Kris Pol kod Hardena u Hjustonu!

Američki košarkaški klub Los Andjeles Klipersi postigli su dogovor sa Hjustonom o razmeni svog beka Krisa Pola, preneli su mediji u SAD.

SM Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
  1. Koja je logika!!
    Adelman "spusti" Hardena na pleja gdje se je on jako dobro snašao i dokazao da je idealna opcija za tu poziciju i sad uprava dovodi Krisa Pola!!!
    Pa valjda je logičnije pojačati četvorku i peticu, gdje su deficitarni, ali ajde dobro možda je to dio bekog većeg plana.
    A još otišao i Beverli koji jedini u ligi može čuvati Vestbruka....
    Ne vidim smisao.
     (Jezekilj, 29. jun 2017 12:11)

    # Link komentara

  2. Ocete u 100 evra da Hjuston ispada u prvoj rundi plej-ofa?
    (Dag Kristi, 29. jun 2017 08:14)

    Moze i u 100 franaka da nece ispasti u prvoj rundi.Pod uslovom da ne naidje na San Antonio.
     (Uros Djurdjevic Prejaki, 29. jun 2017 11:34)

    # Link komentara

  3. GSW. Durant, Curry, Iggy pa cesto i Green. Cleveland. LeBron, Curry. Miami. LeBron, Wade. Cak i u Bostonu gde je Rondo drzao loptu 18 sekundi se cesto desavalo da Allen ima loptu u rukama. Spurs. Parker i Kawhi. U Birdovim Celticsima su Bird i DJ imali loptu, u Lakersima Magic, Scott i Worthy, u Bullsima Jordan, Pippen i Harper, prethodno Paxon i BJ Armstrong. Uglavnom sve sampionske ekipe su imale 2 ili vise igraca koji vole loptu.
    (spree15, 29. jun 2017 11:02)

    # Link komentara

  4. [link]

    Slazem se sasvim sto si rekao mada bi napomenuo par stvari. Mislim iskreno da je Paul u najmanju ruku jednako koristan u odbrani kao Beverli, jedina prednost koju ima Beverli je sto igra prljavo. Imam dve brige koje se nadam da Hjuston moze da resi da ne bismo opet gledali silovanje u play off-u. Prva je da li Paul sa svim povredama i godinama moze da izdrzi tempo Hjustona? A druga kako ce da funkcionisu dva igraca koja moraju da imaju loptu u rukama? Svakako smatram da ce neko ko je clutch kao Paul brda da im pomogne u play-offu kad Harden odluci da imitira Lebrona iz 2010 i 2011. Ne zameraj ljudima koji se ne razumeju, sto se tice ovoga za draft, jer ko god da je pisao clanak je napisao da klipersi dobijaju prvi pik na draftu sledece godine, a ne pik iz prve runde.
    (Flight 23, 29. jun 2017 08:19)

    # Link komentara

  5. Ocete u 100 evra da Hjuston ispada u prvoj rundi plej-ofa?
     (Dag Kristi, 29. jun 2017 08:14)

    # Link komentara

  6. Nisam siguran koliko će se ovaj trejd isplatiti Hjustonu, i Pol i Harden su igrači koji vole da imaju loptu u rukama, vrlo verovatno će opasti brojke jednom od njih, ako ne i obojici. Dalje, odrekli su se sjajnog odbrambenog igrača i velike pomoći sa klupe, plus i pika, za nešto što su manje-više već imali, a sumnjam da će Pol pristati da ne bude starter. Sa druge strane, Klipersi polako postaju nekonkurentni, pogotovo i ako Grifin napusti ekipu, što je očekivano posle nekoliko godina stagniranja i nemogućnosti da se napravi iskorak. Koliko će im se ovaj potez isplatiti, rano je reći, budućnost im više zavisi od nekih narednih poteza koje budu povlačili.
    (sgdp, 28. jun 2017 19:13)

    Tako ste strucnjaci pricali i kad je durent prelazio u gsw kako ce im trebati tri lopte,kako ce mu opasti brojke a on osvojio prsten i bio mvp...
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (petarczv, 28. jun 2017 23:39)


