1. Ha,ha,ha čak su nam iz Uefe podmentuli nekog sa ovih prostora da nam kaze da je fudbal na ovim prostorima umro. Jedino se Dinamo Z. jos uvek koprca i odigra grupno takmičenje u Evropi. Dok drugi svake prestupne godine.
    (Opelo, 20. mart 2017 22:23)

    # Link komentara

  2. A sada nam je ziva, mani ga... Livada Super Liga.. Vec nekoliko godina skoro da ni ne pratim nase prvenstvo, a sramota me da kazem da ne znam bas sve klubove koji igraju u njoj (pratim samo Premijer Ligu), sto nije bio slucaj tamo '70-tih I '80-tih kada sam znao I igrace u glavu. Naravno tu i tamo pogledam po nesto, npr. derbi i jos po neku "jacu" utakmicu. Svakako da bi formiranje neke regionalne lige u fudbalu, po principu ABA lige, znacilo vise atraktivnijih meceva, vise publike, vise para, a samim tim i vise opcija i bolju konkurentnost u Evropi mozda(?). Ne bi verovatno ispadali u kvalifikacijama, ali tu negde posle toga :) Nisam jugonostalgicar i mislim da u takvu ligu ne bi trebalo zvati hrvatske klubove, zbog svega sto se tamo desava oko fudbala, a I sire (nismo ni mi mnogo bolji). Zvao bih Madjare npr., jer su Bugari, Rumuni, Grci isuvise jaki za sve nas, u svemu, a najpre u finansijama. Igranje u takvom prvenstvu za njih bi bilo kao po onoj narodnoj "sa konja na magarca". A sto se tice samog razvoja fudbala, mogle bi da se formiraju i dve regionalne lige (jedna jaca, druga slabija, pa da se iz prve ispada u drugu, iz druge ide u prvu itd, sto je sve stvar dogovora). Sve se moze samo ako se zna sta se hoce I ako se to iskreno zeli...
    (Mike, 20. mart 2017 22:22)

    # Link komentara

  3. Ne odgovara to Terzinim povodljivim navijacima!
    (Ko o cemu..Terza o postenju, 20. mart 2017 22:11)

    # Link komentara

  4. Ha,ha,ha čak su nam iz Uefe podmentuli nekog sa ovih prostora da nam kaze da je fudbal na ovim prostorima umro. Jedino se Dinamo Z. jos uvek koprca i odigra grupno takmičenje u Evropi. Dok drugi svake prestupne godine.
    (Opelo, 20. mart 2017 21:34)

    # Link komentara

  5. Mislim da je izvesno da su modelu "jedna država - jedna liga" generalno u Evropi dani odbrojani jer su vodeće lige toliko odskočile od ostatka da je za veće klubove u malim zemljama jedino rešenje udruživanje u nadnacionalne lige. U zapadnoj Evropi bilo je pokušaja formiranja regionalnih liga koje je UEFA kočila, ali interesi klubova će na kraju prevladati i takve lige će biti osnovane. Kad krene osnivanje regionalnih liga u drugim delovima Evrope, tada će sigurno nastati i ex-YU liga.
    (marko, 20. mart 2017 21:14)

    # Link komentara

  6. Kup, ne liga!
     (slix, 20. mart 2017 20:07)

    # Link komentara

  7. lige su nam smesne, klubovi nista nisu uradili u evropskim kupovima i ligama u poslednjih 20 godina a reprezentacijama je ogroman uspeh kada se kvalifikuju na EP, sta moze biti gore odo ovoga sa regionalnom ligom? 80% posto klubova koji igraju prvu ligu u svim ex-yu drzavama u stvari nemaju uopste uslove (ni finansije ni infrastrukturu a ni stadion redovan). jedino sto je pozitivno da se skupi 10000 gledalaca u selendrama kada dodju "veliki" pa se to dozivljava kao praznik fudbala, ali zato postoji kup. prvenstvo trebaju da igraju ozbiljni klubovi a takvih u svakoj drzavi na balkanu ima max 2-3..
    (chubby checker, 20. mart 2017 19:41)

    # Link komentara

  8. @ plasticni hirurg

    U ex yu,po trenutnom kvalitetu izmedju sebe bi kako tako mogli da igraju samo Zvezda,Partizan,Dinamo,Rijeka,Maribor i Olimpija. Mozda jos Vojvodina i Hajduk.
    Kakva Buducnost,Zeljo,Vardar,kakvi bakraci.. Pa taj Mogren u Evropi Vosa otkine da ne znaju sta ih je snaslo a velika Buducnost je uspela pre nekoliko dana prvi put u istoriji da izgubi od Decica i to jos u PG. :)
    O Bosni i Makedoniji isto ne treba trositi reci,to su takodje lige na nivou nase i hrvatske 2.lige.
    Sve i da je takva liga realna,ja je nikad ne bih podrzao,dovoljno su nam ucinili sa kosarkaskom i prakticno ugasili taj sport izvan Beograda. Inace navijam za CZ,da ne bude zabune ali treba biti realan.
     (neka hvala, 20. mart 2017 19:40)

    # Link komentara

  9. @VEČITI DELIJA Znamo, završilo se osvojenom ligom šampiona.
    (Gagi, 20. mart 2017 19:24)

