Divac glatko odbio Medžika Džonsona

Generalni menadžer Sakramenta Vlade Divac rekao je "ne" Medžiku Džonsonu i Lejkersima, koji su pokušali da naprave još jedan trejd.

PT Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Po meni je u redu sto su se otarasili Mozgova,ali du se Rasela prerano odrekli...Trebali su imati vise strpljenja,videli smo da decko sa lakocom moze da ubaci 40+ poena...ne znam zasto jure da dovedu druge igrace,kad imaju mlad i talentovan tim. Rasel je za koju sezonu mogao biti nesto poput Hardena strasnu ruku ima! On i Ingram su mogli biti sjajan tandem za 2,3 sezone! Pa ni Kobi nije imao bolje brojke u prve 2 sezone bio je klinac,a i Rasel je. Po meni Bol nista spektakularno,jos kad vidim kako sutira pa to je smesno...u glavnom trebali su decku dati sansu i dati mu odresene ruke u napadu i kroz koju godinu bio bi pravi superstar....Bolje da su Klarksona trejdovali,mislim da on nema toliki potencijal i da nije konstantan!
    (Srki, 21. jun 2017 22:28)

    # Link komentara

  2. Ja bih menjao 5 i 10 za Markela Fulca ali ne za Lonza Bala ili Dzosa Deksona.
    (drax, 21. jun 2017 16:44)

    # Link komentara

  3. Lonzo je dobar, ali je sve nekako pre naduvano, svaki draft uzdizu zbog marketinga, da bi dolazili i gledali sve te novajlije. Mislim da ce se i ove sezone izdvojiti igraci od 10 do 30 pika, pa i dalje, jer ce se od ovih, prvih 10, previse ocekivati, a nece nista uraditi. Isto tako su dizali u nebesa i Micheal Carter-Williamsa, valjda sam dobro napisao, pa on odigrao koliko toliko dobro prve sezone, pa nestao. Isto je bilo i za onog Nepiera, sto je LeBron garantovao za njega, pa nista. Nekako mi je plej na draftu uvek macka u dzaku.
    (Pedja, 21. jun 2017 13:58)

    Ovo što si napisao je kontradiktorno. MCW je bio 11. pik na draftu, niko pre drafta od njega nije ništa očekivao. Imao je dobre brojke kao ruki u slaboj Filadelfiji, uz slobodu koju uglavnom dobijaju zvezde timova. Ali efikasnost njegove igre nikada nije bilo nešto što bi ga izdvojilo. O njemu se više pričalu među navijačima koji samo gledaju 3-4 kolone, ali realno nikada nije smatran za igrača koji može da učini nešto veliko ili da bude jedan od ključnih igrača u ekipi koja se bori za plejof.
    (brm, 21. jun 2017 16:08)

    # Link komentara

  4. ma koji medzik dzonson, je l' onaj sto je imao AIDS, pa kad se izlecio?
     (nenad, 21. jun 2017 15:20)

    # Link komentara

  5. Opa! Bogami Lejkersima je svejedno da li ce uzeti Lonza ili nekog drugog... ne bi me cudilo da uzmu sa drugog pika Tejtuma, Foxa ili Dzeksona i tako zakuvaju Bostonu :) IZgleda da ce Lonzo da padne na 4 ili 5, sto znaci da je moguce da padne Sakramentu u ruke :) Ovo je shou sa trejdovima ovih dana, a mislim da ce ludnica kulminirati na draftu. I sto neko rece, nije iskljuceno da CP3 ode u Lejkerse, dodje u trejdu PG13 i sledece godine eto uslova da dodje LBJ. Ludilo!
    (boki, 21. jun 2017 14:21)

    # Link komentara

  6. Bravo Divac. Inače, nemojte da poistovećujete Divca sa svim lošim odlukama. On je od skoro tu i sve što je uradio je bilo dobro. Trejdovao Kazinsa koji ima problema sa glavom i nije lider. Oko njega ne može se gradi franšiza. Bukvalno je on oterao Ajzeu jer i jedan i drugi hoće loptu u rukam sve vreme. Sada ima petog pika i treba da samo čeka. Tu su svi PG i SF igrači a Sacramentu trebaju te pozicije. U ovom draftu se izdvaja pet igrača a Sacramento će dobiti jednog od njih. Takodje imaju i 10. pika a u ovako dzbokom draftu, može vrh igrač da se uzme. Pošto imaju baš mnogo mesta u salaryju, mogu i neki loš ugovor da preuzmu za još nekog pika.
     (Saša, 21. jun 2017 14:08)

