1. Broj jedan je neprikosnoveni Šumaher. Jeste, imao je u 3-4 puta od sedam titula najbrži bolid. Ali, niko ne pominje njegove izgubljene titule zbog pehova u zadnjim trkama u prvenstvu. 1997 u tada inferiornom Ferrariju, zadnja trka, prvi u generalnom poretku, peh sa motorom i očajnički potez sa Vilnevom. 1998 zadnja trka pol pozicija, titula u džepu, Suzuka, gasi se bolid pre starta. Pre toga četiri trke pre kraja SPA prvi po kiši, za ceo krug pretiče Kultarda, ovaj mu se postavlja iza krivine i Šumaher udara u njega i odustaje. 1999 lom noge Silverston, te godine je bio zreo za titulu. 2005 menjaju pravila zbog dominacije Ferrarija, 2006 opet titula u džepu, prvo mesto dve trke pre kraja puca Ferrarijev motor u Suzuki.
    Pored Šumahera, legendarni Senna. Tragični junak Formule 1. Najomiljeniji ikada, zasluženo! Hrabrost, prkos, ples po kiši.
    Po meni u zadnjih 35 godina koliko pratim pored njih dvojice svakako Prost, Alonso, Vettel i Hamilton.
    Žao mi je što Max ne dobija šansu da konkuriše za titulu, jer osećam da je u klasi Šumahera i Sene, a ispred Vettela i Hamiltona.
    (Veljko, 13. avgust 2020 22:22)

    # Link komentara

  2. Lewis Hamilton obara rekorde.
    (LOL, 8. avgust 2020 12:41)

    # Link komentara

  3. ...ne sme da pobedi. Tu sam trku baš skoro odgledao na YT. Na kraju možete naći intervju i uveriti se u ovo što sam rekao. Ej, da čovek kaže da neko ko se ne bori za titulu ne treba da pobedi. Ali kako bilo unutar timska borba između Sene i Prosta ostaće zabeležena kao nešto najbolje što je F1 ikada imala. Imali su turbo motore i nisu imali konkurenciju, ali imali su jedan drugog. A vi Senomrzitelji koji iskonski mrzite jednog Brazilca zato što je samo uz pomoć znanja uspeo da se ugura u germansko britanski lobi , istinski vas žalim. Koliko vi mrzite. Kolika je vaša mržnja prema mrtvom čoveku koji je život dao za trkanje. Vi mrzite Senin grob, vi ga mrtvog mrzite, samo zato što se neko usudio da kaže da je on najbolji svih vremena. Raspadate se u mržnji. I nastavite tako slobodno.
    (Branko, 8. avgust 2020 10:23)

    # Link komentara

  4. Mika Hakinen !
    (milosh-nish, 8. avgust 2020 02:55)

    # Link komentara

  5. Mnogi su izostavljeni , npr Mansel , Jim Clarck , Moss , Hakinen , Alonso ... Po meni Prost je najbolji jer je bio jako brz , pametan vozac , a imao je dosta jaku konkurenciju .
    (Zhdus, 7. avgust 2020 23:19)

    # Link komentara

  6. Ta trka u Doningtonu je antologijska i verovatno je u top pet ikada. Za neke je najbolja. Inače te dve sezone 92 i 93 je Vilijams bio dominantan kao mercedes zadnjih sedam. MCL je bio puno iza njih. Ali Sena je uzeo osam pobeda u te dve sezone, polovinu po kiši. A šta reći za tri sezone u lotusu. Lotus je ostao bez svog oca, bez najboljeg dizajnera svih vremena Kolina Čepmena koji se preselio u večna lovišta. Bez ikakvih šansi za titulu Brazilac za tri sezone pobeđuje šest puta u konkurenciji MCL-a, Vilijamsa, Ferarija, 16 pol pozicija i 22 podijuma. E zamislite da danas to uradi Reno ili tipa MCL, pored ove Mečke. To bi bilo neverovatno. I treba napomenuti 1984. godinu. To je Senina debitantska godina u Tolemanu. Toleman je bio tim ranga današnjeg vilijamsa ili Alfe. E Sena je u tom Tolemanu kao ruki došao do tri podijuma. Da li to možete da zamislite. Ali trka u Momte Karlu ostaće zabeležena u istoriji kao nešto najveće i najsramotnije ikada. Sena je startovao kao 13. i u potpunom potopu na stazi on je krenuo kao ruki da slaže vrhunske vozače. Između ostalog pretekao je i svetske šampione Laudu i Rozberga. Došao je do druge pozicije i bio brži od vodećeg u trci Alena Prosta 4 sekunde po krugu. Prost je iz kruga u krug mahao prema sudijama da se trka prekine. I prekinuta je. Sena je bio jako ljut ali je tada dobio nadimak kišni čovek. Prost posle trke kaže ironično da Sena nema za šta da se ljuti jer nije u borbi za titulu. Kako jadno. Vozač koji se ne bori za titulu...
    (Branko, 7. avgust 2020 23:17)

    # Link komentara

  7. 1sena,2prost,3hakinen,4schumaher.
    (Joca, 7. avgust 2020 22:37)

    # Link komentara

  8. @m1k3
    To kako si se pre potpisivao to me ne interesuje i to je tvoja stvar. Ja sam predlagao da se uvede registracija i da onda imaš samo jedan Nik i da svi znaju ko šta piše. Ali i tada se ne bi znalo ko je osoba koja piše , ali bi imalo nekog smisla. Što se tiče Sene i Prosta, a to je tema, nisi ti tema, nigde nisam mogao da nađem, a voleo bih, da je bilo ko osim Prosta rekao da mu smeštaju. Znam sigurno da je Prost optuživao ekipu da ga sabotira, ali nikakvog Japanca nisam video da priča o tome. Molim te pošalji mi link gde je to. Ron Denis je poznat po tome što ne favorizuje vozače i pušta ih da se trkaju. Dokaz za to su i dueli Hakinen-Kultard, Alonso-Hamilton, Hamilton-Baton. Nikada se nije stavljao na stranu nekog vozača. Da je tako pokazuje i to da je Hamilton u prvoj sezoni imao isti broj bodova sa Alonsom, ali i da je Baton u tri sezone u MCL-u dobio Hamiltona. Tako da osim toga što je Prost to pričao ova priča ne pije vodu. Što se tiče Prosta on je po suvom na nivou Sene i Šumahera, ali je po kiši daleko iza njih i to ga stavlja iza njih na večnoj listi. Inače jo Profesor vožnje, nema šta, tako mu je i bio nadimak, Profesor. Ali gluposti da se neko urotio protiv njega da bi oljagali Senu, to ne priznajem. Što se tiče Seninih vožnji kada nije imao automobi za titulu one su bile maestralne. Donington Park 93. kada je samo Hil ostao u krugu, a Sena imao dva više odlaska u boks i pretekao u prvih pola kruga Hila, Prosta, Verlingera i Šumahera...
    (Branko, 7. avgust 2020 21:01)

    # Link komentara

  9. Alen Prost mi je u prva 3 a po glasovima u anketi je dosta potcenjen. Rivalstvo Sena - Prost je imalo šmek, kao i cels F1 tada. Sad je toliko umršeno da ti treba završeni kurs da bi gledao F1.
    (Predrag, 7. avgust 2020 20:27)

    # Link komentara

  10. Dva puta me prozivas, i vredjas.
    Ja se nikada nisam potpisao drugim imenom nego m1k3, na ovom forumu. Zapravo pre nekoliko godina sam koristio mikii, ali je onda neki lik poceo da koristi taj nick, pa sam ja moj promenio.
    Vredjanjem samo pokazujes nedostatak sopstvene inteligencije.
    Sve sto sam rekao, moze lagano da se pronadje na NET-u. Od nemustih objasnjenja dirketora Honde, do izjava vozaca o Prostu i Seni. Samo nemoj da gledas izjave iz 94/95 kad niko nije smeo ruzno da prica o Seni, posto je poginuo. Potrazi sta su njegove kolege govorile dok je jos vozio.
    Imas i na YT, Senino priznanje iz 1991, da je namerno udario Prosta u Suzuki 90. Da li ti shvatas sta bi se danas desilo nekom vozacu da prizna da je namerno udario drugog vozaca, pri brzini od 200km/h?
    Na kraju, Prosti i Sena imaju skoro indentican procenat pobeda, Prost malo veci, s' tim sto je Sena imao duplo vise pol pozicija.
    (m1k3, 7. avgust 2020 18:53)

    # Link komentara

  11. Tehnika, piste i pravila su se menjali decenijama. Nemoguće je porediti vozače danas sa onima od pre. Sve ovakve ankete su besmislene.
    (Zoranson, 7. avgust 2020 18:02)

    # Link komentara

  12. @Prijateljski savet, Klement Ohridski, m1k3
    Pošto se radi očigledno o jednom čoveku sa različitim potpisima, onda ću u drugom licu. Za sve druge koji vole istinu , a ne laž i nepravdu, nikada ničiju familiju nisam pominjao. Nikada. Tačka. To što si napisao da sam sociopata i psihopata je tvoje mišljenje i imaš pravo na to. Takođe ja imam mišljenje da si ti jedna obična kukavica koja ima srce ko pauk i poistovećuje se sa ljudima u čijim rukama je sila, što je dokaz tvoje moralne nakaznosti. Što se tiče Sene i Prosta mislim da je najbolji odgovor dao na to Mihael Šumaher koji je rekao mnogo puta, kao iz topa, da je Sena za njega najbolji vozač ikada. A vozio je protiv obojice i to u sezonama kada su bili šampioni(91, 93). Jedan drugi veliki šampion je rekao takođe da je Sena najbolji vozač ikada, iako protiv njega nikada nije vozio, a to je Fanđo. Preminuo je 1995. i rekao je da je Sena bolji vozač i od njega samog. Što se tiče trka iz 88. i 89. sve sam ih gledao na YT-u i to po nekoliko puta i svaki put kada sam brojao Sena i Prost su u svom delu garaže imali isti broj mehaničara. O tvom sarkazmu i ironiji neću da govorim. Zbog toga si izabrao da uživaš u nameštenom takmičenju koje iza kulisa režira Ros Bron, najveći kriminalac u istoriji F1. Takav pokvaren i podlački mozak nikada nije kročio u garaže najbržeg cirkusa. On je na našu žalost, a tvoju radost tehnički direktor F1 i istovremeno akcionar Mercedesa. Pa onda uživaj mali i jadni čoveče, uživaj kada si tako rešio.
    (Branko, 7. avgust 2020 17:32)

