Novak Đoković

A pre godinu dana su govorili…

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nastavio je fantastičnu drugu polovinu 2018. godine titulom na Mastersu u Šangaju. Đoković je do četvrtog trofeja u kineskom gradu stigao bez izgubljenog seta, a u finalu je savladao Bornu Ćorića iz Hrvatske rezultatom 6:3, 6:4.

Pošaljite komentar
  1. @henry chinasky ,niti si ti Srbin susjed, ali zato Djokovic je itakako, i sam Srdjan je razbio sve vase mitove nedavno u jednoj emisiji kada je izjavi da je on Srbin iz srpskih plemena
    (dream on, 15. oktobar 2018 22:03)

    # Link komentara

  2. @henra chinasky , pa nedavno je Sedjan Djokovic rekao da je Srbin, a s hrvatima itekako nikave veze nemaju ,Zagar nije hr prezime, Djole je Srbin ma koliko ti sebe uvjeravao drugacije
    (sad broji krvna zrnca Modricu ,Cilicu ,Saricu .., 15. oktobar 2018 21:56)

    # Link komentara

  3. @henry chinasky hahha ma daaaa samo ti sebe tjesi, a Srbin Djokovic ce vam jos da nabija komplekse, osim toga sta ti milis da znas bolje od Srdjana sto je - malo morgen
    (kompleksi su cudo, 15. oktobar 2018 21:54)

    # Link komentara

  4. @henry chinasky hahahahh kompleksasu , samo sto je sam Srdjan (pazi ti znas bolje od njega) izjavio da su oni Srbi i samo Srbi , jaooo koliko iskompleksiran moras biti da si tepas te lazi
    (svi ste vi Srbi, 15. oktobar 2018 21:50)

    # Link komentara

  5. Odgovor leži u naslovu kratke zen priče. "Tako dakle"
    p.s. Pravi razlog da pročitate ovu priču ukoliko već niste.
    (No1efan, 15. oktobar 2018 10:38)


    Ja sam je odavno procitao (Is that So?). Odlicna prica. Ali hajde da zamenimo Hakuina sa Novakom (ili obratno), kako bi onda ta prica izgledala? Moja verzija:

    Jedan igrac (nazovimo ga u ovoj prici Hakuin) je dugo i brutalno vladao teniskim terenima. Onda su mu Moguli teniskog biznisa, videci da vec ozbiljno ugrozava Mr. Privilegovanog na GOAT listi, jednog dana rekli: "Decko, ajde oladi". Na to je Hakuin prosto odgovorio: "Is that so?"
    Samo par dana nakon osvajanja teniskog Mont Everesta (4 GS za redom) Hakuin je izjavio: "Mene tenis vise ne zanima, sada imam druge prioritete u zivotu"!? Pa slede redom Imas, veganstvo, povreda... Katastrofalan pocetak godine, ocajni nastupi u Indijan Velsu i Majamiju... "Steta, nikada se nece vratiti", mislile su horde Hakuinovih navijaca, sto je iz prilozenog bilo sasvim logicno.
    Posle mnogo meseci Moguli su mu rekli "Ajde, sad mozes da nastavis gde si stao", misleci verovatno da je ovaj vec izgubljen za tenis. Nekoliko meseci od toga Hakuin je stigao do drugog mesta, usput osvojivsi dva Grend slema, dva turnira iz serije 1000 i postao prvi covek u istoriji tenisa koji je kompletirao "Zlatni Masters".

    Is that So?
    (Gajetano, 15. oktobar 2018 17:28)

    # Link komentara

  6. Kovalski, ja dam Srbin i živim u Srbiji. A, vaš Đoković je pola Crnogorac pola Hrvat.
    (Henry Chinasky, 15. oktobar 2018 17:07)

    # Link komentara

  7. Evo, ja sada i ovde priznajem da sam sumnjao u Novakov povratak,i u tom smislu tada i ostavio komentare par puta.
    Kao Novakov dugogodišnji i iskreni navijač nemam problem da to kažem.
    Lično, moja sumnja i dilema nikada nije bila u pogledu samog atletskog i teniskog aspekta kod Novaka, već isključivo i jedino u pogledu mentalnog momenta.
    Novak je tada zaista ostavljao utisak da se kod njega nešto krupno dogodilo na mentalnom polju, što je u potpunosti odvuklo njegovu pažnju od igre i želje za igrom,i to možda za uvek.
    A mentalni aspekt je u tenisu najbitniji.
    Zašto, kako i šta tačno se sa Novakom dešavalo u tom periodu, to samo on i njegovi najbliži znaju.Ali je činjenica da se nešto dešavalo, a što je pretilo da zaustavi njegovu karijeru i misiju.

    Mi koji za njega navijamo, ni tada a ni sada, nismo i ne treba da ulazimo i raspravljamo o njegovoj privatnosti i životnim opredeljenjima. Ali smo, bar ja lično, reagovali emotivno i zabrinuti, iz jednog jedinog razloga: Jer nam mnogo, mnogo znači !!
    Pre svega u sportskom pogledu, ali i ne samo to.Ta virtuelna veza sa Novakom, nakon svih ovih godina,je postala nešto mnogo jače i nešto mnogo više od same sportske podrške.
    Sama pomisao da bilo šta mimo sportskih razloga može da ga omete i zaustavi u onome što može,treba i mora da ostvari na terenu,izazivala je paniku i frustraciju.
    Ja to osećanje kod iskrenih navijača smatram potpuno prirodnim i kao dokaz istinske privrženosti. Mene Novakov privatni život ne interesuje i o njemu nikada neću i nisam raspravljao i polemisao. Ali ono što će jednoga dana ostati iza njega kao sportsko dostignuće ITEKAKO DA !
    Ne zbog mene, ne zbog nas, već jedino i isključivo zbog Novaka.
    Imamo li mi navijači prava na takvo razmišljanje i odnos prema sportisti koga nesebično podržavamo ?
    Po mom dubokom uverenju, apsolutno da !
    To je nešto čega je Novak verovatno svestan, i u dubini duše sigurno razume.
    Nešto što ga nosi kroz sve njegove pobede, i nešto što ga je na kraju i vratilo tamo gde treba da bude.
    Njegov povratak je i naša pobeda.
    Novak nije tu zbog nas, ali mi će mo uvek biti tu, zbog i samo zbog njega.
    Napred Novače !!!
    (Raca, 15. oktobar 2018 17:07)

    # Link komentara

  8. Pisalo se ovde bogami sve najgore o Novaku u zadnjih godinu i po dana,bilo je mucno citati i gledati kako tonemo kao drustvo,pokazali smo da menjamo stavove i misljenje kako vetar duva.Gubio sam i ja ponekad zivce ali se nisam istresao na komentarima,u jednom trenutku krenulo je takmicenje ko ce vise izvredjati Noleta,govorio sam tada da ce ogromna vecina krenuti da ga velica cim dodju prvi rezultati,ponasaju se kao da su ga uvek podrzavali.Cim ponovo dodju neki losi periodi eto njih ponovo sa uvredama i nipodastavanjem.Oni koji se razumeju u tenis i sport u celini,znali su da ce se Novak vratiti na vrh,doduse nisam ocekivao da bude ovoliko dominantan.Primetno je da je napredovao na servisu i forhendu,servis moze da varira ali forhendom sada stvara igru mnogo vise nego ranije pa je zato ponovo dominantan.Mislim da ce osvojiti Melburn,za dalje cemo videti kakav ce biti zdravstveni bilten,forma,motivacija,konkurencija,verujem da ce jos 2 godine biti u top formi zbog olimpijade,posle toga sve ce biti premija.
    (taki p., 15. oktobar 2018 16:05)

