1. Lepo kaze Carls Barkli, sto ulazis u frku kad' si slabiji...
    (Djole, 23. septembar 2017 08:34)

    # Link komentara

  2. Da se ja pitam,igrali bi za 200000 godisnje i to ko bele lale,a ne da glume frajere i dolaze mrtvi napuseni na utakmice!
     (Lucky, 22. septembar 2017 22:37)

    # Link komentara

  3. Derek Rouz je jasna slika previse igranja kosarke.
    (Drax, 22. septembar 2017 20:24)

    # Link komentara

  4. Pod jedan Barkli nije rano zavrsio karijeru, igrao je covek 16 godina u NBA a ne zaboravite tada u ligi nisu igrali igraci koji su na draft izasli iz srednjoskolske klupe tipa Kobi i Garnet.

    Pod 2, nije njemu dosao na naplatu pakleni ritam utakmica vec zato sto je pa moze se reci dobar deo karijere kuburio sa viskom kilograma.

    U Filadelfiji se unakazio a opet je igrao dobro, jer je bio u svojim 20-tim, ali je to kasnije doslo na naplatu.
     (PiRameze, 22. septembar 2017 19:17)

    # Link komentara

  5. Berkliju krivo sto on nije zaradjivao toliko. Pa ko ce da igra toliko,ko ce da trenira, sto bi to radili.
     (laki, 22. septembar 2017 18:46)

    # Link komentara

  6. Pekmezii
    (NR, 22. septembar 2017 16:26)

    # Link komentara

  7. Sve je ovo tacno ali Barkli je prerano zavrsio karijeru zbog ritma NBA lige.
     (LogenMNE, 22. septembar 2017 15:32)

    # Link komentara

  8. O cemu pricate? Sportista ne moze da odigra njegovih po 20tak min u dva dana za redom?? Da ne pominjem da im je regularna sezona kao laksi suterski trening, odbrana bez.
    Samo cekam kad ce prvi: "Treneru ja necu danas da treniram, juce sam vec imao trening.."
    (nele, 22. septembar 2017 15:26)

    # Link komentara

  9. Zasto ne kaze zbog cega je prerano zavrsio karijeru?! Zato sto mu je telo bilo preoptereceno,i povreda mu okoncala karijeru,pa upravo to i jeste cilj ovoga,da se igraci manje povredjuju,jer ti igraci donose ogroman novac,kako sebi,klubovima,ligi,tako i SAD. I smeta mu sto se igracima udovoljava,i sto zive luksuzno,a on licno bankrotirao koliko puta i spasavali ga prijatelji,jer je upravo uzivao prekomerno u luksuzu. Najlakse je biti licemer,i izjaviti bilo sta. Nisu igraci krivi sto su toliko placeni,kosarka je jedan od najpopularnijih sportova na svetu,a svakako je najzabavniji i najdinamicniji sport,tako da je normalno da donosi enormne kolicine novca,a dabome da treba igraci da traze da se igra manje,pa nisu masine pa da igraju 4 utakmice nedeljno uz 10 treninga,nase telo je potrosna "roba",valja ga cuvati!
    (Besmislica, 22. septembar 2017 15:22)

    # Link komentara

  10. Kakav je ovo gospodin i ljudina... ziv nam bio, jos dugo da slusamo tvoje analize... i da pozdravim samo brata haosa strucnjaka za nba!
    (realnost, 22. septembar 2017 11:19)


    Svašta bože, čovek se uhvatio mog komentara koji je bio pretpostavka i više želja kako i šta bih voleo da se desi i sad smara :)
     (Znači Haoos (čisto onako komentar), 22. septembar 2017 15:13)

    # Link komentara

  11. Barkli je u principu u pravu, sem u jednoj važnoj stvari - nisu igrači ti koji žele da se štede, već njihovi šefovi, uprave timova.
    Igrači su postali jako skupi, sad i oni van prve petorke mogu da dobiju više od 10 miliona po sezoni. Zato vlasnici žele da ih prištede, da smanje šanse za ozbiljnije povrede, a da bi sačuvali svoje investicije.
    (Aleksandar iz Osla, 22. septembar 2017 14:59)

    # Link komentara

  12. @Dacha, 22. septembar 2017 14:15)

    Da, ali si zaboravio jednu bitnu stvar, NOVAC! Onda bi smanjio i profit smanjivanjem broja utakmica.
     (NebaCar, 22. septembar 2017 14:28)

