Pešić u ofsajdu pre gola Zvezde? (VIDEO)

"Večiti" derbi je konačno protekao bez većih incidenata na samom terenu, što se ne može reći za tribine, ali bilo je spornih momenata.

AK Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Prvo, potpuno je nebitno da li je bio u ofsajdu, jer nije uticao na igru, lopta nijednom nije bila blizu njega, a igrači Partizana koji su odigrali na loptu, bili su okrenuti leđima igraču Zvezde, tako da nije uticao čak ni na njihovu kretnju jer ga uopšte nisu videli. Drugo, teško da je i bio ofsajd, ili je jedva primetan, te se ne bi moglo zameriti sudiji i da je pogrešio. Treće, prestanite da se bavite suđenjem do u sitna crevca. Bolje se bavite time što se u našem prvenstvu sudi penal zbog igre rukom kada je lopta napucana, a igrači radije padaju, umesto da daju gol iz izgledne prilike.
    (Trt_Mrt, 17. decembar 2017 00:10)

    # Link komentara

  2. Pustite sad to nije bilo ni penala redakcija b92 hoče da zataška one ružne scene a mažiča opet,da okrive.želja partizana se ispunila sudijo sudija koga su želeli.bolje da se pozabavimo kako,da promenimo stanje huliganstva.objavite molim nikoga ne vređam.nebudite kao ostali listovi,zvezda je komotno mogla,da se buni zbog penala poslednji igrač prvi odneo loptu.zaštitimo mažiča to je prava poruka,nemojmo huškati jedne prema drugima.
    (slaviša šmigič, 16. decembar 2017 18:57)

    # Link komentara

  3. aniceeeeeeee ne daj seeeee! 😲😲😲😲😲😲
    (ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 14. decembar 2017 23:51)

    # Link komentara

  4. Pa još se komentariše? I šta zaključiste, JEL BIO U OFSAJDU? Pozdrav sa muzike uživo iz jedne male kafane na Balkanu od mene⚽ i pjevačice jedne crnke Željane🎤
    (ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 14. decembar 2017 23:42)

    # Link komentara

  5. Drage delije pogledajte utakmicu na klupskom svetskom prvenstvu, koje se trenutno igrau UAE, ponisten gol od Kazemira, gde je Benzema bio u ofsajdu, cak je manje ucestvovao nego Pesic.
    (veljko, 14. decembar 2017 23:21)

    # Link komentara

  6. lopta nije dosla do Pesica ,da je dosla sudije bi svirale ofsajd ,loptu je odbio partizanov igrac i time promenio putanju lopte i u nastavku je sve bilo propisno.
    (braco, 14. decembar 2017 22:47)

    # Link komentara

  7. Nedozvoljena pozicija je kada igrač igra loptom. Čitajte malo uefina pravila.
    (Gavrilo, 14. decembar 2017 22:08)

    # Link komentara

  8. Aleks...pitas da li neko zna sta je ofsajd,a onda objasnis i pokazes kako nemas pojma.Bolje bi ti bilo da batalis pracenje fudbala,ili makar komentarisanje.
    (Max, 14. decembar 2017 21:35)

    # Link komentara

  9. EuroMazic opravdao poverenje vodje i njegovih satrapa
    (matori, 14. decembar 2017 20:53)

    # Link komentara

  10. Pešić jeste udario Miletića pri skoku ali faul nije jer NIJE UČESTVOVAO U IGRI kao ni ofsajd iz sličnog razloga i sudija Mažić, pametno sačeka da Zvezda da gol. Jeste loš sudija ali svaka mu čast!
    (Sudija mora da sačeka, da razmisli i svašta uzme u obzir)

    Pešić je UDARIO Miletića pri skoku,ali FAUL NIJE, jer nije učestvovao u igri.Mora da je u šesnaestercu Partizana gledao u zvezde.Iskreno se nadam da je ovo sarkazam.Jer ako je ozbiljno...
    (zanimljivo, 14. decembar 2017 19:48)

    # Link komentara

  11. Đukić pre početka: "Mažo, pomozi ako možeš". Epilog: Everton ima žuti karton i pokosi Kangu sa leđa pa gađa Savića kopačkom i ne dobija drugi žuti odnosno crveni karton. Vulićević ima žuti, ruši jednog igrača Zvezde, udara Pešića i na kraju pokosi još jednog igrača Zvezde i ne dobija drugi žuti odnosno crveni. Tavamba ima žuti, dere se na sudiju posle svake odluke i to najmanje 4-5 puta i nema drugog žutog. Penal čist, Zvezdin gol isto čist. Partizan uz pomoć Mažića sa ukupno 2 šuta na gol (sa penalom) ukrao još jedan bod.
    (Peđa, 14. decembar 2017 19:36)

    # Link komentara

  12. Божа Бадовинац, 14. decembar 2017 11:33

    Samo si zaboravio deo ako svojim kretanjem pokazuje nameru da ucestvuje u akciji
    (ultrasrbin, 14. decembar 2017 19:23)

    # Link komentara

  13. Ljudi, jel znate vi sta je ofsajd? Kada se protivnicki igrac nalazi u ofsajd poziciji, jos uvek se ne svira ofsajd sve dok taj igrac ne dodje u posed lopte, ili na bilo koji nacin utice na akciju koja prethodi pogotku.
    Pesic ni na koji nacin nije ucestvovao u kreiranju ove akcije, niti je uopste pipnuo loptu.
    (Aleks, 14. decembar 2017 19:21)

    # Link komentara

  14. mali, 14. decembar 2017 10:21

    Nije sredinom nego pred kraj, a pre toga su morali da dobiju Savic i Stojkovic za ono dizanje Pantica ili Ozegovica.
    Pogledaj malo bolje utakmicu.
    (ultrasrbin, 14. decembar 2017 19:09)

    # Link komentara

  15. Cirkus, 14. decembar 2017 09:48

    Sta tvoja pravila kazu za start sa 2 noge? Ima li tada kartona.
    A za ofsajd si u pravu, ne postoji pasivan i Pesic je uticao na igru pa to nije pasivan.
    Faul nad odbrambenim igracem Partizan, markiranje golmana( aktiviranje iz ofsajda) prilikom suta Boacija,....
    (ultrasrbin, 14. decembar 2017 19:03)

    # Link komentara

  16. veliki strumf, 14. decembar 2017 09:39

    Sve si lepo rekao, ali si zaboravio na nekoliko cinjenica. Lopta je isla ka Pesicu i Ostojic bi bolje reagovao ili ne bi uopste da je sviran ofsajd. Ako ces po tvojim pravilima verujem da je faul Pesica morao da se svira, kao i aktiviranje iz ofsajda u trenutku suta Boacija)markirao golmana pa znaci uticao na igru).
    (ultrasrbin, 14. decembar 2017 18:58)

    # Link komentara

  17. Citam komentare i ne mogu da verujem koliko pojedini nemaju pojma o pravilima fudbalske igre,a jos se predstavljaju kao "poznavaoci" pravila i pisu komentare....Pesic jeste bio u ofsajdu,bio je dok je igrac zvezde pokusavao da centrira,bio je u trenutku centarsuta a pravila fudbalske igre su jasna...centarsut je upucen a Pesic je u pasivnom ofsajdu i to se ne svira,ali centarsut je upucen njemu i on krece na loptu znaci aktivirao se i to je dame i gospodo OFSAJD,tragikomicne su tvrdnje da nije ofsajd jer nije pipnuo loptu, u pravilma fudbalske igre to sto vi tvrdite apsolutno ne postoji...postoje pasivni i aktivni ofsajd,pasivni se ne svira....Pesic je bio u ofsajdu,krenuo ka lopti znaci aktivirao se i tu je kraj price.....A smesne su i tvrdnje da je bio u liniji....vec na osnovu snimka se vidi da je najblizi liniji peterca od svih igraca Partizana i to ne vide samo totalni slepci i totalno pristrasni kojih ovde ima koliko hoces....pa evo predlog za njih,skinite ovaj snimak,ubacite u svoj kompjuter,imate odgovarajuce aplikacije za merenje razdaljine pa sami izmerite koliko je udaljen Pesic od linije peterca a koliko igraci Partizana...dobicete rezultat da je ocigledan ofsajd.....Bas zbog ovakvih situacija postoji VAR sistem i postavlja se pitanje kome smeta i kome nije u interesu da se taj sistem uvede i u Srbiji???
    (W, 14. decembar 2017 18:56)

    # Link komentara

  18. vidim sve, 14. decembar 2017 09:30

    start sa 2 noge i Savic je prihvatio posto je trebalo da dobije 2 zuti.
    Od kada za start sa 2 noge i sviran penal ne ide bar zuti.
    (ultrasrbin, 14. decembar 2017 18:55)

    # Link komentara

  19. "..Ofsajd nije bio, jer igrac nije dotakao loptu, plus je bio u liniji u najmanju ruku..."
    (anica)
    "Igrač koji se nalazi u ofsajdu treba da se sankcioniše samo ako loptu u tom trenutku prema njemu uputi neko od njegovih saigrača, namerno ili slučajno. Tada on aktivno učestvuje u igri nalazeći se u nedozvoljenom položaju.
    Smatra se da je igrač u nedozvoljenom položaju onda kada je lopta njemu upućena. Ukoliko mu je lopta upućena dok nije bio u takvoj poziciji, nema ofsajda. Ukoliko igrač u ofsajdu krene natrag u dozvoljeni položaj, bez obzira na to što pokušava da se pomeri iz ofsajda i ide unazad, i dalje se gleda gde se on nalazio kada mu je lopta upućena."pravila ofsajda
    Dakle,nema veze da li je igrao loptom ili ne,lopta je bila upućena ka njemu,pokazao je jasnu nameru da igra njome.Drugo je pitanje da li je bio ofsajd,a verovatno jeste,koji cm.
    Sinoć gledam Real i Al Džaziru,sudija uz pomoć VAR tehnologije poništio dva gola zbog ofsajda i dva zbog faulova.Malo zbunio komentatora(naši komentatori su i bez toga zbunjeni),ali,ja sam za VAR!
    (analiza, 14. decembar 2017 18:42)

    # Link komentara

  20. Delija, 14. decembar 2017 09:06

    Ma nije bio penal.
    Mogao je da ga ne svira i verovatno nista ne bi ni bilo, ali je Savic svojim startom sa dve noge ostavio sudiju bez alibija. Pa sam Savic kaze da jeste bio penal.
    (ultrasrbin, 14. decembar 2017 18:39)

    # Link komentara

  21. (Lita, 14. decembar 2017 17:35)

    zasto , jel sam nesto pogresno rekao?!


    "Igrač koji se nalazi u ofsajdu treba da se sankcioniše samo ako loptu u tom trenutku prema njemu uputi neko od njegovih saigrača, namerno ili slučajno. Tada on aktivno učestvuje u igri nalazeći se u nedozvoljenom položaju.

    Smatra se da je igrač u nedozvoljenom položaju onda kada je lopta njemu upućena. Ukoliko mu je lopta upućena dok nije bio u takvoj poziciji, nema ofsajda"

    Sta ovde nije jasno? Pesic je bio u malom ofsajdu ( iako ovaj ugao kamere nije idealan)ali je ipak bio. Kraj svih prica, isto kao i za penal, Ozegovic prvi dosao do lopte jasno se vidi na snimku kad se uspori. Drugi zuti za Vujadina nepotreban, nije isao namerno da ga srusi. Udaranje Pesica ili Pantica sakom od strane Stojkovica nije bilo narocito bitno.
    (Nenad sm, 14. decembar 2017 18:26)

    # Link komentara

  22. Ne.
    Los je ugao iz kog se snima.
    nije pod 90°
    Cista linija !
    (hours of lov$$$
    VIDI OVOG !!1Prvo kaze "ne vidi se',da bi opet odmah napisao "u liniji"su...
    eto koliko smo objektivni.Navijam za Partizan,bio je covek u ofsajdu,ali nije uticao na dalju igru,t.j.pasivan ofsajd ....igra produzava, i to je to....posle toga -glup gol,ali rezultat realan.
    (Durshluk, 14. decembar 2017 18:21)

    # Link komentara

  23. Realno, 14. decembar 2017 09:03

    Realno je da ti zivis u nekom paralelnom univerzumu pa lupas gluposti.
    (ultrasrbin, 14. decembar 2017 18:12)

    # Link komentara

  24. lacke, 14. decembar 2017 09:00

    Sve si lepo objasnio sa pogresnim zakljuckom.
    Lopta je upucena Pesicu o morao je da se signalizira ofsajd, a plus je Ostojic regovao lose znajuci da ima igraca iza ledja. Ucesce Pesica u markiranju Stojkovica kod Boacijevog suta moze da se podvede kao aktiviranje iz ofsajda pa je i tada moralo da se svira.
    (ultrasrbin, 14. decembar 2017 18:09)

    # Link komentara

  25. kako da ne@. Ne brukaj nas vise svojim tumacenjem, ispasce da niko od nas ne zna pravila.
    (Moca, 14. decembar 2017 17:46)

    # Link komentara

  26. I ofsajd i faul Pešića nad Mitrovićem
    (Grgur, 14. decembar 2017 17:44)

    # Link komentara

  27. Ja sam Partizanovac, ali ovakav ofsajd se već odavno ne svira nikome i nigde.
    (Džo, 14. decembar 2017 17:37)

    # Link komentara

  28. @Nenad sm. Zaprepascujuce je koliko ne znas fudbal i pravila, ako nisi klinac tim gore po tebe. Pametnije ti je da ne pises komentare.
    (Lita, 14. decembar 2017 17:35)

    # Link komentara

  29. Realno@brate ni sam ne verujes u to sto si napisao,cisto da komentarises ali nista pametno.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Velicanstveni, 14. decembar 2017 16:41

    Ipak bih rekao da je čovek objasnio sve kako je i bilo i to ukratko i od A do Š a druga stvar je što se ti i slični istomišljenici ne razumete u fudbal.
    (Pošteno, 14. decembar 2017 17:25)

    # Link komentara

  30. Bas bitna situacija 15 sekundi pre gola nije loptu video decko. Kako novonari mogu ovako da rovare ja nemam reci.
    (4k4.Dex, 14. decembar 2017 17:20)

