Dušan Bulut za B92: Idoli su mi postali rivali, ovo je za mene NBA liga

Da li je Srbija bila zemlja basketa pre nego što je postala zemlja košarke? Ili je to postala u međuvremenu?

Kako god, Srbija kao košarkaški vicešampion sveta u ovom momentu ima najbolje basketaše na planeti, a njih predvodi Dušan Domović-Bulut, koji je redakciju B92.net posetio uoči turnira u Novom Sadu.

Spasoje Veselinović Luka Nikolić
Pošaljite komentar
  1. @ Lynx - Stef Kari igrao za USA 3X3? Vidi 1000% nije istina (ako se izrazim drugacije, nece mi objaviti)
    (Corleone, 15. maj 2019 18:57)

    # Link komentara

  2. Ljudi basket 3x3 nije isto sto i kosarka.Rukomet na pesku nije isto sto i dvoransku rukomet, odbojka nije isto sto i odbojka na pesku. Ima igraca koji su vrhunski u dvorani,a na pesku ili 3x3 basketu ih nema nigde. To jeste isti sport, ali po drugim pravilima,manjim terenima i drugim fazonima. Boban Marjanovic igra NBA i bio je dominantan u Euro ligi i bice bitan za nase na svetskom, ali u basketu 3x3 ne bi uradio nista. Ne bi stigao da izadje da brani trojku i da iznosi loptu,sprdali bi se sa njim. Kad vec pricamo,basket evro lige gde postoji jasan sistem i veliki autoritet trenera,je nesto potpuno drugo od NBA, gde superstar moze da radi sta god hoce i da opali kolko hoce suteva. Vec vidim Zeljka Obradovica kako ga drma srcka posle prve cetvrtine da vodi neki NBA tim.
    Momcima i Bulutu svaka cast i jesu najbolji na svetu! Nadam se zlatu na olimpijadi
    (stalno mi kradu nick, 15. maj 2019 17:56)

    # Link komentara

  3. ma nasi su najbolji. dusan ce biti mvp tog takmicenja... uzecemo zlato na OI...

    i tako, sve ovo navedeno ili nije istina, ili se nece dogoditi...
    jednostavno smatramo sebe za nesto sto nismo...

    ko hoce u 1000eur da ne uzimamo zlato u 3x3 na OI?
    (salo popovic, 15. maj 2019 16:53)

    # Link komentara

  4. Svaka cast i tebi Dusane i tvojim saigracima. cinite svi zajedo ogromnu stvar za nasu kosarku uolste. Mnoga deca gledaju u vas a vi ste im pravi uzor u svakom ljuddkom pogledu. Tako i nastavte, borbeno i fer. Bravo!!
    (Si, 15. maj 2019 16:39)

    # Link komentara

  5. DDBulut utrcao u prazan prostor, odlican basketas, najbolji kog sam gledao. Pionir 3x3 u srb i izgl. U svetu. Sve ok. Ali nemoj vise sine o afroamerikancima , nego se drzi eurostepa.molim te👍
    (Malo igro sporta, 15. maj 2019 16:35)

    # Link komentara

  6. tesko da bilo ko od aktivnih kosarkasa moze da se prilagodi pravilima. igra se jako sa puno kontakata i uglavnom bez rezona. ko sutne bolje iz nemogucih sutuacija taj pobedjuje
    (miso, 15. maj 2019 16:30)

    # Link komentara

  7. u basketu 3x3 su kratke kretnje,dozvoljeno je mnogo kontakta i igraci koji imaju nisko teziste su superiorni u ovom takmicenju,plus igra se sa manjom loptom tako da visoki kosarkasi su u podredjenom polozaju.
    (miso, 15. maj 2019 16:28)

    # Link komentara

  8. BIG3 liga je bukvalno sprdnja naspram FIBA 3x3 kosarke, ko god tvrdi suprotno, veze sa zivotom nema. Tu ligu igraju isluzeni, penzionisani NBA i internacionalni kosarkasi, retko ko kome je to osnovni sport (kao Bulutu), i jos da ga aktivno igra (kao Bulutu). To je letnja zabava dok nema NBA kosarke. Okej, skupice neke nove cake i neko novo iskustvo koje ce nam mnogo znaciti na OI. Mi smo gotovo sigurno ucesnici OI po rang listi (definitivan presek 1. novembra), a Ameri ce morati debelo da se oznoje ako uopste zele da ucestvuju na OI. Pritom su nasi momci prali te Amere kada su hteli (u timu svojevremeno bio i Stef Kari).
    (Lynx, 15. maj 2019 15:28)

