Novak Đoković
  1. Za Bosanca iz Banjaluke @

    Druze, pominjes tu gore nekih ispod 30 % uspesnosti Nadala na nekakvoj samo tebi poznatoj "cetvrtoj" podlozi?? Takva podloga druze ne postoji!! Ali, postojala je osim ovih svima nama poznatih /zemlja, trava, beton!/ nekad i "ta tvoja cetvrta podloga" po imenu Carpet!! Posto joj ocigledno ne znas znacenje evo da ti malo pomognem!! Prevedeno mu je to da prostis, nista drugo do TEPIH!! Rafa je na njemu odigrao i to na pocetku njegove karijere SAMO 8 meceva!! Dakle, PREMALI UZORAK da bi se tako glasno pricalo i pisalo o tome!?
    P.S. Uzgred, za Tvoju informaciju, na tepihu se tenis uopste ne igra vec od 2009 !!!
    SPORTSKI POZDRAV!
    (BROJKE NIKAD NE LAZU!!!, 21. oktobar 2020 17:12)

    # Link komentara

  2. Kakav smo narod ccc...strašno,zato i jesmo tu gde jesmo.
    Da pitas špance ko je GOAT 99,9% bi reklo Nadal.
    Da pitaš švajcarce isto bi odgovorili za Federera
    Pitaš srbe a oni ne mogu da se dogovore...Toliko.
    SRAMOTA!!!!
    (japa05ja, 21. oktobar 2020 02:08)

    Nisu svi Srbi koji ovde ostavljaju zlurade komentare, oni samo govore i pisu srpskim jezikom. A sto se ovog malog Rubljova tice bio je dete kada je Novak gazio Nadala u 7 uzastopnih finala. Ne bi se trebala jos voditi rasprava ko je najbolji kad im karijere jos nisu zavrsene. Ovo su sada samo prolazna vremena a tek kada prodju kroz cilj cemo znati ko je stvarno pobedio.
    (Sava, 21. oktobar 2020 16:17)

    # Link komentara

  3. Samo se duvajte hejteri, uskoro pada rekord po broju nedelja na 1 mestu a onda Nole prebacuje svu energiju na GS turnire. Da Bog zdravlja i igrace oni jos dugo na vrhunskom nivou a pojedini komentatori ce se naposletku vratiti u misije rupe i crci od mrznje i ljubomore...
    (Kosta, 21. oktobar 2020 13:05)

    # Link komentara

  4. Nadal je odigrao 2 GS-a manje od Djokovica iako je godinu i po ranije debitirao na GS-u (znači 6 do 8 GS-ova je propustio zbog ozlijeda). Odigrao je i čak 19 GS-ova manje od Federera. I unatoč tome dijeli prvo mjesto i prestici će Federera. Da, on je već sad najbolji jer ima puno bolji postotak od Federera.
    (drago, 21. oktobar 2020 09:32)

    # Link komentara

  5. BROJKE NIKAD NE LAZU!!!@
    Tačno...brojevi nikada ne lažu a Brojevi kažu da Novak na 3 podloge ima preko 80% a jednoj 70 %;Nadal na dve ispod 80%, jednoj ispod 30% a jednoj 91%.
    To je GOAT,neko ko je podjednak na svim podlogama je Rafin procenad Gareosa od čini mi se 99% ga ne može činiti GOATom tako da vi antiNoleBoovi ohanete malo a kada se Velika trojka penzioniše onda ćemo konačno sabirati.
    (BLuka, 21. oktobar 2020 04:27)

    # Link komentara

  6. Kakav smo narod ccc...strašno,zato i jesmo tu gde jesmo.
    Da pitas špance ko je GOAT 99,9% bi reklo Nadal.
    Da pitaš švajcarce isto bi odgovorili za Federera
    Pitaš srbe a oni ne mogu da se dogovore...Toliko.
    SRAMOTA!!!!
    (japa05ja, 21. oktobar 2020 02:08)

    # Link komentara

  7. Andrej Ubrljov
    (Realno, 21. oktobar 2020 00:10)

    # Link komentara

  8. Mislim da Novak neće ni juriti Nadalove rekorde, samo Federerove. Naravno, postoji rivalitet i između Novaka i Nadala, ali čisto sportski rivalitet. Takođe, mislim da se kult Federera i sam Federer odavno smučio obojici i to podjednako. Nadalu možda i više jer ga Federer stalno uvlači u sabotaže Novakovih inicijativa, što Nadal niti želi, niti ga to zanima jer je fokusiran na tenis i opsesivno samo na tenis. To je uostalom ista ona opsesivnost zbog koje ponavlja svoje komične rituale na terenu.

    To je uostalom i ono što je konstatovao Rubljov rekavši da se Nadal "uvek takmiči na isti način". Istin, nekima takva opsesivna fokusiranost liči i na blaži oblik autizma, ali čak i da jeste, to Nadalu nije bilo hendikep u karijeri, naprotiv njegova najveća prednost. Jasno je da Rubljov to nije želeo tako da predstavi, a nisam ni ja. Ne verujem da iko od tenisera na turu mrzi Nadala, što se za Novaka i Federera uopšte ne može reći.
    (Cane, 21. oktobar 2020 00:09)

    # Link komentara

  9. Najsmesniji su mi Djokisti koji kad usporedjuju Nadala i Djokovica pocnu "misao" u njihovom prepoznatljivom "epskom zanosu" sa " Pa, Nole je vec u svim parametrima bolji od Nadala"??? Ajde da vidimo sta ipak kazu ti "njihovi parametri" u stvarnosti, u egzaktnim brojkama, u realnom zivotu!? Rafin odnos pobeda i poraza u ukupnoj karijeri 999-201 /ili u procentima 83.3 !!! Djolove brojke isto odlicne /930-189!/ ali procenatualno tanje /83.1 !!! Dakle, odmah u startu, a ono Rafa vec BOLJI!! Uzgred receno ovo 83.3 je NAJBOLJI procenat pobeda i poraza jednog tenisera u tkz. OPEN ERI !!! Idemo dalje! Rafa 86 pobeda na ATP turnirima ukupno i 37 finala jos! Djole: 81+35! Opet Rafa BOLJI! Rafin procenat pobeda i poraza na GS: 87.9 /282-39/ ! Nolov: 86.8 /296-45/! I tu BOLJI Nadal! Rafa i Novak do sad odigrali 17 meceva na 3 dobijena seta! Rezultat 11-6 za Nadala /10-6 na GS i 1/0 na Dejvis Kupu/! Rafa iz 59 nastupa na GS ima 20 titula i 8 finala! Nolo sa 62 starta na GS "samo" 17+10 ! Opet Rafajlo BOLJI! I u u broju titula i u broju finala! 20 vece od 17 i 28 vece od 27!! Ovako bih mogao jos dugo, ali ipak necu!! Ovo bi trebalo sasvim biti dovoljno za one koji poseduju razum!! Za ove druge mislim da i nema pomoci!? Saberi, oduzmi RAFA je u svemu teniski bitnom /bar trenutno!/ VECI od Novaka!!
    (BROJKE NIKAD NE LAZU!!!, 20. oktobar 2020 19:06)

    # Link komentara

  10. Lupetanja. Sad kada nema Feda dobar je i Rafa, samo da nije Novak.

    hahahahaa

    jadni su Zapadnjaci a i Istok je isti kolonizator.

    ZNAČI, ĐOKOVIĆA BAŠ ZABOLE, kako reče naslov knjige koju je preporučila njegova žena Jelena, " E, zabole me"...super fora, hahahahaaahahaaaa !!

