1. Gledala sam snimak tog "udesa". Po meni, cista krivica Vettel-a. Hteo je da zatvori Maxa, a ovaj se nasao u sendvicu. Kimi i Alonso zrtve sudara. Steta, ali i to je f1. Mislim da borba za titulu jos nije gotova. Za sve one koji govore da ce Hamilton osvojiti titulu zbog Maxa i njegovih poteza, da kazem da se sete vn Belgije 2012 kada je Alonso stradao zbog onog uzasnog sudara koji je izazvao Grosjeran (tada niko nije pljuvao Vettel-a jer je osvojio titulu). Dakle, borba jos nije gotova, jeste da sada slede staze koje vise odgovaraju mecki, ali ne otpisujte ferrari tako lako.
    p.s ne navijam za hamiltona (mada sam vise za varijantu da on osvoji naslov ili da se bottas umesa)
    (oneperson, 18. septembar 2017 17:22)

    # Link komentara

  2. Nikad nisam navijao za neki tim, već za vozače. Nevolim Ferari, al bi mi bilo drže da Fetel uzme titulu, mada sad mrka kapa. Što se tiče Maxa, mene dečko oduševljava I po mom skromnom miišljenu smatram da su on I Rikardo ubedljivo najbolji vozači u F1. Da napomenem da nisam ljubitelj ni redbula. Okon takodje momak koji obećava. Nije li malo čudno da Fetel I Hamilton insistiraju da im u timu ostanu Kimi I Botas? A da kod jednog dodje Verstapen, a kod drugog Rikardo, pa da vidimo kakva bi onda tabela bila!? Znam da se mnogi neće složiti al I dalje je Sean neprikosnoven.
     (lelemud, 18. septembar 2017 16:33)

    # Link komentara

  3. Mislim da je max sasvim ispravno postupio.Vettel i Kimi mu dolaze sa obe strane i ulaze u njega.Stvarno ne znam sta su ocekivali?
    A kolege sa Sport Kluba su tek komicni.Momci krive Maxa za sve bukvalno.
    (Z, 18. septembar 2017 11:36)

    # Link komentara

  4. I bez incidenta Luis bi bio drugi iza Maxa! Padala je kisa??
     (dragisat, 18. septembar 2017 10:51)

    # Link komentara

  5. Možda je Max kriv,ali po meni je Fetel zatvaranjem,a imao je bolju idealnu, putanju,,primorao Maxa da se zakuca u Kimija, koji je želeći da izbegne Fetela koji po meni nerezonski zatvara Max/a,imao idealnu putanju ujedno i Kimija koji nije imao gde,i koji je imao najbolji start. Sve u svemu,po meni je ono. klasični trkački incident,tri bolida točak uz točak,već velika brzina,delici sekunde,u kojima vozači moraju da reaguhu. navijačke strasti su dugo.
     (lex specialis, 18. septembar 2017 10:32)

    # Link komentara

  6. Recicu jedno ne dao bog da se Maxu desi slucaj Marko Simonceli.Pametnom dosta
     (dacha, 18. septembar 2017 09:31)

    # Link komentara

  7. Definitivno nije max-ova greška, što će navijači ferarija morati da svare. Max neće dobiti kaznu jer se lepo vidi da je fetel krenuo da ga zatvara pošto je prva krivina na levo. Dečko nije imao gde da ode. On tu nije imao razloga da koči jer em su se nalazili na pravcu, em je fetel sve jedno bio ispred njega. Krivac je sam ferari sa njihovom taktikom, počistili su sopstvene bolide sa staze. Hteli su da zatvore max-a, obilo im se o glavu..... više sreće drugi put...
    (dejan, 18. septembar 2017 09:08)

    # Link komentara

  8. Sto GOD se desi Maks je kriv.Treba bit iskren i realan,Fetel je kriv 90%,Kimi je nedužan stradao...Luis do titule!
    (Montoya, 18. septembar 2017 00:00)

