1. Zanimljiva stvar u vezi Jokica je, da je ostao u Megi ili presao u Par-Zve, on ne bi bio ni najbolji igrac, kamoli neka zvezda. Statistiku kakvu ima u Denveru u Evropi bi samo mogao da sanja.
    Mozda to nekome izgleda cudno i neverovatno, ali u Evr. igra se bolja odbrana i pametnija kosarka. Neko ce reci, sta to vredi kada NBA timovi rasturaju evropske. To je tacno, ali nek dodju odigrati takmicarsku utakmicu po Fiba pravilima. Ja garantujem da bi Partizan sa nekada Mekalebom bio ravnopravni protivnik svakom NBA timu u grotlu Pionira. Nisam partizanovac, nikada ih nisam voleo, ali kuci bili su skoro nepobedivi.
    Kada je Fener igrao protiv Bostona, Rivers je izvodio Ronda iz igre jer ga je Mekaleb ponizivao i pravio smesnim. Jedan Stanko Barac je izlupao Dankanu par banana u sred San Antonia, okrenuo ga skolski par puta. Valjda nije znao da je ovaj superstar.
    Ljudi ne shvataju da su kompletni igraci retkost. Jordan, Olajuwon, Jabbar. To su bili divovi ove igre. Svi ostali su bili ispod. Danas su sve te zvezde marketinske zvezde koje liga stiti kao malo vode na dlanu. Ima sjajnih igraca, ali ni jedan nije kompletan. Pogledajte Lebrona. Koliki je uspeh u karijeri ostvario jedan bilder, snagator koji je kosarkaski jako limitiran.
    Cak ga sa Jordanom porede.
    Westbrook ispade neki igrac, siledzija kojim kada udarite bananu, uzmete loptu, odmah se bije. Svaku pley-off utakmicu zavrsi sa 25-30%suta.
    Dajte ,molim vas bkakvi superstarovi?
    (white rabbit, 17. novembar 2017 20:45)

    # Link komentara

  2. @petar nije to kompleks,i treba da ima toliku zelju protiv tima koji ga je oterao
    (baskonia, 17. novembar 2017 18:43)

    # Link komentara

  3. (brm, 17. novembar 2017 17:44)

    Ja govorim o superstar statusu isključivo iz ugla igračkih kvaliteta. Tačno je da Lenard marketinški ne da nije u TOP 15 nego možda ni u TOP 30 jer verovatno on to i ne želi ili jednostavno nije takav tip osobe.

    Marketinški superstarovi mene lično ne zanimaju, njihova tržišna vrednost često (gotovo uvek) debelo prevazilazi njihove igračke sposobnosti.
    Eto, pomenuo si Karmela. Na silu se pokušava praviti novo NBA lice za narednu deceniju od Lonza, gde god se okreneš priča se o njemu, pare se obrću, prodaju se gluposti, predstavlja se kao svemoćan igrač, a dečko ne igra ni 10% toga kako se očekuje od njega. Ali nema veze, svako je čuo za Bola i priče o njemu, svaki publicitet je dobar publicitet, svaka reklama je dobra reklama i vodi ka profitu. Samo tu nema ni k od košarke.

    U svakom slučaju, Jokić gotovo sigurno nikad neće biti superstar, u oba smisla
    (Powerslave, 17. novembar 2017 18:40)

    # Link komentara

  4. hoćete li vi to da ja zaboravim najvećeg srpskog reprezentativca u nba - već dva sata ni pisma ni razglednice.
    šta?
    nije reprezentativac?!
    onda - ništa!
    (mladići borovi, devojke jele, 17. novembar 2017 18:40)

    # Link komentara

  5. dex

    Teo je igrao kada mnogi nisu hteli da igraju ako se sećaš.Propustio je jedno takmičenje,uz to se i oženio.Što se mene tiče može i da prestane da igra,čovek je živa legenda naše košarke.
    (Sumadinac91, 17. novembar 2017 18:15)

    # Link komentara

  6. Ne vidi se taj predatorski instikt kod njega, ta glad za kosem i pobjedom.
    (Joe, 17. novembar 2017 10:22)

    Verovatno nisi gledao mnogo utakmica Denvera. Ima najveću glad za pobedom u ekipi, koliko čovek gleda da daju koš, nije bitno da li on ili neko drugo. Pobede su mu baš bitne, to se vidi. Jedini je u Denveru koji ume "da se pobije" i koji ne da na sebe. I poprilično ume i na silu da ugura loptu u koš kada mu sudije ne pokažu poštovanja...jednostavno da im pokaže da će da da koš kad poželi i da zasužuje bolji tretman.
    (Stanimir Branimir, 17. novembar 2017 17:51)