    # Link komentara

  31. penal cist kao suza, dobro mu noge nije polomio, Partizan mnogo bolji sinoc, trebao je da pobedi, zvezda mala kao i uvek, tacka.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nesa, 14. decembar 2017 16:25)

    Ti ili nisi gledao tekmu sinoć ili nemaš pojma o fudbalu,treće nema,osim da se stvarno ne razumeš u tu igru.
    (Iskreno, 14. decembar 2017 17:15)

    # Link komentara

  32. Oko cega vi pravite nesto. Ovakav ofsajd se ne svira vec godinama. Zakuvajte vi sad kad vec nisu igraci i sudija
    (jashtaman, 14. decembar 2017 17:02)

    # Link komentara

  33. Krivo mi je što sam ga ja napravio posle 22 godine. Rekao sam da je bio čist kao suza i čim Mažić sudi mislim da je tako kako on dosudi", rekao je Savić

    ---…--
    Kad ono...medjutim...kazu nije bio penal :))
    (IT...remake, 14. decembar 2017 16:55)

    # Link komentara

  34. Nenad sm, 14. decembar 2017 15:50)
    Nadam se da ce objaviti.
    U liniji, bez dodira loptom. Tu se pruca zavrsava. Nikakav ofsajd.
    Ne vredi komentarisati, al ipak komentarises. To nije neki Vule, za mene vrlo bitan, za ostale me briga..i nemoj da se pravis naivan kad nisi i da pises tako. Ti si rekao...citiram -sreco moja najveca- a sad govoris zlato...slatkoreciv a zajedljiv. Vredjala te nikad nisam nego si ti iskolacio oci na mene putem slova, a ne shvatas salu. Klasican muski mozak.
    Kad je Ambrozije iz mog Kovilja mogao da pripitomi pravog Vuka, mozda cu i ja ovog po imenu iako se batrga.
    ...znaj da uvek tu sam ja.
    (anica, 14. decembar 2017 16:50)

    # Link komentara

  35. Realno@brate ni sam ne verujes u to sto si napisao,cisto da komentarises ali nista pametno.
    (Velicanstveni, 14. decembar 2017 16:41)

    # Link komentara

  36. Objasnice vam ovaj,objasnice vam onaj? Pa nama od svi nesto objasnjavaju vec skoro pola godine Sparta,Krasnodar,Bate,Keln,Arsenal ,al' mi nikako da shvatimo???.
    (pedja, 14. decembar 2017 16:36)

    # Link komentara

  37. Penal bio, ofsajd ni u ludilu! Sve ostalo prazna naglabanja.
    (Otac Makarije, 14. decembar 2017 16:31)

    # Link komentara

  38. Linija!
    (pedja, 14. decembar 2017 16:30)

    # Link komentara

  39. penal cist kao suza, dobro mu noge nije polomio, Partizan mnogo bolji sinoc, trebao je da pobedi, zvezda mala kao i uvek, tacka.
    (nesa, 14. decembar 2017 16:25)

    # Link komentara

  40. Nenade, Uopste se ne nerviram, ako sam te ikad uvredila, izvini...Volim da se zezam, ali ocigledno u tvom slucaju nisam povukla rucku na vreme. Zajedljiv si a slatkoreciv, nista gore. Pobegulja klasicna, a javis se samo kad sine sunce.
    Ofsajd nije bio, jer igrac nije dotakao loptu, plus je bio u liniji u najmanju ruku. Ako je nesto nebitno, sto komentarises. Znas ti odlicno ko je Vule i on nije neki...ne znaci ako mi neko ne kaze zlato i ne pise nonstop kao ti i ovaj ti drugar iz RS da mu nije stalo. To je tako u zivotu!Sam si rekao jednom u naletu, obracajuci mi se sa 'sreco moja najveca', tad si pokazao kakav si...nikad ne izmisljam. Samo da ti stavim do znanja da mi je jedna osoba ovde bitna i on zna ko je. Molim te, ne zovi me vise provokatorom i ne govori da vredjam, samo sam iskrena. Toliko!
    (anica, 14. decembar 2017 16:15)

    # Link komentara

  41. da se nebi raspravljao ovde, nadji me na fb, ime i kako si me nazvala par puta, cisto da razmenimo par recenica bez obaveze...samo nesto da ti pojasnim ako nije problem.
    (Nenad sm, 14. decembar 2017 16:09)

    # Link komentara

  42. U debrlom ofsajdu.
    (Uros Djurdjevic Prejaki #32, 14. decembar 2017 16:06)

    # Link komentara

  43. Pa kad bi Zvezda dala gol sa 40 metara a nas igrac bio kod korner zastavice to bi bio ofsajd za grobare.. i sta jeste i sta nije za njih je sve samo da bude protiv Zvezde.
    (CzBg89!, 14. decembar 2017 16:04)

    # Link komentara

  44. Sudijska organizacija je zauzela čvrst kurs/ZVEZDA MORA BITI PRVA
    (ČAPAJEV, 14. decembar 2017 16:03)

    # Link komentara

  45. Niti je u ofsajdu niti utice na igru.
    (Srle, 14. decembar 2017 16:00)

    # Link komentara

  46. " Nije bio ofsajd jer igrac nije dodirnuo loptu. Sta ima vise da se komentarise, jasno je za svakog ko ima oci. "
    (anica, 14. decembar 2017 15:12)

    naravno da je bio u nedozvoljenoj poziciji i da je lopta njemu upucena, znaci ofsajd Anice. Nemoj da se nerviras, ti si nase zlato. Ostatak komentara ne vredi ni komentarisati. Klise, neki Vule, moja sreca ....dobro je da si bar priznala da je bio penal, od tebe je dosta . Da, vidim da si zaboravila da si vredjala , veruj mi i ja sam, oprosteno ti je.
    (Nenad sm, 14. decembar 2017 15:50)

    # Link komentara

  47. Koliko komentara ljudi koji pojma nemaju o pravilima fudbalske igre.Ti ljudi gledaju utakmice ali kao da ne gledaju jer se ne razumeju u ovu igru.Da li su ikada videli,prilikom slobodnog udarca sa strane,kad se centrira pred golom protivnika,da igrači ekipe koja napada,čak i po nekoliko namerno bude u ofsajdu i posle se povlače unazad a ovi drugi idu na centaršut i normalno da niko nikad ne svira ofsajde u tim situacijama jer se oni povlače i ne utiču na igru.Ovde je identičan slučaj s tim da nije bio slobodnjak već akcija,gde se upućuje centaršut a lopta uopšte ne dolazi do Pešića i sam tim on ne utiče na igru a ni kasnije ne dotiče loptu i ofsajda NEMA.
    (Objašnjenje, 14. decembar 2017 15:34)

    # Link komentara

  48. Realno jest bio u trenutku centarsuta u opsajdu,al nije uticao na igru.Slobodno sudijsko uvjerenje.
    (ogicg, 14. decembar 2017 15:30)

    # Link komentara

  49. Sudjenje je bilo ok. Savic je trebao da dobije karton zbog napravljenog penala i karton jer je uzeo Evertonu patiku. To je isto kao da ga je vukao za dres (sto je zuti karton). Ali dobro, losa utakmica kako god okrenes. Huligani upropastili utakmicu jos na pocetku (i Zvezdini sa onom bakljadom. 21. Vek je, naucite da se istaknete necim normalnim). Igra oba tima uzas nad uzasima. Ozegovic moze slobodno da se pakuje
    (Pera, 14. decembar 2017 15:27)

    # Link komentara

  50. To je taj Mazic koji sudi za Partizan...
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 14. decembar 2017 11:21)

    Naravno da sudi za partizan jer onaj penal ne bi svirao nijedan drugi sudija.Ono se čak ni van 16 ne svira kao običan faul jer je Savić klizećim startom odneo loptu a kasnije inercijom tela zakačio Ožegovića.Savić je ironično izjavio da je penal,čim ga je svirao Mažić i da bi spustio tenziju,koju grobari dižu godinama zbog penala,iako nikad nije ni bilo prilike,sve sama foliranja.O ofsajdu tek nema govora a Mažić je svoje odradio,89 min.svira perfektno a u žutoj minuti pokloni penal i ne isključi Evertona i Vulićevića.
    (Realno, 14. decembar 2017 15:18)

    # Link komentara

  51. (Nenad sm, 14. decembar 2017 14:59)
    Moj argument?! Usonja!
    Bio penal cist, dosudjen...sta hocete vise? Nije bio ofsajd jer igrac nije dodirnuo loptu. Sta ima vise da se komentarise, jasno je za svakog ko ima oci. Problem je sto vi posle poraza bezite, a kad pobedjujete palacate, tacno, vidim zapamtio si tu rec. Ne zaboravljam nikad sta pricam pa tako i to. Ako je provokacija sto sam vas pitala kako ste spavali posle dosudjenog penala i remija i rekla istinu da je Zvezda velika, onda se izvinjavam! Ponelo me! Fali ti slifa mnogo, sablon si...mozda ja nisam u tvojim godinama, al ti u mojim si bio, pa si mozda zato ocekivao da budem sreca tvoja najveca. Hvala Bogu pa Vule zna kakva sam, inace bi pomislio svasta.
    (anica, 14. decembar 2017 15:12)

    # Link komentara

  52. Ako bi pomerili kameru u pravcu dvojice najisturenijih,videli bi da su u liniji
    (nex, 14. decembar 2017 15:08)

    # Link komentara

  53. Nema ni O od ofsajda i svako ko tvrdi suprotno,nema pojma o fudbalu.Valjda gledate i evropske utakmice i one naše bivše sudije i analitičare,koji objašnjavaju sporne događaje.Može jedan ili više igrača da budu u ofsajd poziciji,prilikom centaršuta ali ako nemaju kontakta sa loptom i ne utiču svojom igrom(da markiraju ili smetaju golmanu,što u ovom slučaju nema)na tok akcije,NEMA OFSAJDA.
    (Istina, 14. decembar 2017 15:01)

    # Link komentara

  54. anica, 14. decembar 2017 14:03)

    A koji je tvoj argument?! Мislim da nisi nigde ni komentarisala penal niti sad na ovoj vesti cist ofsajd, а provociras... i jos palacas jezikom ako se secas sta si prosli put rekla ili zaboravljas brzo. Ne treba meni slifa, a tebi treba malo vise postovanja. Pozdrav.
    (Nenad sm, 14. decembar 2017 14:59)

    # Link komentara

  55. Grobari su nepopravljivi.Svaku ali bas svaku sudijsku odluku tumace kao ispravnu ili neispravnu u zavisnosti da li je svirana u njihovu korist ili ne.
    Zivotom garantujem ,da je protiv njih sviran onakav penal da bi svih 11 igraca + klupa skocilo na sudiju pogotovu ako to nije Mazic koji jos ima nekakav autoritet.Ovde neki pominju zuti karton za Savica,prilikom dosudjenog penala.Ja se pitam zasto zuti?Siguran sam da niko u prvi mah nije bio siguran u ispravnost starta.Lopta je dobila smer od Saviceve noge I to je evidentno.Tek na usporenom snimku i to kamere iza gola, se vidi da je napadac koji deli sekunde pre dotakao loptu.Iz toga proistice da je start odbrambenog igraca bio na loptu i po lopti ali je istovrmeno zakacio i protivnika.
    Dakle start je proizveo tehnicku kaznu odn. jedanaesterac ali zasto se trazi zuti karton?To se stavlja kao zamerka i navodi kao ostecenje jedne ekipe.Dobro ako je tako kakav bi karton odn. koje boje, trebao da dobije Vulicevic vec pri prvom startu kada je laktom udario protivnickog igraca u predelu oka a na snimku se vidi kakve je posledice to proizvelo. Sta tek reci za Vulicevicev start u drugom poluvremenu kada je posto je lopta vec odlazila u aut, pokosio ponovo Pesica i to po obema nogama. Ili ,,legenda,, Ilic sa ledja po obema nogama bukvalno sutira Kangu i to na metar od Mazica.
    Tek Everton je posebna i neobjasnjiva prica.Ponovo i to ponavlja na svakoj utakmici udara - ne saplice nego bukvalno sa ledja udara protivnika .
    (imena nisu bitna..., 14. decembar 2017 14:57)

    # Link komentara

  56. Evo sad pored vrhunskih trenera imamo i vrhunske sudije među navijacima koji znaju kad pomoćni treba da podigne zastavicu za ofsajd ako postoji
    (mirko, 14. decembar 2017 12:00)


    Gresis. Ne treba biti vrhunski sudija, treba samo da gledas snimak. Sve se vidi. Jedino ako ti imas neki problem sa vidom. Onda te razumem.
    (ccc, 14. decembar 2017 12:12) #
    Ti reci pomoćnom sudiji da pogleda snimak i mažiću, i pomoćnoku objasni pravila kad se podize zasavica za ofsajd i ostala pravila.
    (mirko, 14. decembar 2017 14:55)

    # Link komentara

  57. Bugarski grafolog: vama će Česi da serviraju Plzensko pivo!!
    (SAŠA FRANKFURT, 14. decembar 2017 14:54)

    # Link komentara

  58. Smesne su price o ofsajdu. Pesic jeste bio na trenutak pre igraca, ali Stojkovic je tada jos vodio loptu. U trenutku centarsuta je Pesic iza ili bar u liniji sa igracem Partizana. A sve da je bio i 3m ispred svih, potpuno nije ucestvovao u akciji, niti je igrao, niti je lopta isla ka njemu u bilo kom trenutku.
    (Pedja, 14. decembar 2017 14:19)

    Ofsajd ko kuca. Iz aviona se vidi.
    (djole, 14. decembar 2017 14:46)

    # Link komentara

  59. (Milos, 14. decembar 2017 11:55)

    Koju si ti utakmicu gledao? Zvezda je 6 puta "sutnula" u okvir gola, od koji su 3 bila dodavanja Stojkoviću. Imala je i pet šuteva van okvira gola od kojih je samo jedan bio opasan, promašaj Kange u drugom, a ostali završili negde oko Autokomande. Uostalom, objasnice ti CSK u februaru kakav fudbal igrate. Bunarenje sa svake pozicije je nešto što ozbiljni timovi rade samo u nadoknadi vremena, kada gube. Vi celu utakmicu niste tri pasa unapred povezali. Nismo ni mi do ulaska Saše Ilića. Nizerazredni fudbal u svakom pogledu.
    (Bugarski grafolog, 14. decembar 2017 14:39)

