1. 2 klase iznad je Danilović.
    (Kobayashi, 14. oktobar 2019 19:54)

    # Link komentara

  2. Meriti fizickog radnika,kosarka sa ludicnim,magicnim,genijem moze samo kosarkaska neznalica. Ne mogu se meriti Kica i Moka,jel prvi bio bek ali kos geter pre svega,(morao je imati ili Todorica, Beravsa ne pleju u Partizanu,Moku,Delibasica u reprezentaciji,a drugi Moka ludican genije plejmejker koji je organizovao igru,mada uvek je da je bio alav mogao i tad davati po 25-30 kosa. Inace po meni je Srecko Jaric bio veci mag igrac od obojice.
    (Neuporedivo, 14. oktobar 2019 15:20)

    # Link komentara

  3. Delboy,nisu druge reprezentacije imali slabe ekipe,nego ta generacija u kojoj je igro Danilovic bila za klasu bolje od drugih,a to ko je bolji od dvojica necu ulaziti,obojica igraju za tim koji navijam...
    (Hogar, 14. oktobar 2019 15:17)

    # Link komentara

  4. Diskutabilno... Izbacis Danilovica iz bilo koje ekipe u kojoj je igrao i ta ekipa opet osvoji nesto. Izbacis Tea iz ekipe i ta ekipa pukne maksimalno. Moze to da vam se ne svidja koliko hocete, ali bez Tea smo videli..
    (M., 14. oktobar 2019 13:59)

    # Link komentara

  5. @leti vreme
    Rece neko gledao Drazena u Hali sportova sa afro frizurom kad nije bilo trojki...
    Boze, kad se setim, ja sedeo sa Latificem i Farcicem na klupi pa dobijem znojnik na kraju, srecan. Al' sam mator, Boze...

    Nego, "leti vreme", Danilovic je igrao u Majamiju u NBA ligi. I tu sam jednom bio iza klupe i razmenio par reci, ne moze se on porediti sa Teom, jeste bio srcaniji i bolji, kompletniji igrac, da ne pominjem odbranu?!

    Pozdrav mladjim citaocima foruma!
    (zainteresovani, 14. oktobar 2019 02:00)

    # Link komentara

  6. Danilovic je za Tea drvo sto se tice igre. Nije bi bolji suter, ali je bio veliki borac... Genijalnost koju ima Teo, imao je samo Bodiroga od bivsih igraca... U svakomnslucaju usporediv je Bogdan sa Sasom, i za sad su tu negdje. Naravno Danilovic je imao cudesnu reprezentaciju za osvajanje medalja, u periodu kada druge evropske ekipe nisu imale jake reprezentacije
    (delboj, 13. oktobar 2019 16:20)


    Veze ti sa basketom nemaš. Da, da, Bazile je mnogo glup pa će sada Srbi da mu objasne šta je šta. Samo totalni durdubak može da izjavi tako nešto kao ti. Danilović je tri klase iznad Teodosića u svim elementima igre. To što je Danilović radio sa svega dvadesetak godina, Teo ne može ni da sanja. Pri tom, Danilović je pobednik, Teo je luzer koga su španski bekovi odučavali od basketa, a bogami i drugi. Genijalnost Bodiroge imali su samo još Ćosić i Kukoč, Teo njima može samo da skuplja lopte na treningu.
    A šta tek reći što nesrećnika Bogdana, večitog talenta, uporedjuješ sa Danilovićem. Razlika izmedju Bogdana i Saše je kao izmedju Simonovića i Pipena.
    Pojma ti nemaš.
    (Negativni, 13. oktobar 2019 17:40)

    # Link komentara

  7. Danilovic je za Tea drvo sto se tice igre. Nije bi bolji suter, ali je bio veliki borac... Genijalnost koju ima Teo, imao je samo Bodiroga od bivsih igraca... U svakomnslucaju usporediv je Bogdan sa Sasom, i za sad su tu negdje. Naravno Danilovic je imao cudesnu reprezentaciju za osvajanje medalja, u periodu kada druge evropske ekipe nisu imale jake reprezentacije
    (delboj, 13. oktobar 2019 16:20)

    # Link komentara

  8. Ne razumem ni cemu ovakva poredjenja?
    (dragutin, 13. oktobar 2019 06:47)

    # Link komentara

  9. Danilovic i Teodosic su posve razliciti, ali oba su veliki majstori. Meni licno je Danilovic bolji, iz mnogo razloga. Danilovic je bolji suter, bolji prodor, bolji odbranbeni igrac i ono najvaznije bio je siguran oslonac, igrac odluke, a Teo je vise poput nekog cirkuzanta, sa dobrim pasom, dobrim sutem na koji se ne mozes sigurno osloniti. Igraca poput Teodosica ima betonskim igrakistima ispred zgrade poprilicno, dok Danilovica retko jer je bio kao robot za koseve.
    (Zorica, 12. oktobar 2019 23:40)

    # Link komentara

  10. Danilović nikad nije bio ni najbolji igrač ekipa u kojima je igrao. U reprezentaciji naročito, uvek su tu bili neki Đorđević, Bodiroga, Stojaković, Divac, Rebrača kao dominantni igrači na prvenstvima. Danilović uvek solidan ali u suštini zamenjiv, staviš Lončara, Šćepanovića, Berića i oni to pokriju. Teo je sa druge strane bio apsolutno nezamenjiv i u timovima i u reprezentaciji.
    (Zoki, 12. oktobar 2019 21:42)

    Ufff čoveče...Prvo, Danilović je bio glavni igrač Partizana kad je bio prvak Evrope i najbolji igrač reprezentacije 1995. ali je u oba slučaja Sale pokupio slavu igrama u finalu, kasnije glavni igrač Kindera, a u reprezentaciji je bilo toliko igrača za sva vremena, da je potpuno bezveze pričati o bilo kome kao o glavnom igraču. Drugo, najbolji je odbrambeni bek u Evropi ikad. U Virtusu, Kinderu ili kako god je povučen njegov dres. On, Brunamonti i još neki stariji lik. Nemoj, molim te, trpati njega, Berića, Lončara i Šćepu u isti koš, nisu ista galaksija. Vidi neki fudbal da prokomentarišeš, mani košarke, ne kontaš ti to...
    (Sales, 12. oktobar 2019 22:35)

    # Link komentara

  11. Danilović nikad nije bio ni najbolji igrač ekipa u kojima je igrao. U reprezentaciji naročito, uvek su tu bili neki Đorđević, Bodiroga, Stojaković, Divac, Rebrača kao dominantni igrači na prvenstvima. Danilović uvek solidan ali u suštini zamenjiv, staviš Lončara, Šćepanovića, Berića i oni to pokriju. Teo je sa druge strane bio apsolutno nezamenjiv i u timovima i u reprezentaciji.
    (Zoki, 12. oktobar 2019 21:42)

    Sledeci put preporucujemo citanje postojecih komentara pre nego sto se prospe sopstvena pamet - nije bolno a moze se i nesto nauciti. Covek je dole napisao sledece:
    Za sve vas sto vam nije jasno ko je bio i sta je osvojio Danilovic imate na wikipediji. Covek ima 5 zlatnih medalja sa reprezentacijom, srebro sa olimpijskih igara iz Atlante 96' i bronzu. Dva puta MVP eurolige, dva puta najbolji strelac iste i jos pregrst odlicja
    Znaci, igrac koji je bio dva puta najbolji u Evroligi nije bio najbolji u svom timu i jos je bio zamenjiv - apsolutno logicno jedino u situaciji kada ne postoji logika.
    (misljenje bez cinjenica je bezvredno, 12. oktobar 2019 21:56)

    # Link komentara

  12. Bodiroga je za obojicu babaroga
    (promaja, 12. oktobar 2019 21:53)

    # Link komentara

  13. Danilović nikad nije bio ni najbolji igrač ekipa u kojima je igrao. U reprezentaciji naročito, uvek su tu bili neki Đorđević, Bodiroga, Stojaković, Divac, Rebrača kao dominantni igrači na prvenstvima. Danilović uvek solidan ali u suštini zamenjiv, staviš Lončara, Šćepanovića, Berića i oni to pokriju. Teo je sa druge strane bio apsolutno nezamenjiv i u timovima i u reprezentaciji.
    (Zoki, 12. oktobar 2019 21:42)

    # Link komentara

  14. Nisu uporedivi jer ne igraju na istoj poziciji niti su slican tip igraca. Ali ako uporedimo sta su jedan i drugi osvojili u karijeri, onda Teo zaostaje debelo. Sa druge strane mogli bi da poredimo Tea sa Djordjevicem, ali tu bi eventualno mogao Teo samo peskir da mu dodaje.
    (navijac, 12. oktobar 2019 21:39)

    # Link komentara

  15. @giga
    dabome viver, juce svratio na koktu kod mene;)
    (aabb, 12. oktobar 2019 21:37)

