Novak Đoković

Geneza Novakove povrede i kako ona menja budućnost

Od trenutka kada je spomenuo reč "operacija" na konferenciji za medije nakon poraza od Tomaša Berdiha u četvrtfinalu Vimbldona, bilo je jasno da je povreda Novaka Đokovića ozbiljnije prirode.

Nikola Đukić
Pošaljite komentar
  1. @?
    Djokoviceva povreda nije toliko teska da mu je karijera ugrozena, a nisam ni tvrdio da ce Djokovic kad se vrati igrati kao u svojim najboljim danima jer u tom slucaju ce osvojiti jos 5,6 GS-ova. Ali da ce se vratiti kao Federer i Nadal i osvojiti jos 2,3 GS-a, to je sasvim izvesno.
    (nnnn, 26. jul 2017 16:11)

    # Link komentara

  2. Ubedjen sam da uopste nije u pitanju povreda i da je Novakov lakat zdrav , vec da je Novak povredjen od ATP-a . da bi njihov ljubimac bio prvi. A za razlaz njegovog tima verujem da su razlog Marko i Pepe . Sta Marko zna o tenisu da bi on bio u strucnom stabu. Vajdi se verovatno smucilo .
    (Sasa, 26. jul 2017 08:37)

    # Link komentara

  3. @nnnn
    Federer je imao 2013 katastrofalnu usled povrede pa se "vratio", ali i dalje ne u najboljoj formi. Nadal je imao ocajnu 2015 pa su mu trebale 2 godine da se vrati. Jer je i 2016 bila za zaborav. Ne mozes na osnovu njihovih primera tvrditi da ce Nolo isto reagovati na pauzu. Mnogo je vise onih koje je pauza unistila od onih koji su se vratili jaki kao pre pauze, ili cak jaci.
    (?, 26. jul 2017 01:44)

    # Link komentara

  4. @?
    Djokovic je u najboljih 5 tenisera ikada kada se uzmu svi statisticki podaci: broj osvojenih turnira, GS-ova, Mastersa, medjusobni skor sa najvecim rivalima.
    Federer je imao 2013., a Nadal 2015. katastrofalnu sezonu u kojima bukvalno nisu osvojili nijedan bitan turnir niti stigli do zavrsnice GS-a. Vidimo vratili su se, kao sto ce se i Djokovic vratiti i osvojiti jos turnira, videcemo samo koliko. Ti nemas argumente, imas samo negaciju tudjih argumenata, tj, je bitna stavka u svakoj diskusiji.
    Nadam se da ovaj sajt nece postati kao neki drugi zbog cega sam prestao da ih posecujem...
    (nnnn, 25. jul 2017 23:07)

    # Link komentara

  5. Treba njemu da se malo uzeli tenisa,ne brinem ja za njega brinem za sve ostale kada se bude vratio :) NAPRED NOLE
    (Rodjak sa sela, 25. jul 2017 21:37)

    # Link komentara

  6. BOT92, potpuno te podržavam, pristojni komentari ne bi trebali bit cenzurisani!
     (Danilo, 25. jul 2017 21:35)

    # Link komentara

  7. Nije mi jasno ko je to Nolo?
    Valjda mislite na Novaka Đokovića, tenisera srpskog, onog ko je drugi na svim GOAT listama?
    Ako nije to taj, kažite malo bliže o tom Nolu ili Nolou?
    (robin hud, 25. jul 2017 21:31)

    # Link komentara

  8. @Pera, 25. jul 2017 17:55
    Bravo majstore.
    (DCHH, 25. jul 2017 21:23)

    # Link komentara

  9. Ne znam da li ste primetili (a iskreno nemoguce je ne primetiti) da je osoba koja se poptisuje kao " ? ", na ovome portalu postala svojevrsna atrakcija.
    Razmislio bih o ilegali da sam na njegovom mestu. Postaje neprijatno citati njegove komentare.
    (AntiFobija, 25. jul 2017 20:58)

    # Link komentara

  10. ?/ kalendarski slem nije ali i poker slemova u jednom trenutku je nesto sto samo retki ostvare, zar ne? Za tenisku igru sam kompetentan onoliko koliko je poznajem, dakle po cemu si kompetentniji od mene buduci da se nikada nismo sreli i ne poznajes me?? To mozda kao i ove cinjenice o kojima govoris? Koje su to? Statistika? Napisi! I bez obzira koliko ti je neko antipatican (a pritom ga i ne poznajes) prihvati i postuj ono sto je ucinio, postigao.....dakle on nije nolo, on je Novak!
    (Nosmoking, 25. jul 2017 20:55)

    # Link komentara

  11. @BOT92 - pozdrav! "Kada bi ste samo znali..."?
    1. nema cenzurisanijeg na b92 od mene
    2. upravo komentar ispod je isečen - ? i izbačen je najbitniji deo, iako potpuno pristojan. Još gore bez njega tekst i nije dovoljno duhovit ni istinit. Istinito ili ne ali pristojno izražavam moju analizu ovih nepristojnih. Izvesno znaju da nikakav "Nolo" ne postoji - jasno su uvredljivi i zlonamerni. Fora tipa ne Radojku već Radodajka i sve tako. Šemu im ilustrujem i objašnjavam baš njihovim rečnikom gde pucajući od mržnje jedva se sustežu. Rečenica glasi:
    "Rečnikom njihovim: oni to moraju tako da čine, da na sitno pod-koitusiraju, jerbo su i sami nedokoitusirani."

