1. @Vladan

    Konkretno u ovom slucaju: za sta su tacno devojke igrale ako sa 3 pobede nisu mogle da se bore za medalju? Zaboravi da pricam o Srbiji, stavi bilo koju reprezentaciju na to mesto. Mozda je bolja, tj.preciznija formulacija od "nelogicnog"-"nesavrseni" sistem takmicenja sto definitivno i jeste kad imas ovakvu situaciju. Ako posle prvog kruga ne ubacis sistem eliminacija, postenije je da po 4 tima iz dve grupe idu u 1/4 finale, a ne po 2 tima iz 2 grupe u 1/2 finale.
    (Dejan, 11. decembar 2019 18:14)

    # Link komentara

  2. @dejan

    Jeste prvi krug najlakši, ali te tri reprezentacije koje su prošle su kvalitetnije od onih koje su otpale, odnosno približnog su kvaliteta kao i tri reprezentacije, sa kojima se pravi nova grupa. Pošto se rezultati sa otpalim ekipama brišu, i prenose se rezultati protiv boljih ekipa, nestaje ta tvoja nelogičnost, da je prva faza lošijeg kvaliteta.
    (Vladan R, 11. decembar 2019 17:26)

    # Link komentara

  3. @dejan

    Prosvetli me molim te, kakva je tek logika da se u grupi od 6 reprezentacija, umesto da se konačna tabela pravi kad svako odigra sa svakim, za konačni poredak računaju samo rezultati protiv tri reprezentacije iz grupe sa kojom smo se ukrstili. Oduvek su se bodovi prenosili prilikom ukrštanja grupa, ali sad bi ti i tebi slični hteli to da menjate jer Srbiji trenutno to ne pasuje.
    (Vladan R, 11. decembar 2019 17:13)

    # Link komentara

  4. @Vladan R
    Po sportskoj logici i sistemu takmicenja. Prvi krug je najlaksi, u drugom krugu se spajaju po 3 najbolje ekipe iz dve grupe, zatim slede polufinala I finala.
    Recimo da smo pobedili 3 ekipe iz grupe sa kojom smo se ukrstili. Sta tacno imamo od toga? Nismo otisli u polufinale jer vucemo dva poraza iz prve faze. Meni je logicno da se prelaskom u drugu fazu, prva faza potpuno anulira. Zato meni sistem nije logican. Bolje je da se nakon prve faze odmah prelazi na sistem eliminacije.
    (Dejan, 11. decembar 2019 16:23)

    # Link komentara

  5. Izgubice od Cg, jer su im redovne musterije, a odje kod nas uzivaju i motivisu se ludacki samo da pobjede Srbiju....ja sam naravno uz Srb ali je slika takva.
    (srbicg10, 11. decembar 2019 15:34)

    O cemu pricas ti druze? Isto tako tebi je normalno da ovi iz Novog Pazara navijaju za Tursku protiv Srbije? CG je u rukometu institucija s obzirom na velicinu zemlje i br klubova, i naravno da je uspjeh pobijedit bilo koga a kamoli dobijati mnogo vece zemlje od sebe, a tebe to boli jer imas problem sa samim sobom.
     (PGpg, 11. decembar 2019 16:21)

    # Link komentara

  6. delboj A ti znas ko si i sta si?
     (petar, 11. decembar 2019 16:14)

    # Link komentara

  7. Izuzetno glup sistem. Umesto da odu 4 ekipe dalje i naprave cetvrtfinale, idu dve u polufinale.. I manji broj utakmica i mnogo zavisi od zreba
     (Edin, 11. decembar 2019 16:12)

    # Link komentara

  8. Bravo devojke...

    A da niste možda razmišljale da nam zamenite mušku fudbalsku reprezentaciju makar jedan krug kvalifikacija...

    Znam da ste slabe sa loptom u nogama, ali ni oni nisu bolji...

    Fudbal je muška igra, ali bih ja nekako voleo da naši fudbaleri igraju kao "naše devojke"...

    Volimo vas devojke, žive nam bile...
     (P-76ers, 11. decembar 2019 16:11)

    # Link komentara

  9. Norveška je pobedila Nemačku. Protiv koga igramo u petak za peto mesto?
    (Rodžer - švajcarski, a naš (svetski), 11. decembar 2019 15:57)

    # Link komentara

  10. Izgubice od Cg, jer su im redovne musterije, a odje kod nas uzivaju i motivisu se ludacki samo da pobjede Srbiju....ja sam naravno uz Srb ali je slika takva.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srbicg10, 11. decembar 2019 15:34)

    Ti ne znas ni ko si ni sto si. Crna Gora je makar sto se zenskog rukometa tice gigant za Srbiju, uopste gigant na svetskom nivou. I sad se kao motivisu zato sto igraju protiv Srbije. Krenulo je podmladjivanje ekipe zato smo i dozivjeli neuspjeh tj borbu za peto mjesto.
    (delboj, 11. decembar 2019 15:53)

    # Link komentara

  11. Izgubice od Cg, jer su im redovne musterije, a odje kod nas uzivaju i motivisu se ludacki samo da pobjede Srbiju....ja sam naravno uz Srb ali je slika takva.
     (srbicg10, 11. decembar 2019 15:34)

    # Link komentara

  12. & Dejan.
    Koje su to ekipe jače od Norveške i Holandije, kad su Morveška i Holandija na prvom i drugom mjestu u našoj 1/4f grupi. Uostalom i Norveška i Holandija si nas dobili, pa je i normalno da su ispred nas.
    (Vladan R, 11. decembar 2019 15:29)