    # Link komentara

  9. Ovde ce samo okoreli i cesto nerealni navijaci Ferarika reci da je Max kriv za incident.Toliko.
    Luis je Trkac!
    (Realan, 17. septembar 2017 20:50)

    # Link komentara

  10. Po meni ,dobar deo krivice za incident ima Rajkonen.Kimi kao drugi vozač trebao je da čuva odstupnicu Fetelu koji sa bori za titulu,morao je da propusti i Maxa ,znajući koliko je ovaj lud.
    Prioritet Kimija je da drži Hamiltona u retrovizoru i zadržava na stazi.Ko je kriv ferariju što njihovi vozači ne saradjuju,Kimi je jurnuo kao pomahitan,kao da se on bori za titulu,krivite Verštapena a i Kimi je sklon incidentima,sećam se pre desetak sezona kada je isto vozio za ferari kako se u Belgiji na pravcu zakucao u bolid,čini mi se da je bio Mclarenov,iste greške pravi godinama i džaba ga veličate,običan prosek od vozača,i da nije bilo one afere špijuniranja koju je sve sujetni Alonso zakuvao,te sezone titulu bi uzeo ruki Hamilton,ovako da FIA nebi oduzimala sve bodove Mc larenovim vozačima,dodelila titulu Rajkonenu i čovek posta šampion ni kriv ni dužan !
    (Vagabundo, 17. septembar 2017 20:24)

    # Link komentara

  11. @ humska

    opet nastavljas u svom maniru da manipulises i lupetas. naveo si incident kimija i botasa , kimi prosao kao suza sa spoljne strane , botas preko ivicnjaka ,gubi kontrolu udara u kimija ,da nije u pitanju mercedes debelo bi bio kaznjen . kontakt sa fetelom ,jasna krivica fetela . kazes mogo bi malo incidente da izbegava , kako , jel on ima nadljudske sposobnosti ?! danas proso opet kao suza i je imao skoro celu duzinu prednosti ,ferstapen ga skrljao po zadnjem tocku , kako je to mogao da izbegne , da gleda u pasulj ?! a kao sto sam vec naveo , max je blago skrenuo pre manevra fetela ka njemu , dovoljno da udari kimija i najveci je krivac jasno . preko svega incidenti u kojima je ucestvovao max ,je uglavnom on bio krivan .
     (ernesto che, 17. septembar 2017 19:56)

    # Link komentara

  12. Krivina u levo, morao je Max pustiti gas, jer prednost ima Fetel. Jer ako prvi ne zatvori, nego prati standardnu putanju kao u toku trke, drugi se kasnijim kočenjem umetne u liniju putanje prvog i dobija prednost. Zato se zatvara putanja na startu. Dobro reče neko, da je bio bilo ko drugi, do incidenta ne bi došlo, jer je Max lud dečko, neće da popusti, kao da mu od žara zakrvave oči, pa ništa ne vidi. Zato mislim da je u ovom slučaju falilo malko iskustva da prati i levi retrovizor, te da "ispoštuje" Kimija. Gledajte Maxovu kretnju, otišao je desno i otvorio Kimiju prostor, zapravo što uopšte i nije razmišljao o njemu, nego samo o Fetelu. Sviđa mi se što ima taj trkački instikt, ali ima previše ludila, prečesto ne poštuje pravila, pa bi morao na hlađenje, jer su drugi za mnogo manje gluposti bili kažnjeni. Žao mi Kimija i Fernanda. Stare kajle su se opasno naoštrile na startu.
     (Gong, 17. septembar 2017 19:40)

    # Link komentara

  13. fetel i kimi su bili ispred maxa i on je morao da ukoci i izbegne sudar ... veoma je prosto.
     (komentator, 17. septembar 2017 19:40)

    # Link komentara

  14. Nazalost ovo nije MOTO GP i ovde se ne nadoknadjuju tako lako poeni. Mislim da je ovde stvar resena, iako sam voleo da fetel osvoji titulu.
    (milorad, 17. septembar 2017 19:28)