    # Link komentara

  9. "Jako kvalitetan i obrazovan lik, za razliku od afroameričkih igrača koji idu po svetu. " - Marko, ako ides u Ameriku, moras da naucis sta tamo sme a sta ne sme da se govori. Ovo ako iskopaju negde, zbog ovog dela posle zareza mozes da imas velikih problema, a skoro 100% ispadas iz tima. Srecno!
    (pera, 15. maj 2019 14:23)

    # Link komentara

  10. Ljudi, bezveze je da omalovažavate njegove uspehe, jer svako ima priliku da igra i da ih izazove. A oni su godinama najbolji na svetu, a Bulut sve vreme najbolji igrač. Istina je da je sport u povoju i da će se kvalitet podizati kako bude ulazio novac, ali varate se ako mislite da bi tri evroligaška igrača tako lako izašla na kraj sa njima. Imate bezbroj ozbiljnih igrača u Evroligi koji ne znaju da odigraju jedan na jedan i nemaju šut, ali igraju dobro u sistemu, imaju size ili neke druge karakteristike koje moderna igra traži. Ne znači da se nužno te osobine preslikavaju dobro u 3x3 pravila. Ovi momci jesu inferiorni košarkaški u odnosu na profesionalce, ali u ovoj igri i po ovim pravilima su najbolji.
    (Petar, 15. maj 2019 13:14)

    # Link komentara

  11. Legendarni Clyde Drexler na slici sa Dušanom :) Svaka čast Dušane, želim ti sve najbolje na novom poslu :)
    (Siniša, 15. maj 2019 13:12)

    # Link komentara

  12. Retko antipatican lik i ispodprosečan kosarkas(ovaj "ranking" basketasa mi je tužan zaista) . Nije mogao u prvoj srpskoj ligi da se probije.
    (kejt winslet, 15. maj 2019 13:08)

    # Link komentara

  13. Kako to da na top 10 listi basketasa sveta nema nijedan Amerikanac?
    (Salute, 15. maj 2019 12:56)

    # Link komentara

  14. Haha ma da sigurno, u top 10 basketasa 7 iz Srbije?? To pokazuje ozbiljnost basketa kakav je danas. Videcemo kada dodju ozbiljne ekipe zbog Oi, pogotovo Ameri
    (Klabs, 15. maj 2019 10:33)

    Za tvoju informaciju Bulut i ekipa su prali Amere vise puta. Sto se OI tice, 3x3 ne mogu da igraju prof igraci. Tako da Ameri opet nemaju neke sanse, edukuj se malo pre nego sto lupis glupost. Pozdrav.
    (koko, 15. maj 2019 12:55)

    # Link komentara

  15. Bravo care, samo cepaj!
    (mighty banana, 15. maj 2019 12:49)

    # Link komentara

  16. Cek znaci ameri opet imaju svoju ligu u basketu kao sto imaju nba, i ti igraci se naravno ne pojavljuju na onim svetskim prvenstvima, sto u prevodi znaci pojavice se na olimpijadi i pocistiti sve.
    (Goran, 15. maj 2019 12:47)

    # Link komentara

  17. Kad vec uporedjujete, kosarka i basket se razlikuju koliko profesionalni i amaterski boks (sa zastitom lica). Svaka cast tom momku, ja volim kosarku i kao klinac sam uzivao u basketu, i voleo bi da sam kao mladji bio na njegovom mestu. Ali to sto on igra je 4 razreda ispod onog sto su igrali i sto igraju ti bivsi nba igraci. Ne znam sta neki pametuju sa pricom "to je skroz drugaciji sport", ma da, ma kako da ne. U basketu se samo razlikuje taktika, ali je to isti sport. Ne moze on da bude bolji suter, bolji dribler i fizicki mocniji od prosecnog evroligasa, da ne pricamo o nba ligi. Takodje, u modernoj nba ligi se dosta igra 3 na 3 ili 2 na 2 u napadima. Cim u tom sportu bude dovoljno novca za bivse profesionalne kosarkase, takvi momci ce leteti. Hteli to neki ili ne. Ovo je za njih zlatna prilika jer je novo i nema jos jakih igraca.
    (nikola, 15. maj 2019 12:40)

