1. Odlucice preostale utakmice, a pre svega ona protiv Hjustona u nedelju - posteno.
    Proslu utakmicu (9. februar) su pukli 104-130, Jokic 14/7/5, Harden 28/7/11, a sto je takodje vazno Kapela 23/25/0, od toga 7 ofanzivnih, tuzno je bilo gledati, Harden prodje odbranu i Jokic sam izmedju njega i Kapele, neodlucni korak napred, Kepala prima pas i zakucava.
    Ako Nikola bude najbolji od pomenute trojice, a pogotovu ako Denver jos i pobedi, eto njemu priznaja! Nazalost, istorija protiv Hjstona nam ne uliva puno optimizma.
    (Pera, 21. februar 2018 16:18)

    # Link komentara

  2. jokic je mislim 1 ili 2 po izgubljenim loptama takodje, uz ovaj poslednji triple dabl imao je 8. pritom su razneli bakse sto znaci da rezultat nije trpeo. ali je svakako previse. pametni treneri odavno znaju da kada visoki igraci prenose loptu nemas previse opcija, ako stavis nizeg igraca na njega to odmah znaci da je jedan nizi, i brzi, iz njegove ekipe na ozbiljnom mismatchu i to se lako resava. ako stavis visokog igraca ostavio si reket nebranjen za spartanje sto denver obilato koristi. napadacki, to je fora efikasnija cak i od gsw i iskreno vrlo je zanimljiva za gledanje. mislim da je i u denveru jasno sada, nazalost posle ogromne kinte, da im uopste ne trebaju plamli pa cak ni povredjeni milsap, mada ako pristane da igra u 2 postavi bice koristan. treba im na prvom mestu pouzdan i kreativan plej koji ce raditi kada jokic nije u igri, to trenutno u denveru ne postoji, od odlaska malo je reci veterana nelsona koji je dosao da pokrpi tu rupu. inace su mladi i zestoko perspektivni i mislim da imaju svetlu buducnost ukoliko se menadzment uozbilji. imaju sjajnu skauting i razvojnu ekipu, vreme je da se otvore i za top menadzere.
    (boki, 21. februar 2018 00:24)

    # Link komentara

  3. Secam se kada je pre nekog vremena Divac izjavio da je Jokic bolji od njega u svakom pogledu. Tada mi je to bilo cak i smesno, mada pratim Jokica od pocetka. Sada mi je jasno.
     (smdrg, 16. februar 2018 21:11)

    # Link komentara

  4. Kako bi bilo dobro da Milsap i Plamli igraju u 2 petorci.... Milsap mora da uzme 10-15 šuteva po utakmici, a Plamli se sudara sa Jokicem u napadu...
    (Milan, 16. februar 2018 17:49)

    Definitivno, mada je malo verovatno da će se to desiti.

    Umesto da kvare prvu petorku koja ima doru hemiju i koja ubija, bolje da zakrpe drugu kroz koju duva promaja. Jednostavno, prva petorka je napadačka, ne troše mnogo energije u odbrani, ali zato daju sve od sebe u napadu. Jokić voli da igra sa 4 "niska", a dobra šutera. Jedino što lopta treba da bude kod Jokića, a ne kod recimo Bartona (inače Barton je dobar šuter) i to je to.

    Ako ovako nastave, bojim se da kroz 2-3 sezone Denver neće biti u stanju da plati trio Jokić-Harris-Murray. Previše su dobri.
    (CarloNS, 16. februar 2018 20:59)

    # Link komentara

  5. Neko pominje kako je Peđa Stojaković potcenjen igrač i da se nedovoljno priča o njemu.. Slažem se.. Iskreno, navijačka prepicavanja su mi se smučila na vestima koja nemaju veze sa Zvezdom i Partizanom, međutim, ne mogu da se otmem utisku da bi bi se o Peđi mnogo više pričalo da je igrao u Partizanu.. U košarkaškom svetu su prosto mnogo bučniji od Zvezde.. Iako je kao mlad otišao u Grčku, ipak je on zvezdin igrač.. Ne znam.. Ja sam ga nekako uvek voleo više od Bodoroge iako Bodiroga jeste bio neki vođa cele te generacije na neki način..
     (menjam nick, 16. februar 2018 20:42)