    # Link komentara

  60. (neznampojma, 14. decembar 2017 12:09)

    Taj tvoj primer nema veze sa ovom spornom situacijom. Lopta je upućena ka igraču u očiglednom ofsajdu i odbrana mora da reaguje (i to loše). To što si ti naveo nije ofsajd, jer je igrač koji prima loptu u dozvoljenoj poziciji. Ovo je po svim pravilima čist ofsajd koji linijski sudija ili nije video ili je (pogrešno) procenio da ne utiče na igru. Greške su deo igre i treba ih posteno priznati.
    Odgovara ti potpis.
    (Bugarski grafolog, 14. decembar 2017 14:29)

    # Link komentara

  61. Smesne su price o ofsajdu. Pesic jeste bio na trenutak pre igraca, ali Stojkovic je tada jos vodio loptu. U trenutku centarsuta je Pesic iza ili bar u liniji sa igracem Partizana. A sve da je bio i 3m ispred svih, potpuno nije ucestvovao u akciji, niti je igrao, niti je lopta isla ka njemu u bilo kom trenutku.
    (Pedja, 14. decembar 2017 14:19)

    # Link komentara

  62. Slobodno sudijsko uverenje je da igrač koji je bio u nedozvoljenoj poziciji nije uticao na igru. Ipak, lopta je upućena ka njemu i protivnik je morao da reaguje. U tom trenutku je mogao da signalizira ofsajd ali nije. Čini se da je pogrešio, kad se pusti ovako usporeno. Da nije usledio gol, niko ne bi primetio ovu situaciju kao spornu. Gol u svakom slučaju ide na dušu partizanove odbrane koja po pravilu očajno reaguje na ova bunarenja. U Kijevu nam dadoše dva gola iz sličnih situacija.
    (Bugarski grafolog, 14. decembar 2017 14:18)

    # Link komentara

  63. (nije bitno, 14. decembar 2017 09:21)

    VAR je samo sredstvo, dok sudija je taj koji odlučuje o svemu. Tako da on posle odgledanog snimka stvari svoje mišljene ne vezano šta je video na VAR ili ne.
    (Bane, 14. decembar 2017 14:13)

    # Link komentara

  64. (dusan, 14. decembar 2017 12:35)

    Kada igrač koji napravi penal, kaže da jeste sva diskusija pada u vodi. Sva diskusija predstaje da bude normalna i prebacuje se na ne racionalnost. Inače na snimku se nigde neće videti da Savić odnosi loptu već istu Ožegovič sklanja.
    (Bane, 14. decembar 2017 14:09)

    # Link komentara

  65. Odgurnuo dva igraca i nije uticao na igru?
    (ddd, 14. decembar 2017 14:05)

    # Link komentara

  66. curica je lepo spavala, sta cete ...samo provocira, nista pametno nece reci.
    (Nenad sm, 14. decembar 2017 13:50)

    Curica uvek prica pametno i jasno, trudim se da budem jasna, curica nikad ne provocira kao vecina 'curica' sa druge strane brda, vec se nasali. Curica razlikuje provokaciju od sale. Tebi ako se ne svidja sta curica pise i kako provocira nemoj je ni citati. Ako vec citas, onda se potrudi da curici odgovoris argumentovano. Rekla sam ti, ugledaj se na Vuleta, fali ti šlifa. Ovaj dole sto mi pise odavno sa nikom Printezis, koga ja podrzavam sunovrat mu ne gine:) mi je zanimljiv:) iako nisam mala, tu sam cirka 75.
    (anica, 14. decembar 2017 14:03)

    # Link komentara

  67. Dobro jutro komsije, kako smo pajkili...
    Velika si Zvezdo:-)
    (anica, 14. decembar 2017 08:59)

    curica je lepo spavala, sta cete ...samo provocira, nista pametno nece reci.
    (Nenad sm, 14. decembar 2017 13:50)

    # Link komentara

  68. Mogu da razumem sve, ali da su ljudi em nerealni, em neznalice... Izgleda da što je veći neznalica, više se trudi da to i dokaže!
    Nije bilo razloga da se svira ofsajd, igrač Partizana je presekao centaršut i lopta nije došla do Pešića. I tu je priča završena.
    Priča o drugom žutom kartonu Savića je tek glupa. Prekršaj je bio takve prirode da bi na bilo kom drugom delu terena bio tretiran kao običan faul. Niti je faul s ledja, niti je povlačenje za dres, niti namerno igranje rukom, niti je preoštar start sa namerom da se povredi protivnik... Već ima skoro dve godine da se ne pokazuje karton kod penala, osim ako se za to i inače ne daje karton. I to Mažić zna jer sudi evropke i svetske utakmice. Osnovni je red da se ne priča o onome što se ne zna. Ali, valjda je svaka ljubav slepa pa i ona prema klubu...
    (Mik, 14. decembar 2017 13:48)

    # Link komentara

  69. Koja glupost pa on je iza igraca, da je bio ispred sigurno bi bio ofsajd
    (Boge, 14. decembar 2017 13:48)

    # Link komentara

  70. Pešić jeste udario Miletića pri skoku ali faul nije jer NIJE UČESTVOVAO U IGRI kao ni ofsajd iz sličnog razloga i sudija Mažić, pametno sačeka da Zvezda da gol. Jeste loš sudija ali svaka mu čast!
    (Sudija mora da sačeka, da razmisli i svašta uzme u obzir, 14. decembar 2017 13:46)

    # Link komentara

  71. neutralni fels@. Nemoj da me razocaravas, vrati svoj dzentlmenski duh a obojica znamo da ovde ofsajda nema:-)
    (Rol, 14. decembar 2017 13:46)

    # Link komentara

  72. Jeste u ofsajdu, ali je to toliko malo i u sekundi, da je potpuno ocekivano da sudija ne primeti...
    Grobar sam i kazem da je ovo nenameran previd, desava se.
    (Kako ko, pa ja, 14. decembar 2017 13:42)

    # Link komentara

  73. Sacekaj, vidi, presudi.. Nije ofsajd..
    (predrag, 14. decembar 2017 13:33)

    # Link komentara

  74. Nije uticao na igru???? Ljudi je l’ vi znate pravila? Lopta ide ka njemu. Ostojic skace da lopta ne bi dosla do njega... Sta nije jasno?
    (Alexis, 14. decembar 2017 10:55)
    Ovo je komentar koji je poenta cele priče. Lopta ide ka Pešiću koji se u tom trenutku nalazi u ofsajdu, Ostojić skače i izbija loptu.Nije čak ni pasivni ofsajd o kome pišete.
    (Branko, 14. decembar 2017 13:28)

    # Link komentara

  75. Правда за Аницу! ✊
    (ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 14. decembar 2017 13:27)

    # Link komentara

  76. Pešić jeste bio u trenutku centaršuta u ofsajdu. Ipak, lopta ga nije dotakla i u samoj akciji nije učestvovao. Zbog toga je ova priča besmislena i svodi se na "šta bi bilo kad bi bilo". Sudije prema poslednjim instrukcijama ocenjuju da li je tim koji napada imao nedozvoljenu prednost u tom napadu, što ovde ipak nije slučaj...
    (Mik, 14. decembar 2017 13:24)

    # Link komentara

  77. ko se malo iole razume u fudbalska pravila,video bi da je sudija sacekao da vidi ko ce da primi loptu,st o se ne bi reklo kod penala,niko ne gleda gde je otisla lopta,steta za naseg najboljeg sudiju,ovakva greska na sp kostace ga finala sp.!
    (zoran, 14. decembar 2017 13:23)

    # Link komentara

  78. Dobro jutro komsije, kako smo pajkili...
    Velika si Zvezdo:-)
    (anica, 14. decembar 2017 08:59)

    Mala si Anice. :)
    (P R I N T E Z I I I S, 14. decembar 2017 13:16)

    # Link komentara

  79. Pa šta je tu sporno, kad lopta nije stigla do njega.
    (Coa, 14. decembar 2017 13:06)

    # Link komentara

  80. Ja tvoj klub ne mrzim, eto...pokusam normalno da pricam, ali se sa vama ne moze, ni na salu, ni ozbiljno...samo znate da se svadjate, podsmevate. Cudna ste neka sorta drugar.
    (anica, 14. decembar 2017 12:19)


    vidi ovaj cvetak zanovetak: uvek prvi pocne sa provokacijama i podsmevanjima pa kad mu se odgovori po zasluzi onda okrece plocu i krecu lekcije iz bontona i iscudjavanje...
    (neutralni felsh, 14. decembar 2017 12:58)

    # Link komentara

  81. Da li je moguce da pisete takve gluposti ?  
    Jednostavno, ne mogu da poverujem, da gotovo svi komentari zvezdinih navijaca "zvuce" isto. Kao sablon. Imam osecaj da "neki vidjeni delija" pise svoje misljenje, koje bez pogovora bude prihvaceno od ostrane ostalih navijaca. 
    (nije bitno, 14. decembar 2017 10:45) 

    A vasi komentari su proizvod najpametnijih ljudi koji komentarisu ovde. Nesto totalno originalno i kreativno, uz sve to su razliciti totalno. Evo i ovaj tvoj se toliko razlikuje od ostalih komentara glodara. I uopste ne "zvuce" kao sablon...
    (mr.wolf, 14. decembar 2017 11:20)


    on pise "zvezdini navijaci", ti pises "glodari"... njegov komentar je mnogo originalniji od tvog.
    (neutralni felsh, 14. decembar 2017 12:55)

    # Link komentara

  82. Kad igra Zvezda ofsajd i gol - aut ne postoji.
    (Dzoni, 14. decembar 2017 12:53)

    # Link komentara

  83. i sta je tu novo?
    golovi iz ofsajda, gol auta, crveni kartoni, ponistavanje regularnih golova protiivniku zbog navodnog ofsajda (150 derbi), penali posle zvezdi posle igranja butinom a ne rukom, ne priznavanje gola iako je lopta presla celim obimom (Bogunovic)...
    Nedosudjene penale i ne spominjem jer je to sudijsko uverenje.
    Ovo su materijalni slucajni "previdi" u korist rezimskig kluba
    (zna se ko je plakao zbog Tita zajedno s bracom iz Splita, 14. decembar 2017 12:52)

    # Link komentara

  84. nije dodirnuo loptu, nije uticao na igru, znaci sve i da je bio u offsajdu ovo se nesvira
    (iggy, 14. decembar 2017 12:48)

    # Link komentara

  85. Pitanje ugla kamere. Sve i da je bio ofsajd, da je Pesic igrao mozda bi sudija i podigao zastavu, ovako je Pesic minimalno uticao na igru....
    (Vetar u ledja..., 14. decembar 2017 12:48)

    # Link komentara

  86. Ugao kamere, šta čemo sa tim?
    (aleksander, 14. decembar 2017 12:37)

    linije na travi, sta cemo sa tim?
    (borivoje surdilovic, 14. decembar 2017 12:46)

    # Link komentara

  87. @ antiDebil

    3000 za gospodina (ako procita pravila) i dva puta dnevno, ujutru i uvece, valjanje u snegu kada ponovo zabeli.
    (ArtuDitu, 14. decembar 2017 12:44)

    # Link komentara

  88. Ne mogu da čitam sve komentare, ova situacija mi je promakla, ali nije nešto drugo: po pravilima i svakoj logici fudbala, Savić je morao dobiti žuti karton kad je napravio penal, što bi mu bio drugi. Tu je, po mom mišljenju, Partizan oštećen, ovu situaciju je teško proceniti u deliću sekunde, jer je stvarno mali ofsajd.
    (Milan, 14. decembar 2017 12:41)

    # Link komentara

  89. Ugao kamere, šta čemo sa tim?
    (aleksander, 14. decembar 2017 12:37)

    # Link komentara

  90. Sve je na kraju realno...koliko god Savic tvrdio da je bio penal, i on je diskutabilan, jer je pokupio loptu, igrac je pao preko njega u brzini, tako da ima sudija koji ne bi ni svirali to kao penal...koliko je ovo ofsajd, toliko je i ono penal...Realno, zvezda je bila bliza pobedi po prikazanom, a Partizna je bio blizi pobedi po minutama do kraja koliko mu je nedostajalo...Ali zvezda je po svim statistickim parametrima bila bolja
    (dusan, 14. decembar 2017 12:35)

    # Link komentara

  91. Ne znam pojma to je ofsajd sa zakasnjenjem
    (Muamua, 14. decembar 2017 12:33)

    # Link komentara

  92. Ja kao Partizanovac kazem da jeste u ofsajd poziciji. Mozda koji centimetar. Ali lako je nama sa usporenim snimkom. Doduse mozda je i sudija video, mada kao sto neko rece nisu oni geometri, problematicnije je kad se vidi iz aviona. Ali, na kraju, posto Pesic nije uticao na igru, nema sta dalje da se raspravlja, i nema razloga da se svira ofsajd. Gol je cist kao i penal gde je Savic naseo na trabunjanje Ozegovica. Da ga je pustio ne bi ovaj nista uradio, videli smo kasnije kad je promasio ceo gol a bio sqm u dobroj poziciji.
    Na kraju, rezultat realan ako gledamo kvalitet fudbala koji je bio tu negde oko nule. Nazalost, ne lici ovo vise na derbije kao sto su nekada bili.
    (JPR24, 14. decembar 2017 12:33)

    # Link komentara

  93. Навијачи звезде нек се изјасне
    (кватродекакватроћинкве, 14. decembar 2017 12:32)

    # Link komentara

  94. Sada ste dali ideju Pantiću za svoj naredni Vesnik , naslov "Partizai pokraden u derbiju" ...
    (Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 14. decembar 2017 12:31)

    # Link komentara

  95. kako je moguce da Savic nosi kopacku protivnickog igraca u ruci, trci za Ozegovicem sa kopackom u ruci i rusi Ozegovica (bio je faul) a da sudija nije prekinuo igru zbog kopacke u ruci Vujadina Savica?
    (banja luka, 14. decembar 2017 12:28)

    # Link komentara

  96. @ anica - Eto drugarice, vidiš koliko ne vole našu Zvezdu i koju raspravu imaš al ti zato i dalje njima čestitaj kad pobijede u Evropi i divi se njhovim uspjesima u košarci iz prošlosti! A meni zamjeri koliko hoćeš zbog toga što ti istinu govorim, baš me briga.👋
    (ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 14. decembar 2017 12:21)