    # Link komentara

  16. @nikola

    Znas li sta je imao Danilovic a nema Bogdanovic? Bezobrazluk. Bogdanovic je kao devojcica. U tome je razlika. Nijedan nas igrac mladje generacije nije fajter. Svi su previse fini.
    (Pop, 12. oktobar 2019 21:37)

    # Link komentara

  17. Teo talentovaniji,Danilović uporniji. Obojica imali sportsku drskost,petlju.Teo sklon fantaziranju, povremeno odluta tj saigrači ga nisu pratili baš uvek, Danilović strašan radnik, borac i košgeter koji ti da 20 koša neprimetno!Atletski, Danilović definitivno bolji, jer je Teo klasična lenčuga koja se vadi na vanserujski talenat. Danilović češće bio u ekipama koje pobeđuju. Reprezentativno, Danilović daleko uspešniji.Ali,ako se meri samo talenat,a ne i uspeh, Teo bolji. Nešto kao Mesi - bolji, talentovaniji i CR - uspešniji, uporniji i klupski i reorezentativno. Teo Mesi, Danilović CR u tom poređenju.
    (analiza, 12. oktobar 2019 21:34)

    # Link komentara

  18. Smuleco.. 
    Ili imas 10-tak godina,ili si navijac Zvezde. 
    Danilovica sigurno nisi gledao.
    (Ramones, 12. oktobar 2019 17:10)

    Ha, ha, ha, da si mi živ i zdrav , 53 godine slupao:)
    Danilovića gledao i pratio, bio je dobar, ali više volim stil igre Teodosića. I da, navijam za CZ!
    (Smuleco, 12. oktobar 2019 21:24)

    # Link komentara

  19. Teodosic je jedan od najboljih Euroliga igrača svih vremena. Danilovic nije ni blizu njegovom učinku. Za njega je Teo mlazni avion uz svo poštovanje.
    (Ratko, 12. oktobar 2019 21:17)

    # Link komentara

  20. Ja sam Dražena bato gledao u Hali Sportova kad je imao afro frizuru i dok još nije bilo trojke.

    Za klipove si u pravu, to ne pomaže, ja svoje mišljenje zasnivam na onome što sam video uživo, a gledao sam mnogo toga. I mnoge druge, velike igrače.
    Klipove ostavljam tebi i tebi sličnima, pa kad vam po preporuci YT neleti video njegovih najboljih poteza (koji se sastoje iz skok šuteva i jednog dodavanja iza leđa), a vi formirajte misljenje.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (miša, 12. oktobar 2019 17:09)

    E to što si gledao u Hali Sportova sa afro.. bilo je u njegovoj 18-oj godini kada je petorka Partizana padala na kolena od njegovih driblinga. Ne lupetaj o kvalitetu momka pred kojim je Evropa bila nemoćna. Čoveče, danas jedan Stef Kari, Majkl Džordan i t.d. govore o veličanstvenom Draženu, a ti ćeš nadobudno da ga častiš sa: dobar igrač.. idi begaj.
    (Dragan Lo, 12. oktobar 2019 21:11)

    # Link komentara

  21. Teo je među najboljima u svojoj generaciji koja baš i nije bila neka. Kod nas ga vole zato što je atraktivan, ali ako se poredi statistika tu je daleko od Danilovića. Jedino ima više asistencija po meču, svi ostali parametri su na strani Danilovića, kako u Evropi tako i u NBA. U vreme kada je Danilović igrao, a naročito u doba SFRJ, Teo ne bi bi imao mesta u 12, možda ni u 20. Bogdan je po brojkama bliži Daniloviću, ali još uvek nije na tom nivu.
    (Locutus, 12. oktobar 2019 20:29)

    # Link komentara

  22. Teo je među najboljima u svojoj generaciji koja baš i nije bila neka. Kod nas ga vole zato što je atraktivan, ali ako se poredi statistika tu je daleko od Danilovića. Jedino ima više asistencija po meču, svi ostali parametri su na strani Danilovića, kako u Evropi tako i u NBA. U vreme kada je Danilović igrao, a naročito u doba SFRJ, Teo ne bi bi imao mesta u 12, možda ni u 20. Bogdan je po brojkama bliži Daniloviću, ali još uvek nije na tom nivu.
    (Locutus, 12. oktobar 2019 20:28)

    # Link komentara

  23. Zaključak, Teo se zezao na veliki talenat u karijeri, Danilović trenirao ceo dan i noć i bio paklen igrač, nekako imao to u sebi, tu srčanost, kao Vanja Grbić, treba se zaleteti na Sabonisa, Teo u fazonu lađare, finta 1, finta2, asistencija i zabole ga, da ne dužimo više bez potrebe...
    (Delije Čikago, 12. oktobar 2019 20:25)

    # Link komentara

  24. @giga
    reko sam mu:))
    kaze ne budi siguran u to:))
    (aabb, 12. oktobar 2019 18:38)

    Sigurni Viver ili ne ;)
    (giga, 12. oktobar 2019 20:21)

    # Link komentara

  25. Jokić nije bolji ni od Mileta Lisice...
    (Delije Čikago, 12. oktobar 2019 20:20)

    # Link komentara

  26. danilovic je kosarkas a teo nekonko se igra kosarke...
    (singerrr, 12. oktobar 2019 20:01)

    # Link komentara

  27. Danilovic ne moze ni u istu recenicu sa Teodosicem u prajmu. Najsmesnije mi kad pisu likovi kako je Teo imao timove sa ogromnim budzetima. Pa to je komedija ziva. Jeste, Teo je imao ogromne budzete ali i protiv sebe 10 do 15 jakih evropskih klubova, a Danilovic 4-5 hehe. Da me neko pogresno ne shvati, Danilovic je bio vrhunski igrac i top 15 evropskih bekova svih vremena, ali i Teo je top 7-8 najboljih evropskih plejeva. Sa tim sto je Teo mogao voditi Abaligase u finala sa tek par odlicnih igraca, dok je Danilovic imao krcat roster najbolje generacije ikada. Pa su mi jos smesniji ovi sto navode zlata Diamantidisu, Navaru itd. Uzimaju za reper najbolju spansku i grcku generaciju svih vremena sa milion super igraca, dok je Teo isao i sa Bojanom Popovicem, Bircevicem, Katicem haha. Smesno :) Zamenite mesta Teu i Pedji, dajte Teu Kukoca, Radju, Divca, Bodirogu itd, a Danilovicu mladog Bogdana i mladog Jokica, Bircu, Raska Katica, Radulju itd : D A o konkurenciji da ne pricamo. A plus sto smo pokradeni 2010. godine. Teo je trebao 2 finala sp igrati, i finale ep i Oi plus jos svasta.
    Zamisljam Danilovica u Riju sa onim timom sto je Teo imao, ne bi mi videli ni polufinale. Teo je igrac koji moze da napravi od solidnog tima ekipu koja ce zgaziti 7 australijskih NBA igraca, a da li bi Danilovic sa sutem i prodorom to mogao?
    To kao kad bi rekli Pancev je bolji od Pixija :)
    (Dusan28, 12. oktobar 2019 19:56)

    # Link komentara

  28. @Nikola sve je to lepo sto ti pricas da cinjenice nisu protiv tebe. Igraci nisu ograniceni na jedno vreme kako ti to pises,nego na mnogo vise od toga,pa sam tako ja Vins Karter igrao i 1995 na koledzu i 1999te u NBA i igracu i 2020te u Nba ligi sa 43 godine :)) I tako su mnogi mnogi drugi igrali u raznim erama protiv raznih generacija. Ja se trudim ali ne mogu vise da uzivam u nba mecevima,danas sam malo gledao Lejkerse i Bruklin,Lejkersi vizuelno izgledaju kao Keceri,ne kao kosarkasi. U Bruklinu Haris i Kurcus prosek,Alen i Jordan koji ne umeju da sutnu,nemaju post igru...sve je otvoreno,pree season game ali ne igra se nista cvrsce ni u regularnom delu. Meni Garnet,pippen,Jordan,Mcgrady imaju idealan fizicki izgled za kosarkasa a ne Hulk Hogan :))
    (vince carter, 12. oktobar 2019 19:46)

