1. Šta da radi? Između ostalog da zabrani ocu da daje retardirane izjave poput one kako je njegov sin zaslužan da nas ne proglase genocidnim narodom!

    I da se ne duri kad gubi...
    (alkos, 19. novembar 2019 07:38)

    # Link komentara

  2. Treba da se upristoji. Da se ne dere na sudije i sakupljace loptica i posle izgubljenog poena. Ali on to opravdava sa "to su emocije i to jace je od mene". E pa onda i publika pokazuje emocije kad vidi nesto tako na terenu i zvizduci su jaci od njih.

    Pa onda glupo opravdanje ja sam sa prostora gde je izrazen temperament. Ma nemoj, a ostatak sveta je ravnodusan i hladan kao led. Ma daj bre, mani se i takvih izjava da je tvoj narod poseban.
    (Rover, 18. novembar 2019 22:29)

    # Link komentara

  3. С једне стране имамо западни подсвјесни презир према Истоку, а с друге стране Новака који дере мајице, урла, шаље срца и ситно подилази том истом Западу и ужасно их тиме нервира. Укратко или буди као Лука Дончић, стало са осмијехом, али причај само о радостима спорта; или буди као Иван Лендл, никад осмијех, никада ријеч, само понекад презирив поглед поблици. С публиком не комуницирај уопште, а с новинарима само врти исту причу у кратким реченицама и пусти се искрености и елаборација, а ево ти ПР спика: "волим тенис", "растао сам под бомбама", "породица, родитељи и тернери су ми сјајана подршка", "Рафа, Роџер, и сви други тенисери су сјајни", "Киргиос је будућност тениса", "даћу све од себе", "био је то добар меч", "вреднујем улогу новинара у спорту и друштву". Ништа урлање, дерање мајица; ништа срца, шале и духовитости - чувај то за своју дјецу... Буди мало cool.
    (Никола Р., 18. novembar 2019 20:44)

    # Link komentara

  4. Poštovali ga ili ne, on će i dalje da dere sve redom.
    (Zoranson, 18. novembar 2019 17:33)

    # Link komentara

  5. Potrebno je da prezimeni sufix IĆ zamijeni sa IX ili SON,ili RER.Slaveni( posebno juzni), jednostavno sukladno " nezvucnim" prezimenima( iz germansko anglosaxonske perspektive), tesko mogu biti globalno popularni, ma kakve rezultate pravili.
    (miki, 18. novembar 2019 15:45)

    # Link komentara

  6. da se zajedno sa bratom i guruom - rokne u vugla
    (kristijan g, 18. novembar 2019 13:55)

    # Link komentara

  7. Srbija je jedina koja nema turnira u tenisu iako ima igraca svetskog ranga.
    (Turnir, 18. novembar 2019 13:47)

    # Link komentara

  8. Djokovic je odlican teniser. Nase javno mnjenje bi volelo kad bi Djokovica svi voleli ali to jednostavno ne ide. Sa jedne strane su navijaci Federera i Nadala, koju su tu bili pre njega te isto kao i Nejmar nikad nece imati podrsku kao Ronaldo i mesi. Sa druge strane i u samoj zemlji ako je mislio da ima jedinstvenu podrsku trebao je da dobro promisli pre nego je zabadao prstom u oko isticuci svoje zvezdastvo, podrzavajuci Hrvate i imajuci snishodljiv stav prema zapadu.
    (Boki Bokvic, 18. novembar 2019 12:44)

    # Link komentara

  9. Ovi jedva docekali da ga iz nekog razloga sazaljevaju..sitne duse..a Novak u fazonu"Koliko ste platili da gledate mec?,gledacete al reprizu,caos sabani"
    (ivan, 18. novembar 2019 11:09)

    # Link komentara

  10. Новак никада несме изгубити из вида да је Лондон место одакле је потекло много невоља за Балкан и Србију. Не само у 21. век већ током читавог 20.века. А и раније. Много је Западњака изгубило зуба јер нису успели да придобију Србе да ринтају за њих. Зато то такво навијање треба да га чини поносним. Енглези воле само оне који им доносе корист. Дневну и дуговечну. Замислите само да се нека радничка рука рукује и прима честитке од њихових идола плаве крви. Ма нема шансе да га воле. Када то схвати Новак ће постати недостижан за све тенисере....
    (Света, 18. novembar 2019 09:12)

    # Link komentara

  11. E, apsurda: Đoković (i žena mu) onoliko se trude da se "pozapade" sa svojim nju ejdž životnim stilom - što je glavna moda među bogatima i slavnima (i praznoglavima) na Zapadu - ali ni to mu ne vredi.

    Što li se toliko upinju da budu oni što nisu? Što ne upražnjavaju svoj rodni životni stil, nego daj sve što je trenutno IN baš na Zapadu (akro joga, reiki, veganizam i slične prežvakane belosvetske budalaštine)?

    Što reče jedan - bio bi dopadljiviji da se nisi toliko trudio dopasti se svima.
    (zoki, 18. novembar 2019 00:30)

    # Link komentara

  12. Jednostavno Novak želi da ga svi vole i poštuju ali to je nemoguće. Jednostavno treba da prihvati da ga ne vole svi i da Rogera Federera više vole i poštuju.
    Ima i jedan čovek u Srbiji koji se iz petnih žila trudi da ga svi vole ali jednostavno nije tako. Oni koji ga vole, Vole ga iz interesa i
    sopstvene koristi a mnogi ga ne vole.
    (Ivan, 18. novembar 2019 00:26)

    # Link komentara

  13. @ (Mozda bi se nekom i dopao da se nisi trudio dopasti se svima, 17. novembar 2019 13:14)


    Zasto da Ivanisevic ili Safin ne budu 'popularni' kada nikome nisu bili trn u oku sa svojim jednim ili dva gren slema?? Da su ih imali 15-20 u kolekciji sigurno ih ne bi tako blagonaklono tretirali. Vecina ljudi, pa tako i vecina TE publike, se na jedan nacin ponasa prilikom svojih svakodnevnih aktivnosti a na dijametralno razlicit kada su pod velikim stresom, pritiskom i sl. pa sto bi Novak bio izuzetak. Ako su nekome svi drugi krivi za izgubljen mec - onda je to Federer. Na kojoj je to konferenciji za stampu, nakon meca koji je izgubio, izjavio jasno i glasno da je protivnik bio bolji? Uvek su neki morski razlozi, dok Novak pohvali protivnika. Ta publika, da ista oseca, za tenis pre svega, uzivala bi u sjajnim Novakovim poenima, bravurama na terenu, jer valjda se sport prati zbog magije vestine a starlete zbog njihove privlacnosti i umiljatosti. Svuda u svetu se smatra super sarmantnim i dobrodoslim progovoriti nesto na jeziku domacina ili bilo sta lokalno apstrofirati u pozitivnom kontekstu, i obicni smrtnici na svojim putovanjima to rade, pa sto ne bi i Novak. Naklonost puka se tako lepo moze isprojektovati i izdizajnirati od strane umesnih, jakih i bogatih, i prosto je neverovatno da nekim ljudima to nije kristalno jasno.
    (Vanja, 17. novembar 2019 23:00)

    # Link komentara

  14. @@@

    (NoName, 17. novembar 2019 17:23)

    Sinovce,nedostaje ti elementarna kultura i elementarna objektivnost.Tvoji motivi piskaranja nisu inspirisani onim plemenitim u sportu.Imas pravo drugačije misliti,ali nauci i da to argumentovano izrazis.
    Ja od toga neću imati koristi,a ti bi sigurno imao.
    (Djed Gavrilo, 17. novembar 2019 22:37)

    # Link komentara

  15. @@@

    @Djed GavriloKoje monstruozne provokacije Rogera??? U toku meca Roger niti je napravio ijednu jedinu grimasu, niti je jednu rec rekao!(fića, 17. novembar 2019 17:28)Djed je nešto pobrkao. Ko zna šta je on to video, gde i kada. Djedska posla.
    (Laza Kamikaza, 17. novembar 2019 18:43)
    Ako pročitate videćete da se odnosilo na publiku a ne na Rodzera.Rodzer je mogao na kraju ,opaskom,da se ogradi od takvog navijanja,ali to je samo opcija i zavisi od strukture karaktera.Ne zamera se zbog toga.
    (Djed Gavrilo, 17. novembar 2019 22:32)

    # Link komentara

  16. Ima vise novca od sponzora nego recimo Nadal i to vec godinama.
    Sa Federerom se ne treba porediti jer je on neprikosnoven u donošenju novca sponzorima
    Takođe podrsku njemu treba gledati i kroz prizmu netrepeljivosti sa Federerom koja je dugo trajala. A s obzirom da 80% teniskih gledalaca je na njegovoj strani, po difoltu ne podnose Novaka.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (lignjoslav, 17. novembar 2019 11:35)

    U pravu ste po pitanju sponzorskih ugovora - ali, Nike i ostale kompanije (koje imaju veci uticaj u svetu nego Lacoste, a da da ne govorimo o Uniqlo i ST), dakle te kompanije imaju mnogo vece trziste u spanskim and engleskim govornim podrucjima, te stoga imaju svaki interes da ucine RF i RN popularnijim od NOleta.
    Sto se tice vidjenja Noleta kao antipoda RF, to ste u pravu... ali, setite se, kada je Nole bio losiji, onda su ga videli kao antipoda Rodiku, Henmanu itt... uvek je bilo razloga da se navija protiv Novaka, narocito kada je igrao protiv ljubimaca zapadne publike.
    (sramota, 17. novembar 2019 19:54)

    # Link komentara

  17. Poštovani Kićo i Lazo Kamikazo, ne može svako da razume o čemu je pisao Djed Gavrilo.
    Lakše pitanje za vas i mnoge sa foruma: Da li slučajno razumete dešavanja u našem fudbalu?
    (Nekad beše Pzp Beograd, 17. novembar 2019 19:41)

    # Link komentara

  18. Potrebno je da jede cvarke,sudzuk,prsutu.Kad god ih pobedi da se prekrsti I zahvali bogu.Bog ga je I poslao da,kroz njega,pokaze snagu pravoslavlja.Tada ce iskazati postovanje.Ima da ih deres ko vola u kupusu.Mani se zelje da im se dopadnes.Oni samo silu I brutalnost cene.
    (Miki, 17. novembar 2019 18:08)

    Da je upražnjavao pravoslavnu silu prema čvarcima i pečenju, ne bi osvojio ni Bujanovac open.
    (Negativni, 17. novembar 2019 19:40)

    # Link komentara

  19. Nole je veliki, veliki sportista.Priznanje mu daju oni koji se u sport razumeju.Odnos publike do njega je zasnovan na odnosu njihovih država do Srbije. Tako je na žalost.
    Ali pobeda je pobeda. To mu ne može uzeti niko. divno je bilo gledati ga kako se bavi svojom porodicom dok ga sprat više strpljivo čekju pretstavnici engleskog dvora.
    Setimo se Džesi Ovena.
    Samo ti produži Nole.
    (milan kostić, 17. novembar 2019 18:55)

    # Link komentara

  20. Zasto mora da se dopadne pirgavim Englezima. Svi bi se oni menjali sa Noletom.
    (MiodragCZ, 17. novembar 2019 18:32)

    Idi!
    (Dragance, 17. novembar 2019 18:43)

    # Link komentara

  21. @Djed GavriloKoje monstruozne provokacije Rogera??? U toku meca Roger niti je napravio ijednu jedinu grimasu, niti je jednu rec rekao!
    (fića, 17. novembar 2019 17:28)

    Djed je nešto pobrkao. Ko zna šta je on to video, gde i kada. Djedska posla.
    (Laza Kamikaza, 17. novembar 2019 18:43)

    # Link komentara

  22. Zasto mora da se dopadne pirgavim Englezima. Svi bi se oni menjali sa Noletom.
    (MiodragCZ, 17. novembar 2019 18:32)

    # Link komentara

  23. Mislim da se prilično preteruje u vezi svega ovoga sa publikom koja mrzi Đokovića jer ta činjenica nije od juče, traje to već godinama, još od onda kada je Đoković još 2011. godine krenuo da brutalno dominira teniskim svetom, da ređa Slemove, da gotovo redovno pobeđuje Federera i Nadala pa je to publici veoma zasmetalo, pojavio se neko treći ko je počeo da demolira njihove miljenike, da im uzima titule, da im obara rekorde. To publika nije mogla mirno da podnese. Dvojac Federer i Nadal su još u početku ovog veka kod publike prihvaćeni kao miljenici, uživala je publika u njihovim epskim duelima, želela je još njihovih finala, mnoga je sprečio upravo Đoković i to mu publika nikada neće oprostiti. Osim toga, evo juče Federer protiv Cicipasa u polufinalu, i opet je publika bila veoma na strani Federera naravno, aplaudirali su i Cicipasu na duple servis greške, ponašali se veoma sramotno. Znači nije sve baš baš samo protiv Đokovića kada je u pitanju publika, već protiv svih Federerovih protivnika. Jednostavno Federer im je najveći miljenik i u stanju su da se ponašaju veoma veoma sramotno, što redovno i čine, samo da bi mu davali podršku i dodvoravali mu se što više.
    (Oposum, divna životinjica, 17. novembar 2019 18:32)

    # Link komentara

  24. Za one koji smatraju da Novak treba nešto da promeni kako bi ga Englezi više poštovali te da njihovo ponašanje nema veze sa politikom samo pogledajte ponašanje Engleza u Prištini pred utakmicu sa njihovim velikim prijateljima tzv. Kosovo! Da li mislite da vulgarnosti koje urlaju imaju veze sa Djokovićem?!
    (Myrthos, 17. novembar 2019 18:17)

    # Link komentara

  25. Koga uopste u Srbiji briga za koga navijaju i sta misle engleski navijaci.To i jeste razlog sto nas mrze zato sto nismo iskompleksirani kao drugi mali evropski narodi kojima je bitno sta anglosaksonci misle o njima.Srbi su ponosna nacija i ne bi nikome u ovoj zemlji trebalo da ovakve stvari budu predmet nekakve frustracije jer od zapadnih naroda nemamo sta dobro da ocekujemo, prema njima samo treba biti ravnodusan i ne davati im na znacaju jer ga ne zasluzuju a to je ono sto ih najvise boli.
     (playboy, 17. novembar 2019 18:14)

    # Link komentara

  26. Potrebno je da jede cvarke,sudzuk,prsutu.Kad god ih pobedi da se prekrsti I zahvali bogu.Bog ga je I poslao da,kroz njega,pokaze snagu pravoslavlja.Tada ce iskazati postovanje.Ima da ih deres ko vola u kupusu.Mani se zelje da im se dopadnes.Oni samo silu I brutalnost cene.
    (Miki, 17. novembar 2019 18:08)

    # Link komentara

  27. Pa kako da ga vole tolike godine je ponizqvao Federera(njihovog miljenika).Toliko zla i tuge im je naneo preokrenuvsi 15-40 nekoliko puta da im je nabio komplekse za celi zivot.Pa on ga nije pobedio 4-5 godina.Jednom se i moralo dogoditi.
    (dush, 17. novembar 2019 17:58)

    # Link komentara

  28. Kao prvo, da zapne jos jace s treninzima, smanji ostale drustvene aktivnosti sto uzimaju energiju i pitanje pobjednika rijesi prije zadnjeg turnira, a on to jos moze. Kao drugo, da batali ono pozdravljanje publike, da ih ne gleda kao smrdljiv sir. Jednostavno da im kaze adio, ne postojite.
    (Slobodan, 17. novembar 2019 17:50)

    # Link komentara

  29. @Djed Gavrilo

    Koje monstruozne provokacije Rogera??? U toku meca Roger niti je napravio ijednu jedinu grimasu, niti je jednu rec rekao!
    (fića, 17. novembar 2019 17:28)

    # Link komentara

  30. Najiskrenije se zahvaljujem Djedu Gavrilu na komentaru i molim svakog da pročita.
    (Nekad beše Pzp Beograd, 17. novembar 2019 16:30)

    Gomila nebuloza, uglavnom zasnovane na ličnom utisku i predrasudama. Djed smatra da u Kini Novak ima više navijača... Pa šta reći na to osim da se čovek nasmeje.
     (NoName, 17. novembar 2019 17:23)

    # Link komentara

  31. Čitaj šta kažu legende.Neprijatno im je jer je to mučno.
    (Djed Gavrilo, 17. novembar 2019 16:16)

    Koje legende? Kroft, Rusedski i Hantuhova?
    (trta, 17. novembar 2019 17:19)

