Da, tehnologija će spasiti fudbal!

Ljudski rod nikada neće doći do stadijuma kada će prihvatati nepravde i preko njih prelaziti, pa makar one bile i u svetu sporta. Ne postoji čovek na svetu koji se neće pobuniti kada mu se svira nepostojeći faul, poništi regularan gol ili učini bilo šta štetno tokom igre.

Nikola Đukić
Pošaljite komentar
  1. Da je tako, sad bi Partizan bio na -3.(Deki, 29. mart 2017 16:15) Da je tako,partizan bi ostao na minus 6 jer bi tehnologija potvrdila gol rukom kojim je izjednačio a on je bio isto neregularan,kao i Zvezdin.
    (Toliko, 30. mart 2017 14:58)
    Da je tako, slavili bi mesec dana duplu krunu Partizanaaaa
    (Sojicu, ovde Roska, 18. jun 2017 21:42)

    # Link komentara

  2. Jos jedna promena koju bi trebalo uvesti, jeste zaustavljanje vreme, ubija u pojam kad krenu da se valjaju po travi i odugovlace sa ubacivanjem lopte u igru.
    (Misa, 29. mart 2017 22:29)

    a upravo zbog ovga treba paziti sa video pregledima i nikako ne uvoditi "challenge" i slicna smaranja iz namerickog fudbala jer bi se 100% koristili za odugovlacenje. ne zaboravimo da su i zamene uvedene da bi se zamenili povredjeni igraci a ne da bi se odugovlacilo u posednjim minutima.

    video pregledi treba da budu tu za sudije a kapiteni i treneri tu ne treba da imaju nikakva prava.
    (wiener, 31. mart 2017 09:39)

    # Link komentara

  3. Da je tako, sad bi Partizan bio na -3.
    (Deki, 29. mart 2017 16:15)

    Da je tako,partizan bi ostao na minus 6 jer bi tehnologija potvrdila gol rukom kojim je izjednačio a on je bio isto neregularan,kao i Zvezdin.
    (Toliko, 30. mart 2017 14:58)

    # Link komentara

  4. Apsolutno sam za primenu tv tehnologije jer samo tako može da se igra pošteno i da ne budu krađe,kako namerne,tako i nehotične u vidu previda ili pogrešnih procena.
    (Realno, 30. mart 2017 14:54)

    # Link komentara

  5. @maradona a prijatelju šta ako greškom ti ne dobiješ platu ili penziju godinu dana, sve kao posledicu nečije greške. jel bi onda rekao da je to draž života kao i sad što kažeš.
    ne vidim niššta loše u tome da neko donese pravilu odluku, sve jedno kako će do nje doći.
    anri da gol rukom, irci ne idu na svetsko. e pa dragi irci to vam je draž fudbala
    (fica, 30. mart 2017 14:02)

    # Link komentara

  6. Treba napraviti tehnologiju za ofsajd-zaleđe koja će raditi bez pregledavanja snimka-kao i gol tehnologija. Na youtube-e postoji predlog tehnologije koja bi radila preko kamera koje razlikuju boju dresova ili termalnih kamera , što bi bili ulazni parametri za kompjutersku analizu. Pre nekog vremena se moglo pročitati da je ofsajd tehnologija bila zastupljena na utakmicama Šefild Venzdeja u Engleskoj ali da se prestalo zbog velikih troškova...
    (Ofenbach, 30. mart 2017 12:43)

    # Link komentara

  7. @anti debil
    Da nemaju ucestvovanje u LS po povlasenim uslovima sve sto si nabrojao ne bi ni videli
    (Banat, 30. mart 2017 10:44)

    # Link komentara

  8. Не, технологија ће УБИТИ фудбал.
    Нека ми аутор текста не замери, али ово писнаије личи на академски поглед на фудбал неког адвокатског приправника који је од фудбала закачио само онај стони и то са "роштиљањем".
    Као неко ко је дуго година право играо, а затим и судио и стигао до Друге лиге имам поптуно другачије мишљење.
    Да кренем од краја:
    - европски првак 2016 - Португал - најконстанинији међу осредњим репрезентацијама
    - светски првак 2014 - Немачка - објективно најбоља
    - светски правк 2010. и европски 2012. - Шпанија - објективно најбоља
    - победници ЛШ 2016. и 2015. - Реал (М) - објективно најбољи