    # Link komentara

  29. @Nekle
    Opet zamisli da Djordjevic ili Danilovic 1995-te nisu imali jedni druge,zatim Divca,Bodirogu,Rebracu,Paspalja,Savica,Micu Berica,Sasu Obradovica,da im je jedini iole dobar saigrac bio Tomasevic.Ili Bodiroga 2002-ge da nije imao Divca,Jarica,Vujanica,Stojakovica,Tomasevica,Gurovica,Rakocevica,Obradovica,nikog sem Drobnjaka.E to je Teo imao u reprezentaciji maltene samo Krstica od iole kvalitetnih,i tek u Riju mlade Bogdana i Jokica koji su bili daleko od ovih danas.Da li bi npr Djordjevic ili Bodiroga bili bolji reprezentativno od Teodosica?Ili oni pre njih,npr.da Kica nije imao Praju,Moku,Cosu,Plecasa,Kindjeta,Varaju,Moku,nikog sem npr.Jerkova,kakve bi tada postizali rezultate.Prosto ne mogu se porediti generacije ali fakat trio Teodosic-Bogdan-Jokic apsolutno staju uz rame sa najvecima iz proslosti s time da ce ih Jokic kako stvari stoje sve prevazici
    (hercegovac, 12. oktobar 2019 19:39)

    # Link komentara

  30. Ljudi skapirajte da su djordjevic, danilovic, bodiroga i divac druga dimenzija u odnosu na ove nase danasnje reprezentativce.
    Ko sto neko rece, kao da se porede ronaldo brazilac i hari kejn.
    Razlike su u klasama.
    Uostalom i tolika zlata navedene cetvorke sa reprezentacijom dovoljno govori,za razliku od ovih danasnjih koji nemaju ni jedno.
    Da smo imali u kini recimo samo djordjevica igraca prosetali bi se do zlata, a da je bio komletan tim iz 90-ih pa ne znam to bi bila dominacija samo takva.
    Od ovih danasnjih igraca samo je jokara njihov nivo i lik je vec sada bolji od divca.
    (Nekle, 12. oktobar 2019 19:11)

    # Link komentara

  31. Ko sve ovde ne komentariše košarku, idu dotle da će na kraju Marinković i Davidovac biti bolji od Dražena Petovića, smeta što je igrao za Hrvatsku?! Pa jedan Galis nije se viseo pored njega, 62 protiv Snajdera, 108 čini mi se protiv Olimpije, Dzordan ga je hvalio kao najboljeg belog igrača, da nije poginuo sigurno bi to i bio, za mene će uvek biti...srećan sam što sam zakačio to vreme, još komentarišu ko mi daje pluseve tu neki anonimusi hvaleći se da čitaju 92 tačno 10 godina, Ja bio jedan od osnivača, da, za Vujasa se slažem sa dotičnim likom, i naravno da ću iz ironije napisati groBari jer ste zatrovani mržnjom, to je vaš najveći problem, pozdrav za grobare 75 iz bloka 45, znaju oni...
    (Delije Čikago, 12. oktobar 2019 19:10)

    # Link komentara

  32. Teo ne nosi pištolj, ne upada u svlačionice sudijama i premlacuje ih!Tu je osnovna razlika...ostalo su nijanse
    (Radanko, 12. oktobar 2019 19:10)

    # Link komentara

  33. vise sam voleo da gledam Teodosica nego Danilovica!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milisav, 12. oktobar 2019 18:35)


    To je najmanje bitno. Iako se ovde prica o igracima na razlicitim pozicijama Teo ne moze da pridje Sasi po rezultatima koje je ostvario, po igrama u NBA i uopste po karijeri koju je Sasa imao. Gde je Teo legenda tima kao Sasa? Kada je Sasa odigrao poslednju utakmicu u Bolonji na centru terena je sedeo u fotelji.Kao gospodin. Dva puta je igrao tamo pre i posle Majamija i kada se pojavi u Bolonju kao da je dosao Bog. O Teovim kvalitetima ne treba pricati ali on ne moze ni da pridje Sasi bilo da je kakvo uporedivanje u pitanju. Procitajte na netu sta je Sasa ostvario u karijeri a sta Teo. Toliko.
    (323, 12. oktobar 2019 19:08)

    # Link komentara

  34. Pa normalno kad je Teodosić za Danilovića mozak
    (miroslav, 12. oktobar 2019 18:58)

    # Link komentara

  35. Zanima me poredjenja Teodosica, Kicanovica, Slavnica,... BiH-ovci imaju Delibasica, Praju, Danilovica,..., pa nek se trte ko je dobar, ko je bolji, a ko najbolji.
    (Mitar - osporeni, 12. oktobar 2019 17:28)u Srbiji kicanovic,u bih praja i danilovic..u zbiru Partizan
    (KKP, 12. oktobar 2019 18:55)

    # Link komentara

  36. Volim a i tea i danilovića ali danilovic je Bog.
    (KKP, 12. oktobar 2019 18:51)

    # Link komentara

  37. Robert Horry je osvojio 7 sampionskih titula, sto znaci da je neumesno porediti ga sa recimo Charles Barkley-em koji nema ni jednu titulu? Ja pratim kosarku 25 godina, i smarate sa titulama. Kakva je bila kosarka u djordjevicevo i danilovicevo vreme i sada? Mnogo se toga promenilo. Ima mnogo jacih timova i sve manje slabih. Kosarka kao kosarka se promenila, fizicki je zahtevnija, atletski, napadi traju 24 sekundi, a ne 30. Ali tvrditi tako lako, da jedan recimo Danilovic je mnogo bolji od Bogdanovica, je skroz smesno. Sta je to Danilovic sem mozda suta, znao mnogo bolje da radi od Bogdana? Da prenese loptu, da izgradi napad, da probija, da dodaje? Tako i za Teodosica u poredjenju sa Djordjevicem, po cemu je djordjevic bio toliko bolji plej? Teodosic ne bi mozda osvojio onoliko titula da je imao onakve igrace sa sobom? Manite se nostalgije i budite realni malo.
    (nikola, 12. oktobar 2019 18:49)

    # Link komentara

  38. @giga
    reko sam mu:))
    kaze ne budi siguran u to:))
    (aabb, 12. oktobar 2019 18:38)

    # Link komentara

  39. vise sam voleo da gledam Teodosica nego Danilovica!
    (Milisav, 12. oktobar 2019 18:35)

    # Link komentara

  40. Doncic ce biti najbolji igrac sa ovih prostora.
    (aabb, 12. oktobar 2019 18:05)

    Reci to Jokiću,dečko je već pokazao nešto što ni na igrici ne može da se izvede,najbolesniji pasovi od kad postoji ova igra.
    (giga, 12. oktobar 2019 18:27)

    # Link komentara

  41. Nema ni Divca ni Bodiroge sto dosta govori o nagradi.
    (paspalj chandler, 12. oktobar 2019 18:14)

    # Link komentara

  42. Toni Kukoc i Dirk Novicki su najbolji kosarkasi od svih koje sam gledao uzivo. Kukoc je igrao od poz 1-4 a u danasnje vreme mogao bi i na poz 5. Danilovic je imao taj "killer" instinkt. Nema ga nigde ali kad se odlucuje tu je car. Teo je vise umetnik i dokaz zasto je kosarka najlepsi sport.
    (santa justa, 12. oktobar 2019 18:12)

    # Link komentara

  43. Doncic ce biti najbolji igrac sa ovih prostora.
    (aabb, 12. oktobar 2019 18:05)

    # Link komentara

  44. Teo je najbolji asistent Evrope svih vremena ali kao kompletan igrač ulazi u top 10 i to od 6-10mesta.Danilović je bolji i kompletniji
    (Oberyn, 12. oktobar 2019 18:01)

    # Link komentara

  45. Nerealno je i teško porediti sve te naše vrhunske igrače iz raznih perioda. Hrvatska je vodila (1992. OI Barcelona) protiv najjačeg drim-tima, u jednom trenutku, ali je na kraju bilo 32 razlike za SAD. Jugoslavija je igrala protiv nešto slabijeg drim-tima u Atlanti 1996., takođe vodila u jednom trenutku, ali na kraju izgubila sa 26 razlike. Već 2000. u Sidneju, Litvanci su protiv SAD imali šut za pobedu, ali su promašili. U Indijanopolisu 2002. su već bili poraženi od Jugoslavije. Danilovića su u Atlanti čuvali svim sredstvima (igrali su "flaster" na njemu) Pejton, Stokton, Hardavej, pa čak i Pipen i Miler i on se nije video. Zato je Paspalj na koga nisu obratili pažnju dao 16 poena već u prvom poluvremenu. Dok su u Barceloni SAD pregazili Hrvatsku sa Rađom, Kukočem i Draženom, dotle su pregazili i Jugoslaviju u Atlanti 1996., s tim što je do izlaska Divca zbog 5 ličnih grešaka bilo krajnje neizvesno do kraja. Ko zna šta bi bilo da je Divac ostao do kraja, ili da Savić nije bio povređen i nije igrao finale? Za SAD kriterijume, Divac je bez premca najbolji igrač sa ovih prostora, ali mi drugačije gledamo na košarku od Amera. Danas je Jokić bez premca za njihove kriterijume, ali za evropsko shvatanje košarke mnogo su bolji šuteri, strelci, bekovi i plejmejkeri. Jednostavno je nemoguće odrediti ko bi bio najbolji. Od Koraća, Ćosića, Kićanovića, Dalipagića, Dražena, Kuloča, Rađe, Danilovića, Đorđevića, Divca pa do današnjih Jokića, Bogdanovića itd. teško je odrediti najboljeg.
    (B.Živković, 12. oktobar 2019 17:50)