    SREĆNO NOVAKU U "SRPSKOM" BEČU.
    (nikol dz femija, 20. oktobar 2020 17:52)

    # Link komentara

  11. Ali ga je zato pobedjivao na US Openu!
    (Matrix, 20. oktobar 2020 12:04)

    Tačno. Ali to i dalje ne menja ono što sam napisao. Novak je dobio Rafu na sva 4 GS, a Rafa nije dobio Novaka u Australiji, ne samo na Australija Openu, već ni na jednom turniru na tom kontinentu. Da je to Rafa uradio na AU Openu, Novak ne bi bio jedini od njih trojice koji je drugu dvojicu pobeđivao na svakom GSu...
    (Milan_PT, 20. oktobar 2020 15:18)

    Slažem se, ali poenta je da ga je dobio na betonu, tako da nije važno da li je Us Open ili Australian Openu u pitanju!
    (Matrix, 20. oktobar 2020 17:22)

    # Link komentara

  12. Mislim da je Federer mentalno najaci..toliko puta izgubiti od Noleta i nastaviti igrati toliko dugo...mnogi bi odustalì na njegovom mjestu...kao Nadal od US.opena samo zato sto se podcjenio zbog Noleta..ali da je doso imao bi sad 21 GS.
    (Darkocupac, 20. oktobar 2020 16:56)

    Ne odustaje, zato što juri još novca. Pa samo ma turniru u Švajcerskoj u Bazelu, je tražio milion dolara, samo da učestvuje na turniru, šta god uradio i da ispadne u prvom kolu. Odrađuje sponzorske ugovore, uzima kintu, odabere koji će grend slem da igra, odigra po koji masters turnir i to je to. Aktivno igranje tenisa u godini dana, ukupno dva meseca. Nije tu potrebna mentalna snaga, zna da ceo svi za zapada vole, ima podršku na svakom turniru od organizatora i to je to. Nije iskljuceno to da će osvojiti još neki grend slem na taj način, sto će na primer ako ispadne Djoković, da plate ostalim igračima koji će igrati protiv njega da izgube, da sve iznameštaju samo da bi on osvojio i dobio zvanje G.O.A.T !
    (Matrix, 20. oktobar 2020 17:18)

    # Link komentara

  13. Nadal ne moze biti GOAT jer ako mu se oduzmu titule sa RG onda je malo iznad proseka teniser. Ne moze biti GOAT neko ko igra dobro samo na jednoj podlozi, tu su RF i Djokovic mnogo raznovrsniji teniseri. Ako Nole uspe da dodje na makar 1 titulu zaostatka u odnosu na ovaj dvojac i pritom pretkne RF u broju nedelja na prvom mestu i broju zavrsenih godina na prvom mestu definitivno ce biti GOAT
    (Milutin, 20. oktobar 2020 09:20)

    Zamisli da ima dva grend slema na šljaci, koliko bi tek Nadal osvojio titula.
    Inače sto se grend slema titula i balansa izmedju podloga tiče:
    Nadal:
    7 titula ostale podloge - 13 šljaka
    Federer:
    19 titula ostale podloge - 1 šljaka
    Djokovic:
    16 titula ostale podloge - 1 šljaka

    Sto znači da bolji balans ima Nadal, nego Djokovic i Federer. Ponavljam da nema dva turnira na betonu, nego na šljaci kakav bi tek balans bio. Izračunaj! S tim što Djoković ima dosta masters titula i na šljaci, pa mu daje za pravo da se kaže da je on kompletniji od Federera. Federer skoro svaki turnir na šljaci preskoči, znajući da tu nema pomoć servisa, pre svega, pa izdržljivosti, snage, prilagodjavanja na podlogu i znanja pri tim uslovima. Tako da su i Nadal i Djoković kompletni igrači na svim podlogama.
    (Matrix, 20. oktobar 2020 10:31)

    Vidim da ovaj argument sve više i više forsiraju kao relevantan a ustvari nema veze sa mozgom. ne može da se mešaju babe i žabe, AO i US open jesu oba na tvrdoj podlozi, ali očigledno da nisu na istoj tvrdoj podlozi. I zašto ova dva spajati u jedan???? To su dva posebna grand slama. I treba ih gledati tako. I ako uzmemo logiku Nadalovih pobornika, onda možemo videti ovaj odnos: Osvojeni AO:
    Federer 6
    Djoković 8
    Nadal samo 1 i to 2009. čini mi se.
    Zamislite kakav bi bio bilans da imaju npr dva grand slama na Šljaci, zar zaista mislite da bi Nadal dominirao na oba? i da u tom slučaju Federer i Djoković ne bi imali više grand slamova na šljaci? Isto kako je Nadal dominirao na Roland Garosu i maltene nikome nije dao da ga osvoji, tako isto Novak dominira na AO, a federer svojevremeno na Travi, ali eto Nadal je uspeo da osvoji 2 titule na travi nekako.
     (alfabet, 20. oktobar 2020 17:11)

    # Link komentara

  14. najveci prevaranti u istoriji tenisa Nadal i njegov stric.
    (du du, 20. oktobar 2020 17:07)

    # Link komentara

  15. Mislim da je Federer mentalno najaci..toliko puta izgubiti od Noleta i nastaviti igrati toliko dugo...mnogi bi odustalì na njegovom mjestu...kao Nadal od US.opena samo zato sto se podcjenio zbog Noleta..ali da je doso imao bi sad 21 GS.
    (Darkocupac, 20. oktobar 2020 16:56)

    # Link komentara

  16. Odgovor ovome sto non stop ostavlja komentare pod drugim imenom i pise "Nolo" umesto "Nole". Mozes ti da budes hejter koliko hoces ali cinjenica je da je Nole mnogo bolji od Nadala van sljake, i dobar je i na betonu i na travi tako da nije iskljucivo dobar na jednoj podlozi kao Nadal. Druga stvar, koliko nedelja na prvom mestu ima Nole a koliko Nadal? Takodje, niko nikada nije imao toliku dominaciju u tenisu kao Nole sredinom druge decenije ovog veka. Tako da, sedi dole, 1!
    (Milutin, 20. oktobar 2020 16:26)

    # Link komentara

  17. Rafa preskocio 7 gs, Novak 1, a Roger 6. Na kraju sezone obicno iscedjen kao limun, AO prekoci a onda uzme RG. Veliki atleta, no fokusiran na sljaku, mada ima 7 ostalih GS. Novak sa druge strane, konstantno sa pokojim neobjasnjivim porazom i gomila prosutih sansi. Mislim da ce sigurno preci ovu dvojicu u finalima GS, no manje prosipanja u finalima i bice i po broju GS rekorder...
    (Hak Fin, 20. oktobar 2020 16:18)

    # Link komentara

  18. Nolo raznovrsan? Da mu nije betona, imao bi 6 GS, manje nego sto Rafa trenutno ima van sljake. Takodje, Rafa ima vise USO od Djokovica koji je ''kralj betona'' i skor 10-6 na GS u svoju korist.
    Izgleda da ste zaboravili da Rafa ima svaki GS osvojen najmanje dvaput, a navodno mu ''lezi'' samo jedan godisnje. Sto Nolo nema svaki GS najmanje dvaput? Zato sto nije raznovrsan igrac, logicno. Onaj jedan RG je samo onako mogao da osvoji, uz povredjenog Rafu i prejadan zreb, bukvalno mu je namesteno da ga osvoji. Zasto je Nolo tek 2016. kompletirao sve GS-ove, ako je zaista dobar i raznovrsan? Od Rafe je mladji samo 11 meseci, a Rafa je svoje kompletirao pre hiljadu godina (istok kao i Rodzer), plus je decko igrao i osvajao jos od 2005, dok Nolo nije mogao jedan mec da izdrzi bez medicinskog tajm-auta.
    Nolo trenutno ima jedan masters vise od Rafe, sto ce se svakako promeniti, ali vi pisete kao da ima 18 vise od njega. Dok je Rafa imao vise, taj kriterijum vam uopste bio relevantan za bilo sta, ali posto Djokovic ima JEDAN vise, mastersi su odjednom najbitnija kategorija na svetu.

    I vi posle svega kazete nesto protiv Rafe, boze gospode.
    (Aman nolobotovi, 20. oktobar 2020 11:26)


    Genije, aj reci kad je Nadal to osvojio Australiju 2 puta? 2009-te i koje jos godine? I jeste Djokovic najraznovrsniji igrac jer je sve masterse osvojio dva puta. Nadal nema Majami i Pariz a ni zavrsni masters. Toliko o Nadalu.