    # Link komentara

  15. Steta za Rikarda, odlican vozac. Kad bi bio u ferrariju ili mercedesu imao bi sampionske titule. Jel se seca neko , kad je dosao u red bull imao je bolje rezultate od fetela, 2014te godine.
    (scuderia, 17. septembar 2017 19:23)

    # Link komentara

  16. Pa vi ferarijevci stvarno ne umete da gubite. To vam kaze meklarenovac koji se danas potajno nadao dobrom izdanju Alonsa po kisi. I moja nadanja bi mozda bila ispunjena da Fetel nije krenuo da zatvara Maksa. Ne krivim Fetela, ali ni Maks nista nije kriv, kao ni Kimi. Maks je isao pravolinijski, Kimi krenuo sa leve strane, Fetel krenuo da zatvori levu stranu i cao. Pa ne moze Maks da se dezintegrise u vazduhu, nisu mu ostavili mesta. Maks stvarno nekada iznervira svojim bezobrazlukom, ali danas ni najmanje kriv. Fetel je startovao lose kao i Maks i krenuo je da zatvara Maksa, ne verujem ni da je mogao da vidi i Kimija u retrovizoru. On se bori za titulu i trebalo je da bude oprezniji umesto da zalupi vrata. Zatvaranjem je moglo da se desi da Maksovo krilo osteti Fetelovu gumu i tada bi ponovo sve bacio u vodu. Ljudi, vi kao da gledate F1 godinu dana.
     (mile rizik, 17. septembar 2017 19:18)

    # Link komentara

  17. Hamilton je dobar vozac,ali maks je treci put udario u kimija i to nije slucajno kako nikad u mercedes da udari.fetel je vec izasao ispred a kimi ga vec obisao,krivica maksa ali se izgleda mercedes favorizuje i ovaj put.nista ovo nije slucajno.taj mali ce kad tad napraviti fatalan incindent gde ce neko izgubiti glavu.70 % trka nije zavrsio
    (bojan, 17. septembar 2017 19:17)

    # Link komentara

  18. Неко рече да је Макс пречесто у оваквим ситуацијама.Кажите ми колико пута су Кими и Фетел актери инцидената на старту, заједно са тим истим Максом или чак и без њега? Прошле године: у Кини Фетел и Кими се чукнули међусобно па им Квјат био крив.У Белгији урадили исто па им Макс био крив.У Малезији Фетел и Макс се чукнули и још опалили и Розберга успут.Ове године Кими и Макс у Шпанији одустају у првој кривини после контакта са Ботасом.Фетел и Макс се дотакли у Канади па Фетелу отишло предње крило.И ево данас опет.Мало превише често.Није могуће да је увек Макс крив за све.Значи пречесто се дешава свој тројици.Једноставно сва тројица као да желе превише на старту трке.У суштини ово је тркачки инцидент али зашто је Фетел морао онако да затвара Макса, и тачно се види да је Макс трзнуо само мало према Кимију да би избегао Фетела... Кими по мени није толико крив као ова двојица, не само данас него и у свим наведеним ситуацијама али можда мало мудрије да поступи да понекад и избегне инцидент? Сећа ли се неко кад се Хамилтон слупао са неким на старту? Розберг? Рикардо? Луис и Розберг само оно једном у Шпанији а и то није био сам старт него после 3-4 кривине.Рикардо човек ево целе сезоне само купи остатке и узима подијуме, не мора ништа да ради, чека карамбол испред себе и ето победа,подијуми и дупло више бодова од Макса.Значи мудар и стрпљив приступ.Не решава се трка у првој кривини побогу...
    (Хумска БГ, 17. septembar 2017 19:14)

    # Link komentara

  19. maxu treba oduzeti dozvolu vozaca formule.
     (nn, 17. septembar 2017 19:14)

    # Link komentara

  20. Odlicna taktika Ferarija, prikljestili Maxa i izbacili ga!
     (Vasilije, 17. septembar 2017 19:14)

    # Link komentara

  21. 44 doktor za sve..jedan za drugim najbrzi krug na kisi..
     (dr.gonzo, 17. septembar 2017 19:10)

