1. Nole samo napred prestici ces ti Federera jer ja verujem u tebe i nocu ne spavam ustajem da gledam te i volela bi da te vidim nekad uzivo ali su zelje jedno a mogucnos je drugo.ja sa mojih 57 godina verujem u tebe da ces biti najuspesniji teniser svih vremena i samo napred guraj i ne obaziri se sta zluradi ljudi pricaju i komentarisu .Samo napred
    (Aki, 26. novembar 2019 07:41)

    # Link komentara

  2. Na zalost, plasim se da ce ostati najveci luzer u tenisu. Imati ociglednog potencijala za goat-a a ostati treci je jadno. Prosto je neverovatno da se on time zadovoljava, kukavicka igra protiv svajcarca nedavno to dokazuje. Pa covece, napadni ga jednom ljudski u zivotu! Kako ti nije dosadno da se stalno branis kao jadnik! I poslusaj oca bar jednom, on izgleda vise zeli tvoj uspeh od tebe samog.
    (Gil Scott Heron, 26. novembar 2019 05:36)

    # Link komentara

  3. Pre neki dan su i švajcarski mediji analizirali Federerovu godinu. Sličan zaključak su doneli: Uspešna sezona ali moglo je bolje. Skromni Švajcarci! Realno, da Nole ima 27 godina bili bi mi srećni kako mu je protekla 2019. Ovako polako shvatamo da od 20 GS nema ništa, a verovatno ni od 310 nedelja kao broj jedan. Da li je mogao da ostvari ta dva cilja? Pa verovatno nije. Ili jesi ili nisi, to je cela filozofija.
     (Dragan, 25. novembar 2019 16:46)

    # Link komentara

  4. O neuspešnoj sezoni sa dva osvojena GS je bezobrazno pričati. Naši ostali igrači i mnogi svetski takođe, zaokružuju uspešne karijere bez ijednog GS finala. Opet, da nešto fali u Novakovoj igri u odnosu na ranije godine, fali. Uzmimo u obzir i objektivne okolnosti, nije više u naponu snage. Mlađi igrači u tome vide svoju šansu i nadaju se dužim i fizički zahtevnijim mečevima. Svakim sledećim susretom razlika u takvim mečevima očekivano će ići na stranu mlađih igrača. Niz sitnijih i krupnijih povreda koje se vuku godinama, zamor materijala je neminovan posle toliko godina igre na nivou na kojem je Novak igrao. Povrede se logično prikrivaju, zbog konkurenata itd, dok mogu. Onda isplivaju, kao na USO. Motivaciju nije uvek lako pronaći koliko god to nailazilo na nevericu i kritike. Stvari koje takođe u bitnoj meri utiču na rezultate, su događaji iz privatnog života. Niko od nas ne zna, niti treba da zna šta je u njegovom privatnom životu. A svi mi znamo iz ličnih primera da u svakoj porodici postoje turbulentni periodi. Uprkos svemu, Novak je istinski šampion i rođeni pobednik i duboko verujem da nije rekao poslednju reč u teniskim uspesima.
    (Konfučije, 25. novembar 2019 16:35)

    # Link komentara

  5. Hvala B92, lepa rekapitulacija. Opet se setiti i pogledati detalje sa Vimbldona...kakav je to mec bio i kakvo iskustvo za mene, kao gledaoca-neprocenljivo. Gledao sam skoro sve Novakove najvece meceve pocev od Conge 2008-e u studentskom domu pa onda cuvene 2011e, pa AO 2012 ...al ovo finale je bilo neverovatno, protiv one engleske rulje koja sebe zove nekakvom elitom bilo je neverovatno. Ulepsao je godinu sa tim definitivno. Sada je najbitnija medjusezona, dobre pripreme, dobra rehabilitacija i tela i uma i onda jako odmah, nema vise propustenih sansi ako misli biti najbolji. Prvo mesto nece tako lako doci, bar do sljake jer ni Nadal ne brani nista al AO nek se osvoji pa ce sve ostalo lakse. Srecno Nole pa dogodine sa tobom u nove uspomene.
     (Djenka, 25. novembar 2019 15:34)

    # Link komentara

  6. Kad ode Novak,sanjacemo da neki nas igrac osvoji bilo kakav turnir!
    (lale, 25. novembar 2019 14:05)

    # Link komentara

  7. Mislim da Novak u narednok godini mora da poradi na zavrsavanju meceva, cesto se dogadjalo da se opusti ove godine i protivnik okrene ceo mec
     (tennisman, 25. novembar 2019 12:48)

    # Link komentara

  8. Neka naredne 3 godine uzima po 2 GS trofeja i neka pola godine bude na prvom mestu i ja presrećan.
     (Vlad Rad, 25. novembar 2019 12:47)

