1. Jedno leto je 10% od 10 godina.
    (Dejan, 24. jul 2017 16:32)

    # Link komentara

  2. Koliko uzbuđenja zbog jedne igre gde treba loptu da ubaciš kroz obruč. Vrlo važno. Nije i neće biti smak sveta što Srbija nije prvak sveta u hokeju na travi ili kriketu. Da li neko igra ili ne za reprezentaciju u državi gde sve ide u pogrešnom smeru neće povećati plate radnicima na 1000 evra niti vratiti Kosovo nazad... To je samo igra a i biće prilika...
    (zoran, 23. jul 2017 10:28)

    # Link komentara

  3. Navedite mi jednog hrvata u slicnoj situaciji??! Ne bih vise da komentarisem..
    (Dj, 22. jul 2017 10:05)

    # Link komentara

  4. Problem je sto mu sledece sezone istice ugovor.
    (hjeronimus, 21. jul 2017 09:48)

    # Link komentara

  5. @odgovor znaci ako se meni dopada basket, ja ne treba da ga pratim zato sto prate mase? Ako su krezube mase koje vole basket, i ja cu takav postati jer volim basket? Upravo to sto ti kazes je nemanje svog "ja", ako ga imas, mozes pratiti sta god zelis i ostati svoj, bez obzira na to kakvi su drugi koje prate istu tu stvar. A bezanje od sporta jer ima krezubih koji ga prate, pa kuku meni sta ako i ja postanem krezub, to je odlika slabosti i nedostatka identiteta.
    (asdf, 21. jul 2017 07:48)

    # Link komentara

  6. Све се слажем, потписујем сваку реч, међутим, има једно велико ,,АЛИ''! Шта ако, без неколико кључних играча, кикснемо на Европском првенству и не освојимо медаљу, или чак не забележимо неки значајнији резултат? Шта ако после тога одиграмо лоше квалификације за Светско првенство, без НБА, а по свему судећи, и без евролигашких играча и не одемо на Светско првенство? Ако је неко заборавио, Европска првенства се, од ове године, играју на сваке четри године, па би Јокићева једна година паузе могла лако да се претвори у три или чак четри, ако се не квалификујемо ни на Олимпијаду! Можда неко мисли да је овакав развој ситуације мало вероватан али ја се не бих сложио са тим. Највише ме брине систем квалификација који је ФИБА осмислила већ од ове сезоне. Није тешко замислити да се нека, кошаркашки мала, репрезентација ,,напали'' и одигра изнад својих могућности и ,,скине скалп'' значајно ослабљеној репрезентацији Србије. Онда долази пад самопоуздања и ето проблема. Памте се неки порази из прошлости у квалификацијама који су могли скупо да коштају нашу репрезентацију, а то није далека прошлост.
    Ако из такве прошлости погледамо у будућност видећемо да она може бити врло суморна по нашу кошарку. Замислите нашу репрезентацију без Теодосића, Богдановића, Бјелице, Јокића и, рецимо, Загорца. Читава прва петорка! Ако се дода и неколико евролигашких играча, оде и друга, а можда и трећа петорка. Нашу репрезентацију би онда требало да чине играчи из универзитетске репрезентације, кад тамо: двадесетпет отказа! Питам се: КО ЋЕ БРЕ ДА ИГРА!!!
    Јокић би својим доласком већ ове године (можда) привукао и инспирисао и остале кандидате за репрезентацију да се одазову и тренирају са новом НБА звездом и можда одиграју неки меч с њим у екипи па макар и не отишли на Европско првенство. Овако, од тога нема ништа а откази се шире као зараза.
    Е, то је последица Јокићевог отказа! Шта је ту је, ситуација је таква и ми ту не можемо ништа, али ме нико не може натерати да будем срећан због тога.
    Ако следеће године будемо играли Светско првенство са Јокићем, Теодосићем и осталима, могао бих да ,,прогутам'' ову једну годину паузе али шта ако се пауза продужи на три или четри? Ко ће то да дочека?
    Србија ми је на првом месту!
    Напред Србијо!!!
    (Капетан Немо, 20. jul 2017 23:56)

    # Link komentara

  7. Od generacija Kice,Praje,Moke pa preko Divca,Paspalja,Danilovica,Bodiroge,Stojakovica sve do Tea i Krleta nije bio primer da momak od 22 god dve godine otkaze. Svi oni zajedno su razvili ljubav prema basketu generacijama iza sebe i onda zalizani kancer nase kosarke prodaje pricu "nikome nista duzan nije Jokic". Deca neka na drugom mestu traze idole i neka razvijaju ljubav prema tenisu i vaterpolu !
    (Skopje, 20. jul 2017 22:28)

    # Link komentara

  8. Takodje, dusebriznici, Djordjevic je prvi poceo sa otkazivanjem, kasnije Divac i Stojakovic itd...
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dex, 20. jul 2017 13:20)

    Djordjevic je prvi put otkazao u 31. godini zbog povrede. Pre toga nije igrao 2 puta jer je Duda vodio matorog/iskusnog Zelimira Obradovica. A Djordjevic je igrao do 25 godine u Partizanu pod sankcijama. Nije se obezbedio milionima, pa da izvoljeva kao neki.
    Divac je osvojio sa reprezentacijom 10 medalja. A pauzirao je tek posle osvojenih 8 medalja. A onda se vratio i osvojio jos 2.
    Stojakovic je kao klinac otisao u Grcku i tamo dobio njihovo drzavljanstvo. Mogao je da igra za Grke, ali nije. Kada je otisao u NBA poceo je da igra za nasu reprezentaciju. Igrao je na 5 takmicenja u kontinuitetu. Bio MVP EP, osvojio EP u Turskoj i SP u USA.
    Takve ljude si nasao da poredis sa Jokicem. Nije pristojno biti toliko zao.
    (boki, 20. jul 2017 18:39)

    # Link komentara

  9. Na snimku možete videti "pre" i "posle", ali i shvatiti šta NBA liga traži od igrača kojima daje milionske ugovore - perfektnu fizičku spremnost, "snagu koja klade valja" kako bi "um carovao lakše".Odlično rečeno.Svako ko se makar rekreativno bavio sportom razumeće ove reči a one imaju posebnu težinu u današnje vreme surovog profesionalizma pogotovo u USA gde kako oni vole da kažu Dog eat dog.Napred Jokac da nam doneseš puno radosti All starova i medalja za Srbiju.
    (Bokicar, 20. jul 2017 18:25)

    # Link komentara

  10. "Slucaj Jokic" ukazuje na prirodu epohe koja rusi sve pred sobom a narocito osecaj pripadnosti bilo cemu i bio kome na racun privrzenosti i okrenutosti novcu i njihovim imaocima. Taj trend je stetan. U ovom slucaju prvenstveno za Jokica jer neigranje za nacionalni tim kojem po kvalitetu pripada odvaja ga duhovno, fizicki i emotivno od njegove prirodne kosarkaske sredine koju ne cini samo kosarkaski savez, on i najmanje, koja ga je i stvorila kao veliki potencijal. Jokic otkazom ostaje praznih najfinijih baterija ljudskog nadahnuca a to je napajanje kolektivitetom koji je zdrav i mocan. Odreci se te sile predstavlja odlazak stanputicom za licni inegritet. A imaoci i davaoci novca najmanje brinu o integritetu svojih predmeta investicija. Oni "mudro savetuju" svog igraca-klijenta da radi "na telu" ne shvatajuci da je to beznacajan rad u odnosu na rad "na dusi" sto je igra za reprezentaciju svog naroda. To njihove racunice ne pojme posto su isuvise sebicne. I kao takve nadasve pogresne. Prevrtati traktorske gume do iznemoglosti uz sve ostale "strucne" metode "rada na telu" umesto spremati se sa sjajnim timom svoje zemlje je kao "ici peske do Denvera" umesto avionom preko okeana. Jedino ako "rad na telu" nema neke strogo cuvane tajne kojih je pun svet "osvetljen" velikim novcem. Snazno telo nema ni mrvicu sanse pred snaznim duhom, kaze i nas svakodnevni zivot. Jokicu svako dobro, trebace mu puno srece obzirom kakvim svetom je okruzen.
    (Bez ikakve galame, 20. jul 2017 17:30)

    # Link komentara

  11. Dok nije postao poznat igrao je za Srbiju,sada kao cuva se povreda,pa jos mora da trenira pa ovo pa ono.Postenije je reci ne igram za reprezentaciju i kraj price,ali onda somborac nisi nikada ni trebao igrati,svi vi koristite reorezentaciju kao neki poligon za prodaju itd
    (Gagi, 20. jul 2017 16:43)

    # Link komentara

  12. Nasa kosarka nema buducnost! Prosto, nemamo mladog igraca na poziciji organizatora igre... Koja je najbitnija... Igracemo dok igra Teo, onda padamo na neki prosek... Kao sto su i Hrvati danas...

    - Ja ne vidim naslednika Tea u mladjim kategorijama, i ko ce preuzeti dirigenstsku palicu kada se on povuce...
    (nemke, 20. jul 2017 16:40)

    # Link komentara

  13. Zanimljivo koliko je postalo popularno i moderno pljuvati po sopstvenoj naciji i državi,reprezentaciji ..Klinci danas se nadaju da će i oni jednog dana imati priliku kao Jokić da otkažu reprezentaciji i budu face,to je in..Samo da pitam Jokićeve advokate i pljuvače vlastite nacije za koga će oni navijati na EP ? Možda Hrvatsku ?Istina, Bogdanović,Hezonja i ekipa znaju svi do jednog šta je reprezentacija za razliku od mnogih iz naših redova ,skidam kapu Hrvatima,kod njih su svi Teo i Štimac.
    (Mirza Teletović uveliko finansira reprezentaciju BiH,)

    Prosto obožavam ove koji kao prate kakvo je stanje u drugim reprezentacijama po pitanju odazivanja, pa čak ni to nisu u stanju da isprate kako treba. Hezonja, Žižić i Zubac, dakle sve NBA igrači, otkazali su ovo EP, kako bi se posvetili radu na sopstvenom razvoju preko leta. Francuzima otkazali Parker, Batum i Gober, Špancima - Rudi Fernandez, Rejes, Klaver ali samo se pominje Jokić kao da je čovek počinio neko kriminalno delo.
    (Važno je da se nešto piše..., 20. jul 2017 16:33)

    # Link komentara

  14. pa vlade divac je ušao u pesmu, gde ćeš više...
    (o mali provinciski mozgiću, 20. jul 2017 16:33)

    # Link komentara

  15. Dacu ti prost odgovor. Navijanje nije neophodno, ono je samo danguba za mase. Da li zelis da te neko smatra krezubim, zatucanim? Prati savremene tokove i bices svoj, a ne sport,religija itd... Ko upadne u ove zacarane krugove, postaje deo tih zacaranih krugova, citaj mase. Voleti fudbal i kosarku su proslosti nasih staraca koji posto poto pokusavaju da prenesu na nas. Faca si ako se odupres, veri, krstenju, fudzbalu i klosarci. Budi covece svoj, voli nesto drugo, nesto sto drugi ne vole, budi svoj i budi SAMO svoj!!!
    (Odgovor, 20. jul 2017 15:43)

    Реци, на пример, једном Енглезу у очи да је фаца ако се одрекне вере и фудбала, па има да те нема.
    (Марко, 20. jul 2017 16:10)

    # Link komentara

  16. @terenac
    deo za porez je vezan za Djokovica koji se pominje u tekstu. Da ja mislim da je patriotski da ako imas izbor platis porez u Srbiji. Ne bi zaradio 100 mil. $ vec 80 ali sta cemo sad...sto se tice Srbije moj stav je da svi nesto dugujemo Srbiji...zamisli na primer da se rodio u Ugandi gde nema kosa. Mogao bi samo lakse da bere pomorandze zbog visine. Ipak rodjen je ovde sa nekom infrastrukturom i dovoljnom srece i talenta da uspe. Eto to duguje Srbiji. On je odlucio drugacije i to je u redu ali nemoj da mi spinuju Misko i njegovi novinari kako ce on da se vrati jaci sledece godine a decko je SLOBODAN od aprila. Pa mogao je da postane isti kao oni Spartanci iz filma 300 da je hteo nego bas hoce da ojaca kad je reprezentacija. I ajd da se kladimo u sto marke da ce portugalci jedino pamtiti Ronalda kao osvajaca titule prvaka evrope a ne po ovim silnim titulama za real (uzgred igrao je sa jednom nogom na tom prvenstvu). Jokica cemo pamtiti kao dizaca guma u Somboru.
    (vlada, 20. jul 2017 15:55)

    # Link komentara

  17. Kad ekipa koja nikada ne bi sluzila vojni rok napada decka sto se oglushio za poziv u repku. lol
    (grabs popocrn, 20. jul 2017 15:44)

    # Link komentara

  18. Zanimljivo koliko je postalo popularno i moderno pljuvati po sopstvenoj naciji i državi,reprezentaciji ..Klinci danas se nadaju da će i oni jednog dana imati priliku kao Jokić da otkažu reprezentaciji i budu face,to je in..Samo da pitam Jokićeve advokate i pljuvače vlastite nacije za koga će oni navijati na EP ? Možda Hrvatsku ?Istina, Bogdanović,Hezonja i ekipa znaju svi do jednog šta je reprezentacija za razliku od mnogih iz naših redova ,skidam kapu Hrvatima,kod njih su svi Teo i Štimac.
    (Mirza Teletović uveliko finansira reprezentaciju BiH, 20. jul 2017 15:01)

    Dacu ti prost odgovor. Navijanje nije neophodno, ono je samo danguba za mase. Da li zelis da te neko smatra krezubim, zatucanim? Prati savremene tokove i bices svoj, a ne sport,religija itd... Ko upadne u ove zacarane krugove, postaje deo tih zacaranih krugova, citaj mase. Voleti fudbal i kosarku su proslosti nasih staraca koji posto poto pokusavaju da prenesu na nas. Faca si ako se odupres, veri, krstenju, fudzbalu i klosarci. Budi covece svoj, voli nesto drugo, nesto sto drugi ne vole, budi svoj i budi SAMO svoj!!!
    (Odgovor, 20. jul 2017 15:43)

    # Link komentara

  19. Sta je Misko Raznatovic menadzer ili vlasnik kluba,je li po zakonu da bude i jedno i drugo? Po logici autora onda ni Partizan nije trebao da pusta Danilovica,Djordjevica,Paspalja jer ih je on otkrio a ne skauti kosarkaskog saveza,dakle gluposti,tekst je narucio Raznatovic.Druga stvar,da li se iko pita da li je zdravo za Jokica da rade s njim isto sto i sa Rendlom u tako kratkom vremenskom roku,secanje me dobro sluzi,nije Divac nista jaci stigao u NBA od Jokica,trebalo je bar 5 godina da prodje da on dobije na snazi i misicima,a vi hocete za 5 meseci od Jokica da napravite supermena,mozda je to i moguce ali iskljucivo hemijom,zdravlje igraca dakle nije bitno dokle god se vrti ogromna lova.Niko pametan ne dovodi zelju Jokica da igra za reprezentaciju u pitanje ali su problem upravo ti menadzeri i klubovi koji hoce sve i odmah.Pogledajte Dzordana i Hauarda,pa sto oni nisu dominantni kad je sve u misicima i snazi? Nece Jokic zbog misica biti bolji igrac vec zato sto je u Somboru igrao basket,naucio sta je kosarka,da to nisu samo zakucavanja.
    (Mihajlo, 20. jul 2017 15:37)

    # Link komentara

  20. Ova napaćena zemlja Srbija, kakva god da je, daje koliko može za onoga ko želi i hoće. Na primer, ja sam završio fakultet i nisam dinara dao na školarinu. Neko će reći, jeste ali koji si kvalitet znanja dobio a ja kažem - onoliko koliko sam bio motivisan da učim. Prenešeno na Jokićevu priču, on duguje ovo zemlji jer je ovde naučio da igra košarku, ne u nekoj drugoj, postao je igrač ne zbog svog menadžera već zato što u ovoj zemlji postoji košarkaška tradicija koju su stvarale generacije ljudi pre nego što se i njegov menadžer rodio. Na osnovu te tradicije, sistema i legendi se postaje šampion. Nisu samo pare, srećom, dovoljne. Pozdrav Saši Đorđeviću, junaku mog detinjstva, i radujem se novoj medalji reprezentacije SRBIJE.
    (Dzoni, 20. jul 2017 15:37)

    # Link komentara

  21. Kao da smo mi ovce.Nocima sam se budio i pratio igre ovog momka,fenomenalno.Zamisljao sam ga u petorci sa Teom i Bogdanom i vec se nasladjivao pobedama i balkonom.Kad ono sipak,mali treba da se doradi,nevalja trening i pripreme jedne od najboljih svetskih selekcija nego timari konje po ravnici.Moze Teo i Bogdan a on ne,pa rodjace moze da ti pisu kakve god volis tekstove ali posle ovoga ti si jedno nista.Zelim ti jos vece pare i bolju igru ali gledacemo Tea i Bogdana i zbog njih se nocu buditi...
    (smeker, 20. jul 2017 15:35)

    # Link komentara

  22. Nikola Jokic je pametan decko, vredan i radan i ima apsolutno pravo da odlucuje sam o svojoj sudbini, gde niko od nas nema pravo da ista kaze.
    Nije se odazvao 2 puta u zadnje 3 godine. Prvi put posle MVP sezone u Megi, odlazi u NBA kao debeljuca, cela zemlja prica kako pumpa statistike u Megi, Misko ga uvaljuje amerima. On decko gubi oko 12-15 kilograma to leto bez reprezentacije, odlazi iz svoje zemlje gde ga prijatelji, porodica uvek ometaju. NBA sezonu krece mimo svih ocekivanja i najvecih fanatika i fanova njegove igre. To leto bez reprezentacije je vredelo raditi na sebi i afirmisati se kao jedan od vecih draft steal-ova u deceniji. Prosle godine je igrao. Dosao je kao super hype-ovan NBA igrac. Odigrao je olimpijske igre muski. Jel se neko od vas seca prvih 2/3 meseca NBA lige? Projektovan je kao cetvorka, trebalo je da radi na sebi da bude cetvorka, nije. Bio je umoran na pocetku sezone, sedeo na klupi i nakon oporavka i rada, izbacio je Nurkica iz tima. Da je imao brojke od pocetka sezone kao od decembra ili januara, oni bi verovatno usli u PO. Onaj koji nece da prizna da je na startu NBA sezone bio umoran i ne maksimalno spreman laze sebe ili ne prati NBA. Ove godine opet mora da radi na sebi. Njegove brojke od Januara na ovamo moraju da traju od pocetka sezone do kraja. Moraju da budu i bolje, odbrana mora biti bolja, narocito pracenje bekova. Ako to uspe, dobice ugovor od 100+ miliona. Ako bude varirao, ili usled napora bude povredjen, izgubice desetine miliona.
    (Milan bgd, 20. jul 2017 15:34)

    # Link komentara

  23. Мишко, па ти си писмен! Заборавио си да напишеш да је то једно лето већ прошло, ово је већ друго. Пре две године Јокић је отказао да би био на припремама са Денвером. Дакле, за сада је однос отказивања и одазивања 2:1. Сада будале треба да верују да ће наредних 10 година Јокић играти за репрезентацију.
    (Марко, 20. jul 2017 15:28)

    # Link komentara

  24. Sacekacemo 2019 pa cemo saznati mozda ne pravu ali delimicnu istinu, pozadinu svega svakako. Sto se mene tice najblize istini je ono sto je rekao Teodosic, ljut sam ali ne mnogo. A jedan od razloga je sto nije bio samostalan u odlucivanju, sto su kroz njega isprepletani razliciti interesi nama uglavnom nekih nevoljenih ljudi pa cak i licni obracuni preko ledja nikole jokica, verujte i toga ima. On je mogao da igra, nije morao i odlucio je da ne zeli i da za njega ima vaznijih stvari, o svemu ostalom odlucice selektor
    (mmi, 20. jul 2017 15:15)

    # Link komentara

  25. Ja sam 15 meseci bio u vojsci i sluzio domovini u ratu, zamalo glavom platio a ovaj ni u vojsku niti hoce da brani kosarku svoje zemlje, e Boze gde si ???
    (nebo, 20. jul 2017 15:13)

    # Link komentara

  26. Ono sa cime Jokic briljira u NBA, to je ono sto uci i stice sa saigracima u reprezentaciji. Bilo je mnogo korisnije za njega i za Denver da je igrao ovo EP. Bolje je par jakih utakmica protiv zvijezda iz Spanije, Francuske, Litvanije, Hrvatske, nego mjeseci individualnog rada.
    (delboj, 20. jul 2017 15:07)

    # Link komentara

  27. Zanimljivo koliko je postalo popularno i moderno pljuvati po sopstvenoj naciji i državi,reprezentaciji ..Klinci danas se nadaju da će i oni jednog dana imati priliku kao Jokić da otkažu reprezentaciji i budu face,to je in..Samo da pitam Jokićeve advokate i pljuvače vlastite nacije za koga će oni navijati na EP ? Možda Hrvatsku ?Istina, Bogdanović,Hezonja i ekipa znaju svi do jednog šta je reprezentacija za razliku od mnogih iz naših redova ,skidam kapu Hrvatima,kod njih su svi Teo i Štimac.
    (Mirza Teletović uveliko finansira reprezentaciju BiH, 20. jul 2017 15:01)

