1. Bez dileme da je sudija napravio veliku gresku. A onima koji brane Nadala pitanje: da li ste ikada vidjeli da je Nadal poslije auta uopste pohledao trag a kamoli promjenio odluku sudije. Toliko o njegovoj korektnosti.QH2ZG
    (dusko, 23. april 2017 16:08)

    # Link komentara

  2. @ (THE FINAL CUT, 23. april 2017 10:13)
    Prema tvom misljenju, ako se igra amaterski i za neke manje pare, treba biti ljudski i sportski korektan a ako je to za vecu lovu, ne treba. Postenje je prema ovome podlozno trgovini.
    (srBA, 23. april 2017 14:32)

    # Link komentara

  3. Ah to je ključ ove sezone, kad Federer ne igra onda Nadal mora da ovaja turnire. Hvala što nas obavjestiše.
    (batman, 23. april 2017 14:20)

    # Link komentara

  4. Sto dramite? Nadal je jedan od najkorektnijih igraca. Poen je ponovljen. Da je Gofan bolji pobedio bi. Nije. Nadal ga je pocistio.
    (Lav, 23. april 2017 13:40)

    # Link komentara

  5. Nije mi baš jasno zašto su mnogi navalili na Nadala prozivajući za nekorektnost. Loptica je bila na suprotnoj strani terena i on možda može osjećati da je bila preduga ali nikako ne može biti siguran. Pa šta onda da radi? Da veli "Čuj sudija, meni se čini da je loptica mogla biti preduga" ?!? Pa nemojte pričati bedastoće, tko bi to napravio? Čak, kad bi tako postupio, meni bi to išlo na jetra jer bih mislio kog se vraga hoće praviti toliko fer gdje ne treba, jer ne može biti siguran. Ko da se svima uvlači u da ne kažem šta. Druga je priča kad je greška na tvojoj strani, onda si siguran sto posto. Nadal nije napravio apsolutno ništa nečasno. Kriv je samo sudija, nije mi jasno što mu je to trebalo...
    (cinober, 23. april 2017 13:21)

    # Link komentara

  6. Vidi ti ŽIKICE! Taj je sad i protiv Rafe! Ma protiv svakog je. Samo mu je Nolo Velicanstveni sve naj! Žikice, ako tako nastaviš, ukapiraće čitaoci ko si i šta pokušavaš.
    (Lule, 23. april 2017 12:13)

    # Link komentara

  7. Citam ove komentare i imam potrebu ovo da kazem. Fer plej nije samo to da li neko prizna jedan poen. Nadal je svoju fer stranu uvek pokazivao izjavama, postovanjem prema protivniku jer nikoga i nikad ne potcenjuje i ne posmatra sa visine. Uvek pruzi ruku i iskreno cestita kad ga neko pobedi i ne izvlaci se na to da ga je sunce, kisa, vetar i ostalo ometalo. Uvek skupi snagu da bude pozitivan.
    (Vuk, 23. april 2017 02:20)

    Фер плеј се показује за време утакмице, а не после.
    (Mala moja, 23. april 2017 11:35)

    # Link komentara

  8. Rafa ne igra nista posebno, samo sto su drugi u totalnom autu, pa juri svim sredsvima 10 MC. Videli smo i finale AO, na mec loptu, celendz. Slicno je bilo i u IW, samo ga tamo Fedex unistio. Nije on bas takva ovcica kakvom se predstavlja. Jedva cekam da se vrate Fedex i Djok da ga dotuku. Spanac je to!
    (Preference, 23. april 2017 11:12)

    # Link komentara

  9. I sam vidiš da si pogrešio Sedriče ali to ne želiš da priznaš! Viktor Troicki


    Sujetan sudija, nije mu prvi put da upropasti meč...
    (Kipo, 23. april 2017 10:54)

    # Link komentara

  10. Vidim da je i u 2 setu Nadal strasno ostetio Gofana :D
    (miki, 23. april 2017 10:22)

    # Link komentara

  11. Sramota za Rafu.Pobeda po svaku cenu. Video je da je aut i ćutao je ko p..ka.Tako je i na RG plakao kod sudije da ke Nole pipnuo mrežu na čistom poenu.Se.onja. 
    A šmeker Gofan mu pokazao kakav je sportista i sumnjiv milimetarski aut mu poklonio.
    (Žikica-prva puška Srbije, 22. april 2017 23:41)

