sada zamisli igra se ta "super" utakmica, a poseta kao Napredak-Radnik Surdulica. Odoše sponzori, ode TV. Pucaju za 3 godine. Oni mogu da opstanu jedino ako i dalje kupuju jeftinu robu iz zemalja koje nemaju svoje klubove u toj ligi.
    Usput budi rečeno, NBA liga beleži rekordan pad u gledanosti u poslednjih 5 godina. Totalno ne interesantno takmičenje. Cirkus Medrano.
    (Zoran, 19. april 2021 17:41)

    # Link komentara

  96. Sada nece nista spreciti tih 12 klubova da daju 300m za mbapea ili slicno,ko ce onda da ostane da gleda LS kad ce svi igraci biti tamo? To ce biti realnost. Arsenal ce sutra moci 20 novih igraca da kupi odjednom. Nadam se da nece doci do superlige.
    (Komsa, 19. april 2021 17:08)

    лупаш за све паре. неће Арсенал имати две милијарде за тих 20 играча. неће моћи ниједног да купи када потроше тих 350 милиона на које су гинули, пошто нико неће хтети да плати да гледа тај циркус. не би нико гледао ни светско првенство да на увек игра истих 12 репрезентација. уосталом, колико је битно "клупско првенство света" и остали турнири који се повремено организују?
    (Вук Караџић, 19. april 2021 17:19)

    Pa samo Azija da ih gleda i njima dovoljno. Niko neće hteti da plati da gleda taj cirkus? Pa ne ulazi J.P. Morgan u neki projekat bez da prethodno nisu uradili silne analize tržišta i isplativosti. Ne, nego će da kalkulišu da li će neko na Balkanu da plati da gleda. Niste svesni koliko je azijsko tržište, plus Severna Amerika. Da li vi mislite da su svi ti klubovi iz čiste dosade i obesti igrali severnoameričke i azijske turneje? Superliga će oduvati sve i napraviti neslućen profit. A vi što ste mislili da se ni Slovenija neće otcepiti i da će propasti bez nas, pogledajte gde je danas Slovenija ekonomski, a gde Srbija.
    (mile rizik, 19. april 2021 17:39)

    # Link komentara

  97. Su0erl8ga je super stvar
    UEFA je izbacila prvake istočn8h i centralnoevropskih zemalja da bi ibacila 4-5 timova iz svake zapadne lige. Razlog bolji su, kupili su sve najbolje igrače, zaštp bi boranija sa istoka igrala, itd... da bi takmičenje bilo zanimljivije ...e pa bilo.je pitanje vremena
    pojavili se novi igrači, prešli igricu i hoće na sledeći nivo i ako je to NBA LŠ ja sam ok, pa će tim9vi iz srbadije imati šanse da igraju u grupi LŠ. A UEFA zna da će izgubiti lovu, zato su i protiv
    samo.napred Superliga
    (planmastera, 19. april 2021 17:39)

    # Link komentara

  98. Sta se palite, cela ova prica je oko para. Nikoga tu ne interesuje fudbal ni kvalitet istog, apo najmanje neka nebeska pravda. Cela ova prica je oko toga sto ce UFA da izgubi monopol na fudbal i sto ce da izgubi novce. Sa ovom superligom stvari samo mogu da odu na bolje za one koji vole fudbal jer ce sad i UEFA i SL morati da se bore za gledanost i za naklonost "obozavatelja" pa ce i "kvalitet" rasti.
    I na kraju, ne zaboravite sve je ovo oko para i samo para. Da od fudbala nema para ne bi bilo ni UEFE ni onolkih plata fudbalera ni nicega.
    (Pero, 19. april 2021 17:38)

    # Link komentara

  99. Blokiras racune uvedes zabranu sankcionises upravu i sve to pravnim putem.Onda nek se tih 12 izjedu međusobno.Mada u sustini oni su sami odlucili da igraju međusobno jer njima ne trebaju navijaci.Upravo gledamo kako milioneri i milijarderi se loptaju a klinci ne smeju da se druze.Svet je u kolapsu moralnom politickom muzickom sportskom...Nema tu vise one navijacke drazi one napetosti pred i posle utakmice... Sve se svelo na iste.
    Dosadilo bogu i narodu.Kladionice su ti isti formirali.Neverovatno koliko su plitki da misle ako su milijarderi da mogu ljude kupiti.Mogu sigurno da mogu ali ne sve.Za te ste mali nabitni psihicki sujetni zli ljudi.
    Vjerovatno misle da ce nadziveti zivot!?
    Udaljih se od teme fabule.
    UEFA nije bas moralna institucija ali koliko toliko postuje i male.Daje im šansu da nekad zaigraju među bogatim.
    Neku kintu da zarade.
    Milijarderima nikad dosta.Njima je planeta malo zato je ubijaju
    (Mirko Kojotovski, 19. april 2021 17:38)

    # Link komentara

  100. Samo oshtro!!!!
    (Mira, 19. april 2021 17:36)

    # Link komentara

  101. Žestok odgovor? Ha-ha,grohotom se nasmejah.
    Bolje vodite računa da te pretnje sankcionisanjem ne odu na sud.Jer kad predmet ode "preko bare" na sud u SAD , e tu ste ga ugasili.
    Tamošnje horde advokata samo to i čekaju: bogatu i bahatu žrtvu koju će da razguze od para. Cifre koje je VW isplatio po Americi biće smešne za ono što će da plati UEFA.
    Samo se čeka ko će da bude novi "slučaj Bosman".
    Bićete ugašeni,ali prvo razguženi.I bukvalno i figurativno. Demokratski.
    (Čeki opinionista del cazzo, 19. april 2021 17:36)

    # Link komentara

  102. Zašto igrače?
    Nisu oni odlučivali o super super ligi.
    (robby, 19. april 2021 17:35)

    # Link komentara

  103. niko ne igra "džaba" sve su to milijarderi (vlasnici klubova) i multimilijoneri (ponajbolji igrači i treneri) a UEFA i FIFA su leglo korupcije. pa dogodine se svjetsko igra u Kataru zimi, bio sam u Dohi 20 sati između letova i grad je poput Dubaija sa novim neboderima i luka, marina, umjetni otoci i jedan dan ti je taman. ali ta država je točno 7 puta manja od Srbije a u njoj se igra svjetsko??? Blatter, Platini, svi su oni korumpirani ali ovo što se događa sa modernim nogometom me počinje odbijati od gledanja.
    na čelu nove organizacije su Perez i Angelli, 2 najodvratnije njuške u modernom nogometu, lažovi i prevaranti. ako ne volite arapske milijarde u PSGu i Citiju, Abramovičeve u Chelseu, Angelijeve u Juventusu ili 555 miliona za 4 godine Messiju sjetite se ko je sve ovo počeo. Real i Perez sa Figom, Zidanom i Beckamom, kada je Ronalda zadnji dan doveo u Real ne pitajući za cijenu jer zna da je prevelik da propadne. onda Amerikanci koji su pokupovali engleske klubove kao investiciju i dolazi se do problema, lova od TV prava je ogromna i Leister osvaja ligu, West Ham igra dobro, Chelsea je godinama igrao LP a jedan Arsenal ne može ući godinama. ove godine 2-3 velikana neće ući (možda Liverpool, Chelsea ili Totenham ) i oni bi osnovali svoju superligu?? pogledajte samo likove koji potpisuju sa djecom ugovore i vrte se po velikim klubovima i prodaju najbolje igrače

    nogomet je leglo kriminala.
    (dubrovnik, 19. april 2021 17:34)