    @Kinez - prva rečenica je tačna. Možda tebi ne, zbog tvog - stila razmišljanja...
    Novak je očito (nama koji su u tenis i sport uopšte nešto razumemo, vi tu laici i ne morate) povređen još od prošlog proleća. Izmena tehnike serve je 100% nesumnjiv znak toga prošlog leta i mi (koji se u tenis nešto razumemo) smo i pisali o tome - nađi i pročitaj. Takođe - i nije pričao o tome. Dobija prva kola - pa ga efekat akumulacije povrede stigne u kasnijim. (Prekomplikovano ti ovo?) Ovde jeste imao mnogo manji nego obično kontakt.
    A vrh ti je ono sa privatnim problemima. Verovao ili ne - neko može da bude i povređen i da ima istovremeno privatne probleme. I može da potpiše ugovor na 5 godina 1 ozbiljni ugovori pokrivaju sva bitna stanja pa i mogućnost i dinamiku povreda 2 a on, verovao ili ne, ne planira da bude povređen 5 godina.
    (znanje-imanje, 25. jul 2017 20:16)

    # Link komentara

  12. @Kinez
    Jed nije dobar , lako se dobije ulcus, a i neke teze bolesti imaju koren u potisnutom nezadovljstvu, osecaju mrznje zbog sopstvenog osecaja inferiornosti.
    Sta tebi Djokovic Novak duguje pa te tako naljutilo??
    Odrasla osoba ima pravo da radi sta god zeli u svom zivotu,sto je o okvirima zakona.
    Zasto ti brines za Lacoste?
    Ocigledno nisi cuo za menadzment povrede u sportu.To su malo vise sfere od uobicajene ljutnje nekog anonimnog komentatora na internetu.
    Ali eto hoce svako da bude kadija i da tuzi i da sudi.
    (B92 najgori tabloid /uskoro bankrot, 25. jul 2017 20:05)

    # Link komentara

  13. @Nosmoking
    Da dodam... od tebe sam neuporedivo kompetentniji.
    (?, 25. jul 2017 19:51)

    # Link komentara

  14. @Nosmoking
    Da li ga ja volim ili ne, ne utice na to rangiranje. Ne volim ja ni neke druge pa sam opet realan. Sve na osnovu surovih cinjenica! Emocijama tu nema mesta. Sto se tvog komentara tice, Nolo nije ponovio Lejverov uspeh, jer je Lejver osvojio 4 GS u JEDNOJ sezoni. A Nolo 4 u 2 sezone. Razlika je velika.
    (?, 25. jul 2017 19:50)

    # Link komentara

  15. @nnnn
    Pazi, vodjenje argumentovane diskusije jeste nemoguce, posto ti nemas argumente. Izvoli, navedi argumente koje imas i ja cu rado prihvatiti sve sto je cinjenica. Ali, ti ih nemas i zato penis.
    Dalje, meni ni tenis ni titule pojedinih tenisera nisu smisao zivota i uopste mi ne uticu na isti, tako da mi ni 2011 ni 2015 a ni 2017 ne odredjuje teniski uspesi ili neuspesi bilo kog tenisera. U tome je razlika izmedju mene i vas fanatika, ciji su zivoti propali pa vam ostao samo Nolo kao neka vrsta kompenzacije. Ti sada patis i tugujes jer Nolo propada. Jadan ti kada on ispadne iz top 10... Kakav je to osecaj, patis zbog njega, volis ga kao da ti je najblizi, a on te ne bi ni pozdravio na ulici!?
    Sto se tice naklapanja o stizanju Samprasa, opet pises bez argumenata. Dakle, Nolo ima manje GS od Samprasa i mnogo je krace bio na prvom mestu od njega. Sampras je po broju GS treci, a po nedeljama na prvom mestu drugi u istoriji tenisa. Prema tome, to su argumenti koji idu u korist Samprasa, ne Noloa. Koga je Nolo pobedjivao na koliko GS je apsolutno nebitno pri rangiranju najboljih u istoriji. Ne moze on biti bolji od Samprasa jer je pobedio Nadala i Federera negde. Nikako. Na kraju, predlazem da naucis nesto o temi koju komentarises a do tada izbegavaj prozivanje onih koji su pametniji od tebe.
    (?, 25. jul 2017 19:47)

    # Link komentara

  16. Nerazumem covek ima brdo para pa samim tim i najbolje doktore da oni nisu znali dijagnozu i da ga savetuju sta da radi to mi je neshvatljivo
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Najboli je opancarev lepak, 25. jul 2017 12:12)
    To sto ne razumes sta se Noletu desava nije strasno ali to sto ne znas da se recica NE pise odvojeno od glagola to je vec katastrofa!
    (zexxx, 25. jul 2017 19:29)

