1. @слободан

    Ne razumin poantu? NLB ligu osvajaju srpski klubovi, uz poneku iznimku, i?
    Jel neko spori da ste u košarci drugaala gksijza a nas?
    (Torca, 19. avgust 2017 14:14)

    # Link komentara

  2. Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (acomurija, 18. avgust 2017 23:52)

    Ta knjiga je zbirka onog što je klub želeo da se štampa, a ne onoga što je istina. Jer je prećutala deo istorije koje se klub stidi. Po meni, bez razloga. Uopšte nije teško naći podatke o Tudjmanovom predsednikovanju u svim arhivama vezanim za sport u SFRJ. Svako ko želi, naći će to bez problema.
    A pominjanje te knjige je smejurija.
    (Negativni, 19. avgust 2017 12:21)

    # Link komentara

  3. I Tudjman, dok je bio antihrvat, kada je hapsio "hrvatsko prolece", bio je neki clan Jugoslovenskog sportskog drustva, mislim u sekciji za atletiku, A NIKAD FUNKCIONER, i ni privirio u FK.
    Ostalo je umobolno prepisivanje jednom lansirane lazi!
    (acomurija, 18. avgust 2017 21:04)

    Bez prepisivanja i laži, Tudjman je postao "PREDSEDNIK" JSD Partizan svibnja 1958 godine.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Knez,

    Tudjman je prvo bio sekretar teniske sekcije u JSD Partizan od '52 do '58, a od '58 do '63 predsednik JSD Partizan. Za vreme predsednikovanja uveo je crno-bele boje.
    I, tačno je - Tudjman nije bio fašista. Devedesetih je postao nacionalista (kao i većina komunističkog kadra iz Hrvatske i Srbije), ali fašista nikada nije bio.
    (Negativni, 19. avgust 2017 12:15)

    # Link komentara

  4. a sam mlad pa molim nekog da mi objasni kako je to bilo tako u tobože idealnoj Jugoslaviji.
    Sportski pozdrav.
    (Torca, 19. avgust 2017 00:34)

    Погледај који су тимови освајали НБЛ лигу од њеног постојања.

    Југославија је можда била тобоже идеална, али ти си сигурно веома безобразан.
    (слободан, 19. avgust 2017 12:15)

    # Link komentara

  5. Inače sa Salzburogom se Rijekae provukla, naime suci nisu Austrijancima priznali regularni gol u gostima i lako se moglo desiti da bi i Rijeka bila na 50-50 da li će u LE, morali bi igrati dvije nove tekme za LE a ne bi bili nositelji a i da jesu opet ništa nije sigurno. A što se Osijeka tiče činjenica je da su Hrvati i hrvatski mediji itekako slavili prolaz i prikazivali se u smislu da su i bolji od psv-a, da se mi ne lažemo, bile su to dvije tekme i dvije pobjede, realno slučajne zbog slabog psv-a ali u njihovim glavama velike pobjede a čak su i pisali da opet imaju veliku četvorku, o bože... a ovdje sad u komentarima izvrču stvari koje se napišu pa kad se napiše da bi ekipa koja je bolja od psv-a (pravog psv-a) ili Ajaxa ili Fejnorda, bez problema dobila Austriju doma i da bi se takav Osijek prošetao hrvatskom ligom do prvog mjesta, onda izokrenu ono što je napisano i tvrde da je neko napisao da je Osijek bolji od psv-a u opećnitom smislu a ne u dva pretkola i jednom u 100 godina. Oni lažu i izokreću stvari, to nije ništa novo. Evo sad je kriva Evertonova snaga a taj Hajduk je i lani i preklani i još iza ispadao iz Evrope u 8 mjesecu. Zapravo 10 godina ne mogu osvojiti ni hrvatsku ligu. Toliko.
    (Petar, 19. avgust 2017 11:35)

    # Link komentara

  6. ne kazem da nije istina, ili da jeste ali wikipedia sajt moze svako da edituje, tako da nisu bas sve informacije tacne koje se nalaze tamo. opet kazem ne znaci da nije istina, ja stvarno ne znam.
    (Peki, 19. avgust 2017 10:42)

    # Link komentara

  7. Svaka čast mojoj Rijeci i verujem da će se plasirati dalje, i Partkaoizan,za koja dva kluba ja navijam.Rodjen sam pre 80 g. u Sušaku(Trsat),Tihovac 7 ,a sada živim i Vojvodini u Beloj Crkvi.Pozdravljam sve moje zemljake i savetujem,da se ne predaju tako lako, već da se bore kako na sportskom i političkom polju !Ako ne valja Vama,što živite u E U,šta ja da kažem,što mi diriguju radikali i komunisti !
    (E U, 19. avgust 2017 10:25)

    # Link komentara

  8. Osim Tuđmana i Janko Bobetko je bio predsjednik Partizana jer su bili istaknuti partizani u NOBu.
    Tko je veći klub od kojeg to nema veze.
    Ja navijam za Dinamo ali naravno Zvezda je bila naveći klub u Jugoslaviji.
    Zvezda Partizan a pogotovo Hajduk su bili protežirani. Tito je bio hajdukovac dok je Dinamo bio pokraden par puta 70tih upravo u korist hajduka jer je Dinamo oduvjek bio simbol hrvatstva.
    Više cijenim Zvezdu i Partizan nego Hajduk koji se od velikih jugoslavena prometnuo u najveće hrvate.
    Rijeka je druga liga.
    Kao što reče Mamić kad je Rijeka osvojila naslov ovo ste vidjeli sad i nikad više.
     (TedZG, 19. avgust 2017 08:14)

