Šaljivdžija se ipak poslednji smeje...

Gotovo da nije bilo neutralnog ljubitelja fudbala koji prošle godine nije navijao da Lester siti osvoji titulu u Premijer ligi. 'Lisice' su u sezoni 2015/2016 ispisale možda i najlepšu bajku i pod veštom rukom Klaudija Ranijerija podigle jedan od najcenjenijih trofeja u fudbalu.

Nikola Đukić
Pošaljite komentar
  1. Najjači su mi ovi što prozivaju selbija da dugo igra poteze i sporo, koliko sam upućen selbi je na drugom mestu po brzini naravno jedino Raketa igra brze,tako da nema ništa od toga da čovek igra sporo,slazem sa sa par komentara da selbi najjbolje procennjuje poteze ,prelaske iz ofanzive u defanzivu,kakve je samo imao pogodke iz nemogućih situacija sad u finalu strašan igrač i drago mi da igra tako,nadam se da će i judd tramp konačno sazreti,imao je sjajnu sezonu baš sam očekivao od njega da će biti šampion sigurno veliki udarac za njega ispadanje u prvom koluna svetskog pogotovo za njegovu psihu nadam se da će se vratiti još jači.
    (Mickey Ward, 9. maj 2017 09:12)

    # Link komentara

  2. Kakve veze imaju Licester i sampion snukera?Svasta.
    (Patrick, 8. maj 2017 21:12)

    # Link komentara

  3. Onaj ko prati bar 5 godina snuker setice se da je on bio jedan od najneomiljenijih igrača na turu.Sarlatanski stav,neozbiljan,uvek se od njega očekivalo mnogo,ali bi onda posustao u ranim fazama većih turnira.Do 2014.Tada je nešto kliknulo u njemu.Osvojio je UK championship,a onda maestralnom igrom osvojio Masters pobedivši do tada nepobedivog Ronija u finalu.Tada je prvi put izlio na prvo mesto rang liste i tada postaje ono što je danas,najozbiljniji i najkompletniji igrač na turu i kandidat za najvećeg snukerasa ikada.Naklon do poda za ovog čoveka.
    (samo jedan klub, 8. maj 2017 19:12)

    # Link komentara

  4. Komentare da davi igru daju samo oni koji su od snukera gledali samo onaj Ronijev maksimalni brejk za 5 minuta na YT.

    Snuker je više igra koja se igra onako kako je Selbi igra a ne Roni.
    (kmnccc, 8. maj 2017 13:41)

    Kao neko ko snuker prati 25 godina, a imao sam prilike da gledam i uživo mečeve, mogu da ti kažem da ti je komentar na mestu. Ne mislim da Selbi davi igru i slažem se da to mogu da misle oni koji snuker baš i ne prate često. U pravu si i da ono što igra Roni nije snuker. To se zove umetnost.
    (Selbi - zanatlija, Roni - umetnik, 8. maj 2017 18:26)

    # Link komentara

  5. Veoma me raduje da je B92 "otkrio" snuker :) i nadam se da će ubuduće biti više tekstova i rezultata.

    Ovaj sport (pre bih rekao umetnost) pratim još od Stiva Dejvisa, i verujem da će Selbi nadmašiti i njega, i Hendrija, i Higinsa, i O'Salivena. A ovi koji pišu o "smaranju" i dosadnoj igri Selbija, ne razumeju suštinu snukera i bolje je da ne komentarišu.
    (gigatrend, 8. maj 2017 18:25)

    # Link komentara

  6. @zuba
    to je taj, nema ga vise kod fransa, preselili su se
    (znalac, 8. maj 2017 18:10)

    # Link komentara

  7. Uvek navijam za Selbija i Higinsa , snuker nije puko ubacivanje kugli vec mnogo vise kod snukera volim snukerovanje i bezanje iz snuker pozicija , defanzivnu igru ...
    (chox, 8. maj 2017 18:07)

    # Link komentara

  8. Komentare da davi igru daju samo oni koji su od snukera gledali samo onaj Ronijev maksimalni brejk za 5 minuta na YT.

    Snuker je više igra koja se igra onako kako je Selbi igra a ne Roni.
    (kmnccc, 8. maj 2017 13:41)