    # Link komentara

  7. Amerikanci olako koriste izraz "superstar". Takvih je samo najviše četvorica u ligi (LeBron, Durent, Lenard, Kari). Jokara izvesno nikad neće biti na tom nivou.
    Ono što on može da bude je višestruki All Star igrač, vođa ekipe, jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji i top 10-15 igrača u ligi uopšte što nikako nije malo, naprotiv. Definitivno ima potencijal za to.
    (Powerslave, 17. novembar 2017 14:47)

    Našao si da objašnjavaš šta je superstar u Americi, i u četri najveća staviš Lenarda koji nije ni među 10-15 najvećih zvezda u ligi. Ne zato što je loš, naprotiv, jedan je od najboljih igrača u ligi...meni lično u top 3. Ali nema status najvećih zvezda jer nije medijski toliko propraćen, nema "hajapa" oko njega, niti on ima nametljivu ličnost, suviše je povučen.

    Pa Karmelo, koji po kvalitetnu nije ni u 30 igrača (verovatno ni u 50) u ligi je veća zvezda od Lenarda. Vest o Karmelu se prodaje, svi čitaju, sve što kaže mediji se utrukuju da prenesu...o Kavaiju ne u toj meri. Eto, to je razlika između nekoga ko je zvezda a ko ne.
    (brm, 17. novembar 2017 17:44)

    # Link komentara

  8. Dosta vise omalovazavanja od Amera. Neverovatno koliko nas mrze. Jokic nije buduci superstar, on vec jeste SUPERSTAR i kandidat za MVP, nisu mu tek tako to skandirali navijaci Denvera.
    (Nedja, 17. novembar 2017 10:26)

    Prosečan Amerikanac ne da ne mrzi Srbiju nego ne zna ni da je nađe na karti. Brka je sa Sibirom (Siberia) i Sirijom jer mu ti pojmovi slično zvuče. Drugo je njihova spoljna politika i establišment. Jokić još uvek nije superstar i pitanje da li će to ikad biti ali ima sve predispozicije da ostavi značajan trag u NBA. NBA superstarovi su Lebron, Irving, Vestbruk, Harden, Kari, Durent, Kazins... Daleko je on još uvek od tog društva.
    (Svašta ovde vidiš..., 17. novembar 2017 16:22)

    # Link komentara

  9. Brojke su mu pale zato sto nema pleya koji ce da ga razigrava na p'n'rolu za one sto su mi lupali minuse kad sam pricao da im objasnim kao neko ko je trenirao basket kao centar...znaci pley je mnogo bitan za svakog centra, Porzingis je prosle sezone imao Rouza koi nikad ne dodaje i javno se bunio bila je vest, sad vidite razliku kad je tu Jaret Jak first pas igrac Porzingisu je mnogo lakse..kod Jokica i Nurkica je mnogo bitno da isprate njihovo rolovanje posebno Jokic koji ima najbolji flouter od svih centara u ligi, i njega Marey konstantno ignorise ovo sto mu namestaju na sut je Pik'n'POP znaci to je drugo njemu treba da dodaju kad rola to mu je najjace oruzje a njega Marey na svakoj utakmici pokrade za minimum 8 poena kad ga ignorise pri rolanju! Nurkic kad je bio u Denveru nije mogao 6 poena po utakmici da da, a vidite sad sta radi kad ima Lilarda pravog pleymajkera, Jokic da igra u Portlandu imao bi 25 poena prosek ali kome ja pricam meni ce strucnjaci koji nikad nisu igrali kosarku ptofesionalno da objasne kako je Nurkic bolji...komedija..
    (Marko, 17. novembar 2017 15:06)

    # Link komentara

  10. Amerikanci olako koriste izraz "superstar". Takvih je samo najviše četvorica u ligi (LeBron, Durent, Lenard, Kari). Jokara izvesno nikad neće biti na tom nivou.
    Ono što on može da bude je višestruki All Star igrač, vođa ekipe, jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji i top 10-15 igrača u ligi uopšte što nikako nije malo, naprotiv. Definitivno ima potencijal za to.
    (Powerslave, 17. novembar 2017 14:47)

    # Link komentara

  11. Jako dobar analiticki tekst u originalu! Voleo bih da vidim nase sportske novinare da napisu ovakvu jednu analizu igre Zvezde ili Partizana... uh, cekaj...
    (milos, 17. novembar 2017 14:32)

    # Link komentara

  12. Boring
    (Ivan NS, 17. novembar 2017 13:36)

    # Link komentara

  13. Ocekuju se komentari dusebriznika.... Pobrinimo se za nas zivot, ne trazimo utehe u vestima o Jokicu (kako bi oni rekli). (;
    (NeverSayNeverAgain, 17. novembar 2017 13:08)

