1. Ma danas je "sve najbolje svih vremena". Pocev od Lebrona, Djokovica pa sve do Mesija, how yes no.
    (Najbolje ime svih vremena, 28. maj 2017 11:35)

    # Link komentara

  2. Ni blizu. Pred mojim očima su prošle dve mnogo jače generacije, a ova je negde egal sa onom pred Kalčopoli. Samo je ostatak italijanskog fudbala u Platinijevo vreme bio dobar, u Zianovo vreme zastrašujuć, u Zlatanovo vreme jak, a sada patetičan. Zato se stiče takav utisak.
    (Zbigniew, 27. maj 2017 06:03)

    # Link komentara

  3. Da nije najbolja ekipa u Italiji ikada - Grande Torino stradala u avionskoj nesreći 1949. godine ne bi Juventus danas ni blizu imao ovakav saldo.
    (Sibirac, 26. maj 2017 07:39)

    # Link komentara

  4. Nažalost, Seria A nije ni blizu kvalitetna kao devedesetih i početkom XX vijeka. Juventus sa početka osamdesetih sa Platinijem, Gaetanom Šireom, Markom Tardelijem, Antoniom Kabrinijem, Klaudiom Đentileom, Paolom Rosijem na čelu sa Trapatonijem, kao i Lipijev Juventus iz sredine devedesetih sa Del Pierom, Zidanom, Davidsom, Vialijem, Ravanelijem su ipak ispred Alegrijevog Juventusa. Ipak, politika koju vodi Juventus otkad je na čelu Andrea Anjeli je impresivna. Novi stadion su izgradili za 105 miliona e, za koliko su prodali Pogbu. Navijam za Juve od 2005, prošli smo zajedno i drugu ligu i dva sedma mjesta, nadam se da je vrijeme za LŠ.
    (Cincinat, 25. maj 2017 15:31)

    # Link komentara

  5. Realovac sam veliki ali je ove godine Juve zasluzio kup prvaka
    (Madridista, 25. maj 2017 15:15)

    # Link komentara

  6. Alegri ni kriv ni duzan postade ozbiljan trener.
    (NR, 25. maj 2017 13:30)

    # Link komentara

  7. kombinacija alegrija i kontea bi dala vjerovatno najboljeg trenera u istoriji. fleksibilnost, metodičnost, fanatičnost, posvećenost itd.
    ono što je konte uradio sa juventusom prve sezone, ne vjerujem da bi alegri uspio sa onakvim timom. isto tako, konte, ne vjerujem ne bi mogao prilagoditi tek tako ekipi kao što je to alegri uradio kako bi nastavio što je ovaj započeo.
    problem kontea je pretjerana tvrdoglavost.čitav projekat je mogao lako propasti onog momenta kada je sa izjavom: "ne možete ručati u skupom restoranu sa 10 evra" jasno aludirao da sa juventusom ne može parirati barsi, realu i bajernu, te napustio ekipu neposredno prije priprema. tada, juventus nije mogao priuštiti iguaina npr.
    tada uprava dovodi alegrija na čelo. navijači nisu bili oduševljeni zbog alegrija (zato mi nije jasno ona "želja navijača" pomenuta u tekstu). alegri je fleksiblian(prodaja ibrahimovića i silve u milanu), dokazan taktičar.

    šta alegri radi? prilagođava se. ne mijenja dobitnu formaciju 352, nego mijenja postavku u smislu držanja lopte(izjava markizija). dalje, postepeno tokom sezone uvodi igru sa 4 pozadi 4312 sa pereyrom iza napadača i ulazi u finale lige šampiona sa skoro istim timom koji je conte imao na raspolaganju, a koji nije mogao preko galatasaraja. danas je ovo samo alegrijev juventus koji igra egal utakmice sa najjačima i nakon šopinga u seriji a, može da ruča u najskupljim restoranima.
    (Rafael Sobis, 25. maj 2017 12:38)