    # Link komentara

  28. Dragi sunarodnici, mozete da pravdate svoje osudjujuce stavove kako hocete, ali po mom misljenju, drzavni reprezentativac, olimpijac, i osvajac srebrne olimpijske medalje u kosarci, ne zasluzuje ovakav tretman od strane "navijaca", makar nikada vise ne zaigrao za reprezentaciju. Mi smo uzasno alav, nerealan i nezahvalan narod.
    (Krang, 20. jul 2017 14:58)

    # Link komentara

  29. Jel tekst pisao neki njegov rodjak?
    (Ancilinjo, 20. jul 2017 14:32)

    # Link komentara

  30. Zaboravio si da je zemlja ravna ploca da napomenes
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 20. jul 2017 10:29)

    covece sigurno postoje portali na koji mozes sa istomisljenicima da pricas o ravnoj zemlji i kako te svi lazu. ovde tome jednostavno nije mesto
    (dovla, 20. jul 2017 14:28)

    # Link komentara

  31. Autor teksta ne mora nista, nijedan nije projektovan da bude fransizni igrac. Najblizi tome je bio Pedja, a on nije igrao od 1995te do 2002e. Ni Divac nije igrao sve vreme.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 20. jul 2017 10:49)

    pa ko je igrao na evropskom 2001 i u indianapolisu 2002? ako ne znas ne bi trebalo da komentatises. igrao je jos i 99 i 2000.
    sto se Jokica tice ako ne bi bio tu sa punom koncentracijom i potpuno posvecen bolje je da ne igra. to je i fer od njega i bolje nego da dodje i da se recimo plasi povrede i odigra katastrofalno. onda se vrati u nba i zbog umora isto izgubi sezonu.
    ako ima privatne stvari koje mora da resi ja ga podrzavam da potpuno posveti njima u ovom trenutku. isto tako cu biti srecan kada ponovo zaigra za Srbiju
    (bla, 20. jul 2017 14:25)

    # Link komentara

  32. te fore iz obdaništa tipa ne duguje ništa srbiji stvarno ostavite u obdaništu... a što se tiče plaćanja poreza ni mom dedi seljaku iz šumadije država nikad ništa nije dala al on redovno plaća porez jer zna šta je alternativa...prema tome neka dečko radi na sebi a mi ćemo... 
    (Vlada, 20. jul 2017 09:35) 

    Zato Srbiji nikada nece ici... Zato sto ljudi misle kada plate porez da su teske patriote... Definitivno jesu u odnosu na one koji ne placaju ali to uopste nije pitanje izbora... Vecina ga ne bi placala da ima izbor... A ovo za obdaniste... Nista ne duguje Srbiji, a jos manje SRBIMA... Sve sto uradi za vas je NJEGOVA dobra volja, odnosno bonus za vas, nikako OBAVEZA. Gde ste bre vi to silni dobri, kulturni, fini posteni Srbi jer kad izadjem u hodnik zgrade ili na ulicu nema vas bre nigde, svi prokleti, zavidni, bezobrazni, bahati, a ucinili bi drugima samo ako direktno imaju licne koristi ili ako planiraju licnu korist (sve je lazno i samo prividno)... A i za ovog sto pominje kako smo sve najgore pokupili od zapada (sebicnost, gazenje preko ljudi itd...) i pominje pitanje "Imal' tu mene" - to upravo vi radite, pitate se gde ste vi u Jokicevim planovima... Niste nigde ili ste tu negde ali gotovo sigurno niste tamo gde bi hteli da budete pa vas to boli (opet, potpuno sulude emocije i krajnje sebicne). Ovde se ne radi o gazenju preko drugih ljudi nego o tome da je krajnje normalno ne staviti druge ispred sebe. Ako ne zelite da Jokic ne igra kada mu se igra onda nece uopste igrati ali niti ce on patiti zbog toga niti cete vi biti bolji ljudi zbog toga... I znate sta, bilo bi lepo kada bi patriotizam malo gurnuli u stranu, a stavili fokus na humanizam odnosno altruizam. Ipak mi vise prijaju ljudi koji vole sve ljude od onih koji vole ljude samo jedne nacionalnosti i koji vole vestacku tvorevinu zvanu drzava (a jos kad mi se drzava poistovecuje sa jednim covekom, tacno da covek povrati kada cuje rec patriotizam). Ljudi, zaista previse sebi dajete za pravo i previse se bavite drugim ljudima, a premalo sobom, zato vam je tako kako vam je...
    (Ajme, 20. jul 2017 14:23)

    # Link komentara

  33. Јокић ко?
    (ммммммммммммммм, 20. jul 2017 14:18)

    # Link komentara

  34. Zenska reprezentacija...Sonja Petrovic...s povredama ucestvuje i opcija otkazivanja nije dosla u obzir. Mislite o tome.
    (ja, 20. jul 2017 14:14)

    # Link komentara

  35. Jokić ce odrati pare u NBA igrao u reprezentaciji ili ne.
    (Siromašan al ružan, 20. jul 2017 14:02)

    # Link komentara

  36. podrska za brata Jokaru!
    (stevan, 20. jul 2017 14:01)

    # Link komentara

  37. mislim da bi onda trebalo i naslov o otkazu 25 igraca koji nece da igraju za unirvezitetsku selekciju Srbije da glasi "sta je jedan ispitni septembarski rok u odnosu na 10".Ista stvar.
    (coki, 20. jul 2017 13:49)

    # Link komentara

  38. 90% vas bi bolelo uvo za reprezentaciju da ste na njegovom mestu, ali ajde malo da pljujemo decka, posto nista u zivotu necemo da napravimo. Bavite se bitnijim stvarima u zivotu, zivimo sve gore i gore, ne moze vise da se izdrzi, a vama je ogroman problem sto Jokic nece da igra za Srbiju.
    (vaza, 20. jul 2017 13:47)

    # Link komentara

  39. reprezentacija je najaca kada u njoj igraju igraci koji zele igrati,pre zadnje nba sezone jokicu su mogli da naredjuju da ne igra za reprezentaciju,zadnjom sezonom
    on postavlja uslove siguran sam...ima svoji razloga zasto nece igrati,zaosta mislim da da jokicem nam noje osigurano zlato,a znam da mozemo i do zlata bez jokica...mislim da je teo daleko potrebniji reprezentaciji,bobi ce nadoknaditi nedostatak jokica siguran sam ,jokic je explodirao u nba i avaka mu cast,gleda u ga i ove sezone i navijatii kao i ako ne bude igrao za reprezentaciju,ali zivot je kratak lep i stvarno se pamte reprezentativni uspesi .
    (stanko, 20. jul 2017 13:47)

    # Link komentara

  40. Срам да буде СВЕ који не желе да играју за репрезентацију.
    (Нишлија, 20. jul 2017 13:46)

    # Link komentara

  41. Ako Jokić misli da mu je potrebno da ojača telo kako bi postao bolji igrač, neka dobro iskoristi ovo leto neigranjem na EP-u. Ipak ne znam da li mu ne bi bolje došlo da igra za reprezentaciju. Sve mi je Nowitzki u glavi, od koga su Mavericksi na početku njegove karijere tražili baš isto to što sad Denver od Nikole traži - da ide u teretanu i nabaci malo mišiće. Dirk je to odbio obrazlažući svoju odluku time da mu to ne odgovara i da bi izgubio osećaj za šut. Svi znamo kako se ta priča završila - šampion NBA, MVP lige, redovan učesnik all star utakmice, itd., a uvek (osim jedne godine, ako se ne varam) je igrao za reprezentaciju Nemačke.
    Tako da, nadam se da Jokić zna šta radi.
    (sale, 20. jul 2017 13:43)

    # Link komentara

  42. ali on je košarku učio na terenima i halama koje izgradila država. igrao je ligu koja može i da nepostoji ako je država ne podržava. i onda dodje neko i kaže kako on ne duguje ništa državi već tamo nekom menadzeru ... užas!!!
    (komentator, 20. jul 2017 13:42)

    # Link komentara

  43. Ej, crni Spasoje! Nemoj ga vise "braniti", molim te.

    Pitaj, rode Spasoje, Majkla Dzordana da li je o njemu drzava vodila racuna ili (privatni) menadzerski tim. Pitaj Tajgera Vudsa je li ga kao talentovanog od njegove 4-te godine vodila drzava ili njegov otac koji je zbog toga osnovao i (privatnu) menadzersku firmu. Je li Mesija "razvila" Argentina ili Menadzerski tim "Barselone"? Itd., itd.

    Samo sto te drzave imaju zakone (i o menadzerima) koji se sprovode i pod strogom su kontrolom drzave. I nista vise (i nista manje) u razvoju sportiste drzave ne nude.
    (Nisu menadzeri ajkule, 20. jul 2017 13:41)

    # Link komentara

  44. Bode mi oci ovo "Jokić ne duguje ništa Srbiji, niti bilo kome od nas".A sta duguju Filipovic,Pjetlovic,Prlainovic,Mandic,Cuk?Za reprezentaciju igras zbog licnog ponosa,predstavljajuci sebe,svoju porodicu,drzavu Srbiju na najbolji moguci nacin.Ulaganja drzave bila ona mala,velika ili nikakva cak ne mogu biti opravdanje ni za jednog igraca da ne igra za Srbiju.Oni ne igraju za njij,za politicare,vec za sebe i svoj narod.
    (j, 20. jul 2017 13:35)

    # Link komentara

  45. Evo Teo i Bogdan sada su mogli da se spremaju za NBA i da kuliraju državni tim, kao on pre neku godinu, ali nisu. To su junaci navijača.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (juznjak, 20. jul 2017 11:14)

    Teo i Bogdan imaju drugog menadzera.
    (boki, 20. jul 2017 13:35)

    # Link komentara

  46. Jokićeva sezona se završila u aprilu, a nova počinje u novembru, to je 6 meseci pauze i više nego dovoljno vremena da radi i na telu i čemu god hoće, od tih 6 meseci bi odvojio 1 za reprezentaciju, a ni tu valjda ne bi jeo burek i pio koka kolu, nego trenirao... da stvarno jako želi da igra, igrao bi, kao što su godinama igrali Novicki, Gasol, Teo, itd., svi su oni mogli da se vade na rad na telu, pripreme za NBA, potpisivanje ugovora i šta sve ne

    Jokić ne igra zato što Miško štiti svoju investiciju od eventualne povrede na takmičenju od kojeg on nema lične koristi, sve ostalo su priče za malu decu, sve smo to već videli, a tek ćemo se i nagledati u narednim godinama, s obzirom na to koliko je potencijalnih reprezentativaca na Miškovom spisku
    (Marko, 20. jul 2017 13:30)

    # Link komentara

  47. Kad uradiš jednom lakše uradiš i drugi put. Tako je to u životu.
    (kjk, 20. jul 2017 13:29)

    # Link komentara

  48. Kako glupa teza da "ne duguje nista ovoj drzavi za svoj uspeh". To moze da kaze samo neko ko nikad nije bio u inostranstvu ili pricao s nekim strancem o kosarci. Duguje i to kako. Samim tim sto je prosao kroz nasu kosarkasku skolu, radio sa nasim trenerima i igrao lige sa nasim klincima, vec je imao kraljicu prednosti u odnosu na druge. Da je rodjen, recimo u Norveskoj ili Belgiji da li bi postao to sto jeste? Da li bi rad sa nekim estonskim ili skotskim trenerom od njega napravio Nba potencijal? Ova zemlja je i te kako ucestvovala u njegovom uspehu i vezanosti za kosarku, uopste. Na kraju krajeva, ovo nije posao kao svaki drugi, ovo je posao koji je usko vezan za interesovanje publike. Onog momenta kad okrenes publiku od sebe, ti vise nisi u istoj poziciji. Zao mi je zbog uvreda koje ovaj mlad momak trpi, nije ih zasluzio, ali nemojte ni vi novinari jedno odbijanje nacionalnog tima predstavljati kao nesto dobro za nasu kosarku, jer to jednostavno nije
    (Onokao.., 20. jul 2017 13:28)

    # Link komentara

  49. Na stranu da li je odsustvo opravdano ili ne, ali uvek se provlači to da smo dobili Jokića u reprezentaciji za narednih deset godina. Šta je garancija tome, je l' potpisao neku ugovor.

    Moja poenta je da je u pitanju stav, sad je propustio zbog ličnog napretka, neke druge godine može da bude drugi razlog itd.
    (Sreten Žujkić, penzioner, 20. jul 2017 13:27)

    # Link komentara

  50. Njegovo je pravo da donosi odluke u svoje ime. Naše je da kažemo da je 2015. propustio radeći na sebi. 2016. Je igrao jer svi zele da budu deo OI i nakon toga je eksplodirao igrački. 2017. Preskače, 2018 NEMA reprezentativnih takmičenja a 2019 je SP za koje idu kvalifikacije na kojima on NEĆE da učestvuje, pa onda OI na koje će opet da potrči, a naredno EP tek 2021. a tada će mlađani debitant Jokić imati već 26 godina. Tako da imate jasno stanje da je za 6 reprezentativnih godina siroti Jokara čak 2 puta znojio reprezentativni dres, a za prve 4 godine ČAK JEDNOM. Neću nikakva poređenja da pravim sa Novickim, Parkerom, Skolom, Đinobilijem, Teodosićem, Bjelicom, štimcom... A on neka je živ, zdrav, bogat i srećan. Košarka se igrala pre njega, a igraće se i posle... Legende će biti samo oni koji su sebe utkali u reprezentativne uspehe!
    (Lucky Luke, 20. jul 2017 13:22)

    # Link komentara

  51. Od 3 poziva jedno je prihvatio! Ko misli da će on više ikad igrati za Srbiju taj je lud.A kad je Boban (sa bitnijim razlogom) otkazao svi su ga napadali dok Jokića brane.I drugo ,Boban je i bio jasan i rekao da želi igrati za reprezentaciju i evo igra dok od Jokića nismo čulu ništa.
    (Jedan je Teo, 20. jul 2017 13:21)

    # Link komentara

  52. Sto se nije digla frka pretprosle godine, kada ga Djordjevic nije ni zvao?
    (Korto, 20. jul 2017 13:20)

    # Link komentara

  53. Upravo to. Ljudi koji ga kritikuju ne mogu da potrce vise od 30 metara, bez rizika od infarkta. Jokic bi sa ovakvim telom, posle naporne sezone na EP rizikovao povredu kojom bi ga na duze izgubili. Neka ojaca, neka radi na sebi, i imacemo igraca ranga Novickog zauvek na raspolaganju naspram jednog leta.
    Kritikuju ga oni koji ga ne poznaju, pa misli da ne igra zbog para... Da ste iz Sombora, da vidite sta vozi i koliko je kulturan i srdacan, ne bi tako razmisljali.
    Takodje, dusebriznici, Djordjevic je prvi poceo sa otkazivanjem, kasnije Divac i Stojakovic itd...
    (dex, 20. jul 2017 13:20)

    # Link komentara

  54. zašto vi, koji pljujete po Jokiću ne uradite nešto za Srbiju, nego sedite ispred ekrana i žickate od roditelja 500 dinara za kafu i cigare?
    (stef, 20. jul 2017 13:20)

    # Link komentara

  55. Црни Спасоје, црни Спасоје, шта написа оно на крају! Нема морала, емоција, родољубља..ау ау ау!! Има Спасоје, има, без свега тога не бисмо били људи. Жалостан и трагичан је за једног човека, уз све гадости са којима смо принуђени да живимо, такав начин поимања света. И ужасавајући. Безнадежан. Дакле, поента ти је катастрофална.
    (Анкр ноар, 20. jul 2017 13:20)

    # Link komentara

  56. @...da ti pare ne mogu, kupit raju iskrenu", 20. jul 2017 12:54)

    Slazem se da pare ne mogu kupiti sve, al Jokic je u vrlo delikatnoj situcaiji, nije on odbio reprezentaciju ovog leta da bi blejao na moru ili uzeo ogroman novac, (koji ce ovom odlukom verovatno doci a i treba da dodje) vec zbog toga sto mu se ukazuje potpuno drugacija perspektiva karijere od one koju sada ima. U konacnici bice bolji igrac a to ce biti bolje i za reprezentaciju jednog dana. Pri tome on je momak koji nebrojeno puta istice svoje poreklo i koliko voli svoju domovinu ( plasim se da pravi istu gresku kao Djokovic koji da se nije "deklarisao" kao pravi srbin vec kao gradjanin sveta poput nekih njegovih kolega danas bi bio ikona kao Federer). Momak koji je tek zagazio u dvadesete ima vec toliko odgovornosti na svojim plecima, citav jedan grad u kapitalistickom sistemu sto znaci ogroman novac, sto znaci dinamika razvoja jedne zajednice se oslanja na njega. Posredno i indirektno on je i uslovljen sponzorima i gradskim glavesinama da donese odredjenu odluku...nije sve u njegovom slucaju il hoces il neces da igras za drzavni tim kao sto je mozda za Bobija bilo. Ne napadajte momka bice vremena da dokaze svoj kosarkaski patriotizam.
    (box, 20. jul 2017 13:19)

    # Link komentara

  57. Kad se devedesetih od mene trazilo da obucem uniformu,i odem na mesta sa velikim znakom pitanja da li cu se vratiti,nije mi palo na pamet da pobegnem i odbijem.Mogao sam reci da cu ovaj rat preskociti(imao sam 19 godina)pa cu u narednih 10 ratova biti na usluzi srpskom narodu.Zbog toga me ovaj i slicni tekstovi nikad nece ubediti da je ovo prava odluka.Sve radosti sto imamo to nam sportisti priuste.Kad kosarkasi igraju gradovi su pusti,kad je gusto,kad dobijemo ili izgubimo ja i svi oko mene se tresemo,histerisemo,vristimo,kad krene himna krecu i suze.Vece zadovoljstvo i sreca ne postoji za srpskog sportistu nego kad je na balkonu,a sto hiljada ljudi mu skandira ime.Zato si Nikola od pola godine slobodnog mogao nesto posvetiti i nama.
    (kris, 20. jul 2017 13:16)

    # Link komentara

  58. Cuj podrska Jokicu. A gde je podrska meni, mojoj deci i supruzi? Pa mi smo najvece patriote. Sa 46 , nezaposlen dobio diabetes a deca imaju 4 i 2 godine. Jos zivim u ovoj zemlji.Ukinuli povracaj pdv-ea za bebe.
    (pfcpanta, 20. jul 2017 13:15)

    # Link komentara

  59. Šta je jedna inauguracija naspram nijedne?
    (Keypooh, 20. jul 2017 13:11)

    # Link komentara

  60. Ne moze reprezentacija da se koristi da bi se ostvarila licna korist a onda da se nacionalni grb i dres zamene nekim tamo koji placaju! Ako je nacionalni dres pomogao da napravi karijeru, onda to treba da se postuje i svima nama "dokolicarima" i "laznim patriotama" vrati svojim prisustvom u timu. Ali problem je u tome sto reprezentacija ne placa za nastupe...
    (nemanja, 20. jul 2017 13:08)

    # Link komentara

  61. Nema opravdanja, ni za Nikolu Jokica ni za novinara koji podilazi momku zbog kojeg je cela kosarkaska Srbija nocima ostajala budna i unapred se radovala uspesima reprezentacije ovoga leta predvodjena Nikolom. Nema opravdanja, nema zaborava. Patriotizam je izgleda postao anahronizam.
    (Darko, 20. jul 2017 12:31)

    Ok, ne oprastaj, ne zaboravljaj ali znaj da si u manjini i mani se jer i dalje hocemo da gledamo Jokica, a ne da slusamo i citamo tvoje gluposti. Patriotizam je kad na bilo koji nacin unapredis svoju zemlju istovremeno ne praveci joj stetu i niposto ne mora da se to uradi na svoju stetu samo zato sto nekom tako odgovara i to kad mu odgovara... Ja sam patriota i ma koliko ti patrioto mislio i govorio drugacije to se nece promenti jer si bitan ubilo se...
    (Ajme, 20. jul 2017 13:06)

    # Link komentara

  62. Joj ljudi smarate vise sa Jokicem, kao da nam je to jedini centar pa je sad smak sveta sto nije dosao. Nikada u istoriji nismo bili popunjeniji na toj poziciji i imamo bar 3 igraca koji ce savrseno da ga odmene, a mozda i budu bolji od njega. Da je Teo odustao pa da razumem razocarenje, ovako covek je izabrao, srecno mu bilo i gotovo.
    (b., 20. jul 2017 13:02)

    # Link komentara

  63. Autoru očigledno nedostaje iskustvo neophodno da bi na odgovarajući način pristupio temi.
    (Dj, 20. jul 2017 12:32)

    Sigurno je to... Mislim, za ovo je bas potrebno neko posebno iskustvo... Ma bre, pravo je pitanje zasto bi onaj koga pljuju zbog jednog prvenstva jer zeli covek sebi da obezbedi lagodan zivot uopste IKADA pozeleo da igra za takve ljude. Pritom su to sve teski licemeri koji nikada ne bi stavili Srbiju ispred para, cak i za hiljadu puta manje pare od ovih koji se vezuju za Jokica... Kome bre on duzan? Ljubomornim koji ne znaju sta ce sa sobom i ne vrede pisljiva boba i koji nikada nista nisu uradili za Srbiju (vojsku ne racunam, osim dobrovoljaca) pa gledaju na sve nacine da pokazu kako su oni veliki, posteni i dobri ljudi ali tako sto spustaju druge? Sigurno... Ma ima da umre od muke sto ih je izneverio...
    (Ajme, 20. jul 2017 13:02)

    # Link komentara

  64. "i ne zaboravite da živimo u vremenu u kom emocija, morala, pravičnosti, rodoljublja, svega lepog čega se setite – nema."

