1. (jastreb, 01. mart 2018 15:11)

    Inače odlično si spomenuo Paspalja kao primer za narušeno zdravlje u NBA, a on sabijao paklu cigara pre i posle treninga. Uzgred, čovek proveo 1 sezonu u NBA i igrao 6.5min po utakmici. Veze ti nemaš.
    (Pogan, 2. mart 2018 10:09)

    # Link komentara

  2. (jastreb, 01. mart 2018 15:11)

    I onda dodju ti cirkuzanti na olimpijadu ili SP i oduce od zivota sve ekipe sa po 30-50 razlike :( a da, zaboravio sam, to je od steroida. Ima i ona nova droga koja poboljsava % suta za tri.
     (Pogan, 2. mart 2018 08:16)

    # Link komentara

  3. Kangrga jesu oni nas oducili od kosarke zahvaljujuci sutu za tri, ali ne zaboravi da je to reprezentacija za koju garantuje njena nadasve poznata po postenju SAD, a o koriscenju nedozvoljenih supstanci od strane njihovih sportista (THC, painkillers, suplementi, itd) subisno je govoriti jer svako ko sebe smatra kosarkaskim znalcem a tvrdi da vecina njihovih kosarkasa gore navedene supstance ne koristi, mogu slobodno reci da je potpuni neznalica, pogledajmo npr gasola koji je odavde otisao kao neihranjeni decko a sada je nagruvana zivotinja, pogledaj koliko kosarkasa sa ovih prostora sada ima zdravstvenih problema( Kukoc, Paspalj, Mavarich, ...)
     (jastreb, 1. mart 2018 22:03)

    # Link komentara

  4. (Dragan, 01. mart 2018 13:16) Valjaju i oni sto navijaju samo za tim koji osvoji ligu, pa za par sezona kad se tim raspadne predju da navijaju za novog sampiona i tako u krug. Verujem da polovina ljudi ovde koji navijaju za GS ili Klivlend, su do pre par godina navijali za Majami, na primer (ko zna, mozda si medju njima). A najbolji su oni koji navijaju za igraca, ne za tim. Ti isti ce sledece sezone kad Lebron predje u LA da navijaju za Lejkerse recimo. :)
    (..., 1. mart 2018 15:35)

    # Link komentara

  5. @jastreb
    Potpuno si u pravu da se NBA ne može porediti sa kako kažeš "pravom" košarkom.

    Eto pre koju godinu su se sreli drugi tim NBA i predstavnici "prave" košarke oličene u reprezentaciji Srbije. Krajnji rezultat 137:91 mnogo toga govori...
     (Kangrga, 1. mart 2018 15:23)

    # Link komentara

  6. Potpuno nerealno i cirkuzantsko takmicenje, nema odbrane, koraci ne postoje, igraci bukvalno ni ne pokusavaju da zaustave zakucavanje, "zvezde" moraju da imaju specijalni tretman, mada to je mozda i jedino sto je zajednicko sa evropskom kosarkom samo sto u nba je to mnogo izrazenije. Misljenja sam da se nba ne moze porediti sa "pravom" kosarkom i da je od nje dosta nerealnija a samim tim i manje zanimljiva, poredjenje bi bilo slicno onom izmedju kečera i npr karatista, boksera,itd.
     (jastreb, 1. mart 2018 15:11)

    # Link komentara

  7. Problem Houstona je sto su mu 2 najbolja igraca 2 najveca chokera u istoriji lige, u direktnom duelu pre nekoliko godina Houston je napravio cudo sa Hardenom na klupi, J Smoove i Brewer su pokidali Paulove Clipperse, izdvojio bih jos Paulovo gubljenje 2 lopte u 17 sekundi protiv OKCa 2014. i Hardenovo odustajanje protiv Spursa prosle godine, mada ako Harden bude imao sudjenje iz regularne sezone bice tesko svima.
    (paspalj chandler, 1. mart 2018 14:08)

    Harden je neprikosnoven. Kada je bio užasan protiv Majamija u finalu 2012. još je bio klinac, ali poslednji meč prošle godine protiv Sparsa je najbednija partija nekog superstara ikada.
    (Memfis, 1. mart 2018 14:45)

    # Link komentara

  8. Svaka cast autoru za tekst. Zaista izuzetno informativan i strucan tekst. Da sam bio u komi cele sezone i sad se probudio bio bih u toku sa svim desavanjima i imao bih osecaj da nista nisam propustio. Sve pohvale.
    (Nebitno, 1. mart 2018 14:30)

    # Link komentara

  9. Problem Houstona je sto su mu 2 najbolja igraca 2 najveca chokera u istoriji lige, u direktnom duelu pre nekoliko godina Houston je napravio cudo sa Hardenom na klupi, J Smoove i Brewer su pokidali Paulove Clipperse, izdvojio bih jos Paulovo gubljenje 2 lopte u 17 sekundi protiv OKCa 2014. i Hardenovo odustajanje protiv Spursa prosle godine, mada ako Harden bude imao sudjenje iz regularne sezone bice tesko svima.
    (paspalj chandler, 1. mart 2018 14:08)