    # Link komentara

  46. Danilovic je bio tolika legenda u Italiji da je gazda Kindera nakon poluvremena protiv NYK (7/7 za tri) pokrenuo akciju da ga vrate u Italiju, nakon 6 mes otisao u Dalas gde je Sasa igrao i ponudio mu isti novac koji zaradi u NBA + 1mil$ da se vrati kuci. Tadasnji NBA ugovori su bili mnogo manji nego danasnji, supermax na 5 god je danas veci od celokupne Dzordanove zarade u NBA karijeri i Danilovic je umesto trece-cetvrte violine Dalasa bio Bog u Italiji za veci novac. Teo je oteran iz NBA i nije smeo da uzme 7 suteva za 3 ni protiv raspalih NYK dok je Sale to resio za poluvreme, sve pogodio a NYK bila ekipa koja je tada igrala finale istoka.
    (Leti vreme, 12. oktobar 2019 17:44)

    # Link komentara

  47. Pa i ja sam rekao da je jedan od najboljih. 
    Stavio sam ga na cca 15. mesto, što je velika stvar obzirom na broj igrača iz evropske košarke.
     (miša, 12. oktobar 2019 17:15) 

    To samo pokazuje da nemas pojma.
    (Zoni, 12. oktobar 2019 17:39)

    # Link komentara

  48. (Kopro, 12. oktobar 2019 17:10)
    Da, nestane kao protiv Spanaca u cetvrtfinalu na SP kad je dao trojku sa deset metara nekoliko sekundi pre kraja! I jos nesto, izguglaj pojam evroskar, pa pogledaj i ti a i ostali koji omalovazavaju Tea sta o njegovim igrackim sposobnostima misle ljudi kompetentniji od nas koji ostavljamo ovde komentare, i pokusajte da pronadjete Danilovica(nesumnjivo klasnog igraca) na toj listi.
    (Umbro, 12. oktobar 2019 17:36)

    # Link komentara

  49. Treba uzeti u obzir da je Danilovic stasao igrajuci u onoj ligi sa ili protiv Saleta, Divca, Palje, Drazena, Kukoca, Radje, Savica, Zdovca i jos tridesetak vrhunskih kosarkasa. Da ne pominjem da su te timove vodili ili trenirali Aca Nikolic, Obradovic, Maljkovic, Djurovic i ostale legende. Kvalitet takmicenja je bio na mnogo visem nivou i to je presudno uticalo na Sasin pristup kosarci i karijeru. A i zemlja je bila bogatija i uredjenija, pa nisi morao sa 20 da bezis za sitne pare. Teo, Labovic i ostali iz tranzicionih generacija taj luksuz nisu imali.
    (Objektivno, 12. oktobar 2019 17:35)

    # Link komentara

  50. Lepo objasnio.
    (Rade, 12. oktobar 2019 17:32)

    # Link komentara

  51. Zanima me poredjenja Teodosica, Kicanovica, Slavnica,... BiH-ovci imaju Delibasica, Praju, Danilovica,..., pa nek se trte ko je dobar, ko je bolji, a ko najbolji.
    (Mitar - osporeni, 12. oktobar 2019 17:28)

    # Link komentara

  52. Kod ovakvih poredjenja vrhunskih asova uvek pretezu trofeji . Tu je Danilovic ispisao istoriju . Drugo , razlicite pozicije tesko je porediti . Danilovic je u Bolonji i u Italiji postao legenda pa je razumljivo zasto Bazile , koji je igrao protiv Sase favorizuje istog. Ako gledamo Euroligu tu je Teodosic u mnogim aspektivam vec legenda takmicenja.
    Jasikevicijus -Teodosic je ralna tema za porediti.
    (zelio bih ostati anoniman, 12. oktobar 2019 16:36)

    Jasikevicius, Spanulis, Rodrigez, Rigodo, i naravno Dijamantidis..., prebrojte njihova zlata i Tea Magije...Voleo bih i ja da je on ta klasa ali rezultati pokazuju drugacije...
    (ibi kralj, 12. oktobar 2019 17:24)

    # Link komentara

  53. 9 final Fourova sa timom sa najvecim budzetom ili drugim
    osvojena samo jedna evro titula u znacajno losijoj konkurenciji nego Sasa.
    Tada je MVP bio Decolo.
    Reprezentacija bez zlata, cak prethodno Evropsko opet srebro sa trecom postavom.
    Ne postuje saigrace jer ne igra odbranu.

    Teo Magija svaka cast za onu pobedu protiv Spanaca i sto se uvek odaziva ali nije lider niti pobednik sto se vidi iz cele karijere.
    (ibi kralj, 12. oktobar 2019 17:20)

    # Link komentara

  54. citam gluposti i poredjenja ko je sta uradio u reprezentaciji itd.
    Aj ovako, dečaci.
    KO JE ŠTA URADIO U NBA. Tamo je kvalitet presudan.
    (slaviša, 12. oktobar 2019 17:19)

    # Link komentara

  55. Sasa Obradovic i Sasa Djordjevic su bili bolji bekovi od Teodosica.Imali smo i bolja krila i centre.Zato smo onda bili dosta bolji nego sada sto i sami rezultati govore.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Najbolji je opancarev lepak., 12. oktobar 2019 13:23)
    Djordjevic nije bio bek već playmaker.
    (Ghgjj, 12. oktobar 2019 17:17)

    # Link komentara

  56. Gledah Dražena i što se igre u evropskoj košarci tiče sigurno jedan od najboljih. Nađi koji je igrač sa 18 godina doveo tim kao što je Šibenka u finale plej ofa i dva finala kupa Koraća. Od 21-23 godine uzeo dva kupa šampiona (39 poena protiv Reala u prvom i 22 protiv Žalgirisa sa Sabonisom u drugom finalu KEŠ-a) i kup kupova. Sa Realom u 25. godini 62 poena u osvajanju kupa kupova protiv Snajdera...
    (Dvorska budala, 12. oktobar 2019 16:25)

    Pa i ja sam rekao da je jedan od najboljih.
    Stavio sam ga na cca 15. mesto, što je velika stvar obzirom na broj igrača iz evropske košarke.
    (miša, 12. oktobar 2019 17:15)

    # Link komentara

  57. Danilovic bolji za tri klase...Tedosic je talenat koji je malo sta postigao. Pri tom, nema sampionski mentalitet, jednostavno nestane kad se mec lomi...
    (Kopro, 12. oktobar 2019 17:10)

    # Link komentara

  58. Smuleco..
    Ili imas 10-tak godina,ili si navijac Zvezde.
    Danilovica sigurno nisi gledao.
    (Ramones, 12. oktobar 2019 17:10)

    # Link komentara

  59. Ti Mišo brate Dražena nikada nisi gledao očigledno. Klipovi ne pomažu da saznaš.
    (Dragan Lo, 12. oktobar 2019 16:18)

    Ja sam Dražena bato gledao u Hali Sportova kad je imao afro frizuru i dok još nije bilo trojke.

    Za klipove si u pravu, to ne pomaže, ja svoje mišljenje zasnivam na onome što sam video uživo, a gledao sam mnogo toga. I mnoge druge, velike igrače.
    Klipove ostavljam tebi i tebi sličnima, pa kad vam po preporuci YT neleti video njegovih najboljih poteza (koji se sastoje iz skok šuteva i jednog dodavanja iza leđa), a vi formirajte misljenje.
    (miša, 12. oktobar 2019 17:09)

    # Link komentara

  60. Danilovic je igrao vrhunsku odbranu,aTeo je smesn,Danilovic je bio i bolji skakac i bolji strelac,od Tea.
    (Ramones, 12. oktobar 2019 17:05)

    # Link komentara

  61. Вечна тема некима Дражен. Али људи морате схватити да не можете поредити нечијих 5-6 са нечијих 10-12 година каријере. Да ли је Дражен у своје време био највећи, највероватније јесте. Да ли би Дражен био добар и у другом делу своје каријере, то се не зна, и то просто не постоји. При томе не разумем ове кроате зашто на овакав начин ниподаштавају велике каријере Кукоча и Рађе, које су свакако веће од Драженове. Причати у некрофилским димензијама је потпуна бесмислица.
    (mr, 12. oktobar 2019 17:03)

    # Link komentara

  62. Danilović je mogao u zubima da nosi Tea i da igra...uz dužno poštovanje prema Milošu koji je vanserijski igrač...ali Peđa Saša je bio zver
    (hoćemo var u "super ligi" povilo, 12. oktobar 2019 17:01)