    # Link komentara

  13. Направиле су подвиг који нико није очекивао и заслужују честитке. Сад следе озбиљне анализе. Очигледно је да та екипа има рукометни потенцијал за сам светски врх. Да би он дошао до пуног изражаја потребно је да се део те фантастичне енергије, борбености и спортске дрскости чиме су оствариле овај успех, трансформише у неке друге особине а то су зрелост и стрпљање. То више зависи од клупе него од самих играчица. Све оне су такве какве су и тешко се могу променити. Оно што се може и мора променити је питање ко када и колико игра. Чињеница је да је Лишчевићева дала одлучујуће голове пред сам крај и за то заслужује све комплименте , али је исто тако чињеница да је она највећим делом '' заслужна'' и за то што су после убедљивог вођства и против Немачке и против Данске дошле у практично изгубљену завршницу. Овог пута је извукла кестење из ватре, али то неће бити увек могуће. То стручни штаб, напокон, мора да схвати. У неким деловима утакмице она је вредна сувог злата али је онда касније у стању све то да проспе. Не треба од ње тражити да се мења јер то није могуће него се мора пронаћи састав без ње који је у стању да у неком периоду игра мирније, сталоженије и сигурније јер је то апсолутно неопходно на свакој утакмици.
    (branko, 11. decembar 2019 15:27)

    # Link komentara

  14. Mikii

    a dok su tvoji kroasani nešto značili tad je bilo bitno?
    sad kad vas tamburaju redom mi slavimo bezveze.
    bravo devojke,bravo Obradoviću.
     (mutava pastorčad, 11. decembar 2019 15:26)

    # Link komentara

  15. Koja sreća prati ove,sve prolaze na neke penale,produžetke,poklapanje rezultata,nikad slabije protivnice....#viceshampion Russia 2018#!
    (Corto, 11. decembar 2019 15:13)

    # Link komentara

  16. Bravo devojke, svaka čast!
     (xxoo, 11. decembar 2019 14:58)

    # Link komentara

  17. kakve face majko
     (Capetan's here!, 11. decembar 2019 14:53)

    # Link komentara

  18. Bravo devojke idemo u Tokio po medalju ! Inače momci sa arene prenose rukomet za sve pohvale milina gledati.
     (Pirke, 11. decembar 2019 14:51)

    # Link komentara

  19. Sistem takmicenja je nelogican. Cak i da smo pobedili sve 3 utakmice u drugoj fazi, ne bi prosle devojke u polufinale. Ispada da manje vrede pobede protiv jacih ekipa u drugoj fazi. Svaka cast kako je odigran ceo turnir, posebno ova druga faza i nadam se da ce do kraja izboriti odlazak u Tokio.
    (Dejan, 11. decembar 2019 14:50)

    # Link komentara

  20. Svaka čast na hrabrosti i borbenosti. Posle kvalifikacija i nula bodova ovo je titula svetskog šampiona. Imam samo jednu zamerku, fizička sprema, koja za posledicu ima manju brzinu u II poluvremenu kao i obavezni pad u igri od 10 minuta, generalno. Boljom fizičkom pripremom ove devojke bi bile svetske i olimpijske pobednice. Sretno, navijam za vas.
    (Mito, 11. decembar 2019 14:47)

    # Link komentara

  21. Арена спорт и коментатори за сваку похвалу. Познају рукомет у душу, права милина слушати и гледати њихове преносе. Свака част момци!
     (Милош Вш, 11. decembar 2019 14:27)

    # Link komentara

  22. Pre svega cestitke za nase devojke i strucni stab, zaista su igrale srcem sve utakmice. Zanimljivo prvenstvo, svako svakog je dobio, gotovo svaka utakmica neizvesna ali i kad pogledam devojke svih zemalja su zaista simpaticne ali je ovo sport sa ovoliko tuce, udaranja, stipanja, guranja... Prosto ti bude zao kad vidis kako ih tuku.
     (Ma ćao, ne raspravljaj se s mene, 11. decembar 2019 14:22)

    # Link komentara

  23. @Milos i ostale junacine

    Pojasnite nam od kad je to zenski rukomet nebitan sport?! U evropi ga bukvalno sve zemlje igraju. Igra se jos u Aziji, Juznoj Americi i Afriki. Sta tu ima da ne valja?! Devojke igraju brz, moderan rukomet. Tu su i nase uvek pri vrhu. Stvarno ne znam sta je u zenskom rukometu nebitno?! Ovo je svetsko prvenstvo gde igra minimalno 6 reprezentavija koje su top i gde svaka moze pobediti svaku! Danas 3 vrhunske utakmice Srb-Dan, Nem-Nor i Sve-Mne. Licno mislim da je zenski reprezentacijski rukomet zanimljivi od muskog. Ako si ti Milose i ostali odrasli u ubedjenju da u zivotu nista nije bitnije od gubitasa fk zvezde i partizana, cemu uopste citate komentare na toliko nebitnom zenskom rukometu?! Lecite neke komplekse, sta?!
    (sasa, 11. decembar 2019 14:14)

    # Link komentara

  24. Belo crni dresovi?
     (Samo čovek, 11. decembar 2019 14:05)

    # Link komentara

  25. Jedini narod u istoriji postojanja koji slavi ispadanje sa turnira. Slavi se obezbedjen kvalifikacioni turnir za OI, gde ce, ako se uopste i kvalifikuju, ponovo biti tamburanja. Cemu se radujete, mozda medalji? Ovde je zdrav razum odavno rekao zbogom.
    (Mikii

    Ti si bata za posmatranje.

    Prvo kažeš "Jedini narod u istoriji postojanja koji slavi ispadanje sa turnira"

    A odma posle kažeš "Slavi se obezbedjen kvalifikacioni turnir za OI"

    Dogovori se sa sobom šta se slavi.

    I onda kao šlag na tortu kažeš "Ovde je zdrav razum odavno rekao zbogom."

    Zamisli se malo šta pričaš.
    (Martin Luster King, 11. decembar 2019 13:41)

    # Link komentara

  26. Uvek drama u našem sportu. Samo kod fudbalera nema drame, oni misle na naše živce pa glatko gube i ne stresiraju naciju.
    (Akapulko, 11. decembar 2019 13:39)

    # Link komentara

  27. @Mikii

    Пошто си паметан, требао би да знаш да у Србији једва опстоји рукометно првенство. Нема новца, нема улагања у инфраструктури, нема услова, нема редовних плата, нема струке.