    # Link komentara

  9. za acomuria - ako vec tako zestoko branis Partizan i boris se protiv proslosti takve kakva je, procitaj wikipediu i podatke o Tudjmanu, a evo samo deo sadrzaja
    Kopiram deo -

    Kao mladi, sposobni i ambiciozni oficirski kadar 23.5.1954. godine Franjo Tuđman postaje sekretar [12], a u svibnju 1958. godine i predsjednik JSD Partizan[12],koji je tijekom cijelog postajanja druge i treće Jugoslavije bio u stvarnosti vojni klub.
    (MRGUD, 19. avgust 2017 07:52)

    # Link komentara

  10. Grobari, zasto bezite od istine.
    Znamo mi svi da istina nekad boli, ali mora se priznati kao takva.
    Svi vi sto se ogradjujete od Tudjmana, procitajte wikipediu
    Evo samo jednog odlomka

    Kao mladi, sposobni i ambiciozni oficirski kadar 23.5.1954. godine Franjo Tuđman postaje sekretar [12], a u svibnju 1958. godine i predsjednik JSD Partizan[12],koji je tijekom cijelog postajanja druge i treće Jugoslavije bio u stvarnosti vojni klub.
    (samoilo, 19. avgust 2017 07:46)

    # Link komentara

  11. Ko o cemu, grobari o srbovanju...
    (Gru, 19. avgust 2017 07:19)

    # Link komentara

  12. Ovo je na nivou vulin veci slucaj od stefanovica
    (Lukavi, 19. avgust 2017 05:24)

    # Link komentara

  13. Eto sa kim se poredi Partizan - sa Rijekom. Zvezda i Dinamo, pa i Hajduk su druga dimenzija.
    (veliki strumf, 18. avgust 2017 19:40)

    Partizan može sve da vas naniže.Partizan je šampion lige u kojoj ti igra zvezda.I za kraj Partizan ti je gazio zvezdu gde i kad je stigao pre par meseci.
     (Luke Babbitt gravedigger, 19. avgust 2017 01:43)

    # Link komentara

  14. (croata, 18. avgust 2017 23:54)

    Osijek je prošao psv, ja sam napisao se radi o slučajnosti/spletu okolnosti s obzirom na katastrofalnu formu i igru PSV-a i napisao sam da je Osijek slaba ekipa a dokaz tome je da su jučer izgubili od prosječne Austrije na svojem terenu i da će u slaboj hrvatskoj ligi biti 3 ili 4 na tablici na kraju. Vi ste slavili i isticali taj prolaz 4 kluba a to su samo pretkola, vaši mediji su napravili mit od toga, naslovnica Jutarnjeg lista je glasila-"Opet imamo veliku četvorku" i činjenica je da ova katastrofalna verzija psv-a iz dvije tekme sa Osijekom nije bolja od ovakvog prosječnog Osijeka i zato sam napisao da bi ekipa koja je bolja od psv-a bez problema dobila Austriju a izgubili su i to doma, što opet govori da psv nikada nije odigrao dvije slabije tekme u pretkolima i da su jako pali tada. I sad se ti tu praviš blesav a i penali služe da se zabiju no i primili su dva gola od Austrijanaca pošto nemaju ni dobru odbranu. I Još jedna stvar: kada napišeš "fenomelan uspjeh" onda moraš znati šta je to veliki ili fenomenalni uspjeh - to bi bilo za mali klub tipa Osijek dvije ili tri godine igranja u ligi evrope a ne da mitomaniju pravite od ničega. Ovo što pišeš da Osijek oscilira, to pokušavaš sakriti činjenicu da ste napravili mitove od Osijeka i od ova tri kluba pa se sada perete sa glupostima. Sad, kao, osciliraju. Je, imat ćete pola lige u Evropi, vi koji ne postojite u evropskim liga i čiji najbolji klub obara negativne rekorde samog sebe.
    (Petar, 19. avgust 2017 00:50)

    # Link komentara

  15. Mene zanima kako je moguće da su srpski klubovi za vrime zajedničke lige imali 31 titulu (Zvezda 18, Partizan 11, Vojvodina 2) a hrvatski samo 11 (Hajduk 7, Dinamo 4)?
    Srbi igraju tri puta bolje? Pa ni Srbi ne bi ovo rekli, nekad bolje nekad lošije, sve je to li-la.
    Imali više para? Pa ne virujem da je SR Srbija bila bogatija od Hrvatske.
    Ja sam mlad pa molim nekog da mi objasni kako je to bilo tako u tobože idealnoj Jugoslaviji.
    Sportski pozdrav.
    (Torca, 19. avgust 2017 00:34)

    # Link komentara

  16. Међу овом боранијом која никад није била првак Европе, тешко је рећи ко је од кога већи. Кога је још брига за то?
    (Марко, 19. avgust 2017 00:27)

    # Link komentara

  17. Naravno da je veći, ali Partizan mora da se trgne iz svog sna i da shvati ko je i šta je. Veliko ime, velika istorija.
     (Corto, 19. avgust 2017 00:19)

    # Link komentara

  18. ''oborili su najgori rekord lige prvaka svih vremena a u zadnjoj sezoni su oborili sami sebe kada su izgubili 6 utakmica u grupi bez da su gola primili.''