    # Link komentara

  97. Da,za duzinu krampona
    (nex, 14. decembar 2017 12:21)

    # Link komentara

  98. (antiDebil, 14. decembar 2017 12:01)
    Ti ne umes da kontrolises emocije. Ne znam kako i gledas fudbal sa aspekta sporta sa takvim bunilom. Oduvek je bilo podrzavanja Zvezde i Partizana od strane vlasti a spoticanja drugih timova, je l to razlog da izostavis Partizan a kazes samo za Zvezdu? Prosle godine je bilo neregularnosti, pricam za ovu godinu. Bilo je sinoc dosta sansi za Zvezdu, da je Pesic dao gol ne bi ni pominjali ovaj nepostojeci ofsajd. Ja nikada ne krijem ono sto me zaboli, Drincic je bivsi igrac Partizana sa kojim ste se ovde busali kada je naseg igraca osakatio pred bitan mec, tad vam nije bio igrac Cukarickog, to si zaboravio...i naravno da to pamtim kao sto pamtim kos Printezisa. Naravno da je Vujadinov start bio za penal, ali za crveni nije, jer i mnogo gori slucajevi nisu kaznjeni. Pominjem Evropu i Zvezdu to sto vi mislite da se svet vrti oko vas vas problem, tebi sam rekla uverices se u Zvezdinu evropu i na koji nacin igra protiv CSKA ako nisi ranije, ne znam ko je pominjao Partizanovu evropu, i vi ste zaboravili da ste otisli na prolece zbog Zvezdinog Kelna. Ja tvoj klub ne mrzim, eto...pokusam normalno da pricam, ali se sa vama ne moze, ni na salu, ni ozbiljno...samo znate da se svadjate, podsmevate. Cudna ste neka sorta drugar.
    (anica, 14. decembar 2017 12:19)

    # Link komentara

  99. Sad je Mazic dobar? Sta bi bilo da je situacija bila u korist Partizana? Haos od saopstenja, teorija zavere i sprege Partizana i FSS!
    (Shone, 14. decembar 2017 12:13)

    # Link komentara

  100. Utice na igru zato sto navlaci jednog od defanzivaca Partizana da ga cuva, i time otvara dodatne mogucnosti u napadu Crvene Zvezde.
    Ako je bio ofsajd, a meni se cini da jeste, akcija je trebala biti prekinuta.
    Ako sudija nije video, nema mu se sta zameriti, bili su centimetri u pitanju.
    Sportski pozdrav.
    (FELIPE, 14. decembar 2017 12:13)

    # Link komentara

  101. Evo sad pored vrhunskih trenera imamo i vrhunske sudije među navijacima koji znaju kad pomoćni treba da podigne zastavicu za ofsajd ako postoji
    (mirko, 14. decembar 2017 12:00)


    Gresis. Ne treba biti vrhunski sudija, treba samo da gledas snimak. Sve se vidi. Jedino ako ti imas neki problem sa vidom. Onda te razumem.
    (ccc, 14. decembar 2017 12:12)

    # Link komentara

  102. @Није утицао на игру? Шта ви људи све нећете да лупите, лопта упућена ка њему и то је аутоматски офсајд у оваквим ситуацијама. Игра се пушта даље само уколико екипа која се брани оствари предност, тј, узме лопту, што овде није случај
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (спортски уметник, 14. decembar 2017 11:55) # Link komentara

    Nije tacno!!
    Ko sve ne prati fudbal! Tragikomedija!
    Evo ociglednog primera koji se desava svake nedelje ako pratis najbolje lige.
    Upucena lopta napred, gde napadac stoji u dubokom ofsajdu, loptu uzima igrac koji nadolazi iz drugog plana, povede je malo napred i odigra igracu koji sada vise nije u ofsajdu a kod prvog pasa je bio. Ovaj drugi postize gol...

    Gol je SASVIM regularan. I tu NEMA diskusije!

    Odavno je vec tako, a to sto ovde ima slepih kod ociju zbog navijacke ostrascenosti, to je vec problem naseg drustva a ne fudbalskih pravila.

    Ave!
    (neznampojma, 14. decembar 2017 12:09)

    # Link komentara

  103. Svako normalan bi rekao da je u ovakvoj situaciji ponisten gol u pitanju bila greska sudije. Hocu reci, situacija mozda jeste diskutabilna u neku ruku i smatram da je ovo sjajna odluka sudije Mazica jer kad god je u pitanju polemika ovog tipa neko mora biti ostecen. Priznat gol je daleko pravednije nego da je ponisten. Uostalom, da pricamo o npr. sviranom ofsajdu u situaciji gde se Ozegovic propisno obrukao onim promasajem kada je mogao da resi utakmicu pa i da razumem nekoga da kaze osteceni smo itd. Mislim da su igraci i strucni stab i jedne i druge ekipe najbolje rekli sta misle o utakmici i nisam primetio da se iko zalio na bilo sta. Sigurno bi siktali na Mazica da je zaista bio ofsajd za suditi. Covek je pokazao zasto je najbolji sudija na ovim prostorima a i sire.
    (lucchese, 14. decembar 2017 12:06)

    # Link komentara

  104. Taj decko je pola karijere izgradio u ofsajdu. Iako je grobar, moram to da istaknem.
    (Yarilo, 14. decembar 2017 12:03)

    # Link komentara

  105. (anica, 14. decembar 2017 11:04)

    Naravno da bih bio srecan da zvezdana ne postoji, niko ne nanosi toliko stetu srpskom sportu kao sto to radi zvezdana. Niko sport toliko ne vuce na dno kao sto to radi zvezdana, niko ne krade toliko kao sto to radi zvezdana. Sada smo kod fudbala, ova kriminalna drzava zvezdani daje 10 puta vise para nego SVIM OSTALIM EKIPA ZAJEDNO u super ligi !!! Kakvo je to takmicenje, o cemu dalje mi tu govorimo ???
    Partizan je sinoc postigao regularan gol iz regularnog penala, Vujadin nije dobio crveni karton kod tog istog penala, zvezdana je postigla neregularan gol. Jednu krstenu akciju zvezdana nije imala, postigla je neregulan gol posle ofsajda i onu jednu sansu je imala posle greske Partizanovog igraca, akcije 0, igra 0 !! O kom Drincicu ti pricas, gde igra Drincic, kod onog sto je izjavio da ni Mancester Junajted ne bi dominirao protiv zvezdane sa ovakvim sudjenjem ? Moram da pohvalim da je lepo to sto i dalje sanjas Drincica i ako njega nema u Partizanu evo vec 3 ili 4 sezone, ostavio je ozbiljan utisak na tebe, to je i vise nego ocigledno ! zvezdana je prva na tabeli zbog lopovluka, kradje, sudja, neregularnosti i ostalih rabota koje se sprovode u drzavi jednog malog Perice, jednog huligana Perice koji je nekada pod tusem pevusio zvezdine pesme. Samo u poslednja 4 kola je raznim lopovlucima i sudijskim kradjama napravljena ova razlika od 9 poena !
    O kojoj evropi ti pricas, o onoj gde je Partizan kolo pre kraja prosao dalje ?
    (antiDebil, 14. decembar 2017 12:01)

    # Link komentara

  106. Odmah sam rekao da je ofsajd. Jedino ako je linijski bio siguran gde ce lopta. Izgleda da je bio. Mozda se i kladio...
     (RistaAlfista, 14. decembar 2017 11:43) # Link komentara
    Evo sad pored vrhunskih trenera imamo i vrhunske sudije među navijacima koji znaju kad pomoćni treba da podigne zastavicu za ofsajd ako postoji
    (mirko, 14. decembar 2017 12:00)

    # Link komentara

  107. Grobari, naucite konacno da ofsajd i ofsajd polozaj nisu isto. Ovde cak ne bi bio ofsajd cak i da je Pesic bio u ofsajd polozaju, a rekao bih da ni to nije slucaj s obzirom iz kog ugla kamera snima, da je jos par metara udesno izgledalo bi kao da je Pesic na gol liniji, a da je koji metar ulevo kao da je stoper blizi golu za par metara od Pesica. Nepotrebno stvaranje pandam polemike da bi se manje polemisalo o penalu.
    (Rol, 14. decembar 2017 11:59)

    # Link komentara

  108. Da je Ozegovic iskoristio onu sansu, bilo bi 2:0 i ne bi se raspravljalo o ovome..
    (Gravedigger, 14. decembar 2017 11:58)

    # Link komentara

  109. Petar, cekaj, Zvezda sa vecim posedom lopte( 53%) i 8 suteva u okvir partizana je igrala bunker? Pa sta je onda partizan igrao sa ukupno 2 suta u okvir od toga jedan penal? Sta je poenta ove neistine? Da nas ubedis da ste bili bolji? Da Pesic nije imao sanse? Da vas posle penala nismo sabil u 16?
    (Milos, 14. decembar 2017 11:55)

    # Link komentara

  110. Pa nije uticao na igru tako da nema nikakve veze dal je ofsajd ili nije
    (bora, 14. decembar 2017 09:00)

    Није утицао на игру? Шта ви људи све нећете да лупите, лопта упућена ка њему и то је аутоматски офсајд у оваквим ситуацијама. Игра се пушта даље само уколико екипа која се брани оствари предност, тј, узме лопту, што овде није случај
    (спортски уметник, 14. decembar 2017 11:55)

    # Link komentara

  111. Kad novinari izbacuju tekstove koji nemaju veze,situacija ne treba ni da se razmatra jer sudija pomocnik pusta igru jer lopta ide u tzv. Sumu igraca i ceka se efekat. Igrac nije odigrao loptom stoga nema ofsajd polozaja!
    (Neko84cg, 14. decembar 2017 11:49)

    # Link komentara

  112. Penal za Partizan cist, nije bilo za drugi zuti Vujadinu. Ofsajd kod Zvezdinog gola, mozda, ali zbog loseg ugla snimanja nisam siguran. U svakom slucaju za malo jeste ili za malo nije, tesko za videti a sudija mora da odluci u desetinki sekunde. Ako jeste, moze da ide u kategoriju sudijskih gresaka kojih ima pet sest na svakoj utakmici liga petice. Juce je mozda bilo nekoliko sudijskih propusta, ali ne vidim da je neko posebno ostecen. Derbi super u odnosu na to kakav je bio teren. Rezultat pravedan, jer su mogli da pobede ili izgube i jedni i drugi. Scene na tribinama ?? Ostaje nam da se molimo "svevisnjem" da protiv Viktorije i CSKA na kraju ne igraju Jang Bojs i Keln, a nas da pedaliraju po kratkom pistupku.
    (Grobar-España, 14. decembar 2017 11:47)

    # Link komentara

  113. Čist ofsajd! Dokle bre vise da nas kradete? Da je bilo obrnuto ne bi mogli da živimo danima od saopštenja iz Ljutice Bogdana..
    (40+, 14. decembar 2017 11:47)

    # Link komentara

  114. Ma ajte molim vas, neregularnost i mezimica.
    (Vlado, 14. decembar 2017 11:46)

    # Link komentara

  115. Dobro jutro komsije, kako smo pajkili...
    Velika si Zvezdo:-)
    (anica, 14. decembar 2017 08:59)

    Odlicno, hvala na pitanju. Kako si ti pajkila znajuci da nas 2 godine niste pobedili u derbiju i da ste opet propustili priliku? :)
    (ASDF, 14. decembar 2017 11:28)

    Fudbal se po tebi igra samo dve godine i igraju ga samo Zvezda i partizan medjusobno? Ne postoji tabela zavrsene polusezone,gde su igrali i sa ostalim klubovima? Evo ti medjusobni skor od postanka klubova pa analiziraj,sinko ili ti pratis samo dve zadnje godine od kad si krenuo u skolu...
    Zvezda-partizan 156 62 48 46 221 190
    Prijatno i lep dan
    (Podsetnik, 14. decembar 2017 11:43)

    # Link komentara

  116. Odmah sam rekao da je ofsajd. Jedino ako je linijski bio siguran gde ce lopta. Izgleda da je bio. Mozda se i kladio...
    (RistaAlfista, 14. decembar 2017 11:43)

    # Link komentara

  117. Odlicno, hvala na pitanju. Kako si ti pajkila znajuci da nas 2 godine niste pobedili u derbiju i da ste opet propustili priliku? :)
    (ASDF, 14. decembar 2017 11:28
    Nikad lepse, sanjala usatog.
    (anica, 14. decembar 2017 11:42)

    # Link komentara

  118. Zamolio bih grobare da dobro pogledaju snimak i da u odnosu na linije na terenu procene situaciju. Sudija je stajao u liniji kao i poslednji igrac partizanove odbrane u odnosu na Pesica. Sve je cisto!!!
    Grobari na svaku situaciju gledaju kako im odgovara, kao kada bismo mi analizirali jucerasnji penal. Na usporenom snimku se vidi da je bio start i da je Ozehovic pao preko Saviceve noge. U realnom vremenu je izgledalo da je Savic preterao sa intezitetom starta i u tom trenutku bi vecina sudija svirala penal. Penal i tacka. Tako i ovaj nazovi ofsajd.
    (molina, 14. decembar 2017 11:42)

    # Link komentara

  119. jel seća neko kada je czv dala regularan gol u derbiju?
    (ofsajd slepče!, 14. decembar 2017 11:01)

    Cini mi se osamdesetih. Tada je Spasic zatresao sopstvenu mrezu. Imaju i oni svoje trenutke. Nije sve tako crno...
    (ej bre, 14. decembar 2017 11:42)