    Ja sam dao komentar da davi igru(ali i protivnike, to je kompliment inace) - gledam snuker od 1989...
    Svaki put kad mu je otvoren lagan frejm za pobedu, on razmislja jednostavnom potezu tri minuta, da bi bio siguran da ce bela zavrsiti na dobrom mestu za sledecu kuglu i to stalno radi, upravo zato jer(kako je njegov mentor i naveo u tekstu) nije talenat, vec je treningom i disciplinom stigao do vrha... Meni koji sam gledao Davisa, Dzimija Wajta, Hendrija, pokojnog Pol Hantera, Ronija, Higinsa, Vilijamsa i ostale, jednostavno je spor igrac...i to nije nista lose, vec cinjenica - ali i pored toga je sjajan i veliki igrac, to ne sporim nikako, cak naprotiv.
    (Kako ko, pa ja, 8. maj 2017 18:03)

    # Link komentara

  9. Komentare da davi igru daju samo oni koji su od snukera gledali samo onaj Ronijev maksimalni brejk za 5 minuta na YT.Snuker je više igra koja se igra onako kako je Selbi igra a ne Roni.
    (kmnccc, 08. maj 2017 13:41 Zato je roni jedan jedini.svaka cast i selbiju naravno,ali je roni jednostavno roni.
    (KKP, 8. maj 2017 17:10)

    # Link komentara

  10. Dobar je igrač, ali nikad on neće biti kao Roni O’Saliven. Jedan je Roni raketa, najviše maksimalnih brejkova.
    (fantom, 8. maj 2017 17:06)

    # Link komentara

  11. Odlican i veoma emoitvan tekst pre svega zbog njegove porodicne price i odnosa sa majkom.Veliki majstor i radnik.Ja sam i dalje za Ronija,ali trenutno je Selbi najbolji i treba mu cestitati.
    (j, 8. maj 2017 16:23)

    # Link komentara

  12. @B92 (Samo za Nikolu Đ!)

    Hvala ti na odlično pripremljenom i opremljenom tekstu! Sa uživanjem sam ga čitao i iščitavao.

    Dok sam čitao tekst, posebno me je radovalo što si uspeo da te malo i sasvim diskretno ima u njemu. Izvanredan primer nepretenciozno napisanog teksta u kojem je novinar pustio da, umesto sujete, tekst "priča" i o novinaru.
    (Tihomir, 8. maj 2017 15:45)

    # Link komentara

  13. Najomiljeniji igrac mi je O'Saliven i to se nikad nece promeniti. Ronija odvaja od ostalih to sto je jednostavno umetnik, genije koji zavisi od inspiracije, a kada O'Saliven igra svoj najbolji snuker ne postoji niko ko moze da ga dobije. S druge strane, cinjenica je da Selbi igra trenutno najsavrseniji snuker i da je najkonstantniji igrac. Selbi je bukvalno masina koja radi perfektno i igrac sa ubedljivo najvecom mentalnom snagom. Fali mu "ono neko ludilo" za moj ukus, ali bez obzira na to kapa dole za sampiona, potpuno zasluzeno je na vrhu.
    (dabome, 8. maj 2017 15:43)

    # Link komentara

  14. I definitivno moram da izrazim neslaganje sa tim da Selbi davi igru da bi dobio protivnika.. Igru davi i na taj nacin ubija u pojam Piter Ebdon.
    (Brkajlo, 08. maj 2017 12:44)

    Uze mi reč iz usta. Kad vidim da Ebdon igra, odem da večeram, istuširam se, izvedem psa u šetnju i vratim se taman na njegov naredni udarac. :D
    Naravno da je atraktivno gledati kada Roni za 5 min. počisti sto, ili Tramp za 6 min., ali takva igra se često obije o glavu. Selbi savršeno dozira ofanzivne i defanzine udarce, i najbolji je u odabiru rešenja kada je situacija takva da se igrač lomi između defanzivnog i ofanzivnog udarca. Jedna takva pogrešna odluka može da košta i celog meča, a ne frejma. Meni se ipak kod njega najviše sviđa njegov pozitivan stav i što uvek ume da se našali tokom meča. Nije mi omiljeni igrač, ali spada u grupu onih koje ne možeš da ne voliš.
    (Stanimir Branimir, 8. maj 2017 15:18)

    # Link komentara

  15. Ako ste iz Beograda postoji snuker klub sa preko puta restorana Frans. A sad vidim da ima na Zvezdari u Ustanickoj ulici.
    [link]/
    Jedino ako to nije isti klub samo sto se preselio na drugu lokaciju.