    # Link komentara

  9. Ja ga nisam kleo kad je loše igrao, ali me je iskreno nervirao da sam prestao da ga gledam, nisam govorio ništa loše, niti da treba da se penzioniše, jer realno i da se nije vratio na ovaj nivo, da je nastavio prosečno da igra ne bi bilo razloga da se penzioniše, koliko samo tenisera igra do 37, 38 godine, a ništa nisu osvojili. Evo npr. Ivo karlović ima 39 godina, a samo 8 titula, ima 4 puta više godina nego titula, i to ni jednu značajniju i čovek još igra. Zašto bi se novak penzionisao ili Federer, pogotovu ne Federer, može glat još 3 godine da igra.
    (alfabet, 15. oktobar 2018 15:52)

    # Link komentara

  10. Nemoj Nole u Bazel,onda će Federer pobeći od svog turnira! Bolje u Beč! Nema smisla da pobediš Federera na njegovom terenu u Bazelu! Ne bi on to izdržao!!!
    (tex, 15. oktobar 2018 15:23)

    # Link komentara

  11. Kovalski
    I eto dokaza za moj prethodni komentar: izjednacavati stav prema teniseru sa stavom prema sopstvenoj zemlji, e to baaaaaaaas nije dobro.
    (mrgud, 15. oktobar 2018 15:22)

    # Link komentara

  12. Isto tako postoji sansa da ozenim Jessicu Albu.
    (Mj23, 15. oktobar 2018 11:44)

    Od svega sto si napisao, jedino ovo ne postoji sansa,a zasto, ti to najbolje znas...
    (InspektorKluzo, 15. oktobar 2018 14:17)

    # Link komentara

  13. ja sam više puta na ovom mestu ponavljao da meni zajsta nije jasno šta je to zbog čega se ovoliko omalovažava Novakov uspeh od strane mnogih ljudi, a što je najcrnje veliki deo tih zluradih komentara dolazi od nas srba.
    izgleda da jedino Novak ne pravo ni da bude povređen, ni indisponiran da igra, jedino Novakmora uvek da pobedi i čim to ne uradi odmah se sjati gomila njih da zamera ovo ili ono. Ne razumem samo da li neko od tih nadristručnjaka može da pretpostavi koliki se pritisak vrši na čoveka kada se kao uzrok njegove loše igre navodi i porodica na primer. Niko od njih ne pominje to da je Federer svoj "kapital" pravio u zalasku karijere Pita Samprasa i ostalih majstora te ere te da je već pojavom Nadala a kasnije i Đokovića počeo polako da posustaje u osvajanju titula. Niko ne pominje ni česte Nadalove povrede i loše igre posle njih. Naravno da to ne treba ni pominjati jer je to sastavni deo sporta, a li zato ne treba tako nešo ni Novaku nabijati na nos. Novak je sigurno među prva tri najveća tenisera ikad, a ko to ne vidi, možda treba da počne da prati takmičenje u boćanju, možda će bolje razumeti taj sport
    (goran, 15. oktobar 2018 14:06)

    # Link komentara

  14. @cika kure
    mozda jesi zagrizen, ali si pogresio za prvu titulu
    Prvu titulu je osvojio u Amersfortu Holandija
    (inb, 15. oktobar 2018 14:02)

    # Link komentara

  15. statistika je ako bikini...
    jos malo i bice GOAT:

    [link]
    (neko na NBGa, 15. oktobar 2018 13:52)

    # Link komentara

  16. A Lacoste od glavobolje na početku ugovora do zadovoljnog trljanja ruku!
    (Džoni, 15. oktobar 2018 13:45)

    # Link komentara

  17. @Igne, a zar je 14 Novakovih slemiva više od 14 Samprasovih? A da, setio sam se, imaju veću težinu... ipak je Novak pola slemova osvojio protiv strašnog Mareja...
    (Uriš, 15. oktobar 2018 13:25
    Majstore, Sampras ima 11 mastersa, nema sve osvojene GS, da li si svestan o cemu pises.
    (lgne, 15. oktobar 2018 13:43)

    # Link komentara

  18. Mislim da je Novaku sledeca sezona sansa da pokusa osvojiti kalendarski gren slem.Mislim da je to zaista moguce.
    (Sinisa, 15. oktobar 2018 13:40)

    # Link komentara

  19. Sa većinom komentara se slažem. Samo jedno su zaboravili. Najveći benefit je što u timu nema Bekera, jer kad je on došao Đoković je već uveliko bio prvi. E, sad kad je s njim bio Vajda on je te turnire lako osvajao, a kada je bio Beker on je osvajao ali se uvek mučio. Na Gren slemovima su bili i Vajda i Beker, ali je svu slavu pokupio Beker. Zato verujem da će bar u narednih godina biti neviđena njegova dominacija jer je samo uz Vajdu i Griča on onaj pravi. Sada posle ovih bolnih poraza i iskustava iz toga on će sigurno biti najveći svih vremena. Pazite, u eri Nadala i Federera on je čak 5 godina dominirao i u većini međusobnih susreta ih dobijao. Zato, sada i beže od njega. Neće ljudi da kvare bilans.
    (Gagi, 15. oktobar 2018 13:34)

    # Link komentara

  20. Lacoste je najvise verovao u povratak.
    (Rep.Srpska, 15. oktobar 2018 13:30)

    # Link komentara

  21. @Igne, a zar je 14 Novakovih slemiva više od 14 Samprasovih? A da, setio sam se, imaju veću težinu... ipak je Novak pola slemova osvojio protiv strašnog Mareja...
    (Uriš, 15. oktobar 2018 13:25)

    # Link komentara

  22. Ja sam oduvek verovao, samo mu je bila potrebna bolja kondicija i kontinuitet igranja i sa tim je došao i onaj pobednički žar u očima, svaka čast kralju! Najjači si Nole!!
    (Srki, 15. oktobar 2018 13:20)

    # Link komentara

  23. Ne moze da bude najveci kad nema najvise GS titula, nema najvise nedelja na br. 1, nema najvise titula, jedno su zelje a drugo mogucnosti.
    (Super, 15. oktobar 2018 10:34)

    Posto znamo na koga mislis, mozemo da sacekamo 6 godina, pa da poredimo. Neka bude i 5, mislim da je tolika razlika u ulasku u ATP tour.
    (?, 15. oktobar 2018 13:18)

    # Link komentara

  24. Kako zaboraviste prošlu godinu kada su Federer i Nadal osvojili po 2 GS i više mastersa od njega,kao i to da su se njih dvojica sastajali u finalima i poluvfinalima TURNIRA i za titule igrali sa igračima iz prvih 10 na ATP listi ,dok to kod njega baš nije slučaj.
    (samo 'nako, 15. oktobar 2018 13:17)

    # Link komentara

  25. Da je Nole uzeo pauzu po RG 2016, već bi danas po osvojenim GS bio GOAT,i rekorder na 1.mestu ATP.
    (SIN LOVCA NA MEDVEDE, 15. oktobar 2018 13:13)