    # Link komentara

  32. @građanin- šta o tome misli Rodžer Fedrer? On na to pitanje neće nikad odgovoriti ili će nešto nalupetati bez repa i glave kao i obično. Upitan je šta misli ko je najbolji i šta je odgovirio i to ljutito novinaru: da izađe na ulicu i pita ljude ko je najbolji. Koji lik! Pa pitao je njega! Ili on ne spada u ljude ( bar ne te koje kao može pitati)?
    (Milena, 17. novembar 2019 17:14)

    # Link komentara

  33. Ovim komentarima zaista jos vise ponizavaju Djokovica.Ponizavaju ga je zato sto je Srbin.To su poceli da rade i Medvedevu.
    Imace istu sudbinu.
    m5
     (maunt5, 17. novembar 2019 17:10)

    # Link komentara

  34. Ovakvi tekstovi mogu biti kontraproduktivni,jer Federerovi navijači koji su najbrojniji širom svijeta mogu sada iz inata više i glasnije navijati za njega na svakom turniru kada se bude sastajao sa Novakom.Đoković je do sada tvrdio da na njega to ne utiče ,ali izgleda nije iskren,a po ovim tekstovima izgleda da su pojedini mediji uzeli sebi zadatak da naprave neku vrstu pritiska i da se nepravda prema njemu ispravi.Ne znam na koji način se može ispraviti.Nije valjda da će publika dobiti naređenje da podjednako navija za Federera i Novaka,što bi bio neviđeni cirkus.Đoković valjda zna da se ne može na silu neko zavoljeti ,niti za njega navijati i ne preostaje mu ništa drugo nego da prihvati činjenično stanje.Kad bi sutra Federer završio karijeru njegova publika ni slučajno ne bi navijala za Novaka ,već za nekog tenisera iz mlađe garde.Zašto je to tako trba najprije da se preispita sam Đoković zašto je mnogima širom svijeta on antipatična osoba.
    (najiskrenije, 17. novembar 2019 16:59)

    # Link komentara

  35. Za sve one koji ne vole da se lazu i prave da je ta laz jaca od svake istine, Novaka Djokovica nikada nece voleti publika na zapadu, posebno u SAD, VB i Nemackoj i to, verovali ili ne, samo zbog njegovog imena, koje para njihova prefinjena zapadna cula. Postoji i drugi razlog odnosno, njegova nacionalnost koje se ne odrice i o kojoj sa ponosom govori. Narod i naciju kojima pripada Novak Djokjovic, da ne zaboravimo, tako su strastveno satanizovale i posipale katranom i perjem decenijama, bas one drzave o kojima govorim. Sve ostalo je ili zelja ka samoobmanjivanju ili strah, da ce se izgovaranjem istine desiti nesto strasno. Onome ko ima bilo kakva druga obrazlozenja, predlazem da gleda meceve Novaka Djokovica i da posmatra i slusa reakciju publike. Novak ce biti poslednji teniser kome ce publika u navedenim drzavama aplaudirati. Oni retki aplauzi koji se cuju sa tribina dolaze od nasih gradjana na radu u tim zemljama i ponekog pripadnika tih nacija koje nije briga ko igra vec, kako igra.
    (Zoran Knezevic, 17. novembar 2019 16:51)

    # Link komentara

  36. @reče mi jedan čovek- šta Vam je to "pashche? Valja pašče. Imamo savršeno pismo, u stvari dva savršena pisma, a vi budalešete sa engleskom abecedom. Pobogu, čivječe!
    (Milena, 17. novembar 2019 16:31)

    # Link komentara

  37. Najiskrenije se zahvaljujem Djedu Gavrilu na komentaru i molim svakog da pročita.
    (Nekad beše Pzp Beograd, 17. novembar 2019 16:30)

    # Link komentara

  38. Valjalo bi čuti šta o tom nepoštovanju zapadnoevropske i američke publike prema Novaku misli veliki sportista Rodžer Federer. Ako je veliki sportista?
    To je njegova publika. I on nosi deo odgovornosti za njihovo ponašanje, hteo on to ili ne.
    (Gradjanin, 17. novembar 2019 16:25)

    # Link komentara

  39. Ta nas Novak treba da se zapita zasto ga ne voli niko osim Srba.
    A i ta ljubav je pomesana sa patriotizmom, sto opet nema logike jer covek igra za sebe, ne placa porez Srbiji.
    I meni je skroz antipatican.
    A neki mogu i dalje da se zanose da smo najlepsi i najpametjiji - nazalost, nismo ni jedno ni drugo...
     (Žile, 17. novembar 2019 16:22)

    # Link komentara

  40. @@@

    (hmm, 17. novembar 2019 14:32)
    Gospodine hmm(bas ti dobar pseudonim-odgovara),
    Dosta toga si pobrkao.
    Toni Nadal,Rafa Nadal,Endi Mari...i bilo ih je još,nedvosmisleno su govorili,u eri najvećih Novakovih uspeha,da je najbolji i da je nepobediv.
    Novak je takmičar posebnog kova.Oduzme protivniku najjace adute tako sto mu nedozvoli da to koristi.Kako je to radio?
    Izadje na teren,zna da mu je nekom forhend jača a bekend slabija strana.Novak ga natera da igra ono sto mu je slabija strana.Ko to može?
    Samo genije i nadmoćna glava i tehnika.
    Kad je Novak gubio,u tom vremenu?
    Kada Izadje neko malo napaljen(Warvirka je to bio u nekoliko navrata proti Novaka) i krene kao sto je neku vece krenuo Tim.Opusti ruku i iz sve snage udara,pa šta bude.Bivalo je da uspe,jer taj napravi manje gresaka nego vinera.Naprimer,Tim neku vece,je napravio poene i sebi i Novaku,ali Novak je emotivno sebe pobedio,jer se poradovao na dve greske Tima i izgubio fokus.To su slucajne pobede,jer nisu uspevale često.Izuzetak nikad nije pravilo!
    I Rodzer je sad,uz pokvaren odnos publike,sa monstruoznim provokacijama,na taj način dobio Novaka.
    Potrazi i prelistaj Nadalov i Tonijev i Delpotrov i Marijev i Mekinroov i...i....sud o Novaku od 10-16.Neprikosnoven i nikad dosad vidjen teniski ratnik.
    Šta je tvoj problem?
    To moraš sam pronaci,ali tvoj teniski sud nije bas kompletan.Ostrasceno si pristrasan i to je odlika navijača.Nista ti ne zameram.Nezaboravi,izuzetno cenim Federerov teniski domet.
    Ja sam navijao i navijam za Novaka.
    Kad bih bio u situaciji da mu pomognem,imao bih mu šta preporučiti i da poboljša a i da promeni,ali mi Nebi palo na pamet da ga osporim.
    Nadal ima izuzetno ponasanje,sportsko i ljudsko,iznijansirano i na terenu i pred medijima.Bolji je u tome od Novaka,ali ubedljivo bolji od Federera.
    Novakov otac pravi ispade,ali on ima pravo na to i ko može zameriti ocu na emociji?Niko,verovatno,niko normalan.
    Novak je svestraniji,duhovno jači i zabavniji i možda je i kompleks nekih,zbog te superiornosti,okidač za neke nečasne akcije.
    Federer,odličan teniser,ne najbolji,ni pod razno,ima šupljina u sportskom delu karaktera.Mozda je to neizgradjenost,a možda i crta,ali iskakao je iz fer i sportskog više puta,posebno prema Novaku.Mislim da je to možda i motivisalo takav odnos publike na ostrvu i u SAD.
    Test bi položio da je ikad sportski reagovao,jer Novak nije provocirao publiku da to zasluzi.Rodzer je umesto džentlmena,koristio to.Ono,pita ga novinar ko je najbolji a njegov odgovor je,poput onoga da idu na ulicu i pitaju tamo ko je najbolji(računajući na segment ponašanja Londonske i Njujorške publike).Da sam bio taj novinar,ja bih Rodzeru rekao:Dobro Rodzer,idem u Kinu,Japan,pa i Nemačku,Indiju,Južnu Ameriku i pitaću ih.
    Sudi Planetarno a ne iz jednog segmenta,makar to bio i Vembli(nisu to ni organizovali ni uradili Englezi),jer je kontradiktorno da se to bas tamo dogadjalo.Misli zašto tako bas tu?
    Moje mišljenje je:
    To je najvaznije mesto za tenis i trebalo je tu pripremiti linč te vrste.
    Svaka čast na reakciju Britanaca i Rusedskog i Kraft i još nekih teniskih i sportskih legendi.Ogradili su se od tog ....Federeru odgovara.Da li je to sportski?
    Novak se ne izuzima iz Planetarnog tenisa,ali Federer Ili ...bi ga rado iskljucio.Ne može i nije.
    Čitaj šta kažu legende.Neprijatno im je jer je to mučno.
    (Djed Gavrilo, 17. novembar 2019 16:16)

    # Link komentara

  41. Da osvoji jos par GS.
     (Ivica Toronto ex Vozdovac, 17. novembar 2019 16:12)

    # Link komentara

  42. Prostacki odnos?? lol. U ABA ligi pola stadiona bukvalno pljuje trenera suparnickog tima i ostale kosarkase..
    (Boca, 17. novembar 2019 13:32)

    I...? Šta si time hteo da kažeš? Pa i to je prostački odnos kao i ono na Marakani.
    (Lik, 17. novembar 2019 16:10)

    # Link komentara

  43. Pa nisu svi ni Isusa voleli..
    Nzn sto moraju svi da navijaju za Novaka?
    Nek navijaju za koga god, nmz se to silom urediti.
    (C i n i k, 17. novembar 2019 15:47)

    Čuj sada ovoga! Više ni poređenje sa, Teslom nije dovoljno. Preskočio si Ajnštajna i pravo na Isusa! Bravo, majstore.
     (pop, 17. novembar 2019 16:10)

    # Link komentara

  44. Srbi da u nečemu podučavaju svet? E, svašta!
    Ima ona "sto manje znaš, to si ubedjeniji u svoju superiornost".
     (lule, 17. novembar 2019 16:08)

    # Link komentara

  45. Ova pisanja daju materijal za proučavanje psihopatologije ove nove generacije Srba koji odrastaju izolovani od sveta. Sludjeni najezdom novokomponovanog srpskog nacionalizma, antizapadnom propagandom od strane politike, "naoružani" silnim nepoznavanjem sveta i uopšte, malog i neadekvatnog znanja o bilo čemu, oni uvežbavaju ono što im jedino ostaje: ksenofobija, ismevanje sveta i njegovog sklopa, idolopoklonstvo, bežanje u neki njihov orijentalizam. Djoković im to sve pothranjuje.
    I, sto reče neko, negativna selekcija odvodi misleće ljude u inostranstvo, dok u Srbiji ostaju oni koji sve gore navedeno još više radikalizuju.
     (Klašnja, 17. novembar 2019 16:05)

    # Link komentara

  46. Novak je skor preokrenuo u svoju korist tek kada je Federer napunio 35 godina. Pametnom dosta!...Federer ga ubio u pojam u Londonu za sat vremena...
    To se pamti.
    (hmm, 17. novembar 2019 14:32)

    Pametnom dosta ali ti očigledno nisi taj!
    Znaš li šta se stvarno pamti i to SVI (pametni) priznaju:

    WIMB 2019 finale i 40:15!

    E to je za pamćenje a London može da se pamti i po ovome zadnjem a i po džemperu pa nek izabere šta je kome drago.
    (Lik, 17. novembar 2019 16:04)

    # Link komentara

  47. Ja se bojim da Nole ne uvidi svoju “gresku” u pristupu i stilu ponasanja u javnom zivotu tek kad zavrsi karijeru. Propusta mnoge rezultate i rekorde, jer odbija da radi ono sto moze da mu da naklonost. Znaci da Nole i sam snosi odgovornost za negativne reakcije publike.

    Mislim da je biznis takodje bitna strana sporta i da su ga Rafa i Federer bolje shvatili nego Nole. Tokom duze karijere, ova dvojica su imali sponzore i opremu onih koji su ih promovisali, a Nole ih je odabirao inatom i ko mu da vise. Ova dvojica su sebi gradila imidz, Nole nije. Federer je pojam elegancije, a kad Rafa krene da urlice od zadovoljstva digne citavu publiku na noge da ga podrzi, jer je on bik sa Majorke. Nole ne moze ni vegeterijance da pokrene, jer oni uglavnom i nisu tipovi koji prate sport puno.

    Ovaj svet je patentiran da sebi stvara idole koji su u trendu. Vecina nema ni dovoljno karaktera, ni maste da ima svoj stil ili svoje misljenje. Njima je lakse stati na onu stranu koja je kao progresivna i tako sebe prepustaju drugima da budu njihove kopije. Mnogo pink zeceva se razmnozilo.

    Mi mozemo da se tome zgrozavamo i da teramo po svome, ali treba da znamo da ce nam biti tesko na tom putu.

    Jedino preostaje da se nadamo da Noleta cini srecnim to kako on nastupa i da nikada nece sebe zapitati: sta bi bilo da je uradio drugacije.
    (Before-After, 17. novembar 2019 16:01)

    # Link komentara

  48. Pa nisu svi ni Isusa voleli..
    Nzn sto moraju svi da navijaju za Novaka?
    Nek navijaju za koga god, nmz se to silom urediti.
     (C i n i k, 17. novembar 2019 15:47)

    # Link komentara

  49. Ima stvarno odličnih, zanimljivih komentara. Evo i moje viđenje. Zapad je u svakom pogledu velika tvornica novca i sve što rade ima jedan nazivnik (imenik): PROFIT. Ako je u njihovom taboru, tj. cirkusu, aktivno doprinosi i dovlači goleme iznose u taj efikasni stroj, iz čega sljeduje apsolutna podrška onom koji donosi novac. Šta da još napišem a da bude jasnija njegova pozicija? Odbijanjem pripadnosti toj Mašineriji odlučio se na puno neugodniju i nezahvalniju ulogu. Svojim soliranjem odabrao je vrlo tešku poziciju lišenu medijske sigurnosti koju pruža pripadnost perjanici svjetskog kapitalizma. Na Zapadu je svaki romantizam štetan, osim onog koji donosi profit, tek je tada poželjan.
    (Boris, 17. novembar 2019 15:35)

    # Link komentara

  50. Koji komentari Novak bežao od Federera,pa nije on nosio džemperče u finalu i predao finale,publika ko publika,Novak ima pogrešan pristup koji treba da promeni i to ne slanje srca nego jednostavno ignorisanje i smejanje i bez autograma i zahvaljivanja istoj,svakoj publici prema zasluzi
    (simpo, 17. novembar 2019 15:31)

    # Link komentara

  51. @sam je kriv
    I jos nesto. Pored bezobrazne i nekulturne engleske publike, znate ko jos podrzava izrazito Fedexa, tog "elegantnog" mladica. Kirjos, covek koji bi trebalo da bude diskvalifikovan iz tenisa, sta je sve radio, divljao, bacao stolice, psovao sudije, vredjao protivnike, Vavrinki rekao na mrezi ko mu je bio sa devokom, priznao da je Nadala namerno gadjao lopticom..i Fedex kaze posle svega da mu je on simpatican. Zamislite da je Novak radio, ono sto radi Kirjos...Dobro je da ce se za dve godine zavrsni turnir igrati u Torinu, steta sto ce deda verovatno tada biti u penziji, jer Italijani obozavaju Novaka, jer jer voli da se sali, peva, govori i italijanski,jer su i oni takvi, sve nasuprot namrgodjenom Fedexu, koji je juce nakon poraza namracen jedva pruzio ruku Cicipasu da cestita...
    (igor, 17. novembar 2019 15:23)

    # Link komentara

  52. To samo moze da ga ceka u retardiranoj Britaniji, cija je publika polu normalna. Covek je teniska velicina, i bolje bi bilo da ga nas poremecni narod vise ceni dok je i dalje aktivan igrac, jer cemo jednog dana (i to na zalost uskoro) da se svi kolektivno samo secamo sta je to tenis.. uzivajte u njegovim uspesima, jer bice ih jos, a kada ih ne bude samo mozemo da mu kazemo HVALA obzirom da je najbolji ambasador danasnje Srbije.
    (Igor, 17. novembar 2019 15:08)

    # Link komentara

  53. Prebrodice to No1e, siguran sam. Inace mislim da se Anabel Kroft lozi na njega, he he. Vidi se iz intervjua zadnjih godina ;-)
    (Toma, 17. novembar 2019 15:07)

    # Link komentara

  54. Ko gubi ima pravi da se ljuti i traži izgovore u svemu i svačemu. Realnost je da Novak ne trenira kao nekad, Atmosfera u njegovom timu je katastrofalna u krajnju ruku depresivna. Dobro ga Vajda i trpi šta mu sve Novak poručuje sa terena kad gubi. Tsitsipas i Thiem nisu imali problem da li im publika zviždi ili ne. Da li Novak razmišlja o publici u Srbiji kraj malih ekrana ili su bitni Englezi?
    (Dobrivoje, 17. novembar 2019 15:00)