    # Link komentara

  7. jeste zanimljivo. trejdovali su rasela a nece lonza. PG je najavio da bi vrlo rado u LAL i vec imaju Lopeza koji je odlican igrac. sa njima dvojcom bi trebalo da budu playoff tim. sada treba pogledati ko je slobodan agent na poziciji pleja. ja mislim da ce pokusati da dovedu Chris Paul-a. Neki analiticari vec najavljuju da ce sledece godine pokusati da angazuju LBJ-a. ovo sve deluje bas mnogo ali LAL su jedina ekipa koja bi ovo mogla da uradi. meni je pitanje da li bi i ova ekipa mogla da pobedi GSW?
    (bla, 21. jun 2017 14:04)

    # Link komentara

  8. Lonzo je dobar, ali je sve nekako pre naduvano, svaki draft uzdizu zbog marketinga, da bi dolazili i gledali sve te novajlije. Mislim da ce se i ove sezone izdvojiti igraci od 10 do 30 pika, pa i dalje, jer ce se od ovih, prvih 10, previse ocekivati, a nece nista uraditi. Isto tako su dizali u nebesa i Micheal Carter-Williamsa, valjda sam dobro napisao, pa on odigrao koliko toliko dobro prve sezone, pa nestao. Isto je bilo i za onog Nepiera, sto je LeBron garantovao za njega, pa nista. Nekako mi je plej na draftu uvek macka u dzaku.
     (Pedja, 21. jun 2017 13:58)

    # Link komentara

  9. Ono kad je NBA draft milion puta zanimljiviji nego NBA finale.
    (rajko, 21. jun 2017 13:58)

    # Link komentara

  10. Ako je ovo tačno, Lejkersi onda i nisu zagrizli za Lonza kao što se priča.
    (Stanimir Branimir, 21. jun 2017 13:51)

    # Link komentara

  11. Јооој ја бих то прихватио. Спојио бих Лонза и Бадија. А онда јурио неку 3 на маркету, kада већ Геј неће. Нпр. иако знам да вероватно није могуће дао бих неки понуду Хејварду 120милиона за 4 сезоне, па шта буде. И онда...
    1. Лонзо Бол
    2. Бади Хилд
    3. Гордон Хејвард
    4. Шкал Лабисјер
    5. Вили Каоли Штајн
    Дефинитивно плеј оф тим са огромним потенцијалом! Али... :)
    (Стеф, 21. jun 2017 12:44)

    Ako ne bude Hejvard onda sta cemo?
     (nista o nicemu, 21. jun 2017 13:35)

    # Link komentara

  12. @mare
    Ajzeju nisu dali vec je sam otisao za vece pare a koje nije mogao dobiti upravo pored Kazinsa... Bugija su dali jer je nezadovoljan igrac, sklon ekcesima i posle 6 godina nikakv uspeh iako je tim pravljen oko njega. U danasnje vreme kada se igra ubrzala kao nikada pre, kada nema dominatnog centra u 4 ekipe koje su igrale finala istoka i zapada, logicno je napraviti reboot i napraviti novu strategiju... Tvoj komentar i broj lajkova samo pokazuje koliko mi u Srbiji ne trpimo rad svojih ljudi u inostranstvu koji koliko toliko imaju uspeha...
    (Janko, 21. jun 2017 13:26)

    # Link komentara

  13. naravno da ga je odbio taj 2 pick citaj vredi maltene kao 5 i jos dodat odozgo 10 pick...nije ni on tolko glup kao sto mislimo..:-)
     (ryl, 21. jun 2017 13:19)

    # Link komentara

  14. Јооој ја бих то прихватио. Спојио бих Лонза и Бадија. А онда јурио неку 3 на маркету, kада већ Геј неће. Нпр. иако знам да вероватно није могуће дао бих неки понуду Хејварду 120милиона за 4 сезоне, па шта буде. И онда...
    1. Лонзо Бол
    2. Бади Хилд
    3. Гордон Хејвард
    4. Шкал Лабисјер
    5. Вили Каоли Штајн
    Дефинитивно плеј оф тим са огромним потенцијалом! Али... :)
    (Стеф, 21. jun 2017 12:44)

    # Link komentara

  15. НБА има нека своја правила, писана и неписана, И свака франшиза води своју политику, има своју философију. Наравно, примарна је увек зарада. Некад су присутни и нови трендови који подобро одређују потезе власнике франшиза. Тако имамо тренд танковања који је све више присутан.