    Jeziva i istinita konstatacija, bez ovih vrednosti nema coveka a bez coveka nema ni civilizacije, mracna su vremena, Jokic je nazalost podrzao ovaj sunovrat poslavsi milionima mladih ljudi poruku da je novac vazniji od svega, to je najveca steta a ne to sto ne igra za reprezentaciju..
    (ser M., 20. jul 2017 13:01)

    # Link komentara

  65. Jedan je Stimac!
    (komsija, 20. jul 2017 13:00)

    # Link komentara

  66. Napred Jokicu igras kosarku svojom glavom i misli svojom glavim.Mani ove stranacke zaposlenjake i grebatore use i u svoje kljuse.Puno zdravlja i sportske srece.
    (Dejan, 20. jul 2017 12:57)

    # Link komentara

  67. Čitam komentare i više me ne čudi ništa! Predlog je Ne čitajte naslove, već probajte da odvojite 5 minuta za tekst.
    (Bojan, Kruševc, 20. jul 2017 12:56)

    # Link komentara

  68. Kao po običaju mi uglavnom sa Zapada uzmemo ono što je loše. Tako i u ovom slučaju, egoizam, samoživost, konformizam i konzumerizam praćeni mantrama "u sebe, na sebe i pod sebe", "imal' mene tu?" i sl... uništavaju sve segmente društva jer sve merimo novcem i profitom. Postavili smo novac kao primarno, ako ne i jedino, merilo uspešnosti nekog čoveka. Tako smo i stigli, do totalnog urušenja društva, a u košarkaškom slučaju za 40 godina od Praje koji odbija Boston jer ne bi mogao igrati za nacionalni tim, za nešto veće od novca, za uzvišeniji cilj od sebe samog, do igrača koji samo traže kako da eskiviraju. Postoje neke stvari koje se novcem ne mogu kupiti, a život nije "pojest', popit' i u smartphone gledat'" Meni je jako žao Nikole što je dopustio da ga uvuku u ovu situaciju, on je iskreno dete koje voli svoju zemlju, to se videlo i po njegovim suzama na dočeku u Somboru, i ovu odluku nije doneo ubedjen sam slušajući svoje srce nego matematičku jednačinu koju su mu drugi izračunali X mil * Y godina = Puno para. A što se tiče veze, sportisti - navijači, svratite do Rima pa pitajte navijače i Lacija i Rome šta bi dali Totiju da im zatraži? Nek vas ne začudi ako dobijete odgovor "tuto completo". Ili se zapitajte da vam zakuca na vrata Bodiroga i da vas pita da prenoći kod vas, šta bi uradili? Kod mene bi on i slični mogli da ostanu u stanu i na hrani koliko god hoće, (sestru bi mu dao da je oženi :)) toliko su mi radosti doneli da to pare ne mogu kupiti.
    "Al upamti frajeru...
    (...da ti pare ne mogu, kupit raju iskrenu", 20. jul 2017 12:54)

    # Link komentara

  69. Ovaj kvalitetan tekst gotovo sve objašnjava. Ja bih još samo dodao da je Jokić profesionalni košarkaš, znači od toga namerava da živi i sasvim je normalno da želi finansijski da se obezbedi. Trenutno igra za minimalni ugovor, oko milion dolara godišnje, što i nije neka posebno velika plata u Americi. Definitivno nije dovoljno da se bude potpuno bezbrižan.

    Sledeće godine izlazi iz tog ugovora i smeši mu se prvi pravi profesionalni NBA ugovor kojim će verovatno rešiti sve finansijske probleme do kraja života. Pitam ja zašto da rizikuje ozbiljnu povredu u reprezentaciji? U košarci ume da se desi i strašan prelom noge, odu ukršteni ligamenti i sto čuda. Šta ako mu takva povreda zaustavi karijeru? Da neće Košarkaški savez Srbije ili država Srbija da mu to nadoknade? Prošle godine se tako obrušilo drvlje i kamenje na Bobija Marjanovića a čovek potpisao najvažniji ugovor u svojoj Karijeri, 21 milion dolara za tri godine. Koje smo mi, kao narod, bezosećajne mrcine. Kritikujemo a gotovo bi sigurno u istoj poziciji isto učinili.

    I samo da se zna. NBA je vrh košarke. Planetarna popularnost se samo tamo stiče. Ljudima ovde nije jasno da u ovom trenutku više ljudi na planeti zna ko je Jokić nego, recimo, Bodiroga. Nisi lave bio u NBA, mogao si, nije ti se išlo, pa ti je srazmerno tome i popularnost. Kaobajagi svet bi čuo za Novickog da je samo osvojio medalje sa repkom u Evropi. Da nije uradio to što je uradio u Dalasu ništa od toga.

    Velika podrška Jokuću.
    (Neznalica, 20. jul 2017 12:54)

    # Link komentara

  70. Bravo Jokiću. U inat ovima koji ti zameraju prisustvo na inauguraciji a sami ne mogu da mrdnu zadnjice jednom u dve godine kada su izbori. Sve što si postigao u karijeri, postigao si zahvaljujući svom talentu kao i menadžeru koji je jedini verovao u bucmastog dečkića iz Sombora onda kada su ti na svim drugim mestima vrata bila zatvorena. Ne osvrći se na uvrede ovih lažnih moralista i kvazi-patriota koji ništa korisno za Srbiju u svojim životima nisu uradili ali moraju da nečim opravdaju svoje promašene živote i luzerski osećaj koji ih prati celog života. Ako žele nekoga da "igra za državu i narod" neka dovedu mečku Božanu pa nek im igra pred zgradom.
    (Mediokriteti - rak srpskog društva, 20. jul 2017 12:54)

    # Link komentara

  71. NIKOLA J::

    NIkola ima sledecu godinu slobodnu, mogao je nju uzeti...
    Nikola se nije odazvao na SP, zeleo je da igra letnju ligu, pa je dosao na OI,pce opet propustiti EP, i sledece godine je slobodno, takom da od 4 NJ ce odigrati 1...
    Sve to fino, ali kako to da Teo nece u teretanu? nece ni Bogdan, ni Kalina, a svi oni svake godine, bez izgovora vuku ovu ekipu i kvalifikuju je na sampionate da bi NJ mogao da "bira" da li on zeli ili ne da igra na njemu?¨
    Naivan text autora ovde, koji smatra da smo mi deca pa da ne znamo...
    (sasha, 20. jul 2017 12:53)

    # Link komentara

  72. te fore iz obdaništa tipa ne duguje ništa srbiji stvarno ostavite u obdaništu... a što se tiče plaćanja poreza ni mom dedi seljaku iz šumadije država nikad ništa nije dala al on redovno plaća porez jer zna šta je alternativa...prema tome neka dečko radi na sebi a mi ćemo...
    (Vlada, 20. jul 2017 09:35)

    Objasni konkretno sta on duguje Srbiji? Tvoj deda placa porez da bi sutra policajac radio svoj stresan posao i ziveo od toga. Ili da bi ti dobio osnovno obrazovanje a neko ziveo od toga sto te uci i podnosi. Alternativa placanju poreza je da sutra nemas koga da pozoves kad se zapali suma na 200m od kuce. A sto se tice igranja za reprezentaciju, treba sagledati kompletno njegovu ulogu dosad kao i karijeru i doneti sud.
    (Terenac, 20. jul 2017 12:47)

    # Link komentara

  73. Ako je naša reprezentacija TIM, kao što to stalno pokušava da nam proda Djordjević(veliki igrač a mali čovek nažalost), zbog čega je Jokić ostao na vetrometini posle ovoga?
    Zbog čega nije organizovana konferencija za štampu, gde bi izašao Jokić , a sa njim Djordjević koji bi branio odluku jokića?
    Tako se to radi u timu.
    Sećate li se kada je Ivković branio Krstićevu stolicu potpuno nebuloznim rečima da mu je stolica slučajno ispala, iako je ceo svet video drugačije?
    E, tako se to radi kada želiš da imaš TIM:
    A kada je reprezentacija samo igračka da bi se našlo bogato trenersko ili igračko uhlebljenje, onda ostaviš Jokića na cedilu, jer neće da pomogne zaboravljanju sramotne sezone u Bajernu, demolitranja od strane _Brosea.
    (KOSTA1703, 20. jul 2017 12:47)

    # Link komentara

  74. Bas sam procitao ovak clanak i odem u prodavnicu, stojim na kasi, kada me neko od nazad "udara" i javlja se. Okrecem se, kad ono Joka. Mozete vi reci sta hocete i navijati za koga hocete, ali decko je ostao potpuno isti kao i uvek. Dosao da kupi Leni (sladoled) i ide na hipodrom da gleda konje. I nisam mu ja neki dobar prijatelj, vec neko ko mu je sudio kosarku dok je bio klinac, i eto on se uvek prvi javi meni, kao i svim mojim drugovima kada nas vidi.

    Poenta price je sledece: Mozda on jeste razocarao neke navijace reprezentacije (i ja bih voleo da igra), ali decko je i dalje super osoba i dobar covek, sto je slozicete se, daleko vaznije.

    Pozdrav:)
    (Somborac, 20. jul 2017 12:47)

    # Link komentara

  75. Druze.., ovaj tekst koji si napisao..to je samo tvoje misljenje.
    (kole, 20. jul 2017 12:45)

    # Link komentara

  76. Sve nekako i da prihvatim, ali kad je autor napisao "jadove" sva ostrascenost teksta je pala u vodu...druze, smanji dozivljaj sledeci put!
    (oto, 20. jul 2017 12:43)

    # Link komentara

  77. Spasoje:
    1. Napisao si tendenciozan tekst i pri tom sam stekao utisak da "ne smeš" da komentarišeš Miškove aktivnosti u ovom slučaju.
    2. Sam kazes - "...ili je neko u njegovo ime doneo odluku". Da li smatraš da treba neko direktno da utiče na odluku punoletnog mladića?
    3. Da li misliš da jedan 22godišnjak ne profitira igranjem za reprezentaciju?
    4. Koji je, na kraju, smisao igranja za reprezentaciju? Plaćaju manje, rade slabije na telu, uzimaju od odmora. Daj bre da ukinemo to.

    Jokić mi ne duguje ništa, ja njemu još manje kao i njegovom telu. Batali me ovakvih tekstova i ti i B92.

    P.S. Transformacioni video treba da prikaze sta? I ja se spremam za nove izazove trzista u kancelariji i na terenu i nemam radno vreme(radim 10-12 sati) da bih ostao konkurentan i zaradio za sebe i radnike.

    Hvala na objavljivanju komentara.
    (papaja, 20. jul 2017 12:43)

    # Link komentara

  78. Samo da mi je znati kako znate da će igrati sledećih 10 godina kada u današnje vreme ništa nije sigurno!!!
    Tako da... naslov je za 10 ali iz Demagogije!
    (Miodrag, 20. jul 2017 12:41)

    # Link komentara

  79. Ako tako pricate da se ne duguje nista svojoj domovini onda kako mozemo sutra imati jaku drzavu ajde recite????
    (nebo, 20. jul 2017 12:24)

    Ova drzava je duzna narodu, a obrnuto nikako. Jaku drzavu cemo imati kad se promeni mentalitet naroda i kada ne bude drzava = AV. I budi siguran da je tako!
    (Ajme, 20. jul 2017 12:39)

    # Link komentara

  80. Ništa mu ova država nije dala. Sasvim dovoljno.
    A mnogo loših ima, koji se leče delom na tuđem uspehu, asvoje probleme na neuspehu najboljih.
    Još bolji primer od Jokića je Đoković.
    Bolesna je Srbija.
    (b, 20. jul 2017 12:36)

    # Link komentara

  81. Decko ceka da potpise ugovor koji cega obezbediti verovatno za citav zovit.Pa normalno da nije pametno da rizikuje.Verujem da ima zelju da igra za reprezentaciju sto je vec pokazao i da ce vec na sledecem takmicenju igrati.A svi koji ga kao pljuju nesto verovatno imaju fizicku aktivnost ravnu jednoj nuliZ
    (Rade, 20. jul 2017 12:35)

    # Link komentara

  82. Ako tako pricate da se ne duguje nista svojoj domovini onda kako mozemo sutra imati jaku drzavu ajde recite????
    (nebo, 20. jul 2017 12:24)

    jaku drzavu nikad necemo imati sa bilo kojim kosarkasem, cak ni sa najboljom reprezentacijom ikad i zauvek. Imacemo je zadrzavanjem desetine hiljada mladih, obrazovanih i sposobnih, koji svake godine napuste zemlju jer nemaju nikakvu podrsku i perspektivu
    (bozza, 20. jul 2017 12:33)

    # Link komentara

  83. Dosta vise sa Jokicem. Decko je doneo pobedu na OI protiv Hrvatske sa cetiri penala i sto se mene tice ima ovo leto, narocito kad vec postoje dobre centarske opcije za ovu godinu. Ali "kredita" za ovako nesto vise nema.
    (Terenac, 20. jul 2017 12:33)

    # Link komentara

  84. Autoru očigledno nedostaje iskustvo neophodno da bi na odgovarajući način pristupio temi.
    (Dj, 20. jul 2017 12:32)

    # Link komentara

  85. Nema opravdanja, ni za Nikolu Jokica ni za novinara koji podilazi momku zbog kojeg je cela kosarkaska Srbija nocima ostajala budna i unapred se radovala uspesima reprezentacije ovoga leta predvodjena Nikolom. Nema opravdanja, nema zaborava. Patriotizam je izgleda postao anahronizam.
    (Darko, 20. jul 2017 12:31)

    # Link komentara

  86. Mislim da opet nije pogodjena poenta u ovom tekstu i teks mi izgleda kao narucen da opravda Nikolin izostanak,ljudi moji nije poenta sto on kao preskocice jedno leto posle ce kao igrati svake godine,poenta je u tome da ove godine imamo sansu za zlato sto njemu vredi sto ce igrati za par godina a skim ce igrati Teodosic kao vodja ekipe ce imati vise godina mozda se i oprosti od reprezentacije.Mislim da je napravijo gresku sto neigra i ako bi uspeli uzeti zlato uvek je mogao da se pohvali kako ima zlato a ne tamo neku statistiku iz NBA ok uzece milione i napunice neciji dzep velikim parama a taj i ima naj vise uticaja na odluku Nikole da neigra zao mi decka ali napravijo je veliku gresku zbog koje ce se kajati ali ce biti kasno.
    (Buki, 20. jul 2017 12:31)

    # Link komentara

  87. Nekada smo imali drzavu za predstavljanje sad imamo lakrdiju koju politicari pljackaju gde i kako stignu, na najbezocnije nacine, a sad Nikola treba da se zrtvuje ..., za sta , za koga , za besposlen narod i jos politicara koji bi da se ogrebu o njega!Nikola zivi svoj zivot sto dalje od ovog jada i čemera koji trese Srbiju
    (golijat, 20. jul 2017 11:21)

    Fali ti zapeta posle Nikola, a ovako je značenje suprotno, odnosno da već živi takav život. Ti si izgleda zaboravio (već) inauguraciju.
    (andol, 20. jul 2017 12:28)

    # Link komentara

  88. Nesto razmisljam,da sam ja u slicnoj poziciji,sa jedne strane imam NBA od kojeg mogu da obezbedim sebe i svoju porodicu,a sa druge strane imam reprezentaciju tzv drzave Srbije gde treba da igram za ovaj napaceni,ljubomorni,pakosni,zli,podmukli narod koji mrzi svakog koje uspesniji od njega,pa ne biste me videli ni na slici.
    (bot na kvadrat, 20. jul 2017 12:28)

    # Link komentara

  89. Brate, napisao si ti tu svega.. ipak, dok je bio "niko" onda je igrao za Srbiju, a sada kad je "neko" onda ne može da igra.. nije on u mojim očima izdajnik niti je manje srbin zbog toga, samo me je razočarao i što se mene tiče ne mora više nikada igrati za tu istu reprezentaciju, meni neće faliti... mi Srbi smo najmanje Srbi.... to samo kod nas ima, takva vrsta ponašanja...
    (Sale, 20. jul 2017 12:28)

    # Link komentara

  90. Oni koji su do juce napadali Marjanovica sada brane Jokica ludilo brate u Srbiji.
    (nebo, 20. jul 2017 12:26)

    # Link komentara

  91. Necu da komentarisem nista ali po meni je velika greska to stoje doneo takvu odluku jel je za sportistu najveca cast igrati za reprezentaciju i nadmetati se sa najboljima u svetu ili evropi. To bi ga ucinilo boljim je sto vise utakmica imas bolji si igrac vise napredujes.
    (prca, 20. jul 2017 12:26)

    # Link komentara

  92. Ako tako pricate da se ne duguje nista svojoj domovini onda kako mozemo sutra imati jaku drzavu ajde recite????
    (nebo, 20. jul 2017 12:24)

    # Link komentara

  93. Kako samo glupi ispadaju ovi momci koji se odazivaju državi koja im ništa nije dala, i zašto svi ne rade na razvoju svojih karijera, nego se trude da urade nešto sa reprezentacijom... Ovaj tekst je loš pokušaj da se opravda nešto što uopšte nije lepo.
    (Todaify, 20. jul 2017 12:22)

    # Link komentara

  94. Kako je govorio Carls Barkli dok je igrao u Filadelfiji - 16. april pocetak sezone golfa. PR lik pise tekst kao da je igrao finale NBA 20. jula. A za ovih 10 godina cemo tek da vidimo, posto ne igra 2015, 2017, 2018 se ne igra nista, a od 2019 u kvalifikacije - kako stvari stoje 90% sanse da se necemo ni plasirati na buduca takmicenja pa Jokic nece vise imati ovakve dileme i probleme.
    (boki, 20. jul 2017 12:22)

    # Link komentara

  95. За мене је Јокић после сазнања да је присуствовао оном фараонском, лакрдијашком, бурлескном крунисању ,прецртан. Није више у мом фокусу. Не занима ме. Нека ради шта хоће, нека игра за кога хоће, нека заради милион трилиона долара.
    (Анкр ноар, 20. jul 2017 12:19)

    # Link komentara

  96. Ugled ce mu sigurno pasti bez obzira na sve i treba da ceni sto ga je Bog stvorio tako talentovanog da igra za svoju domovinu. Forma sportiste kratko traje i to treba da zna i kajace se zbog ovoga kad tad kad mu sin kaze: Sram te bilo tata sto nisi pomogao tada da Srbija bude prva.Zapamtite dobro ovo vi sto ga branite.A sto se tice novca nikad ga nije dosta i niko ga se nije nasitio.
    (nebo, 20. jul 2017 12:18)

    # Link komentara

  97. NAPREDNI jokic... NE TREBAS NAM!
    (ggez, 20. jul 2017 12:12)

    # Link komentara

  98. Ta prica o deceniji je obicno spinovanje. Neko je njega trenirao, nije ga sveti Misko nasao na ulici. Dakle, taj neko ga je naucio kosarci. A drzavi ne duguje samo u slucaju da je trenirao u svojoj dvorani, na svojim terenima, igrao u svom privatnom klubu. Ne duguju ni Ameri nista vise Americi pa bi novinar koji bi napisao to bio na stubu srama. Ali ovde nema zakona.
    (., 20. jul 2017 12:09)

    # Link komentara

  99. Jokić je momak koji zaslužuje mnogo više poštovanju nego što mu se ukazuje u ovoj zemlji koja ga je osporavala. Dok nije napravio bum u NBA,mali broj ljudi je prepoznavao njegov raskošan talenat, uključujući i mene.Sada bi svi da budu deo njegovog uspeha i pripišu deo svojih zasluga.Autor teksta je preterao i mnogo se ,,raspisao",pa mi deluje kao višednevna prepiska oko Rodića i dezurnog dopisivača Ž.M. vlasnika TV.Jokiću sve pohvale,a autoru savet da ne bude epski preopširan.
    (Feniks, 20. jul 2017 12:06)

    # Link komentara

  100. Raznatovic je obecao Marjanovicu da ce igrati ove godine i to je ispunio. Misko odredjuje koji ce od njegovih igraca igrati, pa cak i tekstovi u novinama su naruceni u cilju ostvarivanja njegovih obecanja.
    (kiki, 20. jul 2017 12:06)

    # Link komentara

  101. Za samog Jokića bi bilo bolje da nije napisan ovakav tekst, koji je samo zacementirao slutnje o tome da li je njegova odluka bila neophodna. Sve je zavisilo od njega. Srbija, ovakva kakva je musava, nikakva, ništa mu nije pružila, nikakve obaveze i nema prema njoj, ali je naša dunja sa ormara. Šta reći, ili jesi ili nisi ...
    (andol, 20. jul 2017 12:06)

    # Link komentara

  102. Danas je lakse biti "novinar", nego bilo sta drugo...
    Ovaj tekst bi imao makar malo smisla, kad bi pisac objasnio, nama neukima, sta je to Nemacka ulozila u Novickog, ili Hrvatska u Sarica, da pomenem samo dva primera, jedan "prosli" i jedan "sadasnji".
    (m1k4, 20. jul 2017 12:06)

    # Link komentara

  103. Kakvih 10 leta? EP ce se ubuduce odrzavati na svake 4 godine.
    (Aleksandar, 20. jul 2017 12:06)

    # Link komentara

  104. Ta prica o deceniji je obicno spinovanje. Neko je njega trenirao, nije ga sveti Misko nasao na ulici. Dakle, taj neko ga je naucio kosarci. A drzavi ne duguje samo u slucaju da je trenirao u svojoj dvorani, na svojim terenima, igrao u svom privatnom klubu. Ne duguju ni Ameri nista vise Americi pa bi novinar koji bi napisao to bio na stubu srama. Ali ovde nema zakona.
    (., 20. jul 2017 12:05)