    # Link komentara

  13. NN lice
    Sve tačno.
    Fanđo. 51 trka 24 pobede. skoro 50%. Pritom se vozilo 6-7 trka u sezoni.
    I DA SE NE ZABORAVI - Fanđo je ubedljivo najstariji svetski šampion. Kad je bio u najboljim godnama besneo je 2 svetski rat i nije se vozilo.
    E sad možete samo da zamislite kako bi bilo da je vozio u najboljim godinama, a ne kao penzioner.
    (nadležni, 7. avgust 2020 16:10)

    # Link komentara

  14. @m1k3

    Druze moj, ovaj Branko je neki psihopata/sociopata, ja sam jednom polemisao sa njime, covek poceo da mi spominje familiju. Nije normalan, kloni ga se.
    (Prijateljski savet, 7. avgust 2020 15:54)

    # Link komentara

  15. Fanđo naravno! 51 start, 24 pobede!? dakle (47%) pobeda, gotovo na svakoj drugoj trci, 29 pol pozicija (56%)!?
    Vozilo se godišnje 7-12 trka, dakle nije bilo vremena za popravni ako odustane sa trke ili naprave greške u plasmanu. Vozilo se u formulama "foteljama", iz kojih se ispadalo pri svakom jačem sudaru uz činjenicu da vozači nisu hteli da se vezuju jer im je bilo bolje da ispadnu iz bolida nega da izgore u njemu. Bezbednost nikakava, upravljivost formula ni prineti ovim današnjim.
    Bili su neizmerno, ludački hrabri. Ovi danas im nisu ni do kolena. Zato su najveći i zato je Fanđo najveći. A tu su takođe i Askari, Nino Farina, Stirling Mos, Kolins, Luiđi Muso i ostali.
    (NN_lice, 7. avgust 2020 15:17)

    # Link komentara

  16. Vozači - Alonso, Lauda, Šumaher, Fanđo... Uspehe Fetela i Hamiltona sa superiornim bolidima u doba kada je trkanje ograničeno nemoguće je oceniti samo ličnim kvalitetima ove dvojice.
    (Sloba, 7. avgust 2020 15:12)

    # Link komentara

  17. Odgledao sam sve trke iz te sezone 1989 i na svakoj sam brojao po 16 ljudi i na Seninoj i Prostovoj strani. (Branko, 7. avgust 2020 13:34)

    Vidi ovog, pre 31 godinu je on preko TV-a vrsio popis mehanicara, sve drzi u glavi, vau. Cemu ta ostrascenost, covece? Inace, Prost je uvek imao vise bodova od Sene kad su vozili isti bolid ali neka glupa pravila u sabiranju donosila su Seni titulu.
    (Klement Ohridski, 7. avgust 2020 14:59)

    # Link komentara

  18. 1. Poslednji vozac koji je osvojio titulu sa vidno slabijim bolidom bio je Alen Prost 1986. Neverovatna sezona i neverovatna voznja. Citava karijera mu je blistava.
    2. Sumaher je prica za sebe, iako je kao i Sena uzivao povlasceni polozaj u timu, nema dvojbe da je jedan od najboljih ikada.
    3. Lauda je vozio fenomenalno tokom cele karijere.
    4. Dzeki Stjuart je bio prva masina posle Fandja, svega 99 trka i 27 pobeda u konkurentnoj eri, neverovatno.
    5. Senu stavljam na peto mesto jer je u Meklarenu imao povlasceni polozaj u odnosu na Prosta. Honda je kasnije priznala favorizaciju Sene u odnosu na Prosta, tako da sve te "magicne" godine nose sa sobom debelu senku.
    6. Fetelovi rekordi govore za sebe, npr. devet uzastopnih pobeda, ali je cinjenica da ne moze da se adaptira na bolid koji ne podrzava njegov nacin voznje.
    7. Pike je imao neverovatnu srecu sva tri puta kada je osvaja o sampionat, bukvalno je profitirao od tehnickih i drugih problema svojih rivala.
    8. Fandja ne mogu da komentarisem i stavljam ga van liste, rodjen sam znatno posle njegove ere, ali po onome sto pise o njemu, bio je nenadmasan u svojoj generaciji.
    9. Hamilton. Na racun mi ide samo jedna jedina titula ostvarena u pravoj konkurenciji i to u poslednjoj krivini na poslednjoj trci, kao sto je Berni Eklston mesecima unapred i najavio. Sta se krije iz tih Eklstonovih reci mozda nikada necemo saznati. Sve drugo sto je ostvario je pod znakom pitanja jer nije imao pravog rivala ni u timu, ni van njega.
    (Jo, 7. avgust 2020 14:19)

    # Link komentara

  19. @Branko
    Ti definitivno nemas pojma, ali volis da vredjas...
    Ja lazem? Pa proveri NET, imas i danas interviju sa direktorom Honde gde on pokusava da objasni zasto postoje razlike na motorima Sene i Prosta...
    Prost udario Senu namerno? Salis se, jel' da? Pa vozaci su izabrali Prosta za "najcistijeg" vozaca. F1 je timski sport, u kom je Senna napadao klupskog kolegu, i pokusavajuci da isece sikanu ga udario i onesposobio mu vozilo. To nije prvi put da je Senna nesto takvo uradio. Ako si zaista gledao te trke, onda znas da je Prost stao u toj sikani, a Senna trku zavrsio. Naknadno je suspendovan posto je bilo jasno da je nedozvoljeno isekao sikanu, sve u zelji da izbije na prvo mesto, i time onemogucio Prosta da trku zavrsi...
    Senu su, za razliku od toga vise puta vitlali, cak i tokom trka, posto je izazivao incidente.
    Ja mogu da razumem da ljudi vole riskantne vozace, ali napadati druge vozace i izmisljati da su oni pravi incidente, a "jadni" Sena bio zrtva, je smesno.
    (m1k3, 7. avgust 2020 14:13)

    # Link komentara

  20. Pa Hamilton nije ni morao da koristi te taktike kad nije imao krstenog protivnika.
    (divizija, 7. avgust 2020 13:53)

    # Link komentara

  21. Po meni, Alan Prost je najbolji vozac F1 ikada, a Sumaher verovatno najkompletniji, posto je jedan od retkih vozaca koji se razumeo i u mehaniku...
    Kada su Prost i Sena bili u McLaren-u, Prost je imao jedno vozilo i 4 mehanicara, Sena 2 vozila sa vise od 20 mehanicara. Cak je i Senin motor bio drugaciji/jaci, sto se videlo na nekoliko trka na pravcima. Sena je bio siledzija, i koliko znam, nikada nije dobio trku u kojoj nije bio na pol position. Kakva fama prati Senu, to je neverovatno. Deca glasaju a da nisu nikada ni gledala te trke...
    (m1k3, 7. avgust 2020 12:44)
    Koliko laži u jednom tekstu. Odgledao sam sve trke iz te sezone 1989 i na svakoj sam brojao po 16 ljudi i na Seninoj i Prostovoj strani. Zna se ko radi za jednog i drugog vozača. Inače zbog takvih laži je Prost oteran iz ferarija 1991. Lagao je kako su mu mehaničari namerno pravili loš bolid, zabušavali, kako ne znaju ništa. A zaboravio si da kažeš da je tada prvi čovek FIA bio Francuz. On je toliko mrzeo Senu da bi kada Sena pobedi on izašao na podijum i stao ispred Brazilca , uhvatio drugo i trećeplasiranog za ruke i podigao ih. Kaznio je Senu kada ga je Prost namerno udario u suzuki 1989 i izbacio ga iz borbe za titulu. I gomila toga, pomeranje Sene na prljavu stranu staze itd. muka mi je da pričam šta su sve radili Brazilcu zato što je iz zemlje trećeg sveta. 92. i 93. od osam pobeda koliko je imao na sedam nije imao pol poziciju. Samo je na Australiji imao Pol i pobedio. Tako da je to još jedna laž.
    (Branko, 7. avgust 2020 13:34)

    # Link komentara

  22. Po meni mrtva trka između Sene i Prosta. U to vreme je bilo potrebno umeće vozača da pobedi više takođe dobrih vozača u bolidima koji su manje-više bili na sličnom tehničkom nivou. Takođe, tada nije bilo toliko (bar ne očigednog) mešanja od strane boksa u redosled vozača. Još od Šumahera, prednost vozila i raznorazna uplitanja sa strane su umnogome došla do izražaja, a danas je to toliko očigledno da trke ne vredi više ni gledati. Stavite Borkovića u Mercedes i imaćete njega za šampiona toliko dugo koliko bude vozio u Mercedesu. Tako da o ovim danas vozačima Formule 1 bez izuzetaka ne vredi trošiti reči. Sve plastika.
    (Nebojša, 7. avgust 2020 13:31)