    Trebalo je pisati - "bez da su gola zabili" a ne primili, tu sam greškom napisao primili.
    (Petar, 18. avgust 2017 23:58)

    # Link komentara

  19. (Petar, 18. avgust 2017 22:48) # Link komentara

    Prvo,osijek bolji od psv? Pa ni sam ne znas sto pises. Osijek jest njih prosao i odigrao odlicno,al pa samo psv-ov lozano kojeg su kupili ovog ljeta kosta kao cijeli osijekov proracun. O cemu mi pricamo? Stvar je u tom da je osijek s 12,13 igraca iz svoje skole plus pametne kupovine hrvatskih igraca uz tri stranca postigao fenomenalan uspjeh. Al da su skloni oscilacijama,itekako. Iako jucer su imali 1:0 i penal,ovaj promasio,nakon tog voda u usima i austrija preokrenula. Jos nesto,bez obzira na poraz nije to gotovo,iako su se austrijanci pokazali kao prava europska momcad. Hajduk je igrao sa evertonom,ne znam sto se tu ocekivalo,iako mislim da nece englezima biti lako na poljudu bez obzira sto su mega momcad za cijelu jugoistocnu europu,to je realnost. Rijeka je vec u ligi uefa,bonus je liga prvaka,a za dinamo se ne brini,proci ce oni albance,u to mos kucu stavit. Ne znam cemu takvo potcjenjivanje nase lige,pa 2018,19 imat cemo pola lige u europi,za sad smo 12,13 europska liga. To je i vise od ocekivanja i mi smo sasvim zadovoljni.
    (croata, 18. avgust 2017 23:54)

    # Link komentara

  20. "Covek (Tudjman?) vam je doneo crno-bele boje umesto crveno-plavih. Deo je vase istorije.
    (dex)"
    Ne, dragi "dex", nikada, ama bas nikada, Tudjman nije bio sekretar JSD Partizan. To mozes lako naci na net-u. Nikakav funkcioner! Uzmi Knjigu povodom cetvrt veka JSD Partizan, izdate 1970. - u vreme dok je Tudjman bio cenjen oficir, saradnik Krcunov, da je ista znacajan u 500 ZASLUZNIH, ko bi smeo da ga preskoci!
    A budalastinu oko boje dresova, vi, koji svoj antisrbizam gajite na Tudjmanu, trebate znati: prva boja dresova FK Partizan su bili crveno-plavi, a onda je mocni, a prijateljski, Juventus dao nekoliko pari svojih kvalitetnih dresova CRNO-BELE boje, i otada do danas. Interesantno je da povremeno Zvezda nosi bivse Partizanove dresove...
    Zvezdini dresovi na osnivanju, korisceni i tokom osamdesetih(!), su bili ŠAHOVNICA! Da, bas onakva danasnja hrvatska sahovnica. Zbog te sahovnice sam prestao da navijam za zvezdu!!!
    (Znam da su dresovi crveno-bela sahovnica bili u zvezdinom muzeju, ako nisu baceni, ali ima u Muzeju kinoteke bezbroj snimaka)
     (acomurija, 18. avgust 2017 23:52)

    # Link komentara

  21. Franjo Tudjman je bio generalni sekretar JSD Partizan. Mislim da to ne mozete da sakrijete, mada po meni nije toliko ni bitno. Drugo vreme, nema veze sa ovim, ali vi uprli da dokazete da nema veze sa vama. Covek vam je doneo crno-bele boje umesto crveno-plavih. Deo je vase istorije.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dex, 18. avgust 2017 23:23) # Link komentara

    Tudjman je bio Hrvat i vratio se Hrvatima, sto je u redu.
    Tvorci Golog Otoka su bili Srbi,Krcun, Bugarcic i Kapicic i svi predsednici zvezde. Ljudi koji su pobili na hiljade nevinih Srba.Da li si ponosan na svoju istoriju panteru?
    (Karaburac, 18. avgust 2017 23:51)

    # Link komentara

  22. poraženi su u nadoknadi vremena u Pireju u prvoj utakmici plejofa ali za Ligu Šampiona a ne za Ligu Evrope...
     (realno, 18. avgust 2017 23:44)

    # Link komentara

  23. Ovo je opis stanja, a sve drugo su zamajavanja, lazi i podmetanja.
    (acomurija, 18. avgust 2017 22:56)
    Kao prvo sahovnica nije simbol Pavelića niti NDH jer je sahovnica postojala mnogo prije zato ne podmeci laži.
    Znate vi dobro kako ste postali konstuktivni narod u Hrvatskoj to su vam dali komunisti da bez vas ništa hrvati u skupštini SRH ne mogu izglasati naravmo tako ste zapošljavani u miliciji,tajnim službama,vojsci itd.
    zato dosta više sa mitovima kako ste vi ovo ili ono tako ste i dobijali stanove i imanja po Hrvatskoj,pa niste zemlju donijeli sa sobom.
     (mario, 18. avgust 2017 23:41)

    # Link komentara

  24. (acomurija, 18. avgust 2017 22:08)

    Opet ta komunistička propaganda. Već sam ti napisao šta je netačno u tvom komentaru. Pročitajte ti i ostali koji su mi lupili minuse šta je to Četvrti kongres Komunističke partije Jugoslavije 1928. i za šta su se zapravo borili partizani, uključujući tog vašeg Tuđmana, u Drugom svetskom ratu - partizani su se, između ostalog, borili za otcepljenje Makedonije, Kosmeta i dela Vojvodine od Srbije. Zato nemoj da širiš neistine.
    (lecimpurgere@yuhoo.com, 18. avgust 2017 23:35)

    # Link komentara

  25. O svemu mozemo da pricamo, ali Partizan je nakon Zvezde najveci klub bivse SFRJ. Kako 11 moze da bude manje od 4 ili 9( premda u tih 9 ulaze i 2 Hajdukove predratne titule)?
    Ja prvi ne volim Partizan, ali budite realni malo...
     (Dragan VG, 18. avgust 2017 22:10) # Link komentara