    Зато је ово огроман успех, побеђивати највеће рукометне силе у женском рукомету које имају астрономске услове за рад.

    Девојке свака част!
     (Maka, 11. decembar 2019 13:37)

    # Link komentara

  28. Kako sada stvari stoje, sledi okrsaj sa Crnogorkama za 5. mesto, ali ima jos 20 minuta da se igra na preostale 2 utakmice. Mozda prilika na ne toliko vaznoj utakmici da nase konacno razbiju to prokletstvo, kompleks, sta li je u pitanju sa Crnogorkama, a kostalo nas je na prethodnim takmicenjima.
     (my way, 11. decembar 2019 13:34)

    # Link komentara

  29. Holandjanke otisle u polufinale sa 2 poraza i 1 pobedom, a nase idu kuci sa 2 pobede i 1 remijem. Jel ovo realno?
    (Samo jako, 11. decembar 2019 12:15)

    i dva poraza
     (komsija, 11. decembar 2019 13:25)

    # Link komentara

  30. Ukoliko Norveska pobedi Nemacku,Srbija je treca jer imamo identican broj bodova po 5 ali smo u medjusobnom duelu sa Nemackom dobili i tu imamo prednost.Sto znaci da cemo igrati sa treceplasiranom reprezentacijom iz druge grupe.DAKLE UKOLIKO NORVEZANKE DOBIJU NEMICE MI SMO 3 U GRUPI I IGRAMO ZA 5 MESTO.NEMOJTE DA VAS ZAVARAVAJU OVI LAICI KOJI NEMAJU VEZE SA SPORTOM I PISU SAMO DA BI ISPALI PAMETNI A USTBARI SU...
     (Ratko-Kriger, 11. decembar 2019 13:17)

    # Link komentara

  31. @(Mikii, 11. decembar 2019 12:37), po tebi samo tri reprezentacije koje može da osvoje prva tri mesta treba da se bave sportom? Da li si nekada čuo za progresivni razvoj? Šta, španska sela?
    (Deki, 11. decembar 2019 13:16)

    # Link komentara

  32. Posle svega definitivno mogu reci da je zenski rukomet najzanimljiviji i najdinamicniji zenski sport!
    Bravo devojke!
    (mztb, 11. decembar 2019 13:14)

    # Link komentara

  33. Jedini narod u istoriji postojanja koji slavi ispadanje sa turnira. Slavi se obezbedjen kvalifikacioni turnir za OI, gde ce, ako se uopste i kvalifikuju, ponovo biti tamburanja. Cemu se radujete, mozda medalji? Ovde je zdrav razum odavno rekao zbogom.
    (Mikii, 11. decembar 2019 12:37)

    Slaviti samo pobede, bez podrške u porazu, naročito kada sportisti izgaraju na terenu je karakteristično za gubitnike sa nedostatkom zdravorazumskog zaključivanja i pozitivne energije.
     (@Laki, 11. decembar 2019 13:09)

    # Link komentara

  34. Drugo uzastopno SP na kojem pariramo najboljim ekipama na svetu.
    Na prošlom je bilo kobno jedno slabo poluvreme u 1/8 finala, a na ovom promena sistema takmičenja i sve ono što se dešavalo protiv Norveške.
    Jedna stvar nam odgovara, Norveška ne sme izgubiti od Nemačke jer bi u polufinalu išla na Rusiju.
    Remi je u rukometu stvarno teško namestiti, a Norveška sigurno nije sklona takvom razmišljanju sve dok im ne bi baš gorelo pod nogama.
    Mislim da ovde nema govora o tome.
     (remax, 11. decembar 2019 13:01)

    # Link komentara

  35. I ovde moramo da citamo komentare KingRogera, Mikiija i ostalih Jumka? Zar oni ne mrze samo Novaka ili izgleda sve srpske sportiste?
    (Cccccc, 11. decembar 2019 12:58)

    # Link komentara

  36. drama queens.
     (neutralni felsh, 11. decembar 2019 12:53)

    # Link komentara

  37. 313
    U drugom Danska pojacava, zao mi je sto ovo kazem ali gubi Srbija.(Davor Pg, 11. decembar 2019 10:31) Jel ti još "žao" zemljače?
    (pivljanin, 11. decembar 2019 11:48 … Zao mi je jer ce Srbija igrati protiv nas ili Svedjanki a onda ispada. ‘zemljace’
    (Davor Pg, 11. decembar 2019 12:46)

    # Link komentara

  38. Opet sreca.Dokle vise.Nadam se pobedi Nemacke.
     (King Roger, 11. decembar 2019 12:43)

    # Link komentara

  39. najgluplji sistem takmičenja koji sam ja gledao na nekom takmičenju u životu
    (pera kojot zvani super genije, 11. decembar 2019 11:34)

    taj sistem koliko znam vredi za sve reprezentacije a ne samo za nasu .
     (Zoran, 11. decembar 2019 12:41)

    # Link komentara

  40. Holandjanke otisle u polufinale sa 2 poraza i 1 pobedom, a nase idu kuci sa 2 pobede i 1 remijem. Jel ovo realno?
    (Samo jako, 11. decembar 2019 12:15)
    Aha...pobedile su nas.
    Sta jos nije realno po tebi.?
     (punimlimenke, 11. decembar 2019 12:37)

    # Link komentara

  41. Jedini narod u istoriji postojanja koji slavi ispadanje sa turnira. Slavi se obezbedjen kvalifikacioni turnir za OI, gde ce, ako se uopste i kvalifikuju, ponovo biti tamburanja. Cemu se radujete, mozda medalji? Ovde je zdrav razum odavno rekao zbogom.
     (Mikii, 11. decembar 2019 12:37)

    # Link komentara

  42. Kako je lepo slusati ove komentatore na arena sportu. Bas su pozitivni i vidi se da se razumeju u rukomet. I imaju prijatne glasove. Ne bih slusala tog Strajnica nikad u zivotu.
    (Cccccc, 11. decembar 2019 12:31)