    # Link komentara

  26. Ma sta oni znaju... da nisi tako govorili...ne bi ceo zivot bili to sto jesu.
    (Orion, 15. oktobar 2018 13:08)

    # Link komentara

  27. Ako nastavi ovako dobro igrati, verovatno će za par godina prestići Samprasa i ugledat Nadalova leđa. I tu je kraj.
    (Uriš, 15. oktobar 2018 12:49)
    Gresis, ako nastavi stici ce Vilandera.Boze, ko sve danas ima pristup tastaturi i internetu.
    (lgne, 15. oktobar 2018 13:05)

    # Link komentara

  28. Dolazak na prvo mesto sa 22 za 5 meseci ce ostati zabelezeno kao jedno od najznacajnih teniskih dostignuca i sportskih "kam bekova" uopste.Mozete da ga obozavate ili mrzite ali Nole je Nole prototip sportiste 21 veka i jedan od najboljih svih vremena.
    (No1e, 15. oktobar 2018 13:04)

    # Link komentara

  29. Novak ubira plodove svoje istrajnosti i jakih treninga. Malo je lutao, ali se vratio na pravi kurs, a to je osvanjanje grend slemova i prvo mesto na atp listi. Neki ovde spominju kako Novak ne moze se meriti sa Nadalom i Federerom, neki kazu nema konkurenciju itd... Prvo da se razumemo ja sam Srbin i volim svog zemljaka koji nas predstavlja u svetu na najbolji moguci nacin, volim ga zato sto daje motivaciju da mozes uspeti i ako su izgledi vrlo mali, ali volim ga i zato sto volim tenis. Novak,Rafa i Rodzer su veliki sampioni i zato su trenutno tu gde jesu, savko je od njih dominirao, a ko je najbolji to ce se znati kada okace svoje rekete. Po meni Rodzer igra najlepsi tenis, koji je atraktivan i lep za oko, Nadal igra fizicki dominantni tenis, koji se nece prdati dok ne dodje kraj meca. A Novak je jednostavno mentalna gromada u tenisu (kada igra na svom nivou on uvek pobedjuje, kad igra ispod svog nivoa on opet pobedjuje). To su ta fantasticna trojka i treba da uzivamo dok igraju. A Noletu zelim da bude najbolji ikada, tj GOAT
    (kengur86, 15. oktobar 2018 13:04)

    # Link komentara

  30. Велики Новак, радујмо се уживајмо...
    (Одисеј, 15. oktobar 2018 13:02)

    # Link komentara

  31. Ovi koji omalovažavaju Novakov uspeh zbog tuđih povreda i nikada slabije konkurencije neka se zapitaju kako ja naš velikan tako lako osvojio ovo što je osvojio a igrao 52 puta protiv Rafe (27-25), 47 puta protiv Rodžera (24-22), Mareja 36 puta (25-11) i 24 put protiv Wawrinke (19-5)...stvarno beznačajna konkurencija a izostavio sam Del Potra i puno starijih i nadolazećih igrača. Ljudi uživajmo sada i nadajmo se da Novaka posluži pre svega zdravlje a kako stvari stoje on će se za sve ostalo sam potruditi da ostane upisan za sva vremena u istoriji tenisa. Rodžer je u 38 godini života i nema tu još mnogo titula u najavi.Rafa je jedini koji može da spreči obaranje svih rekorda ako ga kolena ne spreče a tu pre svega mislim da Novak neće uzeti sve na šljaci. Uživajmo jer nam sledi 2,3 godine totalne dominacije...
    (trentovanje, 15. oktobar 2018 12:58)

    # Link komentara

  32. Pa neka je i treci svih vremena. Znate li vi sta znaci biti treci ikad? To vam je kao Lebron ili Kobe u kosarci, Maradona u fudbalu, Tajson u boksu... E, ljudi nisu ni svesni toga.
    (Alek, 15. oktobar 2018 12:57)

    # Link komentara

  33. (Ivan, 15. oktobar 2018 10:07)

    E kolko je vama dobro tamo kad razmatrate tenis u toku radnog vremena.
    (Koza, 15. oktobar 2018 12:55)

    # Link komentara

  34. @Henry,vi ste oduvek bili protiv srba i svega sto dolazi iz Srbije...nista novo!
    (Kovalski, 15. oktobar 2018 12:55)

    # Link komentara

  35. Није ствар у томе да ли је неко веровао у Нолета. Највећи број оних који су га критиковали чинили су то добронамерно. Човек је почео да тоне, а није успео ни да сагледа разлоге. Богу хвала па је вратио Вајду и Грича. Ево нека врати Пепеа на трибине (а он после ни из главе не излази) и гарантујем да ће поново на терену бити просечан.
    (Александар, 15. oktobar 2018 12:53)

    # Link komentara

  36. Za statističare koji tvrde da je Federer bez premca najbolji svih vremena.

    VELIKE TITULE:

    IGRAČ Grand Slams Nitto ATP Finals Masters 1000 Br.Turnira

    FEDERER 20/74 … 6/15 … 27/131 53/220(4.1)

    NADAL 17/53 0/8 33/112 50/174(3.5)

    ĐOKOVIĆ 14/55 … 5/10 … 32/105 51/170(3.4)

    Iz ovoga se vidi da je Djokoviću za pobedu na turniru potrebno najmanje turnira od sve trojice velikih, a i Federer je odigrao samo 50 turnira više!? Ko zna šta će biti za koju godinu! Pozdrav za sve ljubitelje tenisa bez obzira ko im je favorit.
    (Rajko, 15. oktobar 2018 12:53)

    # Link komentara

  37. Ako nastavi ovako dobro igrati, verovatno će za par godina prestići Samprasa i ugledat Nadalova leđa. I tu je kraj.
    (Uriš, 15. oktobar 2018 12:49)

    # Link komentara

  38. U jednom tekstu pročitam da je Borna protiv Federera odigrao meč života, da je servirao nemoguće dobro, da je izjavio da je svestan da je odigrao iznad svojih mogućnosti, a onda u komentarima se svi lepo slože da je Federer namerno izgubio da bi izbegao Novaka i jedni drugima dele pluseve. Eto koliko prosečan srbin zna o tenisu!
    (Davor, 15. oktobar 2018 12:46)

    # Link komentara

  39. Isto tako postoji sansa da ozenim Jessicu Albu.
    (Mj23, 15. oktobar 2018 11:44)

    Jedino ako kupiš njen poster ili lutku u prirodnoj veličini. A, Novak je svakim danom sve bliži...
    (ferdinand, 15. oktobar 2018 12:45)

    # Link komentara

  40. Kad je Federer dominirao 2006 2007 vi kazete nije imao konkurenciju a sad kad Djokovic nema konkurenciju kao i 2014 2015 2016 vi se nasladjujete i zelite sto vise gs.I onda ga velicate govorite da je najbolji pa zar ne vidite da ste kontradiktorni.Kad je Federer dominirao imao je barem jednog igraca kao velikog konkurenta a to je naravno Nadal a Djokovic 2014 2015 2016 i druge polovine 2018 nema nijednog koji je u zivotnoj formi.Nekoliko puta ga je dobijao Wavrinka zato sto Djokovic nema odgovor za njegov nivo tenisa a vi ga smatrate nepobedivim.Federer nikad nije izgubio od Wavrinke na beton a po vama je Djokovic najbolji na betonu.Jeste Djokovic bio u eri sa ovom dvojicom ali u vecini tih godina oni nisu bili u formi a kada jesu ovaj nikad nije mogo da im se suprostavi kao sto je bilo 2012 i 2013 kada su Federer i Nadal bili prvi stim sto nisu mogli da budu konstantni sto zbog povreda sto i zbog starosti inace Djokovic nikad ne bi toliko osvajao.
    (King Roger, 15. oktobar 2018 11:43)