    Ako ces gledati iskljucivo statistiku po osvojenim trofejima partizan je iza zvezde,ali prvenstva bivse drzave nitko normalan ne gleda na takav nacin. Di mozes usporediti zvezdu i dinamo,zvezda je bila klasicni rezimski klub,dinamo od samog pocetka nacionalisticki antijugoslavenski klub kojeg se kralo kad god se moglo. Pa i takav,osvojip je uz zvezdu jedini euro trofej. Pretecu danasnje lige uefe. Da se razumijemo,ni partizan nije bio nesto previse proteziran,vise je hajduk bio iako je hr klub. To ti pisem kao dalmatinac,od rodjenja hajdukovac. Bivsa liga je imala veliku cetvorku,a sad koji je najveci,osvojeni trofeji po meni ne igraju neku veliku ulogu. Ok,zvezda je osvojila kup sampiona,po tom vjerojatno ipak drzi primat.
    (croata, 18. avgust 2017 23:24)

    # Link komentara

  26. @acomurija

    Franjo Tudjman je bio generalni sekretar JSD Partizan. Mislim da to ne mozete da sakrijete, mada po meni nije toliko ni bitno. Drugo vreme, nema veze sa ovim, ali vi uprli da dokazete da nema veze sa vama. Covek vam je doneo crno-bele boje umesto crveno-plavih. Deo je vase istorije.
     (dex, 18. avgust 2017 23:23)

    # Link komentara

  27. zivim u rijeci i navijam za dinamo,,najveci klub ovih prostora u ex yu je zvezda .....dapace da je partizan veci od rijeke.....sadasnjost ?rijeka ima viziju i zna sta radi s odlicnim trenerom na celu koji drzi sve konce igre rijeke,partizan izgleda tuzno s obzirom ono malo sto sam pratio protiv videotona...solomon s obzirom na videno je solidan igrac no ko takav nema mjesta kod keka a s druge strane mogao bi pomoci partizanu...
    (KAJV, 18. avgust 2017 23:18)

    # Link komentara

  28. Kek je ok ali je ograničen i ne zna sa znalcima.
    (Riječanin, 18. avgust 2017 23:13)

    # Link komentara

  29. "Od 1950. godine prošlog, pa do ulaska u šezdesete na predsedničkom mestu su se smenjivali Vujović (1. 1. 1950 - 14. 3. 1952), Bogdan Vujošević (14. 3. 1952 - 7. 2. 1956), Đuro Lončarević (7. 2. 1956 - 13. 3. 1958) i Martin Dasović (13. 3. 1958 - 22. 3. 1962)"
    I tako dalje, ni pomena o tvom voljenom Tudjmanu, umisljeni "Knezu".
    Dakle, lazni knez prosu laz!
     (acomurija, 18. avgust 2017 23:09)

    # Link komentara

  30. Na ovoj slici je u dresu Istre,kluba za koji sam igrao i koji najvise volim posle Partizana.
    (BMF, 18. avgust 2017 23:03)

    # Link komentara

  31. "Tudjman se nikada nije opredelio za fašizam. 
    Zarad istine!!
    (Dušan...)"
    Isterati iz ustava KONSTITUTIVNI NAROD, Srbe, koji su imali imovinu vise od trecine teritorije danasnje Hrvatske, koju je MOJI otac i majka oslobadjali, a prvi put moji dedovi; stati na celo izbeglih ratnih zlocinaca i njihovih potomaka (koji, kako kazes, su mu ubili clanove porodice), koje je abolirao i okupio oko sebe; vratio sve simbole Ante Pavelica: sahovnicu, ime za novac; negirao i umanjivao Srpske zrtve genocida; dovrsio nasilnu asimilaciju po sablonu Starcevica i Pavelica; organizovao proterivanje JEDNOG NARODA sa svoje teritorije - je cist Fasizam. I, na zalost, a kad tad i na nesrecu Hrvata, vecinski su ga podrzali.
    Ovo je opis stanja, a sve drugo su zamajavanja, lazi i podmetanja.
     (acomurija, 18. avgust 2017 22:56)

    # Link komentara

  32. I Tudjman, dok je bio antihrvat, kada je hapsio "hrvatsko prolece", bio je neki clan Jugoslovenskog sportskog drustva, mislim u sekciji za atletiku, A NIKAD FUNKCIONER, i ni privirio u FK. 
    Ostalo je umobolno prepisivanje jednom lansirane lazi! 
    (acomurija, 18. avgust 2017 21:04) 

    Bez prepisivanja i laži, Tudjman je postao "PREDSEDNIK" JSD Partizan svibnja 1958 godine.
     (Knez, 18. avgust 2017 22:52)

    # Link komentara

  33. (Filip, 18. avgust 2017 20:33)

    Filip, nakon onoga jučer napisati takav komentar, ne znam.... ne znam šta te tjera da pišeš o tome da je poluamaterska hrvatska liga mnogo jača od srpske lige, pitam se jesi gledao jučer hrvatske klubove u Evropi? Katastrofa. Tri poraza i jedan jedini osvojeni bod protiv Albanaca na domaćem terenu. Za belgijsku ligu možeš reći da je mnogo bolja od srpske s obzirom da tamo prvak direktno ide u ligu prvaka a ostali klubovi im prezimljavaju u Evropi. Spominješ Dinamo i pišeš da izgube tu i tamo od većih klubova s većom razlikom a oni od najvećih klubova redovito gube sa velikom razlikom i gube sve utakmice u ligi prvaka, čak šta više oborili su najgori rekord lige prvaka svih vremena a u zadnjoj sezoni su oborili sami sebe kada su izgubili 6 utakmica u grupi bez da su gola primili. Osijek spominjati nakon onoga jučer je žalosno-jučer su izgubili od Austrije na svojem terenu, ekipa koja je bolja od PSV bi pomela Austriju Beč koja je inače bila tek druga u prvenstvu. Očito je da je PSV bio u katastrofalnom izdanju i formi. Pisao sam ovdje na komenatarima da treba sačekati plej of i da će sve pasti u vodu. Evo ga. Točno sam znao.
    (Petar, 18. avgust 2017 22:48)

    # Link komentara

  34. @Filip.