    # Link komentara

  17. Da ne ispdne da je "prepucavanje" sa drugim komentatorom, ali me je jedna recenica naljutila. Neko napisa: "Novak je igrao i borio se cak i povredjen i cutao". Svasta.
    Prvo, NIJE CUTAO!. Dodje kao proletos u Beograd i "krije se od javnosti" a onda drzi predavanje sa zenom na ekonomskom fakultetu, pa u nekoj skoli sa klincima, pa gostovanje na "srecnoj" televiziji. To je "sakrivanje od javnosti"?
    Drugo, NIJE se borio. Samo je otaljavao meceve. Protiv slabije rangiranih protivnika "ubija", secam se naslova "Zver se vratila". Cim je neki jaci protivnik, gubi i to zestoko, ili predaje, kao Berdihu.
    I trece, najvaznije: ODAKLE sad pvreda vec godinu i po dana? Jesenas rece da je prosle godine na Vimbldonu ispao rano zato sto je imao "privatne" probleme. Pa onda celo leto ono "meditiranje" sa Imasom i kompanijom.
    I sto neko rece, da li je upoznao "Lacoste" da je povredjen? Ako nije, to se u finansijskim krugovima racuna kao prevara i moze da ga kosta debele love, sudjenja i cak karijere. Cisto ne verujem da bi firma potpisala sa njim ugovor na PET godina da su znali da vuce "dugotrajnu ozbiljnu povredu". Znaci, sve sto je bilo u onoj recenici sa pocetka teksta NIJE tacno.
    (Kinez, 25. jul 2017 19:29)

    # Link komentara

  18. Sasvim je u redu da uzmeš pauzu, čoveče...
     (Virtua, 25. jul 2017 19:10)

    # Link komentara

  19. @znanje-imanje
    odlican komentar a uz to duhovit sto vec postaje retkost u nas. Samo treba dodati dvostruke arsine kod "no hate mode". Kada bi ste samo znali koliko pristojnih i direktno vezanih za temu komentara ne prodje kroz reseto.
    (BOT92, 25. jul 2017 19:06)

    # Link komentara

  20. @SremacSm
    Pa sta jos treba,da prestanemo kolektivno da disemo da ne remetimo kiseonik njegovom velicanstvu.Ako je neki sportista dobio postovanje od svojih zemljaka onda je to Djokovic u Srbiji,neki ga vole do granica bolesti,srpski novinari prave od njega maltene natprirodno bice,da ne govorimo da o njemu ima vise tekstova nego o svim nasim sportistima zajedno pa puta 1000,i to svakodnevno unazad 10 godina,da je druge nacije odavno bi dosadio i bogu i narodu a u Srbiji se i dalje cimaju oko njega iako dugo nismo imali ovoliko uspeha u raznim sportovima,on je svoje uglavnom odradio,bilo je lepo dok je trajalo,mozda opet zablista ko zna,u svakom slucaju opustite se i posvetite paznju i drugima,npr.onima u bazenu kojima ne znamo ni imena a verovatno su zasluzniji nasi sportisti od Djokovica
    (bg leprikoni, 25. jul 2017 18:43)

    # Link komentara

  21. Novak je povredio lakat pri padu u 4 ili 5 setu finala us open 2015 , tad je pao tesko na lakat i povredio, tad je nastao problem.
    (Sasa, 25. jul 2017 18:34)

    # Link komentara

  22. Генеза значи настанак, не знам где наводите то у тексту?
     (т, 25. jul 2017 18:28)

    # Link komentara

  23. Eksperti za bracne odnose, lekari, fizijatri, nutricionisti, teniseri koji nikad reket drzali nisu, jednom recju strucnjaci za sve kao i uvek kritikuju, daju savete, a neki i mrze Novaka. On odlucuje o svom zivotu i svojoj karijeri i kako god da uradi bice najveci srpski sportista u disadasnjoj istoriji. Zato bi bilo lepo da iskazemo postovanje za tog momka. Ako nekima sujeta ili neki drugi razlozi to ne dozvoljavaju, minimum pristojnisti nalaze da ne pokazuju svoju mrznju prema njemu.
     (SremacSm, 25. jul 2017 18:19)

    # Link komentara

  24. Odmori se, zaleci povredu, budi uz porodicu kad treba. Kad budes osetio da mozes vrati se i igraj srcem i snagom, onako kako znas.
    Ja cu uvek da navijam za tebe i da te podrzavam i zaista ne znam kako bilo ko od nas iz gomile moze bilo sta da ti prigovori na bilo sta si ili nisi uradio u zivotu.
    Srecno.
     (Pera, 25. jul 2017 17:55)

    # Link komentara

  25. @?
    Covek koji je pobedio na sva 4 GS i Nadala i Federera, 12 GS, 30 Mastersa, koliko nedelja bio broj 1, sasvim je izvesno da ce stici Samprasa i biti u top 3 i zvanicno (iako i sada jeste fakticki). Kakav je tebi bio zivot 2011., 2015., i u prvoj polovini 2016. da mi je znati. Izgleda da te Djokovic bas unistio, onako totalno kad samo o njemu razmisljas, a on cak i ne zna da ti postojis. Haha. Zamisli kad te pobedi neko ko ne zna i da postojis.
    Uglavnom, ja navijam za Djokovica i Federera, Nadala bas i ne volim, a tenis pratim cisto jer volim sport. A s tobom necu da se prepucavam jer je ocigledno da si klinac i da je vodjenje bilo kakve argumentovane diskusije nemoguce.
    (nnnn, 25. jul 2017 17:35)