    Kao prvo, nigde nisam rekao da tandem Pol-Harden sigurno neće funkcionisati, samo sam izneo svoje mišljenje
    Kao drugo, ja, lično, nikad nisam rekao da Djurent u GSW-u neće funkcionisati
    Kao treće, ne možeš porediti prelazak Djurenta u Voriorse i Pola u Roketse zato što se Voriorsi ničeg nisu odrekli kad je KD došao, dok je Hjuston poslao značajan deo svoje ekipe u Kliperse, plus što Voriorsi imaju mnogo veću dubinu od Roketsa, pa im sam jedan igrač, makar to bio i Djurent, nije toliko bitan šraf kakav će biti Pol u Hjustonu.
    (sgdp, 29. jun 2017 04:51)

    # Link komentara

  7. Znaci Teo u SAS, kod ludog srbina!
     (Miljan Vš, 29. jun 2017 03:39)

    # Link komentara

  8. Ja ne znam ko je u hjustonu dozvolio ovakav trejd... Dati tri igrača za igrača od 32 godine plus i prvi pik na sledećem draftu.. Jos ako se napomene da je jedan od ta tri igraca lui vilijams koji je veoma dobar igrač a odlican suter, a drugi beverli koji s vremena na vreme ume da napravi razliku, može se reci da je hjuston ovde ispao veliki gubitnik. Jedino sto hjuston sada moze jeste da dovedu bas bas top centra i da ove sezone idu na sve ili ništa, jer ako ove sezone ne osvoje sledeću su uprskali sa vec 33-34 godine starim kris polom i bez prvog pika...
     (Medalja, 29. jun 2017 03:20)

    # Link komentara

  9. @hoig Apsolutno se slažem, ali na ove ljude ovde ne vredi trošiti reči, jer imaju oni svoju sveznalačku politiku. Odjednom je Beverly, koji je nesumnjivo odličan odbrambeni igrač, bolji od Cp3, dokazanog all-round igrača, superstara, 9 puta izabranog u Defensive team petorku. Takodje žale za Lou Williamsom, koji je došao posle 2/3 sezone za Cory Browera, takoreći džaba i koji je uistinu rasteretio Hardena ali ugušio Gordona, tačnije jedan drugog gušili. Takodje u Dekkeru vide ne znam kakav potencijal i talenat, a decko je sa klupe jedino donosio nespornu energiju (što je za pohvalu naravno, ali ne i nesto za čim treba žaliti ako je na stolu Cp3). O piku kao što si i rekao, ne treba trošiti reči. I da, izjave tipa, los trejd Hjustona i sta će Hjustonu plej kada imaju Hardena, izazivaju transfer blama u najmanju ruku. sportski pozdrav
     (BB#13, 29. jun 2017 01:54)

    # Link komentara

  10. Decki, drzite se tenisa :)))(cast iznimkama)..jedan spominje paula s klupe?? wtf.,neki spominju prvi pick houstona 2018,pa to je 25-30 pick,dakle 25 boljih igrača će biti birano prije,npr.hezonja i bender su bili 5.i 4.pick,milicic 1 pick..toliko o 26om picku 2018 i njegovoj vaznosti..houston se puno popravio ovim tradeom(paul je jos top 5-6 playeva u ligi) i to je najbitnije.njima su sljedece godine dok je harden u snazi sansa za ostvariti rezultat.harden je cijelu karijeru igrao beka sutera osim lani,tako da tu nece biti problema.bit ce mu lakse kad ne bude morao bas svaki napad kreirati i trositi se.pa sama pamet vam kaze...pobjednik tradea je uvijek ekipa koja dobije najboljeg igraca.
    (jamatsoc, 29. jun 2017 00:38)

    # Link komentara

  11. hjuston i sad sa Polom ima maksimum 6% sanse da osvoji prsten
     (cune, 29. jun 2017 00:25)

    # Link komentara

  12. Ljudi sta je vama pa Pol je 1st team all defense a vi pricate tu o promaji u odbrani
    (Dragon, 29. jun 2017 00:23)

    # Link komentara

  13. Smem da se kladim sa svim stručnjacima ovde da će clippersi biti prosečna ekipa, jedva će i to možda ući u PO.. ali sa svim stručnjacima smem da se kladim. Bez takvog superstara neće moći da se sastave
     (ssss, 29. jun 2017 00:16)