    # Link komentara

  43. Bravo, devojke! Zasluzile su nase da ostvare cilj i plasiraju se na kvalifikacioni turnir za OI po svemu sto su pokazale na ovom SP-u.
     (my way, 11. decembar 2019 12:27)

    # Link komentara

  44. Bravooo, naše drage devojke! Borili ste se za grb i svoju otadžbinu! Za to vam skidam kapu i ako bi izgubili! Puno HVALA!
     (HanSolo, 11. decembar 2019 12:20)

    # Link komentara

  45. Objašnjenje vezano za kvalifikacije za OI 2020. u Japanu. Učešće obezbeđuje ukupno 12 reprezentacija. To su već učinile Japanke (Domaćin) Francuska (Evropske šampionke), Brazil (Panameričke šampionke), Angola (Afrika) i Južna Koreja (Azija). To će učiniti još samo svetske šampionke sa ovog SP. Uz to, sa ovog turnira sve reprezentacije plasirane od 2. do 7. mesta izboriće plasman za kvalifikacioni turnir, jedan od 3 koji će se održati naknadno. Po 2 prvoplasirane reprezentacije sa svakog turnira izboriće plasman na OI. E sad, mi možemo završiti nadamo se 3. i automatski izboriti kvalifikacioni turnir te odigrati revijalnu utakmicu za 5. mesto na SP, a ukoliko Norveška ne pobedi Nemačku, mi ostajemo 4. i igramo odlučujuću utakmicu za 7. mesto. Nadam se da je pojašnjenje pomoglo. Pozdrav!
     (Damke, 11. decembar 2019 12:17)

    # Link komentara

  46. Holandjanke otisle u polufinale sa 2 poraza i 1 pobedom, a nase idu kuci sa 2 pobede i 1 remijem. Jel ovo realno?
    (Samo jako, 11. decembar 2019 12:15)

    # Link komentara

  47. kakva bi mi ekipa bili da imami jednog pravog beka sutera poput kace bulatovic lavko i stoiljkovic onako solidne igracice imamo pivote krila nisu losa srednji igraci su ok sa andreom lekic odbrana je isto ok golmana smo videli sta danas radi samo jedan bek suter fali kad nam pokriju pivote mislim da bi sve resetali redom inace ekipa me prijatno iznenadila kako se borila samo igra protiv holandije nije bila na tom nivou valjda ce tako nastaviti u kvalifikacijama za oi kad se vrati andrea sa kristinom da se menjaju u igri bice mnogo lakse
     (sele, 11. decembar 2019 12:10)

    # Link komentara

  48. Браво краљице и Орлице а сада у борбу за визу за Токио.
    (Рајко Четник, 11. decembar 2019 12:09)

    # Link komentara

  49. Bravo za devojke svaka cast za borbenost,samo smo protiv Holandije imale los dan,protiv Norveske su nas pokrale sudije,ova ekipa ima problem sa krilima koje nisu ni prosecne,zato su nam bekovi odlicni,a pivoti i golmani vrhunski,mnogo nam fali Katarina Krpez,mislim da bolje igramo bez Lekiceve iako je klasa.Devojke su dale sve od sebe na S.P.imati 5-1-2 je veliki uspeh a svi pljuvaci nasih devojaka umesto glupih kritika treba da im skinu kapu.Srbija u Tokiju!
    (srdjan, 11. decembar 2019 12:08)

    # Link komentara

  50. Nerešen rezultat vodi i Norvešku i Nemačku u polufinale SP. Ja na vreme uplatio singl na X u tom meču, (kvota 9), hvala unapred kladionicama.
    Teško ćemo izbeći Crnu Goru u borbi za 7. mesto, a one nam po tradiciji nikako ne leže, jer igraju daleko najgrublji rukomet na ovom prvenstvu.
    (dokoni kladioničar, 11. decembar 2019 12:06)

    # Link komentara

  51. Ne može bez drame, ne može bez nervoza. Fali nam fizička pripremljenost za ozbiljnije domete. Imamo snagu za 40 minuta i posle duša u nosu. Otuda i pad koncentracije i tehničke greške. Moglo je i moralo lakše, ali ipak je na kraju ispalo dobro. Danska je odigrala bolje drugo poluvreme, mnogo čvršće u odbrani i koristile su ono što najbolje znaju, brzina, bez previše kalkulisanja. Na kraju nas je i malo sreća pogledala. Treba i to zaslužiti.

    U svakom slučaju, sjajna druga faza. Nisam verovao nakon onakvog poraza od Holandije, ali izgleda da se nešto ipak popravlja. Čestitam devojkama i stručnom štabu na odličnom rezultatu, ali isto tako treba neke stvari još popraviti i dovesti u red.

    Igra u prvom poluvremenu je bila skoro pa briljantna. Napad je funkcionisao besprekorno, odbrana odlično. Kaća, Kristina, pivoti, briljantan meč danas. Bekovi su mogli malo bolje i koncentrisanije, naročito Lavko. Stojiljković odlična. Na kraju svega jedno jako dobro prvenstvo i nadam se dobra osnova za dalje. Sada se treba plasirati na OI. Devojke su to svojim zalaganjem zaslužile. Posle dosta vremena mogu to da kažem.
    (Gde ja živim, 11. decembar 2019 12:05)

    # Link komentara

  52. ako Nemice izgube naše su obezbedile kvalifikacije za OI.

    ako Nemice ne izgube, onda naše igraju za sedmo mesto koje vodi u kvalifikacije.

    ako izgubimo za sedmo mesto, osmo ne vodi, ali čitao sam da kontinent koji bude najuspešniji na prvenstvu dobija još dve reprezentacije u kvalifikacijama a to je Evropa. E sada kapiram da se tada gleda neka rang lista koja će odlučiti koje su to dve reprezentacija ali ne znam kako stvari tamo stoje. tamo je verovatno Danska ispred nas, ne znam koji smo mi, morali bi biti među dve najbolje koje se nisu kvalifikovale na OI i u kvalifikacije, da bi tako igrače kvalifikacije.