    # Link komentara

  23. Sena, Fandjo pa ostali.... U Senino vreme su npr u istom momentu na stazi bili Prost, Alezi, Lauda, Mensel, Nanini, Berger, i ostali majstori, sa sve manuelnim menjacima... Tu je trebalo pobediti, a za one malo upucenije, kolika mubje nepravda naneta i isprovociran onaj sudar sa Prostom je PROSTO neverovatno. Gde je skoro odustaonod dalje voznje F1. Jer je francuz vodio F1 i nije dozvoljavao Brazilcu da bude sampion, ali eto... Slicno vazibi za Sumahera, strasan vozac, ali puno toga "izvuceno" samo za njega. Te hodine kada je Sena poginuo, svi su potajno znali da Sumaher ima pomoc kompjutera, ali se cutalo. Sve u svemu ima tu strasnih vozaca, ali ove danasnje porediti sa njima je degutantno(Sena, Fandjo, Lauda, Prost,i ostali) Poslednje face F1 su Zak Vilneev(koji je poklonio titulu Dejmonu Hilu) u prvoj sezoni, pa se posle odlucio za BAR, kad je video o cemu se radi i zaradio je duplo vise para, Montoja, Raikonen, Hakinen.... Daleko od toga da obmvi sada ne znaju da voze, ali su starim majstorima mozda negde do kolena!
    (Ant, 7. avgust 2020 12:50)

    # Link komentara

  24. Po meni, Alan Prost je najbolji vozac F1 ikada, a Sumaher verovatno najkompletniji, posto je jedan od retkih vozaca koji se razumeo i u mehaniku...
    Kada su Prost i Sena bili u McLaren-u, Prost je imao jedno vozilo i 4 mehanicara, Sena 2 vozila sa vise od 20 mehanicara. Cak je i Senin motor bio drugaciji/jaci, sto se videlo na nekoliko trka na pravcima. Sena je bio siledzija, i koliko znam, nikada nije dobio trku u kojoj nije bio na pol position. Kakva fama prati Senu, to je neverovatno. Deca glasaju a da nisu nikada ni gledala te trke...
    (m1k3, 7. avgust 2020 12:44)

    # Link komentara

  25. Најбољи свих времена је one and only Бранимир Митровић!
    (Миле, Симке и Папика, 7. avgust 2020 12:32)

    # Link komentara

  26. Најбољи може да се бира само до Глока, после тога нема ко да се бира. Најбољи за мене је био Сена, навијао сам за Шумахера, па на крају за Кимија. Било је још добрих возача који би исто направили каријере да су се могли докопати најбољих машина. Али ако већ бирамо онда Сена, па Шумахер, па Кими.
    (mr, 7. avgust 2020 12:11)

    # Link komentara

  27. Gilles Villeneuve....
    (Felix Borotkin, 7. avgust 2020 11:18)

    # Link komentara

  28. Kimi 2002-2007
    (Lucky, 7. avgust 2020 11:17)

    # Link komentara

  29. Bio sam svojevremeno na nekim utrkama F1 ali davno.Ne pratim otprilike od pre 5-6 godina. Tada je počelo neviđeno nameštanje i u Ferariju i u Mercedesu i u Mclarenu. Ogadila mi se. A najadniji trenutak je bio kada je 2008. godine Glok pustio Hamiltona da ga obidje u poslednjoj krivini u poslednjem trenutku. Kasnije sve ono sto su radili za gospodina prstića Vettela... Kasnije je postalo toliko dosadno da nije bilo smisla gledati, pol Hamilton, najbrži krug Hamilton, pobeda Hamilton, pobeda Mercedes... Uvek isto. Za mene GOAT je Šumaher, najbolji posle njega Sena. Pre njega nisam pratio F1
    (Milan Kosanovic, 7. avgust 2020 10:14)

    # Link komentara

  30. Za mene je najbolji vozac(ne kazem najveci) bio Huan Pablo MONTOYA a istovremeno vjerovatno i najludji. Sjecam se da je bar 3 puta zapalio bolid par krugova prije kraja a covjek bio prvi, a palio ga je u prosjeku svake trece trke. Jednostavno taj latino temperament mu nije dao da se strpi nego nogu na gas i jurnjava po stazi. Da je vozio ferarija kome motor nije dimio ako mu nagazis malo jace gas ko zna sta bi bilo.
    (Dream, 7. avgust 2020 08:52)

    # Link komentara

  31. Voker nije govorio o današnjoj neverovatnoj dominaciji Mercedesovih motora u odnosu na ostale bolide nego je nastavio s pohvalama prema Hamiltonu.

    Hmmm ko prati berzu ili bar ekonomiju zna da su se Nemci pretvorili u prevarantsku naciju. Za prevare VWsa izduvnim gasovima svi znate (izgleda da nije samo VW od Nemaca varao) a nedavno još jedan nemački ponos Wirecard je razočarao ljude širom planete koji su Nemce držali na vrhu. Možda su i sa motorom smislili neku muvačina koja još nije otkrivena?
    (Nemci su stari prevaranti, 7. avgust 2020 04:15)

    # Link komentara

  32. Hamilton je odlican vozac ali ce uvek biti dilema koliko je stvarno dobar jer nikada nije imao ravnopravnog konkurenta u Mercedesu. Imao je i Mclaren dominaciju ali su oni imali Senu i Prosta. Ljudi ne znaju to, da je dolazak Sene u Mclaren inicirao Prost. To je vozacina! A Hamilton ocigledno pristaje da ima vodonosu u Mercedesu. Pozdrav za Ferari sto je dozvolio zdravu konkurenciju unutar tima, za razliku od Mercedesa.
    (Milan, 7. avgust 2020 00:06)

    # Link komentara

  33. Ljudi,manimo se raznih teorija.Da krenemo ovako:
    1.Nije istina to sto ovde neki pisu po komentarima da u Senino vreme nisu odlucivali bolidi.Hahahahahah.Kao prvo 1988. meklarenovi vozaci(Sena i Prost) su imali 15 pobeda u 16.trka.Sto uopste neosporava njihovo vozacko umece.Sta je Prost radio u ferariju posle meklarena?Pa nista nije mogao jer automobil nije bio konkurentan.Pa ni Sena posle nije mogao nista u meklarenu jer je vilijams dominirao i sigurno nije otisao u vilijams 1994.godine na Prostovo mesto zbog neceg drugog.
    2.Nisu dominantni bolidi napravili Sumahera,Sumaher je napravio njih(Beneton,Ferari i donekle Mercedes)Sumaher je dosao u krs ferari i znao je sta ga ceka.Ali je on zajedno sa svojim timom gradio vrhunsku ekipu koja je 2000. osvojila prvu titulu za ferari od 1979. i Dzodija Sektera.Pa pogledajte od 1979.ferari ima samo dva sampiona Sumahera i Kimija (koji je neverovatna vozacina i moji omiljeni u ovoj eri formule 1.).Tako da manimo se te price.
    3.Slicno vazi za Hamiltona i Fetela.Ni mercedes ni red bul nisu dominirali kada su oni dosli u te timove.Hamilton je iz meklarena dosao u mercedes 2013.Meklaren je verovatno imao najbolji bolid 2012. a mercedes je imao samo jednu pobedu od povratka i to sa Rozbergom.
    Tako da nije sve u pitanju bolida vec je mnogo vise u pitanju vozaca.A moj glas ide Sumimju jer sam zbog njega zavoleo ovaj sport.
    (true fan, 6. avgust 2020 23:56)

    # Link komentara

  34. Ljudi,manimo se raznih teorija.Da krenemo ovako:
    1.Nije istina to sto ovde neki pisu po komentarima da u Senino vreme nisu odlucivali bolidi.Hahahahahah.Kao prvo 1988. meklarenovi vozaci(Sena i Prost) su imali 15 pobeda u 16.trka.Sto uopste neosporava njihovo vozacko umece.Sta je Prost radio u ferariju posle meklarena?Pa nista nije mogao jer automobil nije bio konkurentan.Pa ni Sena posle nije mogao nista u meklarenu jer je vilijams dominirao i sigurno nije otisao u vilijams 1994.godine na Prostovo mesto zbog neceg drugog.
    2.Nisu dominantni bolidi napravili Sumahera,Sumaher je napravio njih(Beneton,Ferari i donekle Mercedes)Sumaher je dosao u krs ferari i znao je sta ga ceka.Ali je on zajedno sa svojim timom gradio vrhunsku ekipu koja je 2000. osvojila prvu titulu za ferari od 1979. i Dzodija Sektera.Pa pogledajte od 1979.ferari ima samo dva sampiona Sumahera i Kimija (koji je neverovatna vozacina i moji omiljeni u ovoj eri formule 1.).Tako da manimo se te price.
    3.Slicno vazi za Hamiltona i Fetela.Ni mercedes ni red bul nisu dominirali kada su oni dosli u te timove.Hamilton je iz meklarena dosao u mercedes 2013.Meklaren je verovatno imao najbolji bolid 2012. a mercedes je imao samo jednu pobedu od povratka i to sa Rozbergom.
    Tako da nije sve u pitanju bolida vec je mnogo vise u pitanju vozaca.A moj glas ide Sumimju jer sam zbog njega zavoleo ovaj sport.
    (true fan, 6. avgust 2020 23:55)

    # Link komentara

  35. Svi ste vi ovde vidim ljubitelji F1.Mislim da dosta vas,nazalost, nije odgledalo ni jednu zrku uzivo.Ne sto niste hteli,vec verovatno sto niste bili u mogucnosti.Bio sam na 6 trka F1(2x u Monci)i tada shvatis da su oni svi odlicni vozaci.Te male nijanse u bolidu,taktici,koncetraciji...odlucuju.34g. pratim F1.Vrhunskih vozaca je bilo,ali....jedan je Schumi.I sa Hilom i sa Vilnevom i sa Hakinenom i sa Montojom i sa Alonsom...ali on je trajao i drzao sve na visokom nivou.O uzbudjenju i neizvesnosti da ne pisem.Po kisi,neprikosnoven.O bolidu znao svaki detalj.Sa tri godine osetio benzin.Rodjeni trkac.I pored svega jedan od najvecih humanitaraca u svetu sporta(to niste znali,siguran sam)
    Zato postovanje svim vasim favoritima,ali JEDAN JE SCHUMI!
    (Gagi, 6. avgust 2020 23:55)