    # Link komentara

  105. Sad kada su se utisci slegli, zaista mogu da kažem da ne zameram Jokiću otkazivanje reprezentaciji ovog leta... Ako će mu stvarno to toliko pomoći da se fizički poboljša (imaju Ameri raznih metoda), onda je to u redu. Naravno, to sve pod uslovom da on želi da igra za Srbiju u narednih 10-15 godina. To se podrazumeva, pretpostavljam. Ako ipak, kojim slučajem, on to ne želi i namerava da i u budućnosti izbegava reprezentaciju, onda se moje mišljenje o njemu drastično menja na gore i takav igrač i čovek me apsolutno ne zanima. Ali naravno, ubeđen sam i dalje da je Nikola super momak i da i sam jedva čeka da ponovo obuče dres Srbije.
    (miša, 20. jul 2017 12:00)

    # Link komentara

  106. pustite momka na miru i onako je truba .
    (tafo, 20. jul 2017 11:54)

    # Link komentara

  107. besmislen PR tekst. uz to i los. Iz aviona je vidljivo iz koje kuhinje stize, a za one koji to ne vide, zapitajte se igraci kog menadzera imaju problem igranja za reprezentaciju...stalno i iznova je isti covek, sa istim iskljucivo sopstvenim interesima u pitanju. pametnom dosta.
    (Katarina, 20. jul 2017 11:48)

    # Link komentara

  108. Jokula samo napred!!! Bice dana za megdana, odradi leto za sebe pa nam dibrodosao nazad. Ubica mekog srca!!!
    (Boban, 20. jul 2017 11:47)

    # Link komentara

  109. Sramota da se ne odazoves svojoj zemlji, toliko.
    (Igor, 20. jul 2017 11:46)

    # Link komentara

  110. vozi misko
    (cikaboki, 20. jul 2017 11:45)

    # Link komentara

  111. Po pojedinim komentarima vidim da reprezentacija ne treba da postoji.P o obicaju Srbi najpametniji narod.Za reprezentaciju se ne igra zbog para vec zbog casti.A da,ta rec vec odavno ne postoji kod nas.....
    (panke, 20. jul 2017 11:42)

    # Link komentara

  112. Prosle godine kako su samo mediji napali Saleta u vezi Marjanovica,B92 narocito sa onim tekstom nekoliko dana pred odlazak u Rio,dobro se secam,pa je Sale morao da se oglasava sa saopstenjem TIM,nadam se da niste zaboravili,ono je bilo sramota.Smem da se kladim da vecina ljudi i dalje misli da je tad bio problem famozno potpisivanje ugovora,a ne to sto je javio dan pred okupljanje da nece doci,samo jedan od primera koliko se spinuje u javnosti.Sto se tice Jokica tu nema opravdanja,ali vidim vec smo dobili novu mantru "narednih deset godina".Kad kazem "opravdanje" ne mislim nista lose,mnogo:),decko nece da igra za reprezentaciju i to je njegovo pravo,nikog nije ubio sto se kaze,ali imamo i mi pravo koji to ne podrzavamo da iznesemo svoje misljenje,naravno bez vredjanja,ali takvi se uvek nadju,i to treba razdvojiti a ne trpati na sve u isti kos.Sto se mene tice,a verujem da ima jos takvih,necu ga gledati u NBA ni ove ni sledece sezone,i nadam se da se necete ljutiti na nas,mnogo :)......
    (prodigyCZ, 20. jul 2017 11:39)

    # Link komentara

  113. Ajde ovako. Ja ne mrzim Jokića, ja ga ne teram u vojsku, ja mu ne oduzimam pasoš, ali sam razočaran. Zašto? Pa ne samo zbog Jokića, nego zbog srpskog poimanja stvarnosti u poslednjih 20 godina. Mi 15 šugavih godina ne možemo da sastavimo najjači tim i da odemo na neko takmičenje. Jedan povređen, drugi ljut, trećeg boli uvo, četvrti u depresiji. Ja 15 godina slušam iste stvari i iste izgovore, a niko da se pozabavi problemom. Zašto npr. taj prepametni Miško ne ode u Ameriku, pogleda sistem i kaže sebi „Ja želim da napravim nešto ovako, da moji igrači treniraju i postanu bolji, a ne da idu kao poluproizvod tamo. Para imam.“ Srbija je jedina zemlja na planeti u kojoj jedno dete od 19 godina zvano Boriša „ne voli da trenira“. A ko treba da ga motiviše? Jel’ ja ili neko u klubu? Ako treba ja, nije problem, drage volje. Od 2007. godine selekcija U18 3x evropski šampion, U19 jednom svetski. Koliko smo igrača izbacili? U20 3x evropski prvak? Koliko smo igrača izbacili da igraju ozbiljnu košarku, a da ne mlate peškirom. E zato je problem Jokić. Jer je to jedan od najboljih košarkaša koje smo uspeli da proizvedemo. Zašto nismo više? To pitajte vrle lobanje našeg sporta koje jedino znaju da pišu saopštenja. A za ove što pitaju „Ko bi se odrekao novca?“ Evo ja. Zašto, pojma nemam, oduvek sam bio nakrivo nasađen. I da, ja bih zvao Jokića svaki put u narednih 20 godina. I da, Teodosiću treba pomoći da osvoji zlato isto kao što su Novickom pomogli da osvoji prsten. Zaslužio je.
    (Gde ja živim, 20. jul 2017 11:37)

    # Link komentara

  114. U danasnjem svetu svako mora da gleda kako najbolje da isoristi vreme i sanse koje mu se nude da ostvari ono sto je zamislio. Vrlo je cinichno da bilo ko drugi odlucuje sta je dobro za Jokica, osim njega samog. Sto se mene tiche, svaka odluka koju dechko donese je OK (ukljuchujuci i onu koju je vec doneo u vezi evropskog prvenstva). Postoji mnogo, mnogo varijanti po kojima bi njegovo neigranje ove godine moglo da donese Srbiji koristi u buducnosti. Tako da otpisivati ga zbog jedne oluke je cinizam.
    (Suk, 20. jul 2017 11:35)

    # Link komentara

  115. Igrace on kad mu bude odgovaralo tako vam je sada kod nas. Licni interesi u prvom planu. Kako li onaj Gasol igra sa 35 godina za reprezentaciju da mi je znati. Samo jedan primer zasto smo tu gde jesmo.
    (MbApp3, 20. jul 2017 11:28)

    # Link komentara

  116. Budimo ljudi. Šta je jedno leto u odnosu na Miškovu proviziju.
    (xyz, 20. jul 2017 11:26)

    # Link komentara

  117. S'obzirom da je decko od silnog spremanja stigao na INAUGURACIJU ne cudi me sto je odbio repku...ocigledno ima drugacije prioritete! Bice mi drago da bude i najbolji u NBA ali za sada nema sanse da u mojom ocima bude neka sportska velicina. Glupo je sto poredim sport i politiku ali ne mogu da se ne setim toga kad pomislim na njaga...
    Sve najbolje Joka ali daleko si od Divca i Saleta...ustvari skreces polako sa te staze!
    (bostanseltiks, 20. jul 2017 11:25)

    # Link komentara

  118. Ali zato brat Jokara ima vremena da ode na inauguraciju vozda umesto da trenira?! Dajte jedan pateticni tekst koji to opravdava. Podsecam, on nije u ovoj kampanji clan reprezentacije, pa je to samo individualni cin. Da li mu je menadzer i to sugerisao? Zove ga nacija, on se ne odaziva, ima privatne razloge, zove ga predsednik nacije, ne postoje privatni razlozi koji mogu da ga sprece. To su nenarodni potezi i elementi i zato ne mozete od naroda ocekivati podrsku. Neka navijaju menadzeri i clanovi porodice, jer za njih radi, kao sto nam objasniste u tekstu. Nama narodu ostavite zavist i prezir!
    (Brko, 20. jul 2017 11:24)

    # Link komentara

  119. @ Jokic kralj, 20. jul 2017 11:08

    E pa momce, da nema tih navijaca(ne mislim na huligane) i njihovih emocija, ne bi bilo ni sportova, a ni Jokica momce!!!

    Sportovi su i izmisljeni za zabavu navijaca. Navijaci donose pare, od kojih sportisti primaju basnoslovne plate. Ima tu i teorija zavere, hleba i igara, kao nekada borbe gladijatora koje su umirivale gladnu svetinu. Slicno je i danas.

    Sport postoji zbog navijaca i tako je nastao, a ne suprotno!

    I da, Jokica vise ne postujem ni najmanje! Nije ni za nokat Bogdanovicu i Teo, a stare legende da i ne pominjem. U narednih 10 leta, kako kaze autor ovog narucenog teksta, nece taj Jokic ni 2 puta odigrati za Srbiju!
    (Srdjan Kraljevo, 20. jul 2017 11:24)

    # Link komentara

  120. Svi koji branite Jokica uključujući i autora da li su po vama vaterpolisti budale koji nikad ni jedan nije odbio poziv da igra za Srbiju?!?!
    (gremlin, 20. jul 2017 11:22)

    # Link komentara

  121. Mi Srbi volimo da se busamo u grudi kako smo velike patriote, veliki Srbi, pa nikad nije dovoljno biti samo srbin uvek ima neki koji je još veći, pa veći i tako u nebesa jer ništa ispod toga nije prihvatljivo za nas velike patriote. Mi imamo nekoliko likova u našoj istoriji koji su naše ikone svi ih obožavamo i svi volimo za sebe da kažemo da želimo da budemo kao oni... Knez Lazar, Obilić, Car Dušan, Karađorđevići, Obrenovići, Živojin Mišić, Radomir Putnik...sve su to ljudi koje mi doživljavamo kao prave Srbe, samo ima jedna poražavajuća istina, volimo ih zato što nismo njihovi savremenici, da smo živeli u njihovo vreme odavno bi oni bili izdajice, loši ljudi.Odavno bi mi njima našli mane i ocrnili ih jer prosto takvi smo postali, to smo mi nažalost. Da li bi iko od nas bio spreman da se žrtvuje i uradi nešto za ovu državu, koliko nas bi se prijavilo za radnu akciju da na primer izgradimo koridor 10 ???
    (Spasoje, 20. jul 2017 11:22)

    # Link komentara

  122. Znaci ne zbog Srbije vec da Teo uzme zlato? Pa ovo je najsebicnija recenica ikada
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 20. jul 2017 10:33)

    pa ti mislis da Teo ovde ostavlja kometare!
    (dovla, 20. jul 2017 11:06)

    Aj ne lozi se covece
    (nista o nicemu, 20. jul 2017 11:22)

    # Link komentara

  123. U marketingu i tehnici prodaje postoji jedan termin koji se zove "Star sistem". On definiše proizvod kao vrh brega koji se mora tako pozicionirati da svi ispod njega rade za njega (ili u prilog proizvodu) i žive od tog proizvoda. Taj sistem se već decenijama usavršava. Najčešće se koristi u industriji zabave (umetnosti), i sportu. Tako recimo, jedan vrhunski muzičar može da "hrani" nekoliko pa čak i desetinu ljudi (sebe, svog prvog menadzera njegovu sekretaricu i prvog asistenta, stilistu, personalnog sekretara, PR-a...).

    Ista stvar je i sa sportistima. Ni jedna odluka nekog sportiste (Jokića u ovom slučaju) nije samo njegova, nego je odluka tima ljudi koji stoje iza njega. On ne može i nije u stanju da gleda samo sebe, nego je u obavezi da gleda širu sliku u kojoj je na prvom mestu njegov Star tim.
    E sad, koliko je to dobro u momentima potpisivanja ugovora i momentu uplate para na račun, toliko je to porazno po slobodu kretanja i slobodu misli.
    Mora se shvatiti mlad čovek koji želi sebi, svojoj porodici i okolini najbolje...
    Podrška Jokiću jer on drugačije nije mogao da odluči i to je jasno!
    (Ness, 20. jul 2017 11:22)

    # Link komentara

  124. Pobednicko iskustvo daj molim te. Šta je kad Dirk Novicki osvojio sa reprezentaciom, pa je najbolji evropski košarkaš svih vremena. Daa bolji i id Bodiroge, Divca, Peđe, Dražena nećemo spominjati rano je otišao. Jedino Jokara ima šanse da ga dostigne i Janis ako njega kao dete afričkih imigranata računate u evropljana.
    (Zvezdan, 20. jul 2017 11:21)

    # Link komentara

  125. Nekada smo imali drzavu za predstavljanje sad imamo lakrdiju koju politicari pljackaju gde i kako stignu, na najbezocnije nacine, a sad Nikola treba da se zrtvuje ..., za sta , za koga , za besposlen narod i jos politicara koji bi da se ogrebu o njega!Nikola zivi svoj zivot sto dalje od ovog jada i čemera koji trese Srbiju
    (golijat, 20. jul 2017 11:21)

    # Link komentara

  126. Kako, bre. ne duguje nista Srbiji? Pa generacije onih koji su ga stvarali su u njemu i njihove zivotne price. Vidis, novinar, to sto ti tako posmatras zivot i cini da nam je ovako danas. Uvuci se malo dublje u zivot, pa ce ti stvari biti mnogo jasnije. Nije zivot samo dolari i bacanje lopte u kos, vec nesto mnogo, mnogo kompleksnije.
    (goran, 20. jul 2017 11:20)

    # Link komentara

  127. Ne moze me niko ubediti da uz Saleta i jednu od najboljih reprezentacija sveta ne bi napredovao Jokić.Ima dečko bre 6 meseci slobodno izmedju poslednje i prve utakmice u NBA a celo reprezetativno leto je 45dana!!
    (Reprezentativac naše zemlje 13 punih godina, 20. jul 2017 11:19)

    # Link komentara

  128. Svaka čast na tekstu Miško!
    (ajde bre, 20. jul 2017 11:17)

    # Link komentara

  129. Pa nije jedno. Nije igrao ni pre 2-3 godine na SP jer se tada spremao za NBA, tada u dogovoru sa selektorim. Ovo je drugo leto a treće će biti naredno jer NBA igračima će zabraniti kvalifikacije za SP, kao i EL igračima. Dakle, od prva 4 leta, kulira nas 3 a mi šaljemo #nbavote. Za dalje ćemo videti.

    Evo Teo i Bogdan sada su mogli da se spremaju za NBA i da kuliraju državni tim, kao on pre neku godinu, ali nisu. To su junaci navijača.
    (juznjak, 20. jul 2017 11:14)

    # Link komentara

  130. velika cast je igrati za svoju zemlju,, sve drugo su izgovori?
    (Salerno, 20. jul 2017 11:12)

    # Link komentara

  131. Da, bolje je da Jokic igra za reprezentaciju umesto da trenira. Jer jedino tako mozemo da ojacamo i podignemo igru na nivo Amerike. U stvari Amerikanci nas pobedjuju vec godinama zato sto ne igraju svi za reprezentaciju. Znaci kljuc nije podici igru, vec igrati. Jer valjda je vazno ucetvovati. Ionako smo ih pobedili onomad jednom 1980-te. Pobedicemo opet, jednom, slucajno.
    (mozak, 20. jul 2017 11:12)

    # Link komentara

  132. Sto se samog teksta tice, autor duboko gresi jer svoje teze izvodi iz dve potpune pogresne pretpostavke, da je publika manje vredna od sportista, i da Srbija nista nije ucinila za Nikolu Jokica. Sta je kosarka i koja je vrednost ubacivanja lopte u obruc? To je jedna igra za par ljudi i beskorisna delatnost sve dok se ne pojavi publika koja onda toj igri i njenim ucesnicima daje vrednost. Zato je publika kao u Starom Rimu i Koloseumima, ona koja je Bog i odlucuje o zivotu i smrti, Vox populi, vox dei. Drugu tezu da Srbija nije ucinila nista za Jokica je jos lakse oboriti. Kosarka je retka delatnost zbog koje se bolje roditi u Srbiji nego u Engleskoj, Holandiji ili Portugalu, ilĂ­ imati sansu uspeti sa manje talenta nego u Sudanu ili Nigeriji. Nikola Jokic je afirmaciju stekao 2013 na SP U19 u Ceskoj kada je Srbija bila druga, dodatno na vrednosti i znanju je dobio u Riju radeci sa Djordjevicem, i generalno Srbija je zemlja koja u kulturnom kodu ima visoku kosarkasku svest koja oblikuju decu od malih nogu.
    (Oxi, 20. jul 2017 11:11)

    # Link komentara

  133. Užasno dug članak! Nemam ni živaca ni vremena da ga pročitam! Da li vi o tome uopšte brinete?
    (Milaška, 20. jul 2017 11:10)

    # Link komentara

  134. Savrsen tekst, hvala.
    (Kipo, 20. jul 2017 11:09)

    # Link komentara

  135. Mozete sada pisati lepe tekstove o Nikoli i razna obrazlozenja i kritike prema nama navijacima reprezentacije. Medjutim, kao sto ja nisam mogao da uticem na to da Jokic igra za reprezentaciju, tako ne moze ni na mene (a i vecinu) da uticu kojekakvi lepi tekstovi da budem razocaran u Nikolu. Jednostavno je tako, cele godine ga pratim kroz klipove i jedva sam cekao da krene prvenstvo da bih gledao cele utakmice u kome nastupa sa svojim drugovima. Nece da bi se pripremao i da se ne bi povredio. OK, ali ja sam razocaran kao gledalac i necu ga vise pratiti na takav nacin. Tako se jednostavno osecam. Nemam negativnih osecanja, ali eto bice mi svejedno sta tamo u NBA radi. Mozda se i promeni ovo osecanje kada zaigra za reprezentaciju. Tako stoje stvari i sa nama obicnim ljudima. On ima opravdanje, eto i mog.
    (Miki, 20. jul 2017 11:07)

    # Link komentara

  136. Ovde su vec 2 leta propustena.
    (Jevdja, 20. jul 2017 11:07)

    # Link komentara

  137. Kljucna rec u ovom tekstu je 'kratkovidost'. Al' ajde ti objasni to drustvu u kojem je norma zivot od danas do sutra. Da je KSS malo ozbiljnija organizacija, siguran sam da bi Nikolina odluka bila drugacija. Dovescemo kosarku na nivo fudbala, ali ne krivicom nekog pohlepnog menadzera ili organizacijom NBA, vec zbog nas samih i naseg mentaliteta. Pogledajte samo nemacku fudbalsku reprezentaciju i kako oni ulazu u svoju omladinu i pripremu, pa onda posle nekoliko godina (decenija) oduvaju Brazil sa 6-0. A mi znamo da pljujemo, ali da sami uradimo, to tesko. Ova generacija kosarkasa jos uvek leti na krilima generacija koje su joj prethodile, a sta ce biti posle, zivi bili pa videli. Bitno je da se shvati da svako od nas ima svog udela u tome. Da li pruzas podrsku toj omladini, ili ih prvom prilikom pljujes, odbacujes i nazivas izdajnicima za svaku glupost. O drzavi mislim da ne vredi ni pricati. Od nje ne dobijaju podrsku ni zivotno ugrozena deca i majke, a ne uspesni mladi sportisti. Nikoli svaka cast za uspeh u NBA i sva podrska u karijeri!
    (ajmobotovi, 20. jul 2017 11:06)

    # Link komentara

  138. Znaci ne zbog Srbije vec da Teo uzme zlato? Pa ovo je najsebicnija recenica ikada
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 20. jul 2017 10:33)

    pa ti mislis da Teo ovde ostavlja kometare!
    (dovla, 20. jul 2017 11:06)

    # Link komentara

  139. Čovek sve objasnio. Odličan tekst. Ne razumem zašto Đorđević nije pokazao razumevanje za ceo proces. Da li je mozda poceo da stvara sebi alibi za eventualni neuspeh?
    (poznavalac, 20. jul 2017 11:05)

    # Link komentara

  140. Los tekst. Promasena poenta. Jokic je imao izbor da uradi ono sto treba da uradi - steroidi i misici i tako sebi (mozda) poboljsa karijeru, ili da krace trenira a odigra za reperzentaciju i (mozda) uzme zlato na Evropskom. Nama on nije neophodan ovo leto, Teodisicevu igru 2 na 2 sa Raduljicom niko ne moze da cuva, a kamoli sa Bobijem. Jokic ce nam trebati kad Teo ode u penziju. U sportu nikad ne znas, samo ce vreme pokazati da li ce mu ovo leto pomoci u karijeri ili ne...par kila misica mu treba, ali mozda bi mu vise znacilo pobednicko iskustvo. Videcemo, daj Boze zdravlja. PS Ne treba se nikad pitati sta je Srbija uradila za tebe, vec sta si ti uradio za Srbiju!
    (Petar, 20. jul 2017 11:02)

    # Link komentara

  141. Zašto krivite dečka, treba kriviti FIBA i glupi raspored takmicenja. Jeli mora svako leto da bude nešto?
    (?, 20. jul 2017 11:02)

    # Link komentara

  142. Cinjenica je da je ove godine velika-mozda i neponovljiva sansa ove generacije da uzmu zlato (na SP i Olimpijadi su vec dostigli maksimum, ali srebro nije isto sto i zlato). I mi je ovakvim razlozima bacamo u vodu. Ma nece Jokic biti redovan u reprezentaciji narednih godina, daj boze da budem demantovan. Dok je Misko alfa i Omega srpske kosarke, on ce praviti pare, a mi cemo imati osrednju reprezentaciju. Otprilike Jokic ce biti kao svojevremeno Stojakovic u reprezentaciji - u NBA car, u repki dobar na 1-2 sampionata, ali ne i presudan igrac (Stojakovic daje trojke, ali Bodiroga resava utakmice kada se lomi rezultat).
    (Goran, 20. jul 2017 11:00)

    # Link komentara

  143. Jos majke radjaju domace izdajnike i strane placenike i niko od mene nije trenutno srecniji. Njegov patriotizam se meri u kolicini novca koju placa kroz poreze, u tome sto godinama nece biti na drzavnoj grbaci. On ne krade patike kad brani Kosovo, ne peva cetnicke pesme i ne igra zbog ljubavi. Zato mu i ne oprastate.