    P.S. 291>209 ;)
    (Nemanja Milosevic, 20. oktobar 2020 16:15)

    # Link komentara

  19. Ako ćemo ni po babu ni po stričevima, Novak je pobedio Rafu na RG, ali Rafa nikad nije pobedio Novaka u Australiji.
    Inače, Novak je jedini od njih trojice, koji je drugu dvojicu dobijao na sva 4 GSa...
    (Milan_PT, 20. oktobar 2020 11:19)

    Kad se gleda u sitna crevca, možda se pogreši , a možda i namerno.
    Prozivati druge, a onda biti isti Fedart samo sa Nolo strane.
    Rodza je dobio Nola na svim GS turnirima. 1 na AU, 1 na RG, 1 na Wb, 3 na US.
    (Xxx, 20. oktobar 2020 16:07)

    # Link komentara

  20. Milan_PT kako je slatko kada se hvatas za slamku.
    (Srki, 20. oktobar 2020 16:05)

    # Link komentara

  21. NaZalost ne Zna da i Nadal se ne oseća tako uvek ai drago mu je sto njegovi protivnici misle tako
    (super, 20. oktobar 2020 15:37)

    # Link komentara

  22. Cinjenica da Nadal ima 10:6 sa Novakom na Slemovima, al to je najvise zahvaljujuci Rolan Garosu. Jednostavno Nadal zahvaljujuci silnim porazima na AO i Wimbldonu, nije uspio ni stici do meca sa Novakom, tako da Novak nije ni imao priliku da pobjedi Nadala. S druge strane Novak je uvjek "ispostovao" Nadala na RG. Hvali tu barem jos najmanje njihova 3-4 meca na AO i Wimbldonu.
     (kole, 20. oktobar 2020 15:37)

    # Link komentara

  23. Nadal koji 7 godina nije pobedio Djokovica van sljake da bude najveci :)da li ste bre vi normalni i sta imate u tim glavama???

    Zaboravljate da je do pre nedelju dana Djokovic imao 37 meceva za redom bez poraza, 37 eeeeej

    Kako ce Nadal biti najveci sa negativnim skorom protiv Djokovica, kako???

    Kako ce biti najveci bez kompletiranih mastersa???

    Kako ce biti najveci bez osvojenog zavrsnog mastersa???

    Jeste li vi normalni pitam???
     (Hugo, 20. oktobar 2020 15:29)

    # Link komentara

  24. Ako ćemo ni po babu ni po stričevima, Novak je pobedio Rafu na RG, ali Rafa nikad nije pobedio Novaka u Australiji.
    Inače, Novak je jedini od njih trojice, koji je drugu dvojicu dobijao na sva 4 GSa...
    (Milan_PT, 20. oktobar 2020 11:19)

    Ali ga je zato pobedjivao na US Openu!
    (Matrix, 20. oktobar 2020 12:04)

    Tačno. Ali to i dalje ne menja ono što sam napisao. Novak je dobio Rafu na sva 4 GS, a Rafa nije dobio Novaka u Australiji, ne samo na Australija Openu, već ni na jednom turniru na tom kontinentu. Da je to Rafa uradio na AU Openu, Novak ne bi bio jedini od njih trojice koji je drugu dvojicu pobeđivao na svakom GSu...
    (Milan_PT, 20. oktobar 2020 15:18)

    # Link komentara

  25. Veliki minus u karijeri Nadala će biti očigledno što nema Završni masters. Većinu grend slem turnira je osvojio na šljaci, jedino mu je to mala mrlja...
    (srle, 20. oktobar 2020 10:53)

    Mnogo si već napisali da Nadal nije dovoljno raznovrsan na svim podlogama. Ima vise ttiula od Nola na US Openu 4:3. Kako?

    I taj završni masters se stalno pominje, koji se ne igra na različitim podlogama. Finale se ne igra u 3 dobijena seta, dok se na pr Olimpijada igra. Da neko napisa da se zavrniš masters boduje za GOATa, a Olimpijada ne. Hahaha

    I taj završni masters rekorder je Federer. I sad ispada ako je to minus Nadalu, to je plus za Nola. Kao da je on rekorder. Da znam AKO, sve će on to prestići. Haha Tako i ako možemo Nadalu već da upišemo 2 zlata sa Olimpijade. Ej 2 zlata!! Pored svih rekorda. Uf,uf :)
    (No name, 20. oktobar 2020 14:10)

    # Link komentara

  26. Рубљов се очигледно не сећа Надалових периода крхкости током 2015. и 2016. године. А и током 2009. године. Но добро, млад је. Има кад да научи и да се подсети, да му неко укаже.
     (Kralj mača, 20. oktobar 2020 13:50)

    # Link komentara

  27. Nadal je unapredio igru sa Mojom i rezultati se vide.I Nole bi trebalo da poboljsa nesto u igri i dosla bi mu i inspiracija. A ne samo da se bori za motivaciju i stagnira u igri.
    (Maca, 20. oktobar 2020 13:46)

    # Link komentara

  28. Nadal ne moze biti GOAT jer ako mu se oduzmu titule sa RG onda je malo iznad proseka teniser. Ne moze biti GOAT neko ko igra dobro samo na jednoj podlozi, tu su RF i Djokovic mnogo raznovrsniji teniseri. Ako Nole uspe da dodje na makar 1 titulu zaostatka u odnosu na ovaj dvojac i pritom pretkne RF u broju nedelja na prvom mestu i broju zavrsenih godina na prvom mestu definitivno ce biti GOAT
    (Milutin, 20. oktobar 2020 09:20)

    Ne može biti Nolo GOAT jer kad mu se oduzmu titule sa betona, ima samo 6 titula, a jedan Wilander ima 7 titula koje je osvojio do 23 godine. To je ispod proseka. Raznovrsniji igrač Nolo ima manje titula na US Openu , samo 3, a Nadal 4. Kako??? Ako Nadal osvoji 2024 Olimpijadu u Francuskoj i tako se oprosti, sa 2 olimpijske medajle + više GS titula. Ne može Nolo da bude GOAt. Tako pišu Nolovci, sa nipodoštavanjem , i sve AKO, i AKO... Mnogo teško pao poraz sa krompirom. Samo se plače u komentarima. I da ponovimo to AKO.hahaha
    (No name, 20. oktobar 2020 13:29)

    # Link komentara

  29. Nolo raznovrsan? Da mu nije betona, imao bi 6 GS, manje nego sto Rafa trenutno ima van sljake. Takodje, Rafa ima vise USO od Djokovica koji je ''kralj betona'' i skor 10-6 na GS u svoju korist. E moj ti,covek ima 5 Vimbldona a ti spominjes samo beton,svasta.
    (Radoslav, 20. oktobar 2020 12:02)
    Ko ima 5 Wimbledon?Ako mislis na Nadala Ima samo 2
    (dush, 20. oktobar 2020 13:14)

    # Link komentara

  30. @SerŽilijen
    Analiza ti ima ozbiljan propust. Nadal je u odnosu Djokovica i Federera proveo puno manje vremena na mestu br. 1. Da je tamo boravio malo duze drugazije bi ti izgledala analiza.
    Nadal jeste veliki radnik i borac ali njegove redovne pauze od po par meseci su ozbiljan ali ozbiljan razlog da ne moze biti goat. Zasto je uvek bio odsutan na jesen a nikad na prolece.
    (matrix, 20. oktobar 2020 12:51)

    # Link komentara

  31. @Aman nolobotovi
    Kad je to Nadal osvojio Australian Open. Ti tvrdis da ga je osvojio 2 puta. Ajde kazi koje godine se to desilo.
    (matrix, 20. oktobar 2020 12:45)

