1. @Neznalica

    Posle prve rečenice sam shvatio koliko sam pogrešio što sam se uopšte upustio u ovu raspravu. Ti si dečko ili ozbiljan trol, ili o NBA košarci ne znaš ama baš ništa, ali voliš da glumiš velikog poznavaoca.

    Kažu da je neznanje blagoslov, ali to izgleda nije slučaj sa tobom, pa ću te samo pozdraviti uz veliki osmeh i iskrenu želju da jednog dana ostaviš i smislen komentar.
    (bane, 27. jun 2017 11:18)

    # Link komentara

  2. (bane, 26. jun 2017 20:40) # Link komentara

    Bane sine, brkaš fudbal i košarku. Kakav ti je to argument da Indijana sada prodaje Džordža da nešto dobije? Nije to evropski fudbal. Tamo nema transfera između timova. Igrači igraju za platu i jedino što Indijana dobija gubitkom Džordža je prostor u selari kapu. To je elementarno. Džordž ne mora da ode. Jedini razlog zašto mu se to sada isplati je što nije upao u prve tri petorke NBA pa sada Indijana nema mogućnost da mu ponudi super ugovor (kao što je to dobio Vestbruk od OKC-a).

    Što se tiče Denvera, tu si sasvim promašio. Po tebi, tim koji ima šuplju odbranu treba da je učini još slabijom. Lav je već u Minesoti imao monstruozne cifre a ovi ni blizu išta da učine. Po kojoj to logici bi toliko trošenje lopti od strane Lava dovelo do toga da Denver ima šanse da uđe u plej-of? A oni navodno to očekuju sledeće sezone. Da ne pričam da igrači koje u ovom potencijalnom, po meni potpuno nemogućem, trejdu odlaze iz Denvera imaju važnu ulogu u stilu igre preko Jokića. Kao da nisi gledao prošle sezone koliko puta su otvaranjem i ulaženjem pod koš bili meta Jokićevih fantastičnih asistencija. Stil igre Denvera, koji je zahvaljujući Jokiću postao vrlo atraktivan, bi morao u potpunosti da se menja.

    Jedino si u pravu za Klivlend. To sam, na kraju krajeva i ja rekao u prvom komentaru. I potvrđuješ da bi odbrana titule GSW-a postala daleko komplikovanija.

    Koji je tvoj problem?
    (Neznalica, 26. jun 2017 22:10)

    # Link komentara

  3. @NEznalica

    Bolje da nisi crtao.

    Prvo Džordž mora da ide iz Indijane sada, jer je najavio da neće produžiti ugovor pa stoga Indijana žuri da dobije bar nešto za njega umesto da naredne sezone ostanu bez ičega. Čendler i Mudiaj svakako nisu dovoljna nadoknada za Džordža, ali jedan ima ogroman ugovor koji Indijani nije teško da podnese jer i tako ide u rebuild (plus će u jednom trenutku isteći i doneti veliko olakšanje za salary cap), a Mudiaj je igrač kome potencijalno promena sredine može da godi, a mlad je, pa tako sa nekim budućim pikom može da predstavlja budućnost ekipe.

    Drugo, Denver je potpuno svestan da je ovo era Klivlenda i GSW-a tako da se ne zanose idejama o kreiranju neke šampionske ekipe, bar ne u naredne dve tri sezone. S tim u vezi, Lav bi bio idealan dotatak ekipi koja i tako ne igra odbranu i sve karte polaže na ofanzivu. Lav je svakako upgrade u odnosu na Farida. Priča o prvoj i drugoj violini takođe ne pije vodu jer je Jokić all round igrač, čovek koji daje koševe ali i asistira, a skok mu nije najjača strana što je upravo specijalnost Kevina Lava. Sve u svemu, Denver bi ovim podigao kvalitet i atraktivnost ekipe jer bi imali dva visoka igrača koji šire teren i pakuju trojke. Atraktivna igra znači puno publike na tribinama i rasprodate utakmice.

