Norveška pomogla Srbiji pobedom nad Nemačkom

Ženska rukometna reprezentacija Norveške pobedila je Nemačku sa 32:29 (17:16) u utakmici Grupe 1 u drugoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Z.K. Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Pored ekipa koje zavrse od drugog do sedmog mesta na ovom Svetskom prvenstvu, kvalifikacije za OI ce iz Evrope igrati i dve najboljeplasirane ekipe sa proslog Evropskog prvenstva koje nisu medju ovih 6 sa Svetskog. Rumunija je tako vec obezbedila kvalifikacije, a druga od te dve reprezentacije ce biti ili Svedska (ako ne uspe da pobedi Nemacku za sedmo mesto) ili Madjarska.
    (sgdp, 11. decembar 2019 15:26)


    Sad sam pogledao, u pravu si!
     (Kralj, 11. decembar 2019 16:24)

    # Link komentara

  2. eto kakav smo mi narod,tacno sam znao da ce ici price,nije norveska pomogla srbiji,nego sebi.Uzivamo i zivimo za to da bi nekog ispravili kad pogresi,a dobro se zna da je bod vodio i norvesku sa prvog mesta i nemacku sa drugog,mi bi zavrsili na cetvrtom mestu,i realno mnogo glup sistem za kvalifikacije
    @milos

    Nek si samo ti politički korektan. Ovaj sajt pre svega služi za informisanje javnosti i prvo i osnovno je da njegove informacije budu tačne.
    Naravno da će se čitaoci javiti da isprave netačnu informaciju - zašto to tebi smeta?
    A složićeš se da je netačna informacija kako je Norveška obezbedila polufinale još pre meča s Nemačkom i kako joj u tom meču rezultat nije bio bitan.
    (gersvin, 11. decembar 2019 16:21)

    # Link komentara

  3. Pa kud baš na petak 13, digraju sa đetićkama. To neće na dobro da izađe ni po jedne ni po druge, ima da izgube i naše i njine:(
     (IGRAČ FLIPERA, 11. decembar 2019 15:43)

    # Link komentara

  4. eto kakav smo mi narod,tacno sam znao da ce ici price,nije norveska pomogla srbiji,nego sebi.Uzivamo i zivimo za to da bi nekog ispravili kad pogresi,a dobro se zna da je bod vodio i norvesku sa prvog mesta i nemacku sa drugog,mi bi zavrsili na cetvrtom mestu,i realno mnogo glup sistem za kvalifikacije
    (milos, 11. decembar 2019 15:29)

    # Link komentara

  5. Rumunija i Madjarska? Pa što se mi onda ovde šibamo za kvalifikacije ako su Rumumi i Medjari vec obezbedili kvalifikacije?
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kralj, 11. decembar 2019 15:06)

    Pored ekipa koje zavrse od drugog do sedmog mesta na ovom Svetskom prvenstvu, kvalifikacije za OI ce iz Evrope igrati i dve najboljeplasirane ekipe sa proslog Evropskog prvenstva koje nisu medju ovih 6 sa Svetskog. Rumunija je tako vec obezbedila kvalifikacije, a druga od te dve reprezentacije ce biti ili Svedska (ako ne uspe da pobedi Nemacku za sedmo mesto) ili Madjarska.
    (sgdp, 11. decembar 2019 15:26)

    # Link komentara

  6. Zna se već sa kime mogu da budu u grupi u kvalifikacijama za OI. Ako budu pete, igraće sa Rumunijom, Severnom Korejom i četvrtom ekipom na ovom prvenstvu (verovatno Španija, koja je objektivno najslabija od ekipa u polufinalu). Ukoliko budu šeste, igraće sa Kinom, trećom ekipom sa prvenstva (očekujem da to bude Holandija) i Švedskom ili Mađarskom (zavisi od meča za sedmo mesto).
    (sgdp, 11. decembar 2019 14:40)


    Rumunija i Madjarska? Pa što se mi onda ovde šibamo za kvalifikacije ako su Rumumi i Medjari vec obezbedili kvalifikacije?
     (Kralj, 11. decembar 2019 15:06)

    # Link komentara

  7. Bravo! Kad su vec morale da budu pokradene protiv Norvezanki sto je presudilo da ne odemo u polufinale, onda su makar zasluzile da Norveska danas dobije i da ne strepimo za kvalifikacije! Sada da se dobro spreme za to, sanse su velike jer cemo verovatno za protivnice imati po jednu evropsku, africku i azijsku selekciju a dve od cetiri ce otici na OI, za ocekivati je da je budemo bolje od ove dve neevropske.
     (Dilinger, 11. decembar 2019 15:05)