    # Link komentara

  22. Incidenta ne bi ni bilo da je u sredini bio bilo ko drugi. Max je jednostavno tempirana bomba. Previse sebican, previse bezobrazan... Upropastio je trku četvorici vozaca. Alonso je mogao mnogo na ovoj trci.
    (bumerang, 17. septembar 2017 19:09)

    # Link komentara

  23. Ovog maxa bi trenalo na odmor. Ajde stobsto sam sebe izbavlci l, sto drugima kvari trku. Jednostavno bio je iza i mora da vodi racuna
    (Nenad, 17. septembar 2017 18:59)

    # Link komentara

  24. Hvala.

    Svaka cast onom liku juce koji je predvideo da u prvom krugu Max izbacuje Fetela i da do kraja idu Rikardo i Hamilton. Max je tempirana bomba na svakoj trci. Sve cestitke Hamiltonu, iako nije imao pravu konkurenciju!
    (dzem, 17. septembar 2017 17:09)
     (MasteriX, 17. septembar 2017 18:51)

    # Link komentara

  25. Današnja trka je reper koliko je Hamilton fenomenalan vozač,juče na kvalifikacijama znao sam da je peta startna pozicija njegov maksimum.Mercedes na ovakvim stazama ima problema zbog većeg medjuosovinskog rastojanja od konkurencije i vozač je tu nemoćan.Kada sam vido danas na početku trke kišicu,potajno sam se nadao uspehu Luisa ,znajući da mu promenljivi uslovi odgovaraju ,i bio sam u pravu.Inače da je ostala trka po suvom bio bi zaglavljen iza Kimija,a tu su još i Redbulovi.Neki kažu imao sreće na početku trke ja kažem da je to čisto znanje i iskustvo prekaljenog trkača.Verštapen iako mi je antipatičan,ne mogu da ga okrivim za incident,jednostavno našao se u sendviču ferarija.Botas me razočarao u poslenjim trkama,mada to nam sugeriše koliko je samo Hamilton dominantan i da bolid ne donosi pobede kako već neki kvazi stručnjaci tvrde ,već vozač!
    (Montoya, 17. septembar 2017 18:45)

    # Link komentara

  26. (Boss, 17. septembar 2017 18:24)

    Prijatelju jesi ti gledao snimak iz vise uglova ? i sa onboard kamere..?
    Uostalom da se ne raspravljamo udji malo na sajtove svih F1 timova i svih strucnjaka F1 koji su dali izjave danas..

    Samo su iz Ferarija izjavili da je Max kriv..
    Svi drugi kazu da Arivabene treba da kaze vozacima da ne dizu glavu..
     (M, 17. septembar 2017 18:36)

    # Link komentara

  27. Problem je što se Verstappen-u do sada gledalo kroz prste. Dečko nije svestan da će možda nekoga koštati života. Setite se Belgije 2012. kada je Grossjean napravio karambol i dobio trku pauze pa se smirio. Tako je trebalo već kazniti klinca. Što se tiče udesa, Verstappen nije HTEO da stisne kočnicu iako je video da nema gde. Usijana luda glava. Ovo je samo nastavak veoma čudnog ponašanja Red Bull-ovih vozača i šefa tima Horner-a koji već mesecima "provociraju" na razne načine Ferrari i Vettel-a. Što je još čudnije Helmut Markko ima drugačije stavove. Kao da postoji "nevidljivo" Britansko udruženje protiv Ferrari-ja, kao da pomažu Mercedesu. U tom stilu je i Horner-ova izjava, posle trke, da u Ferrari-ju svi treba idu na pregled očiju. A šta tek reći za smejuljenje Verstappen-na dok objašnjava šta se desilo.
     (asd, 17. septembar 2017 18:34)

    # Link komentara

  28. Napred Makse,Hamilton za titulu
     (deki, 17. septembar 2017 18:32)

    # Link komentara

  29. @M

    Recimo da nastavi pravo bez promene pravca, izgubio koju poziciji i sve bi bilo ok. Ali posto lik ne moze da podnese da ga neko obidje onda se desava ovo, nije prvi put..
    (Boss, 17. septembar 2017 18:24)