    # Link komentara

  26. (?, 25. jul 2017 15:43)

    Nagrade od turnira(uključujući dublove)

    1.Novak Đoković $109,805,403
    2.Roger Federer $107,309,145
    3.Rafael Nadal $86,111,497
    4.Andy Murray $60,807,644
    5.Pete Sampras $43,280,489

    Bar je negde Nolo među top 5
     (BeKo, 25. jul 2017 17:34)

    # Link komentara

  27. ?/
    Recimo npr da je Novak jedini od ovih koje si nabrojao (o drugima i da ne pricamo) ponovio onu GS pokersku magiju koju je odigrao Lejver nekada davno! To sto ti ne volis Novaka ne cini ga losim teniserom! Btw, nisi ni kompetentan da se bavis pitanjem ko spada u najboljih pet! Uzivaj!
    (Nosmoking, 25. jul 2017 17:32)

    # Link komentara

  28. Bilo je pitanje: "Zbog čega ljudi Novaka Đokovića u komentarima nazivaju Nolo?"
    Prosto je - ljudi ga ne nazivaju "Nolo". Rečnikom njihovim: to čine takvi koje, očito, život nešto nije VOLO. Rečnikom njihovim: oni to moraju tako da čine. Tu dakle pomoći nema. Ima ta čitava zona aktivne mržnje izražena kroz toliko silni pasiv-agresiv da samo što ne popuca. Najpoznatiji primer toga je Hrvatijancima omiljena tehnika da nas Srbe preimenuju u Srbijance. Em Srbi to nisu, em su dobili prelepljujuću ćušku. To im bude onda i start i osnov za u pratećim rečenicama snishodljivo ocenjivanje nas, gle čuda redovno vrlo niskog. Mislim tih iz njihovih glava - ? "srbijanaca" ?
    Na tragu istog Nolo je dakle neko srpče-seljače, neko zatucano ružno pače. Pa je tako Nolo degradacija, prelepljivanje, prepljuvavanje. I naravno i najbitnije, nikako nije ono što jeste - svetski super-star pa još podosta OK. Nolo nolo nolo ponavljanje još onda znači da čak i ako jeste super-star - ipak mu ne vredi jer ipak to nije, nego je nekakav "nolo". Pa ne vredi ništa ni kao radovanje - srbijancima. A sve formulisano da prođe kroz cenzure ove sumanute "govor mržnje no no" mode. I baš je "nolo" najbolji primer kako ti eto govora mržnje - a istovremeno "govor mržnje no no" sprečava da se takvima odgovori adekvatno.
    Te će oni nastaviti, iz dana u dan, da tako "noliraju". Sve misleći da će tim ponavljanjem silnim nekako da se dokoitusiraju.
    A neće.
    (znanje-imanje, 25. jul 2017 17:25)

    # Link komentara

  29. 'Sociopsiholoski aspekti povrede Novaka Djokovica i njen uticaj na drustveno ekonomske promene u Srbiji'
     (markonato, 25. jul 2017 17:14)

    # Link komentara

  30. @sasa* pa ti znas sta Nadal misli ?
     (Carapan, 25. jul 2017 17:08)

    # Link komentara

  31. A mogao je na skijanje ...
     (Grobar, 25. jul 2017 17:06)

    # Link komentara

  32. brz oporavak i sve najbolje,osvojio si sve najvaznije u tenisu..pokazao si dominaciju u belom sportu kakva nije vidjena i tesko da ce je neko ponoviti s obzirom da se nalazis u eri Federera,Nadala..(Mareja,Vavrinke,Del Potra,Cilica,Berdiha,Conge,Nisikorija,Ferera i ostalih)...kad si zdrav i fokusiran na tenis niko ti nemoze nista..Rafa to najbolje zna i za njega si najtezi protivnik..zato te i smatrao najboljim..nije to zvanicno rekao ali rece pri zavrsetku karijere..
     (sasa, 25. jul 2017 16:56)

    # Link komentara

  33. Đoković treba da uzme pauzu koliko god je potrebno da bi sanirao povredu. Federer i Nadal su pravili pauze kako bi prikupili snagu i vratili se još jači. Nije kraj sveta ako pauzira do kraja sezone. Ono što je možda zabrinjavajuće jeste profesionalno okruženje oko Novaka. Teško je donositi krupne odluke sam, a sumnjam da guru i žena mogu da ga pravilno posavetuju. Treba mu profesionalac koji može da sagleda situaciju iz neutralnog ugla. Znam da su konurencija, ali ja bih čak i Federera pitao šta da radim. Onako, privatno, prijateljski.
    (Millennium, 25. jul 2017 16:49)

    # Link komentara

  34. Hvala Nadalu koji je u zenitu nevidjene dominacije Rogera Federera uspeo da nadje rešenje i počne ga pobedjivat i bar malo ga poremeti mentalno . Inače bi sada na kontu imao vjerujte 30 gren slem titula . Jedini problem u igri Rogera je Nadal zbog koga on nije igrao onako kako zna .Ja zaista neznam gde je tu da svrstam Novaka koji je sprečavao Nadala da čak i prestigne roćka ali ipak 19 15 12 je nakako i najrealnije po rasporedu ova 3 velika igrača
    (Nadprosečni, 25. jul 2017 16:19)

