Novak Đoković

Tri razloga zbog kojih je Novak najbolji u istoriji

Dakle najbolji, ne najveći. Mnogi Rodžera Federera vide kao najvećeg tenisera u istoriji i teško se to može osporiti. Švajcarac ima najviše Gren slem trofeja (18), bio je najduže na prvom mestu (302 nedelje), a publiku je pridobio elegentnim i napadačkim tenisom koji pleni.

Pošaljite komentar
  1. Sta je s Novakom, hoce li da nastavi takmicenje, ili .. se sprema da se pridruzin Ani?
    (nikola, 25. februar 2017 08:56)

    # Link komentara

  2. Jedno je sigurno, Novakov najbolji tenis koji je ikada igrao, najbolji je svih vremena!
    Takav nivo igre nije nikada igrao ni Nadal, ni Federer, niti iko drugi!
    (Beobrad, 24. februar 2017 19:45)

    # Link komentara

  3. .. Verovatno bi i sam Novak kad bi ga pitali ko je najbolji igrac svih vremena rekao Federer....
    (THE FINAL CUT, 18. februar 2017 15:01)

    Covek sve objasnio. Slazem se. I Feder bi sam za sebe rekao da je najbolji, tako da je to 2 od 2 glasa za Federera izmedju njih dvoje medjusobno.
    A da sacekamo par godina da zavrse karijere... Sta mislite? Dobra ideja?

    Iz zemlje lala, uvek Vas,
    (Dobro, 20. februar 2017 17:09)

    # Link komentara

  4. Znaci ovako najveci nije najbolji vec je neko bolji od najveceg,svaka cast kako ste se ovog setili
    (oli, 19. februar 2017 03:00)

    # Link komentara

  5. Neka moja racunica,cisto subjektivno.

    Djokovic je,kad je na svom maximumu bolji od Federera na svom maximumu,na betonu i sljaci,na travi je 50:50.Kad kazem bolji,mislim uspesniji u duelima,tako da od 10 odigranih meceva,Djokovic dobija 7 ,Federer 3.Tako stoji stanje,22 godisnji Djokovic protiv 22 godisnjeg Federera ,Federer dobija,ali Djokovic iz 2011 i 2015 protiv Federera iz 2005 ili 2007,Djokovic bolji(cak mislim da bi Federer sa US Opena 2015 unistio Federera iz finala US opena 2007 recimo).Nadalov stil igre jednostavno predstavlja smetnju za Federera,tako da Nadal na svom maxu brise Federera 9 Od 10 na betonu i sljaci,dok na travi dajem Federeru prednost 6:4.Djokovic vs Nadal,Djokovic 7:10 na betonu,9:10 na travi i Nadal 6:4 bolji na sljaci.Godine ne igraju neku ulogu tu,samo podloge.Promenili su podlogu na AO ove godine na nesto brzu pa eto sta se desilo u finalu,mada licno mislim da Nadal nije bio bas na 100% ali svaka cast Federeru svakako.
    (hammer, 19. februar 2017 01:37)

    # Link komentara

  6. Ako ćemo po tome ko je najbolji u historiji, onda je to Nadal.
    (Ado, 18. februar 2017 18:13)
    Plus, olimpijska medalja koja se potcenjuje zato što je Federer nije osvojio i svi znaju da nikad neće.
    Mislim da je najvažniji kriterijum da li je igrač (ijednom) osvajao turnir na kom je učestvovao, a mislim da Nadal tu ima najbolji skor od svih.
    (Đole, 19. februar 2017 00:36)

    # Link komentara

  7. Ne znam od koje godine se mastersi igraju u dva dobijena seta,ranije je bilo u tri,to bi takodje trebalo uzeti u obzir.Nekad su svi igraci bili obavezni da igraju i dublove,pa cak i jedan linijas kakav je Lendl ima titule u dublu.Novak bi u dublu mogao da nauci volej i smec,jer on to zna da odigra ali nema osecaj da to izvede lagano,kao kad je na osnovnoj liniji i igra bekhend.Najvaznije je to sto je izgubio vatru,ne grize,siri ljubav umesto toga.Mada me je uvek najvise nerviralo kad se namuci da napravi brejk,pa ga lagano prospe.Servirati znaci da sve zavisi od tebe,jer ti pocinjes poen,odredjujes mu servisom tok.Vracanje servisa zavisi opet od servisa,pa je psihicki lakse reterneru,ako prodje-prodje.Tu je glavna razlika RF i Moleta.Fed zavrsava posao servisom,Nole se muci.
    (Analiza, 19. februar 2017 00:31)