    Nije hrvatska liga toliko jaca od srpske. Cak bih rekao da su tu negde. Medjutim problem srpskog fudbala je konstatno proteziranje Partizana i Zvezde i to sto osim dva derbija i utakmice Partizana i Vojvodine, jesu utakmice prijateljskog karaktera, posto je pobednik unapred poznat. Bez takmicarskog ritma nema ni uspeha. Takodje, posebna stavka je sudijska organizacija, koja ne uvidja koliko stete nanaosi svim nasim klubovima, sviranjem izmiljenih penala i crvenih kartona u korist dva gore navedena kluba. Zato, kad izadju u Evropu i kada se sudije normalno ponasaju, ovi nasi ne znaju sta ih je snaslo. Finansijski aspekt je takodje bitan. Rijeku je preuzeo konzorcijum koji vodi Lacio, Dinamo zivi od svojih transfera, Hajduk takodje...prezivljava, ali ajde. A kod nas....Partizan djene, djene....zivotari od svojih prodatih igraca. Zvezdu necu ni da spominjem....u dugovima do guse, a bahati se, jer joj se moze. Onaj koji drzi drzavnu kasu, je njen najveci navijac. I onda kad dodje vreme privatizacije, opet nece znati sta ih je snaslo.
    (rock star, 18. avgust 2017 22:47)

    # Link komentara

  35. Moj deda u kraljevini bio veliki gazda iz raznih razloga ja nisam nikakav gazda a neki drugi jesu. Ne znam sta meni pomaze sto je deda bio bogat mogu samo da pricam. Zivot se zivi u ovom trenutku i mozda u buducnosti proslost .......
    (Soko, 18. avgust 2017 22:41)

    # Link komentara

  36. Pa neka se momak jos malo kali...
    (glory, 18. avgust 2017 22:36)

    # Link komentara

  37. @acomurija
    Tudjman se nikada nije opredelio za fašizam.
    Tudjmanu su oca i brata Stjepana partizane,ubili fašisti a on sam se istakao neobičnom hrabrošću u borbi sa njima!!?
    Ja toliko.Zarad istine!!
     (Dušan, 18. avgust 2017 22:20)

    # Link komentara

  38. @rax,@nenad, ajde lepo bukvar u sake, pa ponovite! i sto rece jedan VHS kasetu u video i odgledajte bari! kako vas nije sramota, tako nepismene, da ostavljate komentare!
     (sir oliver, 18. avgust 2017 22:15)

    # Link komentara

  39. @Veliki strumf

    O svemu mozemo da pricamo, ali Partizan je nakon Zvezde najveci klub bivse SFRJ. Kako 11 moze da bude manje od 4 ili 9( premda u tih 9 ulaze i 2 Hajdukove predratne titule)?
    Ja prvi ne volim Partizan, ali budite realni malo...
     (Dragan VG, 18. avgust 2017 22:10)

    # Link komentara

  40. Vidite kako hrvat hvali naj trofejniji hrvatski klub!
    (Nenad, 18. avgust 2017 21:50)

    Dinamo je trofejniji od Partizana ...
     (Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 18. avgust 2017 22:08)

    # Link komentara

  41. "Aco, knjigu u šake, pa se vrati za par godina.
    (lecimpurgere@yuhoo.com)"
    A sta nije tacno u mom komentaru? Stidimo se ustasa, belogardejaca, handzar-divizija, balista, VECEG DELA CETNIKA, jer je bilo casnih, ali malo: na jugu Srbije, u Istocnoj Hercegovini, delovima Bosne i u Hrvatskoj.
    Partizani i od njih napravljena JNA su casno se borili protiv nacizma. I Tudjman! Sto je krajem osamdesetih se opredelio za Fasizam, ne menja zasluge dok je bio komunista.
    A da ucim sada, u OSMOJ deceniji, a bio sam zivi svedok svih uspeha i neuspeha u Jugoslaviji, bio sam ZASLUZNI SPORTISTA, juniorski prvak Evrope u dva sporta, sa Vazduhoplovnom akademijom (9. klasa) i tri fakulteta, magistetijem i doktoratom - ne budi smesan: moja misija je napaljene naciste i nasilnike da (probam) urazumim. Navijam za sve narode s kojima smo (Srbi) ziveli kada igraju protiv "ostatka"! Juzni Sloveni, bili smo mocna drzava, a sada smo bede...
     (acomurija, 18. avgust 2017 22:08)

    # Link komentara

  42. Ne znam šta je sporno, tim iz glavnog grada jedne ozbiljne države (SFRJ) je sigurno veći od tima iz jednog lučkog gradića te iste države. Isto tako, Crvena Zvezda je najveći klub sa ovih prostora hteo to neko da prizna ili ne, to je činjenica, ali naravno, da živim u Rijeci sigurno bi mi taj klub bio jedini na planeti.
     (Knez, 18. avgust 2017 22:04)

    # Link komentara

  43. Potpuno promašena tema.Naravno da je Partizan veći klub od Rijeke.Jugoplastika je gigant za Megu,poanta je tko je sada bolji.Ne živi se od prošlosti,zar ne?
    (Pipo, 18. avgust 2017 20:45) # Link komentara

    Cuj ovog,jugoplastika je gigant za megu,alo kakva ti je to usporedba,usporedjujes najveci europski kosarkaski klub 20 stoljeca s nekim klubom za kojeg su culi samo u srbiji? Jugoplastika je bila gigant za real madrid,zalgiris,macabi,pogotovo za partizan i zvezdu,kakva mega da li si pri sebi
    (croata, 18. avgust 2017 22:02)