    # Link komentara

  35. Ako je vec vukao povredu trebao je posle Rg 2016 da iskulira do ovogodianjeg Vimbldona
     (0909, 25. jul 2017 15:54)

    # Link komentara

  36. @artiljerac
    ako tast kaze onda da ne brinemo
    (Dr Batkovski, 25. jul 2017 15:50)

    # Link komentara

  37. Sve najbolje, ali ne znam sto nije ovih proteklih godinu dana iskoristio za potpuni odmor i oporavak, sad bi bio zdrav i gladan?
    (Pera, 25. jul 2017 15:49)

    # Link komentara

  38. @nnnn
    Poznat je meni tvoj zivot, itekako. Tako da znam o cemu pricam.
    Nolo medju 5 nije, niti ce biti. Jednostavna cinjenica. Najboljih 5 cine Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg, s tim sto nisu oni jedini koji su ispred Noloa. Nastavi da propadas, nece te Nolo spasiti.
    (?, 25. jul 2017 15:43)

    # Link komentara

  39. Po meni ovo moze i na dobro da izadje ako Novak pametno iskoristi nekoliko narednih meseci u kojima ce leciti povredu. Znaci da zbog lakta ne sme reket u ruke ali dobar trening svakako moze samo ako ima volju. Trebao bi svakodnevno da radi na kondiciji i psihofizickoj spremi. Da trci moze a ima i stotine vezbi kojima nece opterecivati lakat. I kad dodje vreme da moze reket ponovo u ruku da se uzme trebace mu mnogo nanje vremena da opet bude tip-top. Zato ce nam narednij par meseci dati odgovore sta zeli Novak u buducnosti. Ako bude krenuo sa treninzima mozemo opet ocekivati titule a ako zapostavi sve vadeci se na povredu opet cemo znati da od pivratka nema nista. Poz.
     (fenomen, 25. jul 2017 15:39)

    # Link komentara

  40. Dragi naš Nole,
    Zelim da ti dragi Bog da sve što sam zeliš!
    Ti si nešto najbolje što je moj rod dao i takav se zadugo neće roditi!
    Uvek je bilo i biće mrzitelja,ali sada je dostupno i da se vidi koliko ih je...Uvek čovek misli da je manje no što je'!
    Ne pad sneg da pokrije breg...!
    Dobri čoveče,samo nam ti ozdravi kako treba,a šampioni tvoje veličine
    ne nestaju tako lako!Ne,ne!
    Nole je jedan,pravi!
    Srećno ti bilo!
    (Rada Novi Sad, 25. jul 2017 15:38)

    # Link komentara

  41. Za kada je zakazana pres konferencija ?
    (Emil_MKD, 25. jul 2017 15:33)

    # Link komentara

  42. posto je povreda stara godinu i po, da li ju je spomenuo pri potpisivanju ugovora sa la costa-om i skrenuo paznju na mogucnost da nece moci igrati veoma dug period?
    zasto nam becker nikada nije nista rekao o toj povredi???
    (prcko, 25. jul 2017 15:23)

    # Link komentara

  43. @?
    Djokovic je medju prvih 5 tenisera po svemu uradjenom u karijeri. Samo da uzmemo GS-ove trenutna lista izgleda ovako : 1. Federer 19 2. Nadal 15 3. Sampras 14 4. Djokovic, Emerson 12. Argumenti pobijaju svaku tvoju ostracsenu tvrdnju.
    Ti o meni i mom zivotu nista ne znas, a tvoj zivot (tj. nemanje zivota) je sasvim jasan cim na svaku vest o tenisu pises mrznjom ispunjene komentare s ciljem da vredjas nekoga koga ne poznajes i ko ne zna ni da postojis. Svako ima izbor da u zivotu uradi nesto ili da ostane mali i nebitan.
    (nnnn, 25. jul 2017 15:22)

    # Link komentara

  44. Stvarno mi nije jasno sto si se nakacio na moj komentar Novaku zelim uvek najbolje samo sam rekao da mi nisu jasni doktori a da mu je opao servis to sam i ja primetio niti sam glup niti slep bez omalozavanja ovih ljudi i normalno je da bez prvog servisa mora da ulaze duplo vise snage da osvoji poen pa Federer je bez prvog servisa nikakav
     (Najboli je opancarev lepak, 25. jul 2017 15:07)

    # Link komentara

  45. Federer ce do tad pobjeci jos.. osvojiti msstere i zavrsiti na prvo mjesto..
    Tako mislim da federer brzo dolazi do prvog mjesta i sigurno istace tu mjesecim.. sigurno do wimbeldona 2018
     (Danijel, 25. jul 2017 15:00)

    # Link komentara

  46. NOVACE , ZELIM TI BRZ OPORAVAK I NE MOJ DA SI TUZAN . VOLIM TE KADA SE SMEJES , KADA SI RASPOLOZEN
    (CANE, 25. jul 2017 14:54)

    # Link komentara

  47. Ćutim i uzdržavam se nedeljama, ali sad bih ipak prokomentarisao.