    Ја баш и нисам тај који ће гледати благонаклоно на те трендове. Лејкерси су били до ове сезоне најуспепшнија НБА екипа и по броју и по % победа.
    Али ето неколико посних година, године танковања и претекли су их Бостон по броју победа и сан Антнио по % победа. Ја могу схватити да једна Фила има такву оријентацију, и да танкују како би некад формирали добар нуклеус, али Лејкерси. Лејкерси су Лејкерси, ваљда би морали бити неки бренд.

    И ови потези задњих година нису лако објашњиви. Добро сад, видели су колико може Расел, проценили неки његов плафон и трејдовали га. У реду.
    Сада се покушавају решити и Лонзо Бала који ће сасвим извесно бити други избор. Ваљда логику они сами знају.
    Верујем да траже квалитет, сада и одмах. Већ 2018-е неколико играча ће бити условно слободно, Пол Џорџ, Вестбрук, па сигурно их Лејкерси нишане, можда и обојицу, о Џорџу се већ дуго шушка.

    Одбијање Сакрамента не мора бити кикс. Они ће на 5.позицији већ добити перспективног играча (плеј Фокс или моћно крило Тејтум), а на 10.позицији остаће одчичних играча (како оно иде, Брена је Брена, ал двапут је двапут). Мислим да нису погрешили.
    (Divos, 21. jun 2017 12:22)

    # Link komentara

  16. Sta ovaj Medzik radi majko moja. On je tdejdovao Rasela i mislio da zavrne Divca pa da sve to upakuje i dovede Pola Dzordza.
    Za Divca dobar potez, jer sa 2-5. mesta moze da bira igrace otprilike isto talentovane. Jedino je drasticna razlika u talentu izmedju Fulca i ostalih.Filadelfija ce imati OPASAN tim u buducnosti.
    (goran, 21. jun 2017 12:18)

    # Link komentara

  17. tekst kao da nije na srpskom. nista nisam razumeo
     (sve mi smeta, 21. jun 2017 11:58)

    # Link komentara

  18. odlican potez divca/ ili gazde, bas kao i pustanje skupog kazinsa, koji tolike godine nista doneo nije. imali su promasaj sa tomasom i dva losa drafta, to je istina.

    ko god da je sad odlucivao, u poslednjih pola godine, radi odlicno.

    badi hild je solidan bek suter, sa 5. i 10. mesta dobice odlicne igrace, a posto gej testira trziste, ostalo im je dosta mesta da plate jakog igraca. ove godine je draft izuzetno dubok, kao retko kad do sada. ocekuje se dobri igraci sve do 12. pozicije. mislim da ce kingsi, ne ove prve, ali za dve-tri godine, biti redovan ucesnik plejofa.

    ne treba pljuvati bez argumenata i radi pljuvanja...
    (veljko, 21. jun 2017 11:58)

    # Link komentara

  19. sto znaci da lejkersi nece lonza?
    (pera, 21. jun 2017 11:50)

    # Link komentara

  20. 3 od 4 komentara sve stručnjaci...
     (hmm, 21. jun 2017 11:42)

    # Link komentara

  21. "što ih stavlja u odličnu poziciju da izaberu pametno i dobro."
    Još od 2010. i DMC nisu izabrali ni pametno, ni dobro, a imali su pregršt prilika. Trebali su pristati na zamenu jer ipak ne mogu mnogo promašiti sa 2. pikom. Mada, ipak su to Vivek i njegovi Kingsi...
    (King for a day, 21. jun 2017 11:40)

    # Link komentara

  22. dok ovi budu shvatili da divac pojma nema sa tim poslovnim sferama,ima da ih unazadi 10 godina...
     (MarcoPolo, 21. jun 2017 11:33)

    # Link komentara

  23. pjuvali su ovde fmp-ovci divca ali izgleda da on zna šta radi.
    ili će napraviti čudo ili propasti ;)
    (streptomicin, 21. jun 2017 11:31)

    # Link komentara

  24. Kakve poteze pravi Divac, drzi fransizu da ne bude najgora u ligi :) dali ajzeju tomasa i kazinsa ni za sta, a sad kao cuvaju pikove.
     (mare, 21. jun 2017 11:29)

    # Link komentara

  25. kad se sve uzme u obzir, dobro se divac probio
     (Chris T-Rex BOSH, 21. jun 2017 11:17)

    # Link komentara