    # Link komentara

  30. U celom incidentu jedini nije kriv Kimi, odvojio se u stranu da obidje Maksa, I nastavio je pravolinijski..
    Vettel jeste bezobrazno krenuo da zatvori Maksa, ali to I Hamilton skoro uvek radi, + ako uzmemo uobzir da bi da nije to pokusao Maks verovatno nekim ekstremno kasnim kocenjem napravio haos, jer je cinjenica da decko ne ume.da prihvati da ga neko prolazi nego ce radije izbaciti obojicu nego normalno proci iza..
    A reci da Maks nije.nista kriv je smesno, Vettel je krenuo da ga zatvori I zato je logicno skrenuti u vozaca koji te je vec pretekao, a ne jednostavno se "uvuci" iza ferarija?
    Dakle jeste Seb zapoceo, ali Maksova je krivica, jer ako vas vozac ispred vec zatvara onda ostajete iza a ne skrecete u drugog vozaca koji je pored I koji vas pretice...
    (soni, 17. septembar 2017 18:18)

    # Link komentara

  31. ferstapen je prilikom samog starta bio fokusiran na fetela i odmah krenuo ka njemu onda je , videvsi da je fetel dobrano ispred krenuo na kimijevu stranu verovatno da se zastiti i njegov manevar ka kimiju ( jasno se vidi na snimku ) je poceo pre nego sto je krenuo fetelov ka njemu ( za ove sto kazu da je fetel kriv) , to jes on nije skrenuo na raikonena pod pritiskom fetela vec samoinicijativno ( verujem nenamerno iako ga ne gotivim ) , ali precesto je umesan u incidente , opasan je i trebao bi na malo ozbiljnije hladjenje da ide .
     (ernesto che, 17. septembar 2017 18:14)

    # Link komentara

  32. спортски уметник, 17. septembar 2017 17:51)

    Hahahahhaah ma da..Nek svi puste do kraja trke ferarijevce i oni ce da pobijede pa posle nek skrece ko gdje hoce hahaha
    E sto se provali dobri covjece xDDD
     (M, 17. septembar 2017 18:04)

    # Link komentara

  33. Питање за ове што причају да није имао где да скрене...зашто уопште да скреће када је био на правцу? Логично је да иде право, а до кривине би Фераријеви возачи већ били за 3 дужине испред њега, тако да би слободно могао и да се окрене назад ако хоће...
     (спортски уметник, 17. septembar 2017 17:51)

    # Link komentara

  34. Готивим Ферштапена и његову агресивност, али ово је било далеко од тога, ово је био безобразлук. Оба Ферарија су била за целу дужину болида испред њега, тако да једини кривац овде је Макс. Ови што причају за Фетела нешто очигледно нису гледали трку, јер јасно се види да је Макс кренуо ка Кимију много пре Себ ка њему, а и Фетел је био први, а прва кривина скреће лево, тако да је логично да ће ићи ка лево да затвори и сачува водећу позицију. На крају опет профитира Хамилтон, свака част њему на вожњи, али све титуле му други освајају, сетимо се само Квјатових циркуса, па онда оног Глоковог стајања и ево сад ова неопрезност Макса
     (спортски уметник, 17. septembar 2017 17:48)

    # Link komentara

  35. Stvarno je Max kriv..Bas je bzv..
    Da je skrenuo Lijevo udari u Kimija..Da je skrenuo desno ode u Vettela..Msm da je trebao da nestane sa planete xD
    Svejedno i da je zakocio opet bi bio sudar..samo slijep covjek vidi da su sami sebi upropastili trku jer su krenuli jedan na drugog a nisu skotali da imaju i maxa izmedju..
     (M, 17. septembar 2017 17:43)