    # Link komentara

  63. Sklonite Teodosica i mi smo čak i sa Jokica 5 na SP. A sklonite Danilovica i mislim da bih i dalje osvojili sve što smo osvojili. Vi ne razumete koliko znači igrač kalibra Teodosica, ali uverit će te se na kraju.
    (djura, 12. oktobar 2019 14:54)
    Da je Teodosic posao na prvenstvo ne bi bili ni 5. Vi ste oni navijaci koji sve znaju, znaju razloge lose igre, bolje od Djordjevica, a na basketu ne mozete dva put zaredom pogoditi. U odlucujucim mecevima Srbija nije postojala u odbrani. Teo, vec godinama igrac koji ne igra ozbiljnu kosarku, bi tu dodao jos koji poen za protivnika.
    (Srba, 12. oktobar 2019 16:51)

    # Link komentara

  64. Teodosic je dobar igrac, ali Danilovic je ipak klasa iznad.
    (Predrag, 12. oktobar 2019 16:46)

    # Link komentara

  65. Kakva svadja ni oko cega.Neverovatni smo,odosmo na vaterpolo,na Drazena,naravno Partizan-Zvezda,da nas nema -trebalo bi nas izmisliti!
    (ValterNBG, 12. oktobar 2019 16:41)

    # Link komentara

  66. U pravu je, ne moze, Teodosic je neuporedivo bolji od obojice.
    (Olimpico, 12. oktobar 2019 16:41)

    # Link komentara

  67. neka Teo zakuca preko Sabonisa pa da uporedimo?
    (АЗ-5, 12. oktobar 2019 16:40)

    # Link komentara

  68. Kod ovakvih poredjenja vrhunskih asova uvek pretezu trofeji . Tu je Danilovic ispisao istoriju . Drugo , razlicite pozicije tesko je porediti . Danilovic je u Bolonji i u Italiji postao legenda pa je razumljivo zasto Bazile , koji je igrao protiv Sase favorizuje istog. Ako gledamo Euroligu tu je Teodosic u mnogim aspektivam vec legenda takmicenja.
    Jasikevicijus -Teodosic je ralna tema za porediti.
    (zelio bih ostati anoniman, 12. oktobar 2019 16:36)

    # Link komentara

  69. Nije da ih je bas neumjesno usporedjivati jer ima teodosic svojih kvaliteta, ali ipak danilovic jasno bolji.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (croata, 12. oktobar 2019 15:56) # Link komentara
    Preporučujem (+10)Ne preporučujem (-1)

    Daniloviceva zlata
    Sa Kukocem i ekipom se setkali u nikad slabijoj konkurenciji
    Svetsko '98 najslabije svetsko ikada
    Ameri sa nekim bezveze igracima, bez drim tima
    Evropsko '97 jedno od najslabijih ikada
    Ono '95 svaka cast, ali koga je sve u timu imao Danilovic, a koga Teo?
    Covece Teo vodio skupinu Aba ligasa do finala Oi
    Da li ti stvarno mislis da bi Danilovic mogao Raduljicu i ekipu voditi do finala OI i pregaziti NBA Australiju sa 25 razlika?
    Ni u ludilu
    Poredite gluposti
    Teo u prajmu je neuporedivo veci igrac za ekipu
    Danilovic je bio vrhunski bek, ali kao sam on nikada ne bi mogao prosecne igrace poput Raduljice, Bircevica itd odvesti u finale Oi gde je konkurencija bila MNOGO jaca nego na Danilovicevim zlatima :)
    (Dragan-Borca, 12. oktobar 2019 16:28)

    # Link komentara

  70. No, nije retko da nalazim na "Dražen je bio..." mantru. Mislim uglavnom od onih koji su rodjeni posle njega, nešto načuli i onda ponavljaju.
    Bio je dobar igrač, i daleko od najboljeg.
    (miša, 12. oktobar 2019 15:18)

    Gledah Dražena i što se igre u evropskoj košarci tiče sigurno jedan od najboljih. Nađi koji je igrač sa 18 godina doveo tim kao što je Šibenka u finale plej ofa i dva finala kupa Koraća. Od 21-23 godine uzeo dva kupa šampiona (39 poena protiv Reala u prvom i 22 protiv Žalgirisa sa Sabonisom u drugom finalu KEŠ-a) i kup kupova. Sa Realom u 25. godini 62 poena u osvajanju kupa kupova protiv Snajdera...
    (Dvorska budala, 12. oktobar 2019 16:25)

    # Link komentara

  71. Teodosić je bolji od Danilovića.
    (Smuleco, 12. oktobar 2019 16:23)

    # Link komentara

  72. djura, 12. oktobar 2019 14:54) Da li ti znaš o čemu govoriš? 5 mesto na SP nije zbog izostanka Teodosića, već zbog nestručnog selektora. A kako znaš šta se dešava kad makneš Danilovića koji više ne igra? E moj profesore...
    (Večiti cigan, 12. oktobar 2019 16:21)

    # Link komentara

  73. Teo ima bolju bradu!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (xxoo

    I moze da popije puno vise nego Danilovic.
    (Cvrle, 12. oktobar 2019 16:20)

    # Link komentara

  74. Danilović i Karlton su najbolji evropski igrači posle Dražena Petrovića, tu prestaje svaka dilema, bez obzira na klubske boje, takvi dueli više nikada nećemo gledati, kao ni Kalčo u fudbalu devedesetih, nema tu mnogo priče...
    (Delije Čikago, 12. oktobar 2019 14:21)

    Što će reći da ih kotiraš prilično nisko, jer ispred Dražena su (po mom mišljenju) Novicki, Stojaković, Sabonis, Parker, Kukoč, Divac.... pa tu su i Janis, Jokić...
    Na sajtu NBA on se vodi kao 10- ti Evropljanin, a ja bih ipak to pomerio za još jedno pet mesta, imajući u vidu da "najbolji evropski" igrač ne mora nužno imati uporište isključivo u NBA karijeri.

    No, nije retko da nalazim na "Dražen je bio..." mantru. Mislim uglavnom od onih koji su rodjeni posle njega, nešto načuli i onda ponavljaju.
    Bio je dobar igrač, i daleko od najboljeg.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (miša, 12. oktobar 2019 15:18)

    Ti Mišo brate Dražena nikada nisi gledao očigledno. Klipovi ne pomažu da saznaš.
    (Dragan Lo, 12. oktobar 2019 16:18)

    # Link komentara

  75. @Misko
    Kome li je upućen tvoj komentar? Djordjeviću? A šta je Sale (valjda Djodjevic) rekao na temu Teo vs Sasa (Danilovic)? Ili je to mozda bio neko drugi... koga nema na priloženoj slici?
    (Auuu!?!, 12. oktobar 2019 16:18)

    # Link komentara

  76. Objasnio.
    (WWIII, 12. oktobar 2019 16:10)

    # Link komentara

  77. 10 ljudi nabraja najbolje evropske igrače bez Bodiroge. Svašta.
    (Betmen, 12. oktobar 2019 16:08)

    # Link komentara

  78. On je bio upitan da uporedio Miloša Teodosića, trenutno plejmejkera Virtusa iz Bolonje, sa drugim legendama koji su branili boje klubova iz tog grada, Karltonom Majersom i, trenutno predsednikom KSS-a, Sašom Danilovićem.


    Ko je taj Sasa Danilovic?
    peta licna .
    (Sasa Danilovic, 12. oktobar 2019 16:07)

    # Link komentara

  79. jedina razlika je bila što nije bilo Španaca kao dominantne Evropske selekcije… Jer uz sličan suterski i ofanzivni potencijal, ima daleko brze igrače i … Uz svo postovanje te zlatne generacije koja nam je donela toliko radosti, ubedljivo najbolja evropska ekipa svih vremena je Navarova i Gasolova Spanija
    (lignjoslav, 12. oktobar 2019 14:14)
    ---…--


    Ja davno ne procitah besmisleniji komentar. ‘Ajmo redom:

    1. Poredis kosarku u razmaku od 15 godina. Naravno da je novija kosarka brza. I ta generacija ’95 je bila brza neko Kicanovic-Slavnic iz 1980. godine.

    2. Reci da je generacija ’95 bila dominantna samo zato sto “nije bilo Spanaca kao dominantne selekcije” je isto kao reci da su Spanci bili dominantni samo zato sto nije bilo neke druge (srpske, litvanske) dominantne generacije. Da bi neko bio dominantan, ne moze neko drugi da bude to isto.

