Ponovo promenjena pravila u odbojci

Svetska odbojkaška federacija je objavila da su delegati 37. Kongresa FIVB, koji je održan "on-line", usvojili promene "Pravila igre".

Izvor: B92, zvanični sajt
Pošaljite komentar
  1. Odbojka je odavno napravila revoluciju,e sad ovo pravilo oko stola,to kapiraju samo igrači,ali ovo vezano za blok,ako sam dobro shvatio,može dobro da uzburka strasti,praktično dolazimo do mogućnsti bliskog kontakta blokera i najčešće dizača s druge strane mreže.
    (War Inside My Head, 18. februar 2021 21:08)

    # Link komentara

  2. I ovo pravilo ne verujem da će puno uticat na sadašnji modernu odbojku koja se igra.
    (Poštovaoc igre, 18. februar 2021 16:21)

    # Link komentara

  3. Ako se doista netko i dalje cudi kada nasi susjedi Srbi,koji su velesila u odbojci,kazu da je odbojka na mnogo visoj globalnoj razini od rukometa,evo mu odgovora zasto je to istina. Odbojka je tijekom 80-tih a posebice kasnije tijekom 90-tih godina pocela opasno da pada u dinamicnosti i popularnosti jer su je tadasnja pravila igranja setova do 15 poena i mogucnost da momcad uzme poen samo na svoj servis,ozbiljno pocela usporavati i ciniti nezanimljivom. Cim je to vidjela,Svjetska odbojkaska federacija nije cekala vec je brzo reagirala. Uvedena su moderna pravila u odbojci, set produzen do 25 poena,pravilo da se poeni racunaju na svaki servis, ubacena je pozicija libera u momcad i vec tijekom pocetka 2000-te,odbojka se ubrzala i enormno pocela rasti i popularizirati se diljem svijeta. Iako je Hrvatska odbojkaski amater,Hrvati vrlo dobro znaju cari odbojke i koliko je to globalno bitan sport,jer se 90-tih pratila kada je OK Mladost bila u vrhu zenske klupske odbojke. A sto radi rukomet? Rukomet stoji,rukomet daje sucima mogucnost i u 2021.godini da izravno odluce pobjednika sumnjivim sudackim odlukama i neujednacenom kriteriju,prije svega jer ne postoji jasno ograniceno vrijeme za napad,vec upravo izravno zavisi od volje sudaca. Medjutim,to Svjetsku rukometnu federaciju ne interesira. Zato je danas odbojka popularna i u Europi i u Sjevernoj,Juznoj Americi,Aziji,Australiji,Africi,konkurira 30 zemalja, u rukometu 6-7 euro zemalja i Juzna Koreja,ne mogu se usporedjivati uopce.
    (UVIJEK VJERNI, 18. februar 2021 15:53)

    # Link komentara

  4. Baš revolucionarne promene
    (Milan, 18. februar 2021 14:29)

    Па да знаш да промена која дозвољава блокеру истовремени контакт лопте са нападачем (читај техничарем) на страни нападача није уопште неважна. Људи из одбојке су имали петљу да направе многе револуционарне промене сада већ давно када је уведен либеро, укинуте промене сервиса и уведени сетови до 25, промењена лопта... тиме су иако је било приче и напада да уништавају природу одбојке заиста унапредили игру.
    (my way, 18. februar 2021 15:40)

    # Link komentara

  5. Блок преко мреже ће уништити игру.
    (Стрелац, 18. februar 2021 15:33)

    # Link komentara

  6. Baš revolucionarne promene
    (Milan, 18. februar 2021 14:29)

    # Link komentara

  7. Baš revolucionarne promene
    (Milan, 18. februar 2021 14:29)

    # Link komentara