Karlsen poražen posle više od dve godine

Svetski šampion u šahu Magnus Karlsen prekinuo je niz od 125 partija bez poraza, pošto je izgubio meč posle dve godine, dva meseca i 10 dana.

LN Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Fišer je jako doprineo populaciji šaha, posebno u USA. Uz dužno poštovanje njegovoj genijalnosti, glavni razlog za to je ipak političke prirode - pojavio se u doba hladnog rata i Sovjetske dominacije u šahu. Kasnije je to interesovanje i splaslo, dok je sam Fišer bio prilično nezaineteresovan za bilo šta što se dešava oko njega.

    Glavne zasluge za povećane nagrade u šahu ipak pripadaju Kasparovu. Pokazao je i odličan sluh za biznis i marketing i radio na popularizaciji šaha u svim mogućim prilikama.
    (Aleksandar iz Osla, 13. oktobar 2020 12:07)

    # Link komentara

  2. Mogu samo da kazem da danas bi se sah igrao za par hiljada eura da nije bilo po meni najveceg sahiste ikada Fisera, smatram da ce ga Karlsen nadmasiti, ali to sto je Bobi dao sahu ostace upisano zlatnim slovima, od nagrada, da ne pricam o sahu, takve partije niko nikada vise nece odigrati. Jedan je Bobi Fiser.
    (Tajni detektiv Djido Mova, 12. oktobar 2020 23:38)

    # Link komentara

  3. Koja je to lobanja..
    (vlasta, 12. oktobar 2020 22:56)

    # Link komentara

  4. Potresen je porazom svoje Norveške od Srbije. SMS je direktno zaslužan za ovu senzaciju.
    (ja, 12. oktobar 2020 21:16)

    # Link komentara

  5. Esam reko da ce ga Dudek dobiti, esam reko!!! ?
    (Sah mat, 12. oktobar 2020 20:06)

    # Link komentara

  6. Karlsen je nesumnjivo klasa, ali tvrditi da je najbolji ikada je stupidarija!
    Nije uporedivo!!!
    Bobi Fišer sa računarom, naprimer
    (Ljudožderač!, 12. oktobar 2020 20:02)

    # Link komentara

  7. Nadamo se da će Alireza i uspeti da pokaže i nadogradi potencijal koji ima. Trenutno na turniru kandidata koji se nastavlja prvog novembra jedino možda ima šanse da oštro igra sa Carlsenom je Ian Nepomniatchi. Ako pobedi MVL opet ćemo gledati jednoličan meč u kome izazivač može da se nada do kraja ali pobednik se zna, makar pobedio u dodatnim partijama po ubrzanom tempu. Carlsen je zaista dominantan i već je u sledećem meču na ovom turniru pobedio Dudu, znači revanširao mu se rekordno brzo.
    (kapetan mickey, 12. oktobar 2020 19:46)

    # Link komentara

  8. Moralo je jednom da se desi. Karlsen je vec sada jedan od najvecih igraca ikad. Neverovatno kako igra covek.
    (Misa, 12. oktobar 2020 19:41)

    # Link komentara

  9. Duda je odigrao izuzetno oštro sa belim figurama, stvarajući enormne taktičke komplikacije na tabli što je verovatno i jedini način da se igra na pobedu protiv Karlsena koji je u mirnijim pozicionim partijama neprikosnoven.
    Magnus svakako ostaje dominantan, u skorašnjim online turnirima pokazao je da je i dalje klasa za sebe i ozbiljan kandidat za najboljeg ikada.
    Ono što sigurno raduje ljubitelje šaha jeste sjajan performans Alireze Firouzje u klasičnom formatu koji sa samo 17 godina ističe kandidaturu da u budućnosti bude najozbiljniji kandidat da svrgne Karlsena sa trona.
    (Stefan, 12. oktobar 2020 18:59)

    # Link komentara