    # Link komentara

  8. Protiv Reala sanse nemaju
    (zvrk, 25. maj 2017 12:21)

    # Link komentara

  9. Statisticki deluje kao najbolji sto ce se odrzat, jer tesko da sa ovom filozofijom iko moze zaustavit Juventus, pa cak ni ovi milioni kojima ce Milan da se razbacuje u bliskoj buducnosti. Novac je u danasnje vreme garant uspeha, primer je mnogo.
    Ono sto je meni kao simpatizeru Juventusa zanimljivo je to sto Juventus zadnje 2-3 sezone igra prilicno ruzan fudbal, realnost ispred simpatija.
    Ja se na primer bukvalno secam utakmica i sa Davidsom i Zidanom i Nedvedom i jednim Del Pierom i pre sa Platinijem i kompanijom...Vreme u kom su krilni igraci bili Nedved i Kamoranezi je bilo vreme kada je Juventus igrao verovatno najlepsi fudbal u njihovoj istoriji, a to kazem kao neko ko pogleda svaku njihovu utakmicu zadnjih 15 sezona sigurno.
    Jedini nedostatak ekipe iz Torina i velikog broja ostalih timova te lige je to sto nemaju mnogo svojih proizvoda u svojim redovima konkretno. A merilo uspeha bi valjda trebalo da bude kad osvojis nesto sa igracima koje si sam stvorio...Mozda ja gresim u tom svom vidjenju toga, ali realno danas neki milijarder kupi klub i za dve sezone pokupuje sve sto mu prodje kroz glavu i on je sampion, on je sad najbolji, on pise istoriju, a da pri tome nije stvorio nista. Mozda su prave vrednosti malo izgubljene.
    (stormbringer, 25. maj 2017 11:58)

    # Link komentara

  10. Nije,najbolja je ona generacija sa Pirlom,Vidalom,Kvaljarelom...
     (Car Uros Prejaki, 25. maj 2017 11:13)

    # Link komentara

  11. Dobra devojka od Dijale not bad
    (Luka, 25. maj 2017 10:32)

    # Link komentara

  12. Po meni je Lipijev Juventus sa Del Pjerom, Zidanom, Davidsom... najbolji italijanski tim koji sam gledao.
    Takođe je i Kapelov tim Juventusa sa mladim Ibrahimovićem, Vijerom, Nedvedom, Tiramom, Kanavarom bio baš moćan.
    Milan je bio neverovatno jak krajem 80-ih, kada su igrali Barezi, Van Basten, Gulit, Rajkard... a i početkom 2000-ih, kada su igrali Maldini, Nesta, Pirlo, Sedorf, Kaka, Ševčenko, bili su dominantni, pogotovo u LŠ.
    Pre svega zbog neuporedivo jače konkurencije, mislim da su ovi timovi bolji od današnjeg Juventusa, koji je bez sumnje izuzetno jak.
    Mada, po imenima, možda je i najjači Inter iz 90-ih. Ronaldo, Vijeri, Đorkaef, Rekoba, Bađo...da se smrzneš kakvi igrači, međutim ništa nisu osvojili, pa se ne mogu ni svrstati među najbolje.
    (Đorđe, 25. maj 2017 10:32)

    # Link komentara

  13. Definitivno jedna od najjtrofejnijih generacija, ali uz nešto slabiju konkurenciju na Čizmi, ali kvalitet dokazuju u Evropi, drugim finalom Lige šampiona u tri godine i nesrećnim ispadanjem u četvrtfinalu prošle godine.

    Pored igrača i trenera, treba spomenuti i sportske direktore kluba Marotu i Paratričija, te Nedveda, koji su sigurno najbolji na Svetu. Tu nemaju konkurenciju. Neverovatna je Juventusova transfer politika poslednjih godina, maestralno to rade. Takođe, i menadžment, na čelu sa vlasnikom kluba porodicom Anjeli, treba pohvaliti, jer prosto se oseti njihova ljubav prema klubu, nekako bujaju posvećenost i entuzijazam, kao jedna proširena porodica. Puno dobrih stvari su uradili u poslednje vreme, a počevši od novog stadiona, do rebrendiranja sa novim grbom od sledeće sezone. Fenomenalni poslovni i sportski uspesi idu ruku, pod ruku, takva su vremena danas.

    Ukoliko sledeće nedelje Juve podigne pehar najboljeg u Evropi, onda definitivno možemo da konstatujemo da ovo jeste najbolja generacija ikada...!!!
     (Saloniki, 25. maj 2017 10:07)

    # Link komentara

  14. Ono što je Juventus u Italiji to je Mančester u Engleskoj.Najveći i najtrofejniji klubovi u te dve države.
    (Brufen_od_400, 25. maj 2017 09:49)

    # Link komentara

  15. Interovih 5 vezanih titula je došlo u post Kalćopoli eri.Do tada Inter nije uzeo titulu nekih 18 godina.Ogromne je pare Morati uložio 90-tih i džaba.Pa je jednu titulu Inter dobio za zelenim stolom,a sezonu posle Juventus igrao drugu ligu dok je nekoliko klubova krenulo sa bodovnim minusom.Tako da je tih sezona Roma bila jedini konkurent Interu.Milan je oduvek bio skoncentrisan isključivo na evrokupove,jako su malo uzimali Skudeta.Tako je Inter stigao do titula,inače ne bi nikad.U toj eri su uzeli Juventusu Ibrahimovića,a Juve morao da iznova gradi tim pošto su mnogi pobegli.Tako da Manćini i Inter da zahvale Kalćopoliju na svemu.Ovo pričam za one koji se ne sećaju dobro,jer Juventusu je mnogo oduzeto Kalćopolijem.Pa ponovo Juve se i pored svega podigao,a Inter i Milan tavore.Svako poređenje Juventusa i ostalih italijanskih klubova je smešno.
    (Andrija, 25. maj 2017 09:42)

