1. @HIP olimpijske igre u mnogim sportovima nisu najvaznije takmicenje upravo zbpg toga sto su mnogi sportovi prerasli iste i zastareo sistem istih, ovog kojeg si prvog pljuvao je jedan od najvecih tenisera u istoriji ne zbog OI vec zbog GS koji su i biti ce najvece takmicenje u tenisu (jer inace bi Marc Roset bio veci teniser svajcarske od Federera jer on ima OI zlato u singlu a Federer ne), postoje jos mnogi sportovi gde je prioritet takmicenja veci na SP nego OI, fudbal npr. u baseball world series, rugby SP (vrlo tesko je uopste staviti pravi ragbi na OI zbog prevelikog zahtjeva takmicenja zato se na OI igra ragbi 7) boks gde je profesionalni prvak sveta veci zahtev nego biti OI sampion (gde idu amateri), bicikizam gde postoji 3 grand tours utrke i 5 monumetal utrka koje imaju veci prestiz od osvajanja OI. itd. u mnogim sportovima kao npr rukomet ili vaterpolo je teze uzeti zlato na EP jer je kvaliteta suzena u Evropi te je zbog toga potrebno odigrati najvise kvalitetnih utakmica do finala, sta se odbojke tice najteze takmicenje je SP gde je sistem toliko brutalan gde morate da odigrate jako mnogo utakmica na visokom nivou da bi dosli do zavrsnog dela dok s druge strane videt cete da na OI ce da bude oko 6-7 jakih reprezentacija koje ce da kalkulisu da odigraju neke utakmice slabije samo da dobiju sto lakseg protivnika u cetvrtfinalu da bi onda isli dalje dok ce moge kvalitetne reprezentacije da ostanu kod kuce za neke africke timove samo zbog kvota i to je odavno problem
    (okani se komentarisanja i pljuvanja nasih sportista, 9. januar 2020 09:21)

    # Link komentara

  2. @Aleksandar I kakve to veze ima sto u olimpijskom ciklusu ima dva EP?? Na OI kao prvak moze da se plasira AKTUELNI prvak Evrope, a ne onaj od pre dve godine! Sta je tu nelogicno? Nece svakako biti izmedju dve olimpijade dva Evropska prvaka nego jedan, aktuelni!
    (Pierre, 9. januar 2020 08:58)

    # Link komentara

  3. @Footix - sve si ti to lepo napisao i uglavnom si u pravu. Međutim, tako je kako je - pravila i termin su isti za sve. Prosto - treba postaviti prioritete i tempirati formu. Ako je njima važnije zlato na evropskom, onda ovo nije neuspeh. Iskreno, sumnjam.
    (Milan, 9. januar 2020 08:00)

    # Link komentara

  4. U glavnom gradu Nemacke obrukali se zestoko. Tamo su srusili neki zid, a nas su srusili Francuzi i raspali Bugari. Kovac veze nema, a ta nasa reprezentacija raspala je grupa gradjana.
    (Boli me, 9. januar 2020 07:46)

    # Link komentara

  5. Nevidjeno los sistem vrednovanja za ucesce na Olimpijskim igrama, ispada da je bitniniji neki kvazi turnir od toga da si aktuelni prvak Evrope. Sve cestitke nasima, glavu gore... odbojkasi su nase postovanje zaduzili za vek i vekova unapred. Bice bolje, radovacemo se mi jos... nema sumnje u to.
    (DuffNS, 9. januar 2020 06:20)

    # Link komentara

  6. Olimpijske igre su uvek bile najvažnije takmičenje u svetu a naši nikada ne mogu da osvoje zlato na tom takmičenju jer se tu zapravo pokazuje koliko si zapravo dobar. Počevši od djokovića, odbojkaša , skakačica u pesak i ostalih nebitnih sportista. Svi oni osvajaju turnire u bugarskoj, bangladešu i takvim zemljama a kad dođe ono pravo nema ih nigde jer u stvari veze nemaju.
    (Hip, 08. januar 2020 23:22)

    Odbojkasi osvojili OI 2000. u Sidneju, a kada pricas o jednom od tri najbolja tenisera u istoriji treba da ustanes i mirno da stojis. Pozz.
    (Vucko, 9. januar 2020 03:47)