    3. Uz duzno postovanje Navarove i Gasolove Spanije, ubedljivo najbolja evropska ekipa svih vremena je jugoslovenska 89-91, ciji su “krnji” ogranci osvajali medalje, najcesce zlatne na svim takmicenjima (osim u Sidneju 2000) do 2003 (pa dodaj i EP 1987, mada je to bila ipak druga generacija). Ali nije samo rezultat u pitanju, nego lakoca igranja i lakoca pobedjivanja. Ne bih tu gurao SSSR, u vreme kada se ozbiljnija kosarka igrala samo u istocnom bloku, i u vreme kada na EP 1955, Bugari tuku Dance 107:33, a SSSR razbija Luksemburg, na istom takmicenju, 103:36.
    (ajde, 12. oktobar 2019 16:07)

    # Link komentara

  80. Zar iko normalan moze i porediti.
    (nik sloter, 12. oktobar 2019 15:58)

    # Link komentara

  81. Nije da ih je bas neumjesno usporedjivati jer ima teodosic svojih kvaliteta, ali ipak danilovic jasno bolji.
    (croata, 12. oktobar 2019 15:56)

    # Link komentara

  82. @relevantnost
    A sa kojim igracima je Danilovic osvajao ta odlicja u reprezentaciji a koje ima Teo celu karijeru?Danilovic je uvek uz sebe imao barem 7-8 genijalaca,Teo bukvalno nikog,tek na Olimpijadi nadolazece Bogdana i Jokica,i igrao finale OI gde je sa mnogo slabijim timom nego Sasin tim 1996-te izgubio skoro jednakom razlikom od Amera,a u grupi umalo izborio produzetak,U Evropi CSKA i Oli takodje slabiji nego onaj Kinder,pa opet jednako dobra evropska karijera kao i Sasa.Nba,obojica probali,pokazali na momente da mogu biti egal sa najvecim iggracima ali manjak ambicija i srece sa klubovima pa nisu uspeli.Sve u svemu dva vrhunska igraca,ko je bolji stvar ukusa,e sad ljudi ce uvek izabrati Sasu zbog starih dobrih vremena koja su uvek u prednosti u odnosu na sadasnjicu,primer je fudbal,Mesi i Ronaldo su toliko odskocili u odnosu na sve igrace iz proslosti da je blasfemija bilo koga cak i one najbolje porediti sa njima,ali retko ce to ko njima da prizna i uvek ce stavljati nekog Maradonu ili "pravog" Ronalda ispred(iako njih dvojicu mnogo vise volim od ova dva ne mogu im ni prici)
    (stevka bozurevka, 12. oktobar 2019 15:53)

    # Link komentara

  83. ...A JEL STE CULI ZA BAZILEA?E PA JA POSTUJEM NJEGOVO MISLJENJE...
    (PERA, 12. oktobar 2019 15:51)

    # Link komentara

  84. @Delije Čikago
    Vujasinovic je za dva koplja bolji igrac od Sapica i za jedno od Ikodinovica. Navodis Sapica koji je bio izuzetan strelac a ne pominjes coveka koji je svojim nacinom igre redefinisao vaterpolo sport i koji je uz Kasasa, Benedeka i Milanovica svakako najbolji igrac u istoriji. To je kao da u fudbalu od nasih poredis Savicevica i Panceva recimo. Obojica su klasa al' se zna ko je umetnik a ko samo dobar egzekutor.
    (struja, 12. oktobar 2019 15:51)

    # Link komentara

  85. @Lucky Luke

    dobro, ne moraš da budeš sitničav. Nema Danilović 5 zlatnih, već 4 zlatne (1989, 1991, 1995, 1997) i jednu bronzanu (1999).
    Sad jeste on veliki, ali je imao uvek još 4 gromade pored sebe, da se ne lažemo...kada ih nije imao nije ni uzeo zlato.
    (ivan, 12. oktobar 2019 15:46)

    # Link komentara

  86. Sale baš pedagoška izjava u stilu" čukca". Od tebe je bio sigurno bolji. Sa Daniloićem kao drugačijem stilom i mestom plej se ne uporedjuje. Saša-Stojaković.
    (miško, 12. oktobar 2019 15:45)

    # Link komentara

  87. @Delije Čikago, ja ne znam zbog cega tebi daju te silne pluseve? Napisao si citiram: "pozzz za sve realne i normalne ljude, klubaštvo će vas ubiti..." a pre toga uporno pises groBari i pljujes po navijacima Partizana. Imam b92 skoro 10 godina i stalno citam sportske vesti i komentare. Ima svakakvih gluposti ali evo sad sam prvi put procitao da neko tvrdi da je Spasic veca legenda od Pixija. Totalna izmisljotina
    (aca, 12. oktobar 2019 15:36)

    # Link komentara

  88. @ relevantnost

    Uz sve ono sto mislim o Danilovicu kao igracu (a mislim sve najbolje), ipak bih voleo da nam svima kazes kojih je to 5 ZLATNIH MEDALjA osvojio?
    (Lucky Luke, 12. oktobar 2019 15:31)

    # Link komentara

  89. Danilović i Karlton su najbolji evropski igrači posle Dražena Petrovića, tu prestaje svaka dilema, bez obzira na klubske boje, takvi dueli više nikada nećemo gledati, kao ni Kalčo u fudbalu devedesetih, nema tu mnogo priče...
    (Delije Čikago, 12. oktobar 2019 14:21)

    Što će reći da ih kotiraš prilično nisko, jer ispred Dražena su (po mom mišljenju) Novicki, Stojaković, Sabonis, Parker, Kukoč, Divac.... pa tu su i Janis, Jokić...
    Na sajtu NBA on se vodi kao 10- ti Evropljanin, a ja bih ipak to pomerio za još jedno pet mesta, imajući u vidu da "najbolji evropski" igrač ne mora nužno imati uporište isključivo u NBA karijeri.

    No, nije retko da nalazim na "Dražen je bio..." mantru. Mislim uglavnom od onih koji su rodjeni posle njega, nešto načuli i onda ponavljaju.
    Bio je dobar igrač, i daleko od najboljeg.
    (miša, 12. oktobar 2019 15:18)

    # Link komentara

  90. Nemam sta da poredim njih dvojicu obojica su vrlo korisni za neki pobednicki tim u Evropi i bili bi solidni NBA igraci.Danilovic je bio klasican bek suter i u jacoj ekipi bi bio sjajna treca opcija kao 3nD igrac.Teo je los fizikalac ali ima taj magican pas pa uvek je koristan.
    (Drax, 12. oktobar 2019 15:12)

    # Link komentara

  91. Teo ima bolju bradu!
    (xxoo, 12. oktobar 2019 15:11)

    # Link komentara

  92. U Miami jos nisu nasli sutera a 2019 je alo,pa vi vidite...
    (Mickey Ward, 12. oktobar 2019 15:06)

    # Link komentara

  93. Tradicionalna srpska svadja medju prijateljima.
    (Slavisa V., 12. oktobar 2019 15:06)

    # Link komentara

  94. Bilo je komičnih pokušaja i da se Milijaš dovede u kontekst S.Ilića... iz koliko god usta da se čulo!
    (ludak, 12. oktobar 2019 15:04)

    # Link komentara

  95. Za sve vas sto vam nije jasno ko je bio i sta je osvojio Danilovic imate na wikipediji. Covek ima 5 zlatnih medalja sa reprezentacijom, srebro sa olimpijskih igara iz Atlante 96' i bronzu. Dva puta MVP eurolige, dva puta najbolji strelac iste i jos pregrst odlicja. Tako da molim vas mani te se poredjenja, jer je ovo isto kao da poredite Hari Kejna sa pravim Ronaldom, npr.
    (relevantnost, 12. oktobar 2019 14:55)

    # Link komentara

  96. lignjoslave
    bez euforije premotaj i podseti se.ajd sad
    (boris, 12. oktobar 2019 14:55)

    # Link komentara

  97. Sklonite Teodosica i mi smo čak i sa Jokica 5 na SP. A sklonite Danilovica i mislim da bih i dalje osvojili sve što smo osvojili. Vi ne razumete koliko znači igrač kalibra Teodosica, ali uverit će te se na kraju.
    (djura, 12. oktobar 2019 14:54)

    # Link komentara

  98. @aabb ahha pa niti jedan igrac nije bio iz CG u to vreme
    (nidje veze, 12. oktobar 2019 14:50)

    # Link komentara

  99. Poredjenje je kao da poredi fudbalere Tadica i Belodedica (drugo vreme i plus druge pozicije)
    (d, 12. oktobar 2019 14:50)

    # Link komentara

  100. Danilović i Karlton su bajbolji evropski igrači posle Dražena Petrovića, tu prestaje svaka dilema, bez obzira na klubske boje, takvi dueli više nikada nećemo gledati, kao ni Kalčo u fudbalu devedesetih, nema tu mnogo priče...
    (Delije Čikago, 12. oktobar 2019 14:21)
    pazi ima poprilicno price na ovu temu i ne moze da prestane svaka dilema ako kazes da su uz Drazena najbolji igraci Danilovic i Karlton(ne znam dal mislis na Majersa?) ima ih bar jos desetak koji su bili u najmanju ruku na nivou Danilovica. A za Majersa koji je bio vrhunski igrac po prvi put cujem da se svrstava medju najbolje evro igrace.
    (aca, 12. oktobar 2019 14:48)