    Pravila su pravila, nema tu drugarstva izmedju njih, pricam za Noletov slucaj. Pravila jasno kazu da ako igrac pipne mrezu dok je loptica i dalje u igri gubi poen. i Rafa i Nole to znaju. U pitanju je finale grend slema, i milioni dolara su u igri. Ako pravila tako kazu, zasto bi Nadal, ili bilo ko drugi, rekao ma nema veze ako je pipnuo oprostite mu
    (THE FINAL CUT, 23. april 2017 10:13)

    # Link komentara

  12. veljo gegelj jeste ako nije Usa zavera, onda je spanska, ako nije ni to onda je zavera protiv Rusa i vernih im pulena Srba
    (Filip, 23. april 2017 09:57)

    # Link komentara

  13. Nadal mi je oduvjek bio antipatičan teniser ,a od juče je postao jedan veliki J A D O! Sigurno je znao da je poslao lopticu u aut,jer da je sumnjao vjerovatno bi zatražio provjeru i umjesto da je na poklon koji mu je uručio sudija regovao predavanjem Gofinu gema ,on je zapeo k'o sivonja i 17 minuta borio se da ga osvoji.
    (iskreno, 23. april 2017 09:53)

    # Link komentara

  14. Rešenje je jednostavno i u vezi toga "kukam" dugo. Uvesti i na šljaci "sokolovo oko". Toliko se puta to pokazalo kao neophodno! Uopšte mi nije jasna ta predstava, gde sudije strčavaju sa svojih mesta i "bulje" u trag loptice. Često, kao ovaj put, greeške sudija su drastično uticale na meč. Ali, nije im baš toliko zameriti. Ljudsko oko nije savršeno. Doduše, ovde je bio u pitanju veliki previd. Gofan mi je delovao kao svojevremeno Mekenro. Samo me je podsetio. Ne pravim paralele...
    (Zoran D. Nikolić, 23. april 2017 08:27)

    # Link komentara

  15. I linijski i glavni sudija odlučuju a ne teniseri.Za prigovor u fudbalu sledi crveni karton.
    (zoran, 23. april 2017 07:01)

    # Link komentara

  16. Citam ove komentare i imam potrebu ovo da kazem. Fer plej nije samo to da li neko prizna jedan poen. Nadal je svoju fer stranu uvek pokazivao izjavama, postovanjem prema protivniku jer nikoga i nikad ne potcenjuje i ne posmatra sa visine. Uvek pruzi ruku i iskreno cestita kad ga neko pobedi i ne izvlaci se na to da ga je sunce, kisa, vetar i ostalo ometalo. Uvek skupi snagu da bude pozitivan.
    (Vuk, 23. april 2017 02:20)

    # Link komentara

  17. prvo barsa i guranje iste protiv psg pa onda "kraljevski" klub iz madrida i kradja milenijuma i jos jadnija izjava napirlitane princeze ronaldine kako je prolaz zasluzen???? posle tekme i onako je sve bilo gotovo budi covek pa reci jbg bio je ofsajd il jbg nije bilo za crveni. al ne suti p*pak. pa sad ovaj levat koji je sve ovo posmstrao suteci umesto da je bio covek pa rekao jeste aut je idemo dalje, al ne pravi se lud. spanska serija pa to ti je.
    (veljo gegelj, 23. april 2017 01:10)

    # Link komentara

  18. Sramota za Rafu.Pobeda po svaku cenu. Video je da je aut i ćutao je ko p..ka.Tako je i na RG plakao kod sudije da ke Nole pipnuo mrežu na čistom poenu.Se.onja.
    A šmeker Gofan mu pokazao kakav je sportista i sumnjiv milimetarski aut mu poklonio.
    (Žikica-prva puška Srbije, 22. april 2017 23:41)

    # Link komentara

  19. Kume....hahahahhahahahha...jaooooo.
    (anica, 22. april 2017 23:10)

    # Link komentara

  20. Malo ko je gospodin kao Rodžer Federer! Siguran sam da bi on priznao poen Gofanu. Nije bez razloga 12 puta proglašen najkorektnijim igračem od strane tenisera!
    (ŽIVADIN(O), 22. april 2017 23:07)

    # Link komentara

  21. Radmilo
    Novak ima igru za Nadala i dobio bi ga danas u to sam ubedjen.Nadalove loptice odgovaraju Novaku jer ih hvata rano i koristi njihovu brzinu.Novak ima strategiu za Nadala i on mu je najlaksi rival.Drzi ga u Bekhend strani pa ga proseta po terenu.Novaku neodgovaraju brzi udaraci kao Gofan sve stize vraca brzo u teren i malo gresi.Tako je bilo juce.Novak igra dobro vidan je napredak cak je i servis pojacao.Nevidim nikakve probleme kod Novaka bice broj1 sigurno.upatite to
    (zex, 22. april 2017 22:28)