    # Link komentara

  14. Eh grobar. Kome se sviđa-sviđa..
    (Galeb south, 17. novembar 2017 12:56)

    # Link komentara

  15. Koliko je dao protiv Slovenije?
    (Ajde, 17. novembar 2017 12:35)

    # Link komentara

  16. Znas kako, i Pau Gasol je izgledao na terenu kao zamlata, onaj nezainteresovani pogled, oborene ruke i ramena, ali je i pored takvog utiska koji je odavao na terenu, uspeo da bude drugi ili treci najbolji Evropljanin ikada, tako da, izgled definitivno moze da vara.
    (Goran, 17. novembar 2017 10:46)

    Sta pricas ti druze??? Nidje veze... Da si rekao npr. Jao Ming, pa i 'ajde... Gasol na terenu kao zamlata??? Svasta se moze procitati ovde... :)
    (bajchilo, 17. novembar 2017 12:10)

    # Link komentara

  17. joe@.
    najbolji Srbin koji je ikad igrao u NBA je Predrag Stojaković.
    (daleko je on od Pedje, 17. novembar 2017 12:07)

    # Link komentara

  18. A noćas protiv Kazinsa i Obrve, ne baš idealni protivnici za popravljanje utiska i statistike. Ako hoćeš da opravdaš reputaciju moraš da se pokažeš protiv najboljih, ne može svaki dan protiv Bruklina. Ali oni makar neće biti toliko napaljeni i željni lečenja frustracije kao Bosanac, koji je uzgred sledeći meč posle Denvera podbacio i imao 33% šuta iz igre. Klasičan kompleks.
    (Petar, 17. novembar 2017 11:12)

    # Link komentara

  19. Ne vidi se taj predatorski instikt kod njega, ta glad za kosem i pobjedom.
    (Joe, 17. novembar 2017 10:22)

    Znas kako, i Pau Gasol je izgledao na terenu kao zamlata, onaj nezainteresovani pogled, oborene ruke i ramena, ali je i pored takvog utiska koji je odavao na terenu, uspeo da bude drugi ili treci najbolji Evropljanin ikada, tako da, izgled definitivno moze da vara.
    (Goran, 17. novembar 2017 10:46)

    # Link komentara

  20. Rekao bih po uvodnim brojkama da je ipak malo stagnirao? Čak mu je procenat šuta malo i opao, čini mi se da se manje bije pod košem nego prošle sezone i mnogo manje završava poena pod istim. Možda se i varam, ali će vreme pokazati. Kod Janisa, Embida i Porzingisa brojke pokazuju napredak, kod Nikole još uvek ne.
    (Milan, 17. novembar 2017 10:26)

    # Link komentara

  21. Dosta vise omalovazavanja od Amera. Neverovatno koliko nas mrze. Jokic nije buduci superstar, on vec jeste SUPERSTAR i kandidat za MVP, nisu mu tek tako to skandirali navijaci Denvera.
    (Nedja, 17. novembar 2017 10:26)

    # Link komentara

  22. Individualno.
    (Printezis, 17. novembar 2017 09:12)
    Komedijaš?!!!!???
    (Gigi, 17. novembar 2017 10:26)

    # Link komentara

  23. Kao sto neko rece, za Jokicev dalji razvoj najvise ce ga sputati vojvodjanski mentalitet, bez namjere da nekog vrijedjam. Ne vidi se taj predatorski instikt kod njega, ta glad za kosem i pobjedom. Ima taj sportski bezobrazluk, sto je dobro, ali opet previse je pasivan. Ove godine je prestao da ide na ofanzivni skok, mnogo manje se spusta u reket. Ne znam da li je to Malounova taktika, ali ne svidja mi se.
    Sad ja, kao i svi vi trazimo previse od njega. Ipak je on najbolji Srbin ikada koji je igrao u Nba i tek ce da se razvija, ali takvi smo, moramo i najbolje da razapinjemo
    (Joe, 17. novembar 2017 10:22)

    # Link komentara

  24. преозбиљан чланак. покидао је како га је написао. немам времена да цео прочитам, јер је огроман, али је одличан. зек лоу...
    (веверица, 17. novembar 2017 10:18)

    # Link komentara

  25. spavate li mirno, gume traktorske?
    (mladići borovi, devojke jele, 17. novembar 2017 10:05)

    # Link komentara

  26. @(nina, 17. novembar 2017 09:21)

    Sreco bolje gledaj sebe nego sto pljujes Jokica. Isto vazi i za ostale. Osciluje u igri jos uvek, ali napredak se vidi u odnosu na proslu sezonu.
    (Haha, 17. novembar 2017 09:44)

    # Link komentara

  27. Ovo intelektualci se podsmevaju Jokicu zbog JEDNE slabIje partije??? Neverovatno. Ok da mu je prosek 5 poena, da ne prelazi 10 (mada je i to u NBA daleko znacajnije od 30 poena protiv Crnokose), ali covek neki dan natrpao 41 poen. Bice najbolji srpski igrac i strelac u NBA istoriji, a ovde mu se podsmevaju???
    Jos ovi sto govore kako se nije odazvao reprezentaciji? A zaboravljaju Divca, Djordjevica u punoj formi, pa i danasnje igrace koji malo igraju, a malo ne... I jos veruju da se Teo samo "povredio" i onda odmah krenuo u sezonu kao nov (nevezano za ovu sadasnju povredu).
    (dex, 17. novembar 2017 09:41)