    # Link komentara

  101. Uz Bodirogu to je onih dana bio faktor koji je do kraja uticao..ipak 1975. godiste sam apsolutno se slazem sa DjLB..
    (boris, 12. oktobar 2019 14:46)

    # Link komentara

  102. Bolji je Teodosic zato što Srbija navija za Zvezdu.
    (Adriano_Galliani, 12. oktobar 2019 14:39)

    # Link komentara

  103. groBari misle da smo mi kao oni pa mislimo da je Predrag Spasić veća legenda od Piksija, nismo groBari, Danilović je moj omiljeni igrač bio pored Bobana Jankovića ranije, a priznajmo svi da smo skidali i Draženove finte takozvani dribling kroz noge, zar je teško priznati nešto što je očigledno?! Kakvi smo to ljudi postali...Piksi fudbal, Danilović basket, Vujović rukomet, Vanja odbojka, vaterpolo već ima mnogo koji su istog kvaliteta, Milanović možda najbolji, Šapić, Danilo, pa ostali, bar mi stariji znamo da je ovo istina, Tajsona i M.J. smo voleli u svetu, Tombu, Maradonu, Sotomajora, Luisa, to su bili naši naši idoli, da ne nabrajam do sutra, da ne zaboravim i Senu kog sam gledao uživo tog kobnog dana, to je to otprilike...pozzz za sve realne i normalne ljude, klubaštvo će vas ubiti a plate somalijske ako ih uopšte i imate...
    (Delije Čikago, 12. oktobar 2019 14:37)

    # Link komentara

  104. Oni koji malo vise godina imaju, koji malo duze pamte nisu iznenađeni izjavom Đanluke Bazilea.
    (Sremac, 12. oktobar 2019 14:33)

    # Link komentara

  105. Uvek i za svagda dok se ne pojavi bolji,ali treba svi da utuve u glavu da je Danilovic najkompletniji kosarkas na ovim prostorima.Jedini koji je sve mogao da igra u ekipi.Za one neznalice kada je krenuo u nba onako furiozno sa trojkama i obaranjem rekorda odmah je bio ignorisan u ekipi i zato je otisao.Gledajte meceve heatsa tada pa ce vam sve biti jasno.
    (Zico, 12. oktobar 2019 14:31)

    # Link komentara

  106. Jedan klasičan šuter drugi bolji kao asistent i organizator.Danilović ipak bolji jer posebno u Italiji tih godina bio čovek odluke uz naravno sjajne igre u reprezentaciji.
    (Dogodine u Lazi, 12. oktobar 2019 14:30)

    # Link komentara

  107. Tacno. Danilovic je bio rodjeni pobednik, imao je prkos i bezobrazluk, onaj sportski. Teodosic to nema.
    (pribil, 12. oktobar 2019 14:29)

    # Link komentara

  108. alo ljudi, ne mozete porediti tu i ovu generaciju. Bila je Crna Gora, nije bilo jos toliko para u kosarci, nije bilo toliko evropskih igraca u nba. Teo je jedno vreme igrao sam, pa je stizao do finala.
    (aabb, 12. oktobar 2019 14:28)

    # Link komentara

  109. Imam dovoljno godina da sam oba igrača pratio od pocetka njihove karijere, Danilovica kao juniora kad je prešao iz Bosne u Partizan preko Virtusa i Majamija i Tea u FMP-u i Oly CSKA. Navijam za Partizan, košarku pratim ali za Zvezdu ne mogu da navijam nikada (bitno je za ono sto bih sledeće rekao). Teodosic je mnogo bolji igrač nego Danilović. Tačka.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Danijel Šifer, 12. oktobar 2019 14:07) # Link komentara

    Imas dovoljno godina a o kosarci pojma nemas, plus sto si smesan ispao predstavljajuci se kao partizanovac.
    Semesno je uporedjivati ova dva igraca, toliko smesno da prerasta u neukus.
    (Karaburac, 12. oktobar 2019 14:28)

    # Link komentara

  110. @SubmisivniDominator
    bogdan bogdanovic vec godinama nema 24-25 godina...
    :)
    даниловић је био терминатор, али и богдан и тео имају већу кошаркашку интелигенцију. не бих поредио. глупо је према свим странама. али није баш даниловић толико бољи у свему од њих. даниловић је имао ту неку лудачку агресивност и енергију, коју је успео да каналише на позитиван начин. нешто као синиша михајловић у фудбалу. зато је био велики шампион и вођа. и то је таленат. али није он никада био мајстор као богдановић или теодосић...
    био је звер физички, карактерно, имао пуно више трофеја (ту треба и карте да се поклопе, има даниловић више трофеја и од новицког, па није бољи), бољи одбрамбено, али нападачки сигурно није бољи од богдановића или теодосића како год да гледаш.
    кажем, глупо их је поредити.
    (веверица, 12. oktobar 2019 14:28)

    # Link komentara

  111. Teodosic je iz Srbije, Danilovic nije. Zasto bi ih poredili?
    (Mitar, 12. oktobar 2019 13:30)

    Prezivaju se na "ić" pa zato, dosadno im.
    (Dvorska budala, 12. oktobar 2019 14:28)

    # Link komentara

  112. Sa Pedjom ne moze niko da se poredi.
    (tigar, 12. oktobar 2019 14:27)

    # Link komentara

  113. Danilović i Karlton su bajbolji evropski igrači posle Dražena Petrovića, tu prestaje svaka dilema, bez obzira na klubske boje, takvi dueli više nikada nećemo gledati, kao ni Kalčo u fudbalu devedesetih, nema tu mnogo priče...
    (Delije Čikago, 12. oktobar 2019 14:21)

    # Link komentara

  114. Kako uporediti Džajića i Šekija. Sale sram te bilo.
    (miško, 12. oktobar 2019 14:18)

    # Link komentara

  115. @mitar nema veze obojica su Srbi kao sta se ti pretvaras da jesi
    (pronasli uljeza, 12. oktobar 2019 14:17)

    # Link komentara

  116. Pijes kafu sa Danilovicem I Teodosicem pa znas da su kao ljudi losi.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kralj, 12. oktobar 2019 13:32)

    Danilović je čovek koji je upao u svlačionicu i šamarao sudije, pijančio neprekidno u kafani 14 sati pa potezao nož na "kuma"(ili ovaj na njega)... pa sad vidi kakav je kao čovek. Nagrađen mestom predsednika KSS. Što se , čisto, košarke tiče u svemu je bio bolji od Teodosića.
    (oberin martel, 12. oktobar 2019 14:16)

    # Link komentara

  117. @najbolji je opancarev...
    Po cemu smo tada bili bolji....i tad su nas Ameri odvalili 30 razlike u finalu, a jedina razlika je bila što nije bilo Španaca kao dominantne Evropske selekcije, koja ruku na srce bi dominirala i nad Danilovicevom.i Đordevićevom generacijom, bez obzira na ogroman talenat i kvalitet nase ekipe.
    Jer uz sličan suterski i ofanzivni potencijal, ima daleko brze igrače i samim tim bila daleko bolja u defanzivi od te nase generacije.
    Sale je zaista vrhunski suter i jedan od najboljih clutch igraca u istoriji kosarke, ali ja ne vidim kako bi on mogao da čuva recimo Ćaća Rodrigeza koji i pored lošijeg šuta od Saleta, je duplo brži od njega i probijao bi ga svaki napad.
    A takvih kao Rodrigez, Spanci imaju za izvoz.
    Uz svo postovanje te zlatne generacije koja nam je donela toliko radosti, ubedljivo najbolja evropska ekipa svih vremena je Navarova i Gasolova Spanija
    (lignjoslav, 12. oktobar 2019 14:14)

    # Link komentara

  118. Obojica su nasi veliki asovi koji su nam donosili medalje, a znaju kosarku u prste. Ne mogu se oni poredito iz nekoliko razloga; razlicit su tip igraca, pokrivaju razlicite pozicije, igrali su u razlicitim vremenima, vrline i mane su im razlicite tako da se ne mogu uporediti. Ok je licno misljenje, ali nije utemeljeno u kosarkaskim cinjenicama. Kao kad bi poredili Moku i Praju, koji su igrali u istoj generaciji, ali bez prisustva obojice nikada npr. ne bih pobedili sjajne Ruse u to vreme, uz Kicu, Cosu, Mirzu, Jerkova i druge sjajne igrace toga vremena.
    (Demar Derosan, 12. oktobar 2019 14:11)