    # Link komentara

  22. Ohou, prvi teniser sveta !
    (sabke, 22. april 2017 21:52)

    # Link komentara

  23. cuj ostetio sudija gofana a nadal ga pocistio...
    (goran, 22. april 2017 21:30)

    # Link komentara

  24. @Tamara, nije istina to što govorite. Koliko puta igrači uzimaju challenge a na displayu se pokaže da je loptica bila daleko van terena. Zato, optuživati Nadala da je mogao intervenirati u najmanju ruku nije fair. Koliko puta igrači ne uzmu challenge a kamera, nama, tv-gledateljima, pokaže, da je poen bio njegov. Bad luck! Goffin je izgubio jer se jodnostavno njegov organizam nije mogao tako brzo regenirati, od jučerašnjeg iscrpljujućeg matcha, a prvih sat vremana danas, šetali su jedan drugo po cijelom terenu. Nakon sat vremena je jednostavno nestao. U Madridu je podloga dosta brža i karte se nanovo miješaju, a i Kyrgios nastupa.
    (Spectator, 22. april 2017 21:20)

    # Link komentara

  25. Au, ispade sad iz teksta da bi u slučaju da nije oštećen, Gofan dobio meč. Jeste oštećen, ali to je samo jedan poen i to u prvom delu prvog seta. A ako ga je to toliko omelo da nije mogao zbog toga da odigra ostatak meča na nivou, kako onda očekuje da pobedi, tenis je mentalna igra.
    (Preterivanje, 22. april 2017 21:04)

    # Link komentara

  26. @ mijo

    Ne pisi gluposti. Ako se razmislja o br.1 za tekucu godinu, onda je Rafa mnogo ozbiljniji konkurent od Noleta, Mareja ili Vavrinke. Gledajuci race listu prednost Federtera nad Nadalom je mnogo manja nego nad pomenutom trojcom.
    (Vladan R, 22. april 2017 20:48)

    # Link komentara

  27. Gofanova jedina sansa je bilo da ponedi u dva, i kada mu je oduzet poen za vodstvo od 4:2, to ga je paihicki slomilo. Protiv Rafe na sporoj sljaci, posle maratona sa Noletom, to je bila jedina sansa. I dalje mi nije jasno kako su mu ukrali taj poen, Gofan je morao da insistira na superviziji.
    (sasa jokic, 22. april 2017 20:15)

    # Link komentara

  28. Kao navijaču Novaka meni je ovde interesantan rezultat trojice igrača. Gofan koji je pobedio Novaka je izgubio slabim rezultatom meč od Nadala. Hvala bogu da je Novak ispao i da nije doživeo karastrofu u meču sa Nadalom. Kako sada igra tj. rano ispada Novak polako ulazi u formu igrajući sa slabijom igračima. To je dobro. Krajem sezone Novak će ući u formu.
    Mada mi navijači treba da imamo na umu šta je sam Novak rekao, parafraziram 'Nije mi važno da budem prvi, promenio sam prioritete'. Ok, dobro da znamo. Nema ljutnje niti očekivanja. Ovakvom igrom održaće se u prvih 10-15 što je sasvim ok, i to donosi pare.
    (radmilo, 22. april 2017 20:12)

    # Link komentara

  29. Sport nazalost sve vise gubi vitestvo i smisao, a trka za ulozenim novcem igra glavnu igru. Zamislite koji gubitak za Nike ili pak za kompanijz koja prodaje sative. Da vas podsetim Nadal nosi sat dok igra cija je cena cak 700.000 evra. Sta je jedan Gofan, fer plej i slicni bakraci bitna je lova. Koji banalizam, ljudi tamo rucaju, pricaju, zabavljaju se, a teniseri dodju kao moderni gladijatori koji se "kolju" dok bogati uzivaju, kao u starom Rimu. Tuzno da tuznije ne moze biti.
    (bucko lazmisljam, 22. april 2017 20:11)

    # Link komentara

  30. Najbolji je bio direktor turnira kaže to je samo jedna lopta..,
    (barre, 22. april 2017 20:05)

    # Link komentara

  31. Ma šta kažete nategnut rezultat 6:3, 6:1 to je zbog sudije....
    Ps. Aj da je u tajbrejku 6:6 pa da sudija dodeli bod nekome to bi bilo direktno mešanje u meč....
    Ps. Šta vaš "žulja" što se Rafi "smeši" da po 10 put osvoji Monte Karlo.
    (Andjela, 22. april 2017 19:36)