    # Link komentara

  36. U izbor za najboljeg a ne statisticki najuspesnijeg vozaca su Fangio, Senna, Schumacher i Alonso. Svi oni imaju male mane. Sena je govorio da protivnik pred krivinu odlucuje da li ce slupati obojica ili prolazi Sena. Schumacher je talenat i uveo je mnoge standarde u f1 ali je po izazvao nekad protivnike.
    A za sve ljubitelje Hamiltona, nemojte zaboraviti sta je radio timskom kolegi Rozbergu, namerno usporavati tempo da bi usporio Rozbergu da bi ga stigli i prestigli ferrariji. I da izgubi titulu za koju se borio. Bas gentlmenski od Hamiltona. A sezonu kasnije sav fin vraca mesto u trci Botasu kad nije uspeo da obidje konkurenta.talentovan jeste, brz jeste ali najbolji nije. Pozdrav svim ljubiteljima f1
    (Goran, 6. avgust 2020 23:15)

    # Link komentara

  37. U izbor za najboljeg a ne statisticki najuspesnijeg vozaca su Fangio, Senna, Schumacher i Alonso. Svi oni imaju male mane. Sena je govorio da protivnik pred krivinu odlucuje da li ce slupati obojica ili prolazi Sena. Schumacher je talenat i uveo je mnoge standarde u f1 ali je po izazvao nekad protivnike.
    A za sve ljubitelje Hamiltona, nemojte zaboraviti sta je radio timskom kolegi Rozbergu, namerno usporavati tempo da bi usporio Rozbergu da bi ga stigli i prestigli ferrariji. I da izgubi titulu za koju se borio. Bas gentlmenski od Hamiltona. A sezonu kasnije sav fin vraca mesto u trci Botasu kad nije uspeo da obidje konkurenta.talentovan jeste, brz jeste ali najbolji nije. Pozdrav svim ljubiteljima f1
    (Goran, 6. avgust 2020 23:14)

    # Link komentara

  38. Ko glasa za Nigleta, nema gram mozga.
    (milan010, 6. avgust 2020 23:13)

    # Link komentara

  39. Sumaher, Rafa Sumaher pa onda Mika Hakinen.
    (Will Mosley, 6. avgust 2020 22:41)

    # Link komentara

  40. Хамилтон је освојио оволико титула искључиво због тога што вози у Мерцедесу. И Ферари је био доминантан у периоду када је Шумахер освајао титуле. У формули 1 све зависи од болида, једино је Сена показивао таленат својом вожњом, али ни он не би могао ништа да данас вози рецимо у реноу, Форс Индији или осталим слабијим тимовима. Није никаква филозофија да све зависи од болида и да је јако тешко рећи ко је најбољи возач.
    (Vux, 6. avgust 2020 21:42)

    # Link komentara

  41. Alonso hehe stvarno?
    (Sasa, 6. avgust 2020 20:45)

    # Link komentara

  42. Kako vidim, prema top komentarima, ovde se favorit bira prema tome da li je simpatičan, imao carske poteze, kul osoba, šarmantan itd. Nekako se konkretne brojke stavljaju u drugi plan. Sa druge strane, u tenisu se zalažemo samo za brojke, dok su lepota igre, popularnost i ostalo nebitni. Kako kažu, "ne ocenjuje se umetničko klizanje, pa da su lepota i stil igre bitni". Ubiće nas dupli aršini.
    (Robert, 6. avgust 2020 20:15)

    # Link komentara

  43. Kaže da je Sena namerno udario u Prosta, a zapravo je Prost previše rano zatvorio ulaz u krivinu. Takodje, da je tada predsednik FIA bio neko drugi, a ne onaj Francuz, Sena bi sad imao 4 titule. Što se tiče onoga što je rekao za Hamiltona, Hamilton je možda slabiji vozač i od Fetela. Po mom mišljenju, Fetel je bolji. Kad bi Hamilton u nekom narednom periodu u svojoj karijeri vozio za Ferari, mislim da bi mu učinak bio slabiji i od Fetelovog. Takodje, FIA podhitno od sledeće sezone da uvede pravilo o jednakim snagama motora, dosta su podržavali Mercedes. Kad bi stvarno to uradili, za titulu bi se borilo nekoliko ekipa, Meklaren, Red bull, Ferari, Vilijams.
    (Andrija, 6. avgust 2020 19:32)

    # Link komentara

  44. Najdzel Mensel. Najubedljiviji u poslednjoj sezoni formule dok je bila prava automobilisticka trka!
    (Lemi, 6. avgust 2020 19:27)

    # Link komentara

  45. Sena je najbolji vozac svih vremena
    (Dejan, 6. avgust 2020 19:03)

    # Link komentara

  46. Svaka lista ovog tipa je čisto prepucavanje mlađih i starijih "poznavalaca". Ajrton Sena je rekao da je najbolji ikada Džim Klark, a njega ni nema na listi. Kao što neko ovde reče, jedino merilo je sve njih staviti da jednu sezonu voze iste automobile. Pošto je to nemoguće, ostaje da se pričaju isprazne priče.
    (Camber Caster Toe, 6. avgust 2020 18:29)

    # Link komentara

  47. Vidi ovako kada bi neko vozio bas brzo i ludi cesto bi ga prozvali Fandjo, ponekad Lauda. Ne znam da li danas takve vozaci zovu Hamilton ili Fetel npr. Elem Sena je legenda van konkurencija, Fandjo i Lauda sinonim za brzu i neustrasivu voznju. Sumaher i Hamilton ce verovatno ostati najuspesnije, iz mnogo razloga, no legende ostaju legende...
    (Jedan je Fandjo, 6. avgust 2020 17:43)

    # Link komentara

  48. Meklaren bio inferioran bolid?! Najjači bolid i ekipa ikada?! Još drže rekord od 15 pobeda u 16 trka. Kakve gluposti pišu ljudu?! Ovaj nije trke pogledao.
    (Petar, 06. avgust 2020 17:26)

    појма немаш. Сена је возио за Тирел, за Лотус, и Мекларен када је Вилијамс био најбржи. у једном периоду је Мекларен био најбржи, па је, наравно, платио Сену да вози.

    седи, један.
    (Вук Караџић, 6. avgust 2020 17:43)

    # Link komentara

  49. Od trenutno aktivnih ili skoro penzionisanih bez titule a koji je zaslužuju izdvojio bih Danijela Rikarda, Maksa Verstapena, Roberta Kubicu (pre povrede). Nadam se da će trio Rikardo-Verstapen-Lekler odlučivati o titulama u narednim godinama kada se stara garda povuče. Sainc, Noris i Rasel takođe imaju šampionskog potencijala. Kubica je svoje znanje i umeće pokazao u BMW i Renou. Nadam se da će i Hilkenberg konačno stati bar jednom na podijumu zaslužio je. Od starijih talentovanih a neostvarenih dodao bih još i Hajdfelda, Fizikelu, Alezija, Pironija.
    (Rothmans, 6. avgust 2020 17:36)

    # Link komentara

  50. само Сена. нема ту никакве дилеме. једини возач који је редовно побеђивао у инфериорним болидима, једини који је по киши возио као да је у ховеркрафту а не у возилу са 4 точка. човек, полубог који је побеђивао и када не може да промени брзину. Meklaren bio inferioran bolid?! Najjači bolid i ekipa ikada?! Još drže rekord od 15 pobeda u 16 trka. Kakve gluposti pišu ljudu?! Ovaj nije trke pogledao.
    (Petar, 6. avgust 2020 17:26)

    # Link komentara

  51. Eto djeco kakve je bolide vozio Sumaher. I vi sada našli da solite pamet kako Hamilton ima brz bolid. Dok su Sumaherovi suvozaci plakali (Masa, Baricelo) dok su ga pustali, Hamiltonovi su uzimali prvenstva. "
    (Ding, 06. avgust 2020 12:48)ali ih Šumaher razvijao, kada je dolazio u njih bili krševi a on izvlačio maksimum. Od Ferarija kada je prešao u njega 1996 bolji bili Beneton, Meklaren i Vilijams i to mnogo za tri koplja. I nisu se uvela Ferari pravila kao Nercedes pravila 2014 da bi dominirali, nego Šumi i ekipa radili daninoćno godinama.
    (joje, 6. avgust 2020 17:23)

    # Link komentara

  52. Svako osim Šumahera! Dok je vozio za Ferari (koji je u to vreme, blago rečeno, bio superioran bolid), drugi vozač je uvek služio da ometa i gradi protivnike, kako bi on nesmetano trijumfovao. Svako ko je gledao F1 u to vreme, verovatno je prestao da ga gleda zbog Šumahera i Ferarija, jer su pravili cirkus od ovog sporta. Tako da on nikako ne može biti "goat".
    (jadno, 06. avgust 2020 12:16) gledanost u eri Šumahera po trci rekordna milijardu i dvesta miliona ljudi, danas 350 miliona sa tedencijom pada gledanosti. TOLIKO!
    (joje, 6. avgust 2020 17:14)

    # Link komentara

  53. Michael Schumacher !

    covjek je svaku ekipu digao na visi nivo i u vise razdoblja f1 dominirao i bio u vrhu,tad je ferrari bio jak ali ostali su puhali za vratom nije to ni blizu kao danas dominacija Mercedesa a covjek koji se vratio iz penzije u Mercedes da radi na bolidu sa cijelim timom je ko pa naravno Michael onaj poleposition sa tadasnjim Mercedesom u nastajanju u eri RB i Vettela u Monte Carlu je za udzbenike i jos mnogo kisnih i svakakvih utrka koje je Michael izdominirao jednostavno najveci ikad z og njega su se pratili Formule jer je covjek donosio uzbudjenje za razliku od Hamiltona.
    (armin, 6. avgust 2020 17:06)

