1. Utisak je kao da vec nekoliko godina Tur prolazi bez nekog velikog spektakla.Prejaka ekipa Skaja.Par godina dominacija Fruma,a sad je pobedio vozac koji nije imao los dan.I to je to.Na Djiru I Vuelti zadnjih godina vidjena je mnogo neizvesnija I zanimljivija borba.U svakom slucaju ovaj sport ima mnogo toga da ponudi gledaocima.Fascinantno je koliko je biciklizam ranjiv zbog dopinga,ali nikako ne gubi na popularnosti.
    Pozdrav za sve ljubitelje ovog sporta!
     (vlasta, 29. jul 2018 12:54)

    # Link komentara

  2. Čestitke Tomasu, zasluženo, dve pobede i uvek u vrhu. Meni je zanimljivo da samo on od prvih 10 nije imao problema na ravnim etapama, svi ostali su na ravnim etapama gubili vreme a Roglić i Krujsvik i na timskom hronometru očajni. Dumulan na dva Grand Tura zaredom drugi, što je uspeh. Movistar ne zna gde udara a imam osećaj da bi jedino Kvik-step mogao da parira Skaju kada bi formirao ekipu za konačni plasman, jer imaju odlično vođenje. I da dodam da neke ekipe kao da nisu ni bile na ovom Turu: Loto Soudal, Enerdži Frst, Kaćuša, Dimenžn Data.
     (nedodirljivi, 29. jul 2018 02:24)

    # Link komentara

  3. Kontana je nista posebno, bljesnuo u vakumu i od tad nije napredovao ni milimetar. Hronematar mu je ocajan, spust isto, u brdima vec postao prosek, dobio samo 2 etape za sve ove godine na Turu, sto je malo za nekog koga promovisu u vrhunskog vozaca. Pogledajte samo kako je Frum usavrsio spust u poslednjih 5god, od plasljivka do azdaje koja je Dimulanu na spustu uzela 3min. Muvistar godina sprovidi istu taktiku, prve 2 nedelje nema ih nigde, cak ostavljaju utisak da dolaze ne u punoj formi i da je traze na Turu i uvek zaostatak, i onda u zadnjoj nedelji posalju kao Valverdea napred koji vise nema snage da pruzi tu podrsku ako se Kintana nekim slucajem izvuce iz grupe, vuce ga 100, 200m i stane, i onda ovaj krene sam al grupa ga lagano stigne. Ove godine imali 3 lidera sto je suludo i nisi imali pojma ko ce za koga da radi, umesto da su rekli npr Landa je lider i ova dvojca ce od starta da vuku za njega. Evo Tomas je ove god pokazao koliko je jak, a godinama je vukao Fruma, zato sto je strategija od pocetka bila jasna.
    (cz, 28. jul 2018 23:48)

    # Link komentara

  4. @Hames jeste, htedoh to da mu uzmem kao opravdanje za juce i danas ali cinjenica je da je opet u drugoj nedelji potpuno podbacio a i u prvoj odmah napravio zaostatak, doduse ovaj put losom srecom.Da li je do njega ili do tima, ocigledno da lose tempiraju. Videcemo hoce li na Vuelti biti bolje, kao domaci tim imaju veci pritisak. Imaju i par aduta, Karapaz, Kintana, Landa pa i Soler, videcemo ko ce ucestvovati.
     (Djenka, 28. jul 2018 20:51)

    # Link komentara

  5. (Djenka, 28. jul 2018 18:42)

    Kintana je pao pre neki dan na ravnoj etapi, tako da je to verovatno imalo utcaja.
    (Hames Rodriges, 28. jul 2018 19:51)

    # Link komentara

  6. Najprijatnije ako se moze reci iznenadjenje je slovenac Roglic,odlicno je vozio tur,i pravo je osvjezenje.Ocekivano reklo bi se da sky trijumfuje.
     (aco rs, 28. jul 2018 19:35)