    # Link komentara

  32. Iskreno ne verujem da ce Novak stici Nadala po broju GS. Celu karijeru kaska za njim po 2,3 GS zasto bi u 35-oj pored Rubljeva, Tima, Tsipasa i sjajnog Nadala na RG odjednom postao svemoguc i sve izdominirao. Imao je prilike 2016-18 kada mu je Pepe Imaz bio bitniji od karijere ili barem ove godine da je uzeo US Open. Ovako tesko.
    (Mishko, 20. oktobar 2020 12:31)

    # Link komentara

  33. Preterase ga sa Nadalom, osvojio Rolan Garos , koji stalno osvaja , i sad je to neka vest. I odma je najbolji. A zamislite da je ove godine otkazan R. Garos ,a da se igrao Vimbldon i da nisu diskvalifikovali Djokovica sa US opena. Nadal bi ostao na 19 titula, Djokovic bi ima 18 ili 19, Federer mozda 21, mada mislim da bi ipak skor bio Federer 20, Nadal 19 , Novak19.
    Tako da Nadal moze da peva od srece. I jos zbog Korone su ukrali Novaku neke nedelje na prvom mestu, ali dobro.
    A ovaj mali Rus lupeta. Nadal je imao itekako mentalne padove , i to zbog Novaka. Setite se 2011 godine kada ga je Djokovic mlatio na svim zivim podlogama. Cak je i Nadal na konferencijama za stampu priznao da igra svoj najbolji tenis u zivotu, ali ne moze nista Novaku, i ne zna sta da radi. To se zaboravlja. I posle te godine ga je Nole uglavnom pobedjivao. I sad jedna pobeda na sljaci protiv Novaka, i odma ludilo , svi sve zaboravljaju, Nadal GOAT, i ostale gluposti.
    Za mene su njih trojica maltene kao celina, niko im nije ni blizu, a ko je bolji, videcemo kad zsvrse karijere, pa svedemo racune.
     (Beli Vuk, 20. oktobar 2020 12:10)

    # Link komentara

  34. Ako ćemo ni po babu ni po stričevima, Novak je pobedio Rafu na RG, ali Rafa nikad nije pobedio Novaka u Australiji.
    Inače, Novak je jedini od njih trojice, koji je drugu dvojicu dobijao na sva 4 GSa...
    (Milan_PT, 20. oktobar 2020 11:19)

    Ali ga je zato pobedjivao na US Openu!
    (Matrix, 20. oktobar 2020 12:04)

    # Link komentara

  35. @srle

    Nolo raznovrsan? Da mu nije betona, imao bi 6 GS, manje nego sto Rafa trenutno ima van sljake. Takodje, Rafa ima vise USO od Djokovica koji je ''kralj betona'' i skor 10-6 na GS u svoju korist. E moj ti,covek ima 5 Vimbldona a ti spominjes samo beton,svasta.
    (Radoslav, 20. oktobar 2020 12:02)

    # Link komentara

  36. Nolo raznovrsan? Da mu nije betona, imao bi 6 GS, manje nego sto Rafa trenutno ima van sljake. Takodje, Rafa ima vise USO od Djokovica koji je ''kralj betona'' i skor 10-6 na GS u svoju korist.
    Izgleda da ste zaboravili da Rafa ima svaki GS osvojen najmanje dvaput, a navodno mu ''lezi'' samo jedan godisnje. Sto Nolo nema svaki GS najmanje dvaput? Zato sto nije raznovrsan igrac, logicno. Onaj jedan RG je samo onako mogao da osvoji, uz povredjenog Rafu i prejadan zreb, bukvalno mu je namesteno da ga osvoji. Zasto je Nolo tek 2016. kompletirao sve GS-ove, ako je zaista dobar i raznovrsan? Od Rafe je mladji samo 11 meseci, a Rafa je svoje kompletirao pre hiljadu godina (istok kao i Rodzer), plus je decko igrao i osvajao jos od 2005, dok Nolo nije mogao jedan mec da izdrzi bez medicinskog tajm-auta.
    Nolo trenutno ima jedan masters vise od Rafe, sto ce se svakako promeniti, ali vi pisete kao da ima 18 vise od njega. Dok je Rafa imao vise, taj kriterijum vam uopste bio relevantan za bilo sta, ali posto Djokovic ima JEDAN vise, mastersi su odjednom najbitnija kategorija na svetu.

    I vi posle svega kazete nesto protiv Rafe, boze gospode.
    (Aman nolobotovi, 20. oktobar 2020 11:26)

    Sve si korektno napisao, osim da Nadal ima svaki Grend Slem osvojen dva puta. Ima na svakoj podlozi minimum po 2+ titule, a fali inače ima 1 Australijan Open, iako je igrao nekoliko finala tamo.
    (Maslinka, 20. oktobar 2020 11:55)

    # Link komentara

  37. Да. Надал је највећи
    (Сеновић, 20. oktobar 2020 11:42)

    # Link komentara

  38. Rafa je bez sumnje najveći zemljaš i borac, ali.... Imao je i on poduži period (Wimbledon 2014-US Open 2016) kada ništa nije mogao napraviti na GS, gubio je od raznih marginalaca, mučio se s povredama... Uglavnom i jedan i drugi i treći su imali periode kada su ih mlatili prolaznici na touru (Rogera recimo 2013) ali su se nakon stanovitog vremena i oporavka vratili gotovo jači nego ikad...
    (CroFed, 20. oktobar 2020 11:39)

    # Link komentara

  39. moze tebi da se svidja bilo KO,ali najbolji je onaj koji ima najvise pobeda , a to je naravno DJOKOVIC NOVAK!
     (leskovac, 20. oktobar 2020 11:36)

    # Link komentara

  40. @srle

    Nolo raznovrsan? Da mu nije betona, imao bi 6 GS, manje nego sto Rafa trenutno ima van sljake. Takodje, Rafa ima vise USO od Djokovica koji je ''kralj betona'' i skor 10-6 na GS u svoju korist.
    Izgleda da ste zaboravili da Rafa ima svaki GS osvojen najmanje dvaput, a navodno mu ''lezi'' samo jedan godisnje. Sto Nolo nema svaki GS najmanje dvaput? Zato sto nije raznovrsan igrac, logicno. Onaj jedan RG je samo onako mogao da osvoji, uz povredjenog Rafu i prejadan zreb, bukvalno mu je namesteno da ga osvoji. Zasto je Nolo tek 2016. kompletirao sve GS-ove, ako je zaista dobar i raznovrsan? Od Rafe je mladji samo 11 meseci, a Rafa je svoje kompletirao pre hiljadu godina (istok kao i Rodzer), plus je decko igrao i osvajao jos od 2005, dok Nolo nije mogao jedan mec da izdrzi bez medicinskog tajm-auta.
    Nolo trenutno ima jedan masters vise od Rafe, sto ce se svakako promeniti, ali vi pisete kao da ima 18 vise od njega. Dok je Rafa imao vise, taj kriterijum vam uopste bio relevantan za bilo sta, ali posto Djokovic ima JEDAN vise, mastersi su odjednom najbitnija kategorija na svetu.