    # Link komentara

  32. Pardon, Gofan (u prethodnom mom komentaru) - nenamerna greška u kucanju...
    (Al' je lep ovaj SveT (heeeeeeh)..?, 22. april 2017 19:09)

    # Link komentara

  33. Ali dobra je fora bila kada je Gofan u drugom setu potvrdio da je loptica bila dobra, a na ponovljenom snimku se videlo da je bila unutra svega par milimetara?
    (Al' je lep ovaj SveT (heeeeeeh)..?, 22. april 2017 19:05)

    # Link komentara

  34. To je izgovor, ne može jedan poen da naškodi igraču.
    (Pera, 22. april 2017 18:59)

    # Link komentara

  35. Igrač ne sudi na protivnikovoj strani tako da Rafa ne može da kaže da nije aut, ali slažem sa @tamara da igrač ima osećaj za aut od 10cm. Ako je Rafa tražio da sudija siđe i pogleda trag onda je folirant, ako je sudija "pregazio" odluku linijskog sudije, pokazao loš trag i ostao pri svom ne proverivši kod linijskog sudije da li gleda pravi trag onda je loš sudija.
    (šetač, 22. april 2017 18:55)

    # Link komentara

  36. Ove godine se neće dopustiti igračima s čela liste da uvećavaju svoj skor. Moći će da ga uvećavaju, dakle i da osvajaju titule samo oni s manje poena (npr. Nadal, ovde u MC). To je stoga da bi se otvarao put Rođi da postane prvi do kraja 2017. Prema ovom ''planu i programu'' i Sten i Marej i Nole će sve turnire ove godine gubiti u prvom, drugom ili najdalje trećem meču.
    (mujo, 22. april 2017 18:51)

    # Link komentara

  37. Posle spornog promašaja , i Gofan , I NADAL su otišli na svoja mesta.
    DAKLE, NADAL NIJE TRAŽIO PROVERU. To je potvrdio i komentator.

    A šta radi sudija i da li je Rafael taj koji treba (ili može) da menja njegove odluke, razmislite sami.

    Konačno, Gofanu je to bilo jasno, pozdravio se normalno i ljubazno sa Rafom .
    Nadal nije KRIV za sticaj okolnosti koji je oštetio Gofana.
    On uvek igra svom snagom i tako je i nastavio.
    To što Gofan nije mogao da prevaziđe problem, a dobro je igrao i bilo je tesno, to je već drugi par rukava.
    Nadal i mnogi drugi bi bili ljuti, ali bi nastavili borbu.
    Gofan je pokazao visok stepen frustriranosti i sam sebi oduzeo mogućnost da se bori za pobedu.
    (Jednorog68, 22. april 2017 18:50)

    # Link komentara

  38. Da li je video ili nije sad je degutantno...ne verujem da je mogao da vidi. I sto kaze Mikii, prvi put da se slozimo, upravo se tu gleda velicina sportiste, da se to desilo Rafi nastavio bi kao da se nista nije desilo...a ne da se skroz poljulja. Ovde je jedini krivac sudija...ogromna greska.
    Ono sto je sigurno jeste da bi Gofan izgubio i da je uzeo prvi set. Cestitke Rafi Nadalu najvecem borcu u istoriji tenisa.
    (anica, 22. april 2017 18:48)

    # Link komentara

  39. Kirijos ce da bude penicilin za Nadala lepo je rekao zasticen ko bijeli medvijed.
    (Nick, 22. april 2017 18:44)

    # Link komentara

  40. Fudbaleri promašili ste sport, ovde se igra u 2 seta i nema foliranja
    (NS, 22. april 2017 18:42)

    # Link komentara

  41. ZBOG OVAKVIH STVARI MI JE TEŠKO ŠTO NOVAK NE IGRA.KAD SUDIJA URADI NOVAKU OVAKO NEŠTO OVAJ SE JOŠ VIŠE ZAINATI I DOBIJE MEČ.
    (RADJEVAC, 22. april 2017 18:38)

    # Link komentara

  42. Šta me briga za Gofena. Kde je no.2
    (Mrki, 22. april 2017 18:37)

    # Link komentara

  43. Pa nije to Novak,pa da priznaje protivnicima poene i na svoju stetu,a kamoli kad se ovako nesto ocigledno desi.Publika je ipak bila fer i izvizdala Nadala.
    (Mix, 22. april 2017 18:34)