    Oko Klivlenda se slažem, svakako će sa Faridom i Džordžom biti veći izazov za GSW.
    (bane, 26. jun 2017 20:40)

    # Link komentara

  4. Nek daju Jokića za Lava :)
     (Nikola, 26. jun 2017 17:37)

    # Link komentara

  5. @Rasid
    Eto nigde u svetu nema da dve dominatne ekipe vladaju ligom vise godina osim u NBA! But wait, Real vs Barsa, Bajern vs Borusija, Oli vs Panataikos, Juve vs Milano, Partizan vs Zvezda...
    (Penny, 26. jun 2017 15:26)

    # Link komentara

  6. Ako se ovako nastavi NBA ce postati jos dosadnija vec tri godine dva ista tima se sataju u velikom finalu i ja koliko vidim samo oni vuku neke poteze kako bi bili jos jaci ostatak lige nista pa dobro bre koliko cemo sezona zaredom gledati GSW i Klivlend u finalu stvarno nema smisla meni su licno dosadili i jedni i drugi nema tu zara kad se zna ko ce biti u finalu na pocetku sezone.
    (Rasid, 26. jun 2017 13:00)

    # Link komentara

  7. Malo ce biti to za kralja. Dovedite Dejvisa i Pola laznom sampionu koji je nesposoban da osvoji titulu bez 3 ol star igraca i jos 5, 6 bivsih ol star igraca i uz to najskupljim timom lige.
    (Qit, 26. jun 2017 09:35)
    Nekako si pogresan momenat izabrao za tu pricu... Jer svi koji sezonama pisu kao ti evo izreda na ovoj vijesti, jer je ukljucen tim naseg nacionalnog blaga, pricaju da je Lav tolika vezara da ga ne treba mijenjati za jos vece vezare.
    Los momenat, bro...
    A za tipa sto kaze da ni tako Klivlend ne bi imao sanse... Pa Klivlendu je najveci problem trener. Sto jednu akciju nije nacrtao evo tri sezone.
    Ove godine su realno imali 2:2 na tanjiru. Lik je trazio TO i vratili su se na parket da Irving igra izolaciju i sutne step-bek trojku.
    Tako da pricati o Klivlendu kao nekom nedoraslom protivniku... Ove godine je sve islo ka tome da KD uzme i niko se oko toga nije bunio.
    Naredne ce uz samo jedno dobro pojacanje, a najbolje bi bilo samo trener, Klivlend biti i vise nego legitiman pretendent na titulu.
     (Kralj Beljo, 26. jun 2017 12:56)

    # Link komentara

  8. Mudiay i Faried ok, ali i Chandler previse . Po meni Chandler je veoma dobar igrac i ne znam zasto mnogi zure (u prici) da ga trejduju ,pogotovo sada kada i Galinari odlzazi a on dobija vecu rolu.
    (Djordje421, 26. jun 2017 12:44)

    # Link komentara

  9. cak i da ovo prodje(a nece), opet se zanosite kao i pred finale, da klivlend ima neke sanse protiv gs..durent uzima nesto manje para, igi i livingston ostaju kao jedini od najboljih igraca sa klupe u ligi i to je to, plus uvek ima veterana koji ce doci za minimum da bi uzeli prsten..stvorili su sistem, koji bi sa durentom na 4 dobijene jedino pobedio all nba first team..
     (uros, 26. jun 2017 12:34)

    # Link komentara

  10. inace pricaju i da bulsi mozda puste vejda. u tom slucaju bi on dobio svoje pare i prikljucio se ekipi sa sampionskim ambicijama, mozda klivlend a mozda sas.
    (bla, 26. jun 2017 12:02)

    # Link komentara

  11. Dakle, ako Denver uopšte i razmišlja o ovome, mislim da su totalno prolupali i što reče kolega - treba ih ugasiti!
    Dati četiri igrača od kojih dvojicu budućih zvezdi kluba, Čendlera koji je sličan kao i Lav, i Farida koji je odlično sarađivao sa jokićem, za raspalog Lava koji je pokazao kako nije nikakav igrač za pomoć šampionskom timu!?
    Ovo je... nemam reči!