    RF je u periodu 2010-2016 osvojio JEDAN (1) GS. Nije bio sedam godina povredjen, bio je dosta mladji nego 2017. kada je osvojio dva GSa, i 2018 AO. Koincidencija je da je u tom periodu Novak bio zasicen, povredjen, menjao je trenere i trazio staru formu. Cim je vratio formu, osvojio je 4 od 5 velikih turnira za redom, na jed om od njih je pobedio i RFa sa 2:0. Suma sumarum, RF je imao period karijere bez Novaka, imace i novak bez RFa. Ko je veci teniser, videce se kad obojca zavrse karijere. Sto se tice Stana, njihov trenutni skor je 19-5 za Novaka i tu se svaka prica zavrsava
    (bozza, 15. oktobar 2018 12:40)

    # Link komentara

  41. @Henry Chinasky

    И ми
    (Бања Лука, 15. oktobar 2018 12:33)

    # Link komentara

  42. "Kad je Federer dominirao 2006 2007 vi kazete nije imao konkurenciju a sad kad Djokovic nema konkurenciju kao i 2014 2015 2016 vi se nasladjujete i zelite sto vise gs.I onda ga velicate govorite da je najbolji pa zar ne vidite da ste kontradiktorni.Kad je Federer dominirao imao je barem jednog igraca kao velikog konkurenta a to je naravno Nadal a Djokovic 2014 2015 2016 i druge polovine 2018 nema nijednog koji je u zivotnoj formi.Nekoliko puta ga je dobijao Wavrinka zato sto Djokovic nema odgovor za njegov nivo tenisa a vi ga smatrate nepobedivim.Federer nikad nije izgubio od Wavrinke na beton a po vama je Djokovic najbolji na betonu.Jeste Djokovic bio u eri sa ovom dvojicom ali u vecini tih godina oni nisu bili u formi a kada jesu ovaj nikad nije mogo da im se suprostavi kao sto je bilo 2012 i 2013 kada su Federer i Nadal bili prvi stim sto nisu mogli da budu konstantni sto zbog povreda sto i zbog starosti inace Djokovic nikad ne bi toliko osvajao.
    ... (King Roger, 15. oktobar 2018 11:43) "
    Zaboravio si da dises dok si ovo pisao... nema razloga. Zbog tebe cemo traziti da se uvedu dodatni poeni kada su "zvezde" povredjene, pa da dobijaju poene iako ne igraju... zbog slave... i njihovih navijaca.
    (Marsovac, 15. oktobar 2018 12:27)

    # Link komentara

  43. Veliki RF je uredno uvalio finale Borni, želim mu da nasledi Novaka što pre na mestu N°1.
    (Das ist Kunst, 15. oktobar 2018 12:26)

    # Link komentara

  44. RETURN OF THE KING!
    (no name, 15. oktobar 2018 12:21)

    # Link komentara

  45. Нико не размишљао о томе да је Надал ове сезоне два пута паузирао због повреде, играо од Монте Карла па до УО, и да идаље има шансе да остане први на листи са свега 5-6 месеци активног тениса
    (Рико, 15. oktobar 2018 12:14)

    # Link komentara

  46. Uvek sam bio, sad sam i biću protiv lika i dela Novaka Đokovića.
    (Henry Chinasky, 15. oktobar 2018 12:13)

    # Link komentara

  47. Doduse, postoji sansa da Nole u svim tim rekordima koji su najvazniji, stigne federera.

    Isto tako postoji sansa da ozenim Jessicu Albu.
    (Mj23, 15. oktobar 2018 11:44)
    @
    Nije isto ti pored Džesike Albe nikada nećeš ni proći a Novak je dosta blizu svih preostalih rekorda.
    (da ne banalizujemo, 15. oktobar 2018 12:13)

    # Link komentara

  48. Ко није сумњао тај неговори истину,сад су ми ове његове победе и титуле још и драже.Због њега сам и плакао и смејао се,због неких да напишем којима није јасно,имам ја и своју породицу,али Новак Ђоковић је прича за себе.Национални понос:Новак Ђоковић.
    (бане качаревац, 15. oktobar 2018 12:09)

    # Link komentara

  49. Većina analitičara i ovdje i u inostranstvu sada priča hvalospjeve o Noletu kako igra dobro,kako razbija rekorde i ostalo. Znao sam da će se sigurno vratiti na no.1 ako opet počne da igra. Zašto je prestao da igra od polovine 2016te još uvijek se pitam i iako je pokušao da nam da odgovor u emisiji na RTS-u ja još uvijek nisma siguran a mislim ni on šta se desilo. Činjenica je da kao što je pad bio za istoriju tako je i povratak za istoriju. A ako sada već pričamo o trenutnoj igri. Većini ako ne i svima je protekao podvig koji se teže pravi i od osvajanja GS i mastersa a to je da je Novak osvojio 25 uzastopnih setova na tvrdoj podlozi. Jedini koji je uzeo više od 30 vezanih setova na tvrdoj podlozi u istoriji je on 2015/2016te (34) a koliki je to podvig govori i podatak da jedino US open (tvrda brza podloga) niko nikada nije osvojio bez izgubljenog seta (sve ostale GS je više igrača osvajalo bez izgubljenog seta). Znači da je sada jak kao i tada 2015/PP 2016.
    (The Player, 15. oktobar 2018 12:08)

    # Link komentara

  50. I da se nije vratio u formu činjenica je da bi i tako bio jedan od najboljih tenisera svih vremena.
    (anonimous, 15. oktobar 2018 12:06)

    # Link komentara

  51. Isti oni sada ekstremno kuju novaka u zvezde, a druge tenisere omalovazavaju su oni koji su ga ore godinu otposivali, ismevali itd.
    (haren, 15. oktobar 2018 12:03)

    # Link komentara

  52. Kada želim da se nasmejem, a to je u mome slučaju vrlo često, pročitam hejterske komentare u vezi Novaka. Sve ih "krasi" osobina da istoriju tumače u trenutku njenog događanja, a činjenica je da Novak nije završio započeto, tj. da još učestvuje u stvaranju istorije tenisa. Kada završi svoju, već sada izuzetnu tenisku karijeru, tada će mo videti ko je gde od aktuelnih vodećih tenisera. Do tada, hejteri, a i mi koji to nismo, ostavite se statistike (koju usput i zloupotrebljavate iznošenjem netačnih podataka), i uživajte u uspesima, pa i u retkim neuspesima Novaka Đokovića.
    (Laza K., 15. oktobar 2018 12:03)

    # Link komentara

  53. @King Roger

    Klinac dovoljno samo ponoviti izjavu Nadala da nikada nije video da neko igra na tako dominantan način i kada je u tom fazonu niko ga ne može dobiti. A eto ove godine navijač Nadala izjavi da je Đoković rešio da se vrati na prvo mesto i tu se ništa ne može uraditi. Malo šale ali eto velika većina igrača, trenera smatra Đokovića za najkompletnijeg tenisera ikada što pokazuju i titule. Svaki veći turnir, Masters i GS, je osvajao. Ta tvoja priča ne pije vodu jer je za pola godine dominacije, kako zna da igra, došao na korak od prvog mesta i uzeo svaki turnir koji je igrao a na tim turnirima su uglavnom igrali i Nadal i Federer. A i na kraju ima bolji međusobni skor i od Nadala i od Federera.
    (Vladimir, 15. oktobar 2018 11:58)

    # Link komentara

  54. @Sale Ne moze da bude najveci kad nema najvise GS titula, nema najvise nedelja na br. 1, nema najvise titula, jedno su zelje a drugo mogucnosti.
    (Super, 15. oktobar 2018 10:34

    A sto lijepo nisi napisao sta sve on ima, a drugi nemaju i nikad nece...
    (InspektorKluzo, 15. oktobar 2018 11:46)

    # Link komentara

  55. Dođi Nole u Beč da vidiš šta je srba na tribinama :)
    (ognjen, 15. oktobar 2018 11:45)

    # Link komentara

  56. nije Novak iz hrvatske pa da bude drugi, treći.... pomiri se sa tim.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu,

    Gledam na atp ljestvicu, nole drugi.