    nerešeno Nemačke i Norveške oba tima vodi u polufinale, a nas u borbu za sedmo mesto i to me najviše brine.
     (Ako ćemo realno, 11. decembar 2019 12:05)

    # Link komentara

  53. Ljudi moji goreg igraca od Jelene Lavko vec duze vreme nisam video jeste da mi nemamo neki kontinuintet nemamo neku reputaciju ali ovo je strasno!!! Neverovatan je ovaj trener kad je takvom igracu dao kapitensku traku kad god igramo protiv neke ozbiljnije ekipe ona se ne vidi nje nema!!! Sto bi se reklo od kusura napravili veresiju tako se moze opisati danasnja utakmica, kao kapiten ne sme da preuzme odgovornost sa pozicije desnog beka ne sme da sutne sto je smesno ima 28 godina sad treba najvise da pokaze, apsolutno da bude zahvalna J.Stoiljkovic jer sa povredom vredi kao DVE LAVKO!!! Liscevic gresi ali se trudi popravlja stvari doprinosi igri ali zato Lavko ne sme ni da pokusa pa jedva sedmerce pogadja a kad se setim kako Krpez izvodi sa kojom lakocom kako se pravi kapiten nosi sa pritiskom kako ima karakter onda nema smisla gledati Lavko na terenu!!! Svaka cast Sladji Pop-Lazic, Zeljki Nikolic i Dragani Cvijic jer su ceo turnir fenomenalno odigrale naravno uz iskusnog golmana kakav je Tomasevic!!! Apsolutno Srbija moze da pobedi bilo koga bilo kad bilo gde ali pod hitno promena kapitena pa i desnog beka selektore daj nekog igraca koji sme da preuzme odgovornost i ko zna koliko moze a ne ovako malo je falilo da izgube kako danas tako i protiv Nemacke jer Liscevic i Stoiljkovic nemaju podrsku desnog beka nemamo golove sa desnog beka veoma bitne pozicije u rukometu!!!
    (HGH, 11. decembar 2019 12:04)

    # Link komentara

  54. Bravo devojke
    (shone bjelovacki, 11. decembar 2019 12:03)

    # Link komentara

  55. Bravo srpske lavice ostaviliste protiv Dankinja vase srce. a vi koji nevolite rukomet nemojte ni pratiti. Ostavite nas koji voli rukomet i pratimo svoju selekciju Srbije. Jos jednom hvala lavice sto ste nam za celo ovo svetsko prvenstvo Vasom igrom i borbom dasmo mogli da uživamo. Sad da Nemice izgube ali plašim se da ne bude mujiavine da odigraju nerešeno pa da Nemice bude treće kako god bude Viste za nas herojke i ponos Srbije samo nepred do novi pobeda.pozdrav
    (zdravkogf, 11. decembar 2019 11:57)

    Druze sve je tako, stvarno su lavice ali cisto zbog tebe, obrati malo paznju na pravopis. Daje komentaru na težini.
     (kadnezelispriznatiistinu, 11. decembar 2019 12:01)

    # Link komentara

  56. Bravo za devojke! I da su bile poražene u ovom meču niko im ne bi trebao prigovarati! Da li je ovo zaista neki pomak u ženskom rukometu posle toliko vremena ili sve kratkog daha? Ako se zanemari loš dan protiv Holanđanki, i navijačko suđenje protiv Norvežanki u prvoj fazi šteta što se u drugi krug ušlo bez bodova. Sada ne bi navijali za Norvežanke da dobiju Nemice. Ako se ipak dočepaju kvalifikacionog turnira naše bi trebalo da se kvalifikuju prvo jer iz grupe idu dve ekipe, drugo protivnice na kvalifikaconom turniru će biti daleko manje kvalitetne od ovih na svetskom prvenstvu. I da ne zaboravim: odsustvo Andree Lekić se uopšte nije primećivalo. Ne znam kolika je nužnost pozivati je više u nacionalni sastav s obzirom da je "87 godište a ne mogu se setiti nekih njenih briljantnih partija u kontinuitetu u reprezentaciji.
    (komnen barjaktar, 11. decembar 2019 11:59)

    # Link komentara

  57. Bravo srpske lavice ostaviliste protiv Dankinja vase srce. a vi koji nevolite rukomet nemojte ni pratiti. Ostavite nas koji voli rukomet i pratimo svoju selekciju Srbije. Jos jednom hvala lavice sto ste nam za celo ovo svetsko prvenstvo Vasom igrom i borbom dasmo mogli da uživamo. Sad da Nemice izgube ali plašim se da ne bude mujiavine da odigraju nerešeno pa da Nemice bude treće kako god bude Viste za nas herojke i ponos Srbije samo nepred do novi pobeda.pozdrav
    (zdravkogf, 11. decembar 2019 11:57)

    # Link komentara

  58. Nas tim je zivi dokaz koliko prenose je poena iz prvog kola nemaju nikakvog smisla. Cemu uopste prolaz 3 plasiranog ako su mu odmah oduzete sve sanse?!

    Inace zenski rukomet nam je dobar. Da su nam sve igracice u formi kao skandinavke i da igramo brze medalje bi bile tu. Tako razliku prave samo one najbolje a ne ceo tim. Zasto vise lopti ne
    Ide na krilo Sanji Radosavljevic?! Gde je bila PopLazic u utakmicama protiv Holandije i Norveske?! I jos nesto ja sam ubedjen da nase zene treba da vode zene treneri. Dobedite vise neku skandinavku!
    (sasa, 11. decembar 2019 11:55)

    # Link komentara

  59. stvarno steta sto ne mogu da se bore za neku od medalja a zasluzile su,u svakom slucaju svaka im cast i idemo do ispunjenja cilja,a to su olimpijske igre
     (neko, 11. decembar 2019 11:53)