    # Link komentara

  44. bio nekad veći.....na žalost! Sve najbolje želim Rijeci u nastavku kvalifikacija. Ako može Ludogorec, Maribor, može i Rijeka.
    (Aca iz Šabca, 18. avgust 2017 21:57)

    # Link komentara

  45. Vidite kako hrvat hvali naj trofejniji hrvatski klub!
    (Nenad, 18. avgust 2017 21:50)

    # Link komentara

  46. ja bi ga poklonio sa sve ivicom ilijevim bilo kome
     (zzzz, 18. avgust 2017 21:45)

    # Link komentara

  47. E, mislis da si pametan, sa tvojom konstatacijom "drzavni klub"? Svi klubovi, pa i danas su drzavni, tj, DRUSTVENI. A ovo "vojni" - ponosna, pobednicka Partizanska vojska, JEDINA PRIZNATA od saveznika, casni generali, iz NOBa, CETIRI GODINE ratovali po sumama protiv nacista i domacih saradnika. A onda je UDBA preuzela zasluge, pobila vise od 100 hiljada Srba, amnestirala Hrvate,muslimane, Albance... Ah, da, da se naruga Srbima i Srbiji, osnovala UDBA i Crvenu zvezdu!!!
    Utuvite jednom zauvek - ponosni smo i ko nas osnovao, i sto smo gajili bratstvo i jedinstvo, i kada je Partizan punio reprezentaciju bili smo olimpijski prvaci, i cetvrti na svetu, i sto nismo saradjivali sa Hajdukom i Dinamom, ni sa Sajberom.
    I Tudjman, dok je bio antihrvat, kada je hapsio "hrvatsko prolece", bio je neki clan Jugoslovenskog sportskog drustva, mislim u sekciji za atletiku, A NIKAD FUNKCIONER, i ni privirio u FK.
    Ostalo je umobolno prepisivanje jednom lansirane lazi!
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (acomurija, 18. avgust 2017 21:04)

    Ovako izgleda komentar kad neko misli da je pametan, a nema blage veze - Tuđman bio antihrvat; UDBA amnestirala; Tuđman bio u nekoj sekciji; ponosni što su gajili bratstvo i jedinstvo...

    Aco, knjigu u šake, pa se vrati za par godina.
    (lecimpurgere@yuhoo.com, 18. avgust 2017 21:42)

    # Link komentara

  48. "Glupo je usporedba.drzavni vojni klub i lokalni klub... 
    (Mne...)" 
    E, mislis da si pametan, sa tvojom konstatacijom "drzavni klub"? Svi klubovi, pa i danas su drzavni, tj, DRUSTVENI. A ovo "vojni" - ponosna, pobednicka Partizanska vojska, JEDINA PRIZNATA od saveznika, casni generali, iz NOBa, CETIRI GODINE ratovali po sumama protiv nacista i domacih saradnika. A onda je UDBA preuzela zasluge, pobila vise od 100 hiljada Srba, amnestirala Hrvate,muslimane, Albance... Ah, da, da se naruga Srbima i Srbiji, osnovala UDBA i Crvenu zvezdu!!! 
    Utuvite jednom zauvek - ponosni smo i ko nas osnovao, i sto smo gajili bratstvo i jedinstvo, i kada je Partizan punio reprezentaciju bili smo olimpijski prvaci, i cetvrti na svetu, i sto nismo saradjivali sa Hajdukom i Dinamom, ni sa Sajberom. 
    I Tudjman, dok je bio antihrvat, kada je hapsio "hrvatsko prolece", bio je neki clan Jugoslovenskog sportskog drustva, mislim u sekciji za atletiku, A NIKAD FUNKCIONER, i ni privirio u FK.
    Ostalo je umobolno prepisivanje jednom lansirane lazi!
    (acomurija, 18. avgust 2017 21:04)

    Idi popi neki probiotik!
     (raxi, 18. avgust 2017 21:32)

    # Link komentara

  49. Логична констатација , шта се ложе ријечани као да то није истина? Вазда био и остао већи клуб од свих хрватских клубова ..Чак и после рата за нијансу само испод динама , чак динамова учешћа по л.ш су комична боље не играти него примати редом 4,5, чак и 7 комада...Екипа за гол разлику увјек били! Да о другима после рата не причам , цз , хајдук итд далеко испод партизана , далеко...
     (Тарми пфк, 18. avgust 2017 21:29)

    # Link komentara

  50. (Filip, 18. avgust 2017 20:33

    Ne bih se slozio da je nasa liga jaca,tu smo negdje,samo kod nas su prepoznali da treba smanjiti ligu. Ogromna je razlika igrati ligu 10 u odnosu na ligu 16,od same koncentracije kvalitete do puno veceg broja jakih utakmica. Cak smatram za moju zemlju da je i liga 10 previse jer ne mozemo stvoriti 10 konkurentnih klubova. Liga 8 bi bila idealna iako bi mozda bila i malo dosadna,al ok,i ovo je sasvim pristojno. Imamo 4 prava kluba,4 pristojna kluba koja posjeduju odredjeni kvalitet i 2 koja nisu ta razina. Problem je sto neki nasi centri koji su iznjedrili prave igrace(zadar,varazdin,sibenik),sad ih nema nigdje. S njihovom konkurentnoscu liga 10 bi bila idealna. Zato,pod hitno smanjite ligu i bit ce dobar vas nogomet. Vas ima vise i vama bi zaista liga 10 bila optimalna.
    (croata, 18. avgust 2017 21:15)