    Ajd za Čendlera razumem, njega definitivno treba pustiti i zameniti, prevelika plata, doprinos tanak, znači cepaj majstore, ali Mudijaj, Haris i ko se već spominje? Nije mi dobro.
    (Mirko, 26. jun 2017 12:01)

    # Link komentara

  12. Uzasan dil za Denver i Indijanu. Prvi bi dobili igraca koji je solidan ali ne odgovara tom stilu igre, plus bi dali tri igraca. Indijana bi dobila jedno prosecno krilo i potencijalnog pleja u timu gde bi glavni bio Elis. Bukvalno priprema za tankovanje sezone.
    Klivlend bi prosao najbolje, dva sjajna igraca na 4 i 3, bili bi rang Golden Stejta.
    (Terenac, 26. jun 2017 11:44)

    # Link komentara

  13. Po meni nerazuman trejd ako do njega dode kao prvo sto ce Lav u Denveru Jokic nije atleta ni defanzivac ako dovedu Lava koji ima iste karakteristike niti je atleta ni defanzivac ko ce tu da stiti obruc plus ima jaki ugovor,Indijana pitanje sto ce dobiti ali njih razumem jer je Dzordz reko da nece produziti ugovor sto je korektno sa njegove strane,Klivlend ako dovede Dzordza nesumnjivo veliko pojacanje za narednu sezonu ali nisam siguran da ce on sa njima potpisati dugogodisnji ugovor jer zeli u Lejkerse.Ono sto mi zapada za oko ako se ostvari ovaj trejd to je kako Klivlend dolazi do igraca kao da im drugi timovi namerno pomazu,prvo su od Niksa dobili Sumperta i Smita za neke nebitne igrace pa Korvera pa gle cuda Deron i Derik Wilijams otpusteni iz svojih timova i dodu u Klivlend pa Bogut sad Dzordz vec se spominje da ce Niksi otpustiti Entonija i da ce on kao slobodan igrac za sicu potpisati za Klivlend meni je to sve jako cudno.
    (Buki, 26. jun 2017 11:20)

    # Link komentara

  14. Koja budalastina...ako pol dzordz predje u clevlend onda je stvarno lud...
     (petarczv, 26. jun 2017 10:39)

    # Link komentara

  15. Ako pazljivo procitate vesti u originalu, zakljucak je da je Klivlend pokusao da izvede ovaj trejd pre drafta, ali da Denver nije bio spreman da ponudi dovoljno da bi se Indijana odrekla Dzordza. Ne verujem da je trejd i dalje u opticaju, mada nikada se ne zna
    (Deki, 26. jun 2017 10:14)

    # Link komentara

  16. Jesi neznalica.
    (GSW uzima i sledece godine, 26. jun 2017 08:43) # Link komentara

    Hajde da se maltretiram i nacrtam ti.

    Prvo, ja u ovakav trejd uopšte ne verujem. Indijanu ne treba ni objašnjavati, pošto ih odlazak Džordža dovodi u kanal iz koga se dugo ne bi izvukli.

    Denver bi, sa druge strane, upropastio ono što je gradio ove sezone. Tačnije, odrekao bi se igrača koji se izuzetno dobro slažu sa prvim igračem ekipe, Jokićem. Sa druge strane dolazak Lava bi značio bar deljenje odgovornosti u ekipi. Teško da bi ovaj prihvatio da bude "druga violina" iza Jokića. Istovremeno, ako je negde minus Jokića, to je nedostatak snage, posebno u odbrani pod košem. Zbog toga, četvorku mora da igra neki izuzetno snažan igrač. Lav to nije. U protekloj finalnoj seriji on je praktično u napadu sve poene postizao sa trojke. Igra leđima pod košem nije praktično postojala. Da zaključimo, taško da bi Denver mogao da nastavi sa ovako atraktivnom igrom kakvu je imao prošle godine.