    # Link komentara

  6. Samo da nastavi ovako i jednog dana će svakako biti najbolji evropski igrač svih vremena, ne računajući Grušanovića.
    (dawe, 16. februar 2018 18:46)

    # Link komentara

  7. Zver !
    (Pedja, 16. februar 2018 18:04)

    # Link komentara

  8. Kako bi bilo dobro da Milsap i Plamli igraju u 2 petorci.... Milsap mora da uzme 10-15 šuteva po utakmici, a Plamli se sudara sa Jokicem u napadu...
    (Milan, 16. februar 2018 17:49)

    # Link komentara

  9. @пријатељ
    вероватно да се у том периоду мењала цела петорка, а не само јокић.
     (веверица, 16. februar 2018 17:20)

    # Link komentara

  10. Igrac meseca, mozes misliti, neka odigra na allstaru kao najveci sa ovih prostora Air Bodzan!! Procurele informacije sa vecere Lebrona i Silvera, gde se Silver obavezao Bronu u poslednji trenutak da ce dati wildcar za Airness-a!!! Ipak je Bodzan preveliko ime da bi izostao sa ovogodisnjeg allstara!!!
     (drago, 16. februar 2018 17:15)

    # Link komentara

  11. Jokic je petica! Petica koja ima ovakve brojeve je prosto suvo zlato. Centri često dominiraju u skokovima, poenima, rampama, ali retko ko dominira podjednako u više kategorija kao sto to Jokic radi. Petica koja ovako razigrava svoju ekipu i pritom utrpa 30 poena je nešto sto se jako retko vidja.
    (Sport, 16. februar 2018 16:59)

    Pa zapravo je postalo uobičajeno u zadnje 3-4 godine da visoki igrači sudjeluju u distribuciji,neki od njih su čak i prve opcije u tom smislu.Cousins,horford,draymond green,griffin,drummond,pau i marc gasol,svi oni su primarni ili sekundarni kreatori svojih ekipa i imaju veliki broj asista.Također je tu bio i noah prije koju godinu.

    Jednostavno tako danas treneri koriste visoke igrače.Igra je pomaknuta na liniju za tri poena i zato se visoki igrači pretvaraju u playeve.
    (Topnik, 16. februar 2018 17:14)

    # Link komentara

  12. @Topnik


    Hvala bogu da neko objektivno i argumentovano nesto napise. Bravo Topnik , slazem se u potpunosti
     (fler, 16. februar 2018 17:03)

    # Link komentara

  13. Jokic je petica! Petica koja ima ovakve brojeve je prosto suvo zlato. Centri često dominiraju u skokovima, poenima, rampama, ali retko ko dominira podjednako u više kategorija kao sto to Jokic radi. Petica koja ovako razigrava svoju ekipu i pritom utrpa 30 poena je nešto sto se jako retko vidja. Denver sve više dominira napadački jer protivnik ne zna šta da ocekuje od Jokica. Jokic je postao zvezda i mozak ove ekipe jer sa njim tim izgleda potpuno drugačije na terenu. Njegova igra izgleda toliko lako da ponekada protivnik izgleda smešan. Na sve to on ima ispred sebe još mnogo godina da postane još bolji. Malo toga na snagu već više na mozak i to je garant uspešne duge karijere koja ne zavisi samo od atletizma.
    (Sport, 16. februar 2018 16:59)

    # Link komentara

  14. Još jedan podatak od sinoć, koji niko nije ponovio posle prenosa:

    od sezone 1991/92, trojica centara koji su najbrže došli do deset tripl-dablova su:

