Pre 25 godina je nastao pravi "Drim tim"

Majkl Džordan, Medžik Džonson, Dejvid Robinson, Leri Bird, Karl Meloun su i pojedinačno bili opaki igrači. Pre tačno 25 godina su postali deo pravog Drim tima.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Reci koje opisuje ovu ekipu ,najaci i najtalntovaniji tim u istoriji sporta .U odnosu na ovo danas ovo su zaista bili vanzemaljci .Mislim koliko oni samo danas ozbiljnije pristupaju takmkcenju pa su opet igrali egal utakmkce sa Spancima 2008 i 2012 .Ovi su se ko turisti setali okolo blejali zezali se do pola noci a onda sutradan unistavali rivale ,uz sve to Medzik i Bird nis bili ni aktivni igraci .Najveci problem je bio kako uopste uklopiti jednog Dzordana da igra u istoj ekipi sa Drekslerom il Birda sa Medzikom il Barklija i Pipena i tako dalje .To su ljudi koji su gajili izrazit rivalitet i njima je to da igraju zajedno bilo totalno nepojmivo .Zato svaka cast Caku Dejliju koji je uspeo da spoji nespojivo i da pruzi ljudima uzitak u gledanjj ovih vanzemaljaca .Jos nesto da suprostavite ovaj Drim tim a da ti igraci budu u svom prajmu sto bi rekli Ameri protiv ovih danasnjih zvezda oduvali bi ih sa parketa sigurno .
    (Da da, 28. jul 2017 12:08)

    # Link komentara

  2. ONIL, DANKAN, LEBRON, BRAJANT, KARI. E TO JE DRIM TIM
    (LAZNI VOJVODA VIROVITICA, 27. jul 2017 12:33)

    # Link komentara

  3. Kada dobro razmislim, velika privilegija je bila gledati kosarku i biti svedok tog vremena i mislim da je moja generacija, sada oko 50 godina, imala srecu da uziva u tadasnjim epohalnim ostvarenjima u mnogim sportovima. U fudbalu Argentina 1978, OI 1984 u LA kada smo uzeli pregrst medalja, pa cuvena trka na 100 m kada su na celu sa Karl Luisom sva osmorica trcali ispod 10 sec, pa nasa najbrza bela stafeta, obracun Luisa i Pauela u skoku u dalj, nasa reprezentacija 90' u Italiji i cuveno cetvrtfinale sa Argentinom, ...Mogao bih o ovome pisati danima.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Totti, 26. jul 2017 23:01)

    Ti bi mogao pisati danima a ja sam se samo setio dogadjaja i najezio se. Hvala matori.
    (IKARBUS JE SIMBOL OPORAVKA SRPSKE INDUSTRIJE RECE VODJA, 27. jul 2017 10:32)

    # Link komentara

  4. (Nista o Nicemu, 26. jul 2017 21:32)
    Na pleju Stokton, Pejton i Peni protiv Stoktona i penzionisanog Medzika.
    Na svim ovim pozicijama po mom misljenju jaci je bio tim iz 1996.
    (..., 27. jul 2017 01:22)

    Prvo ne mozes da oduzmes igrace iz 92 i da kazes oni igraju za 96. Imali su Dzordana, dakle tim iz 92 je jaci bez obzira na sve.
    (nista o nicemu, 27. jul 2017 10:20)

    # Link komentara

  5. @Ryber Palunko - hvala, oduvek sam se pitao kako to da wilkins nije bio u tom timu. vec sam rekao i uvek cu - umesto mullin-a (koji je bio velik igrac, ali ne i ta klasa) i laettner-a (koji je bio prosecan nba igrac) tu su morali da budu thomas i wilkins. a ako su morali jednog college igraca da stave u tim, opet o'neal umesto laettner-a, ili eventualno mourning. ali umesto trojice tamnoputih, nekako se naslo dvojica "bledolikih", ipak je to usa. a ex yu bi izgubila to finale, ali bas kao sto je neko ovde citirao drazena, bilo bi neizvesno do samog kraja, nesto poput onog prvog poluvremena '96... a onda bi nas pobedili.
    (terza, 27. jul 2017 10:15)