    # Link komentara

  51. Zadnjih 20 godina iz zemalja ex Yu Dinamo jedino uz Maribor redovito igra LS ili LE..Partizan nešto manje..ostali više su statistička greska no pravilo...zalosno za naš fudbal je da Maribor sam ima više uspeha od svih klubova Srbije...pitanje za fudbalske rukovodioce u Srbiji..kako..??..jasno je za Dinamo imaju onog čoveka..ali Maribor bre...??
    (rango, 18. avgust 2017 21:13)

    # Link komentara

  52. Koonacno da se slozim sa covekom. Druga dimenzija nego sta! 
    Partizan je prva! 
    Doduse, ima i dimanzija iznad Partizana. 
    Tu su Barsa, Real, Bajern, Juve...
    (vlajzi, 18. avgust 2017 20:21)

    U tom poredjenju po dimenzijama, prva dimenzija je uvek slabija. Znaci da si zeznzuo svoj klub.
     (Milioner, 18. avgust 2017 21:09)

    # Link komentara

  53. "Glupo je usporedba.drzavni vojni klub i lokalni klub...
    (Mne...)"
    E, mislis da si pametan, sa tvojom konstatacijom "drzavni klub"? Svi klubovi, pa i danas su drzavni, tj, DRUSTVENI. A ovo "vojni" - ponosna, pobednicka Partizanska vojska, JEDINA PRIZNATA od saveznika, casni generali, iz NOBa, CETIRI GODINE ratovali po sumama protiv nacista i domacih saradnika. A onda je UDBA preuzela zasluge, pobila vise od 100 hiljada Srba, amnestirala Hrvate,muslimane, Albance... Ah, da, da se naruga Srbima i Srbiji, osnovala UDBA i Crvenu zvezdu!!!
    Utuvite jednom zauvek - ponosni smo i ko nas osnovao, i sto smo gajili bratstvo i jedinstvo, i kada je Partizan punio reprezentaciju bili smo olimpijski prvaci, i cetvrti na svetu, i sto nismo saradjivali sa Hajdukom i Dinamom, ni sa Sajberom.
    I Tudjman, dok je bio antihrvat, kada je hapsio "hrvatsko prolece", bio je neki clan Jugoslovenskog sportskog drustva, mislim u sekciji za atletiku, A NIKAD FUNKCIONER, i ni privirio u FK.
    Ostalo je umobolno prepisivanje jednom lansirane lazi!
     (acomurija, 18. avgust 2017 21:04)

    # Link komentara

  54. mozda za mladje od 20 godina...
    (neutralni felsh, 18. avgust 2017 20:30)
    eh što nisam.baš na protiv.mi stariji I pamtimo fk dubočicu,a klinčurija nije ni čula za nju.a Rijeka je baš veliki klub.uzela je prvu titulu u stotoj godini postojanja u nameštenom hrvatskom prvenstvu.
    (slobinator, 18. avgust 2017 20:55)

    # Link komentara

  55. Eto vam ga taj klub, on je i onako oduvek bio i biće, vaš!
     (CRObar kitarović, 18. avgust 2017 20:52)

    # Link komentara

  56. @Mne je ocigledno fudbalski znalac...koliko je nepismen
     (gari, 18. avgust 2017 20:50)

    # Link komentara

  57. Máni Vajcer da plašiš Pantere!!
    Od Leonarda naovamo,načulje uši u strahu,od svakog našeg novog igrača!!
     (Dušan, 18. avgust 2017 20:46)

    # Link komentara

  58. Potpuno promašena tema.Naravno da je Partizan veći klub od Rijeke.Jugoplastika je gigant za Megu,poanta je tko je sada bolji.Ne živi se od prošlosti,zar ne?
    (Pipo, 18. avgust 2017 20:45)

    # Link komentara

  59. @sramota: zato sto su grobari sa juga... logicno... :trollface:
     (lal, 18. avgust 2017 20:45)

    # Link komentara

  60. Iskreno, mozda Partizan I jeste veci, ali hrvatska liga je, nazalost, trenutno mnogo jaca od nase. Dovoljno je samo reci da je Dinamo igrao LS najmanje duplo vise puta od Partizana I Zvezde zajedno. Svake godine imaju po najmanje 1,2 tima u LS I LE, a ove imaju sansu da imaju 4. Na primer Osjek, koji verovatno nije ni u 3 najbolje ekipe tamo, je u poslednjoj rundi 2 puta dobio PSV bez da su gol primili. Drugo, osim Dinama koji ponekad izgubi sa velikom razlikom protiv najboljih svetskih ekipa, koja druga hrvatska ekipa izadje u evropu I izblamira se... A za nase timove je normalno da u evropi izgube kod kuce s'3-4 razlike protiv timova za koje je malo ko cuo. Samo pogledajte Mladost iz Lucana u prvoj rundi kvalifikacija ove godine, tuzno. Takodje, mislim da je I Slovenacka liga jaca od nase od ovih iz ex-Yuge... Maribor redovno igra grupne faze, dok recimo juce je jedan Domzale igrao nereseno s'Olimpikom iz Marseja. Jednostavno, SVI znamo u cemu je problem kod nas... Para nemamo, ali kriminalaca zato kol'ko hoces! Oni ne daju timove u privatno vlasnistvo zbog sopstvene zarade, I to je sada Boze me oprosti - Jad I beda. Eto, toliko, izduv'o sam se malo!
    (Filip, 18. avgust 2017 20:33)

    # Link komentara

  61. teško mi biti veći klub od rijeke.od njih je veći I fk dubočica
    (slobinator, 18. avgust 2017 19:55)


    mozda za mladje od 20 godina...
     (neutralni felsh, 18. avgust 2017 20:30)