    Kidaj mali, oprasi ih ove godine u NBA, samo hrabro!
    (nista o nicemu, 20. jul 2017 11:00)

    # Link komentara

  144. Svaka cast za tekst. Najveci krivac za sve sto se desava oko Jokica je Aleksandar Dordjevic. Mogao je kao covek da sagleda na sve to sto se desava oko Jokica i sam izadje i kaze, "Mozemo ove godine bez Jokica. Neka radi na svom telu.", ali ne, Dordjevc to nije uradio, vec je cinicno pitao novinara "Da li sam ja Jokic?". Kao kosarkas je bio najbolji, kao trener je vrh, ali kao covek je nula. Drzi se Jokara, bice dana za megdana. Verujem da ce se Srbija ponositi tobom jos mnogo godina.
    (Vlada, 20. jul 2017 10:45)
    Alal vera za komentar. Naravoučenije: bolje poluizdajnik sa stabilnim bankovnim računom, nego velikosrpski patrijota koji pozajmljuje pare od bivših saigrača.
    (KaleBrdo, 20. jul 2017 10:59)

    # Link komentara

  145. Muka mi je više od ovih patrijota.Ajd da vidim da vam neko ponudi posao od soma evra preko,da li bi prihvatili ili bi ovde patrijotski radili za 200€ 12 sati dnevno ?
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Debeli Sava, 20. jul 2017 09:58)

    U, al' ti je poređenje, ubilo se... šta, Jokić da je došao da igra za reprezentaciju bi dobio otkaz u Denveru, pa bi morao da se vrati u Srbiju i radi 12 sati dnevno za €200 (po mogućstvu u fabrici traktorskih guma) :)
    (Admiral, 20. jul 2017 10:55)

    # Link komentara

  146. (Karma, 20. jul 2017 10:37)
    Da karma postoji tebi bi posle ovog komentara crko kompjuter, kod karme ima i ono pazi sta zelis drugome jer mozda se dogodi tebi.
    (paspalj chandler, 20. jul 2017 10:54)

    # Link komentara

  147. Interesantno je kako dobar deo komentatora ima stav uvredjenog osmogodisnjaka.Ljudi,odrastite.Veoma je lako i potpuno bez znacaja biti internet patriota.U stvarnosti,ovde su u igri desetine miliona dolara.Sledeca sezona je jedna od najvaznijih za Nikolinu karijeru,ako dodatno napreduje moze postati All star,nakon cega mu sledi potpisivanje ugovora.Zbog povecanog salary cap-a,on ima sansu da za nekoliko godina zaradi kao Djokovic za citavu karijeru.Jokic je imao izuzetno napornu sezonu,pokusao je da Denver dovede do plejofa,i na kraju je bio izuzetno iscrpljen,bas kao i nakon Olimpijade,zbog cega su mu propala prva tri mececa sezone u NBA.Jokic nema obavezu da udovoljava laznim internet patriotama,vec ima obavezu pre svega prema sebi i svojoj porodici,prema svojoj buducnosti u NBA.To sto ga ljudi napadaju i kritikuju,umesto da mu daju podrsku,samo govori o njihovoj lakomislenosti, i o odsustvu sposobnosti za dugorocnim razmisljanjem.Evropsko prvenstvo nije najvazniji dogadjaj u istoriji sporta,pa da zbog toga odjednom krenemo da kritikujemo jednog od nasih najperspektivnijih igraca u istoriji.Umesto toga,pruzimo mu podrsku i imajmo razumevanja za njega.
    (Elden Campbell, 20. jul 2017 10:53)

    # Link komentara

  148. Otpisan je on u ocima vecine. Neka se Ameri bude u pola noci i navijaju za njegov patetican klub, on je sve kredite u Srbiji ispucao a da nije ni postao prava zvezda.
    (milan010, 20. jul 2017 09:33)

    Zbog vremenskih zona Ameri se ne bude u pola noci da gledaju utakmice NBA vec je to u nekom prajm terminu. Vi, bre, ni geografiju ne znate, a solite pamet ovom momku.
    (nista o nicemu, 20. jul 2017 10:53)

    # Link komentara

  149. I šta dosadjujete svaki dan sa ovim likom, svaki božiji dan je u par naslova i ne može da se živi od njega, a kad treba nešto, konkretno da igra za svoju zemlju, e rada ćorak. Njegov život, njegova karijera, njegova stvar...ali sta ga gurate i smarate narod.
    (Darko, 20. jul 2017 10:53)

    # Link komentara

  150. Dakle, još bi se bolje spremio sa reprezentacijom, mogao je da radi individualni program ako je potrebno
    (Kecman, 20. jul 2017 09:34)

    Netacno. Igrao bi utakmice, a ovde radi iskljucivo na sebi.
    (nista o nicemu, 20. jul 2017 10:52)

    # Link komentara

  151. Ja bih da malo rasvetlim deo sa poslovne strane, sa Jokicevog radnog mesta.
    Trenutna situacija oko Jokica u Denveru je vrlo specificna - on je najbolji igrac, a drugi najmanje placen u klubu. Svoju buducnost vec sada zasnivaju na njemu, potpisuju igrace u zavisnosti od toga kako bi se slozili sa njim. Zbog toga su i odbili ponudu Divca da menjaju Jokica za Demarkus Kazinsa, koji je vec velika zvezda. Znaci klub koji vredi blizu milijardu dolara svoju buducnost, sledecih 10 godina, bazira na mladom i jos prilicno
    nedokazanom momku. Denver ovde preuzima veliki poslovni rizik. Jokic ima jos dve godine ugovora po super niskoj ceni (manje od 1,5 mil $ godisnje), sa tim da je druga godina opciona. To znaci da postoji mogucnost da im neko preuzme Jokica za dve godine, ili cak i sledece, pod odredjenim uslovima. Zato im je bitno da mu sto pre ponude ekstenziju, sigurno maksimalni ugovor. Govorimo o 25+ miliona godisnje na 4-5 godina. Ako jokic zaigra na All Staru (vrlo moguce), moze da se govori i o supermaks ugovoru, 30-35 miliona. To je medjutim i rizik za klub. Jokicev talenat je neosporan, ali Denver zeli da vidi i potpunu posvecenost i profesionalizam, pre nego se obaveze potpuno.
    Iz Jokicevog ugla - ako se povredi ovog leta ili sezone i zavrsi karijeru, zaradice jos 1,5 mil po ugovoru. Ako se to isto desi sledeceg leta, imace 100+ miliona garantovanih ugovorom. Zato su bas ovo leto i sezona kriticni za obe strane - i Denver i Jokica. Cisto poslovno gledano.
    (Aleksandar iz Osla, 20. jul 2017 10:51)

    # Link komentara

  152. Autor teksta poverovao da će od narednih 10 leta Jokić svih 10 biti sa reprezentacijom.
    (Sima, 20. jul 2017 10:51)

    # Link komentara

  153. Ne znam po cemu je on to poseban u odnosu na ostale momke? Po tom sto igta u NBA, sto je talentovaniji, sto ima vise para?? Zasto oni ne bi poradili na svom tijelu cijelo ljeto pa uzeli bolje pare u nekom klubu? Ako cemo po toj teoriji ko koliko duguje Srbiji onda Novak ne bi nikad ni usao na teritoriju Srbije, a dobro znamo koliko je odograo meceva u srpskom dresu. Realno jalova opravdanja za ganjanje licnog interesa i karijere u odnosu na predstavljanje nacije.
    (MilosBL, 20. jul 2017 09:35)

    Prvo jer i da rade na sebi nece biti fransizni igraci. Drugo i taj Novak je gomilu puta odustajao od igranja za Srbiju.
    (nista o nicemu, 20. jul 2017 10:51)

    # Link komentara

  154. Jokic je preskocio i prosle evropsko zbog "NBA" ...a npr Kukoc i Radja igrali za Jugoslaviju na evropskom 1991 u ako vec bilo proslo 3 meseca od Hrvatskog referenduma o nezavnisnosti i rizikovali realno i zivot zbog toga
    (Bla., 20. jul 2017 10:51)

    # Link komentara

  155. Sve sto je napisano potpuno je tacno.Ne moj te se zavaravati klubovi i savez nista ne ulazu to su prazne price.Roditelji su najvece zrtve u savkom smislu reci . Tako da je potpuno normalno da igrac i njegovi roditelji sami odlucuju o svojoj karijeri zajedno sa menadzerom.
    (KAPETAN, 20. jul 2017 10:50)

    # Link komentara

  156. Ono sto upada u oci je to sto autor teksta tvrdi dosta toga, umesto da pise sve kao pretpostavke, one stvari bar koje nisu utvrdjene.
    •Kome nije jasno – primer Novaka Đokovića je više nego jasan pokazatelj toga, u slavlju ga slavimo, u nedaćama ga zatopimo katranom, uvaljamo u perje, pitamo se gde plaća porez i da li se i dalje krsti sa tri prsta.


    Takodje, kada se ovo kaze ili napise, kako se ne shvata da su to ustvari potpuno razliciti ljudi u komentarisanju? Jedni rade jedno, a potpuno drugi drugo. I onda ne smes da kazes kako se Novak pljuje kada gubi a voli kada pobedjuje. Moglo bi, ali da su isti ljudi u pitanju. Tako isto je i za Jokica bilo, uglavnom. Polako i bez ishitrenih stavova i komentara.
    Ja hocu da Novak pobedjuje, Da Jokic igra za Nas, kao i sve dobro sto se tice nasih i nase zemlje. ALi kada se vec da mogucnost svakom na netu da komentarise, pa i onim totalno irelevantnim, i klincima koji nemaju pojma nista.. a svi oni mogu da "bace buvu" i onda da se neko ko je strucnjak upeca... Kada bi to moglo u verbalnom komuniciranju? Nikad. Zato drustvo, zakljucke dajite na osnovu cinjenica i onih koji znaju sta pricaju.
    (dj, 20. jul 2017 10:50)

    # Link komentara

  157. Autor teksta mora da se seti da u zlatno doba reprezentacije - od 1995. pa do 2002. nijedan vazan igrac nije otkazao ucesce, a imali smo po 5 NBA igraca. Jokic je otkazao prvo veliko ucesce i sta mislis koliki ce pritisak na njemu biti da ne otkaze narednih 10? Reprezentacija vise nije svetinja, a nekad je bila. Niko sadasnji ne moze da zasluzio pesmu tipa "Mi imamo naseg Boga ime mu je Bodiroga!".
    (Zmaj, 20. jul 2017 09:38)

    Autor teksta ne mora nista, nijedan nije projektovan da bude fransizni igrac. Najblizi tome je bio Pedja, a on nije igrao od 1995te do 2002e. Ni Divac nije igrao sve vreme.
    (nista o nicemu, 20. jul 2017 10:49)

    # Link komentara

  158. Odličan tekst za razliku od većine koja je pisana u kladionicama od strane metalostrugara i automehaničara koji misle da se razumeju u sport...

    Pre svega, mislim da imamo mnogo bolje i iskrenije košarkaše nego novinare u našoj zemlji!

    Zatim, verujem da isti "navijači" pljuju i Đokovića i govori da namerno gubi.
    Mislim, da su to ogorčeni ljudi koji traže krivca za sve što je loše oko njih.

    Što se košarke tiče, Nurkić je prošao program koji su pripremili za Jokića ove godine. Čovek se posle povrede vratio sa 8 kila mišića više i fizički izuzetno spreman. To je cilj i sa Nikolom.

    Kao iskreni navijač naše reprezentacije i košarke, gledam 10 godina unapred i stvaranje generacije, a ne da sutra budemo jaki na Evropskom Prvenstvu...

    Podrška i Bobiju i Nikoli!!
    (Nemo, 20. jul 2017 10:48)

    # Link komentara

  159. Jokić je budućnost NBA košarke , a prošlost košarke u Srbiji ( pogrešno je nazivati je srpska košarka, tj davati joj nacionalni predznak )! Naročito ako dobije I državljanstvo SAD !? Primetno je da pojam nacionalnih selekcija gubi smisao, postoje državne selekcije itd.itd.itd.
    (Boris Banović, 20. jul 2017 10:48)

    # Link komentara

  160. Ovoliki tekst i pokušaj pravdanja mladog momka od 22 godine kako on treba da spremi telo? Ja imam 34 i dan danas radim na spremanju tela i fizičkoj snazi. To je nešto što se radi do kraja života. Samo ovo leto a za sledeća će biti uvek tu? Ko to može da garantuje? Povreda, naporna sezona, neki novi ugovor? Još su sada razvukli takmičenja na četiri godine, zabranili kvalifikacije da igraju igrači iz NBA. Ko garantuje da ćemo mi biti na svim Olimpijskim i Svetskim takmičenjma? Totalno tekst sa nekim klipovima koji nemaju apsolutno veze sa realnim stanjem stvari. Španiji i Francuskoj je više od pola tima bilo ili igra u NBA pa su retko kada dolazili nekompletni. Pau Gasol sinonim za patriotizam! Svaka priča je gotova kada se on spomene. Isto tako i Toni Parker! To su košarkaške veličine.
    (Zuja, 20. jul 2017 10:48)

    # Link komentara

  161. Nasi jednom kad odu - ne vracaju se. A njemu je ovo drugi put vec.
    (Adriano_Galliani, 20. jul 2017 10:48)

    # Link komentara

  162. Pa gospodo novinari vi ste nam ga servirali i napravili idola a mi očekujemo da on pokaže kako igra za našu zemlju!!A sad on je igračka amerikog kluba a mi nesmemo da se i mi poigramo?Ako je jak igrač treba da im stavi do znanja da će igrati za svoje navijače u domovini!
    Možda je dečko premoren ali toliko!?
    Bilo još igrača koji su proveli godine u američkoj košarci ali su rado igrali i za reprezentaciju i svaka im čast!!!
    (Momo Brko, 20. jul 2017 10:47)

    # Link komentara

  163. Svaka cast za tekst. Najveci krivac za sve sto se desava oko Jokica je Aleksandar Dordjevic. Mogao je kao covek da sagleda na sve to sto se desava oko Jokica i sam izadje i kaze, "Mozemo ove godine bez Jokica. Neka radi na svom telu.", ali ne, Dordjevc to nije uradio, vec je cinicno pitao novinara "Da li sam ja Jokic?". Kao kosarkas je bio najbolji, kao trener je vrh, ali kao covek je nula. Drzi se Jokara, bice dana za megdana. Verujem da ce se Srbija ponositi tobom jos mnogo godina.
    (Vlada, 20. jul 2017 10:45)

    # Link komentara

  164. Ajde da mu napravimo spomenik za dosadasnje zasluge,koga nema bez njega se moze.U kulturnom svetu takvi likovi se zaboravljaju i ne pridaje im se nikakva medijska paznja.
    (Zoran Kg, 20. jul 2017 10:43)

    # Link komentara

  165. Jokic do sada u svojoj karijeri nista nije uradio za reprezentaciju.
    To kako igra u Denver, nema veze sa tim sta bi se od njega trazilo i kako bi igrao u reprezentaciji.
    To je isto kao i u ostalim sportovima, dobro igra u timu, nema ga nigde u reprezentaciji.

    Tako da Jokic nikome ne fali, jer je reprezentacija uradila sta je uradila sa njim na klupi prakticno sve vreme. Fali Denveru i za njih se zato i sprema.
    (GM, 20. jul 2017 10:02)

    Osim onog srebra na OI 2016, ali ko to jos pamti.
    (Aca, 20. jul 2017 10:40)

    # Link komentara

  166. S' obzirom da je Denver odigrao svoj poslednji zvanicni mec 13. 4. ocekujem da velicina mog ekrana nece biti dovoljna da podrzi Jokicevu velicinu posle ovog leta .
    U suprtnom - IZGOVOR ne pije vodu !
    (it iz aj, 20. jul 2017 10:39)

    # Link komentara

  167. Текст је крајње тендециозан. Проблем није у самој одлуци, коју приде не доноси лично играч, него у начину саопштавања исте. Као прошле сезоне са Бобијем, сви знамо ко, преко плаћених текстова у новинама пласира информације како њему одговарају, а које су притом лажне. Тако је селектор, истинска легенда српске кошарке, био на удару 2 сезоне пошто је оправдано изостављао са списка Бобија.

    Дотични менаџер маестрално ради свој посао, али би требало да се остави репрезентације, јер је то посао селектора, који такође маестрално ради свој посао.

    И не видим да много већа имена од Јокића из осталих репрезентација отказују учешћа сопственој земљи. Довољно је навести примере браће Гасол, Новицког, Паркера, Дијаоа. За целу каријеру су отказали можда двапут учешће.

    Што се мене тиче, Јокић је донео своју одлуку и поштујем је. Надам се да ће у наредним годинама бити међу кандидатима за репрезентацију, али би убудуће његов менаџер могао да изађе са својом одлуком и каже да је он тај који не дозвољава играчу да игра, а не да глуми невинашце.
    (Глобтротер, 20. jul 2017 10:39)

    # Link komentara

  168. Niko ne treba da mrzi decka, niti on treba da oseca da duguje nama, a pogotovo Srbiji bilo sta, ali je dao veoma los primer mladjima koji dolaze posle njega... Princip selektora i uopsteno reprezentacije treba da se postuje, jer bez toga nemamo nista, a uspeh ce pre doci sa igracima koji to postuju nego sa takvima kao on koji zrtvuju to zbog karijere. Definitivno ne zasluzuje da bude pozvan nikad zbog toga kao i Bobi, sigurno bi bili puno bolji sa njima, ali nije bas da i nema ko da igra... Stimac je zreo za prvu postavu koji svojim zalaganjem i trudom ne zasluzuje da sedi na klupu i da bude zamena Bobiju i Jokicu... Voleo bih da ga NBA momci gledaju jos dugo godina sa tribina, ili preko TV-a kako se ostavlja srce na teren i kako se dizu pehari. Sa bekovima kakve imamo mi mozemo na tron i bez "NBA zvezda" a voleo bih da i svi buduci selektori imaju bar slicno misljenje kao ja. Hvala
    (Mirko, 20. jul 2017 10:38)

    # Link komentara

  169. U koje pare da ce Jokic da se povredi ove sezone, i da nece biti ni blizu nivou na kojem je bio prosle sezone. Karma je to. A imamo brdo primera bas takvih gde je karijera krenula silaznom putanjom nakon odbijanja reprezentacije.
    (Karma, 20. jul 2017 10:37)

    # Link komentara

  170. Kako bi bilo da Kristijano ne igra EP za Portugaliju da bi "radio na svom telu"? Ili Mesi za Argentinu na SP? A oni su od našega Jokića "malo uspešniji" i trebalo bi da imaju više prava na to.
    No, imamo mi dovoljno dobrih košarkaša da nam ne trebaju Jokići, kao što nam nisu trebali ni Marjanovići, kada smo na OI osvojili srebro što je najveći uspeh za bilo koju reprezentaciju mimo SAD.
    (Malkom, 20. jul 2017 09:51)

    Ti uporedi telo Jokica i Ronalda za pocetak i bice ti jasno zasto.
    (nista o nicemu, 20. jul 2017 10:37)

    # Link komentara

  171. U jednom delu teksta autor istog nas koji kritikujemo Jokića naziva dokoličarima, što je na neki način uvreda i za B92 čiji smo čitaoci.
    Smatram da to nije korektno. Niko igrača ne vredja ako iznosi suprotno mišljenje od Spasojevog, zar ne? Ovo je ozbiljna medijska kuća gde postoje možda i najrigorozniji moderatori koji sasvim sigurno uvrede bilo koje vrste ne puštaju u etar.
    (Petar, 20. jul 2017 10:36)

    # Link komentara

  172. svom klubu..JA IGRAM ZA ŠPANIJU...Ili Gasol koji je osvojio titulu u NBA..znaći puna sezona..i igrao je za repku iste te godine..Tako da su ovi izgovori smešni...
    (Vladimir, 20. jul 2017 09:51)

    Zanimljivo da je Gasol BAS posle osvojene titule napravio pauzu.
    (nista o nicemu, 20. jul 2017 10:36)

    # Link komentara

  173. alo ne-pljuvaci,
    mi gotivimo ljude koji ne rade u zivotu sve zbog kesha, vec i zbog ljubavi i strasti..

    takodje imamo veliki respect za sve koji sami donose svoje odluke.

    jokic nije ni jedno no drugo, endofthestory!
    (wer, 20. jul 2017 10:36)

    # Link komentara

  174. Da li vi znate u kakvom je stanju Jokicevo telo u odnosu na ostatak NBA centara,odgovor je u katastrofalnom stanju. Jokic mora da radi na sebi pre svega na fizickoj spremi da bi uspeo u reprezentaciji i klubu inace nema nista dzaba talenat. Jokica su do ovoga pored talenta dovele i srecne okolnosti kao povreda Nurkica u prvoj sezoni. Kada su ga videli kako je debeo odma su rekli neces ti mali igrati prvu sezonu.
    (saeKn, 20. jul 2017 10:36)