    # Link komentara

  55. Đoković nije "tipičan" teniser. Ni jedan jedini vrhunski teniser nije krenuo od dna...sa Kosova, preko Kopaonika...dok mu se otac zadužuje kod zelenaša...da bi probio sina. Tenis je uvek bio "gospodski" beli sport koji ozbiljno igraju samo deca "aristokrata". Samim tim, sve što su Novak i njegova porodica doneli u teniski svet...to nikada nije bio "teniski" svet...a sad je deo toga.
    Zato ga ne vole, zato mu ne praštaju, zato što je čovek sa dna neke tamo "Srbije" ...došao u njihov svet. Pa Srbija nije pratila tenis nikada, o čemu pričamo?
     (Kolektivna amnezija, 17. novembar 2019 14:54)

    # Link komentara

  56. Kada bi prestao da im šalje srca, i mahnuo im posle meča više bi ga cenili.
     (Igor, 17. novembar 2019 14:50)

    # Link komentara

  57. Ovo da u istoj meri navijaju za obojicu, jer su manje više obojica podjednako veliki šampioni, je čista utopija, bez obzira što je tenis kao specifičan sport, što se navijanja tiče. Uvek će publika imati svog miljenik. Nebitno zašto. Prvi se pojavio i prvi stekao naklonost, atraktivniji je kao igrač, ili iz nekog imaginarnog, samo publici poznatog razloga. Jednostavno publika munje naklonjena i to je to. RG je možda najočigledniji primer. Nadal ih ima 10 osvojenih, nikad ga nije preskakao. Sa druge strane Federer ima tek 1, od 3 posljednja na dva nije ni učestvovao, i opet će publika biti u delirijumu, kad on pobedjuje, a tek po obavezi podržavati Nadala.
    (Vladan R, 17. novembar 2019 14:48)

    # Link komentara

  58. Meni bi kao takmicaru prijalo da batalim Federera kad svi navijaju za njega to je bolja satisfakcija od titule.
    (Drax, 17. novembar 2019 14:40)

    # Link komentara

  59. @Djed Gavrilo
    Najvece rivalstvo u istoriji je izmedju dvojice najboljih u istoriji. A to su oni koji imaju 20 i 19 GS titula. Federer i Nadal su GS sampioni i broj 1 i 2 na svetu jos od 2005. Novak je tek 2011 postao prvi zahvaljujuci starosti Federera i povredama Nadala.
    I opet je tek treci teniser u svojo eri po uspesima, daleko iza Federera i Nadala.
    Ima neznatno pozitivan skor s Federerom jer je bezao od njega 2017 i dobrim delom 2018, a i taj skor ce izgubiti jer vidimo da ga Federer rutinski rastura i to na Novakovom omiljenom terenu.
    Novak je skor preokrenuo u svoju korist tek kada je Federer napunio 35 godina. Pametnom dosta!
    Cinjenica da Novak gubi od Federera koji ima 38 godina dovoljno govori o tome ko je ko.
    Jednostavno, Novak je bio i ostao u senci najboljih. Niko nikada iz Nadalovog tima nije tvrdio da je Novak broj 1. Nikada. Uvek su jasno isticali da je Federer najbolji u istoriji, cak je i sam Rafa to vise puta ponovio, a da Nadal zeli da ga prestigne po broju GS trofeja. Novaka nikada niko ozbiljan nije spomenuo kao najboljeg. A i kako bi kada ga rastura deda od 38 godina?
    Novak ne moze da izadje na kraj sa Kirijosom, Medvedevim, Timom, Nadal ga dobija sa 6-0, Federer ga ubio u pojam u Londonu za sat vremena...
    To se pamti.
    (hmm, 17. novembar 2019 14:32)

    # Link komentara

  60. @objektivno
    Pa navijaci u Londonu i Njujorku upravo i jesu za poredjenje sa fudbalskim i kosarkaskim. Oni nisu tradicionalni teniski navijaci. Jer da jesu ne bi se ponasali kako se ponasaju.
    (Suk, 17. novembar 2019 14:32)

    # Link komentara

  61. Sta bre ima da ga zalite? Pa nije on neki nesretnik, nego najbolji teniser na planeti i to u zlatnoj eri tenisa. Njegov problem je on sam, i njegovo ponasanje. Ne mozes mec da zavrsis sa tri namerno izbacena udarca (metar) u aut, to nije sampionski, i to je pored cinjenice da je dominirao nad Federerom i Nadalom, dodatni motiv za njegove “neprijatelje” da ga ne postuju.
    (sasa jokic, 17. novembar 2019 14:32)

    # Link komentara

  62. Novak nikada nije imao podrsku, a pravio je rezultate. Tako da ne treba da ga zale. Ne vidim ni da je njemu zao. Odbio je ponudu da postane Britanac kada mu je finansijski bilo najteze, a potom postao broj jedan. Zao je Britancima, pa svoju frustraciju projektuju na Novaka. Novak se sila!
    (Predrag, 17. novembar 2019 14:30)

    # Link komentara

  63. ne treba da ga zalite. Zapad je uvek bio odvratan licemeran i halapljiv. njihova podrška mu i ne treba. Lepše je imati podršku produhovljenih japanaca, kineza i ostalih delova sveta gde đavo nije zaposeo ljude.
     (ivan, 17. novembar 2019 14:27)

    # Link komentara

  64. Ljudi koji ga znaju od malena znaju da je bio prilicno nervozan i imao ceste izlive besa i nervoze... uostalom svaki veliki sportista mora bar malo da bude “besno pashche” - sto bi narod rekao...
    Srca i grlje je stabala i svih oko sebe su mu kao potencijalni lek nametnuli razni psihoterapeuti kao potencijalni lek... sto moze da daje I daje dobre rezultate ali NE UVEK... sve je to lako nama sa strane posmatrati i biti pametan ... biti uniutra je vraski tesko... da nije tesko vrhunskih sportakih legendi kao sto je on, bi bilo mnogo a ima ih TAKO MALO... u poredje ju sa brojem koji je pokusao to da bude...
    (rece mi jedan covek, 17. novembar 2019 14:26)

    # Link komentara

  65. Ja najviše volim i poštujem Federera.
    (deki, 17. novembar 2019 14:26)

    # Link komentara

  66. @sam je kriv

    Prijatelju, toliko si se nalupao da je to neverovatno. Novak jeste imitirao kolege, ranije dok je bio mladji, nije ih ismevao, vec imitirao, cesto su mu i organiztori turnira trazila da to radi, a mnogima je to bilo smesno, npr.Sarapovoj. U svojoj dobroti i postovanju publike, cak i preteruju sa slanjem srca, koja svakako englezima ne treba da salje, jer ga ne vole, jer je Balkanac, nije ta njihova "elita".Nekulturno ometaju Novaka, na Vimbldonu ga nisu poremetili,sada jesu.Fedex je jedan hladan i bezlican tip, bez emocija,dosadan,nekad i prepotentan,na pocetku Noletove karijere ga je cak vredjao i omlovazavao,Novak to nije nikada radio.I Fedex je plakao, posle jednog poraza od Nadala, a koliko on postuje publiku,upravo ovu koja ga uz pivo pijana podzrava, pokazao je kada je pre par godina kada je Nole gazio redom i bio u vrhunskoj formi, od straha da ne bude ponizen u finalu Londona, sat vremena pred mec je stigao u dzemperu, i izmislio da ima neke bolove pa toboze ne moze da igra. Fedexa englezi vole jer je Svajcarac, koliko su bolesni da su cak za njega skoro ravnopravno navijali i kada je igrao protiv Mareja, jer zaboga Marej nije "elegantan",a i nije englez, nego Škot.Tebe da si vrhunski teniser bi isto trako tretirali jer si iz Srbije.Zato Noleta obozavaju latini,Italijani,Kinezi,Japanci,opusteni i neprepotentni, obicni ljudi, ne pijana elita koja dolazi da se divi Fedexu koji je ustvari njihov cirkuzant.Dobro je da juce Grk Cicipas utisao tu histeriju!
    (igor, 17. novembar 2019 14:25)

    # Link komentara

  67. da im se uopste i ne pojavi vise u Londonu.
     (to, 17. novembar 2019 14:22)

    # Link komentara

  68. Da su ovde samo botovi,ovde su mnogo ,,opasniji,,likovi iz raznih tajnih sluzbi koji truju narod ispirajući mozak najpre omladini u svim segmentima drustva a najpre u sportu,trazeci uvek neprijatelja na zapadu i to unazad milion godina,a sve to da bi ostali jos sto godina na vlasti i pljackali sopstveni narod
    Nemoj slucajno da omladina misli svojom glavom,vi cete preko hepija,pinkova,zadruga,sportista,reditelja,politicara,kreirati naopaku geto stvarnost
     (hm, 17. novembar 2019 14:18)

    # Link komentara

  69. (Djed Gavrilo, 17. novembar 2019 13:33)

    otkucano 2666 od ukupno 1500 karaktera.

    Eto zasto Novaka ja ne volim.
    (Фридер Вагнер, 17. novembar 2019 14:18)

    # Link komentara

  70. Mi nemam tradiciju u tenisu i zato ljudi porede ponasanje navijaca u tenisu sa kosarkom i fudbalom. To nisu stvari za poredjenje jer postoji kodeks ponasanja u tenisu koji je sasvim drugaciji. Jednostavno te stvari koje su radili i rade tokom meca u Londonu se ne rade nikada u tenisu. Mislim da je fer reci da gradovi gde se to desava, London i NYC, imaju populaciju skupljenu iz celog sveta, nisu tu samo domaci. Sta god da je u pitanju to nije neki nas ni Novakov problem nego njihov. Kao i mnogi drugi problemi u tim gradovima nemoguce je resiti to. Kazna stize i opet nema veze sa nama ali sa takvim neresivim problemima moraju da padnu. Vec sada u top 30 gradova 16 je iz Kine.
    (objektivno, 17. novembar 2019 14:11)

    # Link komentara

  71. Bravo za konstataciju
     (Markan, 17. novembar 2019 14:07)

    # Link komentara

  72. Veliki sam poštovalac Novaka, i sve njegove pobede i trofeji koje je ostvario uprkos navijačima koji su bili protiv njega čine ga još većim u mojim očima. Ali mi smetaju komentari vezani za ne pristrasne navijače. Pa zamislite da se ovaj meč odigrao u Beogradskoj areni, kakvo bi navijanje bilo? Ubedjen sam da ne bi bili u mogucnosti da pokazemo bolju sliku, čak sta više mislim da bi bili daleko glasniji podrugljiviji i generalno gori. Da neko ne svati pogrešno, ne branim engleze i njihovo ponašanje, daleko im lepa kuća, samo pravim poredjenje.
     (brka, 17. novembar 2019 14:06)

    # Link komentara

  73. Veliki sam poštovalac Novaka, i sve njegove pobede i trofeji koje je ostvario uprkos navijačima koji su bili protiv njega čine ga još većim u mojim očima. Ali mi smetaju komentari vezani za ne pristrasne navijače. Pa zamislite da se ovaj meč odigrao u Beogradskoj areni, kakvo bi navijanje bilo? Ubedjen sam da ne bi bili u mogucnosti da pokazemo bolju sliku, čak sta više mislim da bi bili daleko glasniji podrugljiviji i generalno gori. Da neko ne svati pogrešno, ne branim engleze i njihovo ponašanje, daleko im lepa kuća, samo pravim poredjenje.
     (brka, 17. novembar 2019 14:06)

    # Link komentara

  74. Interesantno da gospodin iz Splita(Miro) ima mnogo bolje mišljenje o Novaku nego veliki broj domaćih komentatora.Svaki put kad Đoković izgubi,nalazimo mu mnogo više mana nego vrlina.To puno više govori o nama,nego o njemu.
    (Voja, 17. novembar 2019 13:50)

    # Link komentara

  75. Zapad je gotivio Ivanisevica, Safina i Tipsarevica jer su luzeri. Zapad gotovi luzere sa Istoka. Novak je pobednik. Zapad ne voli da Istok pobedjuje. Zapad je dobro, Istok je zlo. Zapad je bogat, Istok je siromasan. Zapad je civilizovan, Istok je primitivan. Zapad je progresivan, Istok je nazadan. I onda se pojavi Novak i sve to obesmisli. Pa kako da ga vole kad im je nabio komplekse za citav zivot?
    (stranger, 17. novembar 2019 13:48)

    # Link komentara

  76. Istoriju piše sam Novak i pisaće je teniski stručnjaci, a ne navijači i simpatizeri. Prema tome Nole, opusti se, ne pokušavaj da pridobiješ snobovsku publiku. Oni i ne zaslužuju tvoju pažnju jer su ipak samo nekulturna rulja. Ti samo nastavi da radiš ono u čemu si najbolji i vreme će pokazati ko je najbolji teniser svih vremena. A onda će se ista ta rulja jednog dana hvaliti kako je bila privilegovana da je mogla da gleda tvoje mečeve uživo.
     (Pravednik, 17. novembar 2019 13:45)

    # Link komentara

  77. @ Jovan
    Pročita tekst, počnem čitat komentare i vidin da mi neki ljudi zafaljivaju i govore da san napisa puno dobar komentar. Već san mislija napisat da ste falili i da nisan niti slova napisa na ovu vijest, a onda naletin na tebe Jovane i tvoj komentar.
    A, di si ovo iskopa prijatelju?
    Sad te đava ne odnija i ja san na ovo zaboravija, a ko će se sitit svega kad san toliko drobija na B 92 da san i sam sebi dosadija.
    Šta se tiče Đokovića... On je ka i Hajduk.
    Živi vječno!
    (miro split, 17. novembar 2019 13:41)

    # Link komentara

  78. Pitajte gradjane na ulicama Beograda ko voli Engleze. Bio bi jako mali procenat.
    Jednostavno to je tako.
     (statuskan, 17. novembar 2019 13:40)

    # Link komentara

  79. Mnogo toga bi se moglo pisati o kompleksu niže vrijednosti na ovim prostorima. Skloni smo usvajati sve i svašta sa Zapada, iako to nema nikakve veze s našom istorijom, običajima, suštinom našeg bića. U poplavi tog jadnog pomodarstva ( neprevaziđeni Branislav Nušić nam je sve to davno opisao), slavljenje "Dana zaljubljenih" je bezazlea, a i lijepa, usvojenica. Šta tek reći o poenglezivanju i unakažavanju srpskog, a i ostalih slavenskiih jezika i pisma. Pa užasnog praznika""Noć vještica", kad se nazovi novine utrkuju u objavi fotografija i opisa maski raznoraznih zvjezdica i starleta sa proslava u Beogradu i drugdje. Kad jedna majka mora u otvorenom pismu obznaniti da neće dati svom djetetu da u školu nosi bundevu i neka se učiteljica samo usudi da ga kazni. Mogla bih do sutra nabrajati. Znam da ništa nije vječno. Svijet se mjenja. Nekad, ne tko davno, pravoslavci nisu slavili kalendarsku novu godinu. Pa sad slave. Ali, taj kalendar koriste svi u svijetu i, bez obzira što mnogi narodi imaju i neke svoje nove godine, obilježavaju i tu. Šta nama znači "Noć vještica" i znaju li te ušminkane, pomodarske šmizle povodom čega se taj dan obilježava. Takve stvari po meni spadaju u komplekse niže vrijednosti. Zapadnjak će vam doći na krsnu slavu, ako ga pozovete. Donijeće prigodan poklon. Sa zadovoljstvom i uz iskrene pohvale pojesti sve do zadnje mrvice s tanjira. Biti ugodno iznenađen atmosferom i zahvaliti se od sveg srca na gostoprimstvu. Ali, neće početi slaviti taj praznik.
    (Milena, 17. novembar 2019 13:34)