    # Link komentara

  13. Osnovni problem Nba je previse nepotrebnih utakmica,kad bi na primer uveli da timovi sa istoka i zapada igraju izmedju sebe samo dve utakmice godisnje a sa timovima iz svoje konferencije 3 maximum to bi smanjilo broj utakmica drasticno i bio bi mnogo povoljniji raspored utakmica i igraci bi imali vise vremena za odmor,a ujedno bi i povecalo motivisanost igraca da se susretnu sa svojim velikim rivalima jer se sad ne sastaju toliko cesto. Ovo sto je sad na snazi je po meni bas preterano ali ne samo sa fizickog aspekta vec pre sve sa takmicarskog i mentalnog jer ne moze jedan igrac,zvezda Nba,da igra 3 noci za redom utakmice sa istom voljom i zarom kad one nista ne odlucuju vec se igra iskljucivo zbog publike i onda dolazi do zasicenja i pada kvaliteta igre tog igraca a i same utakmice a pri tom navijaci placaju paprene cene za tu utakmicu i ceo taj dozivljaj.
     (Dacha, 22. septembar 2017 14:15)

    # Link komentara

  14. Poenta je da navijači u NBA nisu bolidi kao kod nas, Grčkoj,Turskoj....Oni dodju da pojedu gordog i popiju pivo.Da malo navijaju za svoje ljubimce ali i da vide Karija, Lebrona .....
    Daju svoje teško zarađene pare , a Lebron se umorio na prethodnoj utakmici.I rešio da ovu odmori. A od čega se umorio kada se odbrane i ne igraju u regularnom delu.Prvi put posle desetak godina sam malo više pratio regularni deo i to više nije NBA. Pokojni Dražen bi u ovoj NBA davao po 50 poena po utakmici.
     (radodeyan, 22. septembar 2017 13:59)

    # Link komentara

  15. "Igra se drasticno ubrzala od 90-tih, run and gun je postao norma, niko ne igra poziciono, ima nekoliko timova vise u ligi. Sve da igraci zele da igraju svaku, u interesu timova je da ih stave na klupu da ne bi imali bolnicu.
    Tako da Barkli nije upravu"
    @(banat, 22. septembar 2017 12:22)

    Za 30-40 mil. dolara godisnje treba da budu u stanju da trce 2 maratona dnevno. Ironman triatlonci dobiju oko 25000-150000 dolara po trci i to ako pobede, a ovi ne mogu da odigraju dve utakmice za dva dana za ove pare. Da ne govorim da je napor neuporediv u ova dva sporta.
    (siki, 22. septembar 2017 13:41)

    # Link komentara

  16. Ovo je isto kao kad bi rekao: "zarađuješ 30 miliona a ne možeš da skočiš 3 metra u vus", koliko god zarađivali ne može se van ljudskih mogućnosti, ovoliki broj utakmica za tako kratko vreme je previše.
     (kokad, 22. septembar 2017 13:32)

    # Link komentara

  17. Ово што прича Баркли је као кад маторац каже момцима:
    "Шта је, шта се жалите? Црк'о бојлер па вода хладна? Ја у своје вријеме нисам ни знао за бојлер. Стално сам се купао хладном, па шта ми фали?"

    Само још треба да покаже даску на којој је спавао умјесто душека.

    Играо си добро, Чарлсе, али си и пуно причао. Некад си причао добро, а некад, брате, баш претјерујеш.
    (Астер, 22. septembar 2017 13:19)

    # Link komentara

  18. Čista demagogija, eto šta je ovo njegovo. On sada nastupa po televizijama i bitno mu je da ga publika voli i gleda.Reč je o njegovom kešu. Izgubio je na kocki preko 10 miliona dolara, potrebno mu je.
    Igrači uzimaju lovu isključivo od vlasnika klubova koji su svi truli bogataši i klubovi su im mile igračke koje im donose ekstra-lovu.
    I sada treba da pljujemo igrače koji su radnici kod bogataša i hoće svoj deo, pošto oni sve rade?!
    Drugo, igrači su ljudi, organizam zahteva regeneraciju i zna se u sportskoj medicini da je 48 sati minimum za puni oporavak nakon teškog napora.
    Zna se u sportskoj medicini da su sportisti nakon svetskog rekorda bar 7 dana bolesni.
    Dakle, uvek na strani sportista i radnika!
    (Danilo, 22. septembar 2017 13:03)

