Novak Đoković

Kralj šljake se vratio i sada ljubomorno čuva krunu!

U novinarstvu, kao i u životu, mnogo je dobar osećaj kada se vaša pretpostavka, prognoza, pa i tvrdnja ispostave tačnom. Međutim, u svetu sporta nekada je dobro loše proceniti, što ja, evo osećam već neko vreme.

Nikola Đukić
Pošaljite komentar
  1. Koliko moras biti nerealan da pises kako Federer ima sansu na sljaci preko Nadala, i da pises kako je uzeo trofeje a da nije pobedjivao top 10 igrace, sta je Rodja uzeo trofeja tako...slemova i svega...pa mu je u evidenciji...kao i ovog boksera sto prozivaju da jedva pobedio Klicka u 41, pobedio ga je i on se ne pita koliko ima godina Klicko gleda ga kao protivnika, ovaj igra jos uvek...samim tim nisu bitne godine. Tako i Novak dok je pobedjivao Federera ovaj bio mator...ma kako da nije.
    (anica, 2. maj 2017 09:48)

    # Link komentara

  2. Preterujes malo. Jeste Nadal osvojio 2 titule, ali koliko je protivnika iz top 10 pobedio na tom putu? Gde su teski mecevi? On jeste kralj sljake i najbolji na toj podlozi, ali daleko od onog nivoa kada je bio nepobediv. Nista on ne igra bolje nego pre mesec dana, daleko od toga da je nepobediv na sljaci. Ova prica kako ce posle sezone sljake on imati vece sanse da pobedi Federera je jedna tipicna navijacka zelja, nikako realnost.
    (., 2. maj 2017 01:09)

    # Link komentara

  3. @antiDebil
    Potpuno saglasan sa tvojim mišljenjem. Nadal je najkorektniji i najfer..ali, prema sebi i jedino sebi..
    Pozdrav
    (MsK, 1. maj 2017 23:44)

    # Link komentara

  4. Interesantno je da ovom sportskom novinaru ,koji prati tenis, nije poznato da je nekidan Federer u Americi izjavio medijima da će 99,99% igrati na RG.
    (informacijica, 1. maj 2017 15:06)

    # Link komentara

  5. Njegova mi igra nije lijepa i ne gledam ih ,a ne gledam ih jer onaj znoj samo poslije dva odigrana gema koji mu curi niz lice ,niz nos i iznosa je buljutavo i navodi na povražanje.Dobro bi bilo kad snimatelji ne bi snimali njegovo lice tokom igre.Koliko je on fer plej igrač pokazao je u susretu d+sa Gofanom ??!
    (iskreno, 1. maj 2017 14:55)

    # Link komentara

  6. A gde je isao?Tu je on sve vreme.
    (Patrick, 1. maj 2017 14:06)

    # Link komentara

  7. Kralj šljake u tenisu - Rafael Nadal.

    Kraljevi šljake u košarci - KK Crvena zvezda.
    (Nicky boy, 1. maj 2017 14:04)

    # Link komentara

  8. Za djokovica treba imati brigu navijaci ne zato sto Nole je slab nego nas balkance ne valja mentalitet sitimo se brzo dobrim stvarima nekako u mnogim stvarima mogu rec tesko se dizamo mentalno ako padnemo al bilo bi lepo za tenis da bude neko od veliki turnira jedno polufinale izmedju cetvorke nadal myray nole federer
    (Presheva, 1. maj 2017 13:38)

    # Link komentara

  9. @Dragan: A koji on to rekord ne drzi na sljaci pa treba da ga obara?
    (Filip, 1. maj 2017 13:16)

    # Link komentara

  10. Ove godine ce Nole tesko igrati protiv Federera i Nadala. Za to treba pobediti Dudi Selu i ekipu sa dna ATP a to Nole Brokoli bez Meld ne moze da uradi. Tek kada tvrdo padne na 7-8 mesto pocece da trenira kako treba i kada bude 11-12 pocece da jede kako treba i onda se mozda i vrati. Do tada ce pronaci zamenu za Meld
    (Jasno, 1. maj 2017 13:07)

    # Link komentara

  11. Kazete da "odsustvom Federera nije imao ko da mu naudi". Kao da bi mu Federer naudio na šljaci. Mogao bi Federer da slavi ako bi uzeo 2 gema po setu. Nije ni cudo sto Federer zaobilazi turnire na sljaci. Vezba servis za Vimbldon jer je bez tog servisa nista.
    (mare, 1. maj 2017 12:44)