    # Link komentara

  120. (nije bitno, 14. decembar 2017 10:45)
    I to bi da nam prikacite, a u stvari vi sve radite po sablonu, preko nekih vasih orginazatora i onda to ponavljate 1000 puta dok sebe ne ubjedite da je to istina. Npr: svaki Zvezdin penal-nije penal, a svaki vaš je regularan i nije vam svirano još minimum dva. Dalje, s kim god da igramo u ligi evrope ili evroligi i pobjedimo, taj je obavezno nikad gori u svojoj istoriji igra sa drugim timom, nikad lakša grupa...(da ste birali između Arsenala i Dinamo Kijeva i između Kelna i Skenderbega, Bože koga li bi izabrali). I stalno tražite dlaku u jajetu, ofsajd ako je i bio, bio je 5cm, a možda je bila i linija, vi odmah skačete kao da je bio 2m u ofsajdu, a kad najprljaviji igrač Everton drugima lomi noge, to nije ni za žuti, a kamoli crveni. Kod penala svi do jednog govorite da je bio, a za identičan start, čak i gori na meču Javor-Partizan kada je trebalo da bude penal za Javor svi do jednog kažete-nije bio. Ali, niko da kaže možda, NIKO. Ima toga još, ali ne vrijedi vama objašnjavati...
    (neznani junak, 14. decembar 2017 11:42)

    # Link komentara

  121. Mislim da su i iz jednog ali i drugog kluba skloni šibicarenju i sitničarenju. Ja navijam za Partizan i neka je i bilo ofsajda sada neka mi neko kaže da li je realno da se ovo uoči? Kada bi Partizan i Zvezda ovoliko detaljisali oko igre i ponašanja svojih fudbalera mislim da ne bi bilo potrebe za sudijama a ovako lako je svoju nesposobnost sakriti tuđom nenamernom greškom.
    (Shearer, 14. decembar 2017 11:41)

    # Link komentara

  122. Nisu mi samo jasni ovi koji kazu da nije uticao na igru? Stvarno? Pio je kafu tu i sesnaestercu prvi do Stojkovica, nije imao namjeru da udari tu loptu koju je igrac Partizana izbacio misleci da je ovaj ipak popio kafu i ukljucio se u igru... Ljudi ne bulaznite. Igrac ne mora da bude u dodiru sa loptom da bi uticao na igru, to i djeca znaju.
    Partizanov sam ali msm da je ovo jako nezgodno suditi tako da ne zamjerim sudijama. Dobar posao su napravili!
    (msm, 14. decembar 2017 11:40)

    # Link komentara

  123. Za sve ove pametne,ofsajd se ne signalizira u trenutku upucivanja centarsuta,nego ako je isti igrac dosao u posed lopte ili eventualno uticao svojim kretanjem direktno na postignut pogodak.
    (njami, 14. decembar 2017 11:40)

    # Link komentara

  124. dali inace UOPSTE pratis fudbal ili samo gledas derbi?

    Da jeset nedozvoljena pozicija i da gol bi trebao da bude ponisten ali isto tako DA greske sudija se desavaju i ja ne zameram kao navijac partizana.
    (Alcale, 14. decembar 2017 10:10)

    Da li se pise odvojeno
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 14. decembar 2017 10:39)



    Samo ti nemoj nekom o pravopisu. Potpis ti nije u skaldu sa srpskim pravopisom, a pride si pre neki dan bio toliko bezobrazan da si napao čoveka da je nepismen jer je napisao zarez kao separator. Nema ništa gore od tvoje sorte ljudi - neobrazovan i bezobrazan.
    (Globtroter, 14. decembar 2017 11:39)

    # Link komentara

  125. Kada smo vec kod drugog zutog, Mazic je oprostio crveni karton najpre Evertonu za klasicnu kosilicu da zaustavi kontru zvezde, a kasnije i Vulicevicu za istu stvar. A ovu temu oko ofsajda ste pokrenuli da dobijete publicitet.
    (Ivan, 14. decembar 2017 11:39)

    # Link komentara

  126. Pesic nije imao kontakt sa tom loptom,ni nakon centarsuta,ni kasnije, niti je uticao na igru,tako da nema ni O od ofsajda.
    (Objektivno, 14. decembar 2017 11:37)

    # Link komentara

  127. Ne dramite, ovo nikako ne moze biti ofsajd koliko god bih ja voleo da jeste i da nisu izjednacili. Rezultat realan, mi smo jos odigrali iznad ocekivanja, a imali smo realno i puno srece, citaj Pesic 2 puta.
    (Moca, 14. decembar 2017 11:35)

    # Link komentara

  128. Офсајд је једино сложено правило у фудбалу, по коментарима посетиоца сајта се то види.
    Укратко, играч је у офсајд-положају ако у моменту када му лопту упути или додирне саиграч:
    - ако се налази на противничкој половини терена
    - ако је ближи попречној (гол) линији од лопте
    - ако испред себе нема сва противничка играча
    - ако лопта није упућена из аута, корнера или бековске (да не користим стручне термине)

    То што је у офсајд-положају није довољно да се досуди офсајд. Да би офсајд био досуђен, играч који је у офсајд-положају мора да:
    - утиче на игру - игра или додирне лопту
    - утиче на противника
    - користи предност из положаја у коме се налази( када се лопта одбије од стубова врата, голмана, противничког играча при шуту на гол).

    Дакле, овде једино може да буде утицај на игру, а то је када положајем или покретима јасно утиче на противничког играча или голмана. С обзиром да се играч који је у офсајд-положају налази пет метара иза одбрамбеног играча, нема утицаја па самим тим ни офсајда. Да је лопта прелетела тог играч и да је дошла до овог иза био би офсајд.

    Не постоје пасивни офсајди, не суди се офсајд чим је центрирана већ се примењује техника "сачкеја и види".

    Да не буде забуне, јуче сам навијао за Мачву из Шапца.
    (Божа Бадовинац, 14. decembar 2017 11:33)

    # Link komentara

  129. Dobro jutro komsije, kako smo pajkili...
    Velika si Zvezdo:-)
    (anica, 14. decembar 2017 08:59)

    "Velika" zvezda koja ne zna za pobedu protiv Partizana već 5-6 derbija. Nema šta. Baš velika. Samo u vašim glavama.
    (Marko, 14. decembar 2017 11:31)

    # Link komentara

  130. Pa nije uticao na igru tako da nema nikakve veze dal je ofsajd ili nije
    (bora, 14. decembar 2017 09:00) Kako bre nije uticao na igru kad stoji na 7-8 metara od gola i čeka loptu koja mu je upućena!? Samim tim što je primorao igrača Partizana da interveniše ( i to ne najsrećnije) i te kako je imao uticaj. Da tu nije bilo nikog odbranbeni igrač ne bi morao da čisti loptu...
    (Del Piero#10, 14. decembar 2017 11:30)

    # Link komentara

  131. @Anastasija
    Ako je lopta upucena ka igracu koji je u ofsajdu, ofsajd se istog momenta svira jer postoji mogucnost da lopta do istog igraca dodje. Eto da malo budete upuceni. Ako se pak ne svira, gol je dosao posle jedne ofsajd pozicije koju sudija nije svirao i tako su i sudija i prethodni igrac u ofsajdu direktno uticali na gol koji je dao neko pozadi, jer da je ofsajd sviran odmah do ovakvog gola ne bi ni doslo. Pozdrav i imate knjige o sudjenju. Tu sve lepo pise.
    (kako da ne, 14. decembar 2017 11:29)

    # Link komentara

  132. Ko nikad nije igrao fudbal neka cuti.Nema veze o ofsajdu jer loptu nije no pipnuo , a da ne govorimo o uglu snimanja.
    (gen degen, 14. decembar 2017 11:28)

    # Link komentara

  133. Dobro jutro komsije, kako smo pajkili...
    Velika si Zvezdo:-)
    (anica, 14. decembar 2017 08:59)

    Odlicno, hvala na pitanju. Kako si ti pajkila znajuci da nas 2 godine niste pobedili u derbiju i da ste opet propustili priliku? :)
    (ASDF, 14. decembar 2017 11:28)

    # Link komentara

  134. Mi fino posle 5 derbija u nizu bez poraza.
    (PAOK, 14. decembar 2017 09:44)
    ovi kao da su pobedili 5 puta za redom pa se nešto ponose, šta treba da kažu Posle 18 godina bez pobede u nizu na Marakani
    (beli65, 14. decembar 2017 11:28)

    # Link komentara

  135. pa ja koliko vidim pesic nije ni pipno loptu
    (djura, 14. decembar 2017 11:28)

    # Link komentara

  136. jadni smo, čak ni kamere nemamo koje mogu da budu u liniji da sa sigurnošću može da se kaže da li je ofsajd ili nije ovako samo nagađamo
    (beli65, 14. decembar 2017 11:24)

    # Link komentara

  137. Dokle god postoje ovakva pitanja i komentari od našeg fudbala ništa. Ovakve „ofsajde“ ne sude u ni u jednoj Evropskoj ligi koja ima da se podiči kvalitetom. Šta reći, gledajte utakmice ako možete čak i Engleske „međuseljačke“ lige i ućite, igrač je u ofsajdu samo kada dodirne loptu.
    (Anastasija Marković, 14. decembar 2017 11:22)

    # Link komentara

  138. To je taj Mazic koji sudi za Partizan...
    (navijac, 14. decembar 2017 11:21)

    # Link komentara

  139. Da li je moguce da pisete takve gluposti ? 
    Jednostavno, ne mogu da poverujem, da gotovo svi komentari zvezdinih navijaca "zvuce" isto. Kao sablon. Imam osecaj da "neki vidjeni delija" pise svoje misljenje, koje bez pogovora bude prihvaceno od ostrane ostalih navijaca.
    (nije bitno, 14. decembar 2017 10:45)

    A vasi komentari su proizvod najpametnijih ljudi koji komentarisu ovde. Nesto totalno originalno i kreativno, uz sve to su razliciti totalno. Evo i ovaj tvoj se toliko razlikuje od ostalih komentara glodara. I uopste ne "zvuce" kao sablon...
    (mr.wolf, 14. decembar 2017 11:20)

    # Link komentara

  140. Meni se cini da su u liniji. Realno nismo zasluzili pobjedu, x ko kuca. Ozegovic je kriv sto nije dao gol sa 4 metra pa bi dobili.
    (ms, 14. decembar 2017 11:19)

    # Link komentara

  141. nije ucestvovao prilikom gola I nije smetao golmanu.
    (bugi-vugi, 14. decembar 2017 11:19)

    # Link komentara

  142. Josm jedna utakmica gde je Zvezda igrala klasican bunker ( Keln, Krasnodar) a posed lopte ispod 45 procenata.
    (Petar, 14. decembar 2017 11:17)

    # Link komentara

  143. I faul nad Mileticem i ofsajd
    (petar, 14. decembar 2017 11:17)

    # Link komentara

  144. Bravo za Mažaru!
    (+9, 14. decembar 2017 11:17)

    # Link komentara

  145. Ja i dalje cekam da vidim neki go partizana a da nije iz penala. Cekanje se nastavlja do proleca...tada je nova sansa...
    (penaldzija, 14. decembar 2017 11:16)

    # Link komentara

  146. Realno, oci kazu da ovo i te kako lici na ofsajd. Ne mogu razumeti na osnovu cega zvezdasi tvrde da nije ili da se radi o pasivnom ofsajdu sto nema nikakve veze. Jedina sumnja je polozaj kamere. Ovde treba 3D analize kako bi se tacno utvrdilo dali je Pesic stvarno u ofsajdu!
    (Denko, 14. decembar 2017 11:16)

    # Link komentara

  147. Pre dosuđenog penala bio sumnjiv faul nad Zvezdinim igračem.
    (mrki, 14. decembar 2017 11:12)

    # Link komentara

  148. Da li je moguce da neko moze ovde da napise da nije uticao na igru??? Pa krenuo je ka lopti i skocio za njom sto automatski znaci da se aktivirao...Obrazujte se malo ljudi ako vec pratite fudbal..
    (realista, 14. decembar 2017 11:10)

    # Link komentara

  149. Mozda je i bio, ali mm su odlucivali... Sve u svemu x je realan rezultat bio ovde. Da ga je lepo Ozegovic dao za 2:0, ne bi bilo uopste potrebe da se bilo sta analizira... Zvezda je bolja ove sezone
    (asdf, 14. decembar 2017 11:09)

    # Link komentara

  150. Jna nema tehnologiju ni za ofsajd, a hteo bi VAR... Cula zaba da se konji potkivaju, pa digla nogu...
    (Laza L, 14. decembar 2017 11:08)

    # Link komentara

  151. (antiDebil, 14. decembar 2017 10:31)
    Niti je ofsajd bio, niti je gol neregularan! Sto rece neko ovde, gol je klasicna fudbalska inteligencija. Znas sta bi ti najvise voleo? Da Zvezdana ne postoji. Tada bi bio najsrecniji! Sto niste dali gol sinoc pa da pobedite regularno? Sto niste imali jednu normalnu akciju? Da vam nije bilo penala nista. Borjan umalo ne skide i penal. Kako preskoci start Evertona nad Vujadinom? Vujadin nije dotakao loptu, vec je sa sve kopackom priznao da je napravio penal, znas kad bi vas igrac priznao da je skrivio penal!? NIKAD! Kako ne trazi za Drincica crveni onda, a rece da je Vujadin za crveni.
    Zvezda je posteno ove godine prva na tabeli, za klasu bolja od Partizana, derbi nije merodavan pokazatelj kvaliteta fudbala nikad jer je suvise tenzije, pored svih greski koje nam pripisujete da krademo, foliramo, da nam poklanjaju penale, golove ne vidite vas bajbuk i u kakvoj ste kolotecini.
    Ne brini komso, ako ti nije jasno posle svih meceva u Evropi i ligi bice ti posle CSKA!
    (anica, 14. decembar 2017 11:04)

    # Link komentara

  152. Stojkovic i Pesic idu na loptu a prvi stize golman PARTIZANA. Dakle nema govora o pasivnom ofsajdu. Gol Zvezde je neregularan.
    (Petar, 14. decembar 2017 11:02)

    # Link komentara

  153. Hoćemo još koji penal za partizan, kmeee, kmeee!
    (Dušan, 14. decembar 2017 11:02)

    # Link komentara

  154. @coldplayer Iz komentara se vidi da ne poznaješ igru, a ispod tvog komentara ima komentar od LOL, dobro ga pročitaj i probaj da preživiš. Bio je penal i bio je ofsajd.
    (Bane, 14. decembar 2017 11:02)

    # Link komentara

  155. jel seća neko kada je czv dala regularan gol u derbiju?
    (ofsajd slepče!, 14. decembar 2017 11:01)

    # Link komentara

  156. ne, u ovoj situaciji je sudija trebao da svira penal za partizan
    (samo objektivno, 14. decembar 2017 11:01)