    # Link komentara

  8. mene samo zanima ko će igrati na tim olimpijskim igrama kad moraš ovde noge da slomiš da bi se dočepao kvalifikacija uopšte?
    ne kontam, šta, igraće prve četiri ekipe sa svetskog prvenstva(sve evropske) i jedno dvadeset afričkih, južnoameričkih ekipa?
     (dukara, 11. decembar 2019 14:43)

    # Link komentara

  9. Zna se već sa kime mogu da budu u grupi u kvalifikacijama za OI. Ako budu pete, igraće sa Rumunijom, Severnom Korejom i četvrtom ekipom na ovom prvenstvu (verovatno Španija, koja je objektivno najslabija od ekipa u polufinalu). Ukoliko budu šeste, igraće sa Kinom, trećom ekipom sa prvenstva (očekujem da to bude Holandija) i Švedskom ili Mađarskom (zavisi od meča za sedmo mesto).
    (sgdp, 11. decembar 2019 14:40)

    # Link komentara

  10. Netačno. Norvezanke da su izgubile od Nemica bile bi treće. Tako da niko nama nije pomogao, već igra za sebe. Našim devojkama svaka čast i nadam se da ćemo ih gledati na Olimpijadi. Dr rukometa, gospodinu Obradoviću veliko hvala na struci. Nadam se lepom meču sa Crnogorkama, s obzirom da nema veliki rezultatski značaj.
     (ivan, 11. decembar 2019 14:38)

    # Link komentara

  11. Kako možete da napišete da Norvežankama pobeda nije ništa značila i da su od ranije obezbedile prolaz u polufinale?! Pa da su izgubile, ispale bi iz borbe za medalju jer bi Nemice bile prve sa 7 bodova, a Norvežanke treće sa 6 (izgubile od Holanđanki koje bi u tom slučaju bile druge).
    Doduše, nerešeno je Norvežankama takođe odgovaralo, ali nisu smele da kalkulišu i da dovedu sebe u situaciju da možda čak i izgube, već su sigurno privele meč kraju.
    (gersvin, 11. decembar 2019 14:34)

    # Link komentara

  12. Norveškoj je itekako bila bitna pobeda ili nerešeno. Da su izgubile imale bi isti broj bodova kao Holandija od koje su izgubile.
    (Bratislav Petkovic, 11. decembar 2019 14:30)

    # Link komentara

  13. Norveškoj pobeda ništa nije značila? Norveška da je izgubila ispala bi i ne bi prošla u 1/2 jer bi je Nemačka prešla na tabeli a Holandjanke imaju bolji medjusobni skor u odnosu na Norvešku.
     (Violoncelo, 11. decembar 2019 14:30)

    # Link komentara

  14. Kako mozete da napisete da pobeda Norvezankama nije znacila nista , da je Norveska izgubila zavrsila bi kao treca i nebi prosla u polufinale.
    (Demi, 11. decembar 2019 14:27)

    # Link komentara

  15. Kvalifikacioni turnir za prošle OI je igran u martu, pa je za očekivati da tako bude i sada
     (Kurje oko, 11. decembar 2019 14:26)

    # Link komentara

  16. Pobeda Norvezankama nije znacila nista??? Da li ste vi svesni da je razlika izmedju Ruskinja i Spankinja (kao i ostalih ekipa na ovom SP-u) ogromna, nebo i zemlja? Da su kao druge otisle dalje Norvezanke bi mogle da se pozdrave sa finalom, ovako su im sanse realne.
     (my way, 11. decembar 2019 14:26)

    # Link komentara

  17. Norveška da je izgubila igrala bi sa Rusijom, itekako su imale zašta igrati.
     (Žak, 11. decembar 2019 14:22)

    # Link komentara

  18. Omaž sutkinjama iz Nemacke koje su svesrdno pomogle Norvezankama protiv nas! Dodjose im glave Norvežanke!
    (veliki strumf, 11. decembar 2019 14:21)

    # Link komentara

  19. Kazete norvezenkama pobeda nista nije znacila, ne znam kako to kad bi poraz znacio ne ulazak u polufinale. Njih je Holandija dobila i da su ih nemice dobile one bi otisle dalje.
    (Toto ko tunjo, 11. decembar 2019 14:20)

    # Link komentara