    # Link komentara

  36. Ne mislim da je Maks krivac za incident na startu. Kimi je krenuo i prošao sa spoljne strane, u međuvremenu Seb zatvara sa druge. Incident posldica spleta okolnosti. Maks slabo startovao, Kimi krenuo sa spoljne dok Maks gleda u Fetela, Fetel zatvara Maksa, ni jedan ne gleda gde se nalaze druga dvojica, plus loša vidljivost čim su podigli vodu na stazi.
    Na žalost, mislim da je ovim šampionat završen. Ferari će siguro popiti kaznu do kraja zbog promene motora (cenim da će zbog havarije motor menjati već za Maleziju), te preostaje samo nada da će Hamilton imati dve loše trke poput ove koju je Ferari imao danas. Malo mnogo.
    (G, 17. septembar 2017 17:43)

    # Link komentara

  37. Ovi sto kritikuju Maxa za sudar na pocetku izgleda da nisu gledali trku.Iako sam navijac Kimija , Max se nasao u sendvicu izmedju dva Ferarija.Gledao sam snimak 10 puta i po meni je Vetel potpuno nepotrebno preuzeo rizik i potpuno otisao na levo a da pri tom nije video Kimija koji je izleteo kao katapult.
    Max tu nista nije mogao , on nije mogao ni levo ni desno .
     (ring of fire, 17. septembar 2017 17:32)

    # Link komentara

  38. Ferari amaterski, Hamilton šampionski, Ricardo zrelo!
     (Gordon F., 17. septembar 2017 17:20)

    # Link komentara

  39. Verstapen je zreo za jedne ozbiljne sankcije.
     (Da se zna..., 17. septembar 2017 17:18)

    # Link komentara

  40. najgora trka ikada,
    (w, 17. septembar 2017 17:14)

    # Link komentara

  41. Svaka cast onom liku juce koji je predvideo da u prvom krugu Max izbacuje Fetela i da do kraja idu Rikardo i Hamilton. Max je tempirana bomba na svakoj trci. Sve cestitke Hamiltonu, iako nije imao pravu konkurenciju!
     (dzem, 17. septembar 2017 17:09)

    # Link komentara

  42. Steta za ovaj incident na pocetku, mogla je sezona do kraja da bude bas uzbudljiva, ovako je 90% resena borba za titulu. Sada se nadati istom ispadu Hamiltona bi bilo malo preterano. Sto neko napisa, bas steta za nas Ferarijevce :( Go Seb, Forza Ferrari :)
     (WengerOut, 17. septembar 2017 17:01)

    # Link komentara

  43. Ljudi, niko ne spominje strašan start Alonsa. Ima taj čovek sta da pokaže još uvek!
     (papadubi, 17. septembar 2017 16:57)

    # Link komentara

  44. Verštapen je sramota za F1! Odavno ga je trebalo izbaciti iz F1, da ne uništi svaku trku nekome. Klinac koji ne zna koje su mu mogućnosti i krajnje granice pa uvek pretera.
    (sah 88, 17. septembar 2017 16:52)

    # Link komentara

  45. Trka je totalna katastrofa za nas Ferarijevce. Udes je splet nesrecnih okolnosti, svi su pogresili, Vettel nije video Kimija i stitio se, Kimi maksimalno agresivan, a Max je Max. Trebalo je ovo da bude nasa trka! Hamilton je imao dosta srece, ali svaka cast kako je odvozao, to moram priznati teska srca!
    (Ja, 17. septembar 2017 16:52)

    # Link komentara

  46. Ne volim Maxa ali nije on kriv za karambol!
     (Ozon, 17. septembar 2017 16:49)

    # Link komentara

  47. Najveci krivac za nesrecu na startu je Fetel.
     (Kiki, 17. septembar 2017 16:48)

    # Link komentara

  48. Fenomenalan start Luisa i izbegavanje karambola .
     (Mensel, 17. septembar 2017 16:47)

    # Link komentara

  49. Fetel je krivac za udes! Zatvorio je Red Bul koji je morao da ide levo.A zatvorio ga je zato da bi Kimi izbio na drugo mesto, da mu cuva ledja. Sam je sebe upropastio.
     (Bg, 17. septembar 2017 16:46)

    # Link komentara