    # Link komentara

  157. Nije ofsajd sta vam je. Covek nije nikoga ometao niti je uticao na igru... Igrac partizana koji je intervenisao je bio 2 metra od njega, nije sigurno intervenisao zbog Pesica.
    (Yhut, 14. decembar 2017 11:00)

    # Link komentara

  158. Aut sudija je u liniji i vidi Pešića. Kad Žule šutne centaršut ofsajd je aktiviran. Šta bi dalje bilo, ne zna se, jer se igra tu prekida. Blesavo je smatrati da igrač ispred golmana po sredini gola u gužvi opštoj, "ne utiče na igru". To mogu samo očajni zvezdaši.
    (Gledanje kroz prste, 14. decembar 2017 10:58)

    # Link komentara

  159. Nije uticao na igru???? Ljudi je l’ vi znate pravila? Lopta ide ka njemu. Ostojic skace da lopta ne bi dosla do njega... Sta nije jasno?
    (Alexis, 14. decembar 2017 10:55)

    # Link komentara

  160. (bora, 14. decembar 2017 09:00)
    Kako nije uticalo na igru?!Sviran bi bio ofsajd i lopta bi bila za partizan tako da ne bi bilo ni gola...Navijac sam Zvezde ali ne volim nepravdu, pogotovu ne ovu nazadnjacku vlast gde je sve kontra od pravde...
    (Volim Zvezdu ali ne i AVea..., 14. decembar 2017 10:55)

    # Link komentara

  161. Ovo nije ofsajd! Konačan rezultat nije realno merilo snaga, jer je Zvezda kvalitetniji tim, a da je imala više sreće, sinoć bi rutinski pobedila!
    (Bounce, 14. decembar 2017 10:55)

    # Link komentara

  162. nije se aktivirao u akciji, nije ometao golmana prilikom šuta u gol...pri tom, kamera nije u liniji sa zadnjom linijom odbrane Partizana...
    (profdrmr, 14. decembar 2017 10:54)

    # Link komentara

  163. Ljudi cemu rasprava ovde.Svako tumaci kako mu dune ocigledno. Pravilo se zna a time i da li je ofsajd.Pasivan ofsajd se ne svira i tacka.Obrazlaganje tipa da je Pesica cuvao igrac partizana i tako uticao na igru i ostale gluposti su za ogranicene ljude.Pisite sta zelite sudija je odradio dobar posao u svakom pogledu,mislim i na penal.Sto se tice sansi,zvezda daleko bolja.Sve ostalo je laganje sebe.Cao
    (coldplayer, 14. decembar 2017 10:52)

    # Link komentara

  164. Čuj ove, što pričaju pasivan ofsajd, nije stigao do lopte, nije uticao na igru... :D Da li ste vi nekad gledali fudbal?
    Ofsajd se svira kada je igrač u ofsajd poziciji u trenutku dodavanja. Da li ste videli nekad da sudija svira ofsajd kod neke duge lopte i pre nego što ona dođe do igrača? Ne čeka sudija da vidi ko će doći do lopte i sl. Nema veze što Pešić nije stigao do lopte, on se ubacuje, ide na loptu, lopta je upućena ka njemu, pokazuje nameru da učestvuje u akciji. To je čist ofsajd, to se uvek sudi.
    Pasivan bi bio da je negde van akcije, vraća se nazad iz ofsajd pozicije i pokazuje da nema nameru da učestvuje u akciji.
    (LOL, 14. decembar 2017 10:51)

    # Link komentara

  165. Lopta je centrirana prema Pesicu koji je krenuo na skok tako da jeste ofsajd. Da se ovaj izvlacio ili bio na drugom delu terena to bi bila druga stvar. Ali obzirom da je ofsajd bio mali i da se nije lako video ne mozemo previse kriviti sudiju.
    (Timer, 14. decembar 2017 10:49)

    # Link komentara

  166. @antidebil
    Skloni ovo anti jer svakako znamo sta si.
    (coldplayer, 14. decembar 2017 10:47)

    # Link komentara

  167. Svi zvezdaši se slažu DA PEŠIĆ NIJE UOPŠTE UTICAO NA IGRU i to je potpuno tačno samo ne ide baš da se kaže. Dečka treba utešiti nekako a ne sprdati se sa njim.
    (Treba imat smisla za svašta, 14. decembar 2017 10:47)

    # Link komentara

  168. jel ocekuje centarsut kao i ostali? ako je najblizi golmanu onda je ofsajd cist kao suza! nastavak akcije je donio izjednacenje!
    (veze vi nemate, 14. decembar 2017 10:47)

    # Link komentara

  169. @aleksandar
    Lako je tebi to sve reci sa takvom pameti.Sta tebi objasnjavati da li je ofsajd ili je pasivan kada veze nemas.Koje sanse,koji igraci,kojih 5komada.Da nije Savic uleteo onako vi gol ne bi dali ni za 5dana.Stoga mozete samo da mu se zahvalite.A sebe nastavi da lazes,a nas batali.
    (coldplayer, 14. decembar 2017 10:45)

    # Link komentara

  170. I jos jedan detalj :

    Strucnjaci, o kakvom pasivnom ofsajdu pricate ?!?

    Pa kome je upucena lopta ? Golmanu Stojkovicu ? Igracima Partizana, jer su oni najblizi lopti? I onda je Pesic u pasivnom ofsajdu ?!?
    Pri tom, i da je bio u pasivnom ofsajdu, a nije, NAPRAVIO JE PREKRSAJ !!!

    Da li je moguce da pisete takve gluposti ?
    Jednostavno, ne mogu da poverujem, da gotovo svi komentari zvezdinih navijaca "zvuce" isto. Kao sablon. Imam osecaj da "neki vidjeni delija" pise svoje misljenje, koje bez pogovora bude prihvaceno od ostrane ostalih navijaca.
    (nije bitno, 14. decembar 2017 10:45)

    # Link komentara

  171. dobar dan, bote.
    (neutralni felsh, 14. decembar 2017 10:31)
    Jel smes da se pogledas u ogledalo kada nekome napises BOTE ???
    Ah da navijac partizana, obraza nigde !!!
    (ovangarda, 14. decembar 2017 10:43)

    # Link komentara

  172. Jako tesko dosuditi i nema ljutnje niti lose namere.Ali ljudi komentari ovde....ofsajd NIJE PASIVAN,kad igrac u ofsajdu IDE direktno na loptu sa ocitom namerom da IGRA,i ovaj je bio u duelu glavom sa halfom ! KAKO nije uticao na igru kad je , moglo bi se reci, doprineo da half ne reaguje drugacije!? Ko je igrao fudbal zna razliku izmedju vazdusnog duela i izbacivanje ciste lopte glavom.
    (Ekica, 14. decembar 2017 10:42)

    # Link komentara

  173. Vidim da ovde sto čoveka polemiše da li je ofsajd ili nije i to na osnovu slike, a pitao bih vas šta bi ste rekli da ste morali da donesete odluku kao sudija, u sekundi! Sve i da jeste bio ofsajd, nema se šta zameriti pomoćnom sudiji, onako realno!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (AlexT, 14. decembar 2017 10:12)

    Interesantno je kako kada je odluka sudije u vašu korist onda ste u stanju da budete tolerantni i vidite kako je teško jednom sudiji da donese odluku u deliću sekunde a da se ista situacija desila na drugoj strani terena uveliko bi pisali o kradji Mažića u dogovoru sa fudbalskim savezom da ciljem da uništi Zvezdu.
    (Stanoje, 14. decembar 2017 10:41)

    # Link komentara

  174. Gledajući po crnoj liniji travnjaka na koji Pešić gazi i povlačenjem prema gore evidentno se vidi da je u ofsajdu, ali da li je uticalo na tok igre to je diskutabilno i ne bih se mešao u procene. Meni samo nije jasno što Savić nije dobio drugi žuti kod penala?? Pokosio je Ožegovića koji bi izbio pred golmana?? To je MINIMUM žuti karton!!!
    (kile, 14. decembar 2017 09:53)kakve ima veze da li je uticao ili nije,ovo je centarsut bunar,nije izgradjena akcija,ali sudijska greska je ne namerna(ovog puta).
    (aleksandar, 14. decembar 2017 10:40)

    # Link komentara

  175. dali inace UOPSTE pratis fudbal ili samo gledas derbi?

    Da jeset nedozvoljena pozicija i da gol bi trebao da bude ponisten ali isto tako DA greske sudija se desavaju i ja ne zameram kao navijac partizana.
    (Alcale, 14. decembar 2017 10:10)

    Da li se pise odvojeno
    (nista o nicemu, 14. decembar 2017 10:39)

    # Link komentara

  176. Kakve veze ima Pešić sa golom?
    Jel uopšte učestvovao u akciji,jel pipnuo loptu?
    Dosta više ,probajte bar nekad da budete malo objektivni.
    Sinoć mešate navijače Zvezde u međusobni sukob grobara,danas spinujete ponovo.
    (nosi fenjer,navija za fener, 14. decembar 2017 10:38)

    # Link komentara

  177. dobar dan, bote.
    (neutralni felsh, 14. decembar 2017 10:31)

    Dobar dan, botino.
    (nista o nicemu, 14. decembar 2017 10:38)

    # Link komentara

  178. Kako nije uticao ? Pa zbog njega je morao da interveniše glavom odbrambeni igrač.Sto se tice penala smešno je komentarisati, penal čist! I vas igrač priznaje da je penal samo navijači Zvezde ne. Drugi žuti za Savića !!
    (mika šumadinac, 14. decembar 2017 10:37)

    # Link komentara

  179. nego pričajmo o tome zašto zvezda opet igra bunker protiv oslabljenog partiza? isto kao i prošle godine kad je bio takođe 'silan' tim zvezde sa čuvenim grofom. isto je bilo ovoliko bodova viška i izgubilo se prvenstvo na kraju.
    (bunker, 14. decembar 2017 10:36)

    # Link komentara

  180. Ovo je bio ofsajd po pravilima od pre 15-20 godina. Odavno se ovo ne tretira kao ofsajd, za pomocnike je jos odavno uvedeno pravilo da ne signaliziraju ofsajd sve dok igrac ne dodje u kontakt sa loptom i ukljuci se u akciju. Ko iole prati fudbal i sudjenje mogao je da primeti da cak i u stranim ligama gde igrac koji je u debelom ofsajdu pri sutu saigraca npr. slucajno markira golmana, sudija priznaje pogodak.
    Sto se tice penala ispravna je odluka, Ozegovic jeste gurnuo loptu malo napred, Savic je zatim startovao i na njega i na loptu, ali je prvo pokupio Ozegovica, a zatim odneo loptu. Svakako nije bilo za drugi zuti, posto je i to pravilo promenjeno pre par godina, da se u slucaju penala izbegava i crveni karton igracu osim kad bas mora da se pokaze (npr da je Savic zaustavio Ozegovica koji je bio u stopostotnoj gol sansi onda bi dobio drugi zuti umesto direktnog crvenog, ali posto ovaj nije isao direktno ka golu start je bio za zuti, ali posto je bio u kaznenom dosudjuje se penal i igracu ne pokazuje drugi zuti karton). U svakom slucaju, Mazic je sasvim dobro presudio u obe situacije.
    (Batistuta, 14. decembar 2017 10:35)

    # Link komentara

  181. braco grobari,ofsajd je postojao,ali ne pecajte se,ne budimo na nivou uprave PFC,ili jos gore zvezdankine,po sansama, x je realan,kako je tekao tok utakmice,zasluzili smo 3 boda,igraci odavno nisu bili borbeniji,ali kad neko ne zna,onda ne zna,nismo igrali sa najboljih 11 i to je uzrok sto im nismo uvalili 5 kom.
    (aleksandar, 14. decembar 2017 10:35)

    # Link komentara

  182. Ne pricajte gluposti kakav ofsajd kada covek uposte nije igrao loptom, Savic nije mogao dobiti zuti jer je prekrsaj bio na ivici 16 m sto znaci da nije u izglednoj sa si za postizanje gola, Vulicevic je trebao dobiti 2 zuti ali je bolje da nije kukali bi kako vam je iskljucen igrac a i nije bilo potrebe da se kvari derbi crvenim kartonom na 10 min pred kraj utakmice!
    (Miki, 14. decembar 2017 10:32)

    # Link komentara

  183. Pa i da je bio nije uticao na igru niti je u bilo kom trenutku dodirnuo loptu
    (Tetka Novka 011, 14. decembar 2017 10:14)

    A uticaj se na igru se ostvaruje dodirivanjem lopte, heeheheehh....Bolje da si napisao da je bio mali ofsajd i da se to ne racuna, vise bi smisla imao od ovoga sto si natrabunjao.
    Dakle ofsajd i gol je neregularan. Kod penala je Mirka morala da dobije drugi zuti karton, tj crveni, jos jedna kradja !! Nakon penala Mazic je i prestao da svira za Partizan, faul igraca zvezde nije postojao, ofsajd nije svirao kao sto vidimo, crveni nije pokazao, nista, sa penalom je zavrsio sto se tice Partizana !
    Dakle ovde je zvezdana ukrala 1 bod, vraticemo se samo 2 nedelje unazad, za vise nema potrebe. Protiv Backe i Cukarickog su ukrali 4 boda direktno sudijskim odlukama, Partizanu su ukradena 2 boda protiv Vojvodine i juce. Umesto da stanje na tabeli bude izjednaceno imamo +9 za lopove, zato sto je neko tako u mogucnosti. O prijateljskoj utakmici protiv Borca gde je zvezda odmarala pola prve postave i gde su poklanjali ruze onom izrodu na klupi Borca a sa druge strane Partizan igrao u svinjcu na krv i noz, o tome ne vredi ni trositi reci.
    Partizan je pokraden u derbiju i jos je igrao bez dvojice najboljih igraca, dakle Partizan je ipak dosta bolji ove sezone ali eto sudijski lopovluci, poklanjanje dresova sudijama, prijateljske utakmice, politika malog Perice itd i imamo ovu razliku na tabeli !!!
    (antiDebil, 14. decembar 2017 10:31)

    # Link komentara

  184. Савић није добио други жути картон јер није ни направио прекршај. Мажић 
    се задовољио само пеналом јер би и други жути код непостојећег прекршаја и за њега било превише .
    (milorad, 14. decembar 2017 10:06)


    dobar dan, bote.
    (neutralni felsh, 14. decembar 2017 10:31)