    # Link komentara

  19. Stanite ispred ogledala i recite sebi sta bi sve uradili za 3 mil. dolara?!
     (zeljko, 22. septembar 2017 13:03)

    # Link komentara

  20. Ali Cohiba u ustima tu je :).
     (mihajlo, 22. septembar 2017 12:50)

    # Link komentara

  21. koliko su na steroidima mogu 3 dana bez prestanka da trce !
     (Monkey Business, 22. septembar 2017 12:45)

    # Link komentara

  22. Njemu vise smeta to sto u njegovo vreme plate nisu kao i sada. Sve je oko novca u ovom slucaju.
    (Dylan Dog, 22. septembar 2017 12:31)

    # Link komentara

  23. obozavao sam Barklija kao igraca ali ove njegove izjave su totalne gluposti. u vecini slucajeva ne traze igraci odmor vec im to odredjuje trener (postoji vise snimaka na kojima Toni Parker prosto moli Popovica da ga ostavi u igri jos koji minut a trener mu objasnjava kako ne moze jer bi u tom slucaju vec igrao preko 30 minuta..). jednostavno treneri su shvatili da je u nekim trenucima pametnije zrtvovati neku utakmicu koju bi verovatno svakako izgubili, dati priliku nekim igracima sa klupe i testirati ih protiv startera protivnicke ekipe, nego bezveze trositi najbolje igrace. vidim neki to uporedjuju sa radom u kancelariji 8 sati dnevno ali ko je ikada u zivotu igrao kosarku (ako ne profesionalno ali barem takmicarski) zna kakav je to nalet adrenalina i kakva je to potrosnja organizma pa makar trajalo samo 15-20 minuta. mnogi igraci nakon odigrane utakmice dan-dva ne mogu doci sebi i ne mogu da se oporave i to nema nikakve veze sa treniranjem i kondicijom. to je jedno potpuno drugacije stanje svesti i organizma u kojoj se nalazite tokom utakmice. da ne pricamo o tome koliko je veca verovatnoca da se neko ozbiljno povredi kada igra a misici mu nisu 100% spremni. procitajte u danasnjoj izjavi Djordjevica koliko bi nasoj reprezentaciji znacio jos jedan dan odmora pred finale! normalno, odigrali su 9 utakmica u 15 dana, ali u NBA-u se skoro konstantno igra u tom ritmu!
    (sLOVEnac, 22. septembar 2017 12:29)

    # Link komentara

  24. Isto tako treba uzeti u obzir da veliki broj utakmica za najbolje timove predstavlja skoro pa prijateljske utakmice...pogledajte primjer Real Madrida prosle sezone u fudbalu, jeste razlicito ali ima dosta dodirnih tacaka...koliko je samo Zidan stedio Ronalda da bi mu ovaj na kraju vratio fantasticnim finisom sezone...
    Treba ostaviti trenerima da odlucuju ko ce i koliko igrati...a nekako opet treba promijeniti nesto tako da vecina utakmica dobije na znacaju a ne samo poslednjih 10-ak kada se odlucuju pozicije
     (Spodoba1, 22. septembar 2017 12:26)

    # Link komentara

  25. Igra se drasticno ubrzala od 90-tih, run and gun je postao norma, niko ne igra poziciono, ima nekoliko timova vise u ligi. Sve da igraci zele da igraju svaku, u interesu timova je da ih stave na klupu da ne bi imali bolnicu.
    Tako da Barkli nije upravu
    (banat, 22. septembar 2017 12:22)

    # Link komentara

  26. Bio bi ti isti kao oni, nemojmo ovde sad nesto da glumimo. Evo sad svi mi koji nemamo te pare, samo zamislite, samo zamislite da ih imate, isto bi trazili vise odmora. Zato se ne pravite ludi i ne glumimo vise moraliste.
     (vlad, 22. septembar 2017 12:12)

    # Link komentara

  27. Bullseye! Bravo Čaki. A ekstra sto to kaze covek koji je poslednjih nekoliko sezona karijere igrao sa bolom u ledjima. Na pauzu svi na klupi a on potrbuske na parket. I udje i pokida! Sa trojicom na ledjima je davao koseve
    (nex, 22. septembar 2017 12:09)

    # Link komentara

  28. Dok NBA ne uvede ispadanje u niži rang, neće oni videti kvalitetnu košarku. Potpuno je nebitno kolike zvezde tamo šutiraju trojke, igre nema pa nema jer svi znaju da imaju novu šansu naredne godine.
    (ewing, 22. septembar 2017 11:58)