    # Link komentara

  28. nigde ga nema protiv OKC GSW CLE BOS ....
    (Where is my sendvič, 17. novembar 2017 09:41)

    # Link komentara

  29. Od njega ocekujem 20 poena, 10 skokova i 5 asistencija po mecu u karijeri.
    (Zanbezi, 17. novembar 2017 09:40)

    # Link komentara

  30. Мислим да су у целој причи највећи лузери власници Денвера који тренера Малоуна плаћају ко зна колико стотина хиљада долара, а могли би уместо њега да узму за тренера овог што се овде потписао са 9,29 за плату од 250 евра.
    (телетаби, 17. novembar 2017 09:38)

    # Link komentara

  31. Nema karakter ubice i tu energiju. Mentalitet Vojvodjanski i sve polako. Cak i njegovi telo ne prati talenat. On je i dalje bucko u glavi koji sad ima puno novca da kupi sebi brdo slatkisa. Nateran da radi na sebi.. Dobar igrac da, zvezda ne.
    (Lionac, 17. novembar 2017 09:32)

    # Link komentara

  32. Da budeš dobar šuter, pa i odličan, fantastično uspešan, dovoljno je da budeš veliki radnik, i uvežbaćeš. I to je uglavnom ono što forsiraju Ameri. Ali, to nije lepota košarke. A pitanje je i da li daje najbolje rezultate. Ono što Joka donosi je UMETNOST asistencija. Time košarka postaje umetnost. Ali, što je najvažnije, time ona ne gubi efikasnost. Naprotiv, fenomenalnim, lucidnim, kreativnim asistencijama, favorizuje se timska igra. To je put kojim trener treba da eksploatiše Joku. Međutim, trener to ne shvata. On od Joke traži da daje koševe. Može to Joka lako da ispuni, ALI... Tim rigidnim traženjem trener pokazuje svoju ograničenost, svoju nesposobnost. Zato Joka treba da sebi potraži bolji tim, sa trenerom koji bi shvatio gde leđi njegov najjači potencijal. Em bi tako Joka pružio svoj najveći doprinos, em bi tim postao nadmoćan, em bi Joka bio zadovoljniji jer igra u svom elementu, em bi i saigrači bili zadovoljniji pošto bi ih Joka maksimano razigravao, em bi publika uživala u umetnosti.
    (9,29, 17. novembar 2017 09:29)

    # Link komentara

  33. Sadašnji superstar!
    (Šoi, 17. novembar 2017 09:27)

    # Link komentara

  34. Sreca njegova pa par puta godisnje igra protiv Nurkica samo.
    (Mr_Melbourne, 17. novembar 2017 09:26)

    # Link komentara

  35. Dzaba mu sva slava i pare tamo kad je kuci pokazao ljudima da nije covek!
    (nina, 17. novembar 2017 09:21)

    Dzaba tebi ovaj komentar...
    (epasad, 17. novembar 2017 09:25)

    # Link komentara

  36. Dzaba mu sva slava i pare tamo kad je kuci pokazao ljudima da nije covek!
    (nina, 17. novembar 2017 09:21)

    # Link komentara

  37. Dobro jutro Jokoljupci
    (MMS, 17. novembar 2017 09:20)

    # Link komentara

  38. Joko, sine, jel si nasao put iz Nurkarinog dzepa?
    (NbgDeki, 17. novembar 2017 09:13)

    # Link komentara

  39. Individualno.
    (Printezis, 17. novembar 2017 09:12)

    # Link komentara

  40. Ma on je Dzordan, Kobi, Medzik, Dr J i LBJ sve u jednom telu! On je najbolji igrac ikad, a bice jos triput bolji kad svati da je kosarka i odbrana sto je najteze nauciti. Ali nas je, najbolji je!
    (Totalista, 17. novembar 2017 09:10)

    # Link komentara

  41. Sta su onda Nurkic i Porzingis,KAT,Gobert? Ovaj nas superstar redovno gubi u direktinim duelima od njih? Protiv Nurkica 5poena u utorak/sredu imao...Zvezda za sve pare
    (Nikola, 17. novembar 2017 09:09)

    # Link komentara

  42. Dnevna doza Jokica
    (Nagijev, 17. novembar 2017 09:06)

    # Link komentara

  43. Sto je Adelman rekao za Divca! Divac je lepak koji povezuje ekipu!
    (trtmrt, 17. novembar 2017 09:02)

    # Link komentara