    # Link komentara

  185. Suđenje je bilo odlično sa obzirom kakvi su uslovi za igru bili i pritiska sa obe strane,nekih većih grešaka nije bilo moguće još kakav karton vise ali iskusni mažić nije hteo još više da pokvari tako slabu utakmicu golovi regularni, zvezda za nijansu bolja mada ne utakmica mogla da se okrene i na jednu i na drugu stranu, navijanje ne bih komentarisao kao da smo još u 90-im, pozdrav za sve ljubitelje fudbala
    (Mare grobar, 14. decembar 2017 10:29)

    # Link komentara

  186. Krajnje nejasno. Ako jeste, u pitanju su santimetri i delići sekunde.
    (Pera, 14. decembar 2017 10:29)

    # Link komentara

  187. (021, 14. decembar 2017 10:14)

    Po tvojoj logici, pomocnik je trebalo da podigne zastavu pa da mazic presudi?! Kazi mi jel si video takvu situaciju nekad negde?
    Pesica jeste cuvao jedan igrac ali nijedan od njih dvojice nije bio ni blizu lopte, nisu smetali igracu koji je dosao u kontakt sa loptom.
    Sve regularno..
    (klaas-jan huntelaar, 14. decembar 2017 10:27)

    # Link komentara

  188. 021, 14. decembar 2017 10:14)
    Pametni,signalizira tek ako se isti igrac ukljuci direktno u akciju ,a tebi bi bilo bolje da se latis sisarki nego sto maltretiras fudbal!
    (njami, 14. decembar 2017 10:25)

    # Link komentara

  189. Sudija je ceku utakmicu pomagao partizan trebao je dva crvena da im da i jos im je nepostojeci penal svirao.
    (Milan, 14. decembar 2017 10:23)

    # Link komentara

  190. sve je regularno 100%,nije uticao na akciju ali da je situacija bila obrnuta,tj da je partizan postigao ovakav pogodak vec bi danas citali ko zna koje saopstenje ...
    (goran..., 14. decembar 2017 10:22)

    # Link komentara

  191. A, da li je Vulicevic trebao da dobije drugi zuti zbog starta nad Krsticicem sredinom drugog poluvremena?
    (mali, 14. decembar 2017 10:21)

    # Link komentara

  192. "Da li je Pesic bio u ofsajdu procenite sami,ako je to moguce na ovom usporenom snimku" :)
    Sta onda sudija da kaze koji ne da ne moze da pogleda ni obican snimak pre donosenja odluke,a kamoli usporeni snimak,pa jos 3,4,5,6 puta. Bonus sto kamera nije u liniji.
    (Slobodni Klikeri, 14. decembar 2017 10:19)

    # Link komentara

  193. Ako je trebao savic da ga dobije onda je tebalo i vulicevic drugi zuti kod starta srnica
    (rocesti..., 14. decembar 2017 10:16)

    # Link komentara

  194. Pa nije uticao na igru tako da nema nikakve veze dal je ofsajd ili nije.
    (bora, 14. decembar 2017 09:00)

    Pod jedan, kako nije uticao ako jedan odbrambeni igrac mora da cuva njega???

    Pod dva, definicija ofsajda kaze da je ofsajd ukoliko je igrač kojem je bar deo tela (glava, stopalo...) bliži gol-liniji suparničkog gola od lopte i od nekog suparničkog igrača u momentu upucivanja lopte, a na slici se jasno vidi da to ovde jeste slucaj. Znaci da ima veze da li je ofsajd ili nije.
    Pomocni sudija MORA da signalizira takvu situaciju,a na glavnom sudiji je da proceni i da na osnovu toga donese odluku.
    Ovde i jeste sporno sto pomocni nije signalizirao, a sta bi Mazic odlucio to je na njemu.
    Da si ikada sutnuo sisarku u parku ne bi pisao gluposti.

    I na kraju, ne pise se dal, pise se da li.
    (021, 14. decembar 2017 10:14)

    # Link komentara

  195. Pa i da je bio nije uticao na igru niti je u bilo kom trenutku dodirnuo loptu
    (Tetka Novka 011, 14. decembar 2017 10:14)

    # Link komentara

  196. Vidim da ovde sto čoveka polemiše da li je ofsajd ili nije i to na osnovu slike, a pitao bih vas šta bi ste rekli da ste morali da donesete odluku kao sudija, u sekundi! Sve i da jeste bio ofsajd, nema se šta zameriti pomoćnom sudiji, onako realno!
    (AlexT, 14. decembar 2017 10:12)

    # Link komentara

  197. Mi fino posle 5 derbija u nizu bez poraza.
    (PAOK, 14. decembar 2017 09:44)

    I mi isto, plus 9 u fudbalu, medju top 4 u ABA i Evroliga u kosarci...
    (sryugos, 14. decembar 2017 10:12)

    # Link komentara

  198. Kakve veze ima Pesic sa golom, ne moze se svirati ofsajd kad covjek nije imao nikakav uticaj na igru i kasnije na gol, inace odlicno sudjenje na derbiju posle duze vremena.
    (rs, 14. decembar 2017 10:11)

    # Link komentara

  199. Pešić ni jednog trenutka ne utiče na igru. Igrač koji igra glavom ga i ne vidi. Kasnije, Pešić nema kontakt s loptom tako da i da je bio zadnji igrač, po pravilima to nije ofsajd. I sreća je za Zvezdu da on nije učestvovao u akciji, pošto sinoć nije bio u stanju ni u prazan gol da šutne loptu.
    (Dragan Jankovic, 14. decembar 2017 10:10)

    # Link komentara

  200. Pa nije uticao na igru tako da nema nikakve veze dal je ofsajd ili nije
    (bora, 14. decembar 2017 09:00)

    dali inace UOPSTE pratis fudbal ili samo gledas derbi?

    Da jeset nedozvoljena pozicija i da gol bi trebao da bude ponisten ali isto tako DA greske sudija se desavaju i ja ne zameram kao navijac partizana.
    (Alcale, 14. decembar 2017 10:10)

    # Link komentara

  201. Grobar sam, bio je ofsajd ali pasivni... to ne moze ljudsko oko da primeti i ne treba traziti dlaku u jaketu sada i glumiti ludilo. Penal je bio, da li je zuti karton Savicu to ne znam, ima sigurno razlog sto mu Mazic nije dao. Dajte vise jedan derbi da prodje da se ne svadjamo ko je koga ostetio, ljudima je vise muka od svega... najrealniji rezultat je bio 1:1, a mogla je zvezda da je dala gol u 30. Min da okrene u svoju korist a mogao je i Partizan da dotuce zvezdu sa 2:0 da je Ozeg dao gol. Posten rezultat koliko god da mi je krivo sto nije ostalo 1:0
    (v_K_esspreso, 14. decembar 2017 10:09)

    # Link komentara

  202. Posto neki kazu nije uticao na igru nije dirao loptu itd...postavlja se pitanje zasto je u proslom kolu oduzet korner partizanu kada je miletic bezao od lopte da ode u kornu...isto je svirao mazic....
    (Muamua, 14. decembar 2017 10:09)

    # Link komentara

  203. Савић није добио други жути картон јер није ни направио прекршај. Мажић
    се задовољио само пеналом јер би и други жути код непостојећег прекршаја и за њега било превише .
    (milorad, 14. decembar 2017 10:06)

    # Link komentara

  204. Pod hitno ponistiti gol Zvezdi,dodeliti 3 boda domacinu,ma sta 3 dodeliti 12 bodova. Zvezdi oduzeti jos 15 bodova.Mislim,stvarno...
    (brus, 14. decembar 2017 10:04)

    # Link komentara

  205. Znao sam da cete odmah da se pitate jel ofsajd ili nije.A da se desilo u Zvezdinom sesnaestercu nista ne bi bilo napisano.
    (Milan, 14. decembar 2017 10:00)

    # Link komentara

  206. Najspornija situacija je bila sto Savic nije dobio drugi zuti nakon prekrsaja za penal
    (Pop, 14. decembar 2017 10:00)

    # Link komentara

  207. Ofsajd je bio,krenuo je na loptu ali to nije bitno,pitanje je zasto Mazic NE sme da svira penal nego skids odgovornost Sa sebe I ceka pomocnika,neverovatno,ovo nema nigde
    (sale, 14. decembar 2017 09:59)

    # Link komentara

  208. Cist penal i cist drugi zuti Savicu ....
    (Fss, 14. decembar 2017 09:57)

    # Link komentara

  209. Cist penal j cist drugi zuti Savicu ....
    (Fss, 14. decembar 2017 09:56)

    # Link komentara

  210. Gledajući po crnoj liniji travnjaka na koji Pešić gazi i povlačenjem prema gore evidentno se vidi da je u ofsajdu, ali da li je uticalo na tok igre to je diskutabilno i ne bih se mešao u procene. Meni samo nije jasno što Savić nije dobio drugi žuti kod penala?? Pokosio je Ožegovića koji bi izbio pred golmana?? To je MINIMUM žuti karton!!!
    (kile, 14. decembar 2017 09:53)

    # Link komentara

  211. Ovo nije ofsajd. Igrac koji je u sumnjivoj situaciji nije uticao na igru.
    (Joe, 14. decembar 2017 09:21)
    Igrač u sumnjivoj situaciji je imao svog čuvara i išao je na loptu. Miletić je pratio Pešića i ostavio prostor tamo gde se nalazio upravo strelac gola.Čak je, kad pogledaš duel Miletić-Pešić, Pešić napravio i faul nad Miletićem, ali dobro, to nije uticalo na igru.
    (donesi 'leb, 14. decembar 2017 09:52)

    # Link komentara

  212. Zvezda je opet igrala "bunker"
    (Petar, 14. decembar 2017 09:50)

    # Link komentara

  213. Igrač CZ nije učestvovao u akciji, samo je skočio da da gol glavom (i usput u skoku napravio faul), tako da je ovo pasivni ofsajd.
    (Filip Višnjić, 14. decembar 2017 09:50)

    # Link komentara

  214. A jasno se vidi da je Ozegovic sklonio loptu a ovaj ga pokosio.
    (neko, 14. decembar 2017 09:20)

    Jeste,Ožegović je ispucao onako loptu kad je video da Vujadin nailazi...
    (hmm, 14. decembar 2017 09:49)

    # Link komentara

  215. (nije bitno, 14. decembar 2017 09:21)

    Nisam siguran da bi VAR išao vama u korist na ovoj utakmici...
    (hmm, 14. decembar 2017 09:48)

    # Link komentara

  216. Ne postoji vise pravilo da faul u 16 metara mora biti obavezno ispracen kartonom. Tako da iskulirajte. A i pitanje je ko je prvi stigao do lopte. A ovo ne moze biti pasivni ofsajd jer tek to pravilo odavno ne postoji. Lupetate ovde po portalu bezveze. Uostalom iz ovog ugla kamere se ne moze jasno zakljuciti. Toliko vi grobari kukate da ste osteceni da je to strasno.
    (Cirkus, 14. decembar 2017 09:48)

    # Link komentara

  217. pogledaš reakcije fudbalera partizana i sve ti bude jasno. Niko ne diže ruku, ne signalizira ofsajd, niko se ne buni.Ljudi su svesni da je pitanje da li je ofsajd, a čak i da je bio da Pešić nije bio ni blizu lopte ( najbliži je bio ovoj lopti u trenutku skoka , a to je sigurno 1,5m od lopte), njegov faul pri skoku ne postoji, i zato se niko nije ni bunio! problem je loša intervencija odbrane i to je to. Mislim da je 1:1 realan rezultat iako je Zvezda imala za čim da žali posle ovog derbija, a opet moglo je i da se završi 1:0. Penal je čist kao suza, mada smatram da je Savić napravio čistu glupost prilikom starta jer nije gol bio ugrožen.
    (mikson82, 14. decembar 2017 09:46)

    # Link komentara

  218. Dobro jutro komsije, kako smo pajkili...
    Velika si Zvezdo:-)
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (anica, 14. decembar 2017 08:59)

    Mi fino posle 5 derbija u nizu bez poraza.
    (PAOK, 14. decembar 2017 09:44)

    # Link komentara

  219. Kakav bre ofsajd, Pešić niti je dirao loptu niti je na bilo koji način uticao na igru, čak lopta nije bila u njegovoj blizini niti je zaklanjao pogled golmanu.Svi to dobro ide ali nekom je u interesu da rovari i to je to.Var tehnologija podrazumeva osam kamera koje snimaju meč i još dosta ljudi i tehnike a to je i brdo para.Ta tehnologija bi jasno pokzala da je Zvezdin gol pre nekoliko derbija bio posle auta ali bi i pokazala da je Djurdjević dao gol rukom, da faul u 97 min.u Čačku nije postojao i tako dalje...Zato oladite malo i informišite se prvo pre nego što pišete.
    (cika Duki, 14. decembar 2017 09:43)

    # Link komentara

  220. Ne samo ofsajd koji je evidentno postojao već i drugi žuti za tatinog kod penala.Tako da....
    (nik sloter, 14. decembar 2017 09:40)

    # Link komentara

  221. Ovo jeste ofsajd pozicija, i siguran sam da bi bilo signalizirano da je Pesic stigao do lopte ili nekako uticao na akciju, ali vidi se da nema nikakvog uticaja na akciju, a nakon toga je sve cisto. Odlicna odluka sudija.
    (John Terry, 14. decembar 2017 09:39)

    # Link komentara

  222. Znate li vi uopste pravila? Ovo ODAAAVNO NIJE OFSAJD! Apsolutno nema nikakav uticaj na igru - niti je igrao loptom, niti je markirao golmana, nista. To sto je igrac Partizana reagovao i izbacio - on nije znao ko je sve iza njega i da li je u ofsajdu. Zato takav ofsajd odavno ne postoji, ne sudi se. Mogao je Pesic pitom i gol da da - opet to ne bi bio ofsajd, jer se to smatra sada novom akcijom.
    (veliki strumf, 14. decembar 2017 09:39)

    # Link komentara

  223. nije bitno, 14. decembar 2017 09:21)



    decko da li si cuo za pasivan ofsajd?
    (nemanja, 14. decembar 2017 09:38)