    # Link komentara

  119. Danilovic je drzao rekord u NBA, trojke uzastopno za Majami....
    (cambio, 12. oktobar 2019 14:09)

    # Link komentara

  120. Imam dovoljno godina da sam oba igrača pratio od pocetka njihove karijere, Danilovica kao juniora kad je prešao iz Bosne u Partizan preko Virtusa i Majamija i Tea u FMP-u i Oly CSKA. Navijam za Partizan, košarku pratim ali za Zvezdu ne mogu da navijam nikada (bitno je za ono sto bih sledeće rekao). Teodosic je mnogo bolji igrač nego Danilović. Tačka.
    (Danijel Šifer, 12. oktobar 2019 14:07)

    # Link komentara

  121. Nijedan od aktuelnih košarkaša se ne može upoređivati sa tom generacijom. Osvojili su sva moguća zlata, igrali fenomenalno i za svoje klubove i za reprezentaciju.
    Teo nema šta da traži u tom društvu.
    O njihovom doprinosu na mestu selektora i predsednika kluba i KSS je već sve rečeno. Zato su nam ovakvi rezultati u svim reprezentativnim selekcijama.
    (Muta Gonzales, 12. oktobar 2019 14:06)

    # Link komentara

  122. Danilovicu grobare majstoreee !

    Kakac crni Teo !? A hteo je Teo...
    (Grobarchina, 12. oktobar 2019 14:04)

    # Link komentara

  123. Tacno, Teodosic je mnogo talentovaniji.
    (yok, 12. oktobar 2019 14:04)

    # Link komentara

  124. Kakva fotka, kao iz kafane da su ih izvukli posle 3 dana :)
    (Kad se najveca sirotinja pravi pametna..., 12. oktobar 2019 14:02)

    # Link komentara

  125. @mitar nema veze obojica su Srbi kao sta se ti pretvaras da jesi
    (pronasli uljeza, 12. oktobar 2019 14:01)

    # Link komentara

  126. naslov obecava novu epsku bitku u komentarima izmedju tastatura grobara i tastatura delija... spektakl u najavi
    (aca, 12. oktobar 2019 14:00)

    # Link komentara

  127. A kad je Danilovic bio clan prve petorke svetskog prvenstva, kad je bio mvp evrolige?
    Teodosic je sa dosta slabijom repr. ekipom stigao do raznih finala.
    Nepristojan odgovor Djordjevica.
    (aabb, 12. oktobar 2019 14:00)

    # Link komentara

  128. @mitar Danilovic je iz Rep Srpske pa ti dodje na isto
    (jel tako hrvoje, 12. oktobar 2019 13:58)

    # Link komentara

  129. Porediti Danilovica i Teodosica je isto kao porediti Ninu Jankovic i Lunu Djogani.
    (Pecko Pivo, 12. oktobar 2019 13:55)

    # Link komentara

  130. Znate kada su velikog Dzordana pitali .... cuvace te najbolji odbrabeni evropski kosarkas Danilovic, sta mislis o tome ... easy 40.

    Opet, ono kucanje preko Sabonisa je uslo u anale.
    (che gevara, 12. oktobar 2019 13:53)

    # Link komentara

  131. Kad sam vidio sliku prvo sam pomislio da je Djordjevic to izjavio :)
    (rep srpska, 12. oktobar 2019 13:51)

    # Link komentara

  132. Ne kažem da je Teodosić bolji ali ovo je potcenjivanje. Jedan od najboljih kreatora i šutera u Evropi svih vremena.
    (djordje, 12. oktobar 2019 13:50)

    # Link komentara

  133. Teodosic je iz Srbije, Danilovic nije. Zasto bi ih poredili?
    (Mitar, 12. oktobar 2019 13:30


    А обојица рођена у СФРЈ!
    (Steva Signal, 12. oktobar 2019 13:49)

    # Link komentara

  134. Kakva je ovo vest? Pa ne igraju i ne treniraju oni Lejkerse ili Real, Barselonu... To je neki tamo tim u nekoj tamo Italijanskoj ligi. Ništa bitno.
    (Mika, 12. oktobar 2019 13:45)

    # Link komentara

  135. Pa vidite, porediti Teodosića sa Danilovićem je kao porediti vrača iz Centralne Afrike sa Eskimima...nigde veze, Danilović ima toliko reprezentativnih zlata, više Evroliga, tako da je poređenje neumesno. Danilovićev doprinos tim medaljama i peharima je nemerljiv, plus individualno najbolji Danilović bi najboljeg Teodosića ubacio u koš sa sve loptom da se ne zezamo...
    (Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945., 12. oktobar 2019 13:38)

    # Link komentara

  136. @alfortress

    Kako mrzim ovakve komentare. Ti kao da ih znas obojicu najmanje 20god, pa to izjavis sa takvom lakocom. Reci mi, molim te, kako si dosao do tog pametnog zakljucka? Citao si novine, pa si sam zakljucio? Ispalili su te kad si trazio autogram? Sta? Bas me zivo zanima...
    (koča, 12. oktobar 2019 13:38)

    # Link komentara

  137. @Danilovic je bolji kosarkas ali kao ljudi su obojica isti, jako losi
    E, zato su vaše legende i dr. dobri ljudi.
    (Pierre de Kuberten, 12. oktobar 2019 13:36)

    # Link komentara

  138. Danilovic krilo? E moj Bazile...
    (gazda Topuzdic, 12. oktobar 2019 13:36)

    # Link komentara

  139. Teodosic kao Danilovic? That is blasphemous.
    (Stephen A., 12. oktobar 2019 13:32)

    # Link komentara

  140. alfotres@
    Pijes kafu sa Danilovicem I Teodosicem pa znas da su kao ljudi losi.
    (kralj, 12. oktobar 2019 13:32)

    # Link komentara

  141. Teodosic je iz Srbije, Danilovic nije. Zasto bi ih poredili?
    (Mitar, 12. oktobar 2019 13:30)

    # Link komentara

  142. Bolji je teodosic
    (pop, 12. oktobar 2019 13:18)

    E neka si mu rekao panteru.
    (Sah-mat, 12. oktobar 2019 13:30)

    # Link komentara

  143. Jedino merilo je koliko su u svom zenitu karujere doprinosili timu za koji su igrali. Prilicno različiti igraci inače.
    (Nenad, 12. oktobar 2019 13:29)

    # Link komentara

  144. Danilović je bio fenomen, ali treba dati Teu godinu dve u Italiji, pa onda pričati ko je veća legenda. Naravno da trenutno ne mogu da se porede. Ovo što je Teo pokazao u prvom nastupu govori da se malo uozbiljio i da nije došao tamo tek da odradi posao.
    (tocka, 12. oktobar 2019 13:27)

    # Link komentara

  145. Slažem se potpuno, Teo jeste majstor i umetnik košarkaški ali Danilovic je mnogo jače trenirao i bio bolji atleta
    (Paja, 12. oktobar 2019 13:26)

    # Link komentara

  146. Danilovic je legenda ziva a ovaj je zanimljiv
    (brka, 12. oktobar 2019 13:25)

    # Link komentara

  147. da rodjaci, shvatite, ni Bogdanovic ni Teo nisu dosli do nivoa Danilovica ili npr Djordjevica. Bogdan mozda dodje, ali Teo nece nikad. Danilovic sa 24-25 godina koliko sad ima Bogdan je bio totalno drugi nivo. ovo govorim kao Grobar, volim i Bogdana i Danilovica i Djordjevica.
    (SubmisivniDominator, 12. oktobar 2019 13:24)

    # Link komentara

  148. T€o come in factory bro
    nešo pudla i panteri ti sve opraštaju
    (efendija server, 12. oktobar 2019 13:24)

    # Link komentara

  149. Sasa Obradovic i Sasa Djordjevic su bili bolji bekovi od Teodosica.Imali smo i bolja krila i centre.Zato smo onda bili dosta bolji nego sada sto i sami rezultati govore.
    (Najbolji je opancarev lepak., 12. oktobar 2019 13:23)

    # Link komentara

  150. Naravno mislili su na igranje slot aparata
    (nista o nicemu, 12. oktobar 2019 13:21)

    # Link komentara

  151. ... i naravno, Železnik se odmah oseća prozvanim...
    (Mr. Bojangles, 12. oktobar 2019 13:21)

    # Link komentara

  152. Oba su fenomenalni igrači.Različite pozicije.Danilović vrhunski šuter a Teo fenomenalan kreator igre.Danilovića volim više jer je doneo titulu prvaka Evrope klubu za koji navijam!
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 12. oktobar 2019 13:19)

    # Link komentara

  153. Bolji je teodosic
    (pop, 12. oktobar 2019 13:18)

    # Link komentara

  154. Danilovic je bolji kosarkas ali kao ljudi su obojica isti, jako losi
    (alfortress, 12. oktobar 2019 13:17)

    # Link komentara