    1. Jokić, posle 203 utakmice
    2. Po Gasol, posle 1.175 utakmica
    3. Mutombo, posle 1.196 utakmica

    Nestvarno.
    (napadaj, 16. februar 2018 16:49)

    # Link komentara

  15. @joki

    Kad je Peđa bio MVP lige, šta pričaš ti?
     (Kolo, 16. februar 2018 16:29)

    # Link komentara

  16. Neko je na nekoj od prethodnih vesti napisao da niko sa ovih prostora nije imao brojke kao Jokara. Svaka cast ostalima,ali Jokic je u klasa iznad. Nikada se o nekom igracu sa ovih prostora nije pricalo kao top 3 na svojoj poziciji u NBA. Majstore,samo napred.
     (dule v. dukljanin, 16. februar 2018 16:27)

    # Link komentara

  17. Ko bi rekao da je Donovan ruki. Satire decko.
     (Moo, 16. februar 2018 15:56)

    # Link komentara

  18. Usput, jedini sa ovih prostora kome je ovo pošlo za rukom jeste Peđa novembra 2003.godine :)
    (Jim Beam, 16. februar 2018 15:27) # Link komentara

    pa taj pedja je napotcenjenij igrac sa ovih prostora.

    ali hajde sakupite sve igrace sa ovih prostora,i divca i drazena i kukoca,i danilovica i radju.
    svi oni zajedno nemaju uspeha kao sam pedja u nba.

    drugi strelac lige.
    4 mvp sezone.
    u top deset suteara nba svih vremena u nba.
    mvp regularanog dela nba lige.
    3 puta all star igrac,,ostali jugosloveni svi zajedno jednom.

    e sad sto on nije bio medijski zanimljiv ovim prostorima to je druga stvar,
    ali niko ni blizu mu ne moze prici.
    (joki, 16. februar 2018 15:54)

    # Link komentara

  19. @Icarus

    " A sportisti nas uvek oraspoloze."

    Pa onda pogledaj malo rezultate "najvece" sportske nacije na ovogodisnjim olimpijskim igrama, cisto onako da te oraspolozi :D
    (dr Roddick, 16. februar 2018 15:52)

    # Link komentara

  20. @ Dajte sto vise tekstova o Jokari i Vucicu. Gladnom narodu je to duhovna hrana, kad je vec sve manje prave..
    (ponosan, 16. februar 2018 15:14)

    AV me ne interesuje, gladan nisam, imam 100000 platu, ( ima i žena solidnu),veliku pametnu decu....
    ali što volim da pročitam da neko naš radi ovakve stvari, nemaš pojma....
     (matori, 16. februar 2018 15:47)

    # Link komentara

  21. Ponosni, на шта си ти поносан - мајке ти? Баш ти не иде. Поредиш неупоредиво.
     (+SAVO, 16. februar 2018 15:40)

    # Link komentara

  22. Jokić je odličan igrač,ali ova sinoćnja statistika je prenapuhana.Nije to slučaj samo kod njega,nego kod svih igrača koji imaju loptu puno u svojim rukama.U današnjoj ligi se sve svodi na run and gun.Tranzicija i trice,to je današnja igra,obrane nikad slabije.U takvom kontekstu,igračima koji imaju veliku slobodu kao kreatori,relativno je lako nakupiti veliki broj asista,jer čim odigraju pas,leti trica.