    Дакле, судијске грешке су статистички ретке, умеју да усмере ток неког меча, али ретко исход целог такмичења.
    Како један коментатор рече, неправда боли само када је против нас.
    "Неправда" и јесте оно што чини фудбал најпопуларнијим спортом. То да можете да будете гори од пртоивника цео меч, да не пређете центар, а онда победите из једног шута, или захваљујући судијској или грешци голмана, то је суштинска драж фудбала. Тога нема у кошарци, рукомету, ватерполу.
    Замислите шта нас очекује: напад екипе, сумњива ситуација, пада погодак и нико се не радује. Ни играчи ни публика. Сви чекају видео-судију и после минут или два већања, погодак се ипак признаје. А онда следи одложено радовање!?!.
    Урадити нешто овако спорту који је упркос конзервативним правилима најпопуларнији јесте "пуцањ у соптвену ногу". Страх ме је да иза тога следи "гангрена"...
    (Божа Бадовинац, 30. mart 2017 08:42)

    # Link komentara

  9. O ovome se pricalo pre jos 6 ili cak 8 godina.Secam se kad su prikazivali na prvenstvu i nije proslo naravno zato sto ne bi moglo da se namesta hah
     (......, 30. mart 2017 06:14)

    # Link komentara

  10. (Banat, 29. mart 2017 19:26

    Kakve bre pare od lige sampiona, kakvi bakraci !
    Tu im je najmanji prihod, to prosledjuju kosarkaskom klubu da bi oni mogli da funkcionisu. Najvise para se dobijaju od tv prava i naravno od prodaje karata, suvenira i tih stvari. Tim koji iz engleske druge lige udje u PL dobije duplo vise para nego osvajac lige sampiona, tako da tamo najvise vode racuna o ravnopravnosti a i najvise para dele.
    Naravno da su Partizan i zvezda bili jaci u doba najvecih sankcija nego danas, pre 10 godina su bili neuporedivo jaci nego danas. KLS je pre 10 godina bio jaci od danasnje aba lige, evroliga je pre 10 godina bila 5 puta jaca nego danas....sve to odlazi u persun !
    Sto se tice kupa sampiona, FK Partizan je trebao da bude prvi sampion evrope ali se onda pojavio neki Fasista koji je uz pomoc Bernabeua i francuskog sudije izveo jednu od NAJVECIH FUDBALSKIH KRADJA u istoriji, nesto poput Urugvaja 1930. a mozda i gore od toga, i sva sve tom otimacinom su jedva prosli Partizan i spasla ih je precka u 90 minutu revansa. Tako da ti majmuni funkcionisu po principu otimanja jos od samog pocetka kupa sampiona !
    (antiDebil, 30. mart 2017 01:03)

    # Link komentara

  11. A zasto ne izbaci offside iz pravila I resiti time pola spornih situacija?
    (NYC Djole, 29. mart 2017 23:24)

    # Link komentara

  12. Da dodam - Zvezda pre 1991 - 0 titula KESa, Real 5. Ali se Real obogatio od 1992 inace bi Zvezda imala 15 osvojenih LS od 1991 haha :) Srbi ubedjeni da tih 70-80m Realu nesto znace, a klub vredi 3 milijarde, godisnji prihod skoro 700 miliona. Ali ne, novac od LS :)
     (Adriano_Galliani, 29. mart 2017 22:48)

    # Link komentara

  13. Real je polako preko lige sampiona gradio prednost. Godinama su dobijali vise para od istocno evropljana i tako malo po malo postali nedostizni.
    (Banat, 29. mart 2017 19:26)

    Није ти пало на памет да је то зато што карта кошта 50-100е, да је стадион од 70 000 људи увек пун, зато што је Шпанија богатија држава од Србије и зато што је Реал увек био богатији од Звезде? Мит о парама из ЛШ, па оне нису ни 1/10 део зараде Реала, у почетку су још биле и знатно мање.

