1. Оно најбитније: квалитет кошарке у Европи константно опада. Све више делује и та Евролига на лигу пензионера. Њеним челницима је најбитнији новац, што је у реду (и челницима НБА је најбитнији новац), али Бартомеу и компанија заборављају да из разних разлога евролигаши немају ту базу играча као што је НЦАА да регрутују стално нове и нове звезде. Имају Балкан, али Балканци без својих клубова, стављени у запећак, производе мање играча него раније. На силу гура УЛЕБ нешто што неће још дуго функционисату. Неће имати са чим да функционише, јер ће се осушити кошарка на најважнијем континенту ван Америке, наставе ли овако. А ФИБА? Она опет хоће да се шири и изван Европе, то јој је одавно концепт, али се мало прерачунала. Добила је Филипине, Кину, Аустралију, они су срећни због тога, али не могу Филипинци од метар и жилет ништа европским грмаљима. Делују челници те организације као да никада нису заиграли кошарку, што је срамота, с обзиром на то какве легенде постоје у свету.
    (Иван, 21. novembar 2017 10:27)

    # Link komentara

  2. Tako je to kad amaterska organizacija hoće da upravlja profesionalnim sportom.

    Za sve one što pominju privatne lige:
    U normalnom svetu sve što iole vredi je privatno. I klubovi i organizacije: od fudbala (PSG, Chaelse, City, United, Arsenal, Bayern, Dortmund, Milan ... LŠ, LE), košarke (NBA, EL, EK,OLY, PAO, Makabi, Fener, Efes, Armani...), Formula1, boksa (WBA, WBC...) hokej, američki fudbal... Jednostavno sve što je gledano i medijski atraktivno je privatno. FIBA treba da se bavi samo amaterskom košarkom, jer ne mogu izbrana lica, delegati da odlučuju o TUĐEM KAPITALU.
    To samo yugokomunisti ne mogu da shvate.
    (SrbEUin, 20. novembar 2017 17:56)

    # Link komentara

  3. @Nikom ništa
    "Komentar celnika EL ne pije vodu...", ovo ne znači ništa, kaže se "ne drži vodu", kao šuplje bure, tako je i kad je izjava "šuplja", ne drži vodu (istinu). Objavite ovo, dojadili su ovim prekrajanjem narodnih poslovica.
    (Sofija, 20. novembar 2017 13:46)

    Citirao sam autora teksta, pozdrav.
     (nista o nicemu, 20. novembar 2017 17:30)

    # Link komentara

  4. @Nikom ništa
    "Komentar celnika EL ne pije vodu...", ovo ne znači ništa, kaže se "ne drži vodu", kao šuplje bure, tako je i kad je izjava "šuplja", ne drži vodu (istinu). Objavite ovo, dojadili su ovim prekrajanjem narodnih poslovica.
    (Sofija, 20. novembar 2017 13:46)

    # Link komentara

  5. "Нешто ваљѕа разјаснити.
    ЕЛ је лига иза које стоје приватна лица. Они гледају себи корист."

    Kakvu korist ima NAŠA košarka od Evrolige, kad "stub srbstva", sa fenjerom u ruci, može da napravi sedam-osam pobeda i da zaradi 280 hiljada evra? Kakvu korist ima Srbija da Vartolomeju organizuje F4, koji će nam odneti najmanje pet miliona evra? Da li iza F4 u Beogradu stoje privatna ili državna lica? Mnogo je tema ali nema dobrih novinara.
    (Da li će se KSS učlaniti u Uleb?, 20. novembar 2017 12:54)

    # Link komentara

  6. Komentar celnika EL ne pije vodu? A sto komentar komesara NBA pije vodu? Oni su iznad zbog? Oni igraju za zivot, a ne za novac? A mnogo veci novac? Znaci ipak je novac u pitanju. Posto su i jedni i drugi profesionalci i hrane svoje porodice od tih ugovora.
     (nista o nicemu, 20. novembar 2017 12:47)

    # Link komentara

  7. Nerviraju me i jedni i drugi,ali EL je jedina koja pravi zbrku ovde.Jos pre 2 godine se znalo za prozore,i znalo se kad se igra NBA,ali onaj kriminalac Bertomeu mora da se pravi pametan i da menja naprasno kalendar prosle sezone da sebi napravi alibi za prozore.
    (Goran, 20. novembar 2017 11:31)

    # Link komentara

  8. Ilija djokovic prvi plej
     (mirijevo, 20. novembar 2017 10:58)

    # Link komentara

  9. Sto nam ne daju bobija on I onako be ulazi u igru uopste, bar da ga razigramo malo
     (realni, 20. novembar 2017 10:48)