    Gledam broj nedjelja na prvom mjestu, federer prvi.

    Gledam broj grand slamova, federer prvi.
    Broj turnira, novak nije prvi.

    Itd. Itd.

    Ne znam kakvu si ti matematiku ucio.

    Doduse, postoji sansa da Nole u svim tim rekordima koji su najvazniji, stigne federera.

    Isto tako postoji sansa da ozenim Jessicu Albu.
    (Mj23, 15. oktobar 2018 11:44)

    # Link komentara

  57. Kad je Federer dominirao 2006 2007 vi kazete nije imao konkurenciju a sad kad Djokovic nema konkurenciju kao i 2014 2015 2016 vi se nasladjujete i zelite sto vise gs.I onda ga velicate govorite da je najbolji pa zar ne vidite da ste kontradiktorni.Kad je Federer dominirao imao je barem jednog igraca kao velikog konkurenta a to je naravno Nadal a Djokovic 2014 2015 2016 i druge polovine 2018 nema nijednog koji je u zivotnoj formi.Nekoliko puta ga je dobijao Wavrinka zato sto Djokovic nema odgovor za njegov nivo tenisa a vi ga smatrate nepobedivim.Federer nikad nije izgubio od Wavrinke na beton a po vama je Djokovic najbolji na betonu.Jeste Djokovic bio u eri sa ovom dvojicom ali u vecini tih godina oni nisu bili u formi a kada jesu ovaj nikad nije mogo da im se suprostavi kao sto je bilo 2012 i 2013 kada su Federer i Nadal bili prvi stim sto nisu mogli da budu konstantni sto zbog povreda sto i zbog starosti inace Djokovic nikad ne bi toliko osvajao.
    (King Roger, 15. oktobar 2018 11:43)

    # Link komentara

  58. Dogodine kad osvoji AO i RG biće prvi i jedini u istoriji koji je 2 puta uzeo sva 4 GS-a pa vi vidite.
    (Vajda, 15. oktobar 2018 11:39)

    # Link komentara

  59. Nole nije kralj tenisa. On je Cezar!
    (milan, 15. oktobar 2018 11:38)

    # Link komentara

  60. ..i ja sam govorio da nikada nece biti ono sto je nekada bio,i da ce brzo ostaviti tenis. Zbog cega? Zato sto smo samo nagadjali o cemu se radi,a problem je bio lakat,i nista vise. Covek jednostavno nije hteo da se operise,i dosao je na korak od kraja karijere,kasnije je sve leglo na svoje. A posle ovih pobeda i jos malih detalja da se poklope,gotovo sam ubedjen da ce sledece godine uzeti kalendarski grend slem. Eto toliko. Pozdrav.
    (Aleksandar, 15. oktobar 2018 11:35)

    # Link komentara

  61. Čoveku je bilo potrebno da dominira manje od pola sezone da se bori za prvo mesto. Mali broj poena mu fali. Svaka čast majstore!
    (Vlada, 15. oktobar 2018 11:33)

    # Link komentara

  62. No1e !!!
    (Pera, 15. oktobar 2018 11:33)

    # Link komentara

  63. Nadao sam se povratku ali sam sumnjao da budem iskren. Srećom on nije, i zato je tu gde jeste.
    (Timok, 15. oktobar 2018 11:27)

    # Link komentara

  64. od 14 osvojenih GS titula mislim da su samo na nekom AO govorili da je glavni favorit za osvajanje. Na svim ostalim turnirima u najboljem slucaju je bio treci favorit a nekad i cetvrti ili peti. Bas je podcenjen.
    (aca, 15. oktobar 2018 11:27)

    # Link komentara

  65. @мики

    Pazi ovoga "par statističkih kategorija". Broj osvojenih titula, GS-a, nedelje na prvom mestu ATP liste, olimpijske medalje, tebi su "par statističkih kategorija", a h2h od samo dva meča kao nije statistika!? Mora da svet nema pojma, pitajte Mikija šta je važno, a šta ne. Šta je "par statističkih kategorija", a šta ne. Slušaj svete Mikija. Bože dragi kakvih sve ljudi ima...da nije i Zvezda veći klub od Real Madrida? Mora da jeste jer je naša!?
    (Nolov poreznik, 15. oktobar 2018 11:26)

    # Link komentara

  66. Najiskrenije, jesam psovao kada si nas nervirao i gubio od onih dunstera, ali ni jednog trenutka nisam imao sumnje. IDEMOOO No1e.
    (asd, 15. oktobar 2018 11:25)

    # Link komentara

  67. ..."di je Vajda?"
    (munze konza, 15. oktobar 2018 11:24)

    # Link komentara

  68. Ja sam znao i pre godinu dana a i sad,kao i do kraja njegove karijere da će on da “melje”.Ne može tako kvalitetan igrač da zaboravi igrati tenis.Da za pola godine zaboravi kako se prelazi igrica po nekoliko puta.Hvalio sam ga i tad.Hvalim ga i sad,kao jednog od najvećih šampiona koji su se rodili na ovim prostorima.
    (we are the champions, 15. oktobar 2018 09:58)

    A koji ti je nick bio tad?

    Anica ga recimo nije hvalila tad, nego otpisala zbog žene i ishrane.
    (nbgmeki, 15. oktobar 2018 11:19)

    # Link komentara

  69. Za razliku od drugih, ja nikada nisam sumnjao u Novaka, i dok su oni s proleća pisali kako je on super, ali reket treba da okači o klin i da se penzioniše (!?), ja sam onaj koji je pisao da je N01e božanstvo i da ne treba nolohuliti, već imati beskrajnu veru u njega. Šalu na stranu, Novak je zaista sjajan i treba mu pružiti maksimalnu podršku da postane Greatest Of All Time - GOAT! Zato navijajmo IDEEEMOOO!
    (PR, 15. oktobar 2018 11:19)

    # Link komentara

  70. Svaka cast Novaku na povratku ali da je uprskao sansu da bude najbolji ikada, uprskao je. Izgubio je dvije godine samo svojom krivicom kada je bio na vrhuncu karijere. Nadam se da nece zaliti za njima.
    (pero, 15. oktobar 2018 11:17)

    # Link komentara

  71. Lijepo je vidjeti ovog čovjeka kako opet diže pehare. Pored toga što je vrhunski sportaš, Novak je i vrhunski čovjek i humanista i sigurno zaslužuje ovakvu sadisfakciju nakon kriznog perioda.
    Nadam se da će još dugo trajati i pobjeđivati.
    (WillyWonka, 15. oktobar 2018 11:16)