    # Link komentara

  7. @Hip

    Ne znam zasto spominjes Djokovica u ovoj prici kad svi oni koji prate sport znaju da tenis nije kao drugi sportovi i Olimpijske igre nisu najbitnije u tom sportu bec su Grand slamovi..
    Lijepo je biti Olimpijski pobjednik, ali nijedan igrac vjerovatno nikad ne bi mijenjao nijedan osvojen Slam za naslov Olimpijskog pobjednika..
    (Rafa30, 9. januar 2020 03:34)

    # Link komentara

  8. Sto se mene tice, ja nikad ne bi menjao titulu Evropskog prvaka ni za 3 ucesca na Olimpijadi
    (Leksa, 9. januar 2020 02:42)

    # Link komentara

  9. @(Footix, 8. januar 2020 23:45)

    1. Ovaj turnir su popravni za kvalifikacije za OI. Na glavnom turniru gde su ucestvovale sve zemlje sveta koji se igrao u Avgustu nismo uspeli da osvojimo grupu u kojoj su bile Italija, Australija i Kamerun pored nas. Tako da je ovo mali turnir tkz popravni za evropske zemlje koje nisu uspele da se plasiraju na velikom internacionalnom turniru.

    2. Nema logike da Evropski sampion ide automatski na OI kada je Evropsko prvenstvo slabije od Lige Nacija.

    3. Olimpijske igre su najbitniji dogadjaj za odbojku pa samim tim i kvalifikacije su podjednako bitne i svi timovi salju svoje najbolje na ova dva turnira. Kao sto vidite oba takmicenja za kvalifikacije za OI su po Srbiju mnogo teza takmicenja nego EP.
    (Lopta nije bila dovoljno naduvana, 9. januar 2020 02:38)

    # Link komentara

  10. Sramota
    (Bob Sent Kler, 9. januar 2020 00:56)

    # Link komentara

  11. Mislim da je ipak bitnije evropsko zlato od ovih kvalifikacija.Titule se pamte zauvek dok se plasman na neki turnir brzo zaboravi.
    (Marko, 9. januar 2020 00:13)

    # Link komentara

  12. Ovaj novi je jos gori nego onaj stari, sto ne znaci da je onaj stari bio dobar!
    (Plivac Gaja i Trener Raja, 9. januar 2020 00:04)

    # Link komentara

  13. Napisacu ponovo, OI su najveci domet kod sportista (osim par izuzetaka). Zlato na EP je nista naspram ucesca na OI. Ovo je neuspjeh i kraj. Muska odbojka nije sila kao sto je predstavljena i to ljudi trebaju da skapiraju.
    (Ministar, 8. januar 2020 22:00)
    Srpska odbojka je sila i nema šta da se predstavlja. Rezultati govore za sebe. Konkurencija je velika. Loša forma jeste za analizu. Velika šteta. Idemo dalje.
    (pax, 9. januar 2020 00:04)

    # Link komentara

  14. Nema veze. Titulu prvaka Evrope imamo a da smo otisli na OI i zavrsili 4......? To bi vi vise voleli???
    (Canadaboy, 9. januar 2020 00:02)

    # Link komentara

  15. Ajmo docek ispred Skupstine. Mislim, i to je uspeh, ono kad kao sampion gledas olimpijadu na tv. Svaka cast, svima po stan, nacionalnu penziju...
    (pouzdan izvor, 9. januar 2020 00:00)

    # Link komentara

  16. Posto vidim da gomila vas zna samo da prosipa obezvredjujuce komentare a veze nemate,da pojasnim.
    PRVO,i dalje nema nikakve logike niti ce imati da odbojka bude jedini sport koji na OI ne daje direktno ucesce svetskom ili kontinentalnim prvacima.Po
    cemu je to odbojka pametnija od kosarke,rukometa,vaterpola i fudbala koji to daju?!DRUGO,napraviti turnir za OI koji staje u 3 dana,i to odmah posle Novogodisnjih praznika,bez mogucnosti priprema gde prakticno punog stomaka i opustenih misica treba da igrate presudne meceve od kojih vam jedan poraz odmah presudjuje je totalna nebuloza i bezobrazluk!TRECE,za sve ove pametnjakovice koji se pitaju "a koji bi to prvak Evrope trebao direktno da ide na OI,posto ih ima dva u olimpijskom ciklusu",odgovor je,naravno da treba da ide aktuelni prvak Evrope,ovaj pred OI,koji je prvak u vreme kada se OI odrzavaju.I u kosarci je bilo EP 2013. i 2015.,pa su u Rio direktno isli finalisti iz 2015.LOGICNO ZAR NE?!CETVRTO,nama su osim nebuloznog kalendara i sistema,presudile povrede kljucnih igraca na ovom turniru,a ne to sto je Bugarska bolja od nas,nije bolja.PETO,krivac za ove propustene OI je isti kao i za prosle i zove se Nikola Grbic,Kovac je kasno preuzeo tim da bi napravio kontinuitet i selektirao kostur na vreme.SESTO,neodlazak na OI nije nikakav smak sveta,sem zala sto ce nam Olimpijski tim biti oslabljen,a ovako gledano,nista OI nisu vaznije od EP ili SP,i ne bih menjao zlato sa EP za ucesce na OI bez zlata.Bice odbojke!
    (Footix, 8. januar 2020 23:45)