    Veliko razumevanje imam kada su u pitanju bolest ili povreda, ali mi nešto nije jasno: Ako se sve vrti oko povrede lakta (ili čega već?), zašto je Novak u međuvremenu raspustio stručni štab? Kakve veze imaju Beker i Vajda (i ostali otpušteni) sa povredom?
    (gigatrend, 25. jul 2017 14:40)

    # Link komentara

  48. Vidi se da doktori nemaju pojma tačno šta je njemu ,mislim da on može igrati samo je naš Nole postao previše umažen
    (Ceca Kitić, 25. jul 2017 14:27)

    # Link komentara

  49. @artiljerac
    ako tast kaze onda da ne brinemo
    (Dr Batkovski, 25. jul 2017 14:24)

    # Link komentara

  50. Мој таст је ортопед,у пензији.И синоћ смо баш причали на ову тему.
    Он каже,ограђујући се да није прегледао Нолета,нема снимке,да то
    није нека тешка повреда.30 и кусур година искуства је за њим,и ко зна колико операција.проблем је како лечити.Неинвазивно,терапијама,
    вежбама па и бањским лечењем,што је спорија варијанта,или инвазивно
    оперцијом,што је бржа варијанта.Али и једна и друга варијанта траже
    ВРЕМЕ.Обе варијанте ће дати резултат,само је на Новаку да се одлучи
    шта му је чинити.Лекари ће изнети своја мишљења,за и против,а на њему је да одлучи.Што се тиче његове каријере,не да није готова,него ће,како каже мој таст,Ноле играти бер још 5-6 година кад санира ову
    повреду.Али не привремено,и на брзину,него људски,да више никад нема
    проблем с њом.Испричао ми је за неке некадашње фудбалере,државне
    репрезентативце,за које је било питање да ли ће њудски ходати,па су
    после операције и рехабилитација(пауза 7-8 месеци)играли још пар
    година.Новаку свако добро желим,шта год да уради.
    (артиљерац, 25. jul 2017 14:03)

    # Link komentara

  51. Posle više od mesec dana "udjem" u vest o Novaku Đokoviću.
    Status Quo!
    Prepucavanja jednih koji su za Novaka i drugih koji su protiv Đokovića.
    Ispraznost ličnih života i frustracija prenose na komentare.
    I jedni i drugi.
    Da vam se podele puške, pucali bi jedni na druge.
    (Stingray, 25. jul 2017 13:50)

    # Link komentara

  52. Jedino mogu da poželim Novaku Djokovicu,
    Brz oporavak i da uživa u predstojećim danima!
    Da se opusti i ne misli na tenis!
    (Euroka, 25. jul 2017 13:43)

    # Link komentara

  53. Ako majstore. Baci reket iz ruke malo. Odmori, napuni baterije i uzivaj u zivotu. Radi na spremnosti tela i dalje, pa kada budes mogao da uzmes reket, samo izvoli. Sastavi strucni stab oko sebe koji ti odgovara i pokusaj sve od 0. Sve imas sto ti je potrebno u zivotu. Ucinio si sve sto si zeleo. Sada je vreme da zaista uzivas u tenisu i pokusas oni sto trenutno deluje nemoguce. Da postanes najbolji svih vremena. Ako ne uspes, nema veze. Licno, meni je bilo uzivanje gledajuci te.
    (Vz, 25. jul 2017 13:42)

    # Link komentara

  54. Nerazumem covek ima brdo para pa samim tim i najbolje doktore da oni nisu znali dijagnozu i da ga savetuju sta da radi to mi je neshvatljivo
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Najboli je opancarev lepak, 25. jul 2017 12:12)

    Mnogi imaju brdo para i dostupni su im najbolji svetski doktori pa opet nisu ni doktori uvek u mogucnosti da uspostave iz momenta tacnu dijagnozu.

    Za one koji su mesecima zasipali ovaj sajt komentarima da Novak nema motiv , da nije borac kao Nadal , da ga ne interesuje tenis evo odgovora. Novak je igrao i borio se cak i povredjen i cutao .Oni koji vole tenis i razumeju se, odavno su primetili da je Novakov servis dosta oslabio. A drugi,umesto da mu pozele brz oporavak, bez obzira bio on nekom simpatican ili ne ali valjda je ljudski zeleti drugima dobro, i dalje izrazavaju neke sumnje po pitanju povrede, motiva, zelje, raduju se ispadanju iz top 10 , slave itd.
    (neshvatljivo kakvih ljudi ima, 25. jul 2017 13:38)

    # Link komentara

  55. Poeni,rang lista,rekordi...A zdravlje čoveka,a njegova osećanja?
    (Goran, 25. jul 2017 13:25)

    # Link komentara

  56. Oce li morati kroz kvalifikacije na AO Open 2018?
     (Sr, 25. jul 2017 13:20)

    # Link komentara

  57. OVDE NIKO NE OSTAVLJA KOMENTARE U VEZI VESTI. NEGO SE PREPUCAVAJU JEDNI SA DRUGIMA
     (ccc, 25. jul 2017 13:19)

    # Link komentara

  58. KAKO NADAL I FEDERER NISU IMALI OVAAAKO OPASNE I TESKE POVREDE, IMO JE NADAL SA KOLENIMA ALI BRZO ZALECIO NE RAZUMEM. IZGLEDA MI NEUHRANJENO LAKO SE LOMI
     (NAIVNI, 25. jul 2017 13:18)