    # Link komentara

  29. plate prevelikee a zale se na previse utakmice, nek idu u rudnik da vide sta je muka.
     (Salerno, 22. septembar 2017 11:48)

    # Link komentara

  30. @skr

    Popovic je hvaljen i bilo je razumljivo jer je odmarao Dankana, Parkera i Djinobilija kada su presli 34-tu i 35-tu i kada su bili optereceni hronicnim povredama. Golden Stejt odmara zdrave igrace mladje od 30 godina, u naponu snage i forme. Dve potpuno razlicite stvari.
     (Milan, 22. septembar 2017 11:47)

    # Link komentara

  31. Sam podatak da bacaci lopte zaradjuju 20 miliona i vise, dovoljno je skandalozan. Sportisti su toliko placeni jer imaju zadatak da sirotinju sirom sveta drze zakovanom za tv ekrane, svakodnevno...Da budu krotki i ne bune se zbog bednih plata, dok svetski mocnici obrcu milijarde dolara..
     (poenta, 22. septembar 2017 11:34)

    # Link komentara

  32. Obozavam osobe poput Barklija-bez ulizivanja,bez straha,pravo u metu a uvek iskreno i pravicno.Svaka mu je na mestu.Za te pare druze i te uslove igranja i zivota ima da igras dve noci, to je najmanje sto mozes da uradis...ili batali kosarku,idi budi profesor,doktor,mehanicar,gradjevinac...sta god mislis da je lakse i isplativije.Ludji su gledaoci sto trce kao sumanuti i idealizuju takve likove i tako im ''nabijaju cenu'' i omogucuju ove sulude ugovore
    (Petar, 22. septembar 2017 11:33)

    # Link komentara

  33. Gdje da potpišem?
     (Volpi, 22. septembar 2017 11:32)

    # Link komentara

  34. "Sirote bebice ne mogu da igraju dan za danom. Zarađuju 20, 30, 40 miliona dolara godišnje. Ali želimo da im ugodimo. Ne smemo da ih preopteretimo. Zato ćemo im samo olakšati. Privatni avioni i hoteli sa četiri zvezdice nisu dovoljni".
    Covek koji ima svest.
     (msrbronin@gmail.com, 22. septembar 2017 11:31)

    # Link komentara

  35. Veliki ser Carls,igrac koji je iz Filadelfije presao u Finiks samo iz jednog razloga, u Finiksu su ga najvise vredjali za vreme utakmica!!! Cist rokenrol od kosarke... ako si slabiji nemoj da ulazis u frku!
     (Ganci, 22. septembar 2017 11:28)

    # Link komentara

  36. Pravo u centar. Bravo!
     (Dirk41, 22. septembar 2017 11:23)

    # Link komentara

  37. Nije stvar samo toga dali mogu da igraju toliko utakmica, vec smisao toliko beznacajnih i skoro pa ne takmicarskih. Ali to tamo je drugi svet pa nije ni cudo sto gospodin ne razume. Ne verujem da bilo ko iz Amerike to razume.
     (ya, 22. septembar 2017 11:23)

    # Link komentara

  38. Zamenjuje teze, mogao bi pravo u politiku.

    Menja se raspored da timovi ne bi imali izgovor da odmaraju igrace. Najnormalnije je da ostane kako jeste i da se niko ne mesa u pravo timova da igraju s kojim igracima hoce. Zasto bi tim koji je manje-vise obezbedio mesto na tabeli rizikovao zvezde u nebitnim utakmicama? Ako je to problem onda menjajte sistem takmicenja pa nek svaka utakmica bude kljucna. Dok je Popovic ovo radio niko nije pravio problem, cak je bio hvlajen jer je time produzio karijeru Dankanu, prosle sezone to radio Golden Stejt, odmah frka panika.
    (skr, 22. septembar 2017 11:22)

    # Link komentara

  39. Tako je Ser Čarlse!!!
    (bruce campbell, 22. septembar 2017 11:22)

    # Link komentara

  40. U pravu je sve, sve razmazeni manekeni.Dao bih im da igraju tako, al svim igracima kolektivno da se smanje plate, bez izuzetka, pa nek biraju
     (Aca Ns, 22. septembar 2017 11:22)

    # Link komentara

  41. Kakav je ovo gospodin i ljudina... ziv nam bio, jos dugo da slusamo tvoje analize... i da pozdravim samo brata haosa strucnjaka za nba!
    (realnost, 22. septembar 2017 11:19)

    # Link komentara