    I vi posle svega kazete nesto protiv Rafe, boze gospode.
    (Aman nolobotovi, 20. oktobar 2020 11:26)

    # Link komentara

  41. Veliki minus u karijeri Nadala će biti očigledno što nema Završni masters.
    (@srle)

    Mogao bi završni masters da se igra svake godine na drugoj vrsti podloge!
    (Maslinov Medved, 20. oktobar 2020 11:24)

    # Link komentara

  42. Nadal ima previše jednog GS na kom je dominantan
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (4k4.Dex, 20. oktobar 2020 09:41)

    Pa što ga ne pobede Djoković i Federer tu, ako je toliko lako biti dominantan na jednom grend slemu?
    ...
    (Cinker, 20. oktobar 2020 10:45)

    Ako ćemo ni po babu ni po stričevima, Novak je pobedio Rafu na RG, ali Rafa nikad nije pobedio Novaka u Australiji.
    Inače, Novak je jedini od njih trojice, koji je drugu dvojicu dobijao na sva 4 GSa...
    (Milan_PT, 20. oktobar 2020 11:19)

    # Link komentara

  43. "...jedini igrač koji zna da nađe put da pobijedi"...kako glupa izjava. Jer da je tako onda Rafa nikad ne bi gubio.
    A samo od Novaka izguvio 29 puta, na šljaci sedam puta.
    Nema mnoge Novakove rekorde, jedino ima 3 GS više, a sve drugo značajno slabije: I skor, i mastersi I broj sedmica na br 1. Sve to daleko iza Novaka.
    (milutin, 20. oktobar 2020 11:15)

    # Link komentara

  44. Jel Rafa Goat vec sada ili je pitanje trenutka da se to i ozvanici: Rubljov, Kacanov, Iga (sampionka RG), Endi Mari, Korda, Daniel Altmajer, Karenji Busta,.....Lista tenisera se uvecava. Vamos Rafa!
    (Rafa fan club Serbia, 20. oktobar 2020 11:13)

    # Link komentara

  45. Slazem se,tenis je ukinut kao sport,karijere su zavrsene i vreme je za podvlacenje crte.
    (Radoslav, 20. oktobar 2020 11:11)

    # Link komentara

  46. Svi teniseri su krhki. To je takav sport. Tačnije - tako izgledaju. Nadal je pola teniser a pola nadopingovani dizač tegova. Sport u kome se trenira 5 sati dnevno, koji se u velikoj meri bazira na izdržljivosti pravi profesionalnu deformaciju sportista - teniseri svi izgledaju isto. Novakova i Federerova nadlaktica izgledaju kao moja a Nadalova je kao u Hulk Hogana.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rzbrzotrz, 20. oktobar 2020 09:24)

    Ne znam zašo ljudi uporno nabijaju Nadalu nekakav doping, možda zato što je mišićav? Čovjek je prirodno dobar atleta, to je to. Nije da ima 100 kg, normalno izgleda. Đoković i Federer su također sjajni atlete na svoj način.
    (Topnik, 20. oktobar 2020 11:09)

    # Link komentara

  47. Vezano za konstantnost, Nadal se pre par dana izjednačio sa Konorsom po broju uzastopnih nedelja u top 10 ATP liste (787). Sledeće nedelje će biti sam na prvom mestu.
    Od 25. aprila 2005. nije bio van top 10.

    Nadal 787 (25.4.05.- )
    Federer 734 (14.10.02.-30.10.16.)
    Djokovic 555 (19.3.07.-29.10.17.)

    Najviše pobeda protiv No1 igrača:
    Nadal 21
    Djokovic 14
    Marej 12
    Federer 10

    U finalima GS protiv No1 igrača
    Nadal 7-5 (vs Federer 4-2, vs Djokovic 3-3)
    Djokovic 1-3 (vs Federer 0-1, vs Nadal 1-2)
    Federer 0-5 (vs Nadal 0-2, Djokovic 0-3)

    Svi se hvataju za medjusobni skor
    NDj - RN 29-27
    RF - NDj 23-27
    RF - RN 16-24

    RN 51-45
    NDj 56-50
    RF 39-51

    ali na GS je medjusobni skor malo drugačiji:
    RF - NDj 6-11
    NDj - RN 6-10
    RF - RN 4-10

    RN 20-10
    NDj 17-16
    RF 10-21

    Ne treba zuriti sad sa GOAT priznanjem, za 5 godina kad svi završe karijere nek se podvuče crta.
    (SerŽilijen, 20. oktobar 2020 11:09)

    # Link komentara

  48. Veliki minus u karijeri Nadala će biti očigledno što nema Završni masters. Većinu grend slem turnira je osvojio na šljaci, jedino mu je to mala mrlja ako može tako da se kaže, nema raznovrsnost na drugim podlogama. S druge strane, Novak je pobeđivao na šljaci, ima taj jedan Rolan Garos, ali i više masters turnira, ima više nedelja kao broj 1. Biće jako teško Novaku da prestigne sada Nadala, realno, pošto Nadal će svake sledeće godine bacati karte na osvajanje Rolan Garosa i kako je krenulo imaće u džepu taj jedan siguran svake godine. Đoković će morati da pobeđuje u Australiji i na Vimbldonu, i makar pokuša na US Openu da uzme bar jedan do kraja karijere. Ali svakako, Đoković je već sada mnogo bolji od Nadala u svim parametrima, osim na šljaci, ne treba zaboraviti na kraju 2020. godine će se izjednačiti sa Samprasom po broju godina kako završava kao broj 1. Sve su to važni rekordi, a konačna crta će se podvući kada završe karijere. Federer je već sada polako ispao iz trke za najboljeg ikada, njegovim navijačima preostaje samo parametar najbolji ikada u umetničkom utisku. Đoković i Nadal odlučuju, sada je to svima jasno.
    (srle, 20. oktobar 2020 10:53)

    # Link komentara

  49. Taj "krhki" Novak je bio 4 puta najbolji sportista na svetu, nagrada Laureus.....
     (saša, 20. oktobar 2020 10:48)

    # Link komentara

  50. Nadal ima previše jednog GS na kom je dominantan
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (4k4.Dex, 20. oktobar 2020 09:41)

    Pa što ga ne pobede Djoković i Federer tu, ako je toliko lako biti dominantan na jednom grend slemu?
    A pa da, tu nema veliki uticaj servis, tu treba najviše snage, a da treba i izdržljivosti, treba imati upornost, treba imati znanja da pri toliko promenjinih udaraca, nastaviš istim ritom kao i kada je počeo poen ako želiš da osvojiš poen, trebas da napraviš sto manje grešaka.
    Da je lako igrati na šljaci, igrali bi i Izner, Raonić i Kirijos, ali oni se samo oslanjaju na servis-volej igri i tako mogu da igraju dva dana kao sto je bio slučaj Izner-Mahut na Vimbldonu, zato sto ima je svaki poen trajao u proseku nekoliko sekundi.
    (Cinker, 20. oktobar 2020 10:45)

    # Link komentara

  51. @ultrasrbin
    Ubija ga na ostalim podlogama? Pogledaj skor na USO...
     (sasha, 20. oktobar 2020 10:44)

    # Link komentara

  52. Novak Djokovic je prvi i jedini teniser koji je u tenisu osvojio sve sto se moglo osvojiti - sve GS, sve Masterse, zavrsni masters turnir, Devis cup, pa i prvi i jedini za sada ATP cup. U medjusobnim duelima bolji je i od Federera, i od Nadala. Kada marta 2021 prestigne Federera po broju nedelja na 1. mestu,bice najbolji u istoriji tenisa.
    P.S.
    Olimpijske igre nisu u organizaciji ATP, ne dobijaju se nikakvi bodovi, pa su samim tim revijalnog karaktera i stvar prestiza. Nista vise.
    (Dragan P., 20. oktobar 2020 10:38)

    # Link komentara

  53. Nadal će biti bolji od Đokovića kada mu na šljaci poraste trava i postane kralj Vimbldona.
    (nele, 20. oktobar 2020 09:00)

    Djoković će biti bolji od Nadala, kada mu se na travu baci šljaka i postane kralj Roland Garosa!
    Inače Nadal je osvojio Vimbldon dva puta, i na svakoj vrsti podloge (beton, trava, šljaka) ima po 2+ titule.
    (Astrix, 20. oktobar 2020 10:35)

    # Link komentara

  54. Nadal će biti bolji od Đokovića kada mu na šljaci poraste trava i postane kralj Vimbldona.
    (nele, 20. oktobar 2020 09:00)

    Djoković će biti bolji od Nadala, kada mu se na travu baci šljaka i postane kralj Roland Garosa!
    Inače Nadal je osvojio Vimbldon dva puta, i na svakoj vrsti podloge (beton, trava, šljaka) ima po dve titule.
    (Astrix, 20. oktobar 2020 10:35)