    Плус је СФРЈ имала тај закон о забрани одласка до 27. године, отуда такви резултати.
    (adriano_galliani, 29. mart 2017 22:33)

    # Link komentara

  14. Jos jedna promena koju bi trebalo uvesti, jeste zaustavljanje vreme, ubija u pojam kad krenu da se valjaju po travi i odugovlace sa ubacivanjem lopte u igru.
     (Misa, 29. mart 2017 22:29)

    # Link komentara

  15. Ja volim kad vidim da igrac padne kako treba i kad treba i prevari sudiju za penal ili slicno to je draz fudbala isto kao i kada neko kaze da nad njim nije bio penal i ponisti odluku sudije sve je to prijayelji FUDBAL!
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (4k4.Dex, 29. mart 2017 22:14)

    То је можда фудбал али то није спорт. И било би ОК то што ти причаш да некако судије не греше посебно када игра УЕФАлона, и то наравно њима у корист. Пенал против њих нико није добио има 10 година, а на свакој утакмици направе два.
    (adriano_galliani, 29. mart 2017 22:27)

    # Link komentara

  16. Fudbal je savšen u svojoj nesavršenosti. Jedina igra koja je približna životu. Sastavni deo života su nepredvidivost, nepravedanost, nedorečenost..identično kao pravičnost, sreća ili istina, zar ne? Zbog toga je život i lep, zar ne. Kao i fudbal. Samo slabi ljudi ne žele da priznaju da ne postoje suprotnosti, da ne postoji greška. Ne vidim razlog zašto, ljudi, stalno žele da menjaju stvari samo da bi ih menjali.
    Setite se, svi vi sto pišete, kada je Maradona dao gol Argrentini na svetskom prvenstvu rukom. Dan danas se taj gol prepričava. Generacijama.
    Sada zamislite da je tada postojala tehnologija koja bi "rekla" bila je ruka? I šta bi se desilo?!?!!? Ništa. Sudija bi svirao, neki bilmez bi "durnuo" loptu i tri lepe.... i ro je to.
    Zato dobro razmislite pre nego što se privržite tehnologiji.

    Tehnologija će uništiti svet.
     (Maradona, 29. mart 2017 22:16)

    # Link komentara

  17. Mislim da fudbalu i bez tehnologije ranijih decenija nije trebalo spasavanje pa mu ne treba ni sada. Ja sam protiv svuh tehnoloskih pomagala u fudbalu. Nema smisla nista ako ne postoji ljudski faktor. Upravo je svala ta greska i diskutabilna ofluka sudija i davala draz igri sada ce sve biti cista kompjuterizacija i amerkanizacija sporta. Pa sta ako je Maradina dao gol rukom, o tome se prica decenijama posle i pricace se jos dugo ako takve price izbacimo iz fudbala bolje da ga i igramo samo vietuelno imate u kladionicama i to pa udrite tu nema "prevare". Ja volim kad vidim da igrac padne kako treba i kad treba i prevari sudiju za penal ili slicno to je draz fudbala isto kao i kada neko kaze da nad njim nije bio penal i ponisti odluku sudije sve je to prijayelji FUDBAL!
     (4k4.Dex, 29. mart 2017 22:14)

    # Link komentara

  18. Draz fudbala je to sto su pravila ista i u srpskoj ligi i u Premier ligi. Pola timova koji igraju ligu Evrope nema uslove za to. Mislim da bi se time jos vise ubile male lige.
    (Shomiez, 29. mart 2017 18:01)


    A u kom to sportu su različita pravila kod nas i u Evropi?

    Tu ne računam basket, bilijar i sl. gde smo mi izmislili neka pravila koja samo kod nas važe.
    Kao npr. u basketu, gde igrač postigne koš, i njegov saigrač odmah uzima loptu i dodaje mu u reketu, tako protivnicima daju bar polovinu poena na pohodu do onih 21 - a da malo zaigramo pravi basket, gde lopta nakon koša mora van linije za 3 poena, kao i nakon defanzivnog skoka (a ne kao kod nas, šutiraš trojku, promašiš, pa protivnički igrač u skoku hvata loptu i u istom tom skoku daje koš, to u normalnom svetu ne može ni kad se igra 1-na-1, a kamoli 3-na-3)?


    Ne vidim koju će to DRAŽ u fudbalu da izazove primena tehnologije?
    Neće sudije moži da utiču na ishod meča?
    Neće igrači moći da glume da su faulirani?

    Američki fudbal ne bi obrtao toliki novac da nema tehnologije, jer postoje momenti gde stotinke sekunde odlučuju kojoj ekipi će pripasti lopta i da li je touchdown ili ne.
    Tu bi toliko grešaka sudija bilo da taj sport više niko ne bi ni gledao.