    # Link komentara

  80. Za mene je ovo dublji problem.Svaka čast Krafovoj i svima koji su sportski reagovali,ali niko nije napravio osvrt kroz vreme.Rodzer je bio neprikosnoven u eri bez Novaka i Nadala.Sakupio gro svojih trofeja i promovisan u idola.On je to i prihvatio.I ja sam voleo gledati nekoga poput Samprasa.Medjutim voleti tenis ne znaci voleti samo jednog tenisera.To znaci postovati i ceniti nadigravanje i sve sto uzbudljivo donose akteri.To je sport.
    Poenta koja nije u fokusu a trebalo bi je naznačiti kako bi sport bio sport plemenite i viteške karakteristike.
    Nadal je počeo tuci Federera.Tada oni dele:šljaka tebi,a ostalo meni.Rodzer stalno potencira da je Nadal njegov najveći rival i nikako ne želi Novaka tu....”zažmuri pa opali pa kud ode...”
    “Hajde da ga svi zajedno zaustavimo...”
    Sad izjava da je razlika izmedju Vimbldona i ovog to sto tamo nije iskoristio meč lopte...”
    Svaka njegova izjava i potez su podli i sracunati na eliminaciju kvaliteta uz pomoć poganosti ljudskog duha.
    Novak nikad nije odgovorio.Igrao je tenis,stavio je Rodzera pod svoje i nije mu dao da igra,nego ga je inteligencijom svog sportskog duha,zaključao.Ovaj ne odustaje i produžava karijeru i dočeka povredu Novaka i zgrabi neke GS.
    Poslednji meč je Kraftova najbolje opisala.
    Objektivno:
    Rodzer je treći teniser današnjice,a pitanje je da li bi bio i to da nije bilo vakuma u kvalitetu u tom,njegovom,vremenu.
    Šta kaže statistika:
    Najveće rivalstvo u istoriji je ono izmedju Nadala i Novaka.Novak je u blagoj prednosti,Nadal i njegov tim su uvek isticali da je Novak broj jedan.
    Novak I Rodzer su rivali,ali skor je na strani Novaka.Bilo bi i ubedljivije da ta kampanja ne traje podlo.
    Rodzer i Nadal kao rivali i tu je Rodzer u minusu(debelom).
    Rodzer sakupio više titula.
    OK,priznajemo,ali upravo ta disproporcija izmedju skora sa Novakom i Nadalom govori i nagoveštava nešto.
    Neka svako pokusa izvuci zaključak.
    Rodzerovo najveće dostignuce u tenisu je to sto je pokazao da se i sa 38 može igrati dobar tenis.To mu jedino,u veoma inteligentnoj izjavi,priznaje Novak,isticuci da je u tome njegov uzor.
    Kapa dole prvoNadalu(najbolje ponasanje ima na terenu),drugo Novaku(najveća spotrtska inteligencija,a i najsvestraniji od njih),trece Rodzeru(maju mišljenici i deluje kao razmaženo derle),za sve sto su nam priredili u proteklom vremenu.Necu da ne pomenem Marija i Delpotra(samo je velika šteta zbog povreda)koji su umeli da odigraju puno istorijskih mečeva.Neki su u rangu Novakovih i Nadalovi ostali nezaboravni.
    PS.
    Rodzer igra odličan tenis,ali nije u stanju da stavi pod kontrolu rivala tipa Nadala,Novaka,Tima....Radio je to sa slabijima od sebe.Mnogi su unapred gubili mečeve.
    (Djed Gavrilo, 17. novembar 2019 13:33)

    # Link komentara

  81. Zato će da premesti finalni masters iz Londona u Torino pa nek se...
    (Sivi soko, 17. novembar 2019 13:33)

    # Link komentara

  82. Svasta. Pa svako navija za koga hoce. Kako mozes da govoris ko za koga treba da navija?...
    (Usa, 17. novembar 2019 12:56)

    Navijanje je jedno a prostački odnos nešto sasvim drugo, razmisli malo u čemu je razlika.
    (Lik, 17. novembar 2019 13:10) # Link komentara

    Prostacki odnos?? lol. U ABA ligi pola stadiona bukvalno pljuje trenera suparnickog tima i ostale kosarkase..
    (Boca, 17. novembar 2019 13:32)

    # Link komentara

  83. Da uzme njihovo drzavljanstvo i voleli bi ga.
     (Dex, 17. novembar 2019 13:30)

    # Link komentara

  84. Bravo za komentar!! Svojevremeno se secam da su Beogradjani izlazili i palili svece za Tatona, a u isto vreme je neki nesrecni decak iz Panceva isto ubijen. Mislis da se neko setio da u isto vreme i njemu pali svece, da i za njega trazi pravdu i odgovarajucu istragu. Kada sam grupi svojih poznanika napomenuo da treba da izadjemo i za tog decaka, samo sto me nisu lincovali, jer bitnije je dodvoravati se "Zapadu" nego stvarno imati saosecanje sa onima u nevolji, makar bili i nasi ljudi.
    (Miroljub, 17. novembar 2019 13:17) # Link komentara

    Svaki narod ima svoje nedostatke, ali samo juzni sloveni rade protiv svojih, i na svoju stetu. Germanski narodi su mnogo solidarniji postali nakon 2 svjetskog rata i to ih cini jacim iznutra, a samim tim i s'polja. Mada opet, stvari se mijenjaju, jer sta je masovno naseljavanje imigranata na zapad danas, ako nije takodje radnja svojih protiv svoga?
    (Boca, 17. novembar 2019 13:29)

    # Link komentara

  85. Ne mora nista, nama je on legenda i volimo ga jer je nas, a sta misle zapadnjaci bas me boli briga, a tako treba i ostale pa i njega. Moze pricati i ovako i onako, ne vole ga sto je ovakav ili onakav. To nije tacno, ne vole ga samo zato sto je sa ovih prostora. Evo jedno pitanje, da je Federer Srbin ili Rus, da li bi bio toliko postovan....kako god, boli nad briga, neka ga svi mrze, mi Novaka obozavamo i to je nasa ziva legenda
     (Kun'-fu Panda, 17. novembar 2019 13:29)

    # Link komentara

  86. Kako da ga vole kad baci samo 4 srca a njih 20k, polomise se ljudi da uhvate.
    (drop shot, 17. novembar 2019 13:27)

    # Link komentara

  87. to kao messi, ima 100 trofea vise, i rekorda od Maradona, ali zna se koj je bolji.
     (tomadiploma, 17. novembar 2019 13:22)

    # Link komentara

  88. Treba da se malo vise druzi sa Zlatanom Ibrahimovicem, umesto sto pokusava da postigne da ga svi zavole...
     (micE, 17. novembar 2019 13:20)

    # Link komentara

  89. Pa kada se na silu trudis da budes gotivan, obicno sledi kontra efekat. Novak se celu karijeru ponasa veoma detinjasto, na momente arogantno, uz dosta foliranja. Rezultat svega toga je da ces svuda na zapadu biti izvizdan jer to kod njih ne prolazi. Ja licno Novakove uspehe izuzetno postujem, ali njegovo ponasanje organski ne podnosim.
    (Rista, 17. novembar 2019 13:19)

    # Link komentara

  90. @Cist kompleks nize vrijednosti ne samo Srba nego svih Balkanaca. Kad nas zapadnjak upita na ulici za neku adresu, svi se rasturimo da mu objasnimo, tako smo fini i ljubazni a kad nas upita neki goljo iz Doboja ili Leskovca jedva da mu kazemo tamo ti je Knez Mihajlova. Uvlacenje, ali samo zapadnjacima je tako jadno i degutantno sjecam se prvog nastupa Monike u Parizu donjela je buket cvijeca i bacala u prve redove, Nole je orginalniji on salje srca.Jadno,samo da se dopadnemo drugima,a sve nase nipodastavamo ko da nas cijeni,publika nije luda.
    (herceg, 17. novembar 2019 12:43)

    Bravo za komentar!! Svojevremeno se secam da su Beogradjani izlazili i palili svece za Tatona, a u isto vreme je neki nesrecni decak iz Panceva isto ubijen. Mislis da se neko setio da u isto vreme i njemu pali svece, da i za njega trazi pravdu i odgovarajucu istragu. Kada sam grupi svojih poznanika napomenuo da treba da izadjemo i za tog decaka, samo sto me nisu lincovali, jer bitnije je dodvoravati se "Zapadu" nego stvarno imati saosecanje sa onima u nevolji, makar bili i nasi ljudi.
    (Miroljub, 17. novembar 2019 13:17)

    # Link komentara

  91. miro split
    A ja Vas obožavam gospodine Miro! Svako dobro Vam želim od ?!
     (Ljilja@, 17. novembar 2019 13:16)

    # Link komentara

  92. Djoković je zlo za kolektivnu psihologiju hiljada iskompleksiranih Srba, koji su u njemu našli neku kompenzaciju za svoje promašene živote. Na žalost, u Srbiji je negativna selekcija. Oni dobri odlaze, a loši ostaju i radikalizuju se.
    (Laza Kamikaza, 17. novembar 2019 13:15)

    # Link komentara

  93. Ne vole ga jer osecaju da je kako bi se reklo fejk. Van terena se trudi da bude fin i kulturan, ulizuje se publici, u svakoj zemlji nosi dresove njihovih najpopularnijih klubova, prica na njihovim jezicima, pomislio bi covek dusa od coveka. A onda na terenu, narocito kad gubi, njegov pravi karakter pocne da izlazi na povrsinu. Dere se, lomi, psuje, ironicno se smeje kad njegov protivnik pogadja linije, ljuti se na boga, trenere, publiku, sudije... Svi su krivi za losu igru osim njega. Nekad toliko negativne energije izbija iz njega da ga je neprijatno gledati. Susta suprotnost od onog lika kojim se predstavlja van terena. Publika to oseca i ne voli ga. Nema to veze ko je sa istoka ili zapada. Ivanisevic je recimo bio jedan od najpopularnijih tenisera u Londonu, iako je pobedjivao njihovog miljenika Henmana, Safina je takodje svet voleo... Naklonost publike je stvar urodjenog sarma i harizme, a ne porekla.
    (Mozda bi se nekom i dopao da se nisi trudio dopasti se svima, 17. novembar 2019 13:14)

    # Link komentara

  94. Не треба ништа да уради ( довољно доброг је урадио). Завист / љубомора је главни разлог нетрпељивости.
    (неко, 17. novembar 2019 13:13)

    # Link komentara

  95. Svasta. Pa svako navija za koga hoce. Kako mozes da govoris ko za koga treba da navija?...
    (Usa, 17. novembar 2019 12:56)

    Navijanje je jedno a prostački odnos nešto sasvim drugo, razmisli malo u čemu je razlika.
    (Lik, 17. novembar 2019 13:10)

    # Link komentara

  96. @sramota
    Plakao je i novak kad izgubi, u parizu, od vavrinke.
    ...Bolje da je bio mirniji, da je gledao samo sebe a ne kako da "zasmejava" publiku. Više bi ga poštovali...
    S te strane je Federer bez premca, jer se ponaša kao teniseri pre 40 godina, mirno, bez gestikulacija, i to publika voli.
    Medvedev je vrlo sličan, ne pokazuje puno emocija, i ako bude uzimao GS steći će poštovanje
    (Sam je kriv, 17. novembar 2019 11:37)

    Ne bih da zvucim nepristojno, ali zaista ste izmesali neke stvari. Prvo, da krenemo od Medvedeva. On je upravo usao u ogroman problem sa publikom u Njujorku, pokazao im je skriveno srednji prst, pogledajte izvestaje sa meceva. Dalje, sada kada je gubio mec od Nadala, pravio je suludu getikulaciju prema svom boksu - na kraju je morao da objasnjava da ima ozbiljne emotivne probleme jos od detinjstva i da ne moze da kontrolise svoju opsesiju perfekcionizmom. Dakle, kada je u pitanju Medvedev skroz ste promasili.
    Sada, Novakovo plakanje... Novak je plakao za sebe, nije plakao u trenutku kada treba da protivniku cestita pobedu. To je OGROMNA razlika, RF je time sebe ZAUVEK eliminisao kao dzentlmena (za sta ga vi smatrate). Englezi, a sa njima radim SVAKI dan poslednjih godina, smatraju takve gestove neoprostivim, cak i na nivou na kome ja radim. Pitanje je zasto takve gestove oprastaju RF-u? Pitanje je zasto Novaka kaznjavaju za nevine imitacije, a Kirjosu oprastaju brutalne izjave? Meni je jasno, zao mi je ako vama nije.
    (sramota, 17. novembar 2019 13:10)

    # Link komentara

  97. Od stoke ne treba traziti postovanje. Cim pre Novak to shvati, tim bolje za njega.
    (Mika, 17. novembar 2019 13:08)

    # Link komentara

  98. Preterana zelja da te svi gotive stvara kontraefekat. Koliko ljudi voli Murinja recimo?
    On radi svoj posao i to je to. Na to jednostavno ne treba obracati paznju. Nole je vanserijski teniser. Primeran otac, muz, sin, brat, covek. Svi koji nisu takvi ne vole Noleta. Zar treba energiju trositi na takve?
     (BranKoMic, 17. novembar 2019 13:07)

    # Link komentara

  99. Pa sta ako ga ne postuju.
    (ert, 17. novembar 2019 12:29)

    Pa ništa, naravno. I ja ga ne poštujem kao osobu, i mnogo drugih ljudi ga ne poštuju. No, ti koji ga ne poštuju ne hvataju se besno tastature i ne "ratuju" preko svojih gnevnih poruka protiv celog steta, kako to rade njegovi obožavaoci napunjeni predrasudama i kompleksima.
    (Dudule, 17. novembar 2019 13:06)

    # Link komentara

  100. Jednostavno rešenje. Preselite završni turnir v Kinu, pa da vidimo ko ima više navijača od Noleta. Odg. Niko!
     (MiRa, 17. novembar 2019 13:03)

    # Link komentara

  101. Zašto ti je žao Djokovića?! Treba da žališ tu publiku! Djoković je odreagovao ljudski, a oni neljudski. Za Djokovića je uvreda reći da ga žališ. Žali tu masu koja i dokazuje svojim ponašanjem da nije ništa drugo do obično bezimeno stado. Po Djokoviću će se mnogo toga jednog dana zvati, a šta će se zvati po tim bednicima?!
    (Robinson, 17. novembar 2019 13:02)

    # Link komentara

  102. Trebalo bi da ga boli uvo za naklonost i ljubav drugih. Poštujemo ga i volimo mi kojima pripada, nacija iz koje je potekao i za koju sa ponosom igra.

    Iz ovoga izuzimam seljobere koji ga kritikuju čim ne pobeđuje, ili one koji ne praštaju nečiji uspeh pa tako i ovde iz inata navijaju za nekog drugog tenisera. No, to su uglavnom nesrećnici koje u realnom životu niko ne zarezuje pa su frustrirani.

    Mi ostali smo ponosni što iz naše sredine potiče jedan od najbolji svih vremena, ako ne i najbolji.
     (Driver, 17. novembar 2019 12:58)

    # Link komentara

  103. pa mogao bi jednostavno da prestane da se svima dodvorava, da prestane da pati za tudjom paznjom, da podilazi publici, novinarima( djeljenje cokoladica, imitiranja kolega...pisanja poruka na kineskom)...
    da jednostavno igra i da ga boli uvo za sve...e onda bi ga postovali i vise voljeli.
     (krivo srastanje, 17. novembar 2019 12:58)

    # Link komentara

  104. Svasta. Pa svako navija za koga hoce. Kako mozes da govoris ko za koga treba da navija? Ocigledno da ljudi ne navijaju za noloa zbog nekih stvari. Antipatican im je. I meni je antipatican. To nema veze sa tim sto je nolo vrhunski teniser. Jednostavno, meni se nikada nisu svidjale njegove izjave o politici, prenemaganje na terenu, psovanje, uvek mu je neko i nesto kriv. A da je vrhunski teniser u to nema sumnje. Rezultati to potvrdjuju.
    (Usa, 17. novembar 2019 12:56)

    # Link komentara

  105. Najpre,99% Engleza ne zna gotovo nista o Srbiji. Jedan deo populacije čuo je za Srbe, mahom iz filmova ,kao o ekstremnim negativcima. Znaju da je Srbija istok,da ne cini deo zapadnog sveta. S druge strane je Federer,sportska ikona.
    Ne bih mogao reci da se prema Noletu tako ponasaju "zato sto je Srbin",jer su se slicno ponasali i prema Cicipasu, ali da ga vide kao nekog ko dolazi iz neke "tudje kulture", to sigurno da.
    Nole ne treba vise nista da uradi da bi ovi promenili odnos prema njemu. Moze se postaviti samo pitanje sta ne treba da (u)radi,a cime iritita publiku.
     (Trap, 17. novembar 2019 12:53)

    # Link komentara

  106. Smarate više sa djokovićem i nepravdom oko njega.Postao je kalimero,a neverujem da je on to želeo.Čovek igra i bori se za sebe,a kome se to nesvidja i zviždimu.Baš ga briga.Ima i većih nepravdi i pravih problema svuda oko nas.
     (glava, 17. novembar 2019 12:44)

    # Link komentara

  107. Cist kompleks nize vrijednosti ne samo Srba nego svih Balkanaca. Kad nas zapadnjak upita na ulici za neku adresu, svi se rasturimo da mu objasnimo, tako smo fini i ljubazni a kad nas upita neki goljo iz Doboja ili Leskovca jedva da mu kazemo tamo ti je Knez Mihajlova. Uvlacenje, ali samo zapadnjacima je tako jadno i degutantno sjecam se prvog nastupa Monike u Parizu donjela je buket cvijeca i bacala u prve redove, Nole je orginalniji on salje srca.Jadno,samo da se dopadnemo drugima,a sve nase nipodastavamo ko da nas cijeni,publika nije luda.
    (herceg, 17. novembar 2019 12:43)

    # Link komentara

  108. Pitanje je dali bi Djoković bio tu gde jeste, da ga vole kao Rogera. On nije sastavljen iz takvog materiala, da je trenirao u naboljoj sali i imao sve uslove, podržku države.... On je napravljen iz bijede, bukvalne bijede, siromaštva, država u ratu itd. Tako da on je naučio da radi nabolje kad je sve okolo najgore. Njemu proradi inat kad je sve protiv njega. Tu počne da melje, sam u sebi misli sad čete da vidite šta ja mogu, kako idem sam protiv čitavog sveta kao što je moja zemlja radila. Novak dosta mečeva dobija kad je u izgubljenom položaju, imam osječaj da na njega dobro ne utiče komforna zona/atmosfera i da sve ide kako treba. Dobije prvi set i odma se opusti, uzme brejk pa se opusti itd. Njegov najbolji tenis se pokaže kad je u problemima. Dal je to rezultat ili publika. Ako je oboje prisutno, onda sigurno dobija a to je jadan najviše Roger osetijo.