    # Link komentara

  10. Koliko je svetlosnim godinama NBA udaljen od evropske kosarke najbolje govori ovaj rat izmedju Fibe i Evrolige gde apsolutno niko ne pominje igrace iz NBA-a sto nece da igraju u ovim takozvanim prozorima niti to predstavlja kao problem vec se to podrazumeva i nikom nista,dok sa druge strane se prebacuje klubovima iz Evrolige sto ne pustaju svoje igrace,pa ako je tako da su pametni svi moguci klubovi na ovom svetu ne puste nijednog svog igraca pa da se puse ovi iz Fibe sa njihovim nakaradnim sistemom! Tako bi ih primorali da promene stvari iz korena i da ako vec hoce da drze svetsku kosarku pod svojim krovom uslove i Nba a ne samo evropu,a kako bi to uradili pa vrlo prosto,neka zabrane Sad-u i Kanadi ucesce na svetskom prventsvu ako Nba klubovi ne dozvoljavaju igracima da ucestvuju na takmicenjima pod okriljem Fibe (naravno Fiba mora da obezbedi osiguranje svim igracima koji ucestvuju) i da dogovore sa Olimpijskim savezom da se isto tako zabrani ucestvovanje na Olimpijadi pa da vidis da se i oni ne bi prilagodili svima ostalima! Naravno Fiba bi morala da ukine ove besmislene prozore u sred sezone jer jednostavno kosarka nije fudbal i to je nemoguce da tako funkcionise. Dalje moraju da vrate Evropsko na svake dve godine i svetsko na svake 4 jer ok je da se ne zele poklapanje sa ostalim velikim takmicenjima ali realno gledano to nista ne utice jedno na drugo,prvo zato sto se dogadja u razlicitim terminima a drugo zato sto obrni okreni nikad fudbalu nece moci da pariraju po gledanosti kad god da se igra,a opet su ispred svih ostalih sportova po gledanosti i popularnosti.
     (Dacha, 20. novembar 2017 10:46)

    # Link komentara

  11. Ako ne moraju NBA igraci, ne mora ni evroliga da popusta!
     (v, 20. novembar 2017 10:30)

    # Link komentara

  12. A to sto nece moci da igraju kako to vrednovati,obracunati,platiti...moze li se?!
     (Strelac, 20. novembar 2017 10:20)

    # Link komentara

  13. Нешто ваљѕа разјаснити.
    ЕЛ је лига иза које стоје приватна лица. Они гледају себи корист. Тренутно је нека "полузатвирена" варијанта (ту је 11 повлаштених и "одабраних" и само 5 који иду по пласману), што је без сумње најгора опција, и они још увек траже неки модел како опстајати.

    Такође, није тајна, ЕЛ тежи да постане европски пандан НБА.
    Не треба гајити илузије, у формату којем се тежи, од 24 клуба, највише 1 представника дибиће АБА лига (ни то за 5-6 година, како се буде ЕЛ развијала, није сигурно, али надајмо се да ће остати), и ту ће се увек угађати богатијим, и богатијем тржишту.

    Оно што је важно, НБА је профитабилна, ЕЛ то није (да не говоримо о ФИБА ЛШ која баш и није атрактивна клубовима из јачих лига), за сада је овисна од стабилних спонзора, теже да постану профитабилни, али још нису.
    Лично сам скептик да ће и постати, али чињеница је да озбиљно раде на томе.

    На другој страни имамо бирократе из ФИБА-е који би да прстом не мрдну, а да газдују. Не раде на промоцији, афирмацији кошарке, увели су ове "прозоре" у јеку сезоне, довели клубове и играче у немогућу позицију, а онда праве паузу преко љета, и 2018-е ће бити после 52 године, прва година без великог такмичења, а ако додамо лакрдију са судијама нЕП, то нам говори да ови бирократе и не маре за кошарком и добробити кошарке.

    У овом "неспоразуму" нема кривице УЛЕБ-а, они гледају своју корист, већ је кривица искључиво до ФИБА-е
    (Divos, 20. novembar 2017 09:41)

    # Link komentara

  14. O ovom sukobu je pisano stotine tekstova i nigde nisam video da se neko dobrano osvrnuo na izostanak NBA igraca, kao da je to najnormalnije. E pa nije, arsini treba da budu isti za sve.
    (Owl, 20. novembar 2017 09:39)

    # Link komentara

  15. Treba ih dozvati pameti jednim štrajkom igrača i trenera!
    (Dejo, 20. novembar 2017 09:15)

    # Link komentara