    # Link komentara

  14. Kako dajete pluseve nekom ko em napiše kako je naredni draft sramotno jak(ajde nekako, mada nije baš tačno - više pratim sam draft i prospekte nego ligu maltene) em osuđuje Hjuston što je dao pika koji će da bude, tipa, 25. u najpovoljnijem slučaju po LAC. Zamisli, tim koji je bio treći na zapadu prošle godine dao top3 protected pika i sad je kao, uau, kakva greška. Budi bog s nama. Takođe, priča sa odbranom koja će da škripi kao da Pol nije krem lige u tom aspektu(mada ne bolji od Beverlija po mom mišljenju)... Nekad se stvarno pitam ko sve piše komentare ovde.
    (Hoig, 28. jun 2017 23:49)

    # Link komentara

  15. Ne radi se o prvom piku, nego o piku prve runde.
     (zare, 28. jun 2017 23:41)

    # Link komentara

  16. Nisam siguran koliko će se ovaj trejd isplatiti Hjustonu, i Pol i Harden su igrači koji vole da imaju loptu u rukama, vrlo verovatno će opasti brojke jednom od njih, ako ne i obojici. Dalje, odrekli su se sjajnog odbrambenog igrača i velike pomoći sa klupe, plus i pika, za nešto što su manje-više već imali, a sumnjam da će Pol pristati da ne bude starter. Sa druge strane, Klipersi polako postaju nekonkurentni, pogotovo i ako Grifin napusti ekipu, što je očekivano posle nekoliko godina stagniranja i nemogućnosti da se napravi iskorak. Koliko će im se ovaj potez isplatiti, rano je reći, budućnost im više zavisi od nekih narednih poteza koje budu povlačili.
    (sgdp, 28. jun 2017 19:13)

    Tako ste strucnjaci pricali i kad je durent prelazio u gsw kako ce im trebati tri lopte,kako ce mu opasti brojke a on osvojio prsten i bio mvp...
     (petarczv, 28. jun 2017 23:39)

    # Link komentara

  17. Ovo je jedan od najbesmislenijih trejdova u istoriji NBA. Ne samo sto oba najbolja igraca igraju na istoj poziciji vec Harden uopste neigra odbrana i porebno je Hjustonu neko ko bi krpio te rupe a to sigurno nece moci Kris Pol.
    A posebno je glupo sto ce morati da mu daju ogroman novac za sledeci 4 godisnji ili petogoisnji ugovor ali njagluplje od svega sto je Hjuston prepustio Klipersima Prvog poka na draftu 2018. Ko i malo prati nadolazece malde snage sa raznih koleđža taj zna da u sledecih 3-4 godine ce se pojaviti verovatno grupa najtalentovanijih igraca jos od vremena nekih ranijih legendarnih draftova. Prepuastiti prvog pika vec 2018 je ogromna glupost i to za 32 godisnjeg pretplacenog beka a da tim vec ima ALL STAR igraca na toj poziciji.
    (Vladimir, 28. jun 2017 23:02)

    # Link komentara

  18. Paul jeste veliki igrac,ali tri igraca,od kojih su wilijam i beverli sasvim korektni igraci,pa jos i prvi pik... Mozda je mnogo,ipak ima 32 godine...
    (Vvv, 28. jun 2017 22:40)

    # Link komentara

  19. NBA mediji pisu da Melo zeli da predje u Hjuston i igra sa Polom i Hardenom. Naslucuje se nastanak jos supertimova....
     (Fox, 28. jun 2017 22:13)

    # Link komentara

  20. Kris Pol najprepotentniji igrac u NBA , los izbor za Hjuston
     (chox, 28. jun 2017 22:06)

    # Link komentara

  21. Neobičan trejd ako se uzme u obzir koliko su svi dizali u nebesa Hardena na pleju. Ovo može da funkcioniše ako budu koristili pik en rol/pop dosta, plus možda proradi konekcija Pol-Kapela (kao nekad Neš-Stodemajer pod D'Antonijem). Može i da fejluje, kao kad su imali Taj Losona, mada je Pol mnogo bolji igrač.
    (Brofasa, 28. jun 2017 21:47)

    # Link komentara

  22. Još Melo da stigne i Klipersi mogu da se nadaju da će da se pomere sa mrtve tačke.
     (Car, 28. jun 2017 21:46)

    # Link komentara

  23. najgora opcija...bolje da je ostao u La
     (..., 28. jun 2017 21:40)

    # Link komentara

  24. Totalno bezveze odluka Pola. Imao je boljih opcija. Ako je hteo prsten, pre bi ga uzeo u SAS a imao je još par dobrih opcija, da je hteo novac mogao je da ostane.
    U svakom slučaju, svaka čast menadžeru Klipersa, dobili su 3 igrača i pika za igrača koji ih sigurno napušta.
    Hjustonu će baš duvati vetar na sve strane u odbrani naredne sezone.
     (axaxt, 28. jun 2017 21:38)