    Čovjek koji osjeti šta je sam se boriti u životu bez puno pomoči jednostavno postane 100% uspješniji i bolji u životu od čovjeka koji je sve imao čitav život.Jer ovaj drugi nezna kako je rasti u težkim okolnostima (Švajcarska sve uslove imala i ima dan danas, Srbija imala rat i siromaštvo). A prvi kad postane šta jest zna za oboje. Prešao teži put, da je postao to što jeste...
    (Mihaečl, 17. novembar 2019 12:38)

    # Link komentara

  109. Bio im tenis jedini sport, koji nije bio "uprljan" sa nama Balkanjerosima. Sport "elite". Eto, sad smo i tu najbolji i mnogo ih to boli. Ostani kakav si Nole, voli te 99% ostatka sveta!
     (Urke iz Slovenije, 17. novembar 2019 12:37)

    # Link komentara

  110. @?Streight Outa...ili tako nekako
    Poredite Tipsarevića i Đokovića? Kad je to Tipso ugrozio neke njihove miljenike, pa da im smeta? On jeste simpatičan i ugodan je za gledanje, a posebno im je drag što nikad nije uzeo GS.
    (Milena, 17. novembar 2019 12:35)

    # Link komentara

  111. u toj sali je bilo najmanje engleza. sta ste se okomili na engleze. u londonu zivi manje engleza od stranaca.
     (Jeremy, 17. novembar 2019 12:35)

    # Link komentara

  112. Glavni problem Srbije i srpskog naroda danas jeste – zašto Englezi ne vole Novaka Đokovića!?
    (Grobarchina, 17. novembar 2019 12:34)

    # Link komentara

  113. Novak je mehanizme amortizacije necivilizacijskog ponasanja Americke i Engleske publike davno uspostavio i mnogo puta pokazao. Drugo nesto je u pitanju. Drugo nesto njega "jede....On je bio "porazen" vec pri izlasku na teren....
     (petar pan, 17. novembar 2019 12:31)

    # Link komentara

  114. @miro split
    Hvala za komentar.
    Srdačan pozdrav uz pjesmu "Nima svita do Splita..."!
    (Milena, 17. novembar 2019 12:29)

    # Link komentara

  115. Pa sta ako ga ne postuju.
    (ert, 17. novembar 2019 12:29)

    # Link komentara

  116. @damjan-( ne vole ga jer su katolici...)
    Englezi su, kao i većina bijelih Amerikanaca, protestanti (ili neki ogranak te crkve). Dakle, nisu katolici ( izbor katolika Kenedija početkom šezdesetih za prdsjednika SAD bio je događaj bez presedana u njihovoj istoriji- bar mislim). Iako im je katolička crkva i Vatikan puno bliži srcu od pravoslavlja,ne smeta njima Đokovićeva vjera, nego činjenica da neko iz reda "niže rase" pobjeđuje njihovog "malog boga" kad se sjeti. Ovo neki dan im je malo smirilo sujetu, ali ne za dugo.
    Sve u svemu, kad Đoković, a i većina "jugoitočnjaka" igra u Londonu i Njujorku, to vam je kao gladijatorska borba protiv lavova u starom Rimu. Publika se ostrvi. Hoće krv.
    Što se tiče popularnosti i marketinške uspješnosti, pa samim tim i zarada tenisera, ako uskoro ne izaberu, po njima, dostojnu zamjenu za Federera i Nadala, tenis će spasti na "prosjački štap".
    (Milena, 17. novembar 2019 12:25)

    # Link komentara

  117. Šta Novak treba da uradi da bi ga voleli...pa na primer da uzme državljanstvo VB.Kada nemaju svoje šampione onda bi ga možda prihvatili.Neviđen prostakluk tzv.engleske gospode koja nije dužna da voli Novaka ali nebi trebalo da ga toliko mrze.
    (Bobi B., 17. novembar 2019 12:24)

    # Link komentara

  118. Jako jednostavno-da ne bude Srbin.
    (MRKELA, 17. novembar 2019 12:23)

    # Link komentara

  119. Nemojmo se previse "paliti" na zavrsni masters. Novak ce ponovo osvojiti Australijen Open. To je mnogo bitno!
    (Trinidad_got_bad_for_Tobago, 17. novembar 2019 12:22)

    # Link komentara

  120. @Seljak veselja... Jel su i u Kini vrsili propagandu protiv Srbije za vreme bombardovanja pa je ove godine 90% publike bilo protiv Djokovica. Manite se Engleza i zapada da imaju nesto protiv nas. Kako to da ne mrze Rumune i Nastasea svojevremeno ili Ruse i Safina i Kafeljnikova nego bas samo Novaka a ne ni Jankovicevu ni Ivanovicevu.
     (Kole, 17. novembar 2019 12:22)

    # Link komentara

  121. Mislim da Nole treba da se ponaša kao na Wimbldonu ove godine kada je pobjedio Rogera. Skromno, dostojanstveno, bez slanja srca.. a istovremeno ponosno...
    (Silton, 17. novembar 2019 12:21)

    # Link komentara

  122. Miro Split... A ja tebe obozavam zbog svega (sviga) sto si napisao (napisa) o Novaku, a najvise sto si dobar Covek (covik). Da si ziv i zdrav jos 100 godina.
    (Dobrica, 17. novembar 2019 12:17)

    # Link komentara

  123. Intersantno je recimo da Tipsarevica obozavaju, a Novaka mrze. Ocigledno im Novak nije legao...Nije sve ni do toga sto je Srbin. Mislim da jednostavno Novak nije prirodan, a to ljude jako nervira.
    (Straight Outta München, 17. novembar 2019 12:01)

    Novak je svakako prirodan, a to sto ta priroda ne odgovara masi i njihovom vidjenju prirode, to je druga prica.
     (ja, 17. novembar 2019 12:16)

    # Link komentara

  124. @damjan-( ne vole ga jer su katolici...)
    Englezi su, kao i većina bijelih Amerikanaca, protestanti (ili neki ogranak te crkve). Dakle, nisu katolici. Iako im je katolička crkva i Vatikan puno bliži srcu od pravoslavlja. Ne smeta njima Đokovićeva vjera, nego činjenica da neko iz reda "niže rase" pobjeđuje njihovog "malog boga" kad se sjeti. Ovo neki dan im je malo smirilo sujetu, ali ne za dugo.
    Sve u svemu, kad Đoković, a i većina "jugoistočnjaka" igra u Londonu i Njujorku, to vam je kao gladijatorska borba protiv lavova u starom Rimu.
    (Milena, 17. novembar 2019 12:16)

    # Link komentara

  125. Plakao je i novak kad izgubi, u parizu, od vavrinke. 
    Novak je sam kriv za to sto ga publika ne voli. Ne znam kome može da bude zabavno ono njegovo glupo imitiranje kolega, izigravanje klovna i slične gluposti koje je ranije radio? 
    Videlo se da na silu pokušava da bude zabavan, a to ne ide. Bolje da je bio mirniji, da je gledao samo sebe a ne kako da "zasmejava" publiku. Više bi ga poštovali. 
    S te strane je Federer bez premca, jer se ponaša kao teniseri pre 40 godina, mirno, bez gestikulacija, i to publika voli. 
    Medvedev je vrlo sličan, ne pokazuje puno emocija, i ako bude uzimao GS steći će poštovanje
    (Sam je kriv, 17. novembar 2019 11:37) 

    # Link komentara

    Ma sta kazes, ma nemoj mi reci
    Novak je Srbin, zapad Srbe smatra malim Rusima
    Ko god to ne vidi taj nema pojma o zivotu
    Najvise velikih turnira se igra na zapadu, stvarno treba biti genije pa ne skontati zasto navijaju za Federera
    Sta mislis za koga bi publika u Moskvi navijala genije
    Sve ostale price su smesne
    Osvajali su i Lendl i Ivanisevic i drugi. Ali niko nije bio toliko mocan da ugrozi njihove pulene oko najboljeg svih vremena
    (Dragan-Borca, 17. novembar 2019 12:14)

    # Link komentara

  126. Nikola Tesla i Novak Djoković, toliko.
    (marli, 17. novembar 2019 10:11)

    Да не претерујеш мало с поређењем?
     (Јабучило, 17. novembar 2019 12:14)

    # Link komentara

  127. Много су свилени ови тенисери. Каква грубост, аплаудирати на противничку грешку...
     (Јабучило, 17. novembar 2019 12:12)

    # Link komentara

  128. Ja Novaka Đokovića jednostavno obožavam.
    Momak je ima drskosti i hrabrosti postat broj jedan u najsnobovskijem sportu na svitu.Ima je bezobrazluka svima dokazat da jedan običan momak iz siromašne i anatemizirane zemlje može pod svoje noge stavit svu tu dvorsku uštogljenu elitu.
    Obožavam ga jer je osta svoj,obožavam ga najviše kad sočno zabeštima i spomene onu žensku stvar.Obožavam ga kad poludi od bisa i čupa sa sebe majicu.Obožavam ga jer u sebi nosi plemenitost balkanskog čovika i ono najbolje u nama.Obožavam ga jer se toga ne srami i nije se toga odreka.
    I ko mu šta može?
    Najači je,a gospoda neka se grizu od ljubomore!
    (miro split, 17. novembar 2019 11:35)

    Ovo staviti na vrh na svakoj vesti o Djokovicu, alal vera brate!
     (Jovan, 17. novembar 2019 12:10)

    # Link komentara

  129. Sklon je afektaciji,pokusava da ostavi utisak finog kulturnog,usiljeno u koju god zemlju ode trudi se da prica na njihovom jeziku,a na terenu iz njega izlazi kalasican onaj balkanski gen,to zapadnjaci ne mogu da razumeju u prihvate.....
    (Giani, 17. novembar 2019 12:10)

    # Link komentara

  130. Cudno nisu volili ni Lendla !!
    Pitam ja sad vas !! Da li znate zasto ??
    Možda što je lijep ,ružan , loš igać ili nešto drugo ! Razmislite !
     (Borsi, 17. novembar 2019 12:07)

    # Link komentara

  131. Sta je potrebno? Potrebno je da pre svega Roger bude covek i kaze navijacima "U redu je da navijate za mene, ali nemojte navijati protiv Novaka Djokovica. Nikako nije u redu da mu dobacujete, urlicete i smejete mu se kada napravi duplu gresku ili slicno". Ali naravno, rodja to nece nikada reci jer je previse arogantan. On se ustvari hrani time i to ga pokrece iako je i njemu samom jasno da je to krajnje neposteno i ne fer prema Djokovicu. I onda jos rodji daju nagradu za fer plej!?!? Jadan je taj zapadni svet... E zato je No1e najbolji svih vremena, gospodin covek i mentalna i moralna stena sto dzemperko nikada nije niti ce biti!
    (No1e GOAT!, 17. novembar 2019 12:05)

    # Link komentara

  132. Podrska publike uvek godi; ali ocekivati racionalno ponasanje od gomile ljudi je neracionalno. Sta se desilo na fudbalskom mecu Engleska - Crna Gora? Publika na Vembliju zvizdi svom igracu Gomesu zato sto je Gomes bio prethodno fizicki napadnut od strane Strelinga, manje-vise bez ikakvog razloga. Krivac: Sterling. Zvizduci za zrtvu Gomesa. Zasto? Zato sto publici treba Sterling (koga nisu mogli da podnesu do pre godinu-dve) jer je izrastao u super-igraca. To sto se siledzijski poneo prema kolegi je nebitno. Slicno se ponasa i teniska publika. Oni bi da pobedi njihov Federer, pa ako treba da emotivno i psiholoski uniste protivnika, to ce i da probaju. Srecom, to im uglavnom ne polazi za rukom. Vratice se Novak i posle ove epizode. Napred Nole.
    (Suk, 17. novembar 2019 12:03)

    # Link komentara

  133. U Londonu je publika takva. U ostalom dijelu Svijeta je druga priča. Naročito van Anglosaksonske regije.
     (nekokoganikadneobjavljujete, 17. novembar 2019 12:02)

    # Link komentara

  134. Pa verovatno ima neki razlog u samom nastupu Novaka Đokovića prema igri... Pobeda po svaku, svaku cenu i primena svega mogućeg sa igrom i preko igre, to će ostati upamćeno, zauvek.
    (Toma tomato, 17. novembar 2019 10:38)

    Ako ćeš iskreno, i Nadal, a o Federeru da ne govorimo, se za pobedu bore za višestruko veću cenu od Đokovića. I šta ti znači "primena svega mogućeg sa igrom i preko igre" ?? Šta "preko igre"? Baca čini? Koristi "biber sprej" ili gleda razrooko da nervira? I koji je to "neki razlog u samom nastupu Novaka Đokovića prema igri"??? Na šta se konkretno odnosi? Šta? Đoković igra držeći reket naopako? Okrene stražnjicu kad protivnik servira? Igra "Čačak" dok se protivnik koncentriše? Malo si lupetao, druže! Ne malo, mnogo!

    A Đoković bi trebalo da krene stopama jednog Ivana Lendla. I on nije bio "u milosti" publike i to u vreme kad je vladao kao neprikosnoveni šampion. Zbog toga se ponašao kao led ledeni. Ignorisao je publiku 100%. Iako je za Novaka verovatno kasno da tako radi a i "nismo svi isti" mislim da bi to bilo svrsishodnije od slanja srca. Najnužnije i najkurtoaznije i toliko!
    (Zoran, 17. novembar 2019 12:02)

    # Link komentara

  135. Ne znan zasto je toliko bitno bit voljen. jesnostavno ljudi vole federera i to je tako. Nole je doša i pokvaria zabavu svima. terminator is srbije. njegova snaga je dolazila iz inata, sportske bahatosti. ne znan zasto je pocea slat srca i sirit ljubav. meni je bia drazi ko terminator iz srbije koji gazi sve i kojega se svi boje.
    (luka90, 17. novembar 2019 12:01)

    # Link komentara

  136. Intersantno je recimo da Tipsarevica obozavaju, a Novaka mrze. Ocigledno im Novak nije legao...Nije sve ni do toga sto je Srbin. Mislim da jednostavno Novak nije prirodan, a to ljude jako nervira.
    (Straight Outta München, 17. novembar 2019 12:01)

    # Link komentara

  137. Novak je pobedio njihovog Mareja u 4 finala Australije, 1 finalu Roland Garosa ukupno 25 puta

    Pobedio njihovog idola Federera u 3 finala Vimbldona, 3 finala Londona, ukupno 26 puta

    I vi ocekujete da oni navijaju za naseg Novaka hahahahahahaha
     (Reus, 17. novembar 2019 12:00)

    # Link komentara

  138. Treba da prestane da pokazuje koliko mu je važno da ga vole.
    (Dejan, 17. novembar 2019 11:59)

    # Link komentara

  139. Treba da prestane da pokazuje koliko mu je važno da ga vole.
    (Dejan, 17. novembar 2019 11:59)

    # Link komentara

  140. Ne vole ga jer je Srbin i pravoslavac, to je to.
     (Miki, 17. novembar 2019 11:59)

    # Link komentara

  141. Ма могу бре сви хејтери да му ... пљуну под прозор.Само га додатно мотивишу да обори све Федове рекорде и заврши каријеру као најбољи икада. Наздравље.
     (Небојша, 17. novembar 2019 11:54)

    # Link komentara

  142. Novak celu svoju karijeru igra u 90% slučajeva pred publikom koja je na neki način protiv njega.Nikada i nije imao tu podršku, kao Federer.Voleo bih samo da njih dvojica zamene mesta,da vidimo kako bi se Federer onda snalazio!Ubeđen sam da bi prošao, kao bos po trnju!
    (Ikan, 17. novembar 2019 11:54)

    # Link komentara

  143. "Meni je izgledalo da ga je to poremetilo i da se uvukao u svoju školjku. Nije mogao da se 'potpali'. Bilo mi ga je žao jer je izgledao pogubljeno. Sigurno mu nije bilo lako biti sam protiv 20.000 ljudi", dodaje Kroft.