    # Link komentara

  104. "A cuj neki imaju 4 trofeja. Imaju klub prvaka Evrope i sveta. A neke pak ponizavaju Slovenci i Madjari, na vlastitom terenu ih blamantno spasavaju sudije protiv Kiprana, a trofej im ostaje sanak pusti zauvek."
    (Cak i Ukrajina ima trofej a vi nemate, 19. april 2021 16:48)

    Čemu skromnost, pa pogledaj samo koliko EURO trofeja imate:

    Highest average of goals conceded per match
    2.79 FR Yugoslavia (39 goals in 14 matches)
    Most goals conceded
    13, FR Yugoslavia (2000)
    Most matches played without consecutive wins
    14, FR Yugoslavia
    Most goals conceded, one tournament
    13, Ivica Kralj ( FR Yugoslavia), 2000
    Most goals conceded, one match
    6, Ivica Kralj ( FR Yugoslavia), 2000 (vs Netherlands)

    Čestitam na peterostrukoj tituli službeno najvećih rupa europskih prvenstava svih vremena !
    (6 Euro trofeja, 19. april 2021 17:34)

    # Link komentara

  105. Sve nek izbace , samo sa Sity ne uzme titulu:-)))
    (bili, 19. april 2021 17:34)

    # Link komentara

  106. akcije juventus-a nakon ove objave skocila 18%...svet, gde ides?
    (plasticni hirurg, 19. april 2021 17:33)

    # Link komentara

  107. Svi vi koji izjednačavate NBA sa fudbalom u stvari Ameriku sa Evropom nemate veze sa životom. Predpostavljam da nikada niste izašli van granica naše zemlje.
    (dejandddddd, 19. april 2021 17:33)

    # Link komentara

  108. To onda nije više sport!
    (Miki, 19. april 2021 17:33)

    # Link komentara

  109. A sto se bunite zbog superlige? Zasto bi ozbiljni klubovi gubili vreme na igranje sa boranijom? NBA skroz dobro funkcionise, sta joj fali?
    (anon, 19. april 2021 16:49)
    Da li je realno da neko ovako razmislja? Pa LS je vec postala beskrajno dosadna sa jednim te istim timovima, a zamisli ovu Super Ligu bez briga
    (xxxx, 19. april 2021 17:03)

    To ti je razmišljanje prosečnog amerikanizovanog new age "navijača", koji nikada u životu nije šutnuo loptu niti otišao na stadion. Fudbal "prati" preko live score i flash score-a i gleda samo velike "fensi" timove preko TV-a iz fotelje. Naravno "navija" za Barsu, Real ili City iako živi u srpskoj provinciji.
    (Blok 70a, 19. april 2021 17:25)

    # Link komentara

  110. Ti mozes da budes navijac Celsija tacno 17 godina, jer pre 2003. nisi znao da postoje...
    (Son, 19. april 2021 17:01)
    Ti ne znas gde sam ja bio kada su Wise, Desailiy, DiMatteo, Zola, Poyet i ekipa pobedili Real Madrid 1998... Verovatno se nisi ni rodio tada.
    (Blueblueblue, 19. april 2021 17:24)

    # Link komentara

  111. Netko igra u finalu SP-a., a netko u finalu baraža. Kauchosi:D
    (:D, 19. april 2021 17:00)

    Neko ima trofeje, medju kojima i trofej LS, a neko preko baraza sretno prosao dva penala a i dalje ima 9 trofeja. Nularoshi :D
    (:D, 19. april 2021 17:22)

    # Link komentara

  112. bas su alergicni kad neko hoce da im uzme pare iz dzepa :D
    (Milutin Ristic, 19. april 2021 17:22)

    # Link komentara

  113. Da ali mogu da formiraju pravilo da ako igras tu ligu od momenta kada ti istekne ugovor ne mozes da predjes u klub pod okriljem uefa.
    (ej bre, 19. april 2021 16:20)

    Zamisli FIBA opet zabrani igračima iz NBA da učestvuju na SP i OI. Da li će igrači koji igraju tamo da se uzbude? Naprotiv, ima da odahnu da ih više niko neće smarati da igraju za reprezentaciju.
    Tužno, ali istinito.
    (x, 19. april 2021 17:21)

    # Link komentara

  114. A sto se bunite zbog superlige? Zasto bi ozbiljni klubovi gubili vreme na igranje sa boranijom? NBA skroz dobro funkcionise, sta joj fali?
    (anon, 19. april 2021 16:49)

    Šta joj fali?
    Prvo nakrcas 20 zvezda u 5-6 timova, onda na polovini sezone ono malo preostalih dobrih igrača napušta svoju boraniju od tima i odlazi da dodatno pojača one ionako vec nakrcane timove.
    Svaka normalna ekipa bi bez 2 glavne zvezde koje su u top 10 igrača lige bila u borbi za poslednje mesto u ligi a Lakersi i Netsi u top4 u svojim konferencijama...
    O gledanosti i posecenosti tek nemoj, najslabija gledanost u poslednjih 25 godina a popunjene tribine sem LA i NY ekipa retko ko ima (3$ karta košta za mečeve Memfisa, New Orleansa...)
    Na kraju, liga je totalno nezanimljiva.
    (CJC, 19. april 2021 17:21)

    # Link komentara

  115. Sve lici na nba ali ovi ljudi ne planiraju seleri kep. Dakle ne verujem da su razmisljali o finansijskim ogranicenjima. Ta Amerika koliko god mislili da je glupava je vrlo prakticno kreirana a Evropa u sporom birokratijom,tj sporijom u odnosu na kapital je dozivela sad ovo a dozivece i ostalim sferama sporta.I sveukupnog biznisa najverovatnije. Pa demokratski je udruziti se ko kako hoce i sa kim hoce,zar ne. Kapitalizam to i jeste ,nema lojalnosti samo ko da više. Biznis reklo bi se
    (Baticca, 19. april 2021 17:20)

    # Link komentara

  116. Ovo će biti jedno fantastično suđenje, ali ne fudbalsko, nego pravo sudsko i završiće se žestokom kaznom za FIFA i UEFA i takvim odštetama za ove klubove i igrače da će im samo zasmetati u startu, a u stvari biti ogromna pomoć na duge staze!
    (Pravnik, 19. april 2021 17:19)

    # Link komentara

  117. Zvezda prvak Evrope i sveta, sto nijedan hrvatski ping pong klub ni ping pong reprezentacija nece biti :D
    (Cak i Ukrajina ima trofej a vi nemate, 19. april 2021 17:02)

    nemate ga ni vi nego Jugoslavija i to govoris o klubu koji je bio drzavni projekt kao i Steaua pa i oni su isto bili prvaci
    jednom....
    zato vas sad ni klupski ni reprezentativmo nigdje nema,ali ostane ti samo to da kazes kak ste bili prvaci....
    ako ti je to utjeha onda se tjesi i dalje....
    (Inntal, 19. april 2021 17:19)

    # Link komentara

  118. Sada nece nista spreciti tih 12 klubova da daju 300m za mbapea ili slicno,ko ce onda da ostane da gleda LS kad ce svi igraci biti tamo? To ce biti realnost. Arsenal ce sutra moci 20 novih igraca da kupi odjednom. Nadam se da nece doci do superlige.
    (Komsa, 19. april 2021 17:08)

    лупаш за све паре. неће Арсенал имати две милијарде за тих 20 играча. неће моћи ниједног да купи када потроше тих 350 милиона на које су гинули, пошто нико неће хтети да плати да гледа тај циркус. не би нико гледао ни светско првенство да на увек игра истих 12 репрезентација. уосталом, колико је битно "клупско првенство света" и остали турнири који се повремено организују?
    (Вук Караџић, 19. april 2021 17:19)