    # Link komentara

  9. Ако је већ сада као 6 година млађи у равни са Федерером онда зашто да не вјерујемо да ће на крају каријере бити бољи од Федерера и бити најбољи свих времена? Да, можда се Новак више "троши" ал ипак још доста тога може освојити. ЈА ВЈЕРУЈЕМ. 👍
     (ДЕЛИЈА🔴⚪, 25. novembar 2019 12:39)

    # Link komentara

  10. "Mora da popravi igru na mreži u 2020".
    Pa igra na mreži se gradi godinama, Novak je svoju doveo na solidan nivo. Ono što mora da popravi je nivo igre. Većinu mečeva je izgubio, jer je protivnik imao svoj dan, a Nole igrao presporo. Igrao je sigurnu igru vrlo često ove sezone, na svakom turniru barem dva meča. Ono što se promenilo je upravo trenutak takvih mečeva. Pre bi Novak u četvrfinalu naleteo na Congu ili Nisikorija koji meč izgube pre izlaska na teren. Sada su tu neki novi klinci, koji su dosta kvalitetniji od njih, veruju u pobedu.
    Ipak kada je Novak na 80 posto forme bolji je od svih. Kada je na 100 posto kao u Australiji, čak ni jedan Nadal koji je do finala odigrao perfektno, nema šta da traži na terenu.
    Da bi konstantno bio na maksimumu mora više i da trenira. On je ovu 2019 odigrao kampanjski. Pred gren slem diže formu, ostatak dokle stigne. E sad je samo pitanje da li odigrati 2020 na maksimumu i možda rizikovati sa povredom nekom ili zamorom, ili odigrati "solidno" kao 2019.
    Moje mišljenje je da može za 10 posto više, ne baš na maksimumu, ali bilo bi dovoljno za bolju sezonu.
    Verujem u Novaka da on zna ovo mnogo bolje od mene.
    (Jole, 25. novembar 2019 11:49)

    # Link komentara

  11. ahaha, genijalno.
    pa jos dve ovakve "turbulentne" sezone i novak pobija sve bitne rekorde! :)
    (vrg, 25. novembar 2019 10:27)

    Aha.
    A ostali će da skrste ruke i neće da osvoje ništa.
    (Stvarno genijalno, 25. novembar 2019 11:28)

    # Link komentara

  12. Одличан текст, а да се не лажемо важи за Новака скоро кроз целу каријеру. То његово повлачење ручне и некави чудни експерименти су оно што нас навијаче излуђује. Нико од нас нема уопште дилему да је један од највећих коју је ову игру играо, али зашто стаје и крене са некавим својим моментима то никад нећемо схватити. Опет упркос свим могућим околностима које су против њега, тек се онда може рећи да је један од најбољих. Долазак из мале земље под санкцијама, проблеми са новцем, проблеми са дисањем и глутеном, и опет фантстична каријера, немогуће му је не одати признање као једном од најбољих. И ово што је до сада урадио је фантастично, али се надамо да ће бити у стању да направи још тај мали корак, али задњи да би постао можда и највећи. Ти задњи кораци су најтежи, и требаће му додатни напори и концентрација. Наравно и здравље и мир, што му велика већина нас и жели, највише због њега а не због нас, јер он је сам тај који се за све борио и изборио и заслужио све.
    (mr, 25. novembar 2019 11:12)

    # Link komentara

  13. Bilo je i boljih igraca na ovim prostorima samo se o njima nije toliko pisalo....
    (Straight Outta München, 25. novembar 2019 09:30)

    Ako si mislio na tenis, onda navedi neko ime?
    (Milan_PT, 25. novembar 2019 10:53)

    # Link komentara

  14. Jeste tekst o Đokoviću, ali činjenica da je Rafa u januaru bio počišćen a sada je prvi sa 2 GS titule, je fascinantno. Najveći borac u istoriji sporta.
    (milwood, 25. novembar 2019 10:53)