    # Link komentara

  12. Zasto je toliko lagao, obmanjivao i zamajavao ljude to vec treba pitati njega...
    Izgleda da je i Federer pod stare dane poceo da mu krade fore !
    (antiDebil, 1. maj 2017 11:26)
    Pitam se pitam, Boze Boze, sram ga bilo...postovanja nema nimalo. Vidim nema nikoga da navija za njega, bas zbog tog obmanjivanja i svega, mozes da ga ne volis ali ga postuj zbog karijere...otvori oci...ne valja folirati i davati srca, grliti lazno, ulizivati se...to publika provaljuje, ne moze tebe da voli neko na silu, ako imas problem sa tim znaci da ti poljuljano samopouzdanje. Da li je lagao ili ne da je povredjen, najmanje bitno...on se trudi na terenu, i rasporedjuje turnire kako njemu odgovara. Uvek fer, korektan, gleda sebe i svoj posao, briga ga da se ikome dokazuje... Po Rafi se vidi da je sve moguce ako se ima volje i hrabrog srca, od njanjavosti nema nista. Ustao je po ko zna koji put, a ti i pojedini sto ga ne volite(retki ste), ostaje vam da ga gledate kako nize trofeje i dalje. Nije on kriv sto je Novak stao.
    (anica, 1. maj 2017 12:39)

    # Link komentara

  13. Milka@

    Aman, dosta vise s tim top 10 igracima. Ko to moze iz top 10 da ga pobedi, Berdih, mozda Marej, Raonic? Kako vise ne shvatate koliko je ovo ocajna konkurencija kad jedan sasvim, sasvim prosecni Nadal deli lekcije okolo?! Kakav povratak, kakvi bakraci, decko sjajno koristi odsustvo bilo kakvog ozbiljnog igraca i osvaja turnire. I dalje tvrdim da ce ga Djokovic pobediti kad se sastanu. Ne zato sto je bolji teniser, vec zato sto igra dovoljno dobro za ovakvog Nadala. I ne boji ga se, sto je osnova.
    (Mikii, 1. maj 2017 12:25)

    # Link komentara

  14. (MI, 1. maj 2017 11:07)

    Treba da te bude sramota ! Baš je Nadal poznat kao jedan od najkorektnijih tenisera. Svaka njegova izjava a pogotovu za Đokovića je više nego fer. Bolje bi ti bilo da pročitaš njegove izjave naročito one kad je gubio. Ugušićeš se od svoje zavisti i ljubomore.

    Ne, ne treba da ga bude sramota, daleko je Nadal od najkorektnijih igraca. POgotovu mu izjave u vezi Djokovica nisu vise nego fer, bili su fer neko vreme dok nije poceo da dobija po usima i sto je najsmesnije od svega to je poceo da izjavljuje u ranoj fazi samaranja, kao da je predosetio sta ce da se desi, tada se sve odjednom promenilio.
    Moguce i da je ovaj sto je piskarao malo preterao, ali je svakako bio mnogo blize istini nego ti, tako da tebe treba da bude sramota toga sto si napisao !
    (antiDebil, 1. maj 2017 12:21)

    # Link komentara

  15. izandjan je on sto reko moj stari otac
    (Senka, 1. maj 2017 12:10)

    # Link komentara

  16. (MI, 1. maj 2017 11:07)

    Treba da te bude sramota ! Baš je Nadal poznat kao jedan od najkorektnijih tenisera. Svaka njegova izjava a pogotovu za Đokovića je više nego fer. Bolje bi ti bilo da pročitaš njegove izjave naročito one kad je gubio. Ugušićeš se od svoje zavisti i ljubomore.
    (šumadinac, 1. maj 2017 11:54)

    # Link komentara

  17. Nadal jeste najjaci na sljaci jer su svi drugi u padu forme i to je bik iskoristio.Edmund u MK, je razvalio Rafu i zasluzio je pobedu, dok je sudija ostetio Gofana i poklonio odlucujuci poen, a Rafa ispao nekorektan u odluci sudije.Ako se Novak vrati sa samopouzdanjem je jedini covek koji moze da stane na putu da zaustavi ovoga bika.Videcemo sta donosi Madrid, Rim i Pariz.Ako ovako nastavi Rafa da igra, velike su sanse da zavrsi kao prosle godine na RG. Videcemo, karte su sve otvorene i.bice vrlo uzbudljivo.Nece on to moci da izdrzi fizicki i mentalno, jer mu je cilj u glavi da obori ove godine.sve rekorde na sljaci, njegovoj omiljenoj podlozi.Ja licno mislim da.ce.ga.Novak u tome spreciti na RG. u Parizu.Idemo Novace u novi podvig i sretno.
    (Dragan, 1. maj 2017 11:51)

    # Link komentara

  18. Vratio se ?? Odakle ? Mislim da ne citam prvi put ovakav naslov, cesta je to pojava kod Nadala. Cinjenica da je 2 turnira osvojio po 10 puta potvrdjuje samo jednu stvar, da nikada u karijeri nije bio teze povredjen !
    Zasto je toliko lagao, obmanjivao i zamajavao ljude to vec treba pitati njega...
    Izgleda da je i Federer pod stare dane poceo da mu krade fore !
    (antiDebil, 1. maj 2017 11:26)

    # Link komentara

  19. Kad postanete prvi igrac u novoj eri koji je uspeo da osvoji sva cetiri GS zaredom, nesto sto istinskim teniskim ikonima nije uspelo, onda se zapitate sta dalje. Istovremeno budete prvi teniser u istoriji koji je probio tu nevrovatnu cifru od 100 miliona dolara od turnirskih nagrada, nije nimalo cudno da ce te posustati i osvrnuti se na svoje uspehe.Ta iskra o kojoj je Beker govorio je nestala i treba nesto da se desi da je povrati.Ja zaista mislim da ce povratak Federera i Nadala biti okidac koji ce pokrenuti Novaka da se vrati na najvisi nivo .