    # Link komentara

  119. I ekonome da im izbace!
    (3M, 19. april 2021 17:19)

    # Link komentara

  120. Cuj, dole neko rece "Navijac Celzija 20 godina"! Pa ortak, ti mozes biti samo gledalac Celzija ali navijac...e u to malo sumnjam. U stvari, koliko si puta uzivo gledao, i navijao, za Celzi? Al' iskreno. To vazi i za sve ostale "navijace" klubova cije utakmice prate preko TV, zato ne mesajte pojmove navijac i gledalac, ogromna je razlika.
    (MMili, 19. april 2021 17:19)

    # Link komentara

  121. Hahaahaah kakav cirkus, a najjace sto su Arsenal i Totenhem velikani 🤣🤣
    (Koji hit, 19. april 2021 17:19)

    # Link komentara

  122. Треба им забранити и продају својих играча у клубове ван Суперлиге, као и довођење играча из других средина мимо Суперлиге, под пријетњом санкцијама и тим другим клубовима који прекрше та правила.
    (Kralj mača, 19. april 2021 17:19)

    # Link komentara

  123. svetska igramo koliko i vi. A za igrače u velikim klubovima voleo bih da čujem koji to Hrvati igraju. Modrić pred penzijom i Kovačić u Čelziju koji je daleko od top kluba.
    Milan i Inter su smejurije od klubova koje Crvena Zvezda može da izbaci sa bilo kog takmičenja.
    (jojo, 19. april 2021 16:25
    Baš ga na kraju pretjera.
    (Nexus, 19. april 2021 17:18)

    # Link komentara

  124. tako je bre...šta su oni umislili...da su bogom dati...
    (Sirmium, 19. april 2021 17:17)

    # Link komentara

  125. Ovaj Čeferin kao nekada Šajber. Izbaciće ih kao što je Šajber izbacio Zvezdu i Partizan u sezoni 1985/86., što je morao da uradi po Statutu tadašnjeg FSJ. Može samo da kuka, a prodao bi se samo kada bi nekome od ovih bogatih palo na pamet da ga pozove. Pravo pitanje je, da li je svetu potreban ovakav imperijalistički sistem iz koga sve ovo proističe? Pa, davali smo komentare da će i najjači evropski klubovi napraviti ligu sličnu kao i NBA u SAD. I šta se sad iznenađujete? Nećete da gledate NBA ligu? Ovi što neće, ne pitaju se. Nažalost, tako je većina uvek htela, ali nisu znali da će i oni postati nepotrebni. Pozdrav!
    (B.Živković, 19. april 2021 17:17)

    # Link komentara

  126. Ma da,oce to..uf..to ce biti stravicna kazna... Kakva fina predstavica za lakovjerne..
    (xx235, 19. april 2021 17:17)

    # Link komentara

  127. Pa izbacite ih onda odmah, prekinite sezonu LS, ako vec pricate tako...
    (Dzoni-1970-, 19. april 2021 17:16)

    # Link komentara

  128. Eto psž-u prva titula
    (roki, 19. april 2021 17:14)

    # Link komentara

  129. A kakve fudbaleri imaju veze sa tim pa klubovi su se dogovirili,bas je neko pito sacirija iz liverpula il dzaku iz arsenala za misljenje i dal se slazu il ne,totalno glup kontra udar i onako pola njih za reprezentaciju igra zato sto mora samo ovi mladji sto oce da se prodaju igraju srcem pani oni posle iz moranja.
    (Smorinjo, 19. april 2021 17:13)

    # Link komentara

  130. Glupost, to sto bogati klubovi zele nije protiv zakona i ne ogranicava druge klubove i organizacije da se organizuju kako njima volja.
    Svi ti bogati klubovi ce i dalje da igraju u svojim nacionalnim ligama, da se takmice sa klubovima iz svoje zemlje ali ne zele vise da igraju protiv klubova iz siromasnih zemalja. Utakmice protiv fudbalskih patuljaka nisu nikom interesantne, niti publici, niti igracima a pogotovo ne finansijski.
    (pesadinac, 19. april 2021 17:13)

    # Link komentara

  131. Pocetak kraja Uefine moći
    (tiberije, 19. april 2021 17:13)

    # Link komentara

  132. Ovo se može uporediti sa situacijom da 12 autonomnih pokrajina ili regija iz 5 različitih država istupe iz Europske Unije ili iz Ujedinjenih Nacija a da tih 5 država ostanu članice EU i UN-a
    (DMH, 19. april 2021 17:12)

    # Link komentara

  133. Da je pametna UEFA bi sada lepo izbrisala koeficijente za tri nacionalna Saveza ciji su klubovi ukljuceni u ovo. Spanija, Englaska i Italija lepo da krenu od 0,pa nek skupljaju ispocetka bodove. Time bi se makar na 4-5 godina dala sansa manjim Savezima da se dodatno popnu na listi i dobiju direktnih mesta u LS narednih sezona.
    (Sale, 19. april 2021 16:08)
    Zbog takvih "pametnih" ideja kao što je tvoja je 8 nastala Superliga a najbolji i najkvlitetniji ne žele da igraju sa nama. Ostaje ti da zaključiš da nismo najbolji verovatno zato što nas drugi mrze inače bi razbijali.
    (Liga šampiona, 19. april 2021 17:11)

    # Link komentara

  134. Ovi sto uporedjuju sa NBA ovu SL mesaju babe I zabe,USA je potpuno nesto drugo u odnosu na Evropu. U USA je sve u novcu I marketingu,u Evropi to ne prolazi a I mnogo smo siromasniji od njih,navijaci u Americi idu da gledaju,zderu I zabavljaju se,u Evropi ides da navijas za svoj klub.Ne znam dal ce ovo da prodje ali mnogim igracima je jako bitno da igraju za reprezentaciju,sta ce pare recimo Ronaldu ili Mesiju ili Krosu iako verujem da ih vise vole od mene.Nezgodno je I savezima,treba izbaciti iz lige najbolje klubove a oni najvise para donose,mada mislim da ce ih Uefa pravno unistiti,bez obzira sto imaju najbolje advokate iza sebe.
    (kralj, 19. april 2021 17:09)

    # Link komentara

  135. Treba ih pustiti. Biće intetesantno gofinu dve posle će da mole da se vrate u LŠ. Ko će da gleda ligu sa istim klubovima a i istim fudbalerima 10 godina? Dosadno bre. Ubiće ih ta pohlepa jer gde nema neizvesnosti upadanja ispadanja eliminacije prolaza nema ni te posebne čari usled svega toga. Ali možda sam ja staromodan. Kad može Farma i Zadruga sa istim likovima verovatno može i ovo. E deco moja al su vam "skrojili"...
    (interesantno, 19. april 2021 17:08)

    # Link komentara

  136. Ako se traži od igrača da ne igraju tu ligu ,onda im treba omogućiti da pređu u druge klubove kao slobodni igrači.Svaku ugovor igrača i kluba je bio pod okriljem UEFA i FIFA ,pa shodno tome ko napusti njihova takmičenja nema više ni važeće ugovore sa igračima.Ko, uprkos tome, bude nastupao za pomenute klubove zabraniti mu igranje za reprezentaciju na utakmicama koje organizuju UEFA i FIFA,a to su manje više sve utakmice.
    (Peđa, 19. april 2021 17:08)

    # Link komentara

  137. Sada nece nista spreciti tih 12 klubova da daju 300m za mbapea ili slicno,ko ce onda da ostane da gleda LS kad ce svi igraci biti tamo? To ce biti realnost. Arsenal ce sutra moci 20 novih igraca da kupi odjednom. Nadam se da nece doci do superlige.
    (Komsa, 19. april 2021 17:08)