    # Link komentara

  10. Plasite se Brade, naravno kad se covek zakuca u tebe a ti si faul napravio. Dodirnes ga nohtom za dres i faul, mrko ga pogledas i faul, skocis mu u blok bez dodira i faul jer sta ti njemu imas skakati u blok...bojte se takvih igracina!! Jordan da mu se takvi faulovi sviraju on bi se stideo samog sebe i trazio od sudija da poniste a danasnji igraci bez srama i stida samo brojke u glavi
    (Petar, 1. mart 2018 13:41)

    # Link komentara

  11. Sto volim ovo sto se Toronto i Houston pre svakog plejofa smatraju za nekim favoritima za titula, a kada pocne plejof izblamiraju se za sve pare.
    (Dragan, 1. mart 2018 13:16)

    # Link komentara

  12. Kakav Houston bre ispadaju u prvoj, najkasnije drugoj rundi. Evo zapamtite ovo sto sam napisao. Pozdrav
    (Neponovljivi, 1. mart 2018 13:11)

    # Link komentara

  13. A jel ce da igra Bogi play off?
    (Aleksej, 1. mart 2018 13:05)

    # Link komentara

  14. @Kangrga To su vesti od prosle nedelje. Kavai ima plan da se u martu vrati na teren.
     (a, 1. mart 2018 12:59)

    # Link komentara

  15. @Zabaleta Od svih plej of ekipa imaju, posle Jute najlaksi raspored. Jedini ne igraju nijednom s Golden Stejtom, Hjustonom i San Antoniom
     (a, 1. mart 2018 12:58)

    # Link komentara

  16. Ја чуднију браду не видех :)
     (Фрфљави, 1. mart 2018 12:58)

    # Link komentara

  17. Ma kakav crni Denver, nemaju oni vise sanse sa plej off, plus imaju ubedljivo najtezi raspored od ekipa koje se bore za 5, 6, 7 i 8 mesto. Kosarkaski greh je da ekipa sa takvim napadackim potencijalom nije u stanju da se izbori za najmanje 6 i 7 poziciju.
     (Zabaleta, 1. mart 2018 12:17)

    # Link komentara

  18. @Memfis
    Lenard je završio sa San Antoniom i više neće nastupati za njih.
    Oporavio se od povrede, ima dozvolu od doktora da igra ali on ne želi...
    Videćrmo gde će igrati dogodine.
     (Kangrga, 1. mart 2018 11:57)

    # Link komentara

  19. Jednostavno je, za koga god ko navijao treba biti realan, Golden Statu u sedam utakmica niko ne moze da uzme vise od jedne pobede.
    (DAL, 1. mart 2018 11:53)

    # Link komentara

  20. @Eone
    Glupost ti je činjenica da ekipa koja ima 4 all star igrača u najboljim godinama (od toga 2 MVP lige) gotovo 100% osvaja titulu?!
    Zanimljivo. Ostaće zapisano ko je šta rekao pa se vidimo u junu...
    To što Hjuston sada sve pobeđuje ama baš ništa ne znači. Pogledaj ko igra koliko minuta i sve će ti biti jasno. Svaki drugi meč u Voriorsima Kari i Durent igraju po 27-28 minuta, vrlo često se odmaraju, tako da će svežinom urnisati protivnike. Za to vreme se Harden uništava ( nešto slično kao LBJ u Kavsima) i to će biti presudno kada dođe plej of.
     (M V P, 1. mart 2018 11:50)

    # Link komentara

  21. @eone
    E moj ti, pa svaka tvrdnja se mora posmatrati u kontekstu, a ne u nekakvom vakuumu u kojem ti pricas o strasnoj igri Hjustona. Prvo, plejof i regularna sezona nisu uopste isto, drugo, iz aviona se vidi koliko je napad Hjustona jednodimenizonalan, jeste ubitacan, ali ako npr Anderson ne strpa 5 trojki i natera protivnika da se rasiri u odbrani, odmah sve postane mnogo drugacije. E ako ti ides u plejof a dosta u napadu ti zavisi od igraca kao sto je Anderson, srecno ti bilo. Odbrana valjda ne mora ni da se komentarise, Gsw ako se uozbilje mogu da je stegnu da bude medju prve tri u ligi, Hjuston jednostavno nema tu brzinu vise, taj roster nije toliko dobro slozen. Naravno da je sve na strani Gswa, koji takodje imaju svojih problema, ali da su ogromni favoriti, to apsolutno stoji.
    (google, 1. mart 2018 11:49)