    # Link komentara

  175. A kako autor teksta moze da tvrdi da ce da igra narednih deset godina? Imam svako pravo da ga kritikujem sto nece da igra za svoju zemlju i narod zato sto zeli da se obezbedi finansijski njegovo je pravo da izabere sta mu je vaznije i prioritet moje je pravo da mi se svidi ili ne svido njegova odluka i da je kritikujem koliko god zelim a zelim i radim to...i da moj obraz jeste cist a sto se mene tice njegov obraz ne opra ni sava ni dunav u mojim ocima i sto se mene tice ne mora ni narednih 10 god da igra za nasu drzavu nego trebaju da igraju oni koji dolaze po svaku cenu i uvek da igraju i srce da ostave na parketu za nas grb i narod...
    (srbin, 20. jul 2017 10:17)

    Po tvojoj logici, svi oni koji odu u inostranstvu da rade (a medju njima sigurno imas i prijatelja, mozda i rodbine) su isto tako izdajnici ukaljane casti, jer su izabrali novac i rad u inostranstvu, umesto da ostanu u Srbiji, uz svoj narod i svoju zemlju? Manite me tih kvazi patriotskih prica. Vidime samo sad i odmah, ne razumete sta znaci ulagati u buducnost.
    (gone, 20. jul 2017 10:35)

    # Link komentara

  176. Muka mi je više od ovih patrijota.Ajd da vidim da vam neko ponudi posao od soma evra preko,da li bi prihvatili ili bi ovde patrijotski radili za 200€ 12 sati dnevno ?
    (Debeli Sava, 20. jul 2017 09:58)

    Nije to isto. Ne smes da sumnjas u patriotizam komentatora ovde, oni su uvek i nepogresivo bili protiv Vucica, al su zbog 1000 dinara na izborima ipak zaokruzili Vucica.
    (nista o nicemu, 20. jul 2017 10:35)

    # Link komentara

  177. Kakvih bre crnih deset leta, kakva decenija, kakvi bakraci, sta je sa tobom ???
    Niko ne primecuje ili se svi prave ludi da igraci samo jednog menadzera imaju porodjajne muke kada se radi o igranju za reprezentaciju ?!
    On ove godine ima 190 dana izmedju kraja sezone i pocetka nove, reprezentacije traje od danas do nekog 15 septembra, a to je oko 60 dana. Dakle 60 dana treniranja i rada sa reprezentativnim saigracima, sa Djordjevicem, sa Nikolicem itd, i ostaje mu 130 dana, a to je preko 4 meseca, za odmor, prevrtanje gume i sve ostale stvari. Uostalom sezonu karijere je odigrao bas nakon reprezentacije i napravio je ogronan napredak !!
    Naravno da Jokic duguje nesto ljudima u Srbiji, ako je vec pozivao da gledaju nba na SK i da glasaju za njega, a ljudi su masovno glasali za njega, ne ocekuje se da on svima uplati pare na ziro racun vec da igra za reprezentaciju, tako da batali te suplje price !!!
    Dalipagic je pre 40 godina odbio da ide u Boston Celticse zato sto ne bi mogao da igra za reprezentaciju, Oskar Smit je takodje odbio nba zbog reprezentacije Brazila, u danasnjem nakaradnom vremenu bi obojica bili proglaseni budalama !
    Daj da svi otkazu igranje za reprezentaciju zbog kojekakvih razloga pa da vidimo da li ces pisati tolike tekstove, da li cete objavljivati tolike vesti, da li ce se toliko govoriti o tome. Bogdanovic, Teodosic sa jedne i Marjanovic i Jokic sa druge strane nisu isto, i ocigledno nikada nece biti. Uvek ce neko biti Bodiroga a neko Radmanovic !!
    (antiDebil, 20. jul 2017 10:34)

    # Link komentara

  178. Evo sada ću Vam ja odgovoriti, razlika između ovog i narednih 10 leta je ta što je ovo jedina mogućnost da se uzme titula da smo došli u najjačem sastavu. Evropsko je sada na 4. godine, pitanje je ko će tada uopšte igrati. A svetska prvenstva i olimpijske igre na kojima se igra za srebrnu medalju ne bih uopšte da pominjem. Dakle jedina šansa da se pehar donese u Srbiju je Evrobasket, ovaj, ovog leta. Pozzz
    (Corleone, 20. jul 2017)

    Bravo za komentar, pucanj u centar!
    (maki, 20. jul 2017 10:33)

    # Link komentara

  179. Teodosić je tip igrača koji pravi razliku između ekipa i zato je ovo EP realno POSLEDNJA PRILIKA ove generacije za zlato... Zbog toga nije isto ovo i narednih 10 leta...
    (TeoFan, 20. jul 2017 09:30)

    Znaci ne zbog Srbije vec da Teo uzme zlato? Pa ovo je najsebicnija recenica ikada
    (nista o nicemu, 20. jul 2017 10:33)

    # Link komentara

  180. Ja ne znam šta pravdate toliko čoveka koji neće da odvoji mesec dana i obraduje svoje sunarodnike? Sledeće godine nema takmičenja za državu i tek 2019 je Svetski kup. Što to niste spomenuli? On je od 13 aprila slobodan igrač i imao je vremena više od gotovo svih da se odmori od napora. Nikada on neće biti ni blizu braće Gasol, Parkera, Novickog. Uzmite za primer Šarića koji bi pre nazad u Evropu nego da ne igra za Hrvatsku a glavni je igrač Filadelfije. Za igrača u cvetu mladosti i snage nema opravdanja za odsustvo na kontu spremanja i nekog umora. Ovo je bila lepa prilika da napadnemo zlatnu medalju.
    (Ratko, 20. jul 2017 10:11)

    Izvini, a sto ti ne zacutis o Jokicu i obradujes mene kao sunarodnika? Eto, podji od sebe
    (nista o nicemu, 20. jul 2017 10:32)

    # Link komentara

  181. Univerzitetska reprezentacija je prva zrtva presedana koji je uspostavljen, i tim igracima niko ne moze zameriti sto su sledili primer Nikole Jokica. Jedini nacin da se ova erozija zaustavi je da KSS pocne od mladjih kategorija potpisivati ugovore sa igracima kojim ih se obavezuje da se odazovu u reprezentaciju, i tako povrate bar deo ulaganja i drzavnog novca koji je KSS u njih godinama ulagao kroz pripreme, selekcije, takmicenja i trening kampove.
    (Oxi, 20. jul 2017 10:12)

    Univerzitetska reprezentacija MORA biti amaterska, igraci koji su na spisku NISU studenti.
    (nista o nicemu, 20. jul 2017 10:31)

    # Link komentara

  182. Bravo za tekst! Govorim ovo od pocetka. Pustite coveka da se gradi. Ono sto sejes danas, sutra ces da zanjes. Jednostavno, ako poradi na sebi bice bolji igrac i doneti jos vise reprezentaciji u buducnosti. Imamo dovoljno centara. Nikola Jokic je melem za dusu kad je na parketu, uzivam da gledam kako igra i nijednom ga nisam osudio za ovu odluku. Ima pravo na svoj izbor i to bi trebali svi da postuju.
    (Aca, 20. jul 2017 10:30)

    # Link komentara

  183. Dok ne pocne sezona NBA, ima fore za sve ovo da se prodje i da se bude cist u jesen. Ako se igra na prvenstvu, ne mozes bas da rizikujes sad da ti okaljaju igraca zbog necega sto koristi na pripremama, nemaju svi imunitet na doping testove, kao Amerikanci.
    Ili ces morati da radis na suvo, sto je za ono sto su oni postavili kao cilj, nemoguce, ili ces malo da se sklonis sa zvanicnih utakmica.
    Ovo vam je sustina, i posao vrhunskih fitnes strucnjaka u NBA. Fizicki trening moze i sa i bez reprezentacije da se radi, ali nije u tome problem.
    (celt, 20. jul 2017 10:17)

    Zaboravio si da je zemlja ravna ploca da napomenes
    (nista o nicemu, 20. jul 2017 10:29)

    # Link komentara

  184. Ja ko da citam komentare o Jordanu, Nowickom ili nekom superstaru.
    nije Jokic centar koji ce druge razvaliti, u NBA ima prostora I stvarno ga pametno koristi ali toga ovde nema. igrao bi statisticki ko Raduljica, nista specijalno. Nama je bitan Teo, Bjelica , Bogdan , Kalinic...
    (Zamora, 20. jul 2017 10:25)

    # Link komentara

  185. Odakle pravo novinaru da čitaoce naziva dokoličarima, lažnim patriotama i slično?!? Ccc šta sve neću pročitati. Očajan tekst. Odakle znate da će igrati za Srbiju narednih 10 godina? Tekst je napisan na premisi koja je apsolutno neosnovana.
    (BEKAM, 20. jul 2017 10:25)

    # Link komentara

  186. Neverovatno "poučno rastrzan i tekst bez ikakve poruke". Prvo, nisam neko koje neispunjen u životu i ko sebi daje za pravo da napada ili brani nekog uspešnog sportistu. drugo, nisam neko ko često reaguje i ostavlja komentare na ovakve ili bilo kakve druge tekstove. Ipak, nisam mogao da odolim a da ne prokomentarišem ovo što na samom kraju i ne razumem. šta je pesnik hteo da kaže? Šta je poenta? Da napadamo menadžere i branimo mlade momke koji ne razmišljaju svojom glavom? Da se nacionalna svest iskazuje kroz interes, kroz novac? Ovaj tekst bi imao smisla da nije bilo prošlog leta i celokupne sage oko Bobana Marjanovića. što tada niste napisali isto? Zašto je Jokić doneo pravu, a Marjanović lošu odluku? Stvarno ne razumem. U svakom slučaju, svaki pojedinac donosi odluku u skladu sa svojim karakterom, interesima ili iz bilo kojih drugih pobuda. Mene ne interesuje ni pozadina, a ni prava strana priče. Mene interesuje košarka i strast mladića koji ostavljaju srce na terenu, a uvek će biti Bogdanovića, Teodosića, Nedovića, Markovića, i na kraju... Uvek će biti VLADIMIRA ŠTIMCA.
    (Raska, 20. jul 2017 10:24)

    # Link komentara

  187. Svaka cast na analizi autoro teksta, i kamo lepe srece da postoji vise slobode uma i vise ovakvih tekstova. Medjutim, stvari se nekad u zivotu rade ne "zbog" okolnosti, nego "uprkos" njima. Mogao je Nikola da bude najveci car, odigra za reprezentaciju i pokida sledecu sezonu. Tad bi bio Bog licno.
    (Vukasin, 20. jul 2017 10:20)

    # Link komentara

  188. alo pljuvaci!!! pustite decka da se bori i radi na sebi. bice dana za mejdana....ende!
    (trabant, 20. jul 2017 10:18)

    # Link komentara

  189. Потпуно бесмислен текст. Врло дуг и бесмислен. Јокић је урадио шта је урадио и то је то.
    (Милан, 20. jul 2017 10:18)

    # Link komentara

  190. Tako može da kaže i sledeći put, pa će da bude šta su dve u odnosu na 8 godina.
    (Car, 20. jul 2017 10:18)

    # Link komentara

  191. A kako autor teksta moze da tvrdi da ce da igra narednih deset godina? Imam svako pravo da ga kritikujem sto nece da igra za svoju zemlju i narod zato sto zeli da se obezbedi finansijski njegovo je pravo da izabere sta mu je vaznije i prioritet moje je pravo da mi se svidi ili ne svido njegova odluka i da je kritikujem koliko god zelim a zelim i radim to...i da moj obraz jeste cist a sto se mene tice njegov obraz ne opra ni sava ni dunav u mojim ocima i sto se mene tice ne mora ni narednih 10 god da igra za nasu drzavu nego trebaju da igraju oni koji dolaze po svaku cenu i uvek da igraju i srce da ostave na parketu za nas grb i narod...
    (srbin, 20. jul 2017 10:17)

    # Link komentara

  192. Niko da pomene sustinu... Denver hoce da Jokic bude prvi igrac. Da bi bio prvi igrac u NBA moras da budes fizicki zivotinja. Da bi bio fizicki zivotinja, moras da 6 meseci odradis ludacke treninge. Da bi to odradio, mora da se uzima hemija.
    Dok ne pocne sezona NBA, ima fore za sve ovo da se prodje i da se bude cist u jesen. Ako se igra na prvenstvu, ne mozes bas da rizikujes sad da ti okaljaju igraca zbog necega sto koristi na pripremama, nemaju svi imunitet na doping testove, kao Amerikanci.
    Ili ces morati da radis na suvo, sto je za ono sto su oni postavili kao cilj, nemoguce, ili ces malo da se sklonis sa zvanicnih utakmica.
    Ovo vam je sustina, i posao vrhunskih fitnes strucnjaka u NBA. Fizicki trening moze i sa i bez reprezentacije da se radi, ali nije u tome problem.
    (celt, 20. jul 2017 10:17)

    # Link komentara

  193. Bravo za autora teksta! Svaka ti je na mestu!
    (goran, 20. jul 2017 10:16)

    # Link komentara

  194. Necete uspeti da me ubedite u suprotno, pa makar napisali jos 50 ovako pateticnih tekstova. Kosarku pratim od '74. pa sam srecom video mnogo uspeha nase reprezentazije. Mnogo momaka je doslo, igralo, otislo u zasluzenu penziju, a ovaj trend izostajanja je novijeg datuma. Nikoga necete ubediti da su predhodni, (da ih ne nabrajam jer ih ima mnogo) bili zaludni, pa odlazili na pripreme reprezentacije, koje su bilo mnogo duze nego danas. Ostavljali su svoje porodice, na 3 meseca, tesko trenirali i vracali se sa medaljama koje i danas pamtim. Uporno potencirate da ce Jokic za 2 meseca dizanja tegova postati Karl Meloun, a potrosio je celo leto zezajuci se u Somboru. Mogao je to vreme iskoristiti za navodne "presudne treninge" ali nije, jer to je samo vesto smisljeni alibi i nista drugo. Druga stvar, u nasoj reprez. je uvek bio dobar rad i ne samo da bi izgubio, nego bi dobio i treninzima i igranjem na EP. Decko ima 22 godine, a ovo mu nije prvi put da preskace. Nisu vrhunska reprez. takmicenja svake godine, pa da ima taj luksuz. Sledeci put kada se bude igralo EP, Jokic ce imati 26 god, dakle ostaje mu jos 2 EP, 2-3 OI i 2-3 SP i to pod uslovom da se kvalifikujemo, jer ce sada i tu biti problema sa zabranama. Niko nikada nije igrao za KSS, nego za sebe, slavu, navijace, a novac nikada nije izostajao. Sale Djordjevic je dolazio ozbiljno povredjen na pripreme, odigrao celo prevenstvo ali zato je legenda. Jokic to nikada nece biti.
    (napred SRBIJA !, 20. jul 2017 10:14)

    # Link komentara

  195. Čekaj, sada sam ja, sudeći prema autoru teksta, jedan običan dokoličar zato što svojim komentarom zameram Jokiću što se nije odazvao reprezentaciji? Ne znam čemu ovakav jedan isključiv i pristrasan tekst. Karte su bile promešane tako da je Jokić imao skoro dva meseca više za odmor od Bogdanovića i Kalinića recimo. Pa je Bogdan stigao da održi basket kamp za klince u Beogradu, da ode u SAD i potpiše ugovor sa Sakramentom i još će se pojaviti na pripremama uredno. Mislite li da njemu ne bi trebalo individualnog rada na fizikalijama pred prvu NBA sezonu?
    (Milan, 20. jul 2017 10:14)

    # Link komentara

  196. Mesi sigurno mnogo duguje Argentini...Novicki isto tako...Nista ne duguju drzavi osim gena recimo?

    Ok je da nece da igra, ali to onda treba da kaze otvoreno, a ne da se pravi cirkus 4 meseca.
    Sta ce bit za 2 leta? Falilo im je malo da prodju prvu rundu, pa sada mora da popravi igru ledjima...Glupe price realno.
    Ako je neko imao razloga da spremi telo, to je Teodosoc! Ali je on velicina kakva Jokic nikada nece biti! Tacka.
    (MaironDrake, 20. jul 2017 10:13)

    # Link komentara

  197. Bilo je i ranije otkaza, ali ni jedan kosarkas do sada to nije opravdavao time da u sestomesecnoj pauzi od kosarke mora da radi na svome telu, vec su razlog bile povrede, dugacke sezone i kratak odmor, naporne pripreme koje su nekada trajale po tri meseca ili prethodna zavada sa selektorom. Jokic je napravio presedan koji je otvorio Pandorinu kutiju posle koje srpska reprezentativna kosarka vise nikada nece biti ista, vec ce postati kao tenis gde su deca porodicni projekti, i kojima ce jedini cilj biti da se dokopaju sto boljih ugovora u NBA. Univerzitetska reprezentacija je prva zrtva presedana koji je uspostavljen, i tim igracima niko ne moze zameriti sto su sledili primer Nikole Jokica. Jedini nacin da se ova erozija zaustavi je da KSS pocne od mladjih kategorija potpisivati ugovore sa igracima kojim ih se obavezuje da se odazovu u reprezentaciju, i tako povrate bar deo ulaganja i drzavnog novca koji je KSS u njih godinama ulagao kroz pripreme, selekcije, takmicenja i trening kampove.
    (Oxi, 20. jul 2017 10:12)

    # Link komentara

  198. Ja ne znam šta pravdate toliko čoveka koji neće da odvoji mesec dana i obraduje svoje sunarodnike? Sledeće godine nema takmičenja za državu i tek 2019 je Svetski kup. Što to niste spomenuli? On je od 13 aprila slobodan igrač i imao je vremena više od gotovo svih da se odmori od napora. Nikada on neće biti ni blizu braće Gasol, Parkera, Novickog. Uzmite za primer Šarića koji bi pre nazad u Evropu nego da ne igra za Hrvatsku a glavni je igrač Filadelfije. Za igrača u cvetu mladosti i snage nema opravdanja za odsustvo na kontu spremanja i nekog umora. Ovo je bila lepa prilika da napadnemo zlatnu medalju.
    (Ratko, 20. jul 2017 10:11)

    # Link komentara

  199. Игра за свој буђелар превасходно и себи ће превасходно да одговара ако се повреди. Са те стране, нема љутње.
    Оно што је битније од свега је какак је ко човек. Његово срамно присуствовање другој инаугурацији малог од Шешеља је нешто што ће остати забележено срамним словима у његовој биографији.
    (Миодраг, 20. jul 2017 10:08)

    # Link komentara

  200. opusteno jole. dokazao si ko si i sta si. samo napreduj pa na sledece svetsko i olipisko da pokidamo sve pa i amere
    (mile, 20. jul 2017 10:05)

    # Link komentara

  201. Ne mora nikad da igra
    (Лако је теби011, 20. jul 2017 10:05)

    # Link komentara

  202. Ne trebaju nama ni Novicki ni Pujol kao primeri za prvrzenost nacionalnoj reprezentaciji. Jer po standardima Tea i Bogdana koji su uvek bili tu za svoj nacionalni tim, pa i sada pred debitansku sezonu u NBA kada bi bilo logicno da se privikavaju na nove timove i nacin igranja u toj ligi. Mladi Jokic je razocarao i uvredio svojim postupcima armiju navijaca koji obozavaju ovaj nas trofejni nacionalni sport. A i razlog da zeli da tokom leta poveca masu je po meni uvredljiv i nipodastavajuci za ovdasnje ljubitelje kosarke i reprezentacije i deluje kao kapric razmazene mlade zvezde kojoj sem sopstvenih zelja nista drugo nije vazno.
    (DAVOR, 20. jul 2017 10:04)

    # Link komentara

  203. Teodosić je tip igrača koji pravi razliku između ekipa i zato je ovo EP realno POSLEDNJA PRILIKA ove generacije za zlato... Zbog toga nije isto ovo i narednih 10 leta...
    (TeoFan, 20. jul 2017 09:30)

    Upravo sam ovo pokusala da objasnim svojim predugim komentarom.
    (maki, 20. jul 2017 10:03)

    # Link komentara

  204. Kad god bude igrac u krizi sa minutazom ili treba da se proda, odazvace se, kag god je u top vrhuncu forme, klub ga "nece pustiti" da igra. Zivi bili pa videli, svako drugo leto ce se ovo desavati.
    Eno Gasola i Novickog medju najboljim igracima like uvek i nikada nije uslovljavan niko od njih da treba da "ojaca".
    Ne krivim ih ali treba da se zna gde je reprezantacija a gde su lova i buducnost, sirotnjska smo zemlja pa nam je i mentalitet igraca takav.
    (BoTa, 20. jul 2017 10:02)

    # Link komentara

  205. Jokic do sada u svojoj karijeri nista nije uradio za reprezentaciju.
    To kako igra u Denver, nema veze sa tim sta bi se od njega trazilo i kako bi igrao u reprezentaciji.
    To je isto kao i u ostalim sportovima, dobro igra u timu, nema ga nigde u reprezentaciji.