    # Link komentara

  17. Рећи да форма није темпирана је велика глупост. Ово је сад средина сезоне и сви играју у клубовима. Нису имали месец дана слободно па да се спремају за овај турнир и темпирају форму, него су се скупили, имали пар тренинга и то је то. Бугари и Французи су тренутно више показали и на основу приказаног заслужују да прођу даље.
    Лично мислим да су ове квалификације у јануару чиста глупост и да је боље било наћи начин да се одреде сви учесници онда кад су биле квалификације или да се то остави за лето, када се сезона са клубовима заврши.
    А на савезу је да виде зашто нам се у 2 везана олимпијска циклуса дешава да јуримо последњу шансу за учешће на ОИ и оба пута се исто завршава.
    (а1, 8. januar 2020 23:35)

    # Link komentara

  18. Bruka
    (Milos, 8. januar 2020 23:30)

    # Link komentara

  19. A smejali smo se Slovencima u kosarci koji kao evropski prvaci nisu otisli na svetsko prvenstvo.
    (Zambezi, 8. januar 2020 23:28)

    # Link komentara

  20. Olimpijske igre su uvek bile najvažnije takmičenje u svetu a naši nikada ne mogu da osvoje zlato na tom takmičenju jer se tu zapravo pokazuje koliko si zapravo dobar. Počevši od djokovića, odbojkaša , skakačica u pesak i ostalih nebitnih sportista. Svi oni osvajaju turnire u bugarskoj, bangladešu i takvim zemljama a kad dođe ono pravo nema ih nigde jer u stvari veze nemaju.
    (Hip, 8. januar 2020 23:22)

    # Link komentara

  21. Evropsko prvenstvo, svetsko prvenstvo i kvalifikacioni olimpijski turniri su tri po formatu razlicita odbojkaska takmicenja. Izgledaa da nasi odbojkasi nikako da dosegnu racionalan dobasaj po tom pitanju a i vecina navijaca sto se vidi po komentarima. Valjda su u godini pred OI i na samom pocetku godine odrzavanja OI najvazniji kvalifikacioni tirniri za odlazak na olimpijski odbojkaski turnir. Bila su dva takva turnira. Oba odigrana lose od strane srpskih odbojkasa. Ako je mladost i nedovoljno iskustvo sadasnju generaciju kostalo neucestvovanje na OI u Riu 2016. identicna greska u nestalnosti dobre forme nikako nije smela da se ponovi i to ne na jednom nego na dva kvalifikaciona turnira. Nasi odhojkasi nemaju previse razloga za nezadovoljstvo. Prikazanim partijama u Berlinu nisu zasluzili ucesce u Tokiu Jednostavno nema svercovanja. Cak i da su se kvalifikovali bilo bi po de Kubertenovskoj da je vazno ucestvovati. U ovom trenutku ima barem 6-7 odbojkaskih reprezentacija u svetu i Evropi koje su po kvalitetu ispred Srbije. Vise srece u kvalifikacijama za Pariz 2024. I ne smetnuti s uma da je u godini pred OI najvaznije odbojkasko takmicenje kvalifikacioni turnir. Svi napori za dostizanje pika forme moraju tada da se ucine.
    (mickey rudinsky, 8. januar 2020 23:16)

    # Link komentara

  22. Sistem takmicenja je unapred poznat. Ako zelimo na OI o tome je trebalo una0red razmisljali i tempirati formu. Isto se desilo i za Rio. Dovoljno ima na OI reprezentacija iz Evrope, samo nisu na interkontinentalnim kvalifikacijama dobro odigrali pa je proslo nekoliko reprezentacija van Evrope - npr. Bugarska izgubila od Argentine ako se ne varam.
    (m., 8. januar 2020 23:04)