    # Link komentara

  60. Bravo za devojke,a pogotovo Kristinu Lisčević
    (Dule, 11. decembar 2019 11:51)

    # Link komentara

  61. U drugom Danska pojacava, zao mi je sto ovo kazem ali gubi Srbija.
    (Davor Pg, 11. decembar 2019 10:31)

    Jel ti još "žao" zemljače?
    (pivljanin, 11. decembar 2019 11:48)

    # Link komentara

  62. Danska nezasluzeno izgubila pobedu..
    (Rounder, 11. decembar 2019 11:48)

    # Link komentara

  63. i bas glup sistem u grupi gde nemas slabih ekipa ti sa dve pobede i jednom neresenom mozes biti cak cetvrti
     (sele, 11. decembar 2019 11:47)

    # Link komentara

  64. Ми имамо жешћих менталних проблема. У свакој утакмици где добро кренемо, развалимо противника, поведемо 5,6 разлике, следи стрмоглав психолошки пад. Деконцентрација, страх, несигурност, губљење самопуздања. Тако је било и против и Норвешке и против Немачке и данас против Данске. То није случајно. Да нам је "неутралисати" мозак, довести га у "зомби"-мод, ми би лако дошли до финала. Овако, биће напето за 7. место.
    (Психолог, 11. decembar 2019 11:46)

    # Link komentara

  65. Norvežanke - nemicama: da vam pustimo nerešeno, il' da vas bijemo ...
    (Alias Pera, 11. decembar 2019 11:46)

    # Link komentara

  66. Najbolje odigran turnir jedne naše rukometne selekcije u zadnjih 10 i kusur godina,ne računam ono kada smo bili domaćini.Devojke bi igrale polufinale da nije bilo one sudijske krađe u meču sa Norveškom.Neverovatno mi je da u kolektivnom sportu,na velikom takmičenju ne postoji četvrtfinale.E sad,daleko smo još od kvalifikacija za OI,plašim se da bi Norveška i Nemačka mogle da dogovore X,jer to obe selekcije vodi u polufinale,a Srbiju ostavlja u borbi za 7 mesto.To znači tešku utakmicu protiv Crne Gore ili Švedske,za kvalifikacioni turnir.Bez obzira kako se sve završi,devojkama i treneru svaka čast!!!
     (goran, 11. decembar 2019 11:44)

    # Link komentara

  67. kakva steta sto u prvi krug nismo bolje prosli sad su devojke digle formu i sto je vazno ne predaju se valjda ce i u kvalifikacijama za oi tako igrati
     (sele, 11. decembar 2019 11:44)

    # Link komentara

  68. Kako se ovaj narod povampiri i naprasno počne da prati ženski rukomet ili neki sličan nebitan sport. I kad izgubimo i tada se to predstavi kao uspeh jer su prošli na OI koje naravno neće osvojiti.

    Čim se završi ovo takmičenje ženski rukomet ide u fioku i izvući će ga narod tek za iduće neko takmičenje. Do tada će pratiti samo fudbal i košarku kao što se i radi inače.
    (Miloš, 11. decembar 2019 11:43)

    # Link komentara

  69. Bravo za dejvoke. Sjajnim igrama u drugoj fazi turnira i više su nego zaslužile OI. Da nije ovako glup sistem takmičenja još bi bile u borbi za medalju. Jako je nepravedno da tim koji zabeleži dve pobede i remi iz tri meča, u drugoj fazi takmičenja, gde nema slabih protivnika, nema šansu da se bori za medalju. Ipak nije mala stvar ni biti među šest najboljih na svetu. Posebno kada se u obzir uzme, blago rečeno, katastrofalno stanje u srpskom klupskom rukometu.
     (Del Piero#10, 11. decembar 2019 11:42)

    # Link komentara

  70. Ne može bez drame, ne može bez nervoze, ne može lako nikako. Fali nam bolja fizička pripremljenost. Nemaju snage, dosta su i rovite, a to sve utiče na koncentraciju. Na kraju je sve ispalo dobro, štaviše odlično. Dankinje su zaigrale čvršće, mi smo popustili sa čvrstinom u odbrani i previše smo lakih golova dopustili. Jednom i sreća da nas pogleda.

    Čestitke na rezultatu i fenomenalnih 20-ak minuta u prvom poluvremenu. Naročite čestitke za Kaću, Kristinu i pivote. Odlična utakmica danas. Bekovi su morali malo koncentrisanije i pametnije da koriste neke situacije. Kako je sve izgledalo u onom meču protiv Holandije na kraju se fenomenalno završilo. Iskreno se nadam da će devojke proći na OI. Zalaganjem su to apsolutno zaslužile. Posle nekoliko godina da i to izgovorim.
    (Gde ja živim, 11. decembar 2019 11:42)

    # Link komentara

  71. Ja im se izvinjavam mislio sam da ce izgubiti sve tri u drugom krugu a one nisu porazene ni jednom.Zasluzuju olimpijske igre
     (duledudule, 11. decembar 2019 11:40)

    # Link komentara

  72. Čestitke na ovom rezultatu.
    Čudna igra kada je rezultat bio +2 !?

    Ostajem kod svog mišljenja da je rezultat mnogo bolji od svega drugog u rukometu !

    Ne postoji dobra volja da se krene prema boljoj organizaciji, statusu igračica i svemu drugom !