    # Link komentara

  54. I još da dodam par vozača koji su imali šampionski potencijal a nisu ga nikada ostvarili do kraja: Montoja, Gerhard Berger, Rikardo Patreze, Mikele Alboreto i verovatno možda i jedini veći talenat od Sene i Žila Vilneva, tragično nastradali a malo poznati Stefan Belof, jedini koji je bio brži u onoj čuvenoj haotičnoj trci i provali oblaka u Monaku 1984, pre nego što je trka bila prekinuta.
    (Rothmans, 6. avgust 2020 16:54)

    # Link komentara

  55. Alene, oprosti... ali, Ukijo Katajama!
    (Alija Sirotanović, 6. avgust 2020 16:50)

    # Link komentara

  56. I na kraju valja spomenuti i još neke šampione koji su bili jednom ili dva puta prvaci ali nisu uspeli da ostave dublji trag u sportu zbog dominacije drugih u erama u kojima su vozili. Tu bih najpre stavio Džensona Batona, jer smatram da je najbolji vozač ikada u promenljivim vremenskim uslovima, zatim Dejmona Hila i Žaka Vilneva koji su se hrabro borili sa Šumaherom i nisu ga se plašili, zatim Niko Rozberg koji je isto to učinio sa Hamiltonom, Alberto Askari koji je bio jedina prava konkurencija Fanđu 50-ih, Mario Andreti koji jedini uz Hila starijeg ima titulu F1, Indy Car, Indianapolis 500, 24h Le Man i Nascar i Džon Sartiz koji jedini ima titulu F1 i višestruki je osvajač titula Moto Gp kraljevske klase tokom 60-ih.
    (Rothmans, 6. avgust 2020 16:17)

    # Link komentara

  57. Sena, jedan i jedini. Posle njegove smrti prestao sam da gledam taj sport. S njim niko ne može da se poredi. Posle njega, to su sve bezlični likovi kojima su inženjeri i dizajneri donosili titule. Haug.
    (Mali Hijavata, 06. avgust 2020 15:18)

    Kako mozes da znas da su svi koji su osvajali titulu poslije Sene bezlicni likovi ako si prestao da gledas F1 poslije Senine smrti?
    (Barolo, 6. avgust 2020 15:49)

    # Link komentara

  58. Ne znam ko je najbolji,ali sinonim za formulu je Sumaher,kao za kosarku Dzordan.
    (Hercegovac, 6. avgust 2020 15:47)

    # Link komentara

  59. I da se nadovežem na svoj prethodni komentar, ako gledamo najveće procente pobeda i pol pozicija u ukupnom broju učestvovanih trka, Fanđo je tu najbolji bez premca, ako gledamo lukavstvo, proračunatost, taktiku i ne baš preteranu obožavanost među navijačima onda tu odskaču Prost, Lauda, Pike, Stjuart, ako gledamo na harizmu, posvećenost, fizičku i mentalnu pripremljenost i čisti talenat tu su Sena, Klark, Alonso, Žil Vilnev i Roni Piterson, ako gledamo na brzinu, neustrašivost, pozitivnu ludost, humor i najveću obožavanost među navijačima onda tu dolazimo do Hakinena, Hanta i Raikonena, ako tražimo najbolje među onima koji nikada nisu bili šampioni doći ćemo do Stirlinga Mosa, Tonija Bruksa, Barikela, Mase, Vebera, Kultarda, Rojtmana, Regaconija, Iksa ako tražimo među starom gardom doći ćemo do Fitipaldija, Grejema Hila, Brebama, i na kraju ako gledamo najbrži bolid, najveću i najdužu dominaciju, sveukupnu logistiku i potporu iza sebe dolazimo do mrtve trke između Šumahera i Hamiltona i jedno vreme Fetela.
    (Rothmans, 6. avgust 2020 15:39)

    # Link komentara

  60. Nijedan. Ne postoji najbolji vozac svih vremena, postoje samo najbolji u odredjenom periodu. Npr. mnogi kazu da Hamilton ne moze ni da "prismrdi" Seni i Prostu, ali na osnovu cega to tvrde? Isto tako neko ce neko reci da bi Fandjo preslisao svu trojicu, ali bi mozda taj isti Fandjo bio gori od Laude, a obojica bi bili slabiji od Sumahera itd...

    Manite se gluposti i uzivajte u sportu.
    (Ser Kokeza od FSS-a, 6. avgust 2020 15:20)

    # Link komentara

  61. Sena, jedan i jedini. Posle njegove smrti prestao sam da gledam taj sport. S njim niko ne može da se poredi. Posle njega, to su sve bezlični likovi kojima su inženjeri i dizajneri donosili titule. Haug.
    (Mali Hijavata, 6. avgust 2020 15:18)

    # Link komentara

  62. Svaki šampion i svaka era je posebna priča za sebe i mislim da ih ne treba mešati i upoređivati. Baš kao što je i u tenisu i fudbalu, i ovde statistika ume poprilično da zavara ako se sve kroz nju gleda. Ali svakako da je era druge polovine 80-ih i prve polovine 90-ih godina najbolja i najneizvesnija od svih ostalih era u F1, što zbog konkurencije, što zbog najjačih bolida, (BMW-ov turbo motor u Benetonovom bolidu iz 1986 razvijao 1500 konjskih snaga!). Zato najboljeg treba tražiti među šampionima, tj u velikoj četvorki iz te ere (Prost, Sena, Mensel, Pike) jer su od 1981-1993 osvojili ukupno 11 šampionata od 13 sezona, samo su Rozberg 1982 i Lauda 1984 nakratko i bodovno jedva uspeli da prekinu dominaciju te četvorke sve dok se 1994 nije pojavio Šumaher na velikoj sceni.
    (Rothmans, 6. avgust 2020 15:13)

    # Link komentara

  63. Moj izbor je Sena.
    Hamilton svoju dominaciju ostvaruje od 2014. godine, kada je počela upotreba hibridnog pogona. Zbog toga smatram da bolid (tim), zbog svoje dominacije u hibridnoj eri, ima više učešća u Hamiltonovim pojedinačnim uspesima. Inače, Hamiltona jako cenim, da ne bude zabune.
    (Blackman, 6. avgust 2020 15:11)

    # Link komentara

  64. Tazio Nuvolari
    (sreten, 6. avgust 2020 15:10)

    # Link komentara

  65. Iako sam u Šumaherovo vreme navijao za Kultarda, Hakinena i Vilneva a u Senino vreme za Prosta, ne mogu da se odlučim između njih dvojice. Na kraju sam ipak glasao za Senu samo zbog ere u kojoj je vozio jer nisu imali pomagala kakva su imali Šumaher i kasnije generacije. Alonzo, Vilnev i Hamilton jesu talentovani ali u njihovo vreme je uloga vozača drastično smanjena u formuli 1 pa ne mogu da ih stavim u istu ravan sa ovom dvojicom...
    (pričajuća glava, 6. avgust 2020 15:04)

    # Link komentara

  66. Znam samo da Hamilton nije...ni Fetel takodje...
    lako je u ovoj novoj eri kad dominira jedna ekipa..
    Mercedes vec godinama obilazi konkurente kao cunjeve..cak i ovaj Botas bude stalno na podijumu a skroz prosecan vozac
    (pera1, 6. avgust 2020 15:02)

    # Link komentara

  67. Formula jedan nije vise sto je bila niti ima toliko kvalitetnih vozaca u jednoj eri, mnogo to ga se svodi na elektroniku i kvalitet bolida tako da za mene Hamilton ne moze biti najbolji jer nema bog zna kakvu konkurenciju.Za mene najbolji vozac je Aerton Sena pa posle njega M.Schumaher..to je bila zlatna era formule 1 u kojoj je vozilo mnogo velikih vozaca...mnogo teze je bilo osvojiti titulu prvaka...sa kraja osamdesetih preko Prosta, Mensela pa devedesetih D.Hila,Hakinena,Kulharta,Barikela,Vilneva,Frencena,Alezija i mnogih drugih...Kisni covek je bio najkompletniji vozac a trke su bile mnogo zanimljivije i neizvesnije do dominacije Schumahera i Ferarija...
    (Marko, 6. avgust 2020 14:48)

    # Link komentara

  68. Formula jedan nije vise sto je bila niti ima toliko kvalitetnih vozaca u jednoj eri, mnogo to ga se svodi na elektroniku i kvalitet bolida tako da za mene Hamilton ne moze biti najbolji jer nema bog zna kakvu konkurenciju.Za mene najbolji vozac je Aerton Sena pa posle njega M.Schumaher..to je bila zlatna era formule 1 u kojoj je vozilo mnogo velikih vozaca...mnogo teze je bilo osvojiti titulu prvaka...sa kraja osamdesetih preko Prosta, Mensela pa devedesetih D.Hila,Hakinena,Kulharta,Barikela,Vilneva,Frencena,Alezija i mnogih drugih...Kisni covek je bio najkompletniji vozac a trke su bile mnogo zanimljivije i neizvesnije do dominacije Schumahera i Ferarija...
    (Marko, 6. avgust 2020 14:47)

    # Link komentara

  69. БРАНА МИТРОВИЋ - ФЛОЈД ???
    (Милан, 6. avgust 2020 14:34)

    # Link komentara

  70. Kada su individualni sportovi u pitanju, teško je izabrati najboljeg svih vremena. U timskim sportovima je to još teže, a u auto-moto sportu praktično nemoguće zbog toga što veliki deo uspeha zavisi od mašine.
    Ni najbolji vozač ne može osvojiti titulu bez konkurentnog bolida.
    Nekako mi se čini da je razlika između timova bila manja ranije (ili je to samo nostalgija?) pa bi moj glas išao Prostu ili Seni.
    (Neko tamo, 6. avgust 2020 14:33)

    # Link komentara

  71. децо, класа је вечна:

    [link]
    (Вук Караџић, 6. avgust 2020 14:30)

    # Link komentara

  72. Jedan je JUAN PABLO MONTOYA... ?
    (STANKE..., 6. avgust 2020 14:30)

    # Link komentara

  73. Nema najboljeg vozaca na svetu. Ni sada, ni svih vremena. Jedino sto je u formuli1 podlozno uporedjivanju je to KOJI BOLID JE NAJBOLJI i NAJDOMINANTNIJI.
    Vozaci ako nemaju najbolji bolid, "mogu samo da se slikaju".
    (f1, 6. avgust 2020 14:21)

    # Link komentara

  74. Hamilton, Mercedes, 2014 - 2020
    125 trka, 65 pobeda, 52%
    125 trka, 60 pol pozicija, 48%
    125 trka, 100 podijuma, 80%

    Ako već šalješ non stop jedan te isti komentar pod mojim nadimkom, onda ga makar ažuriraj, u međuvremenu je ostvario još jednu pobedu, pol poziciju i naravno podijum!

