Loše za sport – NHL ne dopušta igračima na OI

NHL saopštio je da igračima sa ugovorima, kao i onim u nižim ligama neće biti dozvoljeno da učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu februara 2018.

PT Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
  1. @PSG
    U pravu si.Za sad je tako.Ali i tu moze da pukne tikva,na to sam mislio.
    (Stara kuka, 8. avgust 2017 12:07)

    # Link komentara

  2. @Olimpijski turnir u hokeju na ledu je uz svetsko prvenstvo u fudbalu najjace i najzanimljivije reprezentativno takmicenje.Ovo je klasicno uništavanje sporta zbog prevelikog novca,ali sa druge strane razumem i klubove.Uskoro ce ovo biti i u fudbalu.
    (Stara kuka, 08. avgust 2017 08:21)
    Što se tiče svetskog prvenstva u fudbalu, ovo se neće dogoditi u skorije vreme. Iako je drugačiji sistem, FIFA je što se tiče uticaja u svom sportu (pa i u širim sferama) ono što je NHL ili NBA u košarci. Popularnost fudbala zavisi od svetskih i kontinentalnih prventstava, od kojih i klubovi imaju direktnih i indirektnih interesa.
    (PSG, 8. avgust 2017 10:50)

    # Link komentara

  3. @Aca iz Šabca
    Netacno.Igraci hoce,klubovi i liga nece tj ne daju.Lova.Placaju ih neverovatno mnogo,a treba da se za reprezentaciju povredi i sedi na tribinama ili u kaficu.Ne ide to tako.
    Ovaj sto prica da je hokej nebitan sport je nesto najsmesnije sto sam cuo.Posle fudbala i kosarke najpopularniji timski sport.Hokej je broj jedan u Kanadi,Rusiji,Svedskoj,Finskoj,Ceskoj,Sloackoj,Svajcarskoj,Austriji,na drugom mestu u Nemackoj,u Americi punije dvorane na NHL-u nego na NBA i MLB.
    (Stara kuka, 8. avgust 2017 10:26)

    # Link komentara

  4. Nije problem u hokeju ili OI.
    Reprezentativni sportovi su postali festivalskog i fakultativnog karaktera odavno.
    Igrace zanima novac. Ne da se povrede na tamo nekoj neobaveznoj fudbalici.
    Deuga stvar za vaterpolo i sl. sportove. Gde nema novca. Nego samo prestiz.
    (Ime, 8. avgust 2017 09:23)

    # Link komentara

  5. Ovakva situacija je bila sve do OI u Naganu 1998. kad su sve reprezentacije igrale u najjačem sastavu tako da me ovakva odluka nimalo ne čudi. A po ovom što priča da je hokej nebitan sport sve sem fudbala i košarke izgleda da treba ukinuti. Koliko je nebitan govori to da je Stanley Cup najstarije i najverovatnije najprestižnije profesionalno takmičenje u Americi i za razliku od pomenutog vaterpola hokej privlači ogroman broj gledalaca i sponzora i to ne samo u Americi nego i u ostalim jakim hokejaškim nacijama kao i u onim slabijim poput Švajcarske i Nemačke gde su hale krcate na utakmicama. Hokej na zimskim OI je oduvek bio najgledanije i najprestižnije takmičenje. Odluka koja je doneta je loša za hokej i OI ali nije neočekivana. I u košarci realno SAD nikad nije poslala najjači tim a jedini put kad se to desilo su OI u Barseloni 1992. - budimo realni, ostali dream team-ovi nisu bili najjači mogući.
    (Bojan Živković, 8. avgust 2017 08:55)

    # Link komentara

  6. А да играчи одбију ту смрдљиву лигу и њихове уговоре, те отишли на олимпијаду, онда би то било веома лоше по ту смрдљиву лигу, јер не би остали без играча.
    (милан, 8. avgust 2017 08:32)

    # Link komentara

  7. Olimpijski turnir u hokeju na ledu je uz svetsko prvenstvo u fudbalu najjace i najzanimljivije reprezentativno takmicenje.Ovo je klasicno uništavanje sporta zbog prevelikog novca,ali sa druge strane razumem i klubove.Uskoro ce ovo biti i u fudbalu.
    (Stara kuka, 8. avgust 2017 08:21)

    # Link komentara

  8. par razloga:
    1. previše utakmica sabijenih u 10ak dana, bez pravog treninga, uigravanja, dovodi do povreda.
    2. premor glavnih klupskih igrača dovodi do pada forme i loših rezultata ekipa pred play-off.
    3. sezona se odužuje, gube se TV termini.
    4.možda i glavni razlog, Kanadjani su i suviše jaki u poslednjih nekoliko igara, Rusi više ne mogu ni da im prismrde, slično je i sa skandinavcima, a Čehe i Slovake da i ne spominjem.
    (Aca iz Šabca, 8. avgust 2017 04:25)

    # Link komentara

  9. Nebitan sport, poput vaterpola.
     (regulus, 8. avgust 2017 03:20)

    # Link komentara

  10. Posto pratim ceo zivot hokej i znam dosta o njemu, mogu da kazem sledece...ja da sam na mestu Fasela Rena i IIHF ne bi ih zvao ni na OI 2022 na koji NHL hoce da ide jer je to Kina i veliko trziste pa im nece biti daleko, sa druge strane drago mi je sto su ispalili Fasela Rena i IIHF jer me nerviraju. A jedan novinar Chicago Tribuna, predlozio je da se hokej prebaci na letnje OI. Naravno rec je o parama, OI su konkurencija WCH/u, mada citao sam neku analizu pre neki mesec, posto ovo nije nova vest za nas koji pratimo hokej, koja kaze da neki igraci Washington Capitalsa misli da je ovo blef i da ce se pregovori nastaviti.
    (čovek iz senke, 8. avgust 2017 02:29)

    # Link komentara

  11. Rusi mogu iz svoje lige da naprave jak tim.Isto tako Cesi i Finci.Sto se Amera i Kanadjana tice imaju solidne igrace u Evropi.
    (PAOK, 8. avgust 2017 01:40)

    # Link komentara

  12. Ne razumem ovu odluku. OI se igraju jednom u 4 godine. Zna se jako dobro u kom periodu godine (januar-februar), i traju tipa 2-3 nedelje. Koja je svrha da se ne puste igraci (uključujući tu i igrace Kanade i SAD)? Ako neki poznavalac prilika u hokeju ume da mi objasni, bio bih mu zahvalan.
    (Lynx, 8. avgust 2017 00:50)

    # Link komentara

  13. E ako Rusi sad ne osvoje zlato...
    (SidTheKid, 8. avgust 2017 00:29)

    # Link komentara

  14. Ovo je apsolutno isto kao kada na SP u fudbalu ne bi gledali igrace Reala, Junajteda, Barse, Bajerna, Juvea, PSZ...
     (Corleone, 7. avgust 2017 23:56)

    # Link komentara