    # Link komentara

  55. Ovde je jedino tacno "Nadal se uvek takmiči na isti način",prosto ujeda i za to kapa dole to je i meni omiljena osobina kod njega i nesto sto me najvise nervira kod Noleta da bih bio 100% kompletan,u svakom slucaju Nadal nikako nemoze da bude najbolji jer po ostalim statistikama sem grand slem titula zaostaje (od kojih su 70% RG titule) .Ali svoj trojici sve cestitke i sto duze da ih pratimo.
     (unknown, 20. oktobar 2020 10:33)

    # Link komentara

  56. Nadal ne moze biti GOAT jer ako mu se oduzmu titule sa RG onda je malo iznad proseka teniser. Ne moze biti GOAT neko ko igra dobro samo na jednoj podlozi, tu su RF i Djokovic mnogo raznovrsniji teniseri. Ako Nole uspe da dodje na makar 1 titulu zaostatka u odnosu na ovaj dvojac i pritom pretkne RF u broju nedelja na prvom mestu i broju zavrsenih godina na prvom mestu definitivno ce biti GOAT
    (Milutin, 20. oktobar 2020 09:20)

    Zamisli da ima dva grend slema na šljaci, koliko bi tek Nadal osvojio titula.
    Inače sto se grend slema titula i balansa izmedju podloga tiče:
    Nadal:
    7 titula ostale podloge - 13 šljaka
    Federer:
    19 titula ostale podloge - 1 šljaka
    Djokovic:
    16 titula ostale podloge - 1 šljaka

    Sto znači da bolji balans ima Nadal, nego Djokovic i Federer. Ponavljam da nema dva turnira na betonu, nego na šljaci kakav bi tek balans bio. Izračunaj! S tim što Djoković ima dosta masters titula i na šljaci, pa mu daje za pravo da se kaže da je on kompletniji od Federera. Federer skoro svaki turnir na šljaci preskoči, znajući da tu nema pomoć servisa, pre svega, pa izdržljivosti, snage, prilagodjavanja na podlogu i znanja pri tim uslovima. Tako da su i Nadal i Djoković kompletni igrači na svim podlogama.
    (Matrix, 20. oktobar 2020 10:31)

    # Link komentara

  57. Sinoć sam odgledao intervju Jelene Genčić iz 2010 , super intervju vredi pogledati . Objašnjenje zašto je Djoković “turnd pro 2003” a Nadal 2001 je upravo u tom intervju . Koga mrzi da gleda ja ću vam reći , sa 14 Novak odlazi kod Pilića na akademiju , iako je Nikola bio protiv toga jer je to previše mlad uzrast u tom momentu za njegovu akademiju na kojoj treniraju deca 16+ . Medjuti , i to je već bilo kasno jer je Djoković trebao da ode na jaku akademiju kakva je Nikolina već sa 12 , jer po rečima Jelene sa 14 nije mogla više da mu nađje sparing partnera u Srbiji ( sto implicira da je bar jedan period stagnirao) još jedan detalj koji pominje u intervju a koji takodje ima veze s tim da je Djokovic nešto kasnije dosegao svoj vrhunac od Nadala , je taj da u jednoj godini( ne znam da li pre ili posle 2003) od potrebnih 11 turnira koje su planirali da Novak odigra , odigrao je iz nekih razloga samo 1(ponovo bez turnira nema napredka )
    Tako da sa moje tačke gledišta Novak je najveći bez obzira na rekorde , a nadam se da će i njih sve oboriti , jer uslovi u kojima je on radio do dolaska do Pilićeve akademije su na gotovo amaterskom nivou u odnosu na uslove na kome je radio Federer a pogotovo Nadal. Da je obrnuta priča ovi dvojica bi imali ne više od 10GS trofeja zajedno , verujte mi . Pri tom ne pokušavam da omlovazim ovu dvojicu sjajnih šampiona i tenisera već da dočaram okolnosti za razvoj . Ko misli da preterujem pogledajte n YT ima snimak na kojem Nadal trenira kao mali dečak pa obratite pažnju o kakvim se uslovima radi . Pozdrav
    (kakogod, 20. oktobar 2020 10:30)

    # Link komentara

  58. jedan vrhunski meč po sezoni, uglavnom sa Nolom ili Fedom, iza svakog pauza pola sezone.. ludnica, izbezumljenje
    (farmakoterapija, 20. oktobar 2020 10:25)

    # Link komentara

  59. Patriota, 20. oktobar 2020 09:05
    Da nisi malo preterao. Definitivno je Nadal kralj sljake, a Novak ima neki sindrom RG, ali da li si pogledao turnire i GS koje je Novak osvajao. Na cemu se igra AO, na cemu Vimbldon, na cemu US Open. Nadal je perfektan na sljaci, a desi se i da odradi nesto na nekoj drugoj podlozi. Novak ga ubija na svim ostalim podlogama, a ne moze uvek da ga dobije na sljaci. Vrlo jednostavno.
    (ultrasrbin, 20. oktobar 2020 10:09)

    # Link komentara

  60. Videćemo šta će ''najbolji u istoriji'' da osvoji u narednih 4-5 meseci.
    (Bojan, 20. oktobar 2020 10:02)

    # Link komentara

  61. Nisu samo brojevi grand slamova jedino merilo...
    (Smesno, 20. oktobar 2020 08:40)

    JESU

    I Jelena Janković je onomad bila prva na listi ali to je ne svrstava na listu najvećih teniserki iz prostog razloga što NEMA NIJEDAN GS.
    (Milko_nije_debilko, 20. oktobar 2020 09:59)

    # Link komentara

  62. Apsolutno tacno sve od reci do reci. Rafa je najveci ikada! Nolo je imao sansu da bude najbolji ikada ali je sada jasno da to nece nikada biti. U konkurenciji za najveceg ikada nije ni bio jer nema ljudske kvalitete.
    (Jarić T Živadin®, 20. oktobar 2020 09:55)

    # Link komentara

  63. Ovo ce razumeti samo oni koji su (se) ozbilno bavili/e sportom. Za laike i kibicere tu su beskrajna prepucavanja. Elem, vrhunsko majstorstvo i velicina u sportu (pa moglo bi se reci i u drugim sferama zivota) je uzasno teske i zahtevne fizicke (u slucaju sporta) podvige napraviti kao od sale i za posmatraca ih uciniti kao da su najprostija stvar i ostaviti utisak da ih svaki amater moze levom rukom ponoviti. I najboljeg rudara kad gledas i sam se oznojis i umoris. Vrhunski pijanista kao da i ne dodiruje dirke. Drugim recima i Nole i Rafa "rudare" (veoma veoma uspesno bez sumnje) i prolaze koroz Sizifove muke svaki poen (na kraju ga i dobiju, istina) dok Rodja igra simfoniju bez graska znoja ( i isto tako je uspesan ako ne i uspesniji za sad-tu su negde). Analogije: Karl Malone je "bolji" (vise poena) strelac od Jordana, Rammstein je vise slusan (vise prodatih CD-a) od Mozarta itd...
    (Couchpotatos, 20. oktobar 2020 09:53)

    # Link komentara

  64. Opet vi sa tim da je Nadal igrac samo za jednu podlogu, on ima 7 titula na ostalim turnirima,tj.podlogama a Novak i Federer sam 2 ukupno na RG. Znaci da je RF specijalista za travu a Novak za beton posto tako imaju najvise titula? Sto dalje implicira da ni jedan nije savrsen za svaku podlogu...Nadal ima sada realne sanse da bude igrac sa najvise osvojenih GS titula, iskreno mnogo je lakse osvojiti jos 1 ili 2, nego 4 ili 5, to bi znacilo da Novak mora u naredne 3 godine da osvoji 4,5 titula sto nije nemoguce ali ce biti povuci potegni, vec ima godina i dolaze kakve takve mlade snage, bice zanimljivo gledati razvoj dogadjaja.
    (ccc, 20. oktobar 2020 09:51)