    Pravi sampion se u takvoj situaciji ne uvlaci u svoju skoljku. Bezobrazna publika mu sluzi samo kao dodatni motiv da "grize i ujeda". Ovako, ispunio je zelju publici podvivsi rep dureci se kao neko dete.
    (Sto juznije to tuznije, 17. novembar 2019 11:53)

    # Link komentara

  144. Ne vole ga jer ne ume da stavi MASKU na lice kad ulazi kroz tunel na teren. ZASTO su izbrisani svi klipovi FEDERERA na you tube-u kako lomi rekete pocetkom 2000.??? Kad je to i u kom trenutku FEDERER postao gospodin??? Gde su one SRAMOTNE gestikulacije Federera u duelima sa SAMPRASOM, gde su nestali kompletni mecevi??? Federer je glumac koji s vremena na vreme pokaze svoje pravo lice.
     (Laske, 17. novembar 2019 11:51)

    # Link komentara

  145. Apsolutno je bespotrebno baviti se ovom ˝problematikom˝. Ne treba trositi energiju na takve stvari. Sve sto Djokovic treba da radi je da se fokusira na treninge i na svoju igru i da ne pridaje nikakav znacaj ovakvim pojavama. Prosto, to je nesto sto nikada nece moci da promeni. Mislim da on to zna i da je mentalno dovoljno snazan da se sa time izbori. E sad, siguran sam da Djokovic nije razocarao u Londonu zbog toga sto ga publika ne voli. On sam najbolje zna sta je pravi razlog.
    (ivica, 17. novembar 2019 11:50)

    # Link komentara

  146. Oni ga poštuju, ali ga ne vole
    (dada, 17. novembar 2019 11:12)

    Kad nekog poštuješ onda mu ne aplaudiraš kad pogreši nego mu pružaš podršku.
    (podršku ili mu daju po "dršku", 17. novembar 2019 11:49)

    # Link komentara

  147. Od "kulturne" britanske publike ocekivati postovanje I navijanje za nekog ko je za njih tri svetlosne godine po postenju, fer pleju, vitestvu I uvazavanju protivnika, je prosto za ne ocekivati. Upravo bi se iznenadio da je bilo suprotno.
    Ali I supak svajcarac, da je jednim gestom Na kraju ukazao da to nije fer I da je pozvao Na postovanje protivnika. Nadam se da nece jos dugo "vladati" terenima... Krstic Na njegovu dominaciju stavio je Dominik.
     (irelandcalling, 17. novembar 2019 11:48)

    # Link komentara

  148. Publika navija za koga ona zeli.
    Novaka smatraju losim covekom, pa ne navijaju za njega. To je jasno. Zasto se neko mesa u to za koga ce ljudi da navijaju?
    (Ime, 17. novembar 2019 11:48)

    # Link komentara

  149. Svako ima pravo da navija za koga hoće. To je deo sporta. I svaki sportista mora sa tim da se nosi. Jedino rešenje je pobediti i sve ih ucutati.
     (dejan, 17. novembar 2019 11:45)

    # Link komentara

  150. Ne vole ga zato što mnogi u svetu smatraju da je tenis sport bogatih katoličkih zemalja.Tako da se ,neki;pravoslavac,pa i to iz Srbije ne uklapa u njihova merila vrednosti.
     (Damjan, 17. novembar 2019 11:44)

    # Link komentara

  151. Novak je svojim ponašanjem doprineo da ga publika ne voli. Pa kad u Srbiji ima onih koji ga ne vole šta očekivati od Engleza?
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Maja, 17. novembar 2019 11:05)

    U Srbiji ga uglavnom ne vole tj. mrze navijači JSD Partizan. Čisto zbog zavisti i zlobe. Ne svi ali ovi ostrašćeni da. Lako je to uočiti preko imena pod kojima komentarišu fudbal, košarku, tenis...
    (pivljanin, 17. novembar 2019 11:44)

    # Link komentara

  152. Novak je u startu zauzeo pogrešan stav u odnosu prema publici pokušavajući da se predstavi kao jednostavan,pristupačan momak, jedan od njih, tako reći, što vjerovatno i jeste.To je bila greška, izgleda da bi mu bilo bolje da je odmah postavio gard, smrtno ozbiljan profesionalac, kratki suvoparni odgovori na konferencijama, leden izraz lica, ništa šale, imitacije, obraćanja na francuskom,italijanskom i kojim sve ne jezicima, pa bi se publika borila za njegovu naklonost, a ne obrnuto.Najveći paradoks cijele situacije je da je optužen za glumatanje, upravo zato što ne zna da glumata, već se predstavio iskreno i neposredno.Međutim, sve je to sekundarno u odnosu na stvari koje radi na terenu, samo neka tako nastavi!
     (Zarco, 17. novembar 2019 11:42)

    # Link komentara

  153. Nema veze. Bice upamcen kao najbolji svih vremena koji su uz to uvek borio protiv protivnikai publike.
     (Firestarter, 17. novembar 2019 11:40)

    # Link komentara

  154. Neka prestane da šalje srca publici koja ga očito ne voli. Neka mu oni postanu potpuno nebitni. Neka se još oovih par godina ptpuno okrene tenisu i samo tenisu(a posle može vrač, guru, drveće, gledanje u sunce i sl). I biće najbolji ikada. Ako to ne uradi mesto najboljeg otići će Nadalu.
    (oberin martel, 17. novembar 2019 11:39)

    # Link komentara

  155. @sramota
    Sjajan komentar!
    (Milena, 17. novembar 2019 11:39)

    # Link komentara

  156. Djoković je za sve sam kriv, a on još pogoršava ili bar pitvrdjuje imidž koji je stvoren o Srbima nakon naše skorašnje briljantne srpske spoljne politike.
     (LazarL, 17. novembar 2019 11:39)

    # Link komentara

  157. Svaka cast Noletu kako sve trpi i podnosi, ne samo od publike, vec mnogo puta i od organizatora. Sigurno mu je po stotinu puta prekipelo, ali je stisnuo zube i nastavio dalje. Da je imao ravnopravan odnos, do sada bi ih vec pretekao na svim listama.
    (AlCapo, 17. novembar 2019 11:38)

    # Link komentara

  158. Milioner dušom@Nisam znao da nauka ima tako jake veze sa tenisom. Evo onda po istom principu: ko je zaslužan za otkriće (samo jako kratka, kratka lista) gravitacije, evolucije, DNA, antibiotika, WWW.... Ikad čuo za imena poput J.Watt, A. Turning, P. Higgs, I. Brunel, itd...? Mislim ako ne bi bilo Britanije bez struje, gdje bi bila Srbija bez ovih naučnika sa tog hladnog i prljavog ostrva?
    (u laži su jako kratke noge, 17. novembar 2019 11:38)

    # Link komentara

  159. @sramota
    Plakao je i novak kad izgubi, u parizu, od vavrinke.
    Novak je sam kriv za to sto ga publika ne voli. Ne znam kome može da bude zabavno ono njegovo glupo imitiranje kolega, izigravanje klovna i slične gluposti koje je ranije radio?
    Videlo se da na silu pokušava da bude zabavan, a to ne ide. Bolje da je bio mirniji, da je gledao samo sebe a ne kako da "zasmejava" publiku. Više bi ga poštovali.
    S te strane je Federer bez premca, jer se ponaša kao teniseri pre 40 godina, mirno, bez gestikulacija, i to publika voli.
    Medvedev je vrlo sličan, ne pokazuje puno emocija, i ako bude uzimao GS steći će poštovanje
    (Sam je kriv, 17. novembar 2019 11:37)

    # Link komentara

  160. @sramota
    Slažem se sa delom komentara, ali nije tacno da nije interesantan za sponzore.
    Ima vise novca od sponzora nego recimo Nadal i to vec godinama.
    Sa Federerom se ne treba porediti jer je on neprikosnoven u donošenju novca sponzorima
    Takođe podrsku njemu treba gledati i kroz prizmu netrepeljivosti sa Federerom koja je dugo trajala. A s obzirom da 80% teniskih gledalaca je na njegovoj strani, po difoltu ne podnose Novaka.
    Najsmesnije od svega što su njih dvojica se tek dobro upoznali na Lejver kupu prošle godine i njihov odnos je sada odličan i mnogo bolji nego između njihovih fanova.
     (lignjoslav, 17. novembar 2019 11:35)

    # Link komentara

  161. Ja Novaka Đokovića jednostavno obožavam.
    Momak je ima drskosti i hrabrosti postat broj jedan u najsnobovskijem sportu na svitu.Ima je bezobrazluka svima dokazat da jedan običan momak iz siromašne i anatemizirane zemlje može pod svoje noge stavit svu tu dvorsku uštogljenu elitu.
    Obožavam ga jer je osta svoj,obožavam ga najviše kad sočno zabeštima i spomene onu žensku stvar.Obožavam ga kad poludi od bisa i čupa sa sebe majicu.Obožavam ga jer u sebi nosi plemenitost balkanskog čovika i ono najbolje u nama.Obožavam ga jer se toga ne srami i nije se toga odreka.
    I ko mu šta može?
    Najači je,a gospoda neka se grizu od ljubomore!
     (miro split, 17. novembar 2019 11:35)

    # Link komentara

  162. Ne mora niko da zali naseg Novaka.

    On je veliki sampijon. A za nas je Sve!!!
    (db wonder, 17. novembar 2019 11:33)

    # Link komentara

  163. Sto ga manje vole, to ih vise dere ! 
     (Prosto, 17. novembar 2019 11:33)

    # Link komentara

  164. Knjizevnik Dragisa Vasic je izjavio da ce, ako prezivi rat (mislim na Drugi svjetski rat) na beogradskom univerzitetu otvoriti katedru na kojoj ce da drzi predavanja o engleskoj podlosti
    (Sasha, 17. novembar 2019 11:33)

    # Link komentara

  165. Novak je Nole, a Rozder je samo Rodzder ...ko razume shvati ce ...
    (Milan, 17. novembar 2019 10:35)

    Ne razumem, evo glup sam, pa mi objasni.
     (Smuleco, 17. novembar 2019 11:32)

    # Link komentara

  166. Nemam nista protiv da Rodja bude bozanstvo, a da Nole broji GSlemove. Ovim tempom Nole ce za par godina i na papiru biti najbolji ikada. Ova i prosla godina 4GS, Federer 1, zadnjih 10 godina Nole 15GS, Rodja 4, pa vi vidite u kom smeru sve ide.
     (Wlada, 17. novembar 2019 11:32)

    # Link komentara

  167. To je odnos prema našoj čitavoj naciji i ostaće tako.Kako god se on ponašao neće se dopasti njima,pa oni su "viša rasa" kako bismo mi bili dobri u nečemu.Mislite li da oni znaju odakle im struja i ko je pronašao,glavno da oni imaju sve i uzivaju.Ma ko smo mi to za njih i u čemu.Nije čudo za Novaka,kako drukčije da im vrati njihob prezir.
    (milioner,dušom, 17. novembar 2019 10:44)
    E ovo je pobednički komentar, nema dalje posle ovoga. Dijagnoza našeg naroda u jedno. komentaru i odnosu plus minus. Eh da mi je samo na dan taj tvoj mozak. 90% zlog zapada ni ne zna da Srbija postoji, a mrze nas? Kako je to moguće? Zašto Vidica ne mrze englezi i još ga izabrali za najboljeg igrača ikada na svojoj poziciji u sportu koji im najviše znači i koji je urezan i njihovu tradiciju?
     (neki veliki dr, 17. novembar 2019 11:31)

    # Link komentara

  168. Minimum postovanja mora da postoji. Medjutim, Englezi mu nikada nece oprostiti onakvu istorijsku pobedu protiv njihovog ljubimca Federera na Vimbldonu. Takodje, u medijima se predstavlja kako je Djokovic bio najglasniji da London izgubi zavrsni master turnir, a Federer glavna pristalica da ostane tu gde jeste.
    (1kch4, 17. novembar 2019 11:30)

    # Link komentara

  169. Novak ima našu bezrezervnu ljubav!!! Pozdrav iz Kotora!!!
    (nekoKO, 17. novembar 2019 11:30)

    # Link komentara

  170. Pokušali su da ga privole da zaigra za VB i da bude "njihov miljenik"...on je to odbio i od tad kreće organizovana kampanja protiv njega. Tabloidima formiraju mišljenje javnosti a ruljom se tako najlakše upravlja - ako mediji napišu nešto to je "istina"(i kod nas je isto). Uz to on je Srbin a mi smo verovatno "najomražnija" nacija u zapadnoj evropi. Trlja im nos i praši zadnjice njihovim idolima u elitnom sportu belih osvajača i to je glavni razlog. Ali i Nole zaista treba da se okane filozofije "mir i ljubav" jer to nije put za rušenje rekorda i ostvarivanje najvećih uspeha. Bio je nedodirljiv dok je cepao majice,lomio rekete i pogledom streljao po tribinama.Svi su ga se plašili i publika i protivnici. A sad kad im šalje srca i traži naklonost oni mu se rugaju i jos više ga pljuju. On treba da bude solo borac, pravi ratnik u individualnom sportu - tu nema mesta za ljubav ka svima. Samo za sebe,porodicu i svoj narod. A britanci neka se bave kriketom,bilijarom,golfom i ostalim "elitnim"sportovima. Oni su dobri u svim sportovima sa malim loptama (little balls) - jer su im takvi i atributi. Osim u tenisu - tu je Srbin najbolji jer ima big balls !
    (Dule Pop, 17. novembar 2019 11:28)

    # Link komentara

  171. Mene toliko ne pogadja kada je publika protiv Novaka na Zavrsnom turniru u Londonu jer svako moze da kupi ulaznice za meceve, pa time i navijaci iz inostranstva mogu da dodju da navijaju za svoje ljubimce. Bile su u mecu sa Federerom velike grupe navijaca iz Svajcerske,pa su verovatno i oni bili nekulturna i neartikulisana rulja koja se najvise drala na Novakove greske. Na meceve na Zavrsnom turniru ne dolaze face iz establishmenta, mozda se pojavi par celebrity likova i poznatih sportista, i to je to.

    Medjutim, problem je finale Wimbledona, gde samo establishment i povezani sa establishmentom mogu da dodju do ulaznica. Tu dolazi do izrazaja licemerje i mrznja britanskog establishmenta prema Novaku, kao prema nekome koji ne zasluzuje da bude tamo, pogotovo da osvaja trofeje protiv njihovog idola Federera jer ne dolazi sa zapada, nego iz tamo neke zabite i po njima primitivne Srbije. Tu je Novak vec nekoliko puta pokazao kakva je mentalna gromada kada je osvojio turnir,iako je celo gledaliste otvoreno i nekulturno navijalo protiv njega. Jos su ga vise zamrzeli posle ovogodisnje finala kada im je unistio pobednicko slablje njihovog ljubimca.
    Nadam se da ce Nole i dalje nastaviti da bude veliki “ partybreaker” na Wimbledonu i u sledecim sezonama.
    Idemo Nole!!!
    (Tresnjojed, 17. novembar 2019 11:28)

    # Link komentara

  172. Nažalost, tako zapadnjaci, od čega osobito bahati Englezi, gledaju s potcjenjivanjem i bez poštivanja na mnoge ljude s naših prostora!
    Novak Đoković je veliki čovjek u svakom pogledu i stvarno nije korektno to kako se dio publike odnosi prema ovom teniskom velikanu! U pozadini takvog ponašanja vjerojatno ima i onog elementarnog šovinizma tzv. velikih naroda prema pripadnicima uvjetno rečeno "malih naroda"!

    Al zato je uvijek odlično kad se takve bahate likove ušutka velikim pobjedama nad njihovim favoriziranim idolima, u čemu se Novak dokazao jako puno puta, a i bude ubuduće!

    A da se isto ne događa samo Đokoviću pokazuje i podcjenjivački odnos koji su imali engleski novinari na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji 2018. kad su bili prije same utakmice otpisali Hrvatsku, pa su zato primili veliku šamarčinu i poniženje od odlične nogometne reprezentacije viceprvaka!