    # Link komentara

  72. Spomenik pod hitno u Beogradu.
    (Radovan Radović, 15. oktobar 2018 10:44)

    не дај Боже! нек нам поживи још сто година
    (мики, 15. oktobar 2018 11:16)

    # Link komentara

  73. izvini NO1E sto nisam verovao
    (fudbal123, 15. oktobar 2018 11:16)

    # Link komentara

  74. Kad mu nije islo bio sam uz njega i verovao u njega.
    (Dr. Federer, 15. oktobar 2018 10:41)


    минус док не промениш потпис.
    (мики, 15. oktobar 2018 11:13)

    # Link komentara

  75. @Sale Ne moze da bude najveci kad nema najvise GS titula, nema najvise nedelja na br. 1, nema najvise titula, jedno su zelje a drugo mogucnosti.
    (Super, 15. oktobar 2018 10:34)

    не фали Новаку ни жеља а ни могућност. Рођа сада само бежи од дуела. сваки меч би свакако био неизвестан,.... пре него што почне ;-)
    (мики, 15. oktobar 2018 11:12)

    # Link komentara

  76. Kakav je to komentar kada neko napise: "jedan od najvećih šampiona koji su se rodili na ovim prostorima."? Time se umanjuje njegova veličina. U pitanju je jedan od najvećih sportista sveta a ne ovih prostora!
    (dragan, 15. oktobar 2018 10:27)

    Новак је најбољи тенисер свих времена. ту сумње нема, с пар статистичких категорија којих се Рођини навијачи држе не вреде пет пара ни данас, а поготово када Ноле и то почисти.

    Ноле је такође највећи шампион да Балкана, а сигурно има шта да понуди и на светском нивоу. мени пада на Памет Себастијан Леб, и, наравно, Џордан, Пеле и остале легенде. може и Рођа да носи тацну ако хоће.
    (мики, 15. oktobar 2018 11:10)

    # Link komentara

  77. Auuuuui dokle je doslo! Takmicenje u dokazivanju ko je vise verovao u Djokovica?Sta je vama, pa to je tenis, nije covek otkrio penicilin, dovoljno je sto ste se juce radovali, danas je vreme da se zivot nastavi, ne da se zivi njegov.
    (mrgud, 15. oktobar 2018 11:10)

    # Link komentara

  78. Nole je dva tri levela iznad ostalih tenisera, tako da konkurencije nema, bice slemova jos
    (defekt, 15. oktobar 2018 11:08)

    # Link komentara

  79. Nažalost sad će na ovaj klik-bajt da nagrnu GOATičari.
    Novaku su od velike koristi bili Andre, Radek i Mario. Oni su ga držali svojom energijom i najbitnije - konfrontirali svojom normalnošću. Niko ih neće spomenuti - ili, još gore, hoće u negativnom kontekstu - a oni su bila neophodna stepenica. Rekli su mu u lice da je poludeo, i da mora i da se operiše i da mora normalniju a ne "imam trip taj i taj" ishranu. Naravno u datom trenutku i oni su postali neprijatelji ili bar pogrešni i nepotrebni... Kad si lud onda su ti normalni tuđini. Ali kada je realnost nastavila da udara po glavi doneli su, i kao već otpušteni, potrebni feed-back da o najzad prevagne normalnost.
    Prvo je došla operacija od 15 minuta - umesto 15 izgubljenih meseci. A onda je dozvao Gebharda... i tada sam, pre 9 meseci, napisao: to! sada je još sve moguće.
    A kao i nakon osvojenog RG 2016 kada su svi već izbrojali sledećih 8 Slamova... aman ljudi. Kao što je svo vreme bilo jasno - o svemu na prvom mestu odlučuje zdravlje, od ortopedskog do mentalnog. Vreme ne radi za njega a prednost druga dva najbolja je nemala po nekim merilima.
    Novak je svo vreme, kao povređen, igrao 100% nivoa koji je biomehanički mogao, onako i povređen i premršav i sve. Snalazio se znanjem. A još na kraju neku korist može i da ima ta biohemijska maratonac-promena: on je sad čak ranjiviji na 2 seta nego na 3, neočekivana inverzija.
    Samo zdravlja, batalite GOATtrolovanje. Obnova povrede preforsiranog lakta je najveća zebnja.
    (znanje-imanje, 15. oktobar 2018 11:05)

    # Link komentara

  80. U jednom momentu ove godine, verovatno izmanipulisan novinskim tekstovima komentarima zlobnika o Noletovoj igri i stanju, tesko sam priznao sebi da sumnjam u Noletov povratak i to tek nakon njegove izjave iz ocaja posle Roland Garosa, da ne zna sta se desava i da je pitanje da li ce igrati na travi.

    Ali onda se probudio krokodil u Noletu i dokazao je po ko zna koji put da je najbolji srpski sportista svih vremena i jedan od najboljih na svetskom nivou.


    BRAVOOOO NOVACE, HVALA TI DO NEBA I ORPOSTI STO SAM POSUMNJAO!!!
    (Armadajj, 15. oktobar 2018 11:05)

    # Link komentara

  81. Govorili su da ne jede ,da ga Imaz ubija ,da ga zena sputava ,govorili su da je ovo ili ono .Covek je lepo objasnio na rts sta je bio problem ,da je udario u zid .Sad je jasno da je uvek samo on bio u pitanju i da je njegov tenis ubedljivo najbolji koji smo ikad videli i koji cemo da gledamo .Uzivajmo dok mozemo ,nismo jos svesni koga imamo .
    (Zule, 15. oktobar 2018 11:04)

    # Link komentara

  82. @Super
    Kako nazvati nekoga ko je kroz gotovo 10 godina bio bolji od "najboljeg"?

    Od 2011-e je Novak KONSTANTNO bolji od Federera.

    "Najbolji" je u tih 10-ak godina osvajao bitne turnire samo kada Nole nije igrao(sa par izuzetaka), samo tada.

    Statistika je jedno, stvarnost je često potpuno drugačija.
    (Ima li koga (normalnog)™, 15. oktobar 2018 11:01)

    # Link komentara

  83. Pred Novaka je još jedan istoriski rekord jer sa preuzimanjem prvog mesta do kraja godine postaće igrač koji je bio najslabije rangiran ( 22 mesto u Maju)a da zavrsi godinu kao prvi. Do sada je Agasi drzao taj rekord koji je bio na 14 mestu.
    (gemini, 15. oktobar 2018 11:01)

    # Link komentara

  84. Ja koji sam zagrizeni Noletov navijac i koji ga pratim od prve titule u Estorilu pa sam sumnjao da moze da se vrati na najvisi nivo. Ali nisam ja jedini, pa licno je Novak u jednom od intervjua izjavio da je sumnjao u sebe da li moze da se vrati uopste i da bude konkurentan za osvajanje GS, cak pomisljao i da batali sve ako ne byde islo.
    (Cika Kure, 15. oktobar 2018 11:00)

    # Link komentara

  85. Poz iz Hrvatske
    (Mj23, 15. oktobar 2018 10:10)
    nije Novak iz hrvatske pa da bude drugi, treći.... pomiri se sa tim.
    (nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu, 15. oktobar 2018 10:56)