    Hamilton dominira u eri najbržih bolida u istoriji F1, maltene na svakoj stazi se obaraju rekordi, postavljaju najbrži krugovi u trci ikada, u kvalifikacijama se takođe postavljaju vremena koja su najbolja u istoriji!

    Porediti različite ere u sportu, a pogotovo u F1 gde je tehnološki napredak neverovatan, zaista je nemoguće.

    Ono što sa sigurnošću može da se tvrdi i što je činjenica, jeste to da je trenutno Šumaher najuspešniji vozač u istoriji, a Hamilton će ga uskoro naslediti, to je sada već izvesno.

    Ko je najbolji vozač u istoriji stvar je ukusa i ličnog mišljenja.
    (The Wolf, 6. avgust 2020 14:20)

    # Link komentara

  75. Hamilton i Fetel ne bi trebali da budu u konkurenciji ni za najbolje vozače svojih zemalja ikada.
    (Dag Kristi, 6. avgust 2020 14:19)

    # Link komentara

  76. Hamilton. Covek vozi i pobedjuje... Da, ima najbolji bolid, ali treba to pre svega zasluziti da vozis a onda i opravdati. On to radi besprekorno i najbolji je. Btw nisam fan Mercedesa.
    (dx, 6. avgust 2020 14:17)

    # Link komentara

  77. Ayrton Senna ??
    (Vlado, 6. avgust 2020 14:14)

    # Link komentara

  78. Sena, Fandjo, Prost. Svi ostali daleko iza. Da nije bilo dominantnih bolida Šumaheru, Hamiltonu, Fetelu teško da bi imali više od 2 titule svaki. Odlični vozači ali daleko da su najbolji ikada niti bi trebalo da udju u priču sa Senom, Fandjom, Prostom.
    (Smeh, 6. avgust 2020 14:13)

    # Link komentara

  79. mika hakinen!!!
    (lal, 6. avgust 2020 14:10)

    # Link komentara

  80. Jedan jedini Nando! Fernando Alonso
    (FFF, 6. avgust 2020 14:07)

    # Link komentara

  81. Sena.
    (nik sloter, 6. avgust 2020 14:06)

    # Link komentara

  82. Ako pitate vozace svi ce reci Sena, Hamilton je srecnik vozi dominantan bolid u bas prosecnoj eri. Ja licno najvise volim Sumahera, jeste bio papak tipican nemac, ali je imao veliki zar za pobedom i vozio je bas protiv velikih njuski, od tog Sene, Hila, Vilneva, Hakinena i jos mnogih drugih.
    (pertinaks, 6. avgust 2020 14:02)

    # Link komentara

  83. Najbolji vozač današnjice, a možda i svih vremena, je Fernando Alonso! Da je imao konkurentan bolid i podršku timova, do sad bi imao deset titula najmanje
    (sasa pg, 6. avgust 2020 14:00)

    # Link komentara

  84. Ovo sto cu napisati nema mnogo veze sa temom, ali ima generalno sa automobilizmom. Meni je recimo najgotivniji vozac formule bio Montoja, iako nikad nista nije osvojio. On ili pobedi, ili otpadne, nema trece. Isto kao i pokojni Mekre u WRC. Ili pobedi, ili se okaci na drvo:). Nekako sam uvek voleo vozace koji voze uvek isto, bez kalkulacija, bez obzira na auto koji voze. Meni licno to je karakteristika dobrog vozaca. Naravno za osvajanje titula, pored ovoga, mnogo zavisi i od automobila/bolida.
    A sto se tice ove ankete, glasao bih za Senu. Verovatno jer sam previse mator:).
    (drinska divizija, 6. avgust 2020 13:55)

    # Link komentara

  85. Uz svo dužno poštovanje ali Luis nije ni blizu G O A T. On jednostavno sve vreme ima nestvarno nadmoćan automobil i ve izmene u poslednjoj deceniji su išle Mercedesu na ruku. Ispred njega su bar 4 vozača. Šumaher Sena Alonso i Fandjo
    (V KAO VENDETA, 6. avgust 2020 13:43)

    # Link komentara

  86. Hamilton, bez dileme.
    (Mcv, 6. avgust 2020 13:43)

    # Link komentara

  87. Pratim Formulu 1 od devedesetih i najbolji vozač po meni je Alonso!!!…!! Taj je redovno pobeđivao Šumahera iako je vozio slabiji bolid.
    (NinoL, 6. avgust 2020 13:42)

    # Link komentara

  88. Za bilo koju anketu kad se glasa. Uvek prevladaju nostalgičari koji su se u mladosti opredelili za jednog sportistu. I ako sam mladji, mnogo sam pratio F1 iz proslosti, i jedini pravi konkurent Hamiltonu je Sena, koji da nije doziveo nesrecu ne znamo sta bi sve postigao.
    (Stefan, 6. avgust 2020 13:36)

    # Link komentara

  89. Kratko i jasno, ova trojica zajedno zaslužuju epitet najvećih, Fanđo, Sena i Šumaher.

    I naravno, dodeliti titulu najvećeg šmekera u F1 "Ledenom" Kimiju!
    (Veberoni, 6. avgust 2020 13:32)

    # Link komentara

  90. SENA...pa sto godina niko !!!
    (Žak, 6. avgust 2020 13:31)

    # Link komentara

  91. Fernando Alinso!
    (jabariparker, 6. avgust 2020 13:30)

    # Link komentara

  92. Najbolji je Hamilton. Ubjedljivo. Ja sam fan finaca ali ovaj decko razvaljuje. Bez mrlje mu je karijera. Brojke, ne treba ni spominjati. Covjek kome je suvozac uzeo titulu (kod Sumahera suvozaci su plakali pustajuci ga na ciljnoj ravnini). Ni jednom nije namjerno udario nekoga da bi pobjedio (za Sumahera i takvih slucajeva nemam dovoljno mjesta u ovom komentaru).
    (Barolo, 6. avgust 2020 13:27)

    # Link komentara

  93. Niki Lauda, samo 6 nedelja posle udesa je vozio u Monci, zavrsio cetvrti!!! Pritom kada se vratio toliko se plasio prvi dan na treningu da je izasao iz bolida. Posle se povukao pa se vratio 1982 i osvojio sampionat... Jedan od retkih koji se vratio i osvojio a mozda i jedini...
    (Najbolji, 6. avgust 2020 13:24)

    # Link komentara

  94. 70 -ih i 80 - ih su bar po tri tima, neretko i vise bili kandidati za titulu. Tako i vozaci, bar 5- 6 kandidata za titulu.
    (Bocko, 6. avgust 2020 13:23)

    # Link komentara

  95. Porediti ovu karikaturu sa Senom, Fanđim i Šzmaherom je uvdreda za F1. Sad računate broj polova i pobeda a niko nr pominje da su se pre 20 godina vozile 10-12 trke po sezoni a ne 22 kao sad.
    (Lucifer_pk, 06. avgust 2020 12:43)

    I dodje era Sumahera koji je imao najjaci bolid, plus poslusne "kerove" masu i baricela koji su usporavali na ciljnoj ravnini da ih sumaher prestigne. Poslije plakali i slicno. U jednoj sezoni pobjedio na 12 od 13 trka!!!
    (Barolo, 6. avgust 2020 13:19)

    # Link komentara

  96. Jedan, jedini i najveći "Profesor". Alan Prost je po meni najveći vozač F1. Čovek koji je vozio jako racionalno, pametno i brzo. Mnogi vozači su imali jaku petlju, a on je imao i mozak. Zato za mene i jeste najveći svih vremena.
    (Scuderia, 6. avgust 2020 13:19)

    # Link komentara

  97. hamilton ???
    ne treba se ni saliti na taj nacin na ovu temu.
    (attea, 06. avgust 2020 12:46)

    Zasto? Imas li neki argument ili samo onako, bezveze, cisto da napises nesto? Jedno je subjektivni osjecaj kad ne volis nesto pa neces da priznas ali postovanje se uvijek mora odati nekome ko je uspjesan, volio ti njega ili ne. Ovaj tvoj komentar je samo cist primjer zatucanog razmisljanja. Ne volis Hamiltona pa eto ajde da ga omalovazavam.
    (Barolo, 6. avgust 2020 13:17)

    # Link komentara

  98. A gde je Jim Clark u anketi? Fetel ne moze da bude najbolji kad nije ni najbolji nemacki F1 vozac svih vremena, iz istog razloga i Hamilton. Po mom licnom misljenju nije najbolji britanski F1 vozac.
    E sad, tesko mogu da se porede vozaci iz razlicitih era, jer je tesko porediti cak u istoj sezoni posto bolidi prave veliku razliku. Ja recimo mislim da bi Hamilton iz 2012 pocistio ovog danasnjeg Hamiltona u istom bolidu. Da moze da udje u pricu o top10 ikada je i vise nego veliko priznanje, sve vise od toga je stvar licnog ukusa i tu se nema sta raspravljati. Fangio-Clark-Stewart-Lauda-Senna-Schumacher-Hamilton su za mene otprilike u svom vremenu, odmah iza ili cak izjednaceni sa njima su Ascari-Brabham-Rindt-Hunt-Prost-Hakkinen-Alonso, pa neki imaju i treceg kao sto su Moss-G.Hill-/-Fittipaldi-Piquet-D.Hill-Vettel. I vrlo verovatno ce sledeca trojka biti Verstappen-Leclerc-Norris/Russel/Swartzman. Koliko ce titula uzeti, zavisi od bolida kao sto neko rece ispod: nije Hamilton naucio da vozi preko noci ili Alonso zaboravio isto preko noci.
    (Najbolji moze samo po erama, 6. avgust 2020 13:14)

    # Link komentara

  99. Lewis_Hamilton 2007-2013: 129 trka, 22. pobede(17,054%), 54 podijuma, 31 pol
    Lewis_Hamilton 2014-2020(Hibrid era): 124 trke, 64 pobede(51,61%),99 podijuma, 59 polova
    Naučio da vozi preko noći. Ma nije do bolida uopšte. Ma jok.