    # Link komentara

  65. Novak ima 2/3 titula sa betona. Dokle će da smaraju ljudi sa Rafom što ima 2/3 sa šljake? Pa mnogo više turnira ima ma betonu. Dajte malo, budite realni.
    (Patriota, 20. oktobar 2020 09:05)
    # Link komentara
    Igrom slučaja teniska sezona se u 2/3 igra na betonu. Što znači Nadal je specijalista za šljaku, vrlo je dobar i na ostalim podlogama. Naročito zadnjih 9 godina na Wimbledonu
    (cc, 20. oktobar 2020 09:49)

    # Link komentara

  66. Nadal ima previše jednog GS na kom je dominantan
     (4k4.Dex, 20. oktobar 2020 09:41)

    # Link komentara

  67. Ko je ovaj konobar na slici sa poslužavnikom što grli velikog Rafu sa peharom?
     (Krle, 20. oktobar 2020 09:38)

    # Link komentara

  68. Ok,ok...a šta ćemo kad Đole nabere još 4-5 grenslemova i kad bude imao isto , ili vrlo vjerovatno više od njih dvojice ?
    (kosta, 20. oktobar 2020 09:37)

    # Link komentara

  69. Šta lupeta ovaj Ruja. Kako može da razdvaja dva majstora iz kluba 20 i da RF legendu stavlja u isti koš sa krompirko koji ima TRI (3) GS manje. Jako dobro se zna ko je najveći ljubimac publike širom sveta, ko je sinonim elegancije na terenu. Sa njim u društvu je Bik sa Majorke koji je otresao 6:0 6:2 7:5 ovog bosonogog sa Piramida. Taj treći je potpuno Nevažan lik dok ne udje u klub 20. Ako ikada udje u taj klub neka se onda javi.
     (Bg, 20. oktobar 2020 09:37)

    # Link komentara

  70. Dobro....Bar nije Federer
     (ZokiDolovac, 20. oktobar 2020 09:34)

    # Link komentara

  71. ovo je pristrasnost, Rubljov se jednistavno divi Nadalu u vidi ga kao idola, što se vidi iz njegove izjave, još ima dečačko razmišljanje, još je zelen. Tako da ova izjava ima težinu peruške. Rekao sam još davno kad je bio totalni anonimus da će biti dobar igrač, dok su ovi takozvani teniski eksperti veličali Ože Alijasima, Šapovalova, Gofana svojevremeno, Berentinija, Tijafoa, De Minora i slične, sve moj do mojega. Rekao sam i za Rubljova i za Medvedeva, sad kažem za Sinnera. Ostali su mrka kapa.
     (alfabet, 20. oktobar 2020 09:32)

    # Link komentara

  72. Kad se pogleda poslednja decenija 2010-2020 jasno je ko je najbolji.
     (motam kablove, 20. oktobar 2020 09:31)

    # Link komentara

  73. Svi teniseri su krhki. To je takav sport. Tačnije - tako izgledaju. Nadal je pola teniser a pola nadopingovani dizač tegova. Sport u kome se trenira 5 sati dnevno, koji se u velikoj meri bazira na izdržljivosti pravi profesionalnu deformaciju sportista - teniseri svi izgledaju isto. Novakova i Federerova nadlaktica izgledaju kao moja a Nadalova je kao u Hulk Hogana.
     (rzbrzotrz, 20. oktobar 2020 09:24)

    # Link komentara

  74. Nadal ne moze biti GOAT jer ako mu se oduzmu titule sa RG onda je malo iznad proseka teniser. Ne moze biti GOAT neko ko igra dobro samo na jednoj podlozi, tu su RF i Djokovic mnogo raznovrsniji teniseri. Ako Nole uspe da dodje na makar 1 titulu zaostatka u odnosu na ovaj dvojac i pritom pretkne RF u broju nedelja na prvom mestu i broju zavrsenih godina na prvom mestu definitivno ce biti GOAT
    (Milutin, 20. oktobar 2020 09:20)

    # Link komentara

  75. Sta to prica brat Rus?,kako da ne podrzi brata Srbina!.
     (Mikloš Salamander, 20. oktobar 2020 09:18)

    # Link komentara

  76. Novak ima 2/3 titula sa betona. Dokle će da smaraju ljudi sa Rafom što ima 2/3 sa šljake? Pa mnogo više turnira ima ma betonu. Dajte malo, budite realni.
    (Patriota, 20. oktobar 2020 09:05)

    # Link komentara

  77. Svako ima pravo na svoje misljenje,vreme ce pokazati ko ce biti najbolji...
     (no name, 20. oktobar 2020 09:04)

    # Link komentara

  78. Boze, jeste i dosadili sa ovim.Svaki dan nabijate glavu citaocima o tome ko je najveci ko je koga napao itd itd.Daj dozovite se jednom pameti i koga interesuju gluposti sto svaki uboga dan jedno te isto pisete.Pustite s tim i Djokovica da se covek odmori od vasih pljuvaca.
     (Samos, 20. oktobar 2020 09:02)

    # Link komentara

  79. Nadal se uvek takmiči na isti način jer NE MOŽE drugačije. Ja volim Rafu iz nekoliko razloga. Prvi je što ne laprda puno, i što se bavi samo tenisom i priča samo o njemu. Mene ni ne zanima ništa drugo od njega. Drugi razlog što ga cenim je to što je uspeo, kao neko ko je oduvek imao/ima velikih psiholoških problema, da uz pomoć bliskih ljudi i sporta, ne samo da živi normalno život nego i da postane najveći sportista u istoriji Španije. Ako ga malo bolje pogledate i ispratite njegovo ponašanje, videćete da on sve radi po šablonima. Ne daj Bože da nešto u tom sistemu zakaže, on se nalazi u velikom problemu. Svaki ulazak na teren i boravak je bukvalno isti. Svaka priprema i servis je isti. Kad bi mu neko zabranio da samo jednom izvuče gaće on bi se raspao. Znači, Rafa Nadal uvek daje sve od sebe jer tako MORA, inače..
    (..., 20. oktobar 2020 09:02)

    # Link komentara

  80. Nadal će biti bolji od Đokovića kada mu na šljaci poraste trava i postane kralj Vimbldona.
    (nele, 20. oktobar 2020 09:00)

    # Link komentara

  81. Ne sećam se da je Nadal, kao što je njega Đoković dobio 5, 6 puta zaredom i to ga demolirao . Nadal ne može biti GOAT jer čovek samo igra na šljaci i tu je dominantan i to je to. Da da bio je krh Đoković pa je par puta sezonu počinjao sa preko 40 pobeda i bez jednog poraza, bilo bi i ove godine da ga nisu izbacili. Najviše mastersa, pozitivan skor protiv Nadala i Federera, od marta sa najviše nedelja na prvom mestu, uz Samprasa jedino je 6 puta zavrsavao godinu kao prvi na listi. Najvise atp bodova u jednoj sezoni je imao. Osvojio salataru da se ne zezamo i budemo ozbiljni sa kojom ekipom Tipsom i Troickim a Nadal uz sebe imao Verdaska,David Ferera, Ferero, Agust.... U pravu je rus bio je krh tokom svoje karijere i to više puta :)
     (Taurunum, 20. oktobar 2020 08:58)

    # Link komentara

  82. ok mali,a kako komentarises njegove "povrede" koje su se uvek nekako javljale posle RG? Imao je i nekakve (cudotvorne) trakice ispod kolena(!?) i svi su oplakivali mucenika kako se trosi svojim stilom igre.... a gle cuda, za RG je uvek spreman, nista kolena, nista "povrede"!
    (majtimajk, 20. oktobar 2020 08:58)

    # Link komentara

  83. Sa ovim sto je rekao Rubljov moze da se polemise I to ne malo, osim sa jednom recenicom "Nadal se uvek takmiči na isti način"-on ne kalkulise I igra isto ma ko bio sa druge strane, ulaze 100% u svaki mec I poen….on ce se truditi da svaki set dobije sa 6:0 ako moze, to je fakat. Ali zato on nema mnogo rezerve da se izvuce iz izgubljenih pozicija kao Novak, naravno on svojim stavom retko I dolazi u tave situacije. Ubedjen sam da bi on izgubio finale 2019 u Londonu I to na prvoj mec lopti.
    (miodrag, 20. oktobar 2020 08:53)