    # Link komentara

  6. kosarka je dosta napredovala, koliko god to neki hteli da priznaju ili ne, snaga i fizicka sprema je presudna, nema vise fuserenja samo sa talentom, , danas je nemoguce dobiti jedan tim, bilo koji sa 70, 80 razlike kao nekada, pogledajte samo muskulaturu igracha tada i danas, ne kazem da su ovi danas znacajno bolji, ali daleko od toga i da su losiji kako neki ovde hoce da predstave, nostalgija je cudo! da ne kazem mit i bajka o tim starim NBA igrachima, jos se secam kada su prijateljsku utakmicu odigrali jednom prilikom chigago i PSG , koturovic igrao za Pariz, kakvu je bananu udario Jordanu na tom mecu, a posle meca dosao da mu trazi autogram, koliko je tad vece ludilo bilo za tom NBA ligom, danas nije ni upola tako ..
    (nahrani svinje, 27. jul 2017 09:43)

    # Link komentara

  7. Milos.......ti se razumes u kosarku ko ja u kriket
    (Aj, 27. jul 2017 09:25)

    # Link komentara

  8. Више од пола Србије кошарку прати од доминације Голден Стејта (да не кажем прави разлог, али се поклопило).

    НБА 90их је појам за данашњи. ЛеБрон и Дјурент су једини који би могли да буду у дрим тиму, али се не би превише наиграли. Највећи скандал у последњих 10год је однос Вестбрука и Дјурента. Тих 90их, није било утакмице у којој не би дошло до озбиљних чарки. Нису били бфф него ривали.

    Лично ми остаје жал што не знам исход дрим тима са Југославијом, јер мислим да би више поена дали од самих Хрвата, али победа се не доводи у питање - дрим тим је у свету спорта као наша ватерполо репрезентација у ватерполу тренутно, нешто најсавршеније и најбоље икада виђено.
    (Брус Вејн, 27. jul 2017 02:31)

    # Link komentara

  9. Vanzemaljci.
    Sto se tice na zalost nikad odigrane utakmice bivse drzave s njima,nije bas tako lako pojednostaviti u smislu 30,40 razlike za dream team.
    Prvo,taj jedinstveni dream team bi igrao s najboljom evropskom reprezentacijom svih vremena koja je prstala pobjednickim mentalitetom.
    Drugo,prava dugotrajna priprema bivse reprezentacije od pa cak i nekoliko mjeseci po kojima smo bili poznati. Dule ivkovic bi svaku od pregrst nasih zvijezda doveo u optimalno stanje,tu nema sumnje i davali bi maksimum svojih mogucnosti,dakle krajnja ozbiljnost.
    Trece i mozda najbitnije,amerikanci bi nas sigurno podcijenili,shvatili bi sve ko jedan show gdje trebaju samo istrcati na parket i zlato je njihovo,ne bi se dovoljno pripremili,sve na individualni kvalitet,ne znam kako bi reagirali na zonu,uglavnom sve bi ovisilo o njihovom pristupu,a on bi razumljivo bio upitan.
    Jos nesto,mi smo igrali s njima bez ikakvih priprema jer do pocetka oi nismo ni znali hocemo li uopce upasti,prva nasa kvalitetna petorka mogla se 20tak minuta uspjesno nositi s njima,kasnije zamjene koje nisu na nivou i zavrsilo je -30.
    Poslije oi drazen je gostovao kod pervana,iako nije bilo pozeljno u to doba,pervan ga je ipak pitao dal bi bivsa drzava pruzila jaci otpor,drazen ne trepnuvsi: uz prave pripreme sigurno bi drzali egal do zadnjih 5minuta,a onda..(zasutio,a u ocima mu vidis da misli kako bi ih skinuli)
    Na zalost kako bi prosli,nikada necemo saznati.. osta samo masta + sjeta
    (croata, 27. jul 2017 01:43)

    # Link komentara

  10. (Nista o Nicemu, 26. jul 2017 21:32)
    Tim iz 1996. je imao 10 (Barkli, Maloun, Miler, Hakim, Sek, Pejton, Pipen, Ricmond, Robinson i Stokton). Jedini koji nisu su Peni Hardavej i Hil, kojima su povrede unistile neverovatan potencijal.