    Preseljen je taj od preko puta Franša u Ustaničku.
    (Rema, 8. maj 2017 15:14)

    # Link komentara

  16. Snuker je retko lepa stvar, moguće i da je sport, a principi su svakako kao u sportu. I u snukeru imate "bisere" kakav je O'Saliven i imate oni koji sve postižu radom kakav je Selbi. Pratio sam ceo tirnir ove godine i uživao sam u igri. Navijam za O'Salivena, ali finalni meč bio je vrhunac lepote i pravi primer zbog čega se snuker voli.
    (aha, 8. maj 2017 15:08)

    # Link komentara

  17. Da je više ovakvih tekstova, možda bi se u ovoj zemlji pojavio još neki sportista, osim fudbalera, košarkaša, odbojkaša...
    Gde dete može da trenira snuker, ko bi mogao da ga podučava, kako mu obezbediti sto za vežbu. Na žalost to je san koji u ovoj zemlji nemaš čak ni pravo da sanjaš. A šta da radi roditelj koji ima dete koje živi za snuker?
    (neva, 8. maj 2017 13:01)

    Ako ste iz Beograda postoji snuker klub sa preko puta restorana Frans. A sad vidim da ima na Zvezdari u Ustanickoj ulici.
    [link]/
    Jedino ako to nije isti klub samo sto se preselio na drugu lokaciju.
    (Zuba, 8. maj 2017 14:35)

    # Link komentara

  18. Nije atraktivan kao Roni, ali je veliki šampion!
    (ŽIVADIN(O), 8. maj 2017 14:31)

    # Link komentara

  19. Ok, i kako sada ja da ocekujem od nekog ko je samo otvorio ovu vest, video da je dugacak, ne prati snuker, da kaze nesto pozitivno? Svasta...
    PA ako nista, treba pohvaliti nacin na koji je to napisano. Progresija, profesionalnost..
    Ja koji volim snuker evo vec nekih 13-14 godina, procitao sam ceo clanak u dahu. Procitao sam ga na srpskom i meni je to prijalo. Iako sam znao dosta toga o zivotu Selbija, lepo je bilo dopuniti se. Selbi je dokazao da i u ovom pojedinacnom sportu nije najbolji onaj ko je agresivan (slicno tenisu), nego taktican i poneke udarce izvodi perfektno (Selbi sa sejfti udarcima) i naravno glava. Nema mu ravnog. Najbllizi je upravo Higins (moj omiljen igrac) Roni da je imao glavu Selbijevu, uzimao bi svaki turnir sa pola snage gde god da se pojavi. Najbolji je trenutno i treba postovati njegovu vladavinu. Izgleda kao da ce jos na vrhu biti duuugo, ali opet i to uzeti sa rezervom jer vidimo da se pad desio i Djokovicu, kada smo svi mogli da stavimo ruku na panj da se to nece desiti 3-4 godine. Zaista je ovaj snuker igra za posebne ljude... sjajna za gledanje, uzivanje...
    Svi znaju da ubace kuglu u rupu, ali bitnije je ostaviti protivniku sto tezi potez.
    (DJ, 8. maj 2017 14:12)

    # Link komentara

  20. Jimmy-u White-u nije ni do gleznja. Whirlwind is the best...
    (Zurkolomac, 8. maj 2017 14:06)

    # Link komentara

  21. Komentare da davi igru daju samo oni koji su od snukera gledali samo onaj Ronijev maksimalni brejk za 5 minuta na YT.