    Realnost je tužna !
    (Fer !, 11. decembar 2019 11:40)

    # Link komentara

  73. @Tex Willer Pa sta!? Ne pratis...
    (Jumko, 11. decembar 2019 10:54)
    Pa ništa, pratio - ne pratio.Kako smo odigrali nerešeno Nemicama je sada
    dovoljan i bod protiv Norveške da nas izbace iz kvalifikacija za OI što bi tebe sigurno obradovalo.
    (Tex Willer, 11. decembar 2019 11:40)

    # Link komentara

  74. Nakav bedak kad se ovo prati na medijima kao prva vest
    (Maks, 11. decembar 2019 10:53)
    Kakav bedak kad hoces da ispadnes pametan, a ono...
    (Toto ko tunjo, 11. decembar 2019 11:38)

    # Link komentara

  75. Svaka cast devojkama na borbenosti i plasmanu u kvalifikacije za olimpijske igre. Da su ova dvojica sudila protiv Norveske sad bi nasa reprezentacija bila u finalu.
    (Bezanija, 11. decembar 2019 11:38)

    # Link komentara

  76. @Jumko 10:58

    Sine, imaš još da učiš. Elem sredinom 2. poluvremena ponovo imamo +2, igračicu više, loptu gubimo, primamo gol i naša igračica dobija 2 minuta. I sve to za 35 sekundi, nakon čega Dankinje preuzimaju i rezultastku incijativu. Ovo je STVARNO za dublju i ozbiljniju analizu. Da mi je zaviriti u taj mozak.
    (Ovo je za dublju analizu, 11. decembar 2019 11:36)

    # Link komentara

  77. najgluplji sistem takmičenja koji sam ja gledao na nekom takmičenju u životu
     (pera kojot zvani super genije, 11. decembar 2019 11:34)

    # Link komentara

  78. Ma, bravo, majstorice, dušice naše! Idemo u borbu za povratak u divni Japan, zemlju veštine i časti. Srećno!
    (olja, 11. decembar 2019 11:33)

    # Link komentara

  79. Јел може неко да објасни шта следи даље, јел су се пласирале у квалификације за Олимпијске игре или су обезбедиле директан пласман без квалификација? Много штурих информација са разних страна.
     (Maka, 11. decembar 2019 11:33)

    # Link komentara

  80. U drugom Danska pojacava, zao mi je sto ovo kazem ali gubi Srbija.
    (Davor Pg, 11. decembar 2019 10:31)
    Jesi se ponadao?
     (Mozzart, 11. decembar 2019 11:32)

    # Link komentara

  81. Bravo devojke!

    Kiki opet resava kad je najbitnije!
    (D, 11. decembar 2019 11:31)

    # Link komentara

  82. Idemoooo kakav turnir igraju devojke SVAKA CAST!!! Ovo je nešto najbolja što sam gledao od našeg rukometa u poslednjih 20 godina. Još jednom SVAKA ČAST, ali nema kraja sada navijamo za Norvešku.
     (Blue moon 1868, 11. decembar 2019 11:30)

    # Link komentara

  83. BRAVOOO!!! SRBIJA JE U POLUFINALUUU!!! DANSKA NE IDE U BARAZ ZA OI!!!
    (Mesecina mesecina lol lol, 11. decembar 2019 11:30)

    # Link komentara

  84. Smarate sa njima
     (Cargo, 11. decembar 2019 11:30)

    # Link komentara

  85. Komentatori pisu prema svojim emocijama iz krajnosti u krajnost. Od Hvalospeva do provlacenja kroz blato. Od idealizacije do realnosti. Od zveda do zone sumraka. Takvi smo uvek i u svemu, samo emocije nista racio.
    (ne_tako, 11. decembar 2019 11:26)

    # Link komentara

  86. Eto ga ponovo, mislim na slovensko/pravoslavni mentalitet na delu kao posledicu katasrofalnog straha od samoindukovane inferiornosti od bilo cega zapadnog. Izuzetak je samo Novak. Kompleksi prave frustraciju a ona poraze.
    (naravno, 11. decembar 2019 11:21)

    # Link komentara

  87. Ko zove ovu Lavko u reprezentaciju? Devojka je totalno bezopasna I nema nikako znanje.
     (Vejn mejn, 11. decembar 2019 11:20)

    # Link komentara

  88. Za analizu je Strajnićevo "komentarisanje". Sačuvati zvuk, bez slike, kao "dokument" dominantnog narativa u Srbiji 2010-tih. Naricanje, kuknjava ...
    (Djorgo, 11. decembar 2019 11:19)

    # Link komentara

  89. Psiha, zdanju je igraju kao da im život od ovoga ovisi.
    Gubimo sa 2 gola
    (Danac, 11. decembar 2019 11:16)

    # Link komentara

  90. @jumko cekaj ti mislis da znas nesta o sportu??? Pljuvac Srba na svakoj vesti ,covek koji nije napisao dva komentara u zivotu da nije uperen protiv Srba (svojih suseda), koji misli da ako napise da Djokovic nema pojma da misli da zna nesta ? Samo je pitanje u celoj prici kako te nije sram uopste nekoga ovde prozivati
    (dosta vise ovih jadnika iz komsiluka, 11. decembar 2019 11:15)

    # Link komentara

  91. Nakav bedak kad se ovo prati na medijima kao prva vest
    (Maks, 11. decembar 2019 10:53)

    Bedak a !? Pa čim komentarises, i ti pratiš, barem toliko da dodjes da napises glupost.
    (JPR24, 11. decembar 2019 11:02)

    # Link komentara

  92. @Ovo je za dublju analizu Kako Dankinje nisu uspele odmah na pocetku da igraju kao od 23. do 28. minuta, rutinski bi dobile... Ili kada su imale igracicu vise kod minus 3 nisu dale gol nego iz kontre dobile za plus 4 Srbije itd itd? Jos jednom, za analizu je koliko nemate pojma o sportu, igri, gledate na nebitne segmente i mislite da uvek sve zavisi od nas! To je za analizu!
     (Jumko, 11. decembar 2019 10:58)

    # Link komentara

  93. Kako glup sistem takmičenja, na kome rukometaši istrajavaju. Zašto četiri ekipe ne idu u četvrtfinale? Time se maksimalno eliminipše uticaj žreba.
    Ispada da sa tri pobede u drugom krugu nemapš nikakve šanse.
    (Knez Miškin, 11. decembar 2019 10:56)

    # Link komentara

  94. Ovo komentatorovo 'praviti faul' je na nivou totalne neznalice.
    (Danilo, 11. decembar 2019 10:56)

    # Link komentara

  95. E da nam je vise Liscevic. Ova skace ko rumunka Neagu! :) svaka cast!
    (sasa, 11. decembar 2019 10:55)

    # Link komentara

  96. @Tex Willer Pa sta!? Ne pratis...
     (Jumko, 11. decembar 2019 10:54)