    Fernando Alonso 2005-2013: 166 trka, 31. pobeda(18,67%), 86 podijuma, 19 polova
    Fernando Alonso 2014-2018(Hibrid era): 97 trka, 0 pobeda(0 %), 0 polova, 0 podijuma
    Zaboravio da vozi preko noći. Ma nije do bolida uopšte. Ma jok.
    (The Wolf, 06. avgust 2020 12:50)

    Jeste, do bolida je. Isto kao sto je Ferari uzeo 15 od 17 trka u sezoni kada je Sumaher postao sampion.
    (Barolo, 6. avgust 2020 13:14)

    # Link komentara

  100. Dovoljno pogledati snimke na primer iz Senine formule i tu borbu čoveka sa mašinom...i moderne vozače čija vožnja izgleda ko u video igrici. Stvari koje su sa tehloške strane teške za poređenje.
    (Gruja, 6. avgust 2020 13:13)

    # Link komentara

  101. Šumi, pa Sena. Za dalje ne znam niti me mnogo zanima...
    (Randy Marsh, 6. avgust 2020 13:11)

    # Link komentara

  102. Voleli ga ili ne,LH je ubedljivo najbolji vozač svih vremena,sve su mu titule čiste kao suza.Kada je debitovao 2007. 2 trke pre kraja mu je trebalo samo jedno 5. mesto da bude šampion,naravno desile su se "čudne stvari" u Kini i Brazilu i celom svetu je bilo jasno kao i 2016. kada su Luisu sabotirali bolid ne bi li Rozberg došao do titule a usput Luis je te sezone imao više pobeda.Što se tiče Šumahera,najveće zlo u istoriji sporta,može knjiga da se napiše o njegovim gresima,imao je nekih 10 pokušaja ubistva na stazi,zadnje je bilo 2010. kada su milimetri delili Barikela od sigurne smrti.Sećam se kao da je juče bilo kada je Sena išamarao Šumahera 1992. u Manji Kuru i očitao mu lekciju pred celim svetom.Posle Luisa najbolji je Sena ali samo zbog Donington Parka 1993. što je za mene najveće dostignuće ikad u F1,zatim sledi Prost,Fanđo i Top 5 bih zaključio sa Mikom Hakinenom.
    (điu,liu i sadriu, 6. avgust 2020 13:08)

    # Link komentara

  103. Uh,bese ludilo. Sumi i Barikelo protiv Hakinena i Kultarda,Ferari protiv MekLarena. Ili pre toga Sumi i ne mogu da se setim ko protiv Hila i kultarda. Nisam ga voleo dok je vozio,ali mnogo vece postovanje za umece imam prema Sumaheru nego Hamiltonu.
    (Najiskrenije, 6. avgust 2020 13:04)

    # Link komentara

  104. Kimi Raikonen!
    (girona, 6. avgust 2020 13:03)

    # Link komentara

  105. само Сена. нема ту никакве дилеме. једини возач који је редовно побеђивао у инфериорним болидима, једини који је по киши возио као да је у ховеркрафту а не у возилу са 4 точка. човек, полубог који је побеђивао и када не може да промени брзину.

    пола планете је буквално засузило када је погинуо.

    нека му је вечна слава.
    (Вук Караџић, 6. avgust 2020 13:03)

    # Link komentara

  106. Bilo ko sem Šumaher. Tri titule je oteo na nesportski nacin. U opste ne govorim o njemu kao vozacu zato sto nije bio fer Sportista. On je otimao na stazi i ugrozavao druge vozace.
    (SrBenda protestant, 6. avgust 2020 13:01)

    # Link komentara

  107. Teško je uporediti ove asove i reći ko je najbolji. Svako je imao svoju eru u sportu i drugačija pravila. Hamilton nema dolivanje goriva, što je dosta olakšavajuća okolnost u boksu. Šumaher, Fanđo i Sena nisu imali DRS opciju. Aerodinamika je mnogo napredovala. Tako sa je dosta teško to odrediti. Da je moguće staviti ih u istu formulu za judnu sezonu to bi bilo pravo merilo. Ovako samo možemo da nagađamo.
    (sibin, 6. avgust 2020 12:53)

    # Link komentara

  108. Lewis_Hamilton 2007-2013: 129 trka, 22. pobede(17,054%), 54 podijuma, 31 pol
    Lewis_Hamilton 2014-2020(Hibrid era): 124 trke, 64 pobede(51,61%),99 podijuma, 59 polova
    Naučio da vozi preko noći. Ma nije do bolida uopšte. Ma jok.

    Fernando Alonso 2005-2013: 166 trka, 31. pobeda(18,67%), 86 podijuma, 19 polova
    Fernando Alonso 2014-2018(Hibrid era): 97 trka, 0 pobeda(0 %), 0 polova, 0 podijuma
    Zaboravio da vozi preko noći. Ma nije do bolida uopšte. Ma jok.
    (The Wolf, 6. avgust 2020 12:50)

    # Link komentara

  109. Ne mogu da se odlučim ili Senna ili "profesor"(Prost). Njihove utrke u bolidima Honda sa Marlboro emblemima, su nezaboravne.Vreme kada se je ginulo na svakoj krivini pa makar ti to bio kolega iz istog tima. Formula je onaj dan izgubila svoj čar kada je poginuo Senna, a Schumacher nastavito da dalje vozi i kada je morao Barichello da uspori i pusti Schumachera ispred sebe. To sve govori kakav ljigavac je bio, mada vrhunski šofer tu nema dileme. Žao mi ga što je nastradao ovako. Svi ostali pa i Hamilton su druga liga.
    (Rade, 6. avgust 2020 12:49)

    # Link komentara

  110. Samo cu da kopiram komentar lika koji je poslao ovo prije nekoliko dana na vijest o F1. Odlican komentar, nek demantuje neko ako moze.

    "1994 Sumaher sampion:
    Sumaher je u sezonu 1994 usao pobedivsi 6 puta u prvih 7 trka. Njegov Benetton kao i neki drugi bolidi bili su pod sumnjom, da koriste nelegalna elektronska pomagala.  Toliko o znanju a ne o bolidu, 6 pobjeda u 7 trka.

    1995 Sumaher sampion:

    Sezona 1995. bila je potpuno čista i bez ikakvih zavrlzama. Jednostavno se prošetao kroz sezonu. Ostvario čak 9 pobjeda. 102 boda osvojio. Naravno znanje a ne brz bolid :)
    Dvije pobjede u toj sezoni je čak i njegov timski kolega pobjedio, opet na znanje a ne na dominantan bolid :)

    2001 Sumaher sampion:

    Sumaher osvaja naslov i izjednačava rekord od 9 pobjeda u prvenstvu. Naslov osvaja ČETIRI trke prije kraja, sa 123 bida, 58 boda VIŠE od DRUGOPLASIRANOG. Sramota koliko je tada imao brz bolid. Pardon "znanje". :)

    2002 Sumaher (ferari) sampion.

    Ovo je bila sezona pune dominacije i pobjede Ferrarija na 15 od 17 utrka, a Michael je postavio novi rekord u broju pobjeda u sezoni i on sad iznosi 11 pobjeda. Predominanta sezona u kojoj se Michael samo prošetao do 5 naslova. Michael kao pobjednik biva izviždan od publike jer ga je na samom cilju PROPUSTIO timski kolega Barrichello. Cijela situacija bila je izrežirana od vođe Ferrarija Jeana Todta. Sezonu završava s REKORDNIH 144 boda, 60 bodova VIŠE od momčadskog kolege Barrichella. S Barrichellom osvaja čak 9 DVISTRUKIH pobjeda za Ferrari u 17 odvoženih utrka.

    2004 Sumaher sampion:

    Ovo jee bila prava rekordma sezona Michaela Šumahera. POBJEDIO JE U PRVIH 13 UTRKA ČAK 12 PUTA ŠTO U ISTORIJO F1 NIKADA NIJE URADJENO.
    Ukupno je pobjedio u 18 utrka čak 13 puta te je postavio i taj novi rekord. Sezonu je završio s 148 osvojenih bodova.