    Snuker je više igra koja se igra onako kako je Selbi igra a ne Roni.
    (kmnccc, 8. maj 2017 13:41)

    # Link komentara

  22. jel neko procitao sve
    +da -ne
    (ishi, 08. maj 2017 10:41)

    tesko je danas procitati 100 recenica .
    u vremenu igrica i video klipova danasnji prosecan mozak blokira na 25-oj recenici...

    bolje pod ne (plusevi) da si stavio pitanje " da li ste do kraja procitali citanku"
    (belgrado, 08. maj 2017 11:10)

    Ili ako imaš nešto pametnije da čitaš, a ne da trošiš vreme na čitanje 100 rečenica o snukeru...
    (Jorgos Printezis, 8. maj 2017 11:20)

    A ostavljanje besmislenih komentara kao što si ti uradio je još pametnije?
    (rocket, 8. maj 2017 13:32)

    # Link komentara

  23. Fantastičan tekst, svaka čast.
    (Darko, 8. maj 2017 13:29)

    # Link komentara

  24. Vise ovakvih tekstova. Mogli bi napisati slicne o Higinsu, Osalivenu, Hendriu...
    (kaokakao, 8. maj 2017 13:24)

    # Link komentara

  25. Da je više ovakvih tekstova, možda bi se u ovoj zemlji pojavio još neki sportista, osim fudbalera, košarkaša, odbojkaša...
    Gde dete može da trenira snuker, ko bi mogao da ga podučava, kako mu obezbediti sto za vežbu. Na žalost to je san koji u ovoj zemlji nemaš čak ni pravo da sanjaš. A šta da radi roditelj koji ima dete koje živi za snuker?
    (neva, 8. maj 2017 13:01)

    # Link komentara

  26. Odličan tekst! Neverovatna životna priča jednog dobrog i skromnog momka, porodičnog, emotivnog i rešenog da uspe u životu u poslu koji najviše voli! Fantastičan igrač snukera i svih ostalih vrsta bilijara je Mark Selbi kompletan na svim poljima ove divne igre, odličan u defanzivi, odličan i odlučan u napadu, najkompletniji igrač snukera današnjice i jedan od najboljih u istoriji! Želim mu još mnogo uspeha u karijeri, zaslužio je sve ovo lepo što mu se sada dešava! Go Mark Selbi ljudina Jester from Leichester!
    (Ivan, 8. maj 2017 12:48)

    # Link komentara

  27. Odličan tekst! Neverovatna životna priča jednog dobrog i skromnog momka, porodičnog, emotivnog i rešenog da uspe u životu u poslu koji najviše voli! Fantastičan igrač snukera i svih ostalih vrsta bilijara je Mark Selbi kompletan na svim poljima ove divne igre, odličan u defanzivi, odličan i odlučan u napadu, najkompletniji igrač snukera današnjice i jedan od najboljih u istoriji! Želim mu još mnogo uspeha u karijeri, zaslužio je sve ovo lepo što mu se sada dešava! Go Mark Selbi ljudina Jester from Leichester!
    (Ivan, 8. maj 2017 12:47)

    # Link komentara

  28. I definitivno moram da izrazim neslaganje sa tim da Selbi davi igru da bi dobio protivnika.. Igru davi i na taj nacin ubija u pojam Piter Ebdon. Selbi, sa druge strane, prosto savrseno dozira, nesto sto mi pored ekrana ne vidimo do reprize, kada treba napasti, kada uci u klaster, kada ici na long pot, kada u defanzivu, a kada pogledati jos par puta. I sigurno ne radi to da bi smetao protivniku vec jer je to prosto tada njemu potrebno. Ispostavi se na posletku da je bio u pravu cesce od svih drugih!
    (Brkajlo, 8. maj 2017 12:44)

    # Link komentara

  29. Vladace jos najmanje par godina. Generacija 1975 Higins, Roni, Vilijams su vec u godinama koje su ozbiljne za snukerase, mada su i dalje vrlo konkurentni, recimo Dzin Higins je sad svetski broj 2.
    (pribil, 8. maj 2017 12:42)

    # Link komentara

  30. Sa zadovoljstvom pročitah ceo tekst. Selbi je na SP 2014. zaustavio MekManusa u četvrtfinalu, dok je u polufinalu savladao Robertsona u strašno neizvesnom meču, ispostaviće se teže nego što je pobedio O'Salivena u finalu, iako je Roni u taj meč ušao kao apsolutni favorit jer je prethodno deklasirao Marfija i Hokinsa, 'uštedevši' poslednju sesiju u tim mečevima. Snuker pratim od SP 2007. i Selbijevih mečeva protiv Marfija i Higinsa. Čudi me da je Mark osvojio prvu svetsku titulu tek sedam godina kasnije, ali još uvek ima dovoljno vremena da stigne i prestigne Hendrija po mnogim rekordima. Veliki pozdrav autoru teksta, uz molbu da ubuduće čitamo više vesti i tekstova o snukeru.
    (mghc, 8. maj 2017 12:35)