    # Link komentara

  7. movistar je toliko losa ekipa da je zavrsila na prvom mestu u ekipnoj konkurenciji. naravno da im to nije bio primarni cilj ali prosto od tri najbolja vozaca nijedan nije bio u ekstra formi.
    (djoka, 28. jul 2018 19:28)

    # Link komentara

  8. ne zaboravite da je Kintana imao dva teska pada, par puta defekt na gumi, vise od bilo koga drugog. I mene je razocarao, ali ko zna kako je to uticalo na njega.
    (djoka, 28. jul 2018 19:24)

    # Link komentara

  9. @JeReMy Kintana danas laganih 4 minuta dobio. Neverovatno da je vazio ze jednog od favorita i da sam ga ja dozivljao kao jednog od top3 sigurno. Nije maltene vozio nista, sve podredio Turu. Videcemo hoce li na Vuelti biti konkurentan, ali ovo je teski podbacaj. Inace pored vodece trojke odlican i dvojac Lotoa, Roglic i Krusvik, 4to i 5to mesto su odlican rezlutat. Sve u svemu solidan Tur, Skaj prejak, ostali su pokusavali onako sporasicno...lepo smo ovde diskutovali, prognozirali, mada ja nisam apsolutno nista pogodio, pogotovo za Dumulana koji me je odusevio, ali i tome je draz. Bilo bi lepo da B92 isprati i Vueltu, koja jeste nekako skrajnuta i inace ali je jako zanimljiva za pracanje. Evo apela ako citaju, kad ima mesta za 100e nekakvih teniskih turnira neka isprate i 3 biciklisticka grand tura posta ima nas koji pratimo i koji bi opet diskutovali. Pozdrav svim ljubiteljima biciklizma, od ovih iskusnijih znalaca do nas nekih koji se polako ukljucuju u ovaj sport :)
     (Djenka, 28. jul 2018 18:42)

    # Link komentara

  10. Као што рекох када су ослободили Фрума због допинга, да он неће узети тур. Међутим, узео опет скај.
    Фрум до следеће године и тура неће узети ништа. Таман као да је одслужио казну од годину дана.
     (IvanM, 28. jul 2018 18:40)

    # Link komentara

  11. Ocekivano. Tomas zasluzeno ove god, najjaci je bio. Drago mi je zbog Krujsvika koji se vratio na scenu posle gubitka Djira zbog onog ludog pada. Mozda je falilo malo vise uzbudjenja ali Skaj opet pokazao da je najbolji. Danas da je Djani ostao u trci verujem da bi imali 4 vozaca u prvih 5. Steta za Ricija i Nibalija, mogli su da unesu dosta vise vatre u brdima, sigurno bi generalni izgledao drugacije. Muvistar treba da otpusti sve sportske direktore jer ne znaju gde biju, Loto kao manja ekipa im je pokazala kako se to radi. Opet ponavljam da je steta sto na ravnim etapama nije bilo vetra, da ode neki timski beg. Sve ravne etape su isle na isti kalup. Sutra sansa mnogima da osvoje Pariz, sansa koju nisu sanjali sa ce dobiti, ja opet navijam za Sagana, da ce imati snage za sprint, da stavi tacku.
    (cz, 28. jul 2018 18:25)

    # Link komentara

  12. Svaka cast Dumulanu na odlicnoj voznji i cijelokupnom turu. Steta za Rogliča sto je izgubio podijum, Kintana zesca prevara od vozaca potpuno me razoarao.
    (JeReMy, 28. jul 2018 18:08)

    # Link komentara

  13. To je to za ovu godinu. Na kraju potpuno zasluzen trijumf Tomasa i nastavak dominacije Skaja. Frum se dokopao treceg mesta, Roglic je ipak bio umoran. Dumalan odlican Tur zaokruzio etapnom pobedom, zaista odlicna sezona za njega.
     (Djenka, 28. jul 2018 17:59)

    # Link komentara