    # Link komentara

  8. Po meni jue Đoković najbolji iz jednostavnog razloga što je pobeđivao Nadala čak 7 puta zaredom, što mislim da nijednom drugom igraču to ne bi moglo da pođe za rukom.
    (Bojan, 18. februar 2017 19:38)

    # Link komentara

  9. Podgrevate bajatu sarmu. Pokušavate da izmislite kriterijum da bi dokazali da je Novak najveći.
    18 GS je najvažniji kriterijum, broj nedelja na prvom mestu drugi, a ako pogledate teniske statistike na internetu videćete da je Federer skoro u svakoj kategoriji na vrhu ili pri vrhu.
    To kakva je bila konkurencija mogu da potežu samo oni koji se nikada sportom nisu bavili. U vrhunskom sportu je konkurencija uvek žestoka i kada neko dominira to je zato što je on vanserijski jači a ne zato što su drugi slabiji.
    Federer i sada kao deda može da pobedi Novaka, pa sad zamislite koliko bi bio jak da je 5 godina mlađi.
    Uz svo poštovanje za patriotske osećaje prema Novaku, Federer je najbolji i najveći teniser, za sada, dok se ne dokaže suprotno.
    (Pazi da ne, 18. februar 2017 19:27)

    # Link komentara

  10. Aleksa, ti si neki veeeliki Srbin, ali mene nisi uverio! Drag si ti meni, ali istina mi je draža...
    (Vaso, 18. februar 2017 19:23)

    # Link komentara

  11. Bog ga blagoslovio! Veliki čovek, sportista, uzor!
    (Katarina Petrović, 18. februar 2017 19:20)

    # Link komentara

  12. Tri razloga zasto Novak nije najbolji u istoriji:

    1.Kriminalnih 9 poraza u finalima Slemova

    2.samo 12 Slemova(ipak Fedex ima 18 komada)

    3.samo 220 nedelja na prvom mestu(cak 4 igraca su na toj listi ispred Novaka)

    Pametnom dosta !!
    (Blez Matuidi, 18. februar 2017 19:14)

    # Link komentara

  13. Ako ćemo po tome ko je najbolji u historiji, onda je to Nadal. Ima apsolutno najbolji skor protiv dvojice najvećih rivala na gren slemovima(koji su najvažniji turniri u tenisu), dobio je više međusobnih gren slem finala od obojice s tim da je obojicu u 2 ili više finala dobio van šljake(Roland Garros) dok nijednom nije izgubio finale Roland Garrosa niti od Federera, niti od Đokovića, niti od bilo kog drugog tenisera. I još treba reći da je u periodu u kojem je Nadal osvajao gren slemove bila najjača konkurencija. Dragi su mi i Federer i Đoković ali činjenice su činjenice.
    (Ado, 18. februar 2017 18:13)

    # Link komentara

  14. Hahahaha, jel' platio Srki? MItomanija nebeskog naroda se nastavlja. A preseo im je nedeljni rucak krajem januara. Najavljivali i djokisti i nadalovci neke debakle u finalu, kad ono - kolaps! Uvali im deda kosku pred penziju. Hahaha, placite. Rodzer najbolji. Ubedljivo.
    (kiza valuta, 18. februar 2017 17:54)

    # Link komentara

  15. Ja imam 64 razloga zasto je Novak znacajniji od Tesle i ko to ne vidi nije patriJota!!!
    (Tes1a, 18. februar 2017 17:13)

    # Link komentara

  16. 1.Federer
    2.Nadal
    3.Djokovic

    Top 3 svih vremena.
    (Blueblueblue, 18. februar 2017 17:08)

    # Link komentara

  17. "Gotovo svi govore da je era u kojoj igraju Federer, Nadal, Đoković, Mari i ostali igrači zlatna era tenisa"
    Koji ostali igraci?Berdih,Nisikori,Ferer,Raonic?pa oni 10 godina ne mogu da prismrde ovoj cetvorici,sto mnogo vise govori o njihovoj slabosti nego o kvalitetu cetvorke.Kada se setimo kako je naceti Novak lagano dobio Nisikorija u Londonu,ili ovo zadnje finale kada niko od njih nije iskoristo ispadanje Mareja i Djokovica vec raspali Nadal i matori Rodja,dalje od toga ne moramo.Da su sudionici ove teniske ere npr. Henman ili Kafeljnjikov oni bi imali 5,6 titula,a nesrecni Vilander verovatno vise od Djokovica.Zato je prica o GOAT besmislena jer se ne moze porediti konkurencije u razlicitim epohama,Federeru svaka cast ali Nadal devedesetih ne bi pola ovih titula na sljaci osvojio kad se setimo koliko je tada bilo specijalista za istu,o Djokovicu da i ne govorimo,zadnje 3,4 godine konkurencija mu je jedan i po covek,nikada tenis nije bio u vecoj krizi,to je fakat,naravno super sto je Novak to iskoristio i naosvajao se titula,ali malo realnosti nije na odmet.
    (vule bule, 18. februar 2017 16:53)