    # Link komentara

  18. Da li negde pise u tekstu da je kosarka i basket isti sport ili da su pravila ista? Sta se lozite bre ovaj decko je bio prvak sveta i zaradio pare i imao je sponzore iz drugih drzava sto govori koliko dobro zna da igra to sto igra...
    Ajde uradite to sto je on uradio prvo pa posle govorite kako je lako, covek Amerima dao trojku za pobedu preko ruke bre taj Bulut i njegova ekipa dok su bili mladji mogli su u bilom kom kraju da se pojave i da ociste sve terene pre rucka.
    (eX, 15. maj 2019 11:44)

    # Link komentara

  19. Nije on za BIG3. Opasne zverke tamo igraju, jesu bivši igrači ali su znalci.
    Baš me zanima kako će da se snadje ali ne verujem da može da igra.
    Bolje mu je da gura 3x3.
    (hut, 15. maj 2019 11:41)

    # Link komentara

  20. @Salu Goodman Prijatelju ne piši gluposti, bilo koja 3 igraca iz bilo kog Evropskog prvenstva u košarci da uzmeš pobedio bi Buluta i ekipu. Basket 3 na 3 igraju momci koji zbog povreda nisu napravili kosarkaske karijere ili zbog manjka kvaliteta. To je jedina istina. Čović, Keselj i Veličković bi ih dobili 15 razlike u bilo koje doba dana i noći. Zamisli ti u Pioniru pod pritiskom daš trojku a na primer na basketu gde je ni blizu atmosfera Kls utakmice a ne neke ozbiljnije utakmice. Plus je lopta manja. Pa Filip Čović ne bi promašio sut.
    (Iskreno, 15. maj 2019 11:09)

    # Link komentara

  21. Баскет и кошарка су малтене два различита спорта. Већина ових баскеташа, оси Стојачића и можда још неког су били просечни кошаркаши. Али на време су се преквалификовали. Свака част на успесима али не мешајмо бабе и жабе.
    (Јагодинац, 15. maj 2019 10:56)

    # Link komentara

  22. Haha ma da sigurno, u top 10 basketasa 7 iz Srbije?? To pokazuje ozbiljnost basketa kakav je danas. Videcemo kada dodju ozbiljne ekipe zbog Oi, pogotovo Ameri
    (Klabs, 15. maj 2019 10:33)

    Bulut i ekipa već su tamanili Amere više puta, možeš i Lebrona Džejmsa da dovedeš opet će ga pobediti. Basket 3 na 3 i košarka se razlikuju samo tako...
    (Saul Goodman, 15. maj 2019 10:54)

    # Link komentara

  23. Kralj Bulut ili Car Bulut ne secam se tacno...
    (Th3Answer/183cm/75kg/MVP, 15. maj 2019 10:38)

    # Link komentara

  24. Sećam se kad je rekao da bi za pare za koje igra Dzenkins u Zvezdi odigrao mnogo bolje od njega. Moje je misljenje da on preko Dzenkinsa vise od 2 poena ne bi postigao po bilo kojim pravilima. Bulut se blamirao inače po Kls-u. Svaka mu čast na basketaskoj karijeri. Ali po meni je ispod prosečan košarkaški znalac što se tiče Kls-a a da ne pričam o nekim kvalitetnijim prvenstvima. Bulut se probio, svaka mu cast želim mu da po Americi pomera granice. Hvala mu za medalje pod našom reprezentacijom (5 zlatnih, dve srebrne i jedna bronzana) Ali Basket je amaterski sport i uspeo je na vreme da "uspe" i zaradi lepe pare, mislim da će basket izuzetno napredovati i da je u pravi čas napravio karijeru. Jer to kasnije kvalitetom ne bi mogao. Sve najbolje Bulute.
    (ništa lično, 15. maj 2019 10:35)

    # Link komentara

  25. Haha ma da sigurno, u top 10 basketasa 7 iz Srbije?? To pokazuje ozbiljnost basketa kakav je danas. Videcemo kada dodju ozbiljne ekipe zbog Oi, pogotovo Ameri
    (Klabs, 15. maj 2019 10:33)

    # Link komentara

  26. Svaka čast momak.Zivi svoj san.Neka ti je sa srećom.
    (Jon Bon Jovi, 15. maj 2019 10:19)

    # Link komentara

  27. Joj taj Cildres... dusa me zaboli uvek kad se setim :(
    (Vlad Rad, 15. maj 2019 10:07)

    # Link komentara