    U fudbalu je, izgleda, obrnuto, jer nakoliko klubova pošto-poto mora da ima dominaciju. Zato neće ni da uvedu "Salary cap" kao što važi u SAD, jer bi onda bilo više ravnopravnijih klubova, pa ne bi ista 3-4 kluba konkurisali svake godinu za titulu.
    (Veliki brat, 29. mart 2017 21:46)

    # Link komentara

  19. Prvo, treba imati u vidu da je ova utakmica bila prijatelska, nije imala takmičarski značaj. Ukoliko bi se ovakve promene odluke sudija desile na bitnoj utakmici nekog velikog takmičenja, sigurno bi bilo protesta koji bi dodatno usporili igru.
    Drugo, često se dešava da usporeni snimak ne prikazuje situaciju iz realnog ugla, odnosno nekada se tek iz petog,šestog kadra vidi prava slika. Samo najviša takmičenja imaju dovoljno kamera da se pokrije svaki ugao, tako da su i ovde moguće greške.
    Treće, ponekada se dese situacije koje spadaju u „sivu zonu“ gde će polovina sudija reći jedno, a polovina drugo, prekršaj ili ne, žuti ili crveni. Može da se desi da video sudija donese odluku drugačiju od one koju bi doneo glavni sudija da je pogledao snimak.
    Četvrto, postoje situacije koje se ne mogu rešiti na ovaj način. Npr. kada napadač dobij loptu i sam izlazi pred golmana na nekih 20-25m, a sudija prekine igu zbog nepostojećeg ofsajda. Kako tom napadaču nadoknaditi prekinutu šansu da postigne pogodak?
    Jedna utakmica NIJE merodavna da se donese epohalni zaključak kako će tehnologija spasiti fudbal.
    Fudbal je igra koja čuva tradiciju i jako se malo menjao od svog postojanja. Lično sam protiv tehnologije, ali svakako postoji veliki broj faktora koje treba uzeti u razmatranje pre donošenja ishitrenog zaključka.
    (Džejson, 29. mart 2017 21:18)

    # Link komentara

  20. A sta kazu na sve ovo Majo i Milorad? Poz.
     (fenomen, 29. mart 2017 21:15)

    # Link komentara

  21. Ja bih stavio senzor u loptu tako da bude ubacen da se ne pomera pri sutiranju lopte, senzore na sve 4 korner zastavice u oba smera... Pa kad lopta predje liniju koju senzori ocitavaju, negde zasvetli crveno tako da svi igraci i gledaoci mogu da vide... Senzor na stativama, pa kada prodje preko gol linije, gol zasvetli zeleno... To se tako resi da se zna u sekundi dal je presla liniju ili nije... Za ostale sporne situacije moze i snimak kamere...
     (NBG21, 29. mart 2017 21:01)

    # Link komentara

  22. Nema lopovluka vise
     (majvuk, 29. mart 2017 20:45)

    # Link komentara

  23. 1 challenge po utakmici po ekipi za penale (sporne situacije u 16m) ili direktan crveni karton, ništa drugo. To su najspornije i najbitnije situacije koje mjenjaju tijek susreta. Dakle ne moze se igrat i tražit uprazno , imaš 1 prošao ili ne gotova priča. To nebi promjenilo ritam utakmice, jer zapravo većina utakmica prodje bez penala ili direktnih isključenja. A dovelo bi do reda sa ovim glupostima Ala Barcelona vs Psg.
    (My name is Zlatan, 29. mart 2017 20:21)

    # Link komentara

  24. Ovo je bilo odlicno, sto se tice gol linije ili off-side-a. Ali nisam siguran da sam za tehnologiju kod faulova. Posto postoji kontakt manje-vise kod svakog starta, cesto je pitanje da li je kontakt bio dovoljan da se sudi penal ili ne. U mnogo takvih situacija, i nakon usporenog snimka, mnogo je tesko utvrditi da li je bilo dovoljno kontakta. Isto se moze reci za igranje rukom (u prirodnom polozaju, itd.).
    (PimPong, 29. mart 2017 20:19)