    # Link komentara

  22. Hjuston je prva ekipa koju vidim koja bukvalno „prepisuje“ šampionsku igru Golden Stejta. Imaju u timu odlične trojkaše – Pola, Hardena, Arizu, Gordona, Andersona, Grina, Džonsona… I onda je sasvim normalno da igraju „small ball“ postavu, gde igrač koji visinom treba da bude na krilu igra na poziciji krilnog centra, što u Hjustonu u startnoj postavi igra Trevor Ariza (2.03). Upravo tako je i u GSW gde Drejmond Grin sa 2.02 igra krilnog centra. U takvoj igri gde prva četvorica „kampuju“ na liniji za tri poena, odbrana se širi i onda ima dosta mesta za pokretljivog Kapelu koji, u tom slučaju, može da se razmaše, što on obilato koristi.
    A i kad ih „krene“ onda ih je gotovo nemoguće zaustaviti. U ovoj utakmici Gordon je pogodio 2-3 trojke iz nerezonskih pozicija jedno 9-10 metara od koša i stekao se utisak da igraju sa jedno 30% snage i čim se Klipersi približe na 10-ak razlike oni malo „stisnu gas“ i za tren oka opet bude oko 20-ak poena viška za Rakete.
    A i stičem utisak da GSW igra u laganom ritmu, kao da ih ne zanima prva pozicija, tako da bi finale zapada u kojem nisu Golden Stejt i Hjuston bilo ravno 8. svetskom čudu. A to je i, ustvari, finale NBA lige, jer ko pobedi u tom duelu će se fino odmoriti u meču za titulu sa bilo kojom ekipom sa istoka.
    Iako trenutno Hjuston pokazuje više, blaga prednost iskustvu i dosta boljoj odbrani na strani GSW daje im nešto veće šanse. Harden da čuva Tompsona ili Duranta?? Ha!
    (NastyB, 1. mart 2018 11:35)

    # Link komentara

  23. Kris Pol nikad nije prosao prvo kolo PO-a? a sezona u Hornetsima sa Stojakovicem kada su izgubili finale Zapada od SA-a u 7 utakmica?
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pravoslavlje, 1. mart 2018 11:21)

    Pol nikad nije igrao finale zapada, a ako bude spreman Lenard neće ni ove godine.
    (Memfis, 1. mart 2018 11:34)

    # Link komentara

  24. Kris Pol nikad nije prosao prvo kolo PO-a? a sezona u Hornetsima sa Stojakovicem kada su izgubili finale Zapada od SA-a u 7 utakmica?
     (Pravoslavlje, 1. mart 2018 11:21)

    # Link komentara

  25. @MVP

    Vecu glupost dugo nisam cuo...tvrdnju da GS 100% uzima titulu pored Raketa koji su ove sezone nemilosrdni kao i Voriorsi ali od prosle godine...Hjuston je od zadnjih 30 dobio 29 kada su u timu bili Harden i CP3,to nekako bode oci,Kapela je izrasstao u sjajnog centra,Nene odlicna zamena,Ariza konstantan,Gordon i Anderson na vrhuncu...i sto je najbitnije hemija odlicno funkcionise.S druge strane moze svako do finala,klasika sa istoka,uz fusnotu-bez jakog Klivlenda.
     (Eone, 1. mart 2018 11:14)

    # Link komentara

  26. Otpisali ste "KRALJA" a to ne valja...
     (mhmmm, 1. mart 2018 11:13)

    # Link komentara

  27. Напред Џезери!
    (sideswipe, 1. mart 2018 10:57)

    # Link komentara

  28. @Boxer

    Konzistentnost je i "stalnost", pa je sasvim logicno upotrebljena rec u ovom slucaju.
     (Mali od Bg, 1. mart 2018 10:56)

    # Link komentara

  29. Fear the North!
     (mmm, 1. mart 2018 10:51)

    # Link komentara

  30. "Osovini Derozan-Lauri-Valančunas je potreban konstantan doprinos ostalih saigrača, pre svega krila, jer su tu tokom sezone naizmenično iskakali Ibaka, Majls, Pauel, ali nije bilo konzistentnosti."

    Mozda se ja ne razumem u modernu sportsku terminologiju ali konzistentnost je gustina, valjda nije bilo konstantnosti? Inace dobar tekst mogli bi ste neko puta u toku sezone praviti ovakve preseke..
     (Boxer, 1. mart 2018 10:30)

    # Link komentara

  31. Dobar tekst. Sa gotovo 100% sigurnošću se može tvrditi da će Golden Stejt, pod uslovom da se niko od fantastične četvorke ne povredi, i ove sezone lagano uzeti titulu. Jednostavno su prejaki, nema tu neke filozofije. Hjuston može max 2 pobede da iščupa a i to je pitanje...
    Na Istoku će se Klivlend dosta pomučiti ali će ponovo igrati veliko Finale. Na moju žalost, nemaju šta da traže protiv Voriorsa.
     (M V P, 1. mart 2018 10:26)

    # Link komentara

  32. ko jos prati nba pored aba
     (mile, 1. mart 2018 10:26)

    # Link komentara

  33. DOK SE BUDE IGRAO PLEIOF, JOKO CE PREVRTATI GUME, BOBO CE PRUZATI PODRSKU JEDNOJ STRANCI.


    BJELICA I TEO DOLAZE U PARTIZAN ZA SUPERLIGU!!!
    (limenka, 1. mart 2018 10:16)

    # Link komentara