    # Link komentara

  15. Deri Nole u 2020.
     (Svrca, 25. novembar 2019 10:52)

    # Link komentara

  16. Sledeća sezona - teško da bih se mogao kladiti na novakove rezultate naredne godine. Tekst je iače odličan i u velikoj meri se slažem. Novak može da odigra na turniru odlično npr do finala i onda da se ne pojavi ufinalu (kao npr. Pariz i London krajem 2018). Može i da odigra par jako loših turnira (manje više svi Mastersi na američkom tlu, kao ove godine). Može da odigra ključni meč protiv jakog tenisera (npr četvrtfinale ili polufinale) tako što ga oduva u prvom setu, a onda igra neprepoznatljivo u preostala dva (npr. Sinsinati i Šangaj ove godine). Može odlično da servira jedan meč, a onda da mu stane servis u narednom meču (npr. London ove godine). Može da odigra agresivno i razbije protivnika preciznim i jakim udarcima, a može da igra i krajnje defanzivno, sa visokim i plitkim loptama i da izgubi meč (npr protiv Tima u Londonu). Može da riternira dobro na nekoliko turnira, a onda da mu ritern potpuo stane i to na portivnikov drugi servis (opet London ove godine). Može da izgleda motivisano u prva dva, tri kola, pa onda da u polufinalu ili finalu izađe skoz malodušan.
    Znači, sve je moguće. Mislim da onakve sezone kao što su bile 2011 i 2015 nećemo više gledati. Iz tog razloga bih potpisao da 2020 bude ista kao 2019 po pitanju osvoejnog broja GS i Mastersa. Ono što je i dalje činjenica jeste da je bitno da Novak bude zdrav, da bude motivisan i da dovoljno trenira. Ako jedno od ta tri apekta nedostaje, onda ništa od 2019-te, to je jedino izvesno.
    (Conan, 25. novembar 2019 10:48)

    # Link komentara

  17. Sledece sezone optimalan raspored:
    -jedan manji turnir u Aus (tipa Brizbejn) pa AO
    -IW i MIAMI
    -Barselona (500 na sljaci) pa RG
    -Kvins pa W pa OI (sve na travi)
    -ako nije blizu OI u terminu Sinsinati (ako jeste preskace) pa USO
    -ATP London
    Smanjuje broj turnira, a zadrzava motivaciju da osvoji sve i moze i do prvog mesta na kraju sezone. Kljucno je da ne igra masterse na sljaci jer u tom periodu treba da se sprema za travu (W i OI), a ti mecevi ga i najvise iscrpljuju tokom godine.
     (., 25. novembar 2019 10:45)

    # Link komentara

  18. ahaha, genijalno.
    pa jos dve ovakve "turbulentne" sezone i novak pobija sve bitne rekorde! :)
    (vrg, 25. novembar 2019 10:27)

    # Link komentara

  19. Iz dosadasnje Novakove karijere moze se zakljuciti jedno: da ne igra dobro u olimpijskim godinama (npr. 2012, 2016) a sada je na redu upravo ta..zasto je to tako ne zna vjerovatno niko..mislim da ce ova godina biti uspjesna ako uzme 1 GS medjutim iako sam njegov veliki navijac bojim se da nece uzeti nijedan..iako nisam vjerovao nikad u te price definitvno se nesto desava sa Novakom, neki problemi postoje a koje vrste to samo zna on i ljudi oko njega..jer kad je on motivisan on je nepobjediv tako da mi ova zadnja 2 poraza od Tima i Federera nisu jasna, ne zato sto ih je izgubio nego na nacin na koji ih je izgubio, pogotovo poraz od Federera.. mislim da onakav poraz nije se desio jos od njegovih tinejdzerskih dana..bukvalno razbijanje od strane protivnika! Mislim jedno a to je da je Novak propustio sansu da bude najbolji (GOAT) jer je imao sve da to zaista i bude..imao je igru, glavu, srce..sve! kad je on na 100% drugi moraju da budu na 150% da bi ga pobijedili a to dovoljno govori o svemu..ali sa njim se nesto desava, desavalo se i nazalost desavace se..sta je to zna samo on, mi necemo nikada saznati, mozemo samo da nagadjamo kao i novinar ovog lijepog teksta..jedno je sigurno: Novak je jedan o trojice najboljih u istoriji tenisa i to mu niko ne moze osporiti a da je mogao biti najbolji od te trojice, mogao je..Sportski pozdrav
     (daka pg, 25. novembar 2019 10:25)

    # Link komentara

  20. Bilo je i boljih igraca na ovim prostorima samo se o njima nije toliko pisalo....
    (Straight Outta München, 25. novembar 2019 09:30)

    Nisam Noletov navijač, uvek sam navijao za Federera. Ali koji je to, molim te, bio bolji igrač sa ovih prostora od Novaka?
     (Malkom, 25. novembar 2019 10:20)