    # Link komentara

  86. Malo sam bio zabrinut da nece moci da sanira povredu, ali sam uvek verovao u njegovu sposobnost. ovo je sada postalo cak i suvise normalno...imam predosecaj da ce sada stvarno sve moguce i nemoguce rekorde da obori. puno srece i zdravlja nole!
    (kobi brajant, 15. oktobar 2018 10:53)

    # Link komentara

  87. ja sam sumnjao u povratak ne zbog fizicke povrede koliko zbog raznih lesinara koji su se navrzli na njega i skoro ga unistili psihicki. Ali nikada nisam niti rekao niti napisao bilo sta ruzno o njemu. Da je ostao na jednom GS i Dejvis kupu i to bi bilo dovoljno da ga svrsta u nase najbolje sportiste svih vremena. Ovo sto je on postigao je cudo i niko nema pravo ni jednu ruznu rec da kaze o Noletu.
    (aca, 15. oktobar 2018 10:53)

    # Link komentara

  88. Čitao sam ovde kritike Novakovog servisa. Kada je server napravio neki ozbijan rezultat!? Karlović, Izner, Raonić, Grot. Maksimum neki turnir, neko iznenađenje i to je to. Moć Noletovog servisa je preciznost i varijacije: kik, ravan, slajs i dubok drugi servis opet sa varijacijama kick i slajj top spin. Takođe inteligenta igra na servis+1 - prva lopta posle servisa. Dakle nije uopšte bitno da odvališ đule od 220 na sat.
    (šetač, 15. oktobar 2018 10:52)

    # Link komentara

  89. Nole, najveći Srbin...dobro drugi ili treći u istoriji. 
    Tišina tamo !
    (Aleksandar, 15. oktobar 2018 10:05)

    1. Ne deri se
    2. Ne ucutkuj druge
    3. 100% se slazem
    (bozza, 15. oktobar 2018 10:52)

    # Link komentara

  90. Iz kakvog se čovek psihičkog i fizičkog stanja vratio u sam vrh je, prosto, neverovatno. Svaka mu čast kako je prevazišao sve probleme. Samo neka ga služi zdravlje i čuva dragi Bog. Spomenik pod hitno u Beogradu.
    (Radovan Radović, 15. oktobar 2018 10:44)

    # Link komentara

  91. Чуди ме да је статистичаима промакла чињеница да је Новак, освајањем овог мастерса у Шангају, 2/3 мастерса освојио најмање по 4 пута + Мастерс куп (завршни мастерс), који је такође освојио 4+ пута (5 пута).
    То само иде у прилог чињеници да је у питању убедљиво накомплетнији играч у историји. НОвак у ери Надала има сваки мастерс на шљаци и то најмање по 2 пута сваки (Федереру рецимо фале Рим и Монте Карло), док рецимо Надалу фали неколико бетона. И није ово тврдња да је 32 веће од 33, али реално говорећи, овако распоређених 32 је значајније од 33 од којих су 25 на шљаци и од којих је 11 са најслабијег мастерса (Монте Карло), који није обавезан и третира се као турнир из категорије 500. Уз Монте Карло, најслабији мастерс је био онај у Паризу до пре 5-6 година, када је био "слепљен" са завршним мастерсом, а од када има паузе између та два турнира и Париз је постао једнако јак као и остали мастерси. Посебно је битно што на два 5-та Грен-слема, а то су Мајами и Индијан Велс, Новак има гомилу титула, односно много више од Надала. И да не буде забуне ... сматрам да је најслабији мастерс икада вероватно био Канадски 2012. године, после олимпијских игара (нису играли Федерер, Надал, Мари, Делпо ...), који је освојио Новак, али тај један освојен у слабој конкуренцији је вероватно и његов једини који је освојио у таквој конкуренцији. Пријатно људи.
    (Predo 2, 15. oktobar 2018 10:43)

    # Link komentara

  92. Svaki pravi fan Novaka, a i tenisa uopste se nadao da ce se Novak vratiti na svoj nivo jer je to brutalno dobar tenis, tenis bez slabe tacke. Zaista je u Sangaju delovao kao stena, plus je servis bolji nego pre a mozda cak i ritern. Sada je bitno da zadrzi ovaj fokus i uzme ono sto zasluzuje. Zavrsni masters + prvo mesto bi bio fenomenalan kraj, a i Pariz ako bude mogao, mada mozda je mnogo :).
    (Djenka, 15. oktobar 2018 10:43)

    # Link komentara

  93. Sta si govorio pre samo godinu dana i zbog cega si imao toliko negativan stav ?
    (antiDebil, 15. oktobar 2018 10:42)

    # Link komentara

  94. Kad mu nije islo bio sam uz njega i verovao u njega.
    (Dr. Federer, 15. oktobar 2018 10:41)

    # Link komentara

  95. Idemoooo
    (Cica D., 15. oktobar 2018 10:39)

    # Link komentara

  96. Ако га здравље послужи, а надам се да хоће, не видим ко би могао да му парира у наредних пар година.
    Живео наш Ноле!
    (Ilija Čvorović, 15. oktobar 2018 10:39)

    # Link komentara

  97. Odgovor leži u naslovu kratke zen priče. "Tako dakle"

    p.s. Pravi razlog da pročitate ovu priču ukoliko već niste.
    (No1efan, 15. oktobar 2018 10:38)

    # Link komentara

  98. Na poslu sam se svadjao sa kolegama zato sto mislie da je bolje otisao u penziju nego da se ponizava, samo sam im kratko rekao BICE OPET BROJ JEDAN i evo sad cu slatko da im se smejem
    (Ivan, 15. oktobar 2018 10:07)

    Isto i kod mene,i to ne samo na poslu, i kuci sa zenom. I gledao sam meceve i kad je gubio, teska srca ali sam gledao. A vjeru nisam izgubio, jer prosto je nemoguce da ovakav covjek i teniser ne bude opet prvi. Novace, Srbine, samo gaziiii, da nista vise ne osvojis ti si za mene najveci teniser u istoriji i definitivno jedan od najvecih Srba...
    (InspektorKluzo, 15. oktobar 2018 10:35)

    # Link komentara

  99. @Sale Ne moze da bude najveci kad nema najvise GS titula, nema najvise nedelja na br. 1, nema najvise titula, jedno su zelje a drugo mogucnosti.
    (Super, 15. oktobar 2018 10:34)

    # Link komentara

  100. Hahaha, sada niko od kementatora nije sumnjao da ce on da se vrati!! Ma vazi! Kakv karakter moras biti da ne priznas da si ikada pogresio?

    Evo je sam prvi sumnjao i mislio sam da ce zavrsiti karijeru posle svega onoga. I sta sad? Priznajem gresku i to je to. Navijam i dalje za njega. Navijao sam i tada i nisam ga pljuvao, ali sam sumnjao u povratak!