    Tako da Jokic nikome ne fali, jer je reprezentacija uradila sta je uradila sa njim na klupi prakticno sve vreme. Fali Denveru i za njih se zato i sprema.
    (GM, 20. jul 2017 10:02)

    # Link komentara

  206. Najgora stvar koja se dogodila nasoj kosarci u XXI veku bilo je kada je Pedja Stojakovic proglasen za "izdajnika" umesto da dobije status "svete krave" u periodu kada nismo imali veliku produkciju ekstra talenata kao ranije, a mnoge reprezentacije koje su u prethodnom veku bile topovsko meso, postale su velesile (Spanija, Francuska, Argentina). Umesto da gradimo tim oko njega, jedva smo docekali da ga povucemo po blatu, a malo je falilo da se slicno ponovi sa narednim nasim najboljim igracem Krsticem, koji je srecom imao mnogo jaci stomak za najnize uvrede od Pedje, pa se vratio u tim, i uz Dudu Ivkovica i Tea bio kljucan za nas povratak na postolja posle dugogodisnjeg posta. Inace, i u slucaju Pedje, i u slucaju Krleta, ispostavilo se da su njihova preventivna odsustvovanja iz reprezentacije pred sezonu kada su potpisali svoje najvaznije ugovore u zivotu, bila itekako opravdana, i povrede koje su apostrofirali obelezile su ostatak njihove karijere.

    Ako sve bude kako se ocekuje i osim talentom i fizicki bude spreman za NBA, Jokic ce umesto prethodnih 27 biti u stanju da igra 35 minuta u proseku, a sledeceg leta potpisuje 150+ miliona dolara petogodisnji ugovor (vise od Ronalda!). Ako ne uspemo da mu ogadimo reprezentaciju kao onomad Stojakovicu, imacemo u Jokicu vise od deceniju stub kakav su Spanci imali u Gasolu, Francuzi u Parkeru, Argentinci u Djinobiliju. A kakvi smo mi vajni "navijaci" najbolje se vidi na primeru Djokovica prvi put kada je poceo malo da posrce.
    (The Joker, 20. jul 2017 10:00)

    # Link komentara

  207. Šta radimo mi na pripremama, služimo burek za doručak (vidim autor ga pominje 3x)?! Neće on nikad igrati, uvek će mu nešto biti preče, odmor, povreda, trening. A i kad dođe jednom, ili dva puta, biće veća smetnja nego korist. Dosadni ste sa njim. Interesuje me kao Dario Šarić. Dobar dečko, dobar košarkaš, ali nije naš...
    (Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja, 20. jul 2017 10:00)

    # Link komentara

  208. meni samo nije jasno kakav je to trening u reprezentaciji na kojem se ne trenira tijelo
    (Fanki Dzi, 20. jul 2017 10:00)

    # Link komentara

  209. Odbio je i tu nema vise diskusije,niko ne treba da ga mrzi i pljuje naravno,treba navijati svim srcem za njega u NBA,AL ISTO TAKO NE TREBA GA VISE POZIVATI U REPREZENTACIJU(namjerno velikim slovima).Zavrsena prica,ne treba vise o toj temi ni pisati ni pricati!!!
    (UMBRO, 20. jul 2017 09:59)

    # Link komentara

  210. Muka mi je više od ovih patrijota.Ajd da vidim da vam neko ponudi posao od soma evra preko,da li bi prihvatili ili bi ovde patrijotski radili za 200€ 12 sati dnevno ?
    (Debeli Sava, 20. jul 2017 09:58)

    # Link komentara

  211. E ovo je narucen tekst i prebacivanje krivice na obicne ljude ako nece da igra nemora njemu na cast ide a mi imamo pravo da budemo razocarani sto je otkazao
    (Najboli je opancarev lepak, 20. jul 2017 09:58)

    # Link komentara

  212. Najbolji su oni koji igraju. Jokic nikada nece biti nacionalna ikona. Vec je sve pokvario. Da li autor misli da Teu nije trebao odmor ili bolji ugovor???
    (Popaj, 20. jul 2017 09:57)

    # Link komentara

  213. dobar tekst, sad ga samo treba kopirati i pricekati 2 godine kada se igra SP i vidjeti da li ce Jokic i tada otkazati. Sljedece godine nema nikakvih takmicenja reprezentacija znaci da Jokic ima cak 2 godine slobodnih ljeta . Nakon toga slijedi SP i OI. 2 najvaznija takmicenja. Moje misljenje je da decenija nije decenija i da cemo biti sretni ako ga u sljedecoj deceniji vidimo na mozda 2 okupljanja...
    (vrijeme ce reci svoje, 20. jul 2017 09:56)

    # Link komentara

  214. Jokic je odlican igrac koji nikome nista ne duguje. Ili su mecevi koje igra zanimljivi ili nisu. A da li su zanimljivi njegovi mecevi u martu je stvarno nevezano za to da li ce igrati za reprezentaciju u Septembru. Veoma me cudi da se bas toliko nelogicno razmislja.
    (cinik, 20. jul 2017 09:55)

    # Link komentara

  215. Spasoje svaka cast za tekst. Nije mi drago sto Jokic nece igrati na ep i verovatno na jos mnogo takmicenja,posto telo zahteva konstantni rad a ne samo jedno leto. I da... Sto se tice Divca i Stojakovica njima svaka cast ali mnogo puta su i jedan i drugi odbili da igraju za reprezentaciju,da znate omladino to je istina,a ovi sto ne prate pomno kosarku pamte samo Indijanapolis.
    (karter, 20. jul 2017 09:54)

    # Link komentara

  216. Овај текст је доказ да је квалитет увек бољи од квантитета. Све сте ви то лепо замислили и испричали господине, али то једноставно не пије воду. Ако је Никола пропустио два велика такмичења у протекле три године, зашто бих веровао да му то неће бити манир ни у будуће?
    (Баобаб, 20. jul 2017 09:52)

    # Link komentara

  217. Svaki komentar je izlišan..Brzo zaboravljamo,da je gospodinu Jokiću prošle godine dobro došla igra u reprezentaciji za podizanje rejtinga u svom klubu..Pre toga je bio na klupi,a ovde je dobro odigrao i ipak osvojio srebrnu medalju..Jedan Garbahosa nekad,je samo rekao svom klubu..JA IGRAM ZA ŠPANIJU...Ili Gasol koji je osvojio titulu u NBA..znaći puna sezona..i igrao je za repku iste te godine..Tako da su ovi izgovori smešni...
    (Vladimir, 20. jul 2017 09:51)

    # Link komentara

  218. Kako bi bilo da Kristijano ne igra EP za Portugaliju da bi "radio na svom telu"? Ili Mesi za Argentinu na SP? A oni su od našega Jokića "malo uspešniji" i trebalo bi da imaju više prava na to.
    No, imamo mi dovoljno dobrih košarkaša da nam ne trebaju Jokići, kao što nam nisu trebali ni Marjanovići, kada smo na OI osvojili srebro što je najveći uspeh za bilo koju reprezentaciju mimo SAD.
    (Malkom, 20. jul 2017 09:51)

    # Link komentara

  219. Sa 2 teze ne mogu baš da se složim.
    1. Teza "ne duguje ništa" je - netačna. Najzlopotrebljenija je spram Đokovića i (otsustva) njegovog poreza. Ovde je to u uvek istom dža-bu klinču, gde se jasno mora reći da su OBE STRANE U KRIVU.
    "ne duguje ništa" - pa hajde onda da svi nezadovoljni (državom, narodom, istorijom itd. itd.) ne plaćaju ništa i ne igraju nikada! Šta tek da kažemo mi kojima su činjene velike nepravde, još nije vraćena porodična imovina itd. Ja lično bih izvesno trebao samo da idem u prodavnice - a da nikada ne platim, kakav tek porez! Naprotiv, i Novak je npr. u izvesnom poreskom prekršaju (ne za nekih 90% svog novca) - nikako za sav ali nije tačno ni ovo, da ga davanja tamo i rezidencija itd. oslobađaju baš 100%.
    Isto važi i za polu-obaveznu reprezentaciju. Bez nje ne bi bilo ni novih klinaca - kao što je i Jokić ranije bio!
    2. Fascinacija sa NBA, da su svepametni, a tek u telesnom. Nisu! Tolike su igrače uništili! Blata gurnuše u jedini tim njemu nemoguć. Miličića su stavili u najpogrešniji tim, a i njega vrlo dobrog šuta krenuli da bilduju i ZAUVEK mu šut urnisali itd. I Nikolu su - zato je prva sezona bila traljava. Kad su ga batalili onda je i ovakav zablistao. Njihov je trip bildovanja odraz mehaničkog shvatanja sveta, pa i sporta i igre - nekad i jeste OK ali nikako ne uvek. Za Nikolu je imperativ da radi ono što i Novak - a do mišića kad i kako stigne ali uvek PRVO brinući o ostaloj ortopediji!
    E tek u tom smislu i jeste OK da ne igra ovog leta.
    (znanje-imanje, 20. jul 2017 09:50)

    # Link komentara

  220. bravo za tekst !
    ovo razume u dubini samo neko ko ne živi u srbiji i ko je prošao razna iskušenja pa sagledava kompleksnost situacije.
    apsolutno odlična analiza i rezime !
    (lovac botova, 20. jul 2017 09:50)

    # Link komentara

  221. Samo se vratimo na Bobana Marjanovica jos jedanput i kako je bio razapet i od strane selektora i od javnosti, a momak je htio da igra za reprezentaciju cim potpise ugovor! E sad zasto su drugaciji arsini u slucaju Jokic? Ne treba ga osudjivati, niti ikoga ko nece da igra, to je njihova licna stvar, al zato se treba izviniti Bobanu, jer je dobar decko a dozivio je onoliko kritika.
    (kaokakao, 20. jul 2017 09:46)

    # Link komentara

  222. ''Da li treba podsećati da je Nemanja Bjelica u nacionalnom dresu debitovao tek kao senior? Da za Bogdana Bogdanovića nekada nije bilo mesta ni u selekciji Beograda? Da li oni kojima je to posao zaista brinu o deci koja bi za pet, deset, dvadeset godina trebalo da budu nosioci reprezentacija? Da li to treba da radi jedan menadžer ili jedna državna institucija?''

    Zato sto se umladjim kategorijama guraju mamini i tatini sinovi koji imaju pare, vetar u ledjima dobijaju kroz trgovinu uticajem imito i korupciju. Ovo je takva drzava. Vladavina prava i pravna drzava su samo slova na papiru u pregovorima sa EU, a pravda ima izvrnuto znacenje. To nije slucaj samo u kosarci. To je slucaj u svim sportovima. Samo da razmazeni sinovi imaju mesta za igranje, a ovi ostali koji su i bolji nisu bitni. Jedina drzava u kojoj se pre talentovanog deteta bira tatina princeza. Ovi slucajevi Bogdana i Bjelice i Nikole koje ste nabrojali su nazalost retkost. U mnogo slucajeva talentovana deca kada vide sta se radi, razocaraju se i napuste i posvete se necemu drugom. Surova realnost.
    (Miodrag, 20. jul 2017 09:46)

    # Link komentara

  223. jes', pocela prica kao I za djokovica. srbija ne radja sportiste za nba za us opene nego za srbiju. ova prica da oce da ojaca telo ne pije vodu bajo! nema opravdanja za odustajanje od reprezentacije.
    (hey, 20. jul 2017 09:44)

    # Link komentara

  224. Evo sada ću Vam ja odgovoriti, razlika između ovog i narednih 10 leta je ta što je ovo jedina mogućnost da se uzme titula da smo došli u najjačem sastavu. Evropsko je sada na 4. godine, pitanje je ko će tada uopšte igrati. A svetska prvenstva i olimpijske igre na kojima se igra za srebrnu medalju ne bih uopšte da pominjem. Dakle jedina šansa da se pehar donese u Srbiju je Evrobasket, ovaj, ovog leta. Pozzz
    (Corleone, 20. jul 2017 09:43)

    # Link komentara

  225. Nije tačno da ne duguje Srbiji. Svako od
    nas duguje Srbiji. To se zove moral i ne može da se izmeri...
    (Miroslav, 20. jul 2017 09:42)

    # Link komentara

  226. Svaki covek ima pravo da bira svoj put i niko nema pravo da mu odredjuje kuda ce da krene. Moze da ga se osudjuje, ali svi ti koji ga osudjuju treba prvo da pogledaju sebe i sta su oni uradili u zivotu. Sta ste svi vi doneli drzavi Srbiji, osim kuknjave, plakanja, optuzivanja drugog za sve vase nedace, probleme, itd...? Ja isto kao i svi vi zivim radim u ovoj drzavi i nikada mi nije na pamet palo da pljujem po drugim ljudima. Mukom sam nateran da odem iz svog rodnog mesta i taj rat devedesetih mi uzeo sve sto sam imao, a opet nisam prestao da se borim i da cenim ono sto nam nasi sportisti pruzaju. Tako i on, kao i svaki drugi ima pravo da bira put i da obezbedi sebe i porodicu. Gledajte svoje dvoriste i svoj obraz, a Nikola ce da odlucuje onako kako on misli da je za njega najbolje. Da je dosao da igra i da recimo da se desi da ne osvojimo medalju, svi vi bi ste opet pljuvali po njemu i ostalima. Nemojte da se varamo, kada je to slucaj sa svim sportistima. Mi smo u globalu i generalno nezadovoljan i nezahvalan narod i svaka dalja prica se tu zavrsava. Dok god smo mi takvi, bice nam tako, kako nam i jeste. Dovidjenja i prijatno.
    (godzilla, 20. jul 2017 09:42)

    # Link komentara

  227. Pa nije ovo prvi.. Ni prošlo evropsko nije hteo da igra pod izgovorom priprema za NBA.. Sve mi se cini da samo hoće da igra olimpijade.
    (hah, 20. jul 2017 09:41)

    # Link komentara

  228. Ovi koji ga napadaju misle da se sve vrti oko reprezentacije i verovatno nisu pogledali nijednu utakmicu Denvera prošle sezone. Sve se vrti oko njega i oni žele da ga iskoriste da uđu u plejof sledeće godine. Eurobasket je manje važan od svetskog prvenstva i olimpijade, u svakom slučaju. A Jokiću će ovo biti ključno odsustvo za unapređenje telesne kondicije i za rad na nekim fintama, pa kad se vrati za SP za dve godine, imaćemo igrača koga niko neće moći da čuva i zbog kojeg ćemo se prošetati do finala. Podrška Nikoli i vidimo se u reprezentaciji za koju godinu.
    (Martin, 20. jul 2017 09:41)

    # Link komentara

  229. Odlican tekst!Ostavite momka na miru! Pricajte o njegovoj karijeri kad se zavrsi a ne na pocetku. Lako je sedeti kod kuce i osudjivati i trolovati i predvidjati kako nece ni u narednim godinama da igra za reprezentaciju...a pored toga razmislite, sta ste vi za Srbiju ikad uradili!?
    (Voja, 20. jul 2017 09:41)

    # Link komentara

  230. Znate ako je vec hteo da radi na telu mogao je to i sledece god.Tad se ne igra nijedno takmicenje.Svetsko prvenstvo je 2019...
    (Milan, 20. jul 2017 09:38)

    # Link komentara

  231. Za pocetak, ovo deluje kao tekst u korist Raznatovica. A sto se Jokica tice on covek nikome nista ne duguje, ni Srbiji ni bilo kome. Niti je izdajnik. Ali isto tako ni ja njemu ne dugujem nista niti moram da ga postujem. Postujem onog ko se zrtvuje za svoju zemlju, on se ne zrtvuje, njegova stvar.

    Ali onda posteno recite da je izabrao najbolju stvar za sebe licno. Vecina nas bi verovatno isto tako odabrali. Ali manite me onih prica "ima sanse da napreduje" ili "prvo da se on obezbedi"... On sirotinja nije, pun je kao brod, ima love koliko hoce ali hoce jos i jos! Napisite to otvoreno. I da je odabrao da igra za srbiju sigurno ne bi ostao siromah bez bilo kakvog posla i go i bos na ulici.

    Znaci cinjenica je = biras pare u odnosu na drzavu. I to je ok. Ali nemoj onda da mi neko soli pamet i tera me da mislim lepo o njemu. Mislim isto kao i o Dzordzu Sorosu, igra za pare!

    I zasto bih se ja zamlacivao sa njim ? Cinjenice su takve da je za svoju zemlju igrao kada je trebalo da se afirmise i pokaze. Kada je vec afirmisan ne zeli da igra, njegov izbor. Sam je odabrao i o njemu i treba manje da se pise u domacim medijima. Jer i zasto bi ? Lik trenutno za nas nebitan toliko
    (majstor, 20. jul 2017 09:38)

    # Link komentara

  232. Autor teksta mora da se seti da u zlatno doba reprezentacije - od 1995. pa do 2002. nijedan vazan igrac nije otkazao ucesce, a imali smo po 5 NBA igraca. Jokic je otkazao prvo veliko ucesce i sta mislis koliki ce pritisak na njemu biti da ne otkaze narednih 10? Reprezentacija vise nije svetinja, a nekad je bila. Niko sadasnji ne moze da zasluzio pesmu tipa "Mi imamo naseg Boga ime mu je Bodiroga!".
    (Zmaj, 20. jul 2017 09:38)

    # Link komentara

  233. tekst za primer. ..uvod,razrada i zakljucak....odlican (5)
    (petko, 20. jul 2017 09:38)

    # Link komentara

  234. Amerikanac Srpskog porekla, to je postao prihvatanjem njihovih tj. materijalnih "vrednosti". Svako normalan zna, da je hteo mogao je komotno da igra, sve ostalo je laž.
    (Sale sa Bagdale, 20. jul 2017 09:37)

    # Link komentara

  235. Vi napraviste da je igranje za reprezentaciju kao odlazak u rat. Ne znam cemu toliko potreba da se brani Jokiceva odluka. Ne treba ga napadati, ali ne treba ni od njega praviti nacionalnog heroja, njegova odluka - njegova stvar. Ispade da on zrtvuje ovo ljeto, da bi narednih godina bio sto boljj reprezentativac. Razumijem ga, indvidualan rad ovog ljeta ce ga sigurno uciniti boljim, ali daleko od toga da bi se igranjem za reprezentaciju unazadio.
    (djuro123, 20. jul 2017 09:37)

    # Link komentara

  236. Igrati za reprezentaciju nije nikakav "dug" Srbiji,osecaj patriotizma imas ili nemas,svakom normalnom Srbinu je cast da brani boje Srbije!!!
    Sve drugo je glupost,neki Misko,Denver,pa rad na sebi....,a zar drugi koji su se odazvali to ne moraju???
    Uvredljivo je citaoce nazivati dokolicarima,laznim patriotama,promasenim ljudima....,vi ukidate pravo na slobodu misli i govora???
    Kao sto se vama svidja postupak Jokica,mnogim ljubiteljima kosarke i sporta se to ne svidja!!!
    (Maestro, 20. jul 2017 09:36)

    # Link komentara

  237. Potpuna zamena teza u tekstu...jedina je istina da je dečko odlučio da mu je važniji menadžer od mesec dana za opštu stvar...i te fore iz obdaništa tipa ne duguje ništa srbiji stvarno ostavite u obdaništu... a što se tiče plaćanja poreza ni mom dedi seljaku iz šumadije država nikad ništa nije dala al on redovno plaća porez jer zna šta je alternativa...prema tome neka dečko radi na sebi a mi ćemo...
    (Vlada, 20. jul 2017 09:35)

    # Link komentara

  238. Predugacak tekst, a do kraja ne razumem da li opravdava ovakve odluke kosarkasa ili ne? Pritom, cemu neprekidno pljuvanje po Savezima, a posebno poredjenje tenisera i kosarkasa. Svaka prica krece iz porodice i koliko je ona spremna da stane iza talenta. Onda su tu skauti koji su debelo placeni od prebogatih menadzera da nanjuse milione i to nema veze da li je Srbija ili bilo koja zemlja. Savezi dolaze na kraju, da sve to aminuju, naravno da se to ne radi uvek na najbolji nacin, ali autor zaboravlja na preogroman uticaj koji imaju menadzeri koji uticu na igru i sastav timova. Ne bih ja plakala nad sudbinom mnogih talenata, vecina je nasla svoj put, zao mi je sto u tim igracima svi, od porodice, preko menadzera do saveza, vide gomilu novca i kako je uvecati. E to je ono na sta je pristao i Jokic i Bobi i svi koji ce tek igrati, ali samo ako su u Americi. To je sistem vrednosti koji nam se namece. A svi pristajemo.
    (Sanja, 20. jul 2017 09:35)

    # Link komentara

  239. Ne znam po cemu je on to poseban u odnosu na ostale momke? Po tom sto igta u NBA, sto je talentovaniji, sto ima vise para?? Zasto oni ne bi poradili na svom tijelu cijelo ljeto pa uzeli bolje pare u nekom klubu? Ako cemo po toj teoriji ko koliko duguje Srbiji onda Novak ne bi nikad ni usao na teritoriju Srbije, a dobro znamo koliko je odograo meceva u srpskom dresu. Realno jalova opravdanja za ganjanje licnog interesa i karijere u odnosu na predstavljanje nacije.
    (MilosBL, 20. jul 2017 09:35)

    # Link komentara

  240. predobar tekst,svaka cast !
    (pirate, 20. jul 2017 09:34)