    Striktno po imenima, tim iz 1992. je mnogo jaci, ali treba imati u vidu da su Medzik i Bird bili vec u penziji i gotovo da nisu igrali.

    Ako poredimo po pozicijama, na centru sa jedne strane Robinson, Hakim i Sek, sa druge Robinson, Juing i Lejtner. Tu bih pre izabrao ove prve.
    Na cetvorci su u oba tima bili Barkli i Maloun.
    Na trojci Pipen i Hil protiv Pipena i Birda (povredjenog).
    Na pleju Stokton, Pejton i Peni protiv Stoktona i penzionisanog Medzika.
    Na svim ovim pozicijama po mom misljenju jaci je bio tim iz 1996.
    Ostaju bekovi, Miler i Ricmond protiv Drekslera i Dzordana, gde je ocigledno ko ima prednost.

    Meni je najzanimljivije sto mi se cini da bi Dzordan iz 1992. i pored slabijeg (ako se tako uopste moze nazvati) ostatka tima, doneo pobedu na kraju. Ipak nisu svi igraci odjednom na terenu, a onakva zver je mogla da dobije svakog. Jedino ako se ne uspava za utakmicu posle celonocnog kartanja i celodnevnog igranja golfa.
    (..., 27. jul 2017 01:22)

    # Link komentara

  11. Dražen dao 24, MJ 22, samo je Dražen Petrović mogao da parira američkim igračima i niko više.
    (Delije Čikago, 27. jul 2017 00:38)

    # Link komentara

  12. Pobijedili smo mi neki drugi drim tim 5.septembra 2002 ! Taj uspjeh i ta radost se nikada neće zaboraviti . BRAVO SRBI !
    (VEČITI DELIJA, 27. jul 2017 00:22)

    # Link komentara

  13. postovalac

    Ocigledno nisi gledao Medzika, Robinsona, Drekslera...ko je to danas bolji od njih Kari ??? aaahahahaha
    (mich, 27. jul 2017 00:19)

    # Link komentara

  14. Prvi i jedini...
    (mich, 27. jul 2017 00:17)

    # Link komentara

  15. Pa svima je jasno da su upravo iz tog razloga razbili Jugu. To je bila totalna dominacija, a ameri ne bi mogli da furaju najk i ostalu opremu narodu kada bi ih pobedila balkanska zemlja u startasicama i simod patikama.
    (Gradjanin Z, 27. jul 2017 00:09)

    # Link komentara

  16. Mislim da, kada bi se okupili ovog trenutka, kada je LeBron u zizi karijere da bi sadasnji Dream Tram bio ravnopravan sa prvim, jer je Dzejms sada na istom nivou otprilike kao Dzordan, ali su "ostali" iz sadasnjeg tima bolji od "ostalih" iz tadasnjeg... Kosarka je ipak napredovala za 25 godina.
    (postovalac, 26. jul 2017 21:33)

    Slažem se, kada bi ovog trenutka odigrali mečon bi bio prilično neizvestan jer treba imati u vidu da igrači originalnog dream teama danas imaju po 55 (plus-minus koja godina)...