    Zato je i došlo do naglog porasta triple-doubleova u zadnje dvije-tri godine.Nisu igrači danas bolji ili svestraniji nego prije,stvar je u načinu igre.Triple-double je najprecjenjenija statistika po meni.Westbrook je u zadnje 3 godine napravio nekih sedamdesetak triple doubleova,prošle godine je imao triple double prosjek.No to ne znači da je nužno bolji igrač od kawhi leonarda koji nikad u karijeri nije imao triple double.
    (Topnik, 16. februar 2018 15:37)

    # Link komentara

  23. Treba uzeti i procenat šuta u februaru:
    Harden 43.7%
    Jokić 56.4%
    Mičel 41,8%

    Ostali nisu u prvom planu jer su njihovi timovi imali lošije rezultate. Ko god da dobije priznanje, biće zasluženo. Mali Mičel kao ruki vuče onu prosečnu Jutu ka plejofu, Harden igra sa nevorovatnom lakoćom i dovukao je Hjuston do najboljeg skora u ligi, a Jokić je upisao 3-4 tripl dabla uz ovu monstruoznu partiju. Mislim da Harden dobija, ali me ne bi začudilo da nagradu podele Harden i Jokić. Usput, jedini sa ovih prostora kome je ovo pošlo za rukom jeste Peđa novembra 2003.godine :)
    (Jim Beam, 16. februar 2018 15:27)

    # Link komentara

  24. Nastavi li i približno ovakvim partijama do kraja mjeseca nema sumnje bice igrač br1 za februar.Još je sada pauza zbog ol star zabave za njega i odmor uz proslavu 23 rodjendana 19.2.Sve najbolje majstore i da nas još deceniju i više činiš radosnim i ponosnim kao i do sada.Sad gospoda iz nba neka mucnu glavom malo zašto te nema na ol star meću,ti si svoje pokazao na terenu.
     (Dačo, 16. februar 2018 15:26)

    # Link komentara

  25. Dajte sto vise tekstova o Jokari i Vucicu. Gladnom narodu je to duhovna hrana, kad je vec sve manje prave..
    (ponosan, 16. februar 2018 15:14)

    Dajte što više tekstova o Partizanu , EX Yu igračima i klubovima , Federu koji doživljava renesansu u periodu kada je ozbiljna konkurenicija na fizikalnim terapijama... , da mogu dežurne babe kukače (babe koje stalno kukaju) da budu zadovoljne.
    (Sole, 16. februar 2018 15:25)

    # Link komentara

  26. Nasao sam jedan podatak. U prve dve cetvrtine Jokic je igrao 16 minuta i Denver je dao 66 poena. Za osam minuta koliko je Jokic bio na klupi Denver je dao 8 poena.
    (prijatelj, 16. februar 2018 15:24)

    # Link komentara

  27. Ej moj "ponosni" koga sa kim ti poredis.Ne javljaj se vise.
     (miro, 16. februar 2018 15:20)

    # Link komentara

  28. Niko od nas ne zna sta ce biti. No, za ovaj put, za ovaj mesec, za ovaj prosek, u ovoj konkurenciji, jedno veliko bravo bez ikakvog 'ali'. Nema potrebe raspredati, niti iko ima ista od toga, da li je Jokic bolji ili gori od nekog drugog. Igra sjajno, iako mlad, i moze biti samo bolji. Ko od nas moze da se pohvali uporedivim uspesima u nasim profesijama, koje god da su?
    (hipokrat, 16. februar 2018 15:17)

    # Link komentara

  29. @ponosan
    Ne lupaj gluposti. Zar treba da se ne piše o momku iz Srbije koji obara rekorde po Americi u njihovim sportu. Dečko je za ponos. Ne možemo biti ceo dan u letargiji zbog politike i ek. situacije u zemlji. Bar nešto da bude pozitivno. A sportisti nas uvek oraspoloze.
     (Icarus, 16. februar 2018 15:17)

    # Link komentara

  30. Steta sto nije igrao u onom finalu. Razbio bi Dragica i ostale slovence
    (jeza u bocku, 16. februar 2018 15:16)

    # Link komentara

  31. Dajte sto vise tekstova o Jokari i Vucicu. Gladnom narodu je to duhovna hrana, kad je vec sve manje prave..
     (ponosan, 16. februar 2018 15:14)

    # Link komentara