    # Link komentara

  241. Ja ne mislim da je Jokić izdajnik, daleko od toga, i što se mene tiče je dobrodošao kad god može pomoći da Srbija bude bolji tim. Da razumem, ne mogu, iz dva razloga. Prvo je što dugo već nema mečeve, ima skoro pola godine između sezona, i sasvim dovoljno mesta za rad. Drugo, ja ne znam da li u reprezentaciji piju pivo, jedu burek, puše tompuse, ili igraju košarku?! Dakle, još bi se bolje spremio sa reprezentacijom, mogao je da radi individualni program ako je potrebno. I još nešto, ko garantuje da će igrati sledećih deset godina?! Možda neće nikad, možda jednostavno ne budemo tako jaki kao sada, može još sto stvari da se izjalovi. Dosta o Jokiću, podržimo momke koji su se odazvali!
    (Kecman, 20. jul 2017 09:34)

    # Link komentara

  242. slazem se sa clankom. Tako jeste. Samo imam mali amandman :) Kako je autor teksta siguran da moze da veruje Raznjatovicu da je sporno samo ovo leto a da u narednih 5-10 nece da se desi nesto u medjuvremenu pa da i jos koje bude sporno (npr. jedno od onih kada budu OI ili svetsko prvenstvo. Kako je u to siguran!???
    Poznajuci americki basket sistem ja sam pre siguran da ce Nikola u narednih 10 sezona mozda samo jednom ili ni jednom moci da nastupa za reprezentaciju. U ostalom mladi Jokic mora da zaradi za sebe pa za roditelje i za porodice jos 2 brata. To svako normalan treba da razume. Prioritet mu ne moze biti reprezentacija. U Srbiji se tesko zivi.
    (Simon, 20. jul 2017 09:33)

    # Link komentara

  243. Otpisan je on u ocima vecine. Neka se Ameri bude u pola noci i navijaju za njegov patetican klub, on je sve kredite u Srbiji ispucao a da nije ni postao prava zvezda.
    (milan010, 20. jul 2017 09:33)

    # Link komentara

  244. Niko njega ne osuđuje, nek dečko radi šta hoće... Samo nije uredu da glumi tamo kao drago mu je što vidi srpske fanove i zastave a zapravo mu to ni najmanje ne znači... da budemo jasni u njegovoj poziciji možda bih i ja uradio isto zbog novca ali bih ćutao i ostao u svom kutku a ne puštao srpske i somborske pesme pre utkakmice za publiku...
    (US, 20. jul 2017 09:33)

    # Link komentara

  245. Јели ово Мишко наручио?
    (Сорош, 20. jul 2017 09:33)

    # Link komentara

  246. Jel to i MR ima botove?!Kako Bogdan i Teo ne odmaraju i rade na telu A SAD SU OTISLI U NBA?!?!
    (gremlin, 20. jul 2017 09:32)

    # Link komentara

  247. Проведеш једно лето у теретани и миран си десет година :D какве небулозе.
    (Стефан, 20. jul 2017 09:32)

    # Link komentara

  248. ah da ,Jokic ne duguje Srbiji nista je migrantski argument . ali ako on ne duguje nista Srbiji ne dugujes ni ti ,ne dugujem ni ja ,ni ona itd... ne funkcionise to tako mada je ovde postao deo svesti I onda nije ni cudo. pitajte Nemca ,u bilo kom sportu ,dal se razmisljao iz ovih razloga dal ce da se odazove reprezentaciji
    (anti-reklamozder, 20. jul 2017 09:31)

    # Link komentara

  249. Stvar je veoma jednostavna. Imao je potpuno pravo, izbor je samo njegov. Ne radi se niokakvom dugovanju drzavi, reprezentaciji, nicemu. Samo njegov izbor.
    Izabrao je da "radi na telu". Inace, ta rec telo, koliko je puta pomenuta mi se toliko smucila...
    Ali fora je u sledecem. Napredovao bi on i na pripremama sa repkom. Igracki, timski, duhovno ako hocete, pa i fizicki. Uostalom, to se desilo i prosle godine, igrao je bledo i nedoreceno za reprezentaciju, ali kad se sve to slozilo u njemu, digao je igru na visi nivo.
    Ono sto hocu da kazem je da ne treba slepo prepisivati i misliti da drugi sve znaju. Da, treba on da napreduje i ojaca, postane zver itd... ali licno mislim da je pogresio jer ono sto sam malopre pomenuo moze vise da donese, njemu prvom, a onda i nama.
    Jer ono sto razlikuje te zveri americke i nase kosarkase jeste taj duh, osecaj zajednistva i neka druga vrsta ljubavi koja tamo ne postoji. Oni to medju sobom jednostavno nemaju. I to je ono sto Jokica cini drugacijim, zato je, izmedju ostalog, uspeo da i njih i nas sve sokira igrama ove sezone.
    Ja mu zelim svu srecu i naravno da cu i dalje da prvo gledam ujutro sta je on uradio na tekmi, pa tek onda da proverim mejl. Ali mi je takodje veoma zao sto nije postupio kao Teo, Bjelica, svojevremeno skoro svi.
    (djaps, 20. jul 2017 09:30)

    # Link komentara

  250. Preporuka autoru članka je da pročita tekst Darka Plavšića sa SK na ovu temu... One je izdvojio jedan "detalj" koji se u ovakvim tekstovima izostavlja: Pauza od kraja prethodne do početka nove sezone je DUŽA OD 6 MESECI!!!

    Niko ne može argumentima da obrazloži da je to premalo vremena za oporavak, individualni rad na fizičkoj spremi, 35 dana priprema i (daj bože) dve nedelje turnira. Na pripremama reprezentacije se ne igra košarka na Sony-ju već se trenira sa 100% snage sa najboljim košarkašima Evrope... Šta se time u gubi u odnosu na prevrtanje traktorske gume po Somborskim šorovima?

    Primerda radi, Bogdan Bogdanović, Kalinić, Mačvan i još nekolicina je imala slovima JEDAN dan pauze od poslednjeg meča u sezoni do početka priprema. Došli, iskidali se i ušli u legendu kao Olimpijski vicešampioni.

    I na kraju, porediti ovo leto i narednih 10 je iluzorno... Sledeće leto je pauza zbog FIBA kvalifikacija, SP 2019 ne možemo osvojiti a 2020 Teo ima 33 godine i pitanje je u kakvom će stanju biti. U reketu nam fali stub ekipe pod košem - Bjelica, tako da je time izostanak JOkića još veći.

    Teodosić je tip igrača koji pravi razliku između ekipa i zato je ovo EP realno POSLEDNJA PRILIKA ove generacije za zlato... Zbog toga nije isto ovo i narednih 10 leta...
    (TeoFan, 20. jul 2017 09:30)

    # Link komentara

  251. Dobar i iskren tekst Spasoje. Osim toga sto si potpuno u pravu i sto je tvoj prikaz ove teme objektivan, dokumentovan, racionalan - tekst je napisan veoma profesionalno i pismeno. U neka bolja vremena to i ne bi bio nekakav "uspeh" sam po sebi, ali danas - kada u nasem novinarstvu vlada primitivizam i nepismenost - tvoj tekst je pravo osvezenje i ja sam uzivao citajuci ga.
    (cane, 20. jul 2017 09:30)

    # Link komentara

  252. Tacno je nista nam ne duguje, ali budimo realni, koliko god to da zalim mi protiv Amera tesko da cemo osvojiti zlato na Olimpijskim igrama ili Svetskom prvenstvu.
    Takodje od ovog Evropskog ciklus se pomera na cetiri god, ovo je mozda jedna od poskednjih sansi za zlato u narednom periodu-10god, zasto? Zato sto Teodosic za 4-5god vise nece igrati, Sale koji zeli zlato verovatno vise nece biti srlektor. Ne osvsjanje zlata jos ce vise demoralisati nove klince, eto ZATO bas sad morao da igra, a da odmara bilo koju godinu kasnije. Ali koga nema bez njega se mora i moze. Sto se njega tice, pgledajte karijere svih koji su u bilo kom sportu bez raszloga odbili da igraju (izuzetak Arpad Stebik o kojga smo se mi ogresili pa je promenio drzavljanstvo), videte Bobija, na zalost mislim da ce isto biti i sa Jokicem. Pokajace se ali bice prekasno. Zelim svu srecu Saletu i momcima, pokazali su da srce i zelja za pobedom znace nekad i vise od talenta i znanja. Neka me demantuju i vec ove godine postanu sampioni, sa Jokicem bili bi sigurno, ovako srce na teren pa sta bude.
    (maki, 20. jul 2017 09:29)

    # Link komentara

  253. Poceste i vi sa narucenim tekstovima. Da li bi ijedan novinar imao savest i sopstveni motiv da napise ovako tendenciozan tekst? Ne verujem. Pretvorili smo se u trziste na svim poljima. Kosarka je to odavno. Tu je i novinarstvo. Sada ce jedan novinar da presudjuje da li je Jokiceva odluka moralna ili ne, i to ovako subjektivno na providno-tendenciozan nacin, podrzavajuci iskljucivo jedan interes. Ako je javnost reagovala tako kao sto je reagovala, ocigledno je to sa razlogom. Mizerni pokusaj.
    (mmajstor, 20. jul 2017 09:28)

    # Link komentara

  254. Evidentno je da mu je potreban ogroman rad na fizickoj spremi da se ne lazemo najbolje uslove za to imace u americi. Sv ste mu zamerali zato sto je mlitav i debeo a sad kad hoce da popravi svoje fizicko stanje onda je izdajnik...Tako ste pljuvali i bobana a sad ako bude igrao ima da ga velicate.
    (petarczv, 20. jul 2017 09:27)

    # Link komentara

  255. Odličan tekst.
    (lola, 20. jul 2017 09:26)

    # Link komentara

  256. podrska bratu Jokari
    (stevan, 20. jul 2017 09:26)

    # Link komentara

  257. Могао је и овде да се усавршава,на тренинг кампу репрезентације.Сигуран сам да би Сале пустио тренере Денвера да раде са њим и у току припрема.А осим тога,имаће десетак такмичарских утакмица више,неке од њих и са НБА играчима,типа Порзингисом у првом колу.
    (бураноид, 20. jul 2017 09:26)

    # Link komentara

  258. Bravo za tekst!
    (Ero s onoga svijeta, 20. jul 2017 09:25)

    # Link komentara

  259. " Poslednji u nizu takvih je momak koji je punio novinske i portalske stranice, davao razloga većini dokoličara da zaborave na trenutak na sve svoje jadove koji ih muče i koje ne mogu da reše time što je "tamo negde daleko" predstavljao svoju državu na divan način, pokazavši celom svetu da je Srbija zemlja koja rađa briljantne košarkaše."

    Pravo u centar,sad ce dokolicari da opale paljbu po Nikoli I Spasoju...
    (Drnda, 20. jul 2017 09:24)

    # Link komentara

  260. koliko potrošenog mastila...i? Rezime, najbitnije su pare, sve ostalo su sitnice.. P.S.. i Vlade Divac je bio ruki, pa je uredno i stalno dolazio iz NBA lige, kad god su ga zvali u repku...
    (mr dr prof, 20. jul 2017 09:24)

    # Link komentara

  261. "Nikola Jokić je od nacionalnog heroja postao instant nacionalni izdajnik u očima onih koji se busaju u "rodoljubne srpske grudi", time što je doneta odluka da ovog leta preskoči okupljanje reprezentacije."

    Koliko god želeli da nas proglasite teniskom ili nekom drugom, mi smo uvek bili i bićemo košarkaška nacija. Dres košarkaške reprezentacije je bukvalno svetinja. Samo nabrajanje legendi koje su ga nosile može da traje danima. To za sobom povlači i komentare, tako da "busanje u rodoljubne srpske grudi" nije nikakva uvreda, pogotovu to "srpske". Šta to treba da znači? Da li bi se Rus uvredio da mu kažeš da je rodoljubivi Rus? Ili Amer da je rodoljubivi Amer? Naprotiv, bili bi i više nego ponosni.
    Skrnavljenje reči "srpski" od novinara i ostatka "intelektualaca" je takva glupost.

    Što se Nikole tiče, naravno da ima puno pravo da odluči šta mu je na srcu, ali isto tako i svako od nas ima pravo da iznese svoje mišljenje. Dva puta odbiti sveti srpsk idres je dovoljno da se iznese mišljenje da bi trebalo da mu se zahvali za dosadašnje igre i jednostavno dati priliku momcima koji žele da ginu. Miloš je bio u situaciji kao Boban prošle godine, plus se oženio, igrao do sredine juna i nema prepreke da igra za Srbiju. Bogdanu prelomna godina za napredak, igra za Srbiju. Da li neko od njih da gubi mesto zbog lika koji ne želi da igra - moj stav ne. A svi novinari i stručnjaci koji ga sada brane i čekaju medalju sa njim za par godina, jer smo nacija koja brzo zaboravlja, pa da pričaju kako su ga branili, slobodno neka propuste ovo prvenstvo a mi rodoljubi sa srpskim grudima volimo Srbiju i sa Štimcem i sa Birčom, jer oni ne dovode u pitanje igranje!

    Sportski pozdrav!
    (Toni Stark, 20. jul 2017 09:24)

    # Link komentara

  262. Poštovani Spasoje, dopada mi se Vaš tekst, pravi novinarski. Ipak, jedna stvar mi nije jasna. Svi pričaju da treba pustiti Jokića na miru ove godine, da bi narednih 10 bio lider reprezentacije. A ko kaže da će on u svim tim godinama koje dolaze biti voljan da igra za svoju zemlju?
    (Toni, 20. jul 2017 09:23)

    # Link komentara

  263. Bas clanak koji je bio potreban. Jeste neformalnije napisan, ali je poenta svakako pogodjena. Ali ajde objasni ti Srbendama...
    (gagan, 20. jul 2017 09:22)

    # Link komentara

  264. Ovakvi tekstovi samo dodatno zagrevaju atmosferu
    (321, 20. jul 2017 09:21)

    # Link komentara

  265. bez zelje da osudim,narocito jer je jokic u poziciji u kojoj ce se retko koji evropski kosarkas naci (po recima denverovih celnika ,gradjenje tima I fransize oko njega), u obzir se ipak moraju uzeti odluke drugih evropskih igraca ,sto u proslosti sto u sadasnjosti,koji su bili u slicnim situacijama... mislim da se moze izdvojiti odluka Daria Sarica npr (bez obzira na odluke drugih igraca Hrvatske jer je Dario daleko najbolji) ili Porzingisa a u proslosti bilo kojeg od brace Gasol (Memfis je oko njih pojedinacno gradio timove svojevremeni) Harbahose,Kalderona ...
    na kraju ,jokic je ove godine bio fizicki spremniji od prethodne a prosao je prirpeme I olimpijski ciklus sa reprezentacijom pa je tad argument ,iako nacelno na mestu,u njegovom slucaj slab.
    sportski pozdrav
    (anti-reklamozder, 20. jul 2017 09:21)

    # Link komentara

  266. Problem je sto to nece biti samo ove godine. Decko sad vec drugi put odbija sa razlogom da se spremi za sledecu sezonu. Posle kad dodju u play off opet ce odbiti jer ce biti umoran od sezone. Pa posle toga opet jer ce se spremati da naprave nesto u play offu. Pa ako zameni tim opet ce odbiti da se pripremi na novi tim....sve je stvar tvoje odluke i prioriteta.
    Ako ti je reprezentacija visoki prioritet ti ces napraviti sve da dodjes, ali ako ti nije igraces samo kad ti licno bude odgovaralo
    (Petar, 20. jul 2017 09:21)

    # Link komentara

  267. Autoru teksta skidam kapu. Ovo je pravo novinarstvo.
    (steff, 20. jul 2017 09:21)

    # Link komentara

  268. "I na toj terasi, Radmanović je bio bez medalje jer je napravio jedan "dišpeto" prema treneru Pešiću u nekom četvrtfinalu ili polufinalu, i bio odstranjen, a zamenio ga je 13. igrač koji je tada bio sa njima, Smiljanić, koji uopšte nije igrao, ali oko čijeg vrata stoji zlatna medalja. Radmanović je toliko plakao da sam ga zagrlio i rekao mu: "Je l' sad shvataš, sine?" A on me grli i viče: "Sad shvatam." I suza suzu stiže. Shvatiće oni..."
    … Sale Djordjevic
    (lakivg, 20. jul 2017 09:20)

    # Link komentara

  269. "Da bi u narednih desetak godina bio vođa reprezentacije"

    Odakle vama informacija da ce on u narednih desetak godina da bude vodja reprezentacije? Ja licno ne zameram nista Jokicu jer on nije nikome nitsa duzan i ima prava da donosi odluke koje su u njegovom najboljem interesu. Nema greske kod njega i samo mogu da mu kazem srecno majstore.

    Ali mi i te kako idete na zivce svi vi koji govorite o "10 godina igranja za reprezentaciju". Odakle vam to? Gde pise da ce decko ubuduce igrati za nas? Od 3 akcije reprezentacije do sada je vec odbio 2. Licno ne ocekujem da zaigra za reprezentaciju vise od 2, 3 puta do kraja karijere. Kakva decenija vodjenja reprezentacije? Argument vam je neosnovan i zasniva se samo na vasim lepim zeljama. Da rezimiram, nemam nista protiv Jokica i njegove odluke, imam protiv vas koji pricate ovakve besmislice totalno neutemeljene. Vi svi znate da ce se on odazivati reprezentaciji narednih 10 godina?
    (analiticar_amater, 20. jul 2017 09:19)

    # Link komentara

  270. Gde vam je prosle godine bio slican tekst u vezi Marjanovica, koji nije ni odbio reprezentaciju, vec se samo stavio malo kasnije na raspolaganje , posle kvalifikacionog turnira. Niste pominjali kvazi rodoljube, tada olicene u selektoru, koga nesto nema ove godine da odrzi "patriotsko" predavanje.
    (Dzibrr, 20. jul 2017 09:19)

    # Link komentara

  271. jako lepa bajka...
    (milam, 20. jul 2017 09:18)

    # Link komentara

  272. Ne opravdavajte ga. Na pripremama za eurobasket ne bi trenirao? Isključivo su pare u pitanju, ništa drugo. Sad mu je teško bilo da otkaže učešće, svaki sledeći put će mu biti lakše. Stvaramo generacije koje nije briga ni za šta drugo osim sebe samih. I još nalazimo načine da ih opravdavamo.
    (Radivoj, 20. jul 2017 09:18)

    # Link komentara

  273. Zasto ponovo pokrecete pricu Jokic? Objavljan je spisak, odbio je da igra drugi put u 3 godine sto je nedopustivo za mladica u tim godinama. Ne opravdavajte ono sto ne moze da se opravda! Podrzite momke koji su tu i koji su prihvatili da "gube vreme" i "da daju ono sto ne duguju nikome od nas"!
    (DG, 20. jul 2017 09:16)

    # Link komentara

  274. Problem je što nije jedno nego 2 u 3 godine. I ne bih baš rekao da mu ovo neće biti manir ubuduće, ne kažem da će biti Ilgauskas da nikad više ne zaigra ali ne očekujem baš da igra svaki put kao Novicki.
    (zre, 20. jul 2017 09:16)

    # Link komentara

  275. Nikola NIJE IZDAJNIK ... sve najbolje Nikola ... uzivaj i neobaziri se na kompleksase
    (goran NS, 20. jul 2017 09:15)

    # Link komentara

  276. Evo JA SE KLADIM SA SVIM POSETIOCIMA OVE VESTI NJ NECE HTETI DA IGRA NI SLEDECIH GODINA!!!Jednostavno NECE JER BITNIJI MU KLUB.Kako to Novicki,Gasol,Adetokumbo ili nekad Sale i Divac,sad Teo i Bogdan NISU RADILI NA TELU PA PRESKAKALI REPREZENTACIJU!!!p.s.Miško Ražnatovic AKO ME RAZUMETE!!!
    (gremlin, 20. jul 2017 09:15)

    # Link komentara

  277. ne ne, kod mene u kuci ne... lepo ti je misljenje, ali ne prolazi... za mene je Jokic folirant i to ce ostati i necu se buditi nocu i necu citati novine da bih video njegov ucinak... A ti brani pogresne vrednosti i pogresne ljude koliko hoces dok ne pokucaju na tvoja vrata pogresne vrednosti... aj u zdravlje!
    (mandrak, 20. jul 2017 09:14)

    # Link komentara

  278. Ma čekajte...dokle bre više s ovakvim tekstovima...mislim njegova je stvar hoće li igrati za reprezentaciju ili neće...pa nijedan sportista kod nas ne duguje ništa Srbiji...a šta sportisti drugih zemalja duguju svojim državama...šta Ronaldo,Mesi,Novicki...i sad da ne nabrajam stotine imena...duguju svoim državaa....jako glupe priče...pa po toj logici u reprezentativnim kolektivnim sportovima učestvovali bi samo neafirmisani igrači...šta su jedan Bodiroga,Divac,Đorđević dugovali Srbiji....i šta uostalom Srbija duguje Jokiću...ništa!
    (drns, 20. jul 2017 09:12)

    # Link komentara

  279. Nema šta da mu se zameri, ali s druge strane, od ovog turnira, EP će se održavati na svake 4 godine, tako da će on igrati na još 2, ili u najboljem slučaju 3, EP.
    (smor, 20. jul 2017 09:09)

    # Link komentara

  280. Šta su dva, u odnosu na deset leta!
    (Štap i šargarepa, 20. jul 2017 09:08)

    # Link komentara

  281. Sve je to lepo sto pisete, ali uzmimo cinjenice. Momak od aprila nema zvanicnih meceva. Sav taj period je mogao da iskoristi na licnom usavrsavanju i da reprezentacija dodje kao slag na tortu. Gde moze da ima bolje uslove za rad i prupreme od reprezentacije?
    (Vladimir, 20. jul 2017 09:06)

    # Link komentara