    # Link komentara

  10. Sve tačno 1/1. Jedino gdje bi trebalo razvijati regionalni razvoj je omladinski sektor i to najmladji uzrasti uz stroge nadzore protiv nacionalne mržnje i rasizma. Ovo bi moglo podstaci i razvoj turizma u malim procentima i bolje medjuljudske odnose. Mislim da niko ne bi želio da gleda horde divljaka u Splitu, Zagrebu i Beogradu svaki vikend i dodatni teret ionako posrnulom zdravstvenom sistemu. Podrska gosp. Čeferinu!
     (Sportgroup, 20. mart 2017 18:51)

    # Link komentara

  11. Fudbal na balkanu i treba da umre.Regionalna liga jedino resenje za svu trulez koja je nastajala godinama.
     (dule, 20. mart 2017 18:47)

    # Link komentara

  12. Imali smo i ligu i državu pa znamo kako se to završilo . A Ljupko je lijepo neki dan objasnio kako bi to funkcionisalo odnosno kako ne bi funkcionisalo . Nikad više ništa sa njima ! NE , JADRANSKOJ LIGI U FUDBALU !
     (VEČITI DELIJA, 20. mart 2017 18:45)

    # Link komentara

  13. Kada ćete da shvatite da ne trebate da čekate sa neba da padne nešto što želite??? Ne treba Vučić.. sigurno da takva liga ima komercijalan potencijal, i to je osnov. Košarka je dobar primer. Oni što pričaju kako će biti krvoproliće, ti neka odu među prvima. Da se malo očisti teren. To su zatupljijuće priče. Ako stvarno želite rat, biće ga. Kada se pojavi preduzetnik ili grupa njih koji su spremni da podrže taj projekat jer prepoznaju komercijalni potencijal, onda njih treba podržati a ne čekati nekog Čeferina, koji je, ako me pamćenje dobro služi, nekada davao izjave u kojima nije odbacivao ideju regionalne lige. UEFA je moćna, ali ne moramo joj dozvoliti da nas pregazi.
     (popov, 20. mart 2017 18:08)

    # Link komentara

  14. @vlada - pošto je fudbal u ostatku Srbije živ!?
    (slaninica, 20. mart 2017 17:36)

    # Link komentara

  15. Kako da mlade talente pokupe za sitne pare ako im daju priliku da igraju u mnogo jačoj ligi od trenutnih raspalih regionalnih vašarskih takmičenja.Siguran sam da bi Đenka,Cirbes,Miler..... jedva dočekali da igraju u Srpskoj ligi umesto ABA.
    (charlie, 20. mart 2017 17:09)

    # Link komentara

  16. Ko vas je uopšte zvao u Balkansku ligu? Igrajte lopte sa svojim dragim Nijemcima, za to ste se borili...
    (Dosta, 20. mart 2017 17:01)

    # Link komentara

  17. Dakle definitivno nema spasa domacem fudbalu. Jedino bi nas Balkanska liga izvukla,ovako...Tih par evropskih utakmica ako se odigraju (ako se ne poispada u 1., 2. kolu) i to je to. Ocajno je to, ali je tako.
    (nn, 20. mart 2017 16:57)

    # Link komentara

  18. ok, ali nacionalne ligu su vec umrle. tako da razmislite o kojekakvom modusu te regionalne lige, da bi se nivo makar u nacionalnim ligama poboljsao. znaci napraviti jedan paralelni sistem. na primer, osvajac regionalne lige ide direktno u grupnu fazu, drugi kroz play-off a treci da pocne kvalifikacije kad je kupaca sezona. cetvrti, direktno u grupnu fazu lige evrope itd itd. a olimpija, vojvodina, cuka, rabotnicki, siroki brijeg, sibenik, mogren nekako preko jednog matematickog sistema da se izdefinise gde i kako mogu u evropu. ostalo bi se vrtelo izmedju fkcz, fk par, dinamo, hajduk, rijeka, zelja, vardar, buducnost, maribor.
    (plasticni hirurg, 20. mart 2017 16:56)

    # Link komentara

  19. Za regionalni ligu su samo Zvezdasi i Partizanovci, u ostatku Srbije fudbal bi umro, kao sto je i u Kosarci situacija. Ugasilo se Zdravlje, Hemofarm, Masinac, Ergonom,... Neka hvala...
     (vlada, 20. mart 2017 16:50)

    # Link komentara

  20. Ako je moglo po "kljucu", zasto ne bi moglo sada? Za vreme zajednicke lige bilo je pravog fudbala. Gde smo sada?
    (Leksa, 20. mart 2017 16:48)

    # Link komentara

  21. u pravu covek 100%
     (maradona, 20. mart 2017 16:46)

    # Link komentara

  22. Pa to je i u pravu ali realno jedna mala država kao Slovenija i ne može da ima više od 2 ozbiljna tima. Tako da ovo i nije loša ideja , kao da je trenutno slovenska liga primera pa bi time mnogo izgubili...
     (., 20. mart 2017 16:43)

    # Link komentara

  23. Bilo bi krvoprolica,to je razlog, a sto se tice razvoja fuce to bi bilo odlicno.
     (C i n i k, 20. mart 2017 16:38)

    # Link komentara

  24. Ispada da je fudbal u tim zemljama neverovatno ziv. Timovi se svake godine takmice za 1/4 lige sampiona, 100 000 gleda Zvezda-Radnik Surdulica, a stadion Maribora je prepun kada dolazi Krsko.
    (Banat, 20. mart 2017 16:36)

    # Link komentara

  25. pa jasno ne brinas ti za Partizan...Zvazdu...Dinamo...Hajduk...i timove koji bi možda imali korist od te "jače" lige!
    nego tebe brine to kako bi se tvoji zemljaci snašli tu!
    Sramota...
     (swelle, 20. mart 2017 16:35)

    # Link komentara