    Sa druge strane, kada bi bilo moguće da se sastane onaj dream team sa ovim današnjim, u zenitu karijera tu ne bi bilo ni trunke neizvesnosti, naravno u korist ekipe iz '92.
    (Wllaxy, 26. jul 2017 23:49)

    # Link komentara

  17. NBA и Calcio `90-их. Жао ми је што велика већина читалаца Б92 није то имала прилике да гледа. Још више ми је жао нас што смо се тада живели међу лудацима који су се ложили на звецкањем оружјем, уместо да су искулирали и гледали баскет и фудбал. То се неће поновити.
    (Adriano_Galliani, 26. jul 2017 23:45)

    # Link komentara

  18. nestvarna ekipa,..
    (yytyt, 26. jul 2017 23:34)

    # Link komentara

  19. Pobedili bi tada!!!
    (Sarplaninac, 26. jul 2017 21:37)

    Tacno tako. Pobedili bi. Koliko god da smo se lozili da smo blizu njih oni bi pobedili
    (nista o nicemu, 26. jul 2017 23:22)

    # Link komentara

  20. Kakav bilo koji tim da se bori s njima,pa koliko god da su jaki njihovi igraci sada sa Melounom nijedna 4orka ili centar ne moze da se nosi i snaga i inteligencija nadprosecni
    (delija, 26. jul 2017 23:21)

    # Link komentara

  21. I jedini dream team
    (Rocky Balboa, 26. jul 2017 23:03)

    # Link komentara

  22. Realno 11 legendi + Lejtner, umesto kojeg je mogao doci i Dominik Vilkins, Ajzea Tomas,Alonzo Morning, Redzi Miler ili Son "Rain Man" Kemp. Nesto najbolje sto sam gledao od kosarke a pamtim NBA ligu jos od Dr. Dzulijusa Irvinga. Ne verujem da bi im ondasnja reprezentacija Jugoslavije mogla nauditi sem sto bi ih naterala da umesto sa 50% igraju sa 60-70% snage. Kada dobro razmislim, velika privilegija je bila gledati kosarku i biti svedok tog vremena i mislim da je moja generacija, sada oko 50 godina, imala srecu da uziva u tadasnjim epohalnim ostvarenjima u mnogim sportovima. U fudbalu Argentina 1978, OI 1984 u LA kada smo uzeli pregrst medalja, pa cuvena trka na 100 m kada su na celu sa Karl Luisom sva osmorica trcali ispod 10 sec, pa nasa najbrza bela stafeta, obracun Luisa i Pauela u skoku u dalj, nasa reprezentacija 90' u Italiji i cuveno cetvrtfinale sa Argentinom, ...Mogao bih o ovome pisati danima.
    (Totti, 26. jul 2017 23:01)

    # Link komentara

  23. Da se okupe danas, verovatno bi osvojili OI.
    (89, 26. jul 2017 22:57)

    # Link komentara

  24. Mislim da, kada bi se okupili ovog trenutka, kada je LeBron u zizi karijere da bi sadasnji Dream Tram bio ravnopravan sa prvim, jer je Dzejms sada na istom nivou otprilike kao Dzordan, ali su "ostali" iz sadasnjeg tima bolji od "ostalih" iz tadasnjeg... Kosarka je ipak napredovala za 25 godina.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (postovalac, 26. jul 2017 21:33)

    Pa moguce, posto ovi prvi imaju po 50-ak godina, tako da bi sadasnji tim imao neke sanse, sto jes jes.
    (Djoko, 26. jul 2017 22:56)

    # Link komentara

  25. hmm... Petorka koju bi danas cinili: Russel Wesrbrook
    Steph Curry
    LeBron James
    Kevin Durant
    Demarcus Cousins/Anthony Davis bi bar po meni bila jaca od one iz 1992 gde su bili
    Magic Johnson
    Michael Jordan
    Larry Bird
    Patrick Ewing
    Charles Barkley

    Gledao sam jednu analizu koja dokazuje da se danasnja NBA kosarka igra u brzem ritmu nego ona iz 90ih i da su trenutne NBA zvezde mnogo bolji trojkasi od onih iz 90ih... zahvaljujuci ovim podacima mislim da bi ova petorka bila jaca od one iz 92 godine...
    (Milos, 26. jul 2017 22:53)