    # Link komentara

  25. I pored tehnoligije dosudjen nepostojeci penal za Spaniju.
     (nevermind, 29. mart 2017 20:08)

    # Link komentara

  26. Sudije iza gola su cist promasaj, odatle ne mogu nista da vide i jos signaliziraju nepostojece penale... Stvarno je frustrirajuce kad znas da si ostecen i nista ne mozes da uradis. Greske fudbalera cine lepotu fudbala, ali ne mogu da prihvatim da su i sudijske greske sastavni deo fudbalske igre! Takodje sam i za tzv cisto vreme jer valjanje i odugovlacenje ne mogu da prihvatim kao sastavni deo fudbala. Grozno je!
    Nepravda ne moze skroz da se eliminise, ali moze znacajno da se smanji...
     (ja, 29. mart 2017 19:54)

    # Link komentara

  27. Dva celendza po ekipi a ako su uspesni ne brisu se. kao u tenisu. I efektivno vreme kao u kosarci. Svaki prekid vreme staje i kad je lopta u igri pocinje vreme. Poluvreme 30 minuta. Nema valjanja po travi. Poz.
     (fenomen, 29. mart 2017 19:51)

    # Link komentara

  28. tu se ne radi o nikakvom zaustavljanju niti usporavanju igre,jednostavno 4. sudac ili 5,6 nebitno,gleda prenos utakmice i cim krene usporena snimka javlja glavnom na slusalice jel bio penal itd....
     (kikin, 29. mart 2017 19:50)

    # Link komentara

  29. Saglasan, kraj krađama.
     (Milan, 29. mart 2017 19:50)

    # Link komentara

  30. naravno da hoće...molim vas ugasite ove reklame za izbore av mi tu ceo da iskače i bode oči..
     (gluvaglava, 29. mart 2017 19:35)

    # Link komentara

  31. @galliani

    Real je polako preko lige sampiona gradio prednost. Godinama su dobijali vise para od istocno evropljana i tako malo po malo postali nedostizni. 1990 su Zvezda , Anderleht, Steaua i slicni klubovi bili u najmanju ruku jak rival Realu gde prolaz nikako nije bio siguran. Od nastanka Lige Sampiona 1992 ta razlika se povecavala na konto novca i ugleda dobijenog iz Lige Sampiona, tako da smo od prvobitne situacije dosli do toga da Real tuce Steauu ili Zvezdu 8:0. Mi imamo paradoks da su Partizan i Zvezda bili jaci u doba najgorih sankcija, Panata i Hajduk igrali 1/4 LS, Kijev polufinale, Ajaks osvojio. Tako da gledaj malo sire
    (Banat, 29. mart 2017 19:26)

    # Link komentara

  32. treba uvesti "čisto" vreme i da vreme stoji dok je igra u prekidu, ne bi bilo valjanja, prenemaganja, beskonačnog neopravdanog produžavanja igre
     (aha, 29. mart 2017 19:19)

    # Link komentara

  33. minuta sutnje za sve navijace barcelone..
     (gzola, 29. mart 2017 18:57)

    # Link komentara

  34. Sjajan tekst, svaka cast ko ga je pisao... Sve fino objasnjeno...
    samo bih dodao sto se tice gubljenja vremena... Pa zar se vise ne gubi kad se igraci foliraju i leze po terenu a nije im nista, samo da bi vrijeme brze proslo... Ovako bolji pobjedjuje, i ne mjesta za kritike sudijama...
    Da nije bilo video snimka rezultat bi bio 1:1, a jedan gol bi bio neregularan a drugi nepotrebno ponisten...
    A sto se tice sudija... Veliku ulogu ce imati u procjenjivanju faulova i dodjeljivanja kartona... A toga ima mnooooogo vise nego postignutih golova !!!!
    Jos jednom bravo za tekst !!!
     (realno gledano, 29. mart 2017 18:47)

    # Link komentara

  35. Da je video tehnologija postojala 2006 godine malo sutra bi Italijani onako sramno prosli Australiju i uzeli svetskikup te godine
     (Whiplash, 29. mart 2017 18:36)

    # Link komentara

  36. Da se o gubljenju draži pričalo pre deset godina onda uredu, danas je fudbal izgubio draž bilo kakvu, pre svega zbog milionskih plata, transfera, zbog enormnog broja stranaca u klubovima, LŠ treba da bude takmičenje svih prvaka svih država Evrope a ne da Španija ima pet ekipa a Srbija npr svog šampiona nema u LŠ.
    (Katorz, 29. mart 2017 17:11)