    Sada Klivlend. Dobijanjem Farida, dobijaju i gabarit pod košem. Drejmond, na primer, nema nikakve šanse da ga unese u koš kako je činio ove godine u finalu. Sa druge strane, jedini problem Klivlenda je Durant. On je tas koji je pravalio na stranu GSW. Uz Kavaia, Džorž je verovatno najbolje moguće rešenja za njegovo čuvanje. Ofanzivno, verovatno je bolji od Lava. GSW bi imao daleko više problema sa Klivlendom. Plus zdrav Bogut. Pa ti zaključi, ako imaš čim.
    (Neznalica, 26. jun 2017 09:52)

    # Link komentara

  17. Da li bi se uklopio sa Jokicem ? Pretpostavljam da ne bi mogli da igraju zajedno, ali bi onda Divac vrebao iz pozadine i spario ga sa Bogdanom u Sacramentu :)
    (mare, 26. jun 2017 09:10)

    Nisu to Durent i Entoni Dejvis da ih uparujes. Bogdan za pocetak ako bude igrao 15 minuta bice super.
     (nista o nicemu, 26. jun 2017 09:49)

    # Link komentara

  18. Malo ce biti to za kralja. Dovedite Dejvisa i Pola laznom sampionu koji je nesposoban da osvoji titulu bez 3 ol star igraca i jos 5, 6 bivsih ol star igraca i uz to najskupljim timom lige.
     (Qit, 26. jun 2017 09:35)

    # Link komentara

  19. Naprotiv Kevin Love se savršeno uklapa u njihov stil igre, pogotovo što je odličan šuter i ljudi zaboravljaju koliko je on prisutan u skoku u svakom slučaju je bolji od Farieda, koji je prop'o i nikad nije mogao da upristoji šut ili Chandlera koji je nezadovoljan u Denveru, a veliki je potrošač lopti

    + bilo bi zanimljivo da vidim NBA tim sa tri bela startera (Jokić, Gallo i Love:)
    (akros, 26. jun 2017 09:31)

    # Link komentara

  20. Bude li Denver dao ove igrače za Kevina Lava, treba ih ugasiti. To stvarno ne bi bio ni blizu pametan potez!
     (zoki iz kukljina, 26. jun 2017 09:31)

    # Link komentara

  21. Uzalud sve Lebrone, nikada vise neces osvojiti titulu.
     (Daa, 26. jun 2017 09:30)

    # Link komentara

  22. Nece biti nista od toga, Denver hoce Grifina i Milsapa. Jos nekog pleja dobroga i eto ekipe
    (Bojan, 26. jun 2017 09:28)

    # Link komentara

  23. Pa i nije mi baš jasan ovaj Denverov potez. Kevin Love nije jak centar koji može nešto da pomogne u odbrani protiv zveri kao Kazins. Zapravo on je poprilično sličan Jokiću, malo još slabiji i brži. Denveru treba neko da pojača odbranu, a ovo to nije. Ne znam stvarno šta radi Meloun...
    (kevin sin, 26. jun 2017 09:19)

    # Link komentara

  24. Totalna glupost
    (Navijac, 26. jun 2017 09:16)

    # Link komentara

  25. Nadam se da neće uraditi trejd. Dati Farieda i Chandlera (ajde onaj Mudiay je ionako loš) za potrošenog Lovea može samo naivčina. Bolje da idu na Milsapa koji bi ih pokrivao par godina do penzije, taman dok Faried ne popravi odbranu.
    (Martin, 26. jun 2017 09:14)

    # Link komentara

  26. Denveru trebaju brzi skočni igrači koji igraju odbranu. Ako su brzi znače da utrče sto je dovoljno za denver. eventualno da znaju da šutiraju za 3. To se odnosi na pozicije 1-2-3. Za 4 Lav da ima samo malo bolju odbranu bio bi odličan. U napadu zna da pogodi za tri i razvlači reket. Pravi dobre blokove na van reketa za bekove. Odlično skače.
     (mire, 26. jun 2017 09:11)