    Pozrdrav iz Hrvatske svim ljudima dobre volje i ljubiteljima sporta!
     (Goran, 17. novembar 2019 11:28)

    # Link komentara

  173. nije uzeo btitansko državljanstvo onda kada mu nudili..... možda je i to jedan od razloga
     (de, 17. novembar 2019 11:28)

    # Link komentara

  174. Koliko god Djokovic bio mentalno jak i te stvari, da li ste svesni koliko je tesko igrati kada neko navija protiv vas, sto je neko napisao u komentaru ovo sto je Djokovic osvojio treba duplo da mu se racuna. A najjace je kad neko kaze Djokovic psuje i lomi rekete, stavite sebe samo u njegovu situaciju i da li bi bili mirni??? Ja sam recimo igrao sam fudbal do pre par godina, i za sebe smatram da sam smiren covek koji ne psuje, odemo na stranu da igramo utakmicu nama ne ide, oni nas razbijaju, ja prosto ne mogu da verujem kakve reci izgovaram, ali to je taj trenutak besa i nista vise, i jadno je da se to zamera Djokovicu....
     (Stefan, 17. novembar 2019 11:26)

    # Link komentara

  175. Da uzme Englesko državljanstvo, kao što su mu ponudili devedesetih. Sad je samo tamo neki sa Istoka, kao i Rusi, tako se gleda na nekog ko uspe a nije sa Zapada
    (Berberbre, 17. novembar 2019 11:22)

    # Link komentara

  176. Pa zato što se preziva na IĆ
     (ognjen, 17. novembar 2019 11:21)

    # Link komentara

  177. Ona se pita šta Nole treba da uradi? Ta rulja i ne treba da ga poštuje. Jer, tu vlada "psihologiju mase" a to znači: rušenje, anarhija i pravilo da svako radi šta hoće - što nepristojnije, to bolje. Ali, da tako nešto drugi ne smiju raditi,jer će ih oni osuditi.
    Što se tiče Novaka, on griješi, samim tim što dopusti da im obrazlaže svoje najnormalnije postavke na konferencijama umjesto da kaže: -slijedeće pitanje molim, griješi što mnogo pozdržavlja publiku, a sve to daje utisak "sopstvene
    krivice" kad im miljenika pobijedi,o bilo kome da se radi.
    Zato, više bezobrazno prema publici i novinarima, bez vulgarno. Kad bude trebalo, i to upotrebiti. Kao i oni prema tebi.
    Oni samo takav jezik razumiju.
    (milutin, 17. novembar 2019 11:21)

    # Link komentara

  178. Da sam ja Novak bolila bi me ona stvar za nekorektnu publiku! Samo kada se sjetim Wimbledona 2019. i Federerovog servisa za meč, a nakon toga hladan tuš. Neprocjenjivo.
    (Da sam ja netko, 17. novembar 2019 11:20)

    # Link komentara

  179. I pored takve Engleske publike Djokovic je osvojio

    5 zavrsnih mastersa(London)
    5 Vimbldona
     (Ekrem, 17. novembar 2019 11:19)

    # Link komentara

  180. Nema veze vazno da ce deda osvojiti turnir. ahahaha...
     (Dacha, 17. novembar 2019 11:17)

    # Link komentara

  181. Za 14 godina u ATP Đoković je shvatio da nema načina da ga publika u Londonu, Njujorku, Parizu... podržava i dostojno nagradi njegove dobre poteze. Naučio je da se nosi s tim. Vjerujem da mu često nije lako, jer je on po svojoj prirodi vrlo emotivan, želi da pruži i dobije ljubav i naklonost. Ne znam na kojem je turniru prvi put slao srca, ni reakciju publike. Ali sam shvatila da time kaže da on voli sve ljude, bez obzira na to sa li mu oni uzvraćaju. U svijetu je saživio pokret kosmopolitizma u koji se on lako uklapa. Ovdje ga neki kritikuju zbo toga, a i zbog odricanja, po njihovom, jedinog ispravnog načina života kakav se vjekovima, uz male promjene, upražnjava na Balkanu. Đoković ima pravo na svoju životnu filozofiju, vjeru, način ishrane i svega onog što čovjeka čini čovjekom, a neki mu to pokušavaju osporiti. Smeta li mu to? Dotiče li ga? Naravno! On je dio cjeline čovječanstva. Sve pozitivne i negativne vibracije svakog od nas dodirnu svakog drugog. To je kao kad bacite kamen u vodu i talasi se munjevito šire na sve strane. Zato bi svako od nas trebao da, prije nego uobliči neku misao, predočiti sebi koliko ljudi u svijetu u isto vrijeme rade to isto i šta će mu uraditi talas koji dopre do njeg.
    Ono što sam mislila je, da u ovom zadnjem meču Đoković- Federer, Đoković nije bio tako katastrofalno loš i nezainteresovan za ishod zbog ponašanja publike. Nešto drugo, a nadam se da nije duboka "rana" izbacilo je njega ovaj put iz kolosjeka. Možda jednom i saznamo šta.
    (Milena, 17. novembar 2019 11:14)

    # Link komentara

  182. Oni ga poštuju, ali ga ne vole
    (dada, 17. novembar 2019 11:12)

    # Link komentara

  183. @bokelj
    Misiš u Podgorici? Što bi neko iz Bijelog Polja, ako već ne navija za Jedinstvo, navijao za Budućnost a ne za "Zvijezdu", tj. Zvezdu.
    (ahmo, 17. novembar 2019 11:12)

    # Link komentara

  184. Шта да ради Ноле? За почетак да нема никаквих очекивања да морају да га воле.
    Од њих треба очекивати лову, од остатка света поштовање, а од Србије љубав.
    За крај, треба да престане с оним патетичним поздравом "од срца" или да га користи и онда када изгуби меч. Тада ће показати да је заиста сазрео као човек.
    (Гилле, 17. novembar 2019 11:11)

    # Link komentara

  185. Dobro ljudi, smirite se, ajd' sad paljba do AO..tenis je za njega zavrsen do tad. Pustite nas malo na miru..ps. dejvis ne racunam, to je nesto drugo.
     (g, 17. novembar 2019 11:11)

    # Link komentara

  186. Kad igra Federer za trece mesto?
     (okili, 17. novembar 2019 11:09)

    # Link komentara

  187. Prezir ćemo da istrpimo. Bojim se da gospoda germani ne potegnu ponovo za nožem koji je svrgnuo Moniku Seleš da bi njihovu Štefi Graf izdigao. Tako da braćo imamo šanse u borbi reket protiv prezira 20.000 navijača, ali ako potegnu za nožem, spletkama, spinovanjem, nacionalizom onda gubimo.
    (nebojša, 17. novembar 2019 11:09)

    # Link komentara

  188. Ne mrzi Djokovica niko on samo ima manje navijaca nego ova dvojica, pogotovo od Federera, ako pogledamo drustvene mreze, sva trojica na instagramu imaju oko 7m pratilaca, da svi mrze Djokovica pisali bi mu svasta u komentarima, ali 100% komentara je pozitivno, Djokovica obozavaju i sportisti i poznate licnosti, komentare mu ostavlja jedan Tom Brejdi, Toti, Pirlo, Hamilton, Bekam i mnogi mnogi drugi
     (Ostoja, 17. novembar 2019 11:09)

    # Link komentara

  189. Pa dobro nije tajna da se mi i englezi ne volemo.
     (Dacha, 17. novembar 2019 11:08)

    # Link komentara

  190. Pa verovatno ima neki razlog u samom nastupu Novaka Đokovića prema igri... Pobeda po svaku, svaku cenu i primena svega mogućeg sa igrom i preko igre, to će ostati upamćeno, zauvek.
    (Toma tomato, 17. novembar 2019 10:38)

    Sramotan komentar. A sta je to u njegovom ponasanju sto je neadekvatno. Mozda to sto nikada nije plakao kada izgubi mec? Mozda to sto ima snage da aplaudira na protivnikove dobre poteze? Mozda to iskreno podrzava mladje igrace (Tima, Zvereva itt)? Nemojte samo da mi pominjete one zdravstvene probleme od pre 10+ godina, u poslednjih 10 godina Novak je odustao najmanje meceva od najbolje trojice.
    Da vam kazem kao neko ko zivi u zapadnoj Evropi vise od 20 godina... nema krivice u Novaku, ta zapadna publika na svaki nacin pokusava da opravdava cak i jednog "ulicara" poput Kirjosa - to cak pokusava i dzentlmen, deda Lejver. Da je Novak uradio jednu desetinu onoga sto radi Kiros, raspeli bi ga. Novak nije njihov (zapadni), to je pocetak price. Kraj price je da je manje interesantan za sponzore, jer ne dolazi ni sa engleskog, ni sa spanskog govornog podrucja. To vam je istina. Sve drugo je cist autosovinizam kome je jedan deo srpske iteako sklon, kune se u zapad, sebe pljuje, a da taj zapad nije ni omirisao. Kada Rafa gine na terenu, cak se i oblaci kao gladijator za onom secenom majicom, on je fighter. A kada se Nole bori, on se bori "po svaku cenu". I RF-u je toliko stalo da ne moze da dostojanstveno podnese poraz. A Noleta kritikujete za zelju za pobedom.
    (sramota, 17. novembar 2019 11:07)

    # Link komentara

  191. ništa netreba raditi osim nastaviti pobjeđivati,bas zato sto misli da treba nesta raditi i trudi se oko toga djeluje kontra
     (baš, 17. novembar 2019 11:06)

    # Link komentara

  192. Alo bre! Nije Novak gabelj da pa da se na ovaj nacin cesu o njegovu slavu!! Ko ce da navija za/protiv njega neka navija... Sa postovanjem ili bez istog. Ni njega to ne treba da interesuje. A ni njegovoj majci da se pruza prostor da kuka po tabloidima zasto njenog sina svi ne vole (bolest!!). Niti je Novak klinja neki, niti zasluzuje da se o njemu prica kao o nekoj ugrozenoj vrsti. Lik je vrhunski sportista i cao!! Nekom milo, nekom ne!! Niti treba da se dodvorava nekom!!
    (sale, 17. novembar 2019 11:06)

    # Link komentara

  193. Milioner, tesla not je izmislio struju, ali steta sto te mrzi da proveris te cinjenice :).

    Evo jedna koja ce te sokirati, naizmenicna struja se koristila komercijalno u budimpesti pre rodjenja tesle.

    A sportisti, pa neke vole, neke ne... Sam je kriv sto ga ne vole.
     (pravnik, 17. novembar 2019 11:06)

    # Link komentara

  194. Kakvi komentari, kakav narod. Tuzno.
    (Misa, 17. novembar 2019 11:05)

    # Link komentara

  195. Novak je svojim ponašanjem doprineo da ga publika ne voli. Pa kad u Srbiji ima onih koji ga ne vole šta očekivati od Engleza?
     (Maja, 17. novembar 2019 11:05)

    # Link komentara

  196. "@myrthos",tako je ,100 posto istina.Mrze svoje žrtve da našli opravdanje za svoja nedela.Inače,Novak je trebao odavno te "navijace" da tretira kao Medvedev onu rulju na US-openu a ne da im "šalje srca".Trebao je da uzme ulogu "lošeg momka" i da polarizuje teniski svet,na jednoj strani on,na drugoj Federer.Imao bi više navijača nego sad,daleko više,u celom svetu.I imao bi više poštovanja od svih,pa čak i od ove Federerove rulje.
     (roten, 17. novembar 2019 11:04)

    # Link komentara

  197. Nole treba da pobedi Federera.
     (micaiz kafica, 17. novembar 2019 11:04)

    # Link komentara

  198. On je uradio dovoljno, tu nije problem u njemu...
    (Saša, 17. novembar 2019 11:03)

    # Link komentara

  199. I dalje od ljudi koji sve objasnjavaju mrznjom prema nasem nebeskom narodu nisam dobio odgovor kako se ne navija protiv Rusa Medvedeva ili Bugarina Dimitrova. Pa cak i protiv jos jednog pravoslavnog brata Cicipasa. Recimo nikada publika nije bila protiv Janka Tipsarevica. Da ne mislite mozda da ima nesto u energiji koju svako od nas poseduje i emituje. Teniska publika je pismena, prilicno nadobudna, ali i sposobna da oseti kada je neko fake ili narodski receno vestak.
    (Pups, 17. novembar 2019 11:03)

    # Link komentara

  200. Publika sama odlucuje za koga ce da navija.Jednostavno ,van Srbije,Nole na zalost je retko kome drag i simpatican.Naravno to nema veze savSrbijim i Srbima nego sa Noletom.
    (aca, 17. novembar 2019 11:02)

    # Link komentara

  201. Od sledeće godine završni masters je u Torinu a Italija je ipak nešto drugo i sigurno će publika kako kaže Hantuhova biti ujednačena u podršci teniserima.Inače i Cicipas juče nije imao podršku pa je i pored toga pobedio Federera u polufinalu, istina je da Novak zna da većina uvek navija protiv njega i to mu nije smetalo da do sada čisti sve pred sobom ali je i istina i da u zadnje vreme ne igra dobro.
     (Markobg, 17. novembar 2019 11:02)

    # Link komentara

  202. A posle vam bude zao kada gledate seriju u kojoj Daenerys na zmaju spali ceo Kings Landing.
    (got, 17. novembar 2019 11:00)

    # Link komentara

  203. Napred Nole i zgazi ih sve sledece sezone..
    (kosta, 17. novembar 2019 11:00)

    # Link komentara

  204. isto kao i sa mojim (na svu srecu bivsim ) prijateljem . sto sam bio bolji prema njemu on sve gori prema meni .to je takav tip ljudi : da mu svaki dan donosim prase on se ni za milimetar nece promeniti .
    to nisu nikakvi navijaci nego jako losi ljudi .
    novace uopste ne obracaj paznju na te "ljude"
     (Laza, 17. novembar 2019 10:59)

    # Link komentara

  205. Da promeni državljanstvo?
    (Tin, 17. novembar 2019 10:59)

    # Link komentara

  206. Sta ti je covjece, pa nije svijet lud. Zadnjih 4-5 godina su opasno dosle na naplatu one sedmorazredne imitacije ostalih igraca, razno klovnisanje i ostale njegove gluposti gdje je on htjeo na silu da ga zavole. Da nije bilo svih tih imitacija i ostalog njegovog klovnisanja, potpisujem da bi ga danas mnogo mnogo vise cjenili. Jednostavno svijet nije lud, vide ljudi kada je nesto fejk i kad nije prirodno. Veoma lako se primeti kada neko nesto radi na silu. To je upravo Djokovic radio, to je bilo toliko ocigledno da bi to i djeca od 4-5 godina provalila. Sigurno da je jako tesko igrati kada je 20 hiljada ljudi protiv tebe. Vjerovatno je to i bio razlog poraza od Rogera. Ipak je i Djokovic samo covjek, ne moze i on stalno sam protiv 20 hiljada. Al ponavljam, sam je kriv za to, to je cinjenica.
     (Sin, 17. novembar 2019 10:59)

    # Link komentara

  207. Da ga vole i navijaju za njega osvojio bi duplo manje GS, zato slobodno nastavite da ga mrzite i on ce biti jos bolji.
     (Srecko, 17. novembar 2019 10:59)

    # Link komentara

  208. Samo da ne bude Srbin.
    (Danijel, 17. novembar 2019 10:58)

    # Link komentara

  209. Sta ste napali Englez, pa njega ne vole ni na jednom turniru na svetu. Mislio sam Kinezi ga obozavaju dok nisam video da su svi navijali protiv njega. Problem je u njemu.
     (Kole, 17. novembar 2019 10:58)

    # Link komentara

  210. Im the man you love to hate
    (Berthold Breht, 17. novembar 2019 10:58)

    # Link komentara

  211. Nije u redu i da mnogi u Crnoj Gori navijaju za Partizan ili Zvijezdu ispred Buducnosti pa sto da radimo. Roger je najpopularniji teniser jer igra skolski napadacki tenis sa lijepim pokretima i kad bi ucili tenis svaki njegov pokret mozes uzeti kao skolski primjer kako sto treba odigrati. Pored toga Roger je prvi pokupio navijace i normalno je da ce navijati za njega a protiv njegove prve konkurencije. U sustini samo Roger i Nadal imaju navijace ostali samo u tregovima
     (bokelj, 17. novembar 2019 10:57)

    # Link komentara

  212. Novak bi trebalo da promeni ponašanje, da im se ne ulizuje. Da im kaže p..... najbolji sam, možete da mi pljunete pod prozor, da se na kraju meča okrene nasmeje, pljune na teren i ode.
     (Duško, 17. novembar 2019 10:56)

    # Link komentara

  213. Navijanje je jedno,Nepostovanje je drugo!
     (coA, 17. novembar 2019 10:56)

    # Link komentara

  214. Šta da uradi da bi ga postovali?
    Sada vise nista, ali pre 15 godina je mogao da...
    Ne dodvoravati se domacoj publici.
    Ne ismejavati kolege i koleginice
    Ne galamiti na sakupljace loptica
    Ne predavati meceve "radi povrede"
    Ne terati oca sa tribina
    Ne galamiti na svoj strucni stab
    Placati porez svojoj zemlji
     (Bg, 17. novembar 2019 10:54)

    # Link komentara

  215. Imala si mikrofon u ruci, intervjuisala Federera nakon meca. Na njegovu konstataciju da je publika bila fenomenalna, nisi jednu rec rekla. Licemeru.
     (NS#1, 17. novembar 2019 10:54)

    # Link komentara

  216. Evo razlog zasto Novaka ne vole, tj ne navijaju za njega

    Vi ste navijaci Federera ili Nadala npr, Djokovic bije vase idole deset godina, rastura ih, par puta okrene 40-15 sto kod vas proizvede neverovatnu gnev, toliku bol da morate da navijate protiv njega svuda gde god se pojavi.