    # Link komentara

  84. Sa ovim sto je rekao Rubljov moze da se polemise I to ne malo, osim sa jednom recenicom "Nadal se uvek takmiči na isti način"-on ne kalkulise I igra isto ma ko bio sa druge strane, ulaze 100% u svaki mec I poen….on ce se truditi da svaki set dobije sa 6:0 ako moze, to je fakat. Ali zato on nema mnogo rezerve da se izvuce iz izgubljenih pozicija kao Novak, naravno on svojim stavom retko I dolazi u tave situacije. Ubedjen sam da bi on izgubio finale 2019 u Londonu I to na prvoj mec lopti.
    (miodrag, 20. oktobar 2020 08:53)

    # Link komentara

  85. Ja se slazem da je Nadal sada GOAT. Isti broj slemova kao Dederer, vise mastersa i bolji medjusobni skor. Ne znam sta je na strani Federera osim da je elegantan (sto nema nikakve veze jer svako ima svoj stil, vazan je rezultat). Djokovic da osvoji jos jedna ili dva slema i on prestize Federera jer je sve ostalo i na njegovoj strani: mastersi, direktni dueli, uskoro i broj nedelja na prvom mestu.
    (Koza, 20. oktobar 2020 08:51)

    # Link komentara

  86. nepisano je pravilo da je merilo ko je najveci u istoriji broj osvojenih GS.. po tome Nadal i Federer su trenutno najveci ali ne zaboravimo da to vrlo lako moze da se promeni. Nadalu nedostaje jedan da bude najveci a Djokovicu 4.. najveceg u istoriji i treba traziti izmedju ove dvojice posto Federer realno nema nikakve sanse da uzme jos neki GS
    (Pop, 20. oktobar 2020 08:49)

    # Link komentara

  87. Ako neko igra ceo zivot isti stil bez velikih napredka i peomene za mene je nezanimljiv..A svako ko je napredovao i imao varijacije u igri , a pri tom dosao do velikih pobojsanja u svojoj igri kao No1e koji je i najmladji u 3ci ima veliku samsu da osvoji jos minimum bar 4 trofeja u naredne 2 god godine pritom da nam ostane zdrav i posto do tada bih imao sigurno3x10mastersa ts 3puta osvojenih sva 3i polako isprati Nadala i Federera u penziju..i postace GOAT i na papiru iako za mene je on taj.
    (Filip.p., 20. oktobar 2020 08:49)

    # Link komentara

  88. Kad Rus lupi on je lupio za sve pare.
     (Mare, 20. oktobar 2020 08:46)

    # Link komentara

  89. Mentalnu snagu pokazao pogotovo kad tri godine nije slema uzeo, a kaze ovaj kroz celu karijeru je bio dobar hahaha
     (Nole Goat, 20. oktobar 2020 08:45)

    # Link komentara

  90. pa dobro, logicno, nema ni kuceta ni maceta, ceo zivot mu se svodi samo na tenis, dok Novak I Roger odavno vec i decu imaju, ok, oslobodjeni su oni uglavnom svih obaveza tu ali prosto kada covek shvati da nije udaranje loptica sve na svetu, drugaciji pristup ima, ne daj boze da se dete razboli, da mu nije dobro, sve to moze coveka da izbaci iz fokusa, ipak mislim da malo preteruju sa ovom jednom pobedom Nadala i toliko ga dizu u Nebesa da vec pocinje da bude tupavo, slicno kao posle Australije 2019 kada su Novaka dizali u Nebesa a Nadala spustali, Novak ove sezone ima 37:1 i ubedljivo je najbolji igrac u Sezoni bez premca, dosta potroseniji je usao u ovaj mec i psihicki dosta nekako rastereceno, samo jos jedan mec u nizu za njega je bio, Nadalu je ovaj mec bio cela ova sezona , sve je podredio ovom mecu, ovom turniru, glupo je uopste na osnovu svake nove pobede jednog ili drugog igraca, prebacivati tu titulu Goata sa jednog na drugog, sacekajmo kraj karijera..
     (magla svuda oko nas, 20. oktobar 2020 08:45)

    # Link komentara

  91. da, svi uzmi neki trofejčić i počnu da trtljaju
    (posmatrač, 20. oktobar 2020 08:44)

    # Link komentara

  92. Rubljova interesuje samo ovaj poslednji mec i na osnovu toga je zakljucio ko je G.O.A.T.Ima jos da se igra i kad sva trojica zavrse karijeru znace se tacno ko je najbolji.Ja mislim da je to biti najmladji od njih,jer ce poslednji ostati u igri a i realno je NAJBOLJI !!!
    (xxxl, 20. oktobar 2020 08:43)

    # Link komentara

  93. Nadal se nije plasirao od polovine 2014e do kraja 2016e dalje od četvrtfinala ni na jednom grend slemu na kome je učestvovao. Toliko o rečenom "imali su periode u kojima su bili mentalno krhkiji i osećali se da bi mogli da 'padnu'".
    (burjanac, 20. oktobar 2020 08:43)

    # Link komentara

  94. Ova dvoica su padali u igri jer su imali povrede i operacija, a sto je Nadal pre 3-4 god ispadao u prvim kolima svakog bitnog turnira, cini mi se i 2 GS to se ne seca????
    Toliko o tome da on nikad nije zapao u krizu.
     (flex, 20. oktobar 2020 08:42)

    # Link komentara

  95. Kako sad svi odjednom hvalisaju Nadala zbog ubedljivog osvajanja Rolan Garosa. Pa polako decko docices ti na beton ili travu, tek te ceka nova muka kao i ove godine protiv Novaka. Cudi me da niko ne vidi broj nedelja na broju 1, medjusobne duele izmedju trojice, broj ATP titula, osvajanje svih MASTERS titula i to 2x. Nisu samo brojevi grand slamova jedino merilo...
    (Smesno, 20. oktobar 2020 08:40)

    # Link komentara

  96. Nema najveceg u istoriji. Postoje samo trojica najvecih, a to su Djokovic, Federer i Nadal. Ostali im nisu ni do kolena. Razlike medju ovom trojicom ima, svaki je u necemu malo bolji ili losiji od druge dvojice, ali ni jedan ne odskace dovoljno da bi bio najveci ikada. A mi treba da budemo srecni sto mozemo da gledamo svu trojicu u isto vreme. Njihovi mecevi su sva lepota tenisa u jednom.
     (Eto tako, 20. oktobar 2020 08:39)

    # Link komentara

  97. Najveci je Kralj Federer pa Nadal pa onda Goat17.
     (Keiser Roger, 20. oktobar 2020 08:39)

    # Link komentara

  98. Zaboravio je da kaze jedan bitan detalj koji nam govori da Nadal nije imao mentalne padove jer dosta godina unazad propusta dobar deo sezone zbog povreda i sprema se za odredjeni deo sezone. Nek igra konstantno kao Novak pa se onda moze suditi.
     (pseudonim, 20. oktobar 2020 08:38)

    # Link komentara

  99. Pusti ti Djokovica i Federera,gledaj sta ti mozes dati tenisu,oni su u tvojim godinama vec imali G.S i postali sampioni...oni su na nekom drugom nivou,koji vi tesko da postignete.
     (Duh sa sekirom..Čiko.., 20. oktobar 2020 08:37)

    # Link komentara

  100. Za mene je najbolji onaj ko je u medjusobnim duelima bolji.Sve ostalo nije i ne zavisi od samog tenisera.prost razlog za to je kad je ko i u koje vrijeme osvajao različite turnire.Neko je imao slabije protivnike neko bolje pa je sve to i relativno.Nadal je osvojio dvije trecine svojih titula na RG sto govori da su druga dva kompletnija igrača.Svak ima pravo na svoje mišljenje!
    (Miki, 20. oktobar 2020 08:35)

    # Link komentara