    # Link komentara

  26. Chris Mullin je 'upao' kao zamjena za Dominique Wilkinsa, koji se povrjedio sredinom sezone. Čisto onako, kao 'trvia'.
    (Ryber Palunko, 26. jul 2017 22:50)

    # Link komentara

  27. Tim ostatka sveta da igra zajedno i trenira godinu dana ne bi mogao da dobije ovaj Drim tim a kamoli Jugoslavija.
    (Bicu Slobodan, 26. jul 2017 22:40)

    # Link komentara

  28. Da je Jugoslavija bila na OI u Barseloni,bila bi dosta jaca nego sama Hrvatska,a samim tim i nezgodniji protivnik američkom drim timu.
    (Zoran LFC, 26. jul 2017 22:26)

    # Link komentara

  29. Mislim da, kada bi se okupili ovog trenutka, kada je LeBron u zizi karijere da bi sadasnji Dream Tram bio ravnopravan sa prvim, jer je Dzejms sada na istom nivou otprilike kao Dzordan, ali su "ostali" iz sadasnjeg tima bolji od "ostalih" iz tadasnjeg... Kosarka je ipak napredovala za 25 godina.
    (postovalac, 26. jul 2017 21:33)

    Aha. Medzik i Bird ne igraju kosarku vec 25 godina, vrv bi imali sansu Lebron i ekipa protiv penzionera.
    (nista o nicemu, 26. jul 2017 22:14)

    # Link komentara

  30. Ne ne bi mogli. Ako ni zbog koga drugog onda zbog Dzordana i Barklija. Ali bilo bi to lepo gledati. A ovom mladicu koji je napisao kako je kosarka napredovala zadnjih 25 godina da kazem - nije nazadovala je. A posebno na centarskim pozicijama sa najboljim centrima dansnjice bi i Divac lako izlazio na kraj. A Lebronu i Kariju svaka cast veliki su igraci.
    (Volim lagodan zivot, 26. jul 2017 22:06)

    # Link komentara

  31. U punom sastavu razbila bi ih Juga! Timska igra je Amerikamcima nepoznata, steta sto do meca nije doslo. A ovi sto pisu i potcenjuju jugoslovenski talenat samo pokazuju suštinsko nepoznavanje kosarkaske igre
    (Jugoslavija, 26. jul 2017 22:05)

    # Link komentara

  32. Najbolji tim svih vremena. Ipak, jako mi je žao što zbog Džordanove sujete nije bilo u timu Ajzee Tomasa. Svakako je to zaslužio, bio je vodja Detroit Pistonsa u to vreme, čuvene generacije "Bad boys" koja je timskom igrom i do tada nevidjenom ludačkom odbranom (ponekad ipak i stvarno prljavom) uspela da osvoji dve titule za redom u vreme kada su u ligi bili Medžik, Džabar i Worthy u Lejkerisma, Bird u Seltiksima, Pipen i Džordan u Bulisima. Ajzea jeste bio kontroverzan igrač, nije se libio ni prljavih poteza da bi ekipu doveo do pobede ali je pre svega bio neverovatan plejmejker koji je na primer sa povredjenim člankom 1988 godine odigrao skoro celo drugo poluvreme u utakmici finalne serije sa Lejkersima bukvalno na jednoj nozi. Izgubili su, ali je on tako kljakav dao 25 poena u trećoj četvrtini, što je idalje rekord plej off-a.
    Da se Jugoslavija nije raspala i da smo igrali sa njima ipak bi smo sigurno izgubili. Jesmo bili dobri tada, ali ne toliko dobri. Plus su tada Divac, Radja, Kukoč, Danilović i ostali bili još uvek mladi igrači, bez NBA iskustva. Možda bi smo, da je država ostala cela i da Dražen nije poginuo, mogli da ih ugrozimo 1996 na Olimpijadi, ali sve je to možda. Samo je jedno sigurno: ovaj tim bi i danas dominirao na bilo kom turniru, isto kao i pre 25 godina.
    (Ludak_u_razvoju, 26. jul 2017 21:57)