    # Link komentara

  31. a
    (kadinjaca ipak pala, 8. maj 2017 12:33)

    # Link komentara

  32. Šaljivdžija koji se šali samo kada mu ide dobro. On je totalna antipropaganda snukera, zabraniti prikazivanje njegovih mečeva u zemljama gde je snuker u ekspanziji, niko ga pored njega neće zavoleti. Deco, ugledajte se na gospodu Marfija, O Salivena, Bingama, nađite na jutjubu mečeve Dejvisa, Hendrija...
    (René Artois, 8. maj 2017 12:33)

    # Link komentara

  33. Svaka cast za temu i za nacin na koji je obradjena.
    Bravo
    (Sprdojle Sprdojlović, 8. maj 2017 12:25)

    # Link komentara

  34. Bitno da ste uspeli Djokovica i ovde da ubacite....
    (blabla, 8. maj 2017 12:14)

    # Link komentara

  35. jedan od najboljih tekstova koji sam procitao o nekom sportisti svaka cast!inace Selby je ubedljivo najbolji igrac na svetu u svim segmentima igre a pogotovo u mentalnoj snagi,veoma mi je drago sto je uspeo pored svih problema kojih je imao dok je bio klinac...jedini igrac koji moze da stigne i prestigne Hendrija,rodjeni sampion!jedan od najboljih igraca svih vremena
    (zz, 8. maj 2017 11:59)

    # Link komentara

  36. Kao visedecenijski fan snukera, odrastao sam uz O'Sullivana i fascinira me njegova brzina razmisljanja...
    Ovaj momak je susta suprotnost - davi igru, ali davi i protivnike sjajnom igrom, nema sta - veliki igrac, iako mi se ne dopada njegov stil i to sto sporo igra!
    (Kako ko, pa ja, 8. maj 2017 11:58)

    # Link komentara

  37. KRALJ!!!
    (ENDORFIN, 8. maj 2017 11:56)

    # Link komentara

  38. Sjajan tekst! Pre svega veliko hvala Eurosportu, koji je prenosio snuker još od doba dok je rezolucija bila takva da je kugla bila 10 piksela! I svaka čast b92 sportskoj redakciji, da bi tekst vredeo i bio dovoljno analitičan, mora da bude ovoliki! Nećemo se ljutiti ako ispratite i ranije faze, makar tri najveća turnira, ako ima prostora za e-sports, ima i za najinteligentniju igru.
    I da, ko će mi sada verovati da sam odavno navijao za Selbija? Nakon početne odbojnosti zbog nekada preopreznog snukera, na posletku sam shvatio da je to prosto idealno doziran, defanzivno-ofanzivno snuker. Posle Marfija, koji je fenomenalan ali nedovoljno mentalno jak za "totalni snuker", Ronija koji jednostavno često ne poštuje svoj talenat, najbolji je kad je dobar, ali to nije uvek, Trumpa čija je zvezda prosto bila supernova, kada one godine nije dobio Higginsa.. Ostaje Selbi, idemo imenjače!
    (Brkajlo, 8. maj 2017 11:53)

    # Link komentara

  39. Onaj koji nevoli snuker nece ni citati do kraja...
    Ali to nije bitno.
    Pratim ovu magicnu igru 15 godina i posle mog omiljenog igraca "rakete" O'salivena ovaj momak je čudesan(nesto poput Djokovica u proteklih par godina),mentalna snaga neverovatna,igra fantasticna i kad igra lose on pobedjuje...zato je najbolji i biće još dugo sve dok se ne zasiti snukera kao Novak tenisa
    Ali ovde je ipak Mark u pitanju,covek koji tek ulazi u zrele godine za ovu igru,covek koji ce oboriti rekord Hendrija od 7 titula u to sam ubedjen
    Napred "saljivdzija" !!!
    (Ilija, 8. maj 2017 11:49)

    # Link komentara

  40. Lik iz Lestera a navija za Lester. Svasta. To je kao kad bi neko iz Novog Sada navijao za Vojvodinu.
    (Novosadski logicari, 8. maj 2017 11:45)