    Kakva je draz gledati kako Zvezda gubi 8-0 od Reala? Ili mislis da bi i Zvezda zaradila milione pa bi bila ravnopravna? Ne, LS ce od 2018/2019 biti mnogo bolje bez te sirotinje, samo jos da se ukine UEFAlona.
     (Adriano_Galliani, 29. mart 2017 18:22)

    # Link komentara

  37. "Ljudski rod nikada neće doći do stadijuma kada će prihvatati nepravde i preko njih prelaziti,"

    Ne slazem se. Itekako se prelazi preko nepravde ako ona ide u tvoju korist.
    (novosadjanin, 29. mart 2017 18:17)

    # Link komentara

  38. По чему је синошња утакмица изгубила на дражи?То је све трајало 1 минут,и донесене су исправне одлуке.Мени је само засметало што главни судија није провјерио и себе,приликом досуђивања пенала,јер су то уз офсајд главне судијске погрешке.А мислим да је онај прекршај престрог за пенал.
     (Ментор Момо, 29. mart 2017 18:17)

    # Link komentara

  39. не... неће...
    (Solskjaer, 29. mart 2017 18:16)

    # Link komentara

  40. Sportsko vaspitanje treba da nas nauci da se pomirimo sa nepravdom. Zato ce uvek bolje sudjenje imati bogatiji, jaci klubovi. Tako da nema nista od ovoga. Bolje pravdu da potrazimo u drustvu
    (3sixty, 29. mart 2017 18:14)

    # Link komentara

  41. Eto Zvezde u grcevitu borbu za opstanak. Pa kome ce grof da prodaje taktiku i poluigrace? Kako postici pogodak ako sudije sviraju sve?
     (ej bre, 29. mart 2017 18:11)

    # Link komentara

  42. Takvu Gol tehnologiju bi bilo moguce uvesti u maksimalno 10 liga na svetu, verovatno i manje. Draz fudbala je to sto su pravila ista i u srpskoj ligi i u Premier ligi. Pola timova koji igraju ligu Evrope nema uslove za to. Mislim da bi se time jos vise ubile male lige.
    (Shomiez, 29. mart 2017 18:01)

    # Link komentara

  43. Kome smeta "jaka" Zvezda?
     (iVar, 29. mart 2017 17:40)

    # Link komentara

  44. Sve je super zamišljeno i sprovedeno, u tekstu je lepo objašnjeno. Dodatne sudije van terena na koje koje igrači ne mogu da utiču, vuku za rukav i da im cmizdre, a koje glavnom sudiji u roku od 30 sekundi javljaju ishod situacije. Nit dugo traje, nit se ubija draž, a pravednost se povećava. Oduvek sam bio mišljenja da je upravo nepravednost ubijala draž, tako da bih smeo da kažem da će tehnologija zapravo vratiti draž fudbalu, koliko god to čudno zvučalo :)
     (itgsrhcs, 29. mart 2017 17:39)

    # Link komentara

  45. Unisticete sustinu fudbala sa tehnologijom.
    (HI, 29. mart 2017 16:23)

    Pa ako su sustina pogresne sudijske odluke, golovi iz ofsajda i slicno, onda je hoce unistiti...
     (palop, 29. mart 2017 17:34)

    # Link komentara

  46. Zbogom zvezdinim golovima u derbijima.
     (Lord, 29. mart 2017 17:30)

    # Link komentara

  47. Samo mogu da se protive oni koji su za malverzacije.
    (Vrući pas, 29. mart 2017 17:22)

    # Link komentara

  48. Da se o gubljenju draži pričalo pre deset godina onda uredu, danas je fudbal izgubio draž bilo kakvu, pre svega zbog milionskih plata, transfera, zbog enormnog broja stranaca u klubovima, LŠ treba da bude takmičenje svih prvaka svih država Evrope a ne da Španija ima pet ekipa a Srbija npr svog šampiona nema u LŠ. Treba uvesti tu gol liniju i hok aj sistem samo kad se gol postigne da se utvrdi da li je regularan jer tad se svakako igra zaustavlja, tako da se ništa ne menja. Ko to neće da uvede u slučaju pogodka taj je neki muljator. Takodje može i za crveni karton jer i to je deo gde se igra svakako zaustavlja na par minuta. Za početak na SP, EP, LŠ, LE i liga 5; a posle da bude standard za sve prve lige pod okriljem FIFA i UEFA. U današnje vreme kad svaki gledalac može da vidi grešku na tv je smešno pričati da to ne treba uvoditi
    (Katorz, 29. mart 2017 17:11)