    # Link komentara

  138. jedino tako mogu da im kao nesto naude. Proci ce ih ta ljutnja a superliga ce biti najjace fudbalsko takmicenje na svetu svidelo se to nama ili ne.
    (aca, 19. april 2021 17:08)

    # Link komentara

  139. SuperLiga?Ovi su godinama iza Srbije
    (Galo, 19. april 2021 17:07)

    # Link komentara

  140. [link]

    Hvala Ante to i Vama želimo :)
    (Mikele, 19. april 2021 17:07)

    # Link komentara

  141. Bravo za UEFA.
    Odmetnici će morati da formiraju nekakvu svoju ligu sa 15 klubova.
    Njihove rezultate u tekućoj sezoni treba poništiti.
    Nema ljutnje svako gleda svoje interese.
    (Aleksandar, 19. april 2021 17:07)

    # Link komentara

  142. Sigurno su oni dobro promislili o svim posledicama pre nego sto su krenuli u ovo. Mislim da ce im uspeh zavisiti od toga koliko uspeju da privuku ostale velikane koji su sada po strani. Ima dosta klubova koji su mnogo veci od dobrog dela ovog drustva. Npr. Ajaks i Porto su daleko veci klubovi od Arsenala, Totenhema, Celsija, Sitija, Atletika, Intera... Od dobrog dela su veci i Dortmund i Benfika. O Bajernu nema smisla ni govoriti. Ne govorim ovde o staroj slavi po kojoj je i Zvezda veci klub od Arsenala i Totenhema. Govorim o skorasnjim rezultatima, velikim budzetima, ogromnim navijackim bazama, velikim politickim uticajima... Ne mozes da imas elitno takmicenje iz kog su izopsteni Nemacka, Portugal, Holandija koje spadaju u najfudbalskije zemlje Evrope i sveta. Ko zna sta ce biti. Jedino sto sada izgleda izvesno je da nece biti nista dobro.
    (Dusan, 19. april 2021 17:04)

    # Link komentara

  143. A sto se bunite zbog superlige? Zasto bi ozbiljni klubovi gubili vreme na igranje sa boranijom? NBA skroz dobro funkcionise, sta joj fali?
    (anon, 19. april 2021 16:49)
    Da li je realno da neko ovako razmislja? Pa LS je vec postala beskrajno dosadna sa jednim te istim timovima, a zamisli ovu Super Ligu bez briga
    (xxxx, 19. april 2021 17:03)

    # Link komentara

  144. (Son, 19. april 2021 16:21)

    pa gledajuci rezultate reala 2016-18, on je upravljao LS tih godina
    deluje prilicno mocno
    (realno, 19. april 2021 17:03)

    # Link komentara

  145. uvedite finansijski limit, ograničite budžete za sve ekipe, ograničite broj stranaca, MORA da igraju prvaci svih liga...a, šta rade u nacionalnih ligama, naš nas briga...Berluskoni je osnovao LŠ da bi osigurao svoj biznis, a ne da fudbal napreduje...
    (aha!, 19. april 2021 17:03)

    # Link komentara

  146. Milan izbacio Zvezdu, Kvačić u polufinalu LP, Brozović i Perišić prvi u Italiji, a Zvezda igra ping-pong ligu:D
    (:D, 19. april 2021 16:57)

    Zvezda prvak Evrope i sveta, sto nijedan hrvatski ping pong klub ni ping pong reprezentacija nece biti :D
    (Cak i Ukrajina ima trofej a vi nemate, 19. april 2021 17:02)

    # Link komentara

  147. Ovo je pocetak kraja fudbala kako smo ga dosada znali!!!
    Sledeci korak je strajk igraca!
    Itako u krug laku noc sportski prijatelji nadajmo se boljim vremenima!
    (boki, 19. april 2021 17:01)

    # Link komentara

  148. Kao navijac Chelsea FC od preko 20 godina mogu samo da kazem da me je sramota, nek nas izbace iz Lige Sampiona i Premier Lige pa idemo iz pocetka. Postovanje Bayernu.
    (Blueblueblue, 19. april 2021 16:45)

    Ti mozes da budes navijac Celsija tacno 17 godina, jer pre 2003. nisi znao da postoje...
    (Son, 19. april 2021 17:01)

    # Link komentara

  149. A cuj neki imaju 4 trofeja. Imaju klub prvaka Evrope i sveta. A neke pak ponizavaju Slovenci i Madjari, na vlastitom terenu ih blamantno spasavaju sudije protiv Kiprana, a trofej im ostaje sanak pusti zauvek.
    (Cak i Ukrajina ima trofej a vi nemate, 19. april 2021 16:48)

    Netko igra u finalu SP-a., a netko u finalu baraža. Kauchosi:D
    (:D, 19. april 2021 17:00)

    # Link komentara

  150. Veliki Srbi i Veliki Hrvati smarate bre više... Samo jedno te isto vratite, kako vam bre ne dosadi. Tema je fudbal i UEFA a ne ko je do prvak ili ne, ko ima bolje igrače u ovom blatu od regiona. Koga bre zabole i za vas i za nas. Svi pobegoše odavde radi takvih pametnjakovića koji brinu kom će prvo da crkne krava. A crkla je o vaša i naša.
    (Kiza, 19. april 2021 16:59)

    # Link komentara

  151. @Da je pametna UEFA bi sada lepo izbrisala koeficijente za tri nacionalna Saveza ciji su klubovi ukljuceni u ovo. Spanija, Englaska i Italija lepo da krenu od 0,pa nek skupljaju ispocetka bodove. Time bi se makar na 4-5 godina dala sansa manjim Savezima da se dodatno popnu na listi i dobiju direktnih mesta u LS narednih sezona.
    (Sale, 19. april 2021 16:08)

    Nacionalni savezi su svi na strani Uefe i oni će takođe da poizbacuju ovu bagru, ne može Uefa njih da kazni.
    (Leonida, 19. april 2021 16:58)

    # Link komentara

  152. значи, реално нула. Модрић је океј, али је пред пензијом, а остали које си навео би тешко играли за Звезду.
    (Вук Караџић, 19. april 2021 16:42)

    Milan izbacio Zvezdu, Kvačić u polufinalu LP, Brozović i Perišić prvi u Italiji, a Zvezda igra ping-pong ligu:D
    (:D, 19. april 2021 16:57)

    # Link komentara

  153. UEFA, odnosno Ceferin, samo larma i dize prasinu, da ne bude posle samo cutao i gledao. Ne moze se izbeci ono sto je neminovno.
    (ninepi, 19. april 2021 16:55)

    # Link komentara

  154. Buni se UEFA jer nije deo deal-a :)
    (Glas u magli, 19. april 2021 16:55)

    # Link komentara

  155. Zvezda u 1/4 finalu LŠ...TOOOOOOOL
    (aha!, 19. april 2021 16:54)

    # Link komentara

  156. Ako se pridruži i PSŽ ko će biti prvak lige šampiona ako UEFA izbaci odmetnike. UEFA je nemoćna i treba je rasfotmirati jer su paraziti koji žive na tuđ račun
    (NEDOĐIJA, 19. april 2021 16:53)

    # Link komentara

  157. azijska trzista, milijarde ljudi, merchandising, tv-prava, digital marketing, LED-reklame, streaming preko OPTV itd itd

    ali da je dobro za fudbal, ne znam, ja sam vec odavno zasicen...ne znam kako vama, ali meni se ni negleda u nedelju uvece nijedna utakmice top 5 lige
    (plasticni hirurg, 19. april 2021 16:52)