    # Link komentara

  97. Nakav bedak kad se ovo prati na medijima kao prva vest
    (Maks, 11. decembar 2019 10:53)

    # Link komentara

  98. Ajmo Srbija do kvalifikacija za Olimpijske igra,naaaaapred,pisem na 14:12.
     (Ogysa, 11. decembar 2019 10:52)

    # Link komentara

  99. za sve ovo je zaslužan doktor rukometa Obradović.

    jednostavno je čoveka trebalo mnogo ranije dovesti i on bi do sada već igrao polufinala sa ovom reprezentacijom. još da je Lekić ovde.

    ovako mu je trebalo dve godine da postavi igru, ispravi greške, upozna igračice i one njega.

    sem meča protiv Holandije, sve ostale smo igrali vrlo dobro. sa skandinavkama smo već egal, videli smo to protiv Norveške od koje smo jedva izgubili i protiv Danske danas bez obzira na ishod na kraju.

    samo nam je Holandija nerešiva enigma jer igraju mnogo brzo. a vidim iz druge grupe da je Rusija brutalno jaka, nas su dobili na pripremama u Koreji 15-20 golova. to bi trebalo da bude finale.
     (Ako ćemo realno, 11. decembar 2019 10:43)

    # Link komentara

  100. Na našu žalost i ako pobedimo Dansku a Nemice dobiju Norvešku/što i nije tako nerealno/ mi smo tek četvrti.
    (Tex Willer, 11. decembar 2019 10:42)

    # Link komentara

  101. Stvarno smo neverovatni. Malo ko im mozak kao mi. 50 sekundi do kraja poluvremena, +4 za nas, lopta za nas. Citavo dobro poluvreme, uspevamo urnisati za ZADNJIH 50 sekundi. I na kraju Dankinje imaju sut za samo 2. Neverovatno. Koncentracija? Disciplina? Mentalitet? O cemu se radi?
    (Ovo je za dublju analizu, 11. decembar 2019 10:42)

    # Link komentara

  102. Na kom kanalu je prenos
     (BONGO, 11. decembar 2019 10:40)

    # Link komentara

  103. Gledao sam utakmicu protiv Norveške, naše su ih razbijale!!! Minimum 5x bolje su bile, ali onda stupa sudija na scenu, izbacuje naše mislim 2x po 2 min u jednom trenutku, za ostalo da ne pričam i tu smo ispustili polufinale. Svaka čast za borbu i Tomašević za odbrane!
     (Pomoravac, 11. decembar 2019 10:38)

    # Link komentara

  104. U drugom Danska pojacava, zao mi je sto ovo kazem ali gubi Srbija.
    (Davor Pg, 11. decembar 2019 10:31)

    # Link komentara

  105. Ovaj sistem u rukometu je prilično glup. Pobediš sve tri utakmice u drugom krugu, pa i dalje ne možeš proći grupu. Obično dobar deo timova u taj deo takmičenja i ulazi bez ikakvih ambicija. Bolje da naprave eliminacioni sistem posle prve faze umesto ove gluposti.
     (dex, 11. decembar 2019 10:31)

    # Link komentara

  106. molim rts da dodeli strajnicu nacionalnu penziju pod uslovom da vise ne prenosi nista
     (mile, 11. decembar 2019 10:30)

    # Link komentara

  107. Nazalost, bojim se da necemo sacuvati prednost. Napred Srbija!
    (Danac, 11. decembar 2019 10:29)

    # Link komentara

  108. Koja pozitiva, kontao sam nece uspeti da se sastave bez Lekic, ali svaka im cast, i da ispadnu jake su ko zemlja. Bravo
     (MRc, 11. decembar 2019 10:26)

    # Link komentara

  109. Nista od sportskih penzija ovog puta, ali bice prilike vec dogodine na ev.prvenstvu.
    (aleks, 11. decembar 2019 10:23)

    # Link komentara

  110. Steta za prvu fazu. Iskreno, pozitivno sam iznenadjen.
     (maradona, 11. decembar 2019 10:19)

    # Link komentara

  111. svaka čast devojkama. nemam ni jednu zamerku, bore se maksimalno. ovu Dansku gazimo, da smo iskoristili dva sedmerca već bi vodili 7 golova. sad je 8-3.

    čini mi se da je Holandija namerno pustila Dansku da bi imali šanse za četvrto mesto u grupi, jer su tada praktično već bili u polufinalu jer ne ide mi u glavu kako je Danska mogla da dobije onu atomsku Holandiju.
     (Ako ćemo realno, 11. decembar 2019 10:19)

    # Link komentara

  112. Jel nas pobeda protiv Dankinja vodi direktno na OI ili u kvalifikacije , meni se cini da sam ranije procitao da se ide kroz kvalifikacije ?
    (Kengur, 11. decembar 2019 10:15)

    # Link komentara

  113. samo naored
     (Poslednji Samuraj, 11. decembar 2019 10:13)

    # Link komentara

  114. Španci sude?
     (du@x, 11. decembar 2019 10:12)

    # Link komentara

  115. Ima li neka vest o karmelu danas, zabrinut sam
    (Radovan, 11. decembar 2019 10:12)

    # Link komentara

  116. Au, sudije iz Spanije... Pokrasce nas! Mrze nas! Da nisu takve sudije, ne bi bile na petom mestu u grupi!
     (Jumko, 11. decembar 2019 10:06)

    # Link komentara

  117. Šteta za propuštenom šansom u prvom krugu takmičenja.2 deo takmičenja su odigrale maestralno.Ako ništa za razliku od od prethodnih 30 godina bilo je igre...
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 11. decembar 2019 10:05)

    # Link komentara

  118. Bog Otac!
     (coA, 11. decembar 2019 10:04)

    # Link komentara

  119. Штета, девојке су показале срце
     (Candyman, 11. decembar 2019 10:02)

    # Link komentara

  120. Ko sudi?
     (Jumko, 11. decembar 2019 10:00)

    # Link komentara