    # Link komentara

  59. U novembru 2016. sam dobio preko 600 minusa kada sam ostavio komentar da Djokovic do kraja ove godine ispada iz top 10. Neki su mi se rugali i predlagali da stavim pare u kladionici na tu tvrdnju. Nisam kockar, samo realno posmatram život i kako se kreću stvari u istom. Nije teško biti "vidovnjak" ako isključite srce i uključite mozak.
     (dragan bb, 25. jul 2017 13:10)

    # Link komentara

  60. @nnnn
    A sta si ti uradio u svom? Tema je geneza Nolove povrede i njegova buducnost. Ne tvoj promaseni zivot. To da je medju 5 u istoriji mozes samo da sanjas
    (., 25. jul 2017 12:45)

    # Link komentara

  61. @?
    On je zaradio mnogo (par stotina miliona dolara), uradio mnogo (jedan od najboljih 5 tenisera u istoriji, a sasvim izvesno je da ce biti i u prva 3). A sta si ti uradio u svom zivotu? Mislis da ces njega uvrediti svojim komentarima, On cak i ne zna da postojis. Znaci ostavljas ovde komentare da bi vredjao neke tebi nepoznate ljude. Koje je to stanje...
    (nnnn, 25. jul 2017 12:38)

    # Link komentara

  62. Nolo ce se vratiti slabiji nego ikada, samo ce da otaljava posao jos nekoliko godina kao nekada Hjuit ili Nalbandijan, ili kao Del Potro. Nolov tenis je ionako prevazidjen, ne moze on da dostigne taj nivo, a jos posle pauze, i 50 mesto bice mu premija.
    (?, 25. jul 2017 12:16)

    ako neznas nista pametno da kazes,bolje nemoj ispadas vol...
     (2 zeca 3 zeca, 25. jul 2017 12:28)

    # Link komentara

  63. Nolo ce se vratiti slabiji nego ikada, samo ce da otaljava posao jos nekoliko godina kao nekada Hjuit ili Nalbandijan, ili kao Del Potro. Nolov tenis je ionako prevazidjen, ne moze on da dostigne taj nivo, a jos posle pauze, i 50 mesto bice mu premija.
    (?, 25. jul 2017 12:16)

    # Link komentara

  64. "NOLO", ne volis lik i delo Novaka Djokovica, ali te zarko interesuje. Nesto ti ocigledno nedostaje, kad se toliko trudis.
    (jass, 25. jul 2017 12:16)

    # Link komentara

  65. Одбацити исхрану травама и прећи на домаћу свињску маст посуту алевом паприком.
    (СЕНОВИЋ, 25. jul 2017 12:14)

    # Link komentara

  66. Nerazumem covek ima brdo para pa samim tim i najbolje doktore da oni nisu znali dijagnozu i da ga savetuju sta da radi to mi je neshvatljivo
     (Najboli je opancarev lepak, 25. jul 2017 12:12)

    # Link komentara

  67. Neverovatan je nivo mržnje nekih Srba prema Novaku. Ne valja im kad pobeđuje, ne valja ni kad izgubi, ne valja ni kad nešto izjavi, ne valja ni kad danima ćuti, ne valja ni kad jede, ne valja ni kad ne jede, ne valja ni kad s prijateljima izađe na večeru. Ne mogu da verujem da postoji čovek koga ti bolesnici toliko mrze i da nikad ništa pozitivno u njegovom radu ne mogu da nađu.
    Stručniji u medicini od mene bi verovatno našli lako objašnjenje. Novak je sam, bez ičije pomoći, osim svoje porodice, postigao neviđeno mnogo u svom životu. A za to vreme u Srbiji sede ljudi koji imaju bolje uslove i ništa na postižu. Pljuju po Srbiji i kažu da ovde života nema (može biti da su u pravu), ali se plaše da odu u inostranstvo i da tamo nešto sami postignu. Mnogo im je bolje da i dalje tvrde da su oni nule zato što svi koji u ovom trenutku žive u Srbiji MORAJU da budu nule. Svako ko imalo odskoči je nenormalan, brzo mu se nalaze mane, a ako se neko usudi da odskoči do planetarnih razmera, kao što je Đoković, onda je on predmet nekontrolisane mržnje, jer je poništio dugo razrađivano objašnjenje.
    Onda je najbolje da živimo kao Mikii. Jedina mu je zabava kladionica i pljuvanje Novaka, uživa kad ga gubitnici poput njega nazovu Rafa. Hvali se okolo da je završio Pravni fakultet, ali nikome ne govori da se radi o Univerzitetu u Prištini, akreditovano odeljenje u Čačku, a na osnovu njegove priče kad da je stigao sa Harvarda.
    Takvih kao on ima na stotine hiljada...
    (Milan_PT, 25. jul 2017 12:02)