    # Link komentara

  18. Ima i cetvrti razlog. A to je zato sto je iz Srbije,i sto je vas sportista. To sto vi upravo pisete,nije napisao nijedan novinar iz neke druge zemlje.
    (semir, 18. februar 2017 16:44)

    # Link komentara

  19. Novak nije najbolji u istoriji ! OK?
    (Spartak, 18. februar 2017 16:44)

    # Link komentara

  20. Pricate kako je Novak bolji od Feda jer od 45 meceva, ima samo jednu pobedu vise. Jel to znaci da je bolji? Nemojte se sprdati. A, drugi argument je sezona 2015 i skor 82-6, dok jasno kazete da je Fed imao 2006 skor 92-5?! Pa, dobro gospodo novinari i ostali, da li ste vi normalni, koji su smesni i nedolicni argumenti sami po sebi... Razmislite, upravo o svojim tezama, jer ovako je smesno.
    (dramaturgija u 5 činova, 18. februar 2017 16:36)

    # Link komentara

  21. Prijatno iznenadjenje dok sam citao komentare. Plasio sam se da u komentarima procitam vise slaganja sa pateticnim tekstom, medjutim vise je nas koji realno posmatramo (uzgred i volimo Rogera:) i to me jako raduje. Volimo Novaka vise ali to ga ipak ne cini najboljim.
    (Busquets, 18. februar 2017 16:31)

    # Link komentara

  22. Боже, колико ми само фале његови мечеви. Не желим да читам болесне и неухрањене коментаре. Да ли су Федере, Рафа или Новак бољи једни од других. Већ ево, пар месеци нема га једноставно... а ужасно ми фали она његова аура, џокерски и блентав осмех, кидање себи и нас самих живаца, понекад досадан а понекад маестралан, вансеријски и нестваран тенис и сама његова игра... фали ми и онај сарказам понекад када упути публици, противнику, судији или чак самом себи. Па неретко после баш тог сарказма размонтира противника, публику или утиша или распламса. Судији покаже да је погрешио а себе и нас ( они који нису љубоморни, завидни и пакосни на његов успех ) моментално нас вије у страшне висине. Улепша нсм дан, недељу, месец, годину па ево и деценију је већ са нама и даље није престао да нам то поклања. Баш, док сам " прелиставао" Б92 ухватио сам себе како су некако празне вести без њега. Нешто ми фали. Све се дешава а ништа се у ствари битно не дешава! И тек када је аутор овог текста поставио ово о Новаку, схватио сам да је баш то, оно што ми је фалило све време.... :( Браво за текст. Можда није највећи. Али је најбољи.
    (Фрфљави, 18. februar 2017 16:29)

    # Link komentara

  23. Fernando Gonzalez ima 2:1 protiv Novaka i 2:1 protiv Mareja.
    Federerova generacija je poslednja koja je tenis igrala iz neke strasti, Federer je jedini koji je to prevazisao i zato traje u profesionalnijoj eri.
    Svi oni su se ispovredjivali kada su zasli u drugu polovinu dvadesetih i tada su isplivali ovi sto sada dominiraju.
    Pricati da Federer nije imao s kim da igra je smijesno. On je dobijao Gonzaleza, Safina, Davidenka, Hjuita, Rodika i ostale u njihovim najboljim izdanjima.
    A njihova najbolja izdanja nisu bas naivnog nivoa.
    Onda je dobijao i Djokovica u dobrim teniskim godinama.
    I danas njih dvojica igraju pola:pola. Ovaj 30, a ovaj 36.
    (Kralj Beljo, 18. februar 2017 16:19)

    # Link komentara

  24. Uopste nije bitno da li je za vas Novak najbolji.
    Uopste nije bitno da li je sa svetsku tenisku publiku Novak najbolji.
    Jedino je bitno da li je on dovoljno dobar sam za sebe.
    (jOvan, 18. februar 2017 16:18)

    # Link komentara

  25. zato sto ima Jecu,sina Stefana i nerodjenu bebu...
    (klipeta, 18. februar 2017 16:18)

    # Link komentara

  26. 1) Federer je vodio u h2h kada Djokovic i Nadal nisu mogli da mu pariraju, ni fizicki ni mentalno, UPRAVO ZBOG GODINA KOJE NISU IMALI! 