    Sanjate ga svaku noc i molite se da ne obara rekore vasih idola ali on nastavlja da vam nabija komplekse

    Nema tu veze sto je Srbin naravno, ali od kad se pojavio postao je pretnja Nadalu i Federeru, mnogo toga im je uzeo, navijacima Federera i Nadala je uskratio mnogo njihovih duela, propatili su mnogo i normano da ne mogu da podnesu Djokovica

    Isto kao sto Nejmar nikad nece imati navijace kao sto imaju Mesi i Ronaldo sta god da on uradi i osvoji

    Federer i Nadal su krajem 2010ih imali po desetak grend slemova dok se Djokovic tek probijao jer je kao sto znamo imao problem sa disanjem

    Ali neka navijaju protiv, tek ce oni da imaju muku od Djokovica samo polako
    (Vuk, 17. novembar 2019 10:29)

    Bravo, jedan jedini razlog!
     (Poli, 17. novembar 2019 10:54)

    # Link komentara

  217. Za njih bi najbolje bilo da prođe kao Monika Seleš.
     (Duško, 17. novembar 2019 10:53)

    # Link komentara

  218. Kad bi ljudi bili upućeni kakve gadosti i laži su engleski tabloidi pisali o Novaku godinama, ne bi se uopšte čudili što ga Englezi mrze. Seljobere i pokondirene tikve što vidite u tamošnjoj publici sigurno ne slušaju Betovena, čitaju Tolstoja i čitaju naučne vesti.
    (Mrkva, 17. novembar 2019 10:45)

    # Link komentara

  219. To je odnos prema našoj čitavoj naciji i ostaće tako.Kako god se on ponašao neće se dopasti njima,pa oni su "viša rasa" kako bismo mi bili dobri u nečemu.Mislite li da oni znaju odakle im struja i ko je pronašao,glavno da oni imaju sve i uzivaju.Ma ko smo mi to za njih i u čemu.Nije čudo za Novaka,kako drukčije da im vrati njihob prezir.
     (milioner,dušom, 17. novembar 2019 10:44)

    # Link komentara

  220. Hajde da naredimo publici za koga ce da navija?
     (Polidor, 17. novembar 2019 10:44)

    # Link komentara

  221. Pa toliko ih boli onaj poraz sa Winbldona koji im je naneo toliko bola da ne mogu do kraja života izbacite sve frustracije koje imaju ka Novaku.
    (Delija, 17. novembar 2019 10:44)

    # Link komentara

  222. Na zapadu je fora da mrze svoje žrtve - da bi našli neko opravdanje za svoja nedela. To je razlog što mrze Novaka i to je prisutno već godinama, od Natove intervencie da budemo precizni mržnja ne posustaje. Novakovo snishodljivo ponašanje (u cilju da odobrovolji zapadnu publiku) ne radi jer on ne razume zapadni mentalitet. Živim preko 30 godina u VB i ovo odgovorno tvrdim.
    (Myrthos, 17. novembar 2019 10:43)

    # Link komentara

  223. Па шта сте друго очекивали од покварених, надобудних и пре свега некултурних, могу слободно рећи примитивних Енглеза. А посебно је то што нас као Србе мрзе до крајњих граница. Уосталом то све говори о њима а не о Новаку и нама.
     (остали само дугмићи, 17. novembar 2019 10:42)

    # Link komentara

  224. Iritira.
     (Smuleco, 17. novembar 2019 10:42)

    # Link komentara

  225. Milsim da sada ovo vec postaje pricanje u prazno. Vidi se ocigledan stav britanske publike prema Novaku, koja ona niti zeli niti hoce da menja. Razumem kolegijalnost dve bivse teniserke prema Novaku i njihovo aludiranje da se promeni stav Britanaca, ali to je bar dok Federer jos uvek mase reketom nemoguce.
    (Tribislav, 17. novembar 2019 10:42)

    # Link komentara

  226. Novaka nije pogadjala coinjenica da je publika navijala za Rodzera Federera. To je "prirodno", on je na to naucio i bio spreman. Njega je porazilo otvoreno neprijateljsko ponasanje publike koja je urlicima, karakteristicnijim za urodjenicka plemena, "pozdravljala" svaku njegovu gresku, sto predstavlja vrhunsku nepristojnost, barem, u tenisu. I meni je bilo zao ali ne Novaka Djokovica vec publiku koja je sebi dozvolila da se spusti na tako niske grane, uprkos prodavanju magle o velikoj engleskoj kulturi i civilizovanom nacinu ponasanja. Iz grla tih "velikih evropljana", culi su se ocajni krici, koji su se vise radovali svakoj Novakovoj gresci, nego Federerovom dobrom potezu. Novak je na kraju, sto nije njegova karakteristika, "potonuo" i odustao od borbe sa neartikulisanom ruljom.
    (Zoran Knezevic, 17. novembar 2019 10:40)

    # Link komentara

  227. Novak je u tom mecu izgledao kao uvredjena komsinica zbog ogovaranja druge dve. Kao da mu se ovo prvi put desava u zivotu, a ne tokom cele karijere. Umesto da mu zvizdanje britanske "elite" bude vetar u ledja i u njemu izazove inat kojim ce da samelje dedu, on se ljuti kao dete ispred zgrade na igralistu i sam sebe izjeda iznutra. Da je nekako Jelena mogla da sidje sa tribina na teren, lupi mu dva samara i kaze, covece dozovi se, nisi u obdanistu, danas bi pisali o njegovom sestom finalu. Steta, kad se samo setim Wimbledon-skog finala 2015. cini mi se, kad je izasao na teren i obrisao pod sa Federerom koji do tada nije izgubio set na turniru. E to je bio stav, dodji matori da vidis ko se pretvara da ima problema sa disanjem i ocima. Kad to povrati, bice opet onaj stari nepobedivi Nole.
     (dr Arčibald Rajs, 17. novembar 2019 10:40)

    # Link komentara

  228. Đoković nije takav tip ali mislim da bi mu koristilo da prstane da deli srca i počne da igra u inat publici koja ga očigledno ne voli.
    Manje grljenja drveća i deljenja srdašaca i bio bi još dugo broj 1 u tenisu.
    (Petar, 17. novembar 2019 10:39)

    # Link komentara

  229. Pa verovatno ima neki razlog u samom nastupu Novaka Đokovića prema igri i pristupu protivniku na meču od početka njegovog pojavljivanja kao takmičara. Pobeda po svaku, svaku cenu i primena svega mogućeg sa igrom i preko igre, to će ostati upamćeno, zauvek.da li ga navijači poštuju kao sportistu? Ne, nepoštuju ga i to mu pokazuju na svakom meču.
    (Toma tomato, 17. novembar 2019 10:38)

    # Link komentara

  230. Ne trebaju Noletu i nama navijači u Londonu. Nama svima treba da Nole pobjedi takve navijače, kao na Wimbledonu!
    (SVE SUPER, 17. novembar 2019 10:38)

    # Link komentara

  231. Engleska gospoda. Tako oni sebe predstavljaju. A ja tvrdim da su oni gamad.
     (Majkl Džondar, 17. novembar 2019 10:37)

    # Link komentara

  232. Dobra starka!
     (Oliver Nedeljković, zapamtite to ime, 17. novembar 2019 10:37)

    # Link komentara

  233. Bice bolje kad ATP finale predje u Torino za 2 godine, tim pre sto sam ubedjen da ce se Rodja do tada penzionisati
     (kocoperni platipus, 17. novembar 2019 10:37)

    # Link komentara

  234. Ne mora nijedan covek na planeti da zapamti Djokovica i da navija za njega ali jedno je sigurno, Rodja ga nikada nece zaboraviti!! 40-15
     (Tasman, 17. novembar 2019 10:36)

    # Link komentara

  235. Novak je Nole, a Rozder je samo Rodzder ...ko razume shvati ce ...
    (Milan, 17. novembar 2019 10:35)

    # Link komentara

  236. Svi se iščuđavaju, a dobro znaju da tako stvari stoje godinama. Sjetimo se one "vampirske" publike na US Openu 2015, ima još takvih primjera...
    (CroFed, 17. novembar 2019 10:34)

    # Link komentara

  237. Treba da igra i rastura i da ga briga za sve. Zasto bi ga voleli, pa bre iz inata udri i pobedjuj, pa da vidis kako ce da te cene. Manje ulagivanja i ljigavosti .
     (Sasa, 17. novembar 2019 10:34)

    # Link komentara

  238. SVI ONI MOGU DA MU PLJUNU POD PROZOR
     (junker, 17. novembar 2019 10:32)

    # Link komentara

  239. Pa sinoc su svi navijali protiv Cicibana, jednostavno vide u licemeru ono sto mi ne vidimo...
     (Pakito, 17. novembar 2019 10:31)

    # Link komentara

  240. Englezi su posebna sorta.
    Novaku je verovatno sad još slađe što je godinama pobeđivao engleske tenisere.
    (Aleksandar, 17. novembar 2019 10:31)

    # Link komentara

  241. Nebitna likuša daje sebi za pravo da javno sažaljeva čovjeka sa 16 GS titula. Ma važi! Engleska posla.
     (Vlado, 17. novembar 2019 10:30)

    # Link komentara

  242. Evo razlog zasto Novaka ne vole, tj ne navijaju za njega

    Vi ste navijaci Federera ili Nadala npr, Djokovic bije vase idole deset godina, rastura ih, par puta okrene 40-15 sto kod vas proizvede neverovatnu gnev, toliku bol da morate da navijate protiv njega svuda gde god se pojavi.

    Sanjate ga svaku noc i molite se da ne obara rekore vasih idola ali on nastavlja da vam nabija komplekse

    Nema tu veze sto je Srbin naravno, ali od kad se pojavio postao je pretnja Nadalu i Federeru, mnogo toga im je uzeo, navijacima Federera i Nadala je uskratio mnogo njihovih duela, propatili su mnogo i normano da ne mogu da podnesu Djokovica

    Isto kao sto Nejmar nikad nece imati navijace kao sto imaju Mesi i Ronaldo sta god da on uradi i osvoji

    Federer i Nadal su krajem 2010ih imali po desetak grend slemova dok se Djokovic tek probijao jer je kao sto znamo imao problem sa disanjem

    Ali neka navijaju protiv, tek ce oni da imaju muku od Djokovica samo polako
     (Vuk, 17. novembar 2019 10:29)

    # Link komentara

  243. Englezi...
     (čisto neutralno, 17. novembar 2019 10:28)

    # Link komentara

  244. Nemojte zaliti Novaka! Zalite prostacku publiku. Ili zlocestu vec kako hocete.
     (maja, 17. novembar 2019 10:28)

    # Link komentara

  245. Francuska, Spanija, Italija, bilo koji turnir u Aziji, svuda je normalnija publika nego u Londonu. Imas osjecaj kao da igraju Bredford i Koventri, gdje se skupljaju ljudi naliveni pivom u nekom lokalnom pabu, a ne da je teniski mec.
     (nn, 17. novembar 2019 10:27)

    # Link komentara

  246. Potrebno je da nastavi da trenira kako spada, onda da ih dere sve redom i da na kraju kada odlazi sa terena samo mahne publici. Doviđenja i prijatno.
    (henry_lee, 17. novembar 2019 10:27)

    # Link komentara

  247. Glavu gore, vratiš im ponovo u junu, pa neka plače opet lažni gospodski britanski establišment.
     (Vojvoda Momčilo, 17. novembar 2019 10:26)

    # Link komentara

  248. da se ne ulizuje svima
     (mile, 17. novembar 2019 10:22)

    # Link komentara

  249. Turnir se igrao u Londonu.Treba li reci nesto jos?

    Englezi
     (Rocky, 17. novembar 2019 10:22)

    # Link komentara

  250. Rodzer je Rodzer al je Novak bolji...
     (jozla, 17. novembar 2019 10:21)

    # Link komentara

  251. Da ne cepa majice, ne pljuje publiku, nema ispada i pravljenja scena? Dovoljno?
     (vojkan85, 17. novembar 2019 10:21)

    # Link komentara

  252. Potrebno je da napravi vremensku mašinu i vrati je u rano detinjstvo i natera roditelje da se presele u neku zapadnu zemlju najbolja varijanta bi bila Engleska.
     (agent mahoun, 17. novembar 2019 10:20)

    # Link komentara

  253. Ko da bi ga postovao?!

    Napomenuti da je rec o medijima sa zapada.... i du publike. Ostatak sveta ga obozava.

    Ali Novak vec dugo vlada i osvaja i bez te "podrske" ;-))) Doci ce sve na svoje, samo polako.
     (O3on, 17. novembar 2019 10:20)

    # Link komentara

  254. Brutalna psiholođka hajka protiv Đokovića!
    (Nekad beše Pzp Beograd, 17. novembar 2019 10:19)

    # Link komentara

  255. Poteebno je da počne da se ponasa kao da ga baš zabole sa sve svetske idiote. Tada će ga i oni vise poštovati.
     (hmm, 17. novembar 2019 10:17)

    # Link komentara

  256. Stvar je u tome sto se protiv njega navija u svakom meču! I protiv Tima je publika bila nepristojna, a kamoli protiv Federera. Uz svo poštovanje Dominika, ne vidim čime je on kroz dosadašnju karijeru zasluzio da u meču protiv Novaka on bude taj koji ima veću podršku publike? Jedini logičan odgovor je da oni jednostavno ne žele da vide Noleta kako dominira i obara rekorde, žele mu neuspeh!
    Vidimo da ni Medvedeva ne mogu da smisle, dok će Cicipas za nijansu malo bolje proći kao Grk, ali ne ocekujem ni da ce on imati neku veliku podrsku kroz karijeru...jednostavna netrpeljivost prema svemu sto ne dolazi sa njihovog Zapada!
    (Veljoni, 17. novembar 2019 10:16)

    # Link komentara

  257. ne treba da ga poštuju, samo nek ga se plaše...
    (ende, 17. novembar 2019 10:14)

    # Link komentara

  258. Pa da promeni ime u James Stewart ili tako nesto.
     (Bicu Slobodan, 17. novembar 2019 10:14)

    # Link komentara

  259. Udjes na ovaj portal , rubriku Moto GP i Formula 1, 80% Srba navija za Rossija i Ferrari, pljuje po Marquezu i Hamiltonu, pise kako su ljigavci , losi ljudi itd.
    Onda udjes u rubriku tenis i ti isti ljudi se cude zasto su svi protiv Novaka.
    Gospodo draga, kad budete imali vlastito mišljenje i ne budete slusali medije koji Rossija, Federera , Ferrari stavljaju iznad svega malo više ce te postovati i druge , nece se zvizdati na stazama ljudima koji rizikuju svoje zdravlje i zivot niti aplaudirat na gresku teniserima koji srce na terenu ostavljaju.
    (Joe, 17. novembar 2019 10:14)

    # Link komentara

  260. BRAVO ZA VAS KOMENTAR I HVALA . NOVAK JE JAK I POKUŠAĆE DA ZABORAVI TUDJE NEVASPITANJE .
    (Jovana, 17. novembar 2019 10:12)

    # Link komentara

  261. Nikola Tesla i Novak Djoković, toliko.
    (marli, 17. novembar 2019 10:11)

    # Link komentara

  262. Ajde sjutra opet istu vijest. Da ga malo sazaljevamo, greota, uvuce se u skoljku sa 400 miliona na racunu a mi sa 400 eura mjesecno cemo da ga bodrimo
    (zabraniti deci trolovanje, 17. novembar 2019 10:09)

    # Link komentara