    # Link komentara

  44. Sramota! Nadalu nije potrebna takva pomoc!
    A, veliko je pitanje kako bi se zavrsio mec da nije bilo te katastrofalne odluke sudije!
    Ipak, Gofan je pokazao da je labilan, jer se nije vratio do kraja meca!
    Ovako, Nadal lagano uzima MC!
    Novak je juce nazalost igubio dobijeni mec i siguran sam da bi danas pobedio Nadala, jer on protiv najboljih igra najbolje.
    Bice prilike, nadam se u Rimu ili Madridu!
    (Beobrad, 22. april 2017 18:24)

    # Link komentara

  45. Može li bilo kakav sportski događaj da se isprati, a da sudija nije u glavnoj ulozi???Pa dokle više!? Ukinuti sudije neka sude roboti!
    (Ronaldo u ofsajdu, 22. april 2017 18:23)

    # Link komentara

  46. Jok, kao nije namerno...hehehe ! Ovo je najveći bezobrazluk koji sam video. Sudija je uništio Gofana, a Nadal kao i drugi nikad neće biti ferplej igrači poput Đokovića pa priznati da je loptica dobra ili u autu.

    Oštetile su sudije i Novaka kada je igrao protiv Nadala, setite se RG od pre tri ili četiri godine, i setite se kako su sudije pokušavale u prelomnim momentima da naštete Novaku protiv Federera.
    (veder, 22. april 2017 18:22)

    # Link komentara

  47. Svako ko igra takmicarski tenis tacno zna, ima osecaj u ruci, kada je aut, pogotovo kada je to 10 cm, kao u ovom slucaju. Zato nemojte vise govoriti o fer play Nadala, jer on juri 10. titulu MK po svaku cenu. Mislim da se osramotio i da je ovo prvi put da je publika zvizdala, ne samo sudiji, vec i Nadalu.
    (tamara, 22. april 2017 18:22)

    # Link komentara

  48. Mislim da je Nadal video da je aut. Kad je sudija pogrešio, mogao je da ispadne korektan i sugeriše sudiji da je bio aut.
    (Realan, 22. april 2017 17:54)

    Misim da Nadal nije video da je aut. Da je video ispao bi korektan i sugerisao bi sudiji da je aut.
    (Misim da je..., 22. april 2017 18:21)

    # Link komentara

  49. A inače bi rezultat, kao, bio drugačiji?
    (Lule, 22. april 2017 18:15)

    # Link komentara

  50. Sudija mu kriv? Pa nije bila mec ili set lopta, pa da ima neko opravdanje.
    (Mikii, 22. april 2017 18:07)

    # Link komentara

  51. Šteta, ceo meč je uništen zbog jedne katastrofalne odluke sudije. Ali to je sport, iako je sudija očigledno .......
    (fantom, 22. april 2017 18:06)

    # Link komentara

  52. Izgleda da Nadal nije toliko fer kao sto pricate na ovom forumu, setite se i RG-a i pokazivanja da je Novak zakacio mrezu, itd! Nasi mediji su od federera napravili nefer igraca (dobijao nagradu za fer plej od strane igraca/kolega 10-ak puta, Nadal 1x), a od Nadala najfer, iako izgleda da je to skroz suprotno.
    (Pass, 22. april 2017 18:04)

    # Link komentara

  53. Sudija odlučio meč. Lppta bila 20cm u autu, ali sudija zna bolje.
    (Saša, 22. april 2017 18:02)

    # Link komentara

  54. Šteta, mogao je mnogo bolji meč da bude. Katastrofalna greška sudije. Nadal odigrao odlično ostatak meča, i očekujem laku pobedu protiv Ramosa sutra, ipak je ogromno iskustvo na njegovoj strani, plus je svežiji, Ramos je igrao maltene svaki mec po 3 seta na turniru...
    (THE FINAL CUT, 22. april 2017 18:01)

    # Link komentara

  55. Mislim da je Nadal video da je aut. Kad je sudija pogrešio, mogao je da ispadne korektan i sugeriše sudiji da je bio aut.
    (Realan, 22. april 2017 17:54)

    # Link komentara

  56. Rafa je bio favorit, a Gofan je svakako zasluzio sto je u polufinalu i svaka mu cast sto nije pruzio ruku sudiji
    (GM, 22. april 2017 17:53)

    # Link komentara

  57. I dalje nije dorastao najvecim uspesima, jer svakog bi ta loptica poremetila al najbolji bi prevazisli to za gem-dva a on se nije sastavio do kraja.
    (Filip, 22. april 2017 17:53)

    # Link komentara