    # Link komentara

  27. Tracevi su i izmisljeni od strane americkih medija, ovaj trejd je toliko nerealan sa vise aspekata. Prvo, Cavaliersi su najskuplji tim lige. Ovim tradeom bi umesto jednog imali dva igraca sa jako visokim ugovorima, sto za njih nije realna opcija. Drugo, ne vidim interes Indijane i Denvera u ovoj prici. Cavaliersi bi morali mnogo vise toga da se odreknu ukoliko zele da naprave ovaj trade, a ne samo Kevina Lova. Trece, Denveru su potrebna pojacanja na ostalim pozicijama, a ne na centarskoj.

    Da li bi se uklopio sa Jokicem ? Pretpostavljam da ne bi mogli da igraju zajedno, ali bi onda Divac vrebao iz pozadine i spario ga sa Bogdanom u Sacramentu :)
    (mare, 26. jun 2017 09:10)

    # Link komentara

  28. Ruzno.
    Ko u fudbalu. Stvaraju se mega timovi. Ostalo ce biti buranija.

    Nego, ne znam to... Lav za Farida?! Pa, od tog Lejtnera je i Paculija korisniji!
    (Pepe, 26. jun 2017 09:07)

    # Link komentara

  29. Denver treba da tankuje ovu sezonu i da pokupi nekog ko bi sa Jokicem mogao da drzi fransizu narednih 10 god...Ovako je sve presipanje iz supljeg u prazno.
     (MaironDrake, 26. jun 2017 09:04)

    # Link komentara

  30. Ovo neće mnogo pojačati Klivlend, premda će definitivno oslabiti Denver.

    Kevin Lav je dobar, ali ne vrhunski igrač. On ne može da vodi ekipu, pokazalo se to i kad je bio glavni igrač Minesote, nije mogao da ih odvede u plejof. (Doduše, lično ni ne želim nekog igrača koji bi bio vođa u Denveru kad je tamo naš Jokara). :-) Za Nagetse je bolje da održe mladu bazu igrača i dobru hemiju koju imaju, ove godine im je plejof za dlaku izmakao, sledeće sezone i narednih taj tim može dosta da napreduje.
    (stf, 26. jun 2017 09:00)

    # Link komentara

  31. Nisu ludi u Denveru da daju trojicu za Lava.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bogu 'fala što sam Lala, 26. jun 2017 08:37)

    Zasto? Pa Farried i Chandler uz Gala imaju najvecu platu u ekipi. Ovako bi dobili All Star igraca, uz to bi oslobodili prostor za jos jednog All Star slobodnog agenta...
    (dzhoni, 26. jun 2017 08:59)

    # Link komentara

  32. Ako Dzordz hoce u Denver, onda im ovo ne treba...
    (mmateja99.kg@gmail.com, 26. jun 2017 08:38)

    Nece u Denver. Ide u LAL. Naucite bar osnove oko NBA, Denver nije magnet za superstarove.
     (nista o nicemu, 26. jun 2017 08:59)

    # Link komentara

  33. uaaa koliko bi lose u ovoj situaciju prosao Denver...
     (dzoco, 26. jun 2017 08:54)

    # Link komentara

  34. Ovo izreda likovi sto govore da Lebron igra sa dva superstara sad kukaju sto Lav treba da dodje, a za njega daji dvije kese klasicne.
     (Kralj Beljo, 26. jun 2017 08:54)

    # Link komentara

  35. uopste ne bi bili ludi. otarasili bi se skupog cendlera, naspram solidnog farida dobili dosta boljeg lava, a dali i loseg mudieja. ostaje im kes da ponude jos bar jednoj zvezdi, tipa pol, hejvord itd. nekad je super pustiti skupog igraca, poput cendlera. da ne postoji sistem salary cap, tada bih se slozio sa pricom da je losa trgovina. ovako, ne.
    (veljko, 26. jun 2017 08:53)