    # Link komentara

  21. Malo duzi komentar...
    Osim finala Australije i pobede protiv Rafe to vise nije bio "onaj Novak". Cak i finale Vimbldona koje je pobedio, daleko je bio od onog' sto on zapravo moze ali sreca ga je malo pogledala, osvojio je Vimbl. ( zasluzeno ). Pad Nola krenuo je vec na njegovoj moze se reci omiljenoj turneji (Majami, Indijan Vels) gde osvaja 180 bodova. Sljaka tu i tamo, ono glavno je poraz od Tima uz onaj vetar u polufinalu RG. US Open lose, Americka letnja turneja lose, Pariz osvaja, osvezenje za sve i dobar znak ali jbg, London los... Medjutim iskreno, 2 GS, 2 Mast. Nije malo, pa Nadal je osvojio 2 GS, 2-3 Mast. Navikli smo na mnogo vise. Godine drugari, godine. Ali drze se kao lavovi. Verujem da ce Novak biti glavni favorit za Melburn, Rafa uzima RG. A za Wimbl. Sva trojica jednake sanse, od ove mlade garde ocekujem da neko uzme recimo US Open-obicno tamo su se desavala "iznenadjenja" ( Cilic, DelPo, itd ) .
    (Uros Dj., 25. novembar 2019 10:14)

    # Link komentara

  22. Federer je u poslednjih 9 sezona osvojio 4gs, Djokovic je prosle i ove sezone osvojio 4gs, i mi nezadovoljni...
     (Kendi, 25. novembar 2019 10:07)

    # Link komentara

  23. 2GS
    2Mastersa
    Malo??? Zamislite Tipsarevic ovo osvojio 2005.npr? Srecno Nole u 2020.
     (Rasta, 25. novembar 2019 10:00)

    # Link komentara

  24. Bilo je i boljih igraca na ovim prostorima samo se o njima nije toliko pisalo....
    (Straight Outta München, 25. novembar 2019 09:30)

    Kao npr ko?
     (železničar, 25. novembar 2019 09:58)

    # Link komentara

  25. Bilo je i boljih igraca na ovim prostorima samo se o njima nije toliko pisalo....
    (Straight Outta München,
    Mental facility
    (zorica, 25. novembar 2019 09:58)

    # Link komentara

  26. (romme, 25. novembar 2019 09:17)

    Aj ne blamiraj se, kad i ptice na grani znaju da te muka naterala da pratis tenis i to bas zbog Djokovica, nisi mogao da podneses njegov uspeh pa si poceo da navijas za Federera i Nadala
     (Durrr, 25. novembar 2019 09:47)

    # Link komentara

  27. 2019. ce biti upamcena po 40-15, najbolji mec u istoriji tenisa koji je pripao Novaku
     (Filip, 25. novembar 2019 09:43)

    # Link komentara

  28. Nikad vise necemo imati ovakvog sportistu, uzivajmo dok bude igrao jos ovih 5 godina
     (Iggy, 25. novembar 2019 09:41)

    # Link komentara

  29. Odlicna godina
    Osvojio Australiju(pobedio Nadala)
    Osvojio Vimbldon(pobedio Federera)

    Mislim da dobija Laureus nagradu za najboljeg sportistu sveta jer ipak je Vimbldon nesto posebno i plus na kakav nacin.
     (Drobnjak, 25. novembar 2019 09:39)

    # Link komentara

  30. Ako sledece godine uzme 2 GS , osvoji Sinsinati i obori rekord u nedeljama
    na prvom mestu onda ce to biti sezona
    iz snova
     (LJubo, 25. novembar 2019 09:34)

    # Link komentara

  31. Bilo je i boljih igraca na ovim prostorima samo se o njima nije toliko pisalo....
    (Straight Outta München, 25. novembar 2019 09:30)

    # Link komentara

  32. Sezona u kojoj je osvojio dva Gren Slema u dva, na svoj način, legendarna finala (jedno po dominaciji, a drugo po drami) ne može biti neuspešna. Idemo dalje. Još 4.
     (Vračarac, 25. novembar 2019 09:30)

    # Link komentara

  33. Nadam se da ce do kraja karijere Novak imati jos jednu 2015. ili 2011. i da ce to biti 2020.
     (Stefan, 25. novembar 2019 09:28)

    # Link komentara

  34. U sustini kad mu se igra,ne moze mu niko nista.
    (Fica, 25. novembar 2019 09:25)

    # Link komentara

  35. sezona odlična...aj' zdravo!!!
     (?, 25. novembar 2019 09:25)

    # Link komentara

  36. Odlična sezona, još dve-tri ovakve bi dobro došle.
     (bob, 25. novembar 2019 09:25)

    # Link komentara

  37. "Vetar, kiša i uslovi za igru na ivici regularnosti su ono čega se ljubitelji tenisa pre sećaju nego pobede Tima nad Novakom." To mozda "ljubitelji tenisa od 2011.", mi ostali, koji volimo ovaj sport, ne tupimo o stvarima koje nemaju veze sa tenisom i koje su iste za oba tenisera. Vetar, trava, prasina, skupljaci loptica itd. nam nisu presudni za ocenjivanje meca. Inace, korektan tekst. Pozdrav!
    (romme, 25. novembar 2019 09:17)

    # Link komentara