    # Link komentara

  68. Slisam ovde ispasce iz top 50? Pa sta i da ispadne, bratice se, osvojice dva slema i eto ga u prvih pet, deset....
    Najbitnije je da se resetuje, zaleci pobredu i vrati u punoj snazi.
    (sasa jokic, 25. jul 2017 12:02)

    # Link komentara

  69. Svaki sportista pre ili kasnije mora da zavrsi svoju karijeru, Djokovic nije tip koji bi igrao tenis do "duboke starosti" kao nekada Konors ili sada Federer.
    (doc, 25. jul 2017 12:02)

    # Link komentara

  70. Vratiće se nego šta, i biće opet šampion!
    Puno zdravlja Novače!
     (CikitOoo8, 25. jul 2017 11:51)

    # Link komentara

  71. Upropastio je telo i karijeru živeći samo na biljkama. Da je veganstvo dobro i zdravo, Federer, Nadal, Bolt, Felps, svi oni a i ostali vrhunski sportisti bi bili vegani. Proteini životinjskog porekla su neophodni ljudskom organizmu za pravilno funkcionisanje, jer čovek je omnivor. To, uostalom, potvrđuju i najnovija istraživanja najpoznatijih svetskih mediciniskih stručnjaka!Ali, mi Srbi, smo oduvek mislili da smo najpametniji na svetu!
    (Otac, 25. jul 2017 11:50)

    # Link komentara

  72. Tuzna istina je da Novak nikada vise nece biti broj 1. Vec je poceo da gubi od Kirjosa i Zvereva, razlika ce biti svake godine sve veca na njegovu stetu. Federer ima drugi stil igre sa servis volej igrom cime moze da neutralise godine. Novakova igra je bila zasnovana na agresivnoj igri sa osnovne linije i dugim razmenama. Ima odlican return ali vremenom refleksi slabe a nikada nije imao dobar volej i servis. Steta sto je mnogo gubio u polufinalima i finalima. Imao je cak 8 polufinala vise od Samprasa a osvojio dve GS titule manje. Imao je paklenu konkurenciju, uzeo je sta je mogao u ostroj konkurenciji i to je to. Mozda kao Ivanisevic ili Federer osvoji jos koji grand slem ako se pogodi trenutak inspiracije i ako se otvori zreb i to je to.
    (Goran, 25. jul 2017 11:48)

    # Link komentara

  73. Gotov je Nole, nema tu sta da se prica. Prevazidjen skroz. Sledece godine u ovo doba bice van 50 najboljih. Nije on dorastao ovom nivou tenisa.
    (?, 25. jul 2017 11:48)

    # Link komentara

  74. Nole ima sreće pa živi u vremenu u kojem postoji magnetna rezonansa, te se tačnost dijagnoza uveliko povećava.
    Da se ovo desilo Konorsu, završio bi karijeru u 30.godini.
    Ovako, moderna dijagnostika i moderni tretmani, za nekoliko meseci Nole će biti kao nov.
    Imaće pred sobom bar još 3-4 godine vrhunskog tenisa.
    Jer ako su svi njegovi protivnici lečeni ili operisani i pravili duže pauze, ako Fedex 5 godina nije osvojio titulu na GS,ako se najveći Bolt povlači sa 30 godina, nije Nole robot programiran da 10 godina bude broj jedan i remeti navijačko uživanje dela bogate,zapadne publike.
    Suštinsko pitanje jeste ipak, kao što je uvek i bilo, u Noletovoj glavi.
    Sećam se kada je dobio Fedexa u 5 setova, na Vimbldonu, i izjave kako je konačno pobedio svoje demone.
    Ako pobedi demone, ako ponovo oseti šampionsku glad, uz malo sreće oko zdravlja, Nole će biti ponovo broj jedan, već i po prirodi stvari, pošto Fedex prilazi svom kraju,Endi je dao svoje, a Rafa je najveći Rafa primarno na šljaci. Mlađi već godinama samo najvaljuju svoj dar.
    Ako ne se ne vrati, ostaće jedan od najboljih 5 igrača u istoriji, čovek koji je sa Fedexom i Rafom u plusu i čovek koji je imao dve godine dominacije kakvu svet tenisa nije video.
    Meni to za bilo kog tenisera strašno mnogo, za svako poštovanje.
    (Danilo, 25. jul 2017 11:42)

    # Link komentara

  75. Novak treba pre svega da se posveti sebi i porodici i sredi probleme koje ima, ma koloko to dugo trajalo.
    Bolje da ove godine izgubi sve bodove i vrati se zdrav, nego da sebe muči pa izgubi na duže staze.
    Želim mu zdravlje a za ostalo će se sam pobrunutu.
     (Mas, 25. jul 2017 11:38)

    # Link komentara

  76. No5e,a za nekoliko meseci i No10e
     (Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 25. jul 2017 11:37)

    # Link komentara

  77. Bar pola ljubitelja sporta (namerno kazem sporta, jer ima nas koji ne volimo lik I delo Novaka Djokovica) ne veruje u pricu o povredi, a u zemaljma poput SAD, Britanije i Australije retki veruju da je prica o povredi istinita. Svojim nezrelim ponasanjem na terenu i van njega Djokovic je stekao imidz nekoga ko je neiskren
    (NOLO, 25. jul 2017 11:35)

    # Link komentara