    # Link komentara

  224. Ljubim te i pokrivam krilima prlavog goluba, sanjivog te ostavljam u hodnicima secanja...sa druge strane jastuka.
    (anica, 14. decembar 2017 09:37)

    # Link komentara

  225. Očigledno je da je Boaće dao gol rukom. Iz aviona se vidi.
    (Mare, 14. decembar 2017 09:34)

    # Link komentara

  226. Nije
    (Dušan, 14. decembar 2017 09:33)

    # Link komentara

  227. Kao navijac Partizana kazem da je totalno nebitno.
    @ja pa ja

    Kao navijac zvezde kazem da je totalno bitno jer je Partizan ostao bez dva boda.
    (Budimo ljudi, 14. decembar 2017 09:33)

    # Link komentara

  228. Pešić je u trenutku centaršuta bio najbliži protivničkom golmanu, znači ofsajd.
    Savić je prvi stigao do lopte prilikom klizećeg starta, znači nije bio penal.
    (vidim sve, 14. decembar 2017 09:30)

    # Link komentara

  229. kasnite.
    (vjesnik, 14. decembar 2017 09:30)

    # Link komentara

  230. @nije bitno...Partizan bi tako ispao u trecu ligu.
    (Nemoj ti meni 2 zeca 3 zeca znam ja koliko ima zeceva, 14. decembar 2017 09:28)

    # Link komentara

  231. ko zna šta su linije na terenu i šta je paralelno taj može da zaključi da je ofsajd, ali najvažnije je da će valjda sada mali terzić biti manje nezadovoljan jer je sviran penal posle 100 godina, koji je hvala bogu čist ai savić nije dobio drugi žuti...sve u svemu, crvenobeli su oštećeni stoposto...jer su uvek oštećeni...ali to je mentalni sklop i trajni osećaj manje vrednosti koji ne može da se izleči...
    (klose, 14. decembar 2017 09:26)

    # Link komentara

  232. Sta sada vi mudrujete? Smarate grobari vise sa vasim analizama Zvezdinih golova. Da vam damo gol sa pola terena, i tu bi vi nasli neku zackoljicu, koja nije po pravilima. Dobili ste zeljno ocekivani penal juce, pa sta sad jos hocete? Mada, posle vaseg jucerasnjeg casa navijanja i lepog ponasanja, vise me nista ne cudi od vas, sami sebi ne valjate, pa sta onda da se ocekuje od vas? Tacno se vidi da ste nastali u susjednoj drzavi, i oni su vecito nezadovoljni, i imaju primedbu na sve. Dobili ste gol i ne smarajte. Ako cemo tako, ni ono nije bio penal, pa vi analizirajte ko je pre do lopte dosao.
    (ls, 14. decembar 2017 09:25)

    # Link komentara

  233. Оба клуба под хитно на добош. Ово више нема смисла.
    (Realno, 14. decembar 2017 09:25)

    # Link komentara

  234. Bio sam ubeđen da jeste, ali onda sam shvatio loš ugao kamere, pa sam uporedio sa linijama na terenu, a po njima nije bio u ofsajdu.
    (Ostin A, 14. decembar 2017 09:25)

    # Link komentara

  235. Pesic nije ni pipnuo loptu, kakav ofsajd?
    (Ljubisa livac, 14. decembar 2017 09:24)

    # Link komentara

  236. Ofsajd kao vrata. Ostaje samo da analizirate penal. Zato trba tražiti specijalno dopuštenje Njegove visosti Mažića mada je i Vujadin Savić potvrdio NJegovu neprikosnovenost.
    (uuQ4, 14. decembar 2017 09:23)

    # Link komentara

  237. a neeeeeee, mene sada zanima kako ce fss kazniti domacina utakmice...o tome treba da se prica!!!
    (NE VERUJ IM SINEEEEE, 14. decembar 2017 09:22)

    # Link komentara

  238. Pitanje za sve neutralne navijace, tj., ljubitelje fudbala :

    Da li vam je sada jasno, zbog cega nece uvodjenje VAR-tehn. ?!?

    Ne bi bilo vise prica o delicima sekunde za reakciju sudija. Lepo pogleda snimak, koji vide svi "kraj malih ekrana", pa konstatuje da je bio prekrsaj za penal, dosudi penal i onda Savicu pokaze II zuti....pa onda vrati snimak i konstatuje da je Pesic u ofsajd poziciji i utice na igru, a onda vidi i dosudi faul za Partizan, zbog prekrsaja Pesica nad Mileticem...

    I onda zvezda izgubi...i nema vise penala pre nego sto je izveden korner (Rad), nema crvenih kartona zbog pitanja-zasto ?, nema nepostojecih ofsajda, nema golova iz ociglednih ofsajd pozicija...i tako do mogu da nabrajam do sutra.

    Partizanu 5 bodova manje, a zvezdi preko 10, samo u ovom prvenstvu...

    VAR bi sve to ponistio ubuduce, ali to nije u interesu srpskog fudbala !???!
    (nije bitno, 14. decembar 2017 09:21)

    # Link komentara

  239. Šta vam sad smeta sto niko nema primedbe,pa čačkate?!
    (sale, 14. decembar 2017 09:21)

    # Link komentara

  240. Ovo nije ofsajd. Igrac koji je u sumnjivoj situaciji nije uticao na igru.
    (Joe, 14. decembar 2017 09:21)

    # Link komentara

  241. Ma da.Bio je faul u 17 minutu igre od strane Kange.Onda je Boacje dao gol u 84 minutu
    (Zvezdas, 14. decembar 2017 09:20)

    # Link komentara

  242. A čuj nije uticao na igru. A čovek skače na loptu. Pa on još pravi faul što direktno utiče na igru i Ostojica onemogucava da bolje reaguje. Ali sns botovi nikad istinu ne kažu. Čak kažu da je Savic prvi bio do lopte kod penala. A jasno se vidi da je Ozegovic sklonio loptu a ovaj ga pokosio.
    (neko, 14. decembar 2017 09:20)

    # Link komentara

  243. Topla zima
    (Elien, 14. decembar 2017 09:19)

    # Link komentara

  244. Kao navijač Partizana,kažem da je totalno nebitno.Ako je i bio ofsajd , radi se o milimetrima.Sudija nije geometar, pa da vidi svaki milimetar.Dosta sa komentarisanjem suđenja.Bolje komentarisati ponašanje "nazovi navijača", izjave "nazovi rukovodilaca klubova"....
    Privatizacija za BLIZANCE.
    Dosta je zaludjivanja.
    (ja pa ja, 14. decembar 2017 09:19)

    # Link komentara

  245. NIJE UTICAO NA IGRU!
    (armata, 14. decembar 2017 09:19)

    # Link komentara

  246. "Ako je Mazic svirao gol , gol je regularan " Savic Vujadin
    (laponci, 14. decembar 2017 09:17)

    # Link komentara

  247. Jeste. Kragna i pertla su u ofsajdu. Ma, dajte ljudi, ovo sudija na terenu nema shanse da vidi. Ovde na usporenom morash pazljivo gledati, pa nisi siguran, a kako cesh na terenu gde se sve odigrava u delicu sekunde i imas igrache ispred tebe. razumem da je igrac celim telo ispred, ali ovo samo kamera moze da vidi i to posle dosta ponavljanja.
    (zoran, 14. decembar 2017 09:16)

    # Link komentara

  248. Pesic je u ofsajd polozaju kojim nije 
    uticao ni na igru ni na protivnika...Da je intervenisao glavom igrac koji je bio pored Pesica mogli bi da govorimo o ofsajdu, ovako je Ostojic igrao loptom koji se nalazio ispred Pesica koji svojim prisustvon ni na koji nacin nije ometao Ostojica...U sustini Ostojic ga nije ni video jer je ovaj bio iza njega.
    (lacke, 14. decembar 2017 09:00)

    Pravi i ispravan komentar, ovo je ispravno objasnjenje i tumacenje fudb.pravila, prestanite vise sa spinovanjem,i bavite se ozbiljnijim stvarima,u ovoj zemlji ima o cemu da se pise.
    (fudbal, 14. decembar 2017 09:13)

    # Link komentara

  249. Volim sto se ovako objektivni, prvo navijaci Zvezde napravili problem, pa sad ovo. Pesic decko nikakv uticaj na igru nije imao.
    (nn, 14. decembar 2017 09:13)

    # Link komentara

  250. Dobro jutro komsije, kako smo pajkili... 
    Velika si Zvezdo:-)
    (anica, 14. decembar 2017 08:59)

    Mi odlicno bote. Nego kako ste vi pajkili nakon gostovanju Evropskom Partizanu?!
    Jel jos slavite prolaz grupe nakon 25 godina?! hahahahahahahaha
    Velika si zvezdoooo, skoro ko Partizan!!!, BUAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
    (Mihajlo, 14. decembar 2017 09:10)

    # Link komentara

  251. Veliki sam navijac Partizana, ali ovde se nazalost ne sudi ofsajd, jer lopta nije dosla do zvezdinog igraca. Da je Partizanov igrac pustio loptu, onda bi pomocnik podigao zastavicu. Sto se tice gresaka kod kartona, zasluzili su ih, a Mazic nije pokazao, Suma, Radin i Vulicevic 2. zuti pred sam kraj utakmice, a kod zvezde Savic 2. zuti kod penala i jos jedan igrac zvezde kada je povukao Sumu s ledja na sredini terena u 1. poluvremenu. Neresen rezultat realan.
    (Peppino, 14. decembar 2017 09:09)

    # Link komentara

  252. Pasivan ofsajd.
    (grobar, 14. decembar 2017 09:09)

    # Link komentara

  253. Šta ovim želite da kažete?!
    (Otkud tetka zna Jovića?!, 14. decembar 2017 09:09)

    # Link komentara

  254. S obzirom da je uticao na igru u tom trenutku koliko i Borjan, toliko je i bio u ofsajdu.
    (eotfw, 14. decembar 2017 09:07)

    # Link komentara

  255. Pa dobro, nije sudija video. Minimalan ofsajd...
    (Batko, 14. decembar 2017 09:06)

    # Link komentara

  256. A da li je bio penal?
    (Delija, 14. decembar 2017 09:06)

    # Link komentara

  257. Jel ste vi svjesni sta znaci ugao kamere i koliko to moze da zavara !? Kamera u ovom slucaju snima sa sredine prema lijevo ( sesnaestercu Partizana ) i logicno je da ovdje cak i na prvi pogled izgleda da je Pesic u ofsajdu, ali sad zamislite da skrenete kadar kamere potpuno u lijevo ili ti u ravni sa zadnjom linijom Pesicem i igracima Partizana, ne bi vjerovali koliko bi to drugacije izgledalo, zbog toga se i koriste `ofsajd kamere` pobogu, koje su u liniji... Ne kazem da Pesic 100 posto nije bio u ofsajdu, mozda i jeste, ali na ovakvim snimcima nema teoretske sanse da mozete da sigurnoscu da zakljucite jel bio ili ne ....
    (Danilovgrad, 14. decembar 2017 09:06)

    # Link komentara

  258. Nema ovde nista sporno, ofsajd je evidentan...jos ako uzmemo da Savic nije dobio drugi zuti...i posle se zale na izbor sudija.
    (čovek iz senke, 14. decembar 2017 09:04)

    # Link komentara

  259. Mislim da je to najbitnija stvar posle svih dešavanja od juče!!!
    (Siva Sova, 14. decembar 2017 09:03)

    # Link komentara

  260. Ne.
    Los je ugao iz kog se snima.
    nije pod 90°
    Cista linija !
    (hours of love, 14. decembar 2017 09:03)

    # Link komentara

  261. Verujem da su sudije radile najbolje što umeju i da nije bilo nikakvih namera što se tiče rezultata.

    Ne bi trebalo da se bavimo suđenjem, meni je derbi ostao u senci onih groznih slika sa južne tribine.
    (R, 14. decembar 2017 09:03)

    # Link komentara

  262. Samo pogledajte liniju za gol aut i njen ugao. Nema govora o nedozvoljenoj poziciji jer se ne povlači vertikalna linija od gore do dole na fotografiji već se gledaju linije na terenu kada se utvrđuje ofsajd pozicija...
    (Realno, 14. decembar 2017 09:03)

    # Link komentara

  263. Ja kao zvezdas sam to odmah u direktnom snimku primetio i bio sam ubedjen da ce da svira ali srecom nije ali ono sto sam jos primetio na ovom snimku da Pesic pored sto je bio u ofsajdu i napravio prekrsaj nad Mileticem u skoku,ali opet sudija nije svirao i doktor Boaci 1:1 na semaforu!?
    (Dacha, 14. decembar 2017 09:02)

    # Link komentara

  264. Uticao je na igru, cist ofsajd
    (SI22, 14. decembar 2017 09:01)

    # Link komentara

  265. NIJE DIRAO LOPTU , NIJE OFSAJD
    (cist gol, 14. decembar 2017 09:00)

    # Link komentara

  266. Jasno pravilo kada sudija nije siguran pusta igru, a ova je bas takva situacija.
    (Pravedno, 14. decembar 2017 09:00)

    # Link komentara

  267. Pa nije uticao na igru tako da nema nikakve veze dal je ofsajd ili nije
    (bora, 14. decembar 2017 09:00)

    # Link komentara

  268. A da vi procitate malo pravila igre i termin pasivan ofsajd?
    (kaboom, 14. decembar 2017 09:00)

    # Link komentara

  269. Pesic je u ofsajd polozaju kojim nije
    uticao ni na igru ni na protivnika...Da je intervenisao glavom igrac koji je bio pored Pesica mogli bi da govorimo o ofsajdu, ovako je Ostojic igrao loptom koji se nalazio ispred Pesica koji svojim prisustvon ni na koji nacin nije ometao Ostojica...U sustini Ostojic ga nije ni video jer je ovaj bio iza njega.
    (lacke, 14. decembar 2017 09:00)

    # Link komentara

  270. Dobro jutro komsije, kako smo pajkili...
    Velika si Zvezdo:-)
    (anica, 14. decembar 2017 08:59)

    # Link komentara

  271. Pa to se odmah videlo. Cist ko suza plus faul Pesica nad Mileticem koga baca na OStojica i obojicu ih onesposobljava.
    (Vo iz Forda, 14. decembar 2017 08:57)

    # Link komentara