    # Link komentara

  158. Vidi kako ste samilosni prema 12 pohlepnih i njihovim igracima, a kada je ta UEFA trenirla strogocu na nama, onda je to bilo pravila su to i moraju se postivati. Pravilo je i da klub ne moze igrati zvnicne utakmice van sistema FIFE i i UEFa i sta sada? Savez takodje postuje odluke FIFE i UEFE i on mora da se povinuje ili istupi iz istog. No kada nas bednike uvrcu prailima, to je super a kad bogatase, kao, hoce da vrate na njihovu povlastenu zlatnu ladju, e kako moogu bezobraznici....
    (Lemuri sa Madagaskara, 19. april 2021 16:51)

    # Link komentara

  159. Nacionalne saveze ovih zemalja iskljuciti iz svih takmicenja odmah ukoliko ove klubove ne izbace iz nacionalnih liga. Odmah te klubove izbaciti iz svih takmicenja Uefe i Fife. Nek igraju polufinala porazeni ili neke zamene, nije vazno. Pa nek igraju samo Super ligu, videcemo sta navijaci misle o tome. Sramota bre, izgubila se draž fudbala. Njima su svakako bila skoro zagararantovana mesta u LŠ, ali bi oni 5x vise para da uzmu i da se ukine fin. fair play pa da rade sta hoce. Sve bi ih najurio. I bojkot!
    (Milanche, 19. april 2021 16:51)

    # Link komentara

  160. A sto se bunite zbog superlige? Zasto bi ozbiljni klubovi gubili vreme na igranje sa boranijom? NBA skroz dobro funkcionise, sta joj fali?
    (anon, 19. april 2021 16:49)

    # Link komentara

  161. koprca se UEFA a tih 12 klubova im donosi više para i gledanosti nego preostalih 1200 zajedno. da vidim kako će da izbace polufinaliste LŠ hahah, smejurija.
    (Ra, 19. april 2021 16:48)

    # Link komentara

  162. A smejali ste se Fibi?
    (Zeleni Zub, 19. april 2021 16:48)

    # Link komentara

  163. A čuj, neki igraju prvenstva. Neki pak odlučujuće utakmice gube na vlasitom terenu dok im se kapetan ekipe zavuče u mišju rupu ne želeći preuzeti odgovornost pa im Euro ostaje sanak pusti i nakon 20+ godina.
    (6 Euro trofeja, 19. april 2021 16:39)

    A cuj neki imaju 4 trofeja. Imaju klub prvaka Evrope i sveta. A neke pak ponizavaju Slovenci i Madjari, na vlastitom terenu ih blamantno spasavaju sudije protiv Kiprana, a trofej im ostaje sanak pusti zauvek.
    (Cak i Ukrajina ima trofej a vi nemate, 19. april 2021 16:48)

    # Link komentara

  164. Milan i Inter su smejurije od klubova koje Crvena Zvezda može da izbaci sa bilo kog takmičenja.
    (jojo, 19. april 2021 16:25)
    Pa kad moze da ih izbaci zasto nije?
    (bla, 19. april 2021 16:37)

    ако си гледао утакмице, знаш да је чиста срећа одлучила. јасно је да је Звезда равноправна, на чак и овако сиромашна, са пола тимова из те суперлиге.
    (Вук Караџић, 19. april 2021 16:46)

    # Link komentara

  165. tako je zestoko po ovim pohlepnicima!svuda gde amerika i njene pare zavrse mora da se pojavi i pohlepa za profitom a saveznike su nasli u bogatim klubovima.

    Fudbal je nastao iz igre sirotinje a bogati samo gledaju veci profit i da ga uniste u svakom smislu, strasti u kkupskom fudbalu je sve manje zato najvise i volim da gledam svetsko prvenstvo!
    (miki, 19. april 2021 16:46)

    # Link komentara

  166. Kao navijac Chelsea FC od preko 20 godina mogu samo da kazem da me je sramota, nek nas izbace iz Lige Sampiona i Premier Lige pa idemo iz pocetka. Postovanje Bayernu.
    (Blueblueblue, 19. april 2021 16:45)

    # Link komentara

  167. Da je pametna UEFA bi sada lepo izbrisala koeficijente za tri nacionalna Saveza ciji su klubovi ukljuceni u ovo. Spanija, Englaska i Italija lepo da krenu od 0,pa nek skupljaju ispocetka bodove. Time bi se makar na 4-5 godina dala sansa manjim Savezima da se dodatno popnu na listi i dobiju direktnih mesta u LS narednih sezona.
    (Sale, 19. april 2021 16:08)

    UEFA je rekla puj pike ne vazi kad je premier liga trebala da izgubi 4 mesto u LS. Tako da toliko o UEFA....
    (pertinaks, 19. april 2021 16:44)

    # Link komentara

  168. UEFA je smešna i donosi očajne odluke. Ko će joj otkupiti tv prava za evropsko i svetsko prvenstvo bez svih tih zvezda. Niko ne će ni želeti da gleda drugorazredne fudbalere i traćiti vreme. UEFA sama sebi seče granu na kojoj sedi. Da nisu toliko bili pohlepni i onima koji joj donose prihod davala samo mrvice do ovoga ne bi ni došlo. Klub koji ulazi u Premijer ligu od tv prava dobija duplo više para nego prvak evrope od UEFE.
    (NEDOĐIJA, 19. april 2021 16:43)

    # Link komentara

  169. Trenutno imamo 6+1. Modrić, Perišić, Kovačić, Brozović, Ribić i Vrsaljko to su nam igrači iz prve postave + Grbić.
    (:D, 19. april 2021 16:34)

    значи, реално нула. Модрић је океј, али је пред пензијом, а остали које си навео би тешко играли за Звезду.
    (Вук Караџић, 19. april 2021 16:42)

    # Link komentara

  170. Na kraju vi Srbi ste najbolje prošli. Niti igrate Europska i Svjetska prvenstva niti imate igrače u najvećim klubovima.
    (Ante, 19. april 2021 16:11)

    Džaba vama sve, kada nemate vesti na Hrvatskim sajtovima.
    (Zoran, 19. april 2021 16:40)

    # Link komentara

  171. Na kraju vi Srbi ste najbolje prošli. Niti igrate Europska i Svjetska prvenstva niti imate igrače u najvećim klubovima.
    (Ante, 19. april 2021 16:11) 

    А првака Европе и света већ имамо, што ви Хрвати можете само да сањате.
    (Марко, 19. april 2021 16:39)

    # Link komentara

  172. Демократија - где је. Пустите их да иду ако желе да иду...
    (Алимпије Среброљубац, 19. april 2021 16:23)

    Kako da se tek tako odreknu para,naviklo to da su puni ko brod,klasicna borba za pare-nikakve veze sa sportom nema.
    Sto se tice znacenja reci demokratija-sta mu to dodje,odavno ta nepoznata rec ne postoji ni u jednoj sferi zivota.Postoji samo plast,negde je bolji a negde ga skoro i nema.
    (marko992, 19. april 2021 16:39)

    # Link komentara

  173. Ljudi, klasično skretanje pažnje sa bitnije teme da su nameštene tri utakmice u Srbiji.
    (made in serbia, 19. april 2021 16:39)

    # Link komentara

  174. "Ipak ste vi Hrvati bolje. Niti vam vredi sto igrate bilo kakva prvenstva niti tih par igraca u najvecim klubovima. I dalje imate plasticnih 0 trofeja kao i plastike koje zagovaraju Superligu."
    (plavi bechar, 19. april 2021 16:19)

    A čuj, neki igraju prvenstva. Neki pak odlučujuće utakmice gube na vlasitom terenu dok im se kapetan ekipe zavuče u mišju rupu ne želeći preuzeti odgovornost pa im Euro ostaje sanak pusti i nakon 20+ godina.
    (6 Euro trofeja, 19. april 2021 16:39)

