Petar Porobić: "Nije lako biti prvak sveta"

Neki treneri se mogu pohvaliti da su u 2005. godini osvojili nacionalni kup. Ima onih koji se ponose titulom u prvenstvu. Postoje i treneri koji su osvojili duplu krunu. Ali nema ni jednog u kolektivnom sportu koji je u ovoj godini osvojio duplu krunu i titulu reprezentativnog prvaka sveta. Selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore i trener Jadrana iz Herceg Novog Petar Porobić nema konkurenta.

Aleksandar Stojanović
Pošaljite komentar
  1. Potpuno je svejedno koliko zemalja igra vaterpolo ako na jednom takmicenju moras da igras protiv skoro svih jakih ekipa. Nema takmicenja gde se ne sretnemo sa Madjarima (i dva puta), Hrvatima, Italijanima, Spancima, Rusima. Sve sami derbiji. Pa na fudbalskom prvenstvu ima laksih utakmica. Uvek vam se zalomi neka boranija.
    (Pop, 3. januar 2006 13:44)

    # Link komentara

  2. Porobic mi je bio trener u VK Primorac kad sam bio pionir.....gospodin..strucnjak....covjek...KOTORANIN !!
    (kotoranin, 30. decembar 2005 16:42)

    # Link komentara

  3. Malo ljudi zna koliko je rada predhodilo ovim rezultatima. Profesionalno pratim desavanju u ovome sportu i tako imam srecu da sam jedan od njih.
    Pera je majstorski odradio ovu godinu i obezedio sebi mesto medju strucnjacima-legedama ovog naseg najtrofejnijeg sporta. Ujedno svaka cast i njegovim saradnicima u drzavnom timu, Mirku Blazevicu i Nebojsi Novoselacu, kao i sportskom direktoru Vatepolo reprezentacije SiCG Nenadu Manojlovicu.
    Strucni stab i svi igraci A-selekcije su ponos nacije.
    Bravo majstori i napred u nove pobede!!!
    (Bogoljub, 30. decembar 2005 00:09)

    # Link komentara

  4. I meni se cini da je pravnik.
    Hokej se igra jos u manje zemalja, ali opet nije malen sport,svaka cast i Cesima, Rusima, Kanadjanima za uspehe tamo.
    Porobic je sigurno medju dva, tri najbolja vaterpolo trenera na svetu, a Petkovic to nije ni u Srbiji, zato ih je smesno porediti. Pogledajte samo njegovo ponasanje za vreme utakmice, uvek miran, stalozen, u svakom trenutku zna sta hoce i ta sigurnost se prenosi i na igrace.
    Cestitke za dosadsasnje uspehe i neka samo nastavi.
    (boners, 24. decembar 2005 18:03)

    # Link komentara

  5. @ Sabanovic

    Pa ako cemo po tebi da gledamo da je waterpolo "malen sport" i da je lakse osvojiti medalju, jel to znaci da Brazil u fudbalu osvaja medalje
    zato sto ostale reprezentacije nisu dobre, a ne zato sto oni znaju toliko o fudbalu.
    (Mitar, 24. decembar 2005 08:25)

    # Link komentara

  6. Pera Porobic je pre svega sistematican, radan covek koji uvek drzi otvorene oci. Sa Bejecejm je osvajao tiotule ali kao prvi saradnik Bate Orlica. Sa repreyentacijom je postigao istorijske uspehe ali je jadran njegovo zivotno delo. Nisam siguran da je zavrsio ekonomiju mislim da je pravnik.
    (znalac, 23. decembar 2005 14:52)

    # Link komentara

  7. Kakav car!!! Bravo Peeero care, kuuupi nam cigaaaree!!!
    (doshljak, 23. decembar 2005 09:59)

    # Link komentara

  8. Ko je gledao reprezentaciju stvarno je mogao da primeti da ovaj covek vrhunski radi svoj posao ali isto tako i da ga igraci spominju u najboljem svetlu.Majstor
    (Danko Miocinovic, 23. decembar 2005 09:56)

    # Link komentara

  9. Svaka cast na osvojenim medaljama. Kod nas se uspeh ne prasta jer cim neko osvoji medalju pa slucajno zlatnu odmah se razmislja da je on imao neke olaksice cim je to osvojio npr. preuzeo je dobar tim pa je njegova zasluga manja, ne igra se taj sport u velikom broju zemalja pa su zato pobedili itd a ne razmislja se da je postigao veliki uspeh zahvaljujuci svom znanju i svom odricanju za zadati posao. Takve treba nagraditi, i jos jenom cestitam Porobicu na velikom uspehu osvajanjem svetskog prvenstva
    (Nanad, 23. decembar 2005 02:05)

    # Link komentara

  10. Mare, nisi u pravu. Ilija Petkovic nista ne zna o fudbalu.
    Petre, svaka cast.
    (poznavalac, 22. decembar 2005 23:58)

    # Link komentara

  11. svaka cast majstore, pravi ste naslednik Manojlovica. sve najbolje u daljem radu.
    (markony, 22. decembar 2005 22:35)

    # Link komentara

  12. Koliko znam da je waterolo malen sport i to nije za pohvale. osam mi je godina i kad vidim da se neki malisan bavi vaterpolom, handballom i plivanjemavim bude mi stvarno smjesno, OK fudbalom, hokejom na ledu, tennisom i kosarkom.
    (Filip Sabanovic, 22. decembar 2005 21:25)

    # Link komentara

  13. I ovakvog coveka vi novinari poredite sa Ilijom Petkovicem, i stavljate ga iza njega po nagradama. Pa ne samo sto je daoleko uspesniji, i ne samo sto ga Petkovic nikada nece ne dostici, nego mi nece biti ni do kolena. Pa on je jos i diplomirani ekonomista, a ovaj samo zna o fudbalu. STVARN STRASNO!!!
    (mare, 22. decembar 2005 20:25)

    # Link komentara

  14. Svaka cast ovom coveku, pravi profesionalac. Gledao sam ga u Montrealu, nema sta pravi gospodin!
    Srecno!
    (IKA, 22. decembar 2005 20:08)

    # Link komentara