    # Link komentara

  41. Predivan tekst. Završio sam čitanje sa suzama u očima. Meni je on omiljeni igrač. Prethodne generacije ne znam ali ovu generaciju snukeraša znam odlično. Puno sreće i još titula :)
    (kmnccc, 8. maj 2017 11:43)

    # Link komentara

  42. Selbi je za kratko vreme od odlicnog igraca izrastao u velikana ove igre i sada je u drugoj dimenziji u odnosu na Robertsona, Trampa, Dinga i ostale konkurente. Nisam znao za njegove porodicne probleme i to ga svakako cini jos vecim. Ipak, koliko ja znam, najtezu zivotnu pricu od svih snukerasa ima Alister Karter koji se borio sa opakom bolescu. Zato uvek navijam za njega, a potom i za Selbija. Snuker je predivna igra-sah sa kuglama. Ponekad ne mogu da verujem dokle ide vestina i inteligencija ovih ljudi.
    (Dusan, 8. maj 2017 11:38)

    # Link komentara

  43. Ok, ali kao da namerno hoćete da neko čita do kraja da bi uopšte video o čemu se radi ako slučajno ne prepoznaje Selbija po faci ili nadimku :(
    Hint: to stavite u podnaslov, a ne fudbalski izveštaj
    (Pavle, 8. maj 2017 11:38)

    # Link komentara

  44. Najzad da ne nekom portalu pročitam ozbiljan novinarski tekst! Čestitke novinaru !
    (Čiča Miloje, 8. maj 2017 11:38)

    # Link komentara

  45. Uh bre Nikola,pa nisam otvorio clanak da citam rat i mir:)
    (deki, 8. maj 2017 11:35)

    # Link komentara

  46. jel neko procitao sve  
    +da -ne 
    (ishi, 08. maj 2017 10:41) 

    tesko je danas procitati 100 recenica . 
    u vremenu igrica i video klipova danasnji prosecan mozak blokira na 25-oj recenici... 

    bolje pod ne (plusevi) da si stavio pitanje " da li ste do kraja procitali citanku"
    (belgrado, 08. maj 2017 11:10)

    Ili ako imaš nešto pametnije da čitaš, a ne da trošiš vreme na čitanje 100 rečenica o snukeru...
    (Jorgos Printezis, 8. maj 2017 11:20)

    # Link komentara

  47. Fantastican tekst! Kao da sam gledao na History kanalu :)
    Jos ovakvih tekstova pisite!
    Ima nas koji uzivamo citati dobre tekstove a oni koji vole da im se sazme u dvije recenice, neka citaju viceve.

    :)
    (Bilijar, 8. maj 2017 11:17)

    # Link komentara

  48. jel neko procitao sve 
    +da -ne
    (ishi, 08. maj 2017 10:41)

    tesko je danas procitati 100 recenica .
    u vremenu igrica i video klipova danasnji prosecan mozak blokira na 25-oj recenici...

    bolje pod ne (plusevi) da si stavio pitanje " da li ste do kraja procitali citanku"
    (belgrado, 8. maj 2017 11:10)

    # Link komentara

  49. Mnogo ga gotivim, posle Hendry-a omiljeni. I neka ga stigne po titulama!
    (KOHONES BATO, 8. maj 2017 11:07)

    # Link komentara

  50. Bravo za tekst Nikola!
    (djuka, 8. maj 2017 11:06)

    # Link komentara

  51. B92, mogli ste i knjigu izdati koliki vam je "informativni" tekst!
    Umorili ste kao Aleksandar veliki, sa svojom šupljom pričom.
    (Alo tetka, vidi šta nam radi, 8. maj 2017 10:50)

    # Link komentara

  52. Odličan tekst, sve pohvale!
    (biciklo nije moje...uuuuzi ga za uspomenu, 8. maj 2017 10:47)

    # Link komentara

  53. Meni je on najnesimpatičniji od svih snukeraša, a pratim snuker još od Hedrija, Dejvisa, Džimija Vajta...
    Može on i da bude najbolji u istoriji, ne vredi. Nije mi simpatičan.
    (džaba ste krečili, 8. maj 2017 10:43)

    # Link komentara

  54. jel neko procitao sve
    +da -ne
    (ishi, 8. maj 2017 10:41)

    # Link komentara

  55. svaka cast, divan tekst
    (uvrnuti rembrant, 8. maj 2017 10:38)

    # Link komentara