    Ako zreb dozvoli , predvidjam finale na RG. Djokovic - Nadal
    (Valderama, 1. maj 2017 11:12)

    # Link komentara

  20. MA KOJI KRALJ. KAO FER PLEJ JE NULA OD IGRACA A KAO COVEK NE ZNAM VALJDA TO IDE ZAJEDNO, CAK JE I ONAJ FEDERER BOLJI OD NJEGA OD BAREM KAZE KAD JE AUT. ANTIPATICAN PLEJER SKROZ
    (MI, 1. maj 2017 11:07)

    # Link komentara

  21. Federer i Nadal su definitivno dva najbolja tenisera u istoriji. Federer kompletno najbolji, Rafa ubjedljivo najbolji na sljaci i odmah iz Rogera u generalnom smislu. Ne mislim da je Novak zavrsio svoje, moze on uzeti jos koji GS, mozda cak i prestici Nadala ali ovo sto su Federer i Nadal radili poslednjih 15 godina je sjajno za sport.
    (Srdjan, 1. maj 2017 11:03)

    # Link komentara

  22. Pera Zdera:

    Potpuno si u pravu.
    Pogledaj samo Novaka, bez istog ne moze da prodje ni u 1/2 finale mastersa.
    (Perica, 1. maj 2017 11:03)

    # Link komentara

  23. doing čini čuda
    (Pera Ždera, 1. maj 2017 10:51)

    # Link komentara

  24. A danas radi kralj tofua i soje?
    (Ante, 1. maj 2017 10:50)

    # Link komentara

  25. glavni favorit na RG,a uz Mareja i Federera i na preostala dva GS.
    (skindred, 1. maj 2017 10:50)

    # Link komentara

  26. NĐ je jeda od retkih sportskih novinara koje poštujem u našim medijima, ali: Činjenica je da je Nadal od uvek bolji na turnirima na šljaci,
    medutim, ove godine, Rafa je na putu osvajanja ova 2 turnira igrao samo sa jednim igračem iz top 10 i to sa D.T koji je, po mom mišljenju veoma precenjen teniser.
    S obzirom da je i prosle godine osvojio MC i Barselonu još uvek se ne zna njegova prava forma. To ćemo videto tek u Madridu, Rimu i naravno RG.

    Njegov žreb u poređenju sa Federeovim na AO, IW i Majami je apsolutna šala. Ne bih oako predviđala ništa, vraćaju se i drugi igrači.
    A to da će naći rešenje za Federerov bekhand je malo smesno, pa nije ga Roger pobeđivo ove godine samo bekhendom .....
    (Milka, 1. maj 2017 10:49)

    # Link komentara

  27. CIA i Vatikan žele da vrate Nadala na vrh...
    (Slobodan, 1. maj 2017 10:48)

    # Link komentara

  28. Jeste. Najvažnije je MIR U KUĆI a to doprinosi i samopouzdanju.
    (james emerson, 1. maj 2017 10:38)

    # Link komentara

  29. Svaka cast i Nadalu i Federeru,ali gde su mladi lavovi,kad im ljudi u 4. deceniji drze lekcije.
    (Mix, 1. maj 2017 10:33)

    # Link komentara

  30. Jednostavno najbolji igrac na sljaci svih vremena! Ljudi, stvarno se pitam kome ostaje tenis nakon odlaska Federera, Djokovica i Nadala? Timu, Tomicu, Kirjosu i ostalima, bice ocajno.
    (WengerOut, 1. maj 2017 10:25)

    # Link komentara

  31. Postovanje za tekst. Nadal igracina i pored Federera najveca ziva legenda tenisa.
    (RForever, 1. maj 2017 10:24)

    # Link komentara

  32. Rad je i da se Nole vrati.
    I hoce - osvaja Rolan G !
    (nenad stojic, 1. maj 2017 10:19)

    # Link komentara

  33. Znaci mnogo za tenis, znaci mnogo za sve ljubitelje belog sporta, zaista predobar pocetak godine za Rafu, i sezona na sljaci ce biti sigurno 90% uspesna, odlikuje ga borba...posvecenost, kultura, strucnost i dobrota. Posle Novaka Rafa mi je najdrazi, i sve je zasluzio, bilo je ovde ljudi koji su se podsmevali dok mu nije islo, kao i Federeru...ispratismo ih u penziju odavno, ali je klasa vecna.
    Veliki sampion Rafa Nadal, momci treba da se ugledaju na njega.
    Ps. Slika je prelepa...toliko topline i dobrote, a ujedno "bik".
    Postovanje!
    (anica, 1. maj 2017 10:10)

    # Link komentara

  34. Ali ovi nashi pametniji kazu da je Novak gotov...
    (Kolko dugo njega nije bilo?, 1. maj 2017 10:07)

    # Link komentara