    # Link komentara

  33. Дај бре не пржите се више са овим питањем типа да је била стара Југославија да ли би добила дрим 'тим?
    Шта причате...па овај дрим тим је био васиона за себе.
    То је као да поредиш Партизан и Барселону у фудбалу.
    Да додаш и Сабониса и Марчулиониса, опет би дрим тим развалио 50 разлике.
    Друга је то димензија кошарке.
    Нема толико везе са физикалијама, колко са тренингом, начином игре и схватање кошарке.
    Европски тренери кошарку доживљавају као питање живота и смрти, гуше играче нон стоп, чим играч један шут промаши одмах га шаљу на клупу, уопште не дозвољавају играчима да се размахну да играју слободно покажу таленат, на чему се у Америци инсистира. Г
    Како да објасним, Амерички систем кошарке Ламбурџинија вози 250 на сат, а европљани га гуше на 80 рецимо.
    Ето то је суштина, а не црнци више скачу, као што нас еворпски стручњаци убеђују.
    Ако више скачу, како то да и боље шутирају.
    Шут се не вежба је ли?!
    Само тренинг и офанзивно схватање кошарке, просто.
    Док се то не промени, пуцаћемо као канте по 40 разлике.
    (џими, 26. jul 2017 21:38)

    # Link komentara

  34. Pobedili bi tada!!!
    (Sarplaninac, 26. jul 2017 21:37)

    # Link komentara

  35. Space jeam!
    (Dejan1970, 26. jul 2017 21:33)

    # Link komentara

  36. Mislim da, kada bi se okupili ovog trenutka, kada je LeBron u zizi karijere da bi sadasnji Dream Tram bio ravnopravan sa prvim, jer je Dzejms sada na istom nivou otprilike kao Dzordan, ali su "ostali" iz sadasnjeg tima bolji od "ostalih" iz tadasnjeg... Kosarka je ipak napredovala za 25 godina.
    (postovalac, 26. jul 2017 21:33)

    # Link komentara

  37. Ovaj tim najbolje opisuje ovaj citat"the greatest collection of basketball talent on the planet". Na pitanje da li postoji tim SAD koji je bolji od Drim tima najbolji odgovor je "kada oni budu imali 11 hol of fejmera nek se jave"
    (Nista o Nicemu, 26. jul 2017 21:32)

    # Link komentara

  38. Da je Jugoslavija bila izgubili bi istom ili približnom razlikom.
    Pa i sam Medžik je pričao da su se kockali i pili, nisu spavali do ujutru a na utakmicama su se sprdali.
    Da li mislite da neko stavi 200 miliona na pobedu da ne bi mogli da 200 poena razlike da izuju bilo koga.
    Jednostavno su vanzemaljci igrali protiv običnih smrtnika.
    (Jah, 26. jul 2017 21:29)

    # Link komentara

  39. ma dajte prestanite više da ložite jugonostalgičare, ni dve Jugoslavije ne bi zaustavile ovaj Drim tim ali ni onaj sa, npr, Olimpijade u Riu ili sa SP u Španiji.košarka koju oni igraju je skroz neka druga dimenzija te igre, mi treba da budemo ponosni što kao zemlja sa sedam miliona stanovnika stojimo odmah pored njih na skoro svim takmičenjima.
    (Blackbeard, 26. jul 2017 21:25)

    # Link komentara

  40. Najveći sportski događaj u istoriji čovečanstva! Nemoguće je opisati rečima ovo, ovaj tim, ove igrače...
    (pot, 26. jul 2017 21:15)

    # Link komentara

  41. Omogućio Bora Stanković.
    (Akuzativ., 26. jul 2017 21:15)

    # Link komentara