    # Link komentara

  25. Imat na terenu dva igraca koji vole loptu je koda djeca na plazi imaju jednu lopaticu
     (beli real, 28. jun 2017 21:30)

    # Link komentara

  26. Jos Melo da dodje i idemooooo...
    (Penny, 28. jun 2017 21:18)

    # Link komentara

  27. Dobili za njega tri igraca i prvog pika sa narednog drafta. Klipersi rasturili. Svaka cast Hjustonu.
    (Sve same noge, 28. jun 2017 19:33)

    Dobili su igraca iz prve runde, a ne prvog pika.
     (Daa, 28. jun 2017 21:06)

    # Link komentara

  28. Trebace im dve lopte sada
    (stix, 28. jun 2017 20:57)

    # Link komentara

  29. Bogdan potpisuje 6.jula. 36 miliona za tri godine.
    (Rodion, 28. jun 2017 20:21)

    # Link komentara

  30. Pol je izgleda odlucio da ne osvoji titulu.
     (ja, 28. jun 2017 20:08)

    # Link komentara

  31. @strebam Rouz je slobodan igrac i velika je sansa da dolazi u SAS, naravno za manje pare nego pre. Ako neko moze da ga upotrebi na pravi nacin, to je Pop.
     (a, 28. jun 2017 20:05)

    # Link komentara

  32. e ovo ce biti interesantno i harden i pol vole da imaju loptu u rukama kako ce to izgledati na terenu vidjecemo ali mogu biti dobar tandem ako se uklope
    (rs, 28. jun 2017 19:01)

    Trejd je usluga Klipersima, Pol ih je obavestio da hoce u Hjuston, i pre nego sto je postao slobodan sa opcijom da produzi koju ne bi aktivirao on je ucinio Klipersima. Prica se dolazi Karmelo ako dobije otkaz, a lobira za to. Tako da ako Pol je odlucio ovo, ne sumnjam da ce se pronaci nacin za saradnju. Harden se mucio u plejofu zbog prenosa lopte, to ga je kocilo i zbog toga su Sparsi dobili Hjuston. Idu na taktiku da imaju ludu nedelju i izbace Voriorse na raspucavanje, drugacije ne mozes.
     (nista o nicemu, 28. jun 2017 20:00)

    # Link komentara

  33. pol sjajan igrac i harden isto tako ali opet meni to ne deluje dovoljno za prsten ...po meni jaci je i klivlend i goldenstejt....mora hjuston jos da se pojaca ako zeli titulu ....uglavnom cekace nas zanimljiva sezona ...pojacavace se i drugi
     (zoran ivkovic, 28. jun 2017 19:59)

    # Link komentara

  34. Ovom Lebronu nikad dosta dobrih igrača...
    Dokle će se Klivlend pojačavati?!
     (kangrga, 28. jun 2017 19:47)

    # Link komentara

  35. Ne znam zasto, ali cim sam procitao ovu vest pomislio sam na tea u dresuu sparsaa
    (vinona rajder, 28. jun 2017 19:43)

    # Link komentara

  36. Dobili za njega tri igraca i prvog pika sa narednog drafta. Klipersi rasturili. Svaka cast Hjustonu.
    (Sve same noge, 28. jun 2017 19:33)

    # Link komentara

  37. to znaci da harden prelazi na poziciju dva koju je igrao tokom veceg dela karijere a sad kako ce to sve izgledati videcemo...iskreno vise bi pol odgovarao sparsima nego roketsima al ajde vreme ce pokazati...
     (ryl, 28. jun 2017 19:26)

    # Link komentara

  38. Toliko o pouzdanosti izvora koji se navode u pričama kod potencijalnih trejdova.
    Ovo, kako se sećam , nije bilo ni pomenuto?
    Hjuston je prošao odlično, posebno kada se čita ovih sati da i Karmelo prelazi u Hjuston ako dođe Kris Pol!
    Jedino ako otkaz Džeksonu ne promenu stav Niksa?
    Dakle, Hjuston bi mogao da liči na super-tim sa 3 ol-star zvezde i najboljim 6.igračem lige.
    Bez Pola i bez Grifina,a sa prgavim Bevrlijem,Klipersi mogu da se bore za poslednje mesto i da dobiju bar prvi pik na draftu.I da ostanu ukleti tim...
    P.S.
    Zanimljivo je da je migracija dobrih igrača, čini se, uvek u pravcu Zapada koji je sve jači i jači.
    Izgleda da su dobili pik od Hjustona, ali "top three protected" što znači da ne mogiu da dobiju pik ako bude među prva tri.
    (Danilo, 28. jun 2017 19:25)