    Guraj Nole!!!
    (Sakaluda, 15. oktobar 2018 10:33)

    # Link komentara

  101. Srbi vole da gaze , jedva čekaju da neko padne, da se naslađuju. A Noleta nije briga za njih! Zato i ne živi u Srbiji
    (banjac, 15. oktobar 2018 10:31)

    # Link komentara

  102. Ја први нисам веровао. Надао се јесам, али сам мислио да је готово. Срећом, демантован сам на најбољи могући начин.
    (Јабучило, 15. oktobar 2018 10:30)

    # Link komentara

  103. Kakav je to komentar kada neko napise: "jedan od najvećih šampiona koji su se rodili na ovim prostorima."? Time se umanjuje njegova veličina. U pitanju je jedan od najvećih sportista sveta a ne ovih prostora!
    (dragan, 15. oktobar 2018 10:27)

    # Link komentara

  104. Svi ce sada komentarisati "bravo bole" "znali smo" "ja sam verovao" itd itd. Ali evo jedan komentar tipa : Nole izvini sto nisam(nismo) verovali i svasta pisali, i opet cemo ako krene lose. Jer takva smo nacija takav narod. Ne znamo da cenimo svoje. Hvala Kina na podrsci Noletu.
    (a, 15. oktobar 2018 10:25)

    # Link komentara

  105. A sad nek' stave prst na čelo svi oni koji su ga otpisivali i razmisle - ali ne o Noletu, nego o sebi. Iz više razloga. Prvi je što nisu dali podršku našem najboljem sportisti ikad, koji je uz to sjajan čovek. Drugi, što su pokazali malodušnost i nepoznavanje životnih zakonitosti. Treći, nedostatak vere u sebe i 'svoje'. Kad su Federer i Nadal imali padove dobijali su od svojih zemljaka samo podršku. Nole je mogao da bira za koju zemlju da igra i gde da živi, a ostao je ponosan Srbin. Sramota je šta su ljudi pisali i kakvim su se glupostima bavili, od toga šta jede do porodičnih problema. A pritom većina u životu ništa značajno nije postigla ni u jednoj oblasti. Prst na čelo ljudi i razmislite zašto je on tu gde jeste ponovo a mi živimo ovako kako živimo.
    (sdned, 15. oktobar 2018 10:23)

    # Link komentara

  106. Milina je bilo gledati mečeve protiv Čunga, Pera, Kližana, Edmunda, Čekinata, Cicipasa.
    (Nolov poreznik, 15. oktobar 2018 10:23)

    # Link komentara

  107. Zelim mu jos 10ak GS
    (NemanjaBB, 15. oktobar 2018 10:20)

    # Link komentara

  108. Evo, ja prvi priznajem - tamo negde pred kraj meča protiv Tara Danijela, rekoh sebi - auh čoveče... Koliko je on daleko od tenisa. Nije mi bilo sporno njegovo tenisko znanje, već emotivno-mentalno odsustvo sa terena. Kako da se izbori sa svim životnim problemima - a nije ih bilo malo - koji su ga udaljili od forme na koju nas je navikao? Izgledalo mi je kao mission impossible. Nikada se ne bih kladio protiv njega, ali u tom trenutku ne bih smeo da stavim kintu da će uspeti da se vrati. Šest meseci kasnije, čovek je skoro na tronu, sa igrom koja je gotovo savršena (servis bolji nego ikada :). Ako ostane fokusiran i u narednim godinama uradi ono što svi potajno sanjamo, biće to veći come back od povratka Michaela Jordana.
    (Johnny, 15. oktobar 2018 10:20)

    # Link komentara

  109. gde su sad oni sto su ga pljuvali , vredjali i nasladjivali se njegovim padom ? da li shvatate koliko ste malo zlobni ljudi kad se radujete neuspehu najboljem sportisti u istoriji svoje zemlje i verovatno jednom od najboljih svetskih sportista svih vremena ?

    Decko koji je sve uradio svojim trudom nikada nikog uvredio , pomogao mnogim ljudima ,deci ... Moja dusa ne moze da shvati koji je to nivo svesti ljudi koji ga vredjaju ? Sta je tim ljudima u dusi , glavi ,srcu ?

    Nisam psiholog ali to je sigurno jedno opste nezadovoljstvo svojim sopstvenim zivotom ,porodicom ,sobom .. Jedna opsta toksicnost , dragi Bog je i takvima dao zivot i slobodu da kazu i misle sta zele ..

    Ali vi ste sami sebi najveci neprijatelji vama je sunce mrak , tisina buka , lepota ruznoca... sve sto je lepo i smisleno vama je mrsko ..

    Vi ste sinanoga onoga sto je zbacen sa neba i po svojim komentarima ,delima njegova najveca vojska ,a da toga niste ni svesni ..

    izadjite napolje nasmejte se malo osetite toplotu sunca pohvalite nekog , bice vasoj dusi lepsi ..

    meni je vas iskreni zao nevezano za tenis za sport , verujem da postoji neko ko i vas voli barem roditelji pa zbog njih barem budite malo ljudi jer se roditeljsko srce cepa kada vidi da je sin budak.
    (skaut, 15. oktobar 2018 10:20)

    # Link komentara

  110. Zvuci paradoksalno ali ova povreda ga je primorala da koriguje servis , sto je rezultiralo najboljim servisom ikad.
    (Holiwoodski frizer, 15. oktobar 2018 10:18)

    # Link komentara

  111. Bila bi fora da se prijavi za Bazel... :)
    (M, 15. oktobar 2018 10:17)

    # Link komentara

  112. Neki od nas nismo sumnjali. Nikada. Nit cemo ikada.
    Never underestimated a king.
    (T, 15. oktobar 2018 10:17)

    # Link komentara

  113. Iskreno, mislio sam da više nikada mentalno neće biti sposoban za ovakav tenis. Znanje mu naravno niko ni tada nije mogao osporiti. Tada sam govorio da sam mu zahvalan za svu radost ali sam mislio da je to kraj njegove karijere na visokom nivou. Poslije svega me ovo sada čini još srećnijim i samo se nadam da će motivacija potrajati dovoljno dugo da i po broju titula postane najbolji svih vremena. Sve je do njega jer ga dok je na ovom nivou niko ne može zaustiviti. Srećno!
    (partizanovac, 15. oktobar 2018 10:10)

    # Link komentara

  114. 3. tenisac svih vremena.

    Kako to brutalno zvuci. S tendencijom da mozda bude i drugi svih vremena, iako ce to biti krvava borba izmedu Rafe i Novaka.

    A tko zna...

    Srbijo da vise nista ne osvoji, budi ponosna na Đolu.

    Poz iz Hrvatske
    (Mj23, 15. oktobar 2018 10:10)

    # Link komentara

  115. Na poslu sam se svadjao sa kolegama zato sto mislie da je bolje otisao u penziju nego da se ponizava, samo sam im kratko rekao BICE OPET BROJ JEDAN i evo sad cu slatko da im se smejem
    (Ivan, 15. oktobar 2018 10:07)

    # Link komentara

  116. kakav mentalni sklop moras imati i izgurati ono polufinale wimbldona svaka cast...bas je na tom talasu kao sto je i rekao..
    (rs, 15. oktobar 2018 10:07)

    # Link komentara

  117. Nole, najveći Srbin...dobro drugi ili treći u istoriji.
    Tišina tamo !
    (Aleksandar, 15. oktobar 2018 10:05)

    # Link komentara

  118. Ja sam znao i pre godinu dana a i sad,kao i do kraja njegove karijere da će on da “melje”.Ne može tako kvalitetan igrač da zaboravi igrati tenis.Da za pola godine zaboravi kako se prelazi igrica po nekoliko puta.Hvalio sam ga i tad.Hvalim ga i sad,kao jednog od najvećih šampiona koji su se rodili na ovim prostorima.
    (we are the champions, 15. oktobar 2018 09:58)

    # Link komentara

  119. Najveci svih vremena. Tacka.
    (Sale, 15. oktobar 2018 09:57)

    # Link komentara