    # Link komentara

  49. Fudbalu nema spasa, odavno je gotov...
    (duško, 29. mart 2017 17:10)

    # Link komentara

  50. Kome smeta jaka Zvezda? ?
     (DrIfter, 29. mart 2017 17:09)

    # Link komentara

  51. Pipo Inzagi se na vreme povukao haha
    Ko razume shvatiće
    (Sergej, 29. mart 2017 16:57)

    # Link komentara

  52. Ovo Realu ne bi odgovaralo, a svi znamo i zasto...
    (khhm, 29. mart 2017 16:54)

    # Link komentara

  53. Ocekujem , po hitnom postupku, saopstenje iz F.K Crvena Zvezda.

    "Po ko zna koji put neko radi protiv nas, a svi znamo...it.d...i.t.d.."
    (zoran, 29. mart 2017 16:51)

    # Link komentara

  54. Oduvek sam govorio da je argument o usporavanju igre besmislen. Evo, sada smo videli da to traje oko 30 sek. po pregledu.
    Mnogo duze traje i vise uspori igru rasprava sa sudijom posle svake sporne odluke.
    (Dragoljub, 29. mart 2017 16:45)

    # Link komentara

  55. Najveći protivnik naravno Fergi...čovek izjavi da se tehnologijom gubi značaj sudija?!
     (CJ, 29. mart 2017 16:44)

    # Link komentara

  56. To ce biti kraj UEFAlone. Zato nema nista od toga.
     (Adriano_Galliani, 29. mart 2017 16:36)

    # Link komentara

  57. Mislim da je krajnje vreme i najlogicnija stvar da se ustanovi ovo pravilo u svim takmicenjima!
     (kaja, 29. mart 2017 16:34)

    # Link komentara

  58. Najveci problem fudbala nije ta nepravda na terenu vec kolicina novca koja se obrce. Kad ovi nasi mogu ovako da namestaju utakmice zamislite koliko je to tek ozbiljno na nivou UEFA.
     (Against modern football, 29. mart 2017 16:28)

    # Link komentara

  59. Unisticete sustinu fudbala sa tehnologijom.
     (HI, 29. mart 2017 16:23)

    # Link komentara

  60. Da je bila tehnologija zadnjih godina Real nikada nebi bio prvak CL a niti bi osvojio La ligu .
     (Sandzak, 29. mart 2017 16:19)

    # Link komentara

  61. Ko u Euroligi...
     (MarkoNS, 29. mart 2017 16:18)

    # Link komentara

  62. ali kako će onda da se sudi za velike, kako da se poguraju Penal madrid, Farselona....
     (niski, 29. mart 2017 16:17)

    # Link komentara

  63. Resenje postoji, primenjuje se u am. fudbalu, odbojci, tenisu, hokeju na ledu... da, čelendz. Izgovori tipa- to mnogo kosta, kako ce nizerazredne lige to da primene, su demagogija.
     (lauda, 29. mart 2017 16:16)

    # Link komentara

  64. Da je tako, sad bi Partizan bio na -3.
    (Deki, 29. mart 2017 16:15)

    # Link komentara

  65. Mozda fudbal gubi draz,, mozda to i nije resenje Aliiii kako stati na kraj lopovlucima??? pa fudbal je izgubio vise ljubitelja frustriranih kradjama i
    glupostima...
    Moje misljenje je da treba to samo lepo organizovati i sprovesti u delo...
     (baullayta, 29. mart 2017 16:15)

    # Link komentara

  66. Da je tako, sad bi Partizan bio na -3.
    (Deki, 29. mart 2017 16:15)

    # Link komentara

  67. Ne ne i neeeeee .
     (Grobaros, 29. mart 2017 16:15)

    # Link komentara

  68. Novac je uništio fudbal!
     (ABCDEFG, 29. mart 2017 16:14)

    # Link komentara

  69. Nece ga spasti od sudjenja, kao Barseloni protiv PSZ
    (C3, 29. mart 2017 16:06)

    # Link komentara