    # Link komentara

  62. Eto sa kim se poredi Partizan - sa Rijekom. Zvezda i Dinamo, pa i Hajduk su druga dimenzija.
    (veliki strumf, 18. avgust 2017 19:40)

    Ne samo da su druga dimenzija, nego su bili i drugi na tabeli...dok su Partizan i Rijeka sampioni!!!
     (Kako drugacije, 18. avgust 2017 20:23)

    # Link komentara

  63. Eto sa kim se poredi Partizan - sa Rijekom. Zvezda i Dinamo, pa i Hajduk su druga dimenzija.
     (veliki strumf, 18. avgust 2017 19:40)

    Koonacno da se slozim sa covekom. Druga dimenzija nego sta!
    Partizan je prva!
    Doduse, ima i dimanzija iznad Partizana.
    Tu su Barsa, Real, Bajern, Juve...
    (vlajzi, 18. avgust 2017 20:21)

    # Link komentara

  64. Glupo je usporedba.drzavni vojni klub i lokalni klub regije kvarner.ali sada bi Rijeka razbila crnobele
    (Mne, 18. avgust 2017 20:21)

    # Link komentara

  65. Eto sa kim se poredi Partizan - sa Rijekom. Zvezda i Dinamo, pa i Hajduk su druga dimenzija.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veliki strumf, 18. avgust 2017 19:40)

    Jasno, Partizan i Rijeka su sampioni svojih zemalja i nosioci duple krune dok ti drugi klubovi su luzeri. Normalno da ce sampioni sa sampionima da se porede a luzeri sa luzerima.
    (mile, 18. avgust 2017 20:16)

    # Link komentara

  66. Partizan je nekada bio veliki klub.Danasnja uprava Partizana razmislja na nivou prosecne domacice sa juga Srbije.
    (boki, 18. avgust 2017 19:53)

    Kao prvo,nikad nije bio veliki klub a kao drugo,zašto nisi uporedio upravu sa nekom domaćicom sa severa Srbije ili iz Beograda?Da ne misliš da su ljudi i žene sa juga Srbije manje vredni od vas severnjaka?
    (Sramota, 18. avgust 2017 20:14)

    # Link komentara

  67. Eto sa kim se poredi Partizan - sa Rijekom. Zvezda i Dinamo, pa i Hajduk su druga dimenzija.
    (veliki strumf, 18. avgust 2017 19:40)

    Hahaha, pa gde si ti to procitao lepi? Odgledaj VHS iz Barija i smiri se malo. Usput, Partizan ima pozitivan bilans sa svim hrvatskim klubovima, dok vi imate negativan protiv Hajduka. Uskoro ce i 10 godina od poslednjeg ucesca u grupnoj fazi. Jubileji pristizu, treba to proslaviti. Vi ste vec dugo vremena klub u rangu Domzala i Hrvatskog dragovoljca.
    (secanje memorije pamcenja, 18. avgust 2017 20:12)

    # Link komentara

  68. Rijeka je i nakon 90 minuta u igri za prolazak dok Partizan nakon 17-tog minuta ispao...nema više velikih klubova u ex Yu, Dinamo jedini ima para na računu toliko koliko su Zvezda,Partizan i Hajduk zajedno dužni...to je realnost no i s tim parama Dinamo ostaje i dalje malj klub.
    (rango, 18. avgust 2017 20:12)

    # Link komentara

  69. Meni su neki navijaci Rijeke rekli da njihov trener ne daje sansu mladim igracima te Solomon nema mesta. Alo,decko ima 21 godinu a oni kazu da je to za Keka premlado (!?!?!) U svakom slucaju neki zale sto su ga olako prepustili Partizanu i sto mu nisu dali sansu a nekima je svejedno. Ali uglavnom reci hvale od navijaca Rijeke a Partizanovci nisu bas zadovoljni.
    (kole, 18. avgust 2017 20:11)

    # Link komentara

  70. Koga uopšte briga za ove gluposti i nebitne stari koje su ovde izgovorene
    (Sale, 18. avgust 2017 20:02)

    # Link komentara

  71. Eto sa kim se poredi Partizan - sa Rijekom. Zvezda i Dinamo, pa i Hajduk su druga dimenzija.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veliki strumf, 18. avgust 2017 19:40

    Bas tako. Svi klubovi koje si naveo su zavrsili kao drugoplasirani ili treceplasirani u svojim prvenstvima. DRUGA dimenzija, nema sta.
    (Vlayco, 18. avgust 2017 19:59)

    # Link komentara

  72. teško mi biti veći klub od rijeke.od njih je veći I fk dubočica
    (slobinator, 18. avgust 2017 19:55)

    # Link komentara

  73. Sto se mene tice,eto vam ga nazad.prijatelju nas sportski direktor je toliko lose uradio ovaj prelazni rok,da se ovaj uklapa u njega.
    (Muftija delija, 18. avgust 2017 19:54)

    # Link komentara

  74. Partizan je nekada bio veliki klub.Danasnja uprava Partizana razmislja na nivou prosecne domacice sa juga Srbije.
    (boki, 18. avgust 2017 19:53)

    # Link komentara

  75. @veliki strumf da Hajduk, Dinamo i Zvezda su druga dimenzija u odnosu na Partizan i Rijeku zato sto su ova dva kluba sampioni, a ti ostali samo pune broj klubova u sampionatu.
     (mare, 18. avgust 2017 19:51)

    # Link komentara

  76. kog vaseg? pa oba su vasa...
     (Uros Djurdjevic Prejaki #32, 18. avgust 2017 19:41)

    # Link komentara

  77. Eto sa kim se poredi Partizan - sa Rijekom. Zvezda i Dinamo, pa i Hajduk su druga dimenzija.
     (veliki strumf, 18. avgust 2017 19:40)

    # Link komentara