    # Link komentara

  36. ne i ne
     (krajisnik, 26. jun 2017 08:52)

    # Link komentara

  37. Lav je truba igrac. Jednodimenzinalni igrac koji samo zna da sutne i skoci i tu se njegov doprinos zavrsava. Odbrana kriminalna. Bas sve ono sto ne treba Denveru je Lav!
     (čoda, 26. jun 2017 08:52)

    # Link komentara

  38. za jokica bi ,po mom skromnom misljenju,dolazak kevina lava bio veliki korak unazad. licno, lava sam voleo u minesoti ,ali opet ne toliko zbog njega samog koliko zbog minesotinog koncepta tada,koji je davao sansu evropskim igracima dok ih je vodio,na ovim prostorima omiljeni ex trener sakramenta . lav je I tad bio ogroman potrosac lopti, zastitno lice fransize kome je bilo dopusteno bukvalno sve,od suta za 3 do onoga kad pekovic omasi on doskoci ,cesto gurajuci se s pekovicem za loptu da da iz odbitka. mislim ,takodje,da ga je iskustvo u klivlendu izmenilo ,I to ne na bolje ,jer je on od ove trojice (ako se uopste moze govoriti o trojici a ne o prvom.,drugom I trecem) bio sigurno najslabiji.
    u sv sl, ako bi dosao u ekipu poput denvera ,gde je ipak ,bar prosle godine ,akcenat bio na mladosti I protoku lopte uz brze akcije ,mislim da to ne bi kliknulo kako valja ,naportiv ,verujem da bi se desila u svlacionici slicna situacija kao nurkicem prosle godine,samo na malo drugaciji nacin.
     (anti-reklamozder, 26. jun 2017 08:48)

    # Link komentara

  39. (Neznalica, 26. jun 2017 08:37)

    Jesi neznalica.
    (GSW uzima i sledece godine, 26. jun 2017 08:43)

    # Link komentara

  40. bilo bi interesantno, ali bi denveru mnogo više značio neki rim protector, pošto ni lav ni jokić to nisu. njima je problem ove sezone bila odbrana, u napadu su kidali. sa lavom bi kidali još više, ali ne verujem da bi defanzivno i malo napredovali
     (bo hama, 26. jun 2017 08:43)

    # Link komentara

  41. Farid atleta i Dzordz na beku ili krilu kada Lebron igra 4. Sve u svemu Kajri, Dzord, Lebron, Farid i Tompson. Cini se da Klivlend zeli da nadskoci GSW, odgovornost sa Lava da prebace na Dzordza sto je svakako bolje. Nadao sam se Melu, ali i ovo zvuci ok.
     (nista o nicemu, 26. jun 2017 08:42)

    # Link komentara

  42. Valjda u Denveru nisu toliko ludi..
    (bbb, 26. jun 2017 08:40)

    # Link komentara

  43. jedino ako su u denveru jeli bunike
     (lerma, 26. jun 2017 08:39)

    # Link komentara

  44. Ako Dzordz hoce u Denver, onda im ovo ne treba...
     (mmateja99.kg@gmail.com, 26. jun 2017 08:38)

    # Link komentara

  45. Jedini dobitnik u ovakvom trejdu bi bio Klivlend. Najveći gubitnik? GSW.
     (Neznalica, 26. jun 2017 08:37)

    # Link komentara

  46. Nisu ludi u Denveru da daju trojicu za Lava.
     (Bogu 'fala što sam Lala, 26. jun 2017 08:37)

    # Link komentara

  47. Jasno je da Lebron sigurno planira da uradi nesto povodom ovih 4-1, isto kao sto su i Voriorsi posle poraza prosle godine doveli ni manje ni vise nego KD.
     (MaironDrake, 26. jun 2017 08:33)

    # Link komentara

  48. Ne, nekako mi se Kevin ne uklapa u njihov stil igre
     (melo, 26. jun 2017 08:32)

    # Link komentara

  49. Nikako...
     (vs, 26. jun 2017 08:30)

    # Link komentara