    2) "Zvucnost" imena se dobija rezultatima, a kada uz to ide i dugogodisnji kontinuitet koji mladji ne mogu ni da pipnu znaci da su MNOGO dobri i da bi takvi bili u bilo kojoj eri. Za pocetak, od svih bivsih velikana jedino bi Sampras mogao fizicki da im parira, jer su upravo taj segment popeli na do sada nevidjen nivo i ispisali zlatnu eru tenisa! 

    3) Murray spominju oni koji ma je trn u oku, da ne kazem prst na nekom drugom mestu, sto neko njihov konacno nije nosilac sporta za koga misle da ne bi postojao da nije njih i da se zbog njih jedino i igra!
    (genije al'u k...., 18. februar 2017 12:33)

    1) Federer nikad nije vodio u h2h protiv Nadala. Ne racunajuci AO 2016 , 2015 Federer je imao 33-34 god. sa Djokovicem je bilo 3-3 te godine, a tad je bio najjaci...

    2) Pogledajte top 10...Monfils - nikad finale, 2-3 polufinala , , Tim jedno polufinale, i vise nista, isto i Berdih, Cilic 1 GS slucajno, Wawrinka samo na GS, sve jednodimenzionalni igraci...Nadal je u top 10 bez polufinala na GS od 2014 tek sad na AO...

    3) Murray je 2 od 3 GS uzeo protiv Djokovica, pricate da je Federerov AO namesten, a ako je neki mec bio sumnjiv to je finale WB 2013, i Marijeva titula...
    (Genije, 18. februar 2017 16:18)

    # Link komentara

  27. Murray ima dva olimpijska zlata..nebrojena finala GS tri osvojena GS tolike masterse. Murray je sa pravom clan velike cetvorke jer u zadnjih 10 godina sa retkim izuzecima igra najmanje polufinala najvecih turnira. Ne znam sta ljudima nije jasno.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 18. februar 2017 13:27)

    Pa meni nije npr. jasno kako ga svrstavas u vel.4 po tvom parametru samo zato sto je bolji od ostatka tura sto se slazem i da jeste ne daje vam za pravo da ga ubacujete medu 3 velikana jer su mu mnogo tanke cifre u odnosu na Trojku. On je po meni liga za sebe koliko je bolji od svih ostalih toliko su ova trojica bolji od njega.
    (dakiliz, 18. februar 2017 16:10)

    # Link komentara

  28. Novak je Goat.
    (Kio B.L., 18. februar 2017 15:49)

    # Link komentara

  29. 18
    (Roger, 18. februar 2017 15:41)

    # Link komentara

  30. Hahhahahahahahahahahhaahahhaah pa nemojte se saliti ljudi
    (Haop, 18. februar 2017 15:41)

    # Link komentara

  31. Novakova jedina slabost je Pepe Imaz
    (oo, 18. februar 2017 15:37)

    # Link komentara

  32. Ovaj tekst je trebao bit napisan i objavljen 2022. godine, jer će tad Nole ima 17 GS, a možda i neće. U trenutku kad u svim relevantnim kategorijama Novak zaostaje za Federerom čini smešnim onog ko ga je napisao.
    (Uroš, 18. februar 2017 15:36)

    # Link komentara

  33. A da neki ponovo procitaju naslov?!
    (Web Design, 18. februar 2017 15:33)

    # Link komentara

  34. Jel ovo neko "srpsko" mjerenje kvalitete?
    Zemlja sklona mitovima, junackim pricama, laganju, ha,ha
    (dado, 18. februar 2017 15:23)

    # Link komentara

  35. ja da sam na novakovom mestu i kada bi procitao ove komentare momentalno bi uzeo neko strano drzavljanstvo i vise nikada ne bi igrao za srbiju...neverovatno kako ljudi na balkanu mrze Novaka,ovo je za rubriku verovali ili ne...stavljaju strance ispred svog coveka bez obzira sto je bolji od njih...pitanje za sve:

    -sta znaci Federeru i Nadalu tolike titule ako je Novak bolji igrac od njih?samo neka uteha