    # Link komentara

  175. Jedno je sigurno, pehar LŠ nece vise biti isti
    (LK, 19. april 2021 16:38)

    # Link komentara

  176. Znaci, naseg nece ni jednog izbaciti. hahaha
    (PP, 19. april 2021 16:38)

    # Link komentara

  177. Realno klubovima ne mozete nista ali mozete igracima i preko igraca. A to sto bi izbacivali klubove iz takmicenja njih to zabole posto su formirali svoje.
    (Ivan, 19. april 2021 16:21)

    ако их избаце из свих такмичења, џаба су кречили. није у питању само лига шампиона, већ све, од националне лиге до репрезентација.
    (Вук Караџић, 19. april 2021 16:37)

    # Link komentara

  178. @Ante
    svetska igramo koliko i vi. A za igrače u velikim klubovima voleo bih da čujem koji to Hrvati igraju. Modrić pred penzijom i Kovačić u Čelziju koji je daleko od top kluba.
    Milan i Inter su smejurije od klubova koje Crvena Zvezda može da izbaci sa bilo kog takmičenja.
    (jojo, 19. april 2021 16:25)
    Pa kad moze da ih izbaci zasto nije?
    (bla, 19. april 2021 16:37)

    # Link komentara

  179. Ceo dan pratim ovu vest i strane a posebno nemacke portale posto zivim tamo. Osim celnika i vlasnika ovih klubova svi su protiv, u Engleskoj i navijaci i bivsi igraci a i njihov premijer. U Nemackoj ista slika, Bajern koji za razliku od Reala,Barse, ManUtd koji duguje po preko 500 miliona evra, ne da ne duguje nego su u suficitu, ladno ih je otkacio. UEFA treba da odmah prekine oba takmicenja koja su u toku i LS i LE, da izbaci sve te ekipe i da to zahteva od saveza. Ko ne izbaci ekipe iz domacih takmicenja, nema EP i SP. Jasno je meni da mi zivimo u neoliberalnom korporativnom kapitalizmu ali nekada se mora reci NE .Sto se tice tv prava, kakva crna tv prava u doba interneta i aplikacija, ja u sred Nemacke gledam preko smart stb aplikacije koja je zvanicna,sve moguce programe na crno, imam 10 Hrv i 7 Srb Arena, 10 Srb Sport kluba i 7 Hrv, Sky Bundesliga, Premier League.......Sve trcim da dam 20,30,40 evra da gledam Superligu
    (deki, 19. april 2021 16:36)

    # Link komentara

  180. Da objasnim onima koji neke stvari ne razumeju.Ako stanu savezi drzava uz uefu i fifu i izbace ih iz takmicenja u svojim zemljama.Mogu im oduzeti i ime pa ce izgubiti i navijace.Stadioni u Italiji su gradsko vlasnistvo,u Spaninji je malo drugacije regilisano ali im mogu zabraniti da se tako zovu.Sve zavisi od saveza tih drzava pa i same drzave
    (Bojan., 19. april 2021 16:36)

    # Link komentara

  181. Auuu strasno. Ja da sam igrac tih klubova ovo bi gledao kao nagradu. Naporna sezona, utakmica brdo, pa da jos idem u neku Jermeniju ili Azerdejdzan da igram za dzaba, neka hvala.
    (bla, 19. april 2021 16:35)

    # Link komentara

  182. A dobro je vise, bitno da vi imate 200 300 igraca u najvecim klubovima. Imate dvojicu koji su stari kao crna zemlja i na zalasku su karijere. Ni vama se ne predvidja bas neka svetla buducnost u fudbalu, videcete i sami vec.
    (ls, 19. april 2021 16:20)

    Trenutno imamo 6+1. Modrić, Perišić, Kovačić, Brozović, Ribić i Vrsaljko to su nam igrači iz prve postave + Grbić.
    (:D, 19. april 2021 16:34)

    # Link komentara

  183. Igrači nisu krivi
    Oni nisu ništa pitani i kao takvim, treba im se dati vreme da odluče ostaju li u klubu ili prelaze dalje.

    Ovaj jeste pravnik ali nisam siguran koliko se to pravno može regulisati (izbacivanje klubova i igrača iz svih takmičenja uključujući i domaće lige.

    U svakom slučaju Euroliga u košarci je najbolji pokazatelj da to baš nije najbolji model kada imaš zatvorenu ligu.
    Usa i NBA/NFL je nešto drugo i ono je od starta tako organizovano.
    (tamoneko, 19. april 2021 16:31)

    # Link komentara

  184. Na kraju vi Srbi ste najbolje prošli. Niti igrate Europska i Svjetska prvenstva niti imate igrače u najvećim klubovima.
    (Ante, 19. april 2021 16:11)

    Steta, vi ostajete bez OBOJICE
    (Dr Gregory House, 19. april 2021 16:31)

    # Link komentara

  185. PSŽ šampion
    (ja, 19. april 2021 16:31)

    # Link komentara

  186. Bas su se potresli haha ?
    (Ivan delija, 19. april 2021 16:10)

    ако их нико не буде гледао, та нова лига ће да пропадне. немају шансе да буду као НБА, више као глобтротерси који су само циркус.
    (Вук Караџић, 19. april 2021 16:30)

    # Link komentara

  187. Ovde se igrači najmanje pitaju, vlasnici odlučuju o svemu.
    (crni, 19. april 2021 16:30)

    # Link komentara

  188. Uči ti Aleksandre talijanski,Mani se fudbala.
    (Jurakovac, 19. april 2021 16:29)

    # Link komentara

  189. Mnogo mi je drago što propada UEFA jedna mutna organizacija.
    (bg, 19. april 2021 16:28)

    # Link komentara

  190. UEFA i FIFA imaju puno pravo i ingerenciju da u okviru SVOJIH takmicenja zabrane bilo kome da igra ne za reprezentaciju nego u okviru kvalifikacija i zavrsnih turnira odredjenim igracima.
    I u pravu su! Par ljudi kojima je na prvom mjestu ne novac, nego brutalna pohlepa a to su prije svega Florentino Perez i Andrea Anjeli predsjednik Juventusa zeli da maltene napravi zatvoreno, dosadno takmicenje 15-tak klubova za sebe. Pa ko bi to gledao?

    Nije to u okviru istorijske Lige Sampiona razumijete? I UEFA i FIFA imaju puno pravo, i nadam se da im ova glupost nece proci. Ukoliko im prodje, treba da ih izbace iz svih takmicenja i UEFA i FIFA i da zabrane tim drzavama ucesce u kvalifikacija sto je sa pravne strane itekako moguce. I drago mi je da klubovi poput Dortmunda, Cityja, a evo i Liverpool-a odlucno stoje protiv ove bas glupe ideje i tim klubovima apsolutni naklon!
    (Thor, 19. april 2021 16:28)

    # Link komentara

  191. Na kraju vi Srbi ste najbolje prošli. Niti igrate Europska i Svjetska prvenstva niti imate igrače u najvećim klubovima.
    (Ante, 19. april 2021 16:11)

    I jos plus, jedini uzeli trofej namenjen najboljog ekipi u Evropi i Svetu na vreme. Tako da sad mogu slobodno da formiraju Super Lige koliko god zele.
    (xxxx, 19. april 2021 16:28)

    # Link komentara

  192. Ово није, по мени, никакав одговор УЕФА-е. Они овим кажњавају савезе и играче. Савез Египта, Аргентине, Бразила и других ваневропских савеза нема никакве везе са овим и само они трпе. Такође и европски национални савези... Савези ће такође са се побуне око одлуке за забрану играчима, са пуним правом !!!