    # Link komentara

  23. a jel se ovo npr desi ako USA izgubi ??? NE !!!
    (Realno stanje raspada, 8. januar 2020 22:42)

    # Link komentara

  24. Cinjenica je da nismo bas najbolje odigrali turnir. Ali je takodje cinjenica da sampion Evrope nije otisao na OI. Po meni potpuna glupost. Na olimpiske Igre ce recimo otici npr. Kenija ili neka slicna njoj, sampion Evrope nece ili jos neka odlicna reprezentacija. To se desava i u ostalim sportovima. Znam da na olimpijski turnir moraju da idu reprezentacije sa svih kontinenata, ali takodje mislim da bi trebalo da se razmisli o vecem broju reprezentacija na OI u svim kolektivnim sportovima, a narucito ovako izjednacenim kao sto su odbojka, rukomet, kosarka... mislim da bi bilo postenije i zanimljivije.
    (Kuki, 8. januar 2020 22:29)

    # Link komentara

  25. propustili smo sansu u proslim kvalifikacijama. Ovaj turnir je inace jak, a nasi nisu temperali formu, jer su igraci u svojim ligama vec zaokupljeni rezultatima. Tako je kako je.Na stranu sto ja mislim da iz Evrope treba da ide na OI vise timova nego sa drugih kontinenata...
    (znalac, 8. januar 2020 22:27)

    # Link komentara

  26. A realno, ko se uopšte nadao da ćemo se plasirati?
    Mada, isto tako, sramota je izgubiti od Bugara 😅
    (Zii, 8. januar 2020 22:18)

    # Link komentara

  27. Ajde sad ce jadikovke u komentarima kako nije fer da evropski prvak ne ide direktno na Olimpijske igre.Sistem takmicenja se znao odavno i sami smo krivi sto formu nismo tempirali za ovaj turnir,umesto za nebitno evropsko prvenstvo.
    (KingJames, 8. januar 2020 22:10)

    # Link komentara

  28. Hvala Bobi madjionicaru, sledeci
    (šemsa, 8. januar 2020 22:09)

    # Link komentara

  29. Nikakve štete...zasluženo
    (Dule renta bubreg, 8. januar 2020 22:01)

    # Link komentara

  30. Napisacu ponovo, OI su najveci domet kod sportista (osim par izuzetaka). Zlato na EP je nista naspram ucesca na OI. Ovo je neuspjeh i kraj. Muska odbojka nije sila kao sto je predstavljena i to ljudi trebaju da skapiraju.
    (Ministar, 8. januar 2020 22:00)

    # Link komentara

  31. Ispade bitnije odigrati dobro kvalifikacije nego li biti prvak evrope. glupost.
    (NBGD, 8. januar 2020 21:58)

    # Link komentara

  32. kako stoji stvar sa drugim pobednicima kontinentalnih takmičenja?... da li oni direktno idu na OI ili ceo svet igra kvalifikacije?... kapiram da je u Evropi najveći kvalitet odbojke, ali sve reprezentacije formu tempiraju za EP/SP/OI, a ne za neki turnir kvalifikacija koji traje 5 dana... zamisli da smo EP igrali tako da vrhunac forme bude januar 2020...
    (Aleksa, 8. januar 2020 21:55)

    # Link komentara

  33. Ko će zamijeniti "braću" Ruse na OI?
    (Deba82, 8. januar 2020 21:53)

    # Link komentara

  34. Nadam se da su kosarkasi bar nesto naucili danas....
    (hm, 8. januar 2020 21:49)

    # Link komentara

  35. Olimpijski ciklus traje 4 godine a za to vreme ima dva evropska prvenstva,da se stavi tačka na priče zasto evropski prvak ne ide direktno na olimpijadu,a sada smo u ovim kvalifikacijama i videli da tu ne pripadamo.
    (Aleksandar, 8. januar 2020 21:48)

    # Link komentara

  36. Kako su igrali, tako su i prošli. Nema smisla sad jadikovati... Čak su toliko loše igrali da i čuveno srpsko vađenje na loše i navijačko suđenje nije imalo smisla.
    (Djoksa, 8. januar 2020 21:45)

    # Link komentara