Šakota: "Znam put do zacrtanog cilja"

U intervju za B92 ovaj trofejni 53-godišnji trener govori o motivima povratka u Beograd, mukotrpnom putu stvaranja jednog tima, današnjoj Crvenoj zvezdi,osnivanju IMT-a, svom trenerskom putu, školovanim i neškolovanim igračima, NBA i novcu, jakim karakterima na parketu i ulozi srpskih trenera u osvajanju zlatne medalje reprezentacije Grčke na EP u Beogradu…

Igor Vujičin
Pošaljite komentar
  1. Dobar trener, veliki radnik, medutim boljka svih trenera sa ovih prostora je sto nemaju sa kim raditi, sve su to razmazeni klinci koji razmisljaju samo o lovi. Da se skupe najbolji igraci iz zajednicke lige, ta ekipa bila bi uvjerljivo zadnja u ondasnjoj ligi. Rasturao bi je i Borac iz Cacka i Bosna i Rabotnicki i svi. Jedina ekipa koja igra kosarku u zajednickoj ligi je donekle ekipa iz Vrsca, Cibona, Partizan, Zvezda, Olimpija, to je negledljivo i ima vise veze sa dizanjem tegova nego sa kosarkom. U Hrvatskoj Cibonu vise nitko ozbiljno ne dozivljava, a takva ekipa ide u drugi krug, to najbolje govori o Evroligi ali i o Partizanu i Zvezdi koji ni drugi krug ne mogu prijeci.
    (Licanin, 8. januar 2006 11:31)
  2. Sakota je pokazao kakav je trener ali na zalost nije samo on dovoljan za titulu. U prethodnih sedam godina jedino sto je Zvezda imala na nivou svog renomea su navijaci. Ko god je stigao uzimao je sve iz Zvezde a nista joj nije vracao tako da ce verovatno trebati par godina, uz pravu upravu, da Zvezda vrati ugled i u savezu i kod sudija i u evropi....Jedino je sigurno da cemo mi uvek biti uz nju.
    (FCRS, 8. januar 2006 15:13)
  3. Šakota me je, na moju sreću, svojevremeno debelo demantovao. Kada je počinjao da trenira ozbiljne klubove, uvek sam bio pomalo skeptičan prema njegovom trenerskom znanju. Ipak, pokazalo se da sam ja debelo pogrešio, a da je Šakota jedan odista vrhunski trener i gospodin sa jakom pedagoškom crtom u sebi. Svaku sreću mu želim (i da uspe sa Zvezdom da uđe u Evroligu)
    (Eladan, 9. januar 2006 11:38)
  4. Niko ne veruje,ako je normalan,da u Srbiji moze da osvoji titulu,pored Partizana!Jednostavno mnogo smo jaci od svih,MNOGOOO…OO !!!Sakota ako,hoces da spases,svoj ugled bezi iz zvezde,ODMAH!
    (Rammstein, 9. januar 2006 14:14)
  5. Ovo je bila karika koja je nedostajala, iako sam cenio i Zmagoslava.
    Treba ekipi dobar psiholog jer je jedini problem s grobarima kompleks.
    Sakota ce to resiti, uzimamo titulu ove godine, najbolji navijaci dobijaju nagradu za vernost a Sakota ulazi u legendu kao covek koji je poveo Zvezdu na dug put u Evropu.
    Napred Zvezdo, samo napred, gde ti igras tu smo mi...
    (Miroslav, 9. januar 2006 21:39)
  6. Uvek sam mislio da je bolje da igrac poseduje karakter nego talenat,najbolje je ogadvoje ali ako moras birati ispravno je da se izabere karakterni igrac jer on vodi do uspeha.
    Potpuno je u pravu gospodin Sakota i to je veliki uspjeh nase kosarke da ovakav strucnjak izabere nasu ekipu da je vodi a kako vidimo po rezultatima.Zvezda sa njim i pre njega su dve razlicite ekipe.
    Volio bih da ovaj covjek dodje u nacionalni tim i usadi mu taj pobednicki mentalitet i nacin prilazenja igri jer je on taj koji to zna i ima autoritet da to usadi u igrace.Nemam nista protiv Partizana ali treneri takvog mentaliteta i kulture kao sto je Partizanov ne zasluzuju trenersko mesto.
    Hvala vam gospodine Sakota sto ste izabrali nas klub da nas vratite svojim znanjem i mudroscu na mesto koje nam je uvek pripadalo u evropskoj kosarci.
    Dragan Gacinovic
    Dragan.Gacinovic@sas.no
    (Dragan, 12. januar 2006 11:19)
  7. Presrećan sam što je ZVEZDA konačno dovela pravog trenera. Uglavnom mi se dopada selekcija koju je napravio, mada mislim da bi HENDERSON i JERETIN morali da igraju mnogo racionalnije. Uz jednog pravog centra mislim da možemo do titule. Partizan nikad nije bio lošiji i nadam se da će ŠAKOTA svojim iskustvom znati da to iskoristi.
    (Dejan Kankaraš, 16. januar 2006 13:48)
  8. Bas si nam pokazao da znas put...
    (Nesa, 9. april 2007 22:36)
  9. Jeste zanimljivo podsetiti se nekih komentara:

    ---
    Ipak, pokazalo se da sam ja debelo pogrešio, a da je Šakota jedan odista vrhunski trener i gospodin sa jakom pedagoškom crtom u sebi. Svaku sreću mu želim (i da uspe sa Zvezdom da uđe u Evroligu)
    (Eladan, 9. januar 2006 11:38)
    ---
    Sakota ce to resiti, uzimamo titulu ove godine, najbolji navijaci dobijaju nagradu za vernost a Sakota ulazi u legendu kao covek koji je poveo Zvezdu na dug put u Evropu.
    (Miroslav, 9. januar 2006 21:39)
    ---
    Hvala vam gospodine Sakota sto ste izabrali nas klub da nas vratite svojim znanjem i mudroscu na mesto koje nam je uvek pripadalo u evropskoj kosarci.
    Dragan Gacinovic
    Dragan.Gacinovic@sas.no
    (Dragan, 12. januar 2006 11:19)
    (ivan.mile, 22. maj 2007 11:21)