    Требали су казнити те клубове који су потписали да ће играти Суперлигу. Тако што им неће дозволити да играју национална првенства и купове и крај.

    Ово ми више личи на то ви као нешто хоћете, ми вам као не дамо. И на крају ће да буде ова Супер лига... Живи били па видели...

    Изгледа да онај транспарент није далеко од истине: УЕФА МАФИОСИ :-) :-)
    (Мито Бегејац, 19. april 2021 16:07) # Link komentara

    Kakve veze savezi Egipta,Argentine,Brazila i ostalih neevropskih saveza imaju veze sa UEFA takmičenjima???
    (grof, 19. april 2021 16:27)

    # Link komentara

  193. Shvatite da je ovaj svet pravljen za bogate od strane bogatih.

    Tako da ili si ispod crte i igras po nametnutim pravilima ili si iznad crte i kreiras pravila...
    (Milun, 19. april 2021 16:27)

    # Link komentara

  194. @Ante
    svetska igramo koliko i vi. A za igrače u velikim klubovima voleo bih da čujem koji to Hrvati igraju. Modrić pred penzijom i Kovačić u Čelziju koji je daleko od top kluba.
    Milan i Inter su smejurije od klubova koje Crvena Zvezda može da izbaci sa bilo kog takmičenja.
    (jojo, 19. april 2021 16:25)

    # Link komentara

  195. Ante

    jbg, u pravu si.
    (Velislav Glavaš, 19. april 2021 16:23)

    # Link komentara

  196. Демократија - где је. Пустите их да иду ако желе да иду...
    (Алимпије Среброљубац, 19. april 2021 16:23)

    # Link komentara

  197. Realno klubovima ne mozete nista ali mozete igracima i preko igraca. A to sto bi izbacivali klubove iz takmicenja njih to zabole posto su formirali svoje.
    (Ivan, 19. april 2021 16:21)

    # Link komentara

  198. Da li je moguce da je jedna matora izlapotina Perez toliko mocan, mocniji cak od Uefe???
    (Son, 19. april 2021 16:21)

    # Link komentara

  199. Mi Hrvati smo najbolje prosli! I da UEFA izbacili 90% repki sa natjecanja necemo osvojit neki trofej pa ni za djecu. Ne vrijedi nama nista.
    (Domagoj, 19. april 2021 16:20)

    # Link komentara

  200. Ljudi ne kapiraju OVI STO ODLAZE SU SIGURNO ZNALI ZA SVAKU OPCIJU PA I OVU...velike milijarde se vrte,Sky,Amazon,FB...i sugurno su sve izvagali,ovako ili onako IGRAČI SU RADNICI ZA PLATU I IGRACE GDE I STA IM KLUB KAŽE...a mi smo boranija i to je to...za nas su naše njive....
    (gremlin je dosao da kaže sta mu je na duši a plagijator može...., 19. april 2021 16:09)

    Da ali mogu da formiraju pravilo da ako igras tu ligu od momenta kada ti istekne ugovor ne mozes da predjes u klub pod okriljem uefa.
    (ej bre, 19. april 2021 16:20)

    # Link komentara

  201. Na kraju vi Srbi ste najbolje prošli. Niti igrate Europska i Svjetska prvenstva niti imate igrače u najvećim klubovima.
    (Ante, 19. april 2021 16:11)

    A dobro je vise, bitno da vi imate 200 300 igraca u najvecim klubovima. Imate dvojicu koji su stari kao crna zemlja i na zalasku su karijere. Ni vama se ne predvidja bas neka svetla buducnost u fudbalu, videcete i sami vec.
    (ls, 19. april 2021 16:20)

    # Link komentara

  202. nema sanse da UEFA zabrani igracima da igraju za reprezentacije, videcete ! pa sta su igraci krivi sto im klubovi prave ligu...kao da je njih neko pitao nesto ! ni po kom pravnom osnovu nemaju pravo da to urade !
    (filip, 19. april 2021 16:20)

    # Link komentara

  203. Bravo!!!!! Ovo sto radi njih 12 veze sa sportom nema, nek zarade tamo gde misle da mogu , ti je njihovo pravo.....nase je pravo da uzivamo u bar nekim ostacima starog sveta.....ovaj vrli novi sa Bilovima, Anjeliima i slicnima ce ili propasti ili nas nece biti , bar onakvih kakvim nas je priroda stvorila.
    (miodrag, 19. april 2021 16:20)

    # Link komentara

  204. tako je samo oštro,ne dozvoliti
    (mile, 19. april 2021 16:19)

    # Link komentara

  205. Aman bre ljudi,pa 90% igraca sto igra za ove velike klubove,reprezentacija im je nužno zlo...Neće njih to mnogo pogoditi,cak će im i odgovarati!
    (Mića, 19. april 2021 16:19)

    # Link komentara

  206. 4 lige sa po 16 klubova poslednja dva iz svake lige ispadaju prvih dva ulaze u rang vise..
    ukoliko klub izbori plasman u prvoj ligi a u domacem prvenstvu bude 7 onda ekipa iz njegovog prvenstva koja po plasmanu zasluzuje mesto ide umesto te ekipe u ligu 1 a ta ekipa koja je u domacoj ligi zavrsila 7 ide u ligu u kojoj je bila ekipa iz njenog prvenstva koja je plasmanom u domacem pevenstvu zauzela mesto za ligu 1..

    prakticno Totenhem igra ligu 1 bude 8 u premijer ligi zavrse 10 .. West Hem igra ligu 3 zavrsi 5 a u premijer ligi zavrse 3 onda Totenhem ide u ligu 3 a west hem odlazi u ligu 1 tj tu superligu ..

    znaci klub mora da izbori opstanak u najelitnijem takmicenju kroz samo takmicenje i plasmanom u domacem prvenstvu.
    (ivan, 19. april 2021 16:19)

    # Link komentara

  207. Na kraju vi Srbi ste najbolje prošli. Niti igrate Europska i Svjetska prvenstva niti imate igrače u najvećim klubovima.
    (Ante, 19. april 2021 16:11)

    Ipak ste vi Hrvati bolje. Niti vam vredi sto igrate bilo kakva prvenstva niti tih par igraca u najvecim klubovima. I dalje imate plasticnih 0 trofeja kao i plastike koje zagovaraju Superligu.
    (plavi bechar, 19. april 2021 16:19)

    # Link komentara

  208. Jedina dobra stvar sa ovim sukobom je sto ce Korona malo da se skine sa naslovnih strana. Iskreno, fudbal vise i slabo pratim, bas zbog sterilnosti, odsustva strasti , sve se svelo na kladionicu , namjestanje i pare.
    (kaokakao, 19. april 2021 16:18)

    # Link komentara

  209. op trt gevezen zajn...pa nije UEFA raspala FIBA pa da dozvoli ovo...
    (Zdravko, 19. april 2021 16:18)

    # Link komentara

  210. I ovako se MI ništa ne pitamo... ovo je DNO DNA šta rade fudbalu...
    (gremlin je dosao da kaže sta mu je na duši a plagijator može...., 19. april 2021 16:18)

    # Link komentara

  211. Treba ih pustiti da idu. Uz bojkot medija i ovakvo neraspoloženje publike, čitav projekat bi se raspao nakon jedne sezone. U međuvremenu, kad prođe ovo covid ludilo, širom Evrope biće puni stadioni, ljudi će kao nekad gledati normalniji fudbal "manjih" klubova. Čitav cirkus bi zapravo mogao da pomogne "ozdravljenju" fudbala.
    (Rale, 19. april 2021 16:18)

    # Link komentara

  212. Idemo..matori..brm, brm.. :)
    (Ridah, 19. april 2021 16:16)

    # Link komentara

  213. Ja verujem da će UEFA to sve da reši.

    Niko nije jači od njih.
    (Legolas, 19. april 2021 16:16)

    # Link komentara

  214. Kako god da se ovo zavrsi, fudbal kakav poznajemo je gotov.
    (ls, 19. april 2021 16:16)

    # Link komentara

  215. Играчи су само пијуни у шаховској партији моћника.
    (ацос, 19. april 2021 16:15)

    # Link komentara

  216. E, moj Mančester Junajtede, alavština američka vas pokvari.
    (Alien, 19. april 2021 16:14)

    # Link komentara

  217. Psz je ovo znao zato ce plastikaneri sacekati da vide sta ce uraditi u ligi sampiona pa ce se onda i oni pridruziti superligasima, ja bih odmah sve polufinaliste izbacio i u polufinale ubacio slabije klubove
    (Ratko, 19. april 2021 16:14)

    # Link komentara

  218. Idemoooo UEFA! Samo oštro!
    (stormrider, 19. april 2021 16:14)

    # Link komentara

  219. Zaigrala mecka i pred njihovim vratima. Konacno se nasao neko ko ce se usprotiviti najkorumpiranijoj organizaciji u Evropi.
    (Aleksandar, 19. april 2021 16:13)

    # Link komentara

  220. PSG >>>>> "kLuBoVi Sa TrAdIcIjOm"
    (Kozuki Oden, 19. april 2021 16:13)

    # Link komentara

  221. Velike pare su u pitanju .... Eto nama sanse ...
    (cuyoshi, 19. april 2021 16:12)

    # Link komentara

  222. Bravo! Bez kompromisa.
    (Vlada, 19. april 2021 16:12)

    # Link komentara

  223. Kakav fajt, velika je lova u pitanju ha ha...
    (123, 19. april 2021 16:11)

    # Link komentara

  224. Na kraju vi Srbi ste najbolje prošli. Niti igrate Europska i Svjetska prvenstva niti imate igrače u najvećim klubovima.
    (Ante, 19. april 2021 16:11)

    # Link komentara

  225. jedno veliko bravo ako bude tako
    (al se nazalost to nije desilo, 19. april 2021 16:11)

    # Link komentara

  226. Udri po bogatasima...
    (Skeptik, 19. april 2021 16:11)

    # Link komentara

  227. Pa tek sada ce da podivljaju! Sta su oni taoci UEFE??? Mogu da osnuju takmicenje tipa NBA i bas ih briga. UEFA moze da ih gleda na TV-u. Ne podrzavam osnivanje superlige ali ne podrzavam ni UEFU koja je desetljecima ugnjetavala nacionalne prvake malih zemalja (uglavnom iz istocne evrope) tako sto ih je bacala u trece kolo pretkvalifikacija dok su drugi, treci i cetvrti u nac prvenstvima zapadnih zemalja imali direktno osigurano ucesce u Champions Leagu-i od grupne faze!!!

    I nemojte mi reci da su ti drugi, treci i cetvrti klubovi vise ulozili u fudbal od nasih klubova. Pa naravno da jesu, ali zato sto su imali novac koji im je dala UEFA a koji je nama oduzela!!! Zamislite da Zvezda ili Partizan imaju svake godine po 20-30 milki od nastupa u Champions League? Ali zbog diskriminatorske evropske kuce fudbala mi to nikad nismo imali...
    (fuuuuj UEFA, tako im i treba!, 19. april 2021 16:11)

    # Link komentara

  228. Kako igrači kad se ništa ne pitaju?
    (Goran, 19. april 2021 16:10)

    # Link komentara

  229. Bas su se potresli haha ?
    (Ivan delija, 19. april 2021 16:10)

    # Link komentara

  230. Zestoki li su.
    (Mekre, 19. april 2021 16:10)

    # Link komentara

  231. Kraj fudbala kakav znamo.

    Sad nemaju drugde nego u Superligu
    (koliko, 19. april 2021 16:10)

    # Link komentara

  232. Ma nema teorije!
    Nije Čeferin moćniji od Florentina Pereza.Ili Anjelija.
    Ne zanosimo se.
    Da Real Ili Barsa ne ihraju La Ligu,ili Junajted Premijer!
    Nema šanse!
    Ovi zatežu jer predstoji reforma evropskih kupova,i hoće veći mnogo deo novca.
    I dobiće ga!
    UEFA će napraviti spin da je etonona opet "pobedila" moćne,a i ti moćni će biti zadovoljni,jer će mnogo više love uzeti od UEFA takmičenja.
    (Legolas, 19. april 2021 16:09)

    # Link komentara

  233. Ljudi ne kapiraju OVI STO ODLAZE SU SIGURNO ZNALI ZA SVAKU OPCIJU PA I OVU...velike milijarde se vrte,Sky,Amazon,FB...i sugurno su sve izvagali,ovako ili onako IGRAČI SU RADNICI ZA PLATU I IGRACE GDE I STA IM KLUB KAŽE...a mi smo boranija i to je to...za nas su naše njive....
    (gremlin je dosao da kaže sta mu je na duši a plagijator može...., 19. april 2021 16:09)

    # Link komentara

  234. Samo ostro!!
    (Meraklija, 19. april 2021 16:08)

    # Link komentara

  235. Da je pametna UEFA bi sada lepo izbrisala koeficijente za tri nacionalna Saveza ciji su klubovi ukljuceni u ovo. Spanija, Englaska i Italija lepo da krenu od 0,pa nek skupljaju ispocetka bodove. Time bi se makar na 4-5 godina dala sansa manjim Savezima da se dodatno popnu na listi i dobiju direktnih mesta u LS narednih sezona.
    (Sale, 19. april 2021 16:08)

    # Link komentara

  236. Zamisli koliko zlo moraš biti da ujediniš sve zajedno u podršči ovakvoj Uefi i Fifu. Superliga je pošast koja se mora spaliti do temelja. Neće i ne sme proći. Fudbal nije NBA, zabava bez takmičarskog naboja.
    (detektiv kokni kol, 19. april 2021 16:08)

    # Link komentara

  237. Znaci Psz osvaja :D
    (Domar, 19. april 2021 16:08)

    # Link komentara

  238. Bas su se potresli..pa jedva i cekaju da odmaraju leti igraci, igrace oni koji hoce da se nametnu tim klubovima..utopija za splavarski mozak!
    (konj veselko, 19. april 2021 16:08)

    # Link komentara

  239. Ово није, по мени, никакав одговор УЕФА-е. Они овим кажњавају савезе и играче. Савез Египта, Аргентине, Бразила и других ваневропских савеза нема никакве везе са овим и само они трпе. Такође и европски национални савези... Савези ће такође са се побуне око одлуке за забрану играчима, са пуним правом !!!

    Требали су казнити те клубове који су потписали да ће играти Суперлигу. Тако што им неће дозволити да играју национална првенства и купове и крај.

    Ово ми више личи на то ви као нешто хоћете, ми вам као не дамо. И на крају ће да буде ова Супер лига... Живи били па видели...

    Изгледа да онај транспарент није далеко од истине: УЕФА МАФИОСИ :-) :-)
    (Мито Бегејац, 19. april 2021 16:07)

    # Link komentara

  240. Bilo bi dobro da Vardrid, plasticni Celsi i Siti izbace iz Lige sampiona i onemoguce im polufinalne meceve!
    (Kale, 19. april 2021 16:07)

    # Link komentara

  241. Dzabe se UEFA koprca. Prevazidjeni su
    (Splavar, 19. april 2021 16:07)

    # Link komentara