    # Link komentara

  16. Ako uzmu i LS najjaca je generacija ikada! Ako ne uzmu, nisu! To je to...
    Pa da vidimo...
     (Juve, 25. maj 2017 09:40)

    # Link komentara

  17. Juventus je strašna ekipa ali ne bih rekao da je ova generacija najbolja u istoriji.. Uspesi u domaćem prvenstvu nisu pokazatelj jer ostatak italijanskih klubova nije na potrebnom nivou. A za to vreme u LS ovo će biti drugo finale - nadam se da će ovaj put biti uspešniji nego u meču protiv Barse..
    (11, 25. maj 2017 09:35)

    # Link komentara

  18. Zidan, Nedved, Davids i ekipa bi ih pregazili kao plitak potok :D
    (N, 25. maj 2017 09:32)

    # Link komentara

  19. Sta mlatite praznu slamu!Ovo nije najatraktivniji tim,i nema previse zvezdica,al su radnici i sjajan kolektiv.Puno srece u finalu!
     (Pjotr, 25. maj 2017 09:32)

    # Link komentara

  20. @ delboy - htedoh poslati identican komentar, od reci do reci ispisati kao ti, svaka cast.
     (Corleone, 25. maj 2017 09:31)

    # Link komentara

  21. A u Italiji sve puca od konkurencije tj. kanti od timova he he he....
     (Arch Enemy, 25. maj 2017 09:30)

    # Link komentara

  22. Da,sve je tacno,ali Kalco nije ni blizu jak kao 90-tih.Pa je onda malo teze reci da li su najbolji ikada.U zadnjih 15 godina,svakako.
    (partizan, 25. maj 2017 09:25)

    # Link komentara

  23. Ako gledamo iz ugla dominacije na cizmi i trofeja koje su uzeli,ispada da jesu .Ali tu ima nekoliko upitnika .Prvo,konkurencija danas Juventusu u Italiji je ubedljivo najslabija od kako ja pamtim talijanski fudbal. Jednostavno nemaju rivala koji se moze trkati za titulu vec godinama.Ako je jedna ovakva Roma ili Napoli glavni konkurent , sve je jasno. Kad se samo setimo 90 ih ili pocetka ovog veka gde su bili mocniji ,mnogo mocnij Inter i Milan, ali i Roma koja je cak i u takvoj jacoj konkurenciji uspela uzeti skudeto,kao i Lazio, i to dovoljno govori koliko je calco bio jak u to doba. Pa gde su mnogo jaci Sampdorija,Parma ,Firenca itd...Ovo danas ni blizu zlatnog doba talijanske lige. Druga stvar je sam sastav ekipe.Juventus je imao boljih generacija od ove siguran sam.Iako je i ova mnogo jaka i moguce da nikad nisu bili ovako jaki jedino pozadi gde su zaista beton. Ali sveukupno ipak gledajuci,jaci je Juventus bio u drugoj polovini 90 ih,najpre predvodjen Baggomm,pa onda i Zidanom ,Delpierom, Desampom, Inzagijem, Vijalijem, Ravanelijem, Jugovicem koji je uzeo LS 96 i igrao 3 uzastopna finala....I onaj Juve posle Zidana,sa Nedvedom,Bufonom,Canavarom,Del pierom,Trezegeom...je jaci po meni od ovog danasnjeg. Tako da ,ako sve ove argumente saberemo i protresemo, po meni ipak ovo nije najjaci juventus u istoriji,al bi moglo biti najtrofenije doba ako jos krunisu ovih 6 skudeta sa ligom sampiona.U svakom slucaju,zelim im puno srece u Cardifu.
    (delboy, 25. maj 2017 09:23)

    # Link komentara

  24. A Interovih 5 vezanih titula od toga 3 duple krune i jedna tripleta? Mada ovo je zaista impresivno
    (Nikola, 25. maj 2017 09:21)

    # Link komentara

  25. Ma kako da ne , puno boljih timova je bilo u istoriji italije.. nisu oni najbolji vec nemaju istinsku konkurenciju..
     (xy, 25. maj 2017 09:21)

    # Link komentara

  26. Ne mozemo reci da su najbolji, kada realno niko u Italiji nema tim osim Juventusa.
    (don tom, 25. maj 2017 09:14)

    # Link komentara