    # Link komentara

  39. Ovo nisam ocekivao, ne znam kako ce njih dvojica funkcionisati, bice zanimljivo.
    P.S. Prelazni rok je vec zabavniji od sezone, a zvanicno nije jos ni poceo.
     (nisimiburazer, 28. jun 2017 19:25)

    # Link komentara

  40. @schole Rose? Mozda da je 2011... Spursi ga nikada ne bi doveli sa takvim ugovorom i igrom. Meni je najsmesnije da je DeAndre ostao zbog saigraca a sada ce ostati sam (sanse da Blake ostane skoro ne postoje).
     (strebam, 28. jun 2017 19:25)

    # Link komentara

  41. Po jednu loptu za Hardena i Pola.
     (BarbaDjole, 28. jun 2017 19:22)

    # Link komentara

  42. Klipersi pobednici trejda. Hjuston mi nije jasan. Vracaju Hardena na SG poziciju nakon sto je imao najbolju sezonu u karijeri kao plej. Ne znam kako ce ovo da funkcionise, obojica vole da imaju loptu u rukama i od toga im ucinak na terenu i zavisi. Njima su defanzivni igraci potrebni, a sa Kris Polom koji je u 32-oj godini i dobro poznatom Hardenovom odbranom, to ne dobijaju. Verovatno ce probati jos neki trejd, ovo i dalje nije dovoljno za GS.
    (Slobodan, 28. jun 2017 19:19)

    # Link komentara

  43. ovo moze da funkcionise ako harden nauci da igra bez lopte. u principu svaki igrac to moze ali ne moze da bude lenj. kao curry koji se konstantno krece i otvara, sto ga cini jos opasnijim u napadu. inace mislim da ce CP procvetati u sistemu koji neguje mike d'antoni. harden i nesh su postali cudesni igraci, pa ce mozda i on.
    inace ovo menja pricu o sparsima koji su nedavno napravili mesta u salary cap-u i svi su mislili da je zbog CP-a, a izgleda da pokusavaju da privuku neke druge igrace.
    (bla, 28. jun 2017 19:18)

    # Link komentara

  44. Meni deluje kao da su Clippersi ovde obavili vrhunski posao..
     (Cockney Cole, 28. jun 2017 19:18)

    # Link komentara

  45. Ipak ništa od SAS-a znači. Šteta. Nadam se da će Rouz doći umesto njega. Ne znam kako će ovo funkcionisati u Hjustonu obzirom da je lopta minulih sezona uglavnom bila sve vreme kod Hardena. Moraće nešto da se menja dolaskom CP-a.
     (scholes, 28. jun 2017 19:15)

    # Link komentara

  46. Nisam siguran koliko će se ovaj trejd isplatiti Hjustonu, i Pol i Harden su igrači koji vole da imaju loptu u rukama, vrlo verovatno će opasti brojke jednom od njih, ako ne i obojici. Dalje, odrekli su se sjajnog odbrambenog igrača i velike pomoći sa klupe, plus i pika, za nešto što su manje-više već imali, a sumnjam da će Pol pristati da ne bude starter. Sa druge strane, Klipersi polako postaju nekonkurentni, pogotovo i ako Grifin napusti ekipu, što je očekivano posle nekoliko godina stagniranja i nemogućnosti da se napravi iskorak. Koliko će im se ovaj potez isplatiti, rano je reći, budućnost im više zavisi od nekih narednih poteza koje budu povlačili.
    (sgdp, 28. jun 2017 19:13)

    # Link komentara

  47. UGASICE SE KLIPERSI KAO ZVEZDA 2011.
     (Superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas, 28. jun 2017 19:03)

    # Link komentara

  48. e ovo ce biti interesantno i harden i pol vole da imaju loptu u rukama kako ce to izgledati na terenu vidjecemo ali mogu biti dobar tandem ako se uklope
     (rs, 28. jun 2017 19:01)

    # Link komentara

  49. Los izbor.
    (ken, 28. jun 2017 18:59)

    # Link komentara