    Eto djeco kakve je bolide vozio Sumaher. I vi sada našli da solite pamet kako Hamilton ima brz bolid. Dok su Sumaherovi suvozaci plakali (Masa, Baricelo) dok su ga pustali, Hamiltonovi su uzimali prvenstva. "
    (Ding, 6. avgust 2020 12:48)

    # Link komentara

  111. F1 je ogroman biznis, nema tu ništa više već 20 godina. iako su od pogibije velikog Senne napravili puno po pitanju sigurnosti, sve drugo je otišlo nizbrdo. da bi se prestiglo mora se koristiti strujni udar a ni to ne pomaže da trke budu zanimljive. ima jedan bolid koji je toliko nadmoćniji da je to smiješno (Ferrari sa Šumijem, Merc sa Hamiltonom).
    svaka era nosi svoje ali ja dajem glas Fangiu, to su bili mu.....
    bez zaštite, bez kacige, glava u torbi svaku trku. a kad završe i skinu one naočale a samo to bijelo, ostatak face crn ko afgan
    (dubrovnik, 6. avgust 2020 12:47)

    # Link komentara

  112. hamilton ???
    ne treba se ni saliti na taj nacin na ovu temu.
    (attea, 6. avgust 2020 12:46)

    # Link komentara

  113. Sena iovako, a kamoli da nije poginuo.
    (Nal Bandi, 6. avgust 2020 12:46)

    # Link komentara

  114. Фернандо Алонсо један од кандидата, гледајући његову способност да вози и агресивно и дефанзивно, сваки круг друга тактика, у једном касно кочи у другом фул гас, једноставно комплетан пакет.
    Да је имао конкурентне болиде и мало више среће имао би 5 титула сигурно.
    Фетел и Хамлтон мале бебе за њега!
    (marlboro, 6. avgust 2020 12:46)

    # Link komentara

  115. Dejvid Kultard.
    (Beli ves na 90, 6. avgust 2020 12:46)

    # Link komentara

  116. 2009. godine je bila ista anketa. Učestvovalo je preko 200 vozača... Sena je ubjedljivo dobio. Toliko.
    (Djole99, 6. avgust 2020 12:45)

    # Link komentara

  117. Ne postoji najbolji, samo najuspešniji. Trenutno je to Šumi, uskoro će biti Luis.
    Nemoguće je porediti vozače iz različitih epoha i generacija, jer su uslovi totalno različiti.
    I naravno da je Hamilton bio uvek korektan, kad mu je bolid uvek bio bar za pola sekunde brži po krugu u odnosu na rivale. Što bi ih joj dodatno izguravao sa staze?
    Siguran sam da bi ga Verstappen drao u Mercedesu jednom rukom :))
    (b0ban, 6. avgust 2020 12:44)

    # Link komentara

  118. Porediti ovu karikaturu sa Senom, Fanđim i Šzmaherom je uvdreda za F1. Sad računate broj polova i pobeda a niko nr pominje da su se pre 20 godina vozile 10-12 trke po sezoni a ne 22 kao sad.
    (Lucifer_pk, 6. avgust 2020 12:43)

    # Link komentara

  119. Šta je Sena vozio, mislim da nema dileme...
    (Alekso, 6. avgust 2020 12:42)

    # Link komentara

  120. Ovako gledano Hakinen je pravio dar-mar sa raspalim Meklarenom, ali avaj, protivnik Ferari sa Šumijem, da je Ferari u rukama Finca ko zna šta bi danas bilo, ovako Šumi najtrofejniji još koji mesec, posle je Hamilton najtrofejniji, ali Hakinen je bar po meni bio bolji, ledeni, pa je nakon njega došao drugi ledeni - Kimi.
    (Anfield, 6. avgust 2020 12:42)

    # Link komentara

  121. Kako je govorio pokojni Sena,jedino gore od toga da imate Alana Prosta ispred sebe je to da imate Alana Prosta iza sebe. I Sena i Fanđo,Prost,Šumi,svi oni su tokom cijele karijere imali dostojne protivnike,dok Hamilton to nema i nmg da ga uvratim u top 3 a ne kao najboljeg svih vremena. Jednostavno sve se radi da obori rekorde,sve mi je sumnjivo sa Mercedesom,ništa im ne vjerujem ali apsolutno ništa,komplet F1 upravljaju njima bliski ljudi i rade njima u korist tako da nmg smatrat Hamiltona najboljeg svih vremena kad on nema konkurenta,Mercedes nema konkurenta. Šumi je imao Miku Hakinena,Fernanda Alonsa,Vilneva,koga ima Hamilton? Fetel je imao Vebera,Alonsa,dvije titule je uzeo u zadnjim trkama,uništili su mi omiljeni sport,užas.
    (Ivan, 6. avgust 2020 12:40)

    # Link komentara

  122. Najbolji vozač svih vremena je vozač Ferarija, pa ko god to bio, i Partizan je najjači na svetu u svim sportovima, ista logika i kod jednih i kod drugih.
    (Anfield, 6. avgust 2020 12:37)

    # Link komentara

  123. Sena je bio najšarmantniji. Najveća faca. Imao dušu. Muda. Sena je jednom ušao u pitstop, nenajavljeno, samo da mahne Prostovoj ekipi, pošto je imao dovoljnu prednost :) Jednom rečju - car
    (vlada, 6. avgust 2020 12:34)

    # Link komentara

  124. Sad ce opet da pisu ljudi "eh prije 20-30-40g" a niko od njih nije gledao ni jednog vozaca iz tog vremena
    (spodoba1, 6. avgust 2020 12:33)

    # Link komentara

  125. Jedino je merodavan broj titula. Pobede nisu merodavno zato sto je ranije bilo manje trka. Sena ne moze biti u konkurenciji zato sto je preminuo i nije mogao da regularno zavrsi karijeru. Ja lično ne volim Šumaher ali za sada je on br 1. Ima najviše titula! Moj favorit je Profesor Prost ali brojevi se moraju poštovati.
    (Bg, 6. avgust 2020 12:33)

    # Link komentara

  126. Koliko je samo svetskih prvaka vozilo u Senino vreme. Sena protiv Hamiltona, Hamilton ne bi imao sanse, kao i kada je ostavljao Sumahera iza sebe iako je Beneton tada bio "prljav".
    (Dobrivoje, 6. avgust 2020 12:29)

    # Link komentara

  127. Ovi danasnji nisu definitivno, gomila pravila..tehnologije,. najmanje vozackog umijeća i slobodnog utrkivanja.
    (jojufff, 6. avgust 2020 12:29)

    # Link komentara

  128. Ako gledamo strogo vozacko umece onda su to Fandjo i Sena. Druga dva su Sumaher i Hamilton. Sad ko je na vrhu... Pele ili Maradona?! Tesko je znaci odluciti se.
    (CHE, 6. avgust 2020 12:28)

    # Link komentara

  129. Sena

    Vreme Fetela i Hamiltona biće upamćeno kao ubedljivo najgore vreme F1 u istoriji ovog sporta. Plus harizma nula, a bez toga ne možeš da budeš legenda, možeš da budeš drag i lep, i da imaš statistiku ali ne i legenda F1.
    (Kikujiro, 6. avgust 2020 12:28)

    # Link komentara

  130. Ko god je glasao za Hamiltona taj bolje da nikad nigde ni pred kim ne komentariše Formulu 1, jer će mu se ljudi smejati, on je najbolji poslednjih par godina kad ima za 50% bolji bolid od svih ostalih takmicara, moja baba bi isto toliko titula osvojila da su joj dali Ferari u trci sa 20 Fiata Punta. Najbolji po mom mišljenju je Šumaher, odmah tu je i Sena i Fandjo.
    (ja sam ja, 6. avgust 2020 12:26)

    # Link komentara

  131. Volim Hamiltona još od kada se pojavio u Meklarenu. Imao je neke zaista fascinantne trke u tom periodu. I sad vozi odlično ali ipak ovaj bolid Mercedesa je očigledno prejak za konkurenciju, što Meklaren kad je on vozio to nije bio već je bio blizu jakih timova, ali nikad toliko jak. I posle svega ovoga što sam rekao, najbolji vozač za mene lično je Sena! Barem od onih koje sam ja gledao... Sve je to stvar ukusa, svako od njih može da bude najbolji vozač svih vremena,svaki ima nešto za i nešto protiv.
    (vlada82, 6. avgust 2020 12:25)

    # Link komentara

  132. Ja doso da klikne Sumahera
    (kejt winslet, 6. avgust 2020 12:25)

    # Link komentara

  133. Cisto iz pobune zbog sramnog 4. mesta koje trenutno zauzima u anketi, moj glas je otisao za Fandja.
    (my way, 6. avgust 2020 12:24)

    # Link komentara

  134. Prost bez razmisljanja, a zna se i zasto ga ljudi izbegavaju u ovim anketama...
    (Jaran, 6. avgust 2020 12:22)

    # Link komentara

  135. Hamilton definitivno.
    (NikolaBg, 6. avgust 2020 12:22)

    # Link komentara

  136. Airton Sena br 1. Sa njim na vrhu poravnat Sumi.
    Nazovite me starom gardom, recimo navijao sam uvijek protiv Sumahera, bio sam navijac i Hila i Vilneva i Kultarda ali Sumi je Sumi. Sena je simbol djetinjstva. Trke su tada bile teze, izazovnije trazio se maksimum od vozaca. Danas je tehnologija upropastila sve. Hamiltonova era je ujedno i era Mercedesa, njegova dominacija nije odraz njegove nadmoci nego nadmoci masine. Uloga vozaca u danasnjoj F1 je minimalna sve se svelo na tehnologiju.
    U vrijeme Sene i Sumahera vozac je nosio vecinu tereta.
    (PG 081, 6. avgust 2020 12:22)

    # Link komentara

  137. Lauda?
    (strucnost ispred politike, 6. avgust 2020 12:21)

    # Link komentara

  138. Hamiltona je pobedio timski kolega u istom bolidu, kakav najbolji ........
    (student, 6. avgust 2020 12:18)

    # Link komentara

  139. Svako osim Šumahera! Dok je vozio za Ferari (koji je u to vreme, blago rečeno, bio superioran bolid), drugi vozač je uvek služio da ometa i gradi protivnike, kako bi on nesmetano trijumfovao. Svako ko je gledao F1 u to vreme, verovatno je prestao da ga gleda zbog Šumahera i Ferarija, jer su pravili cirkus od ovog sporta. Tako da on nikako ne može biti "goat".
    (jadno, 6. avgust 2020 12:16)

    # Link komentara

  140. Sena bi to bio da nije poginuo :(...
    (tutlo, 6. avgust 2020 12:13)

    # Link komentara

  141. Za mene je Sumaher ali top 3 neprikosnovenih su Sumi, Sena i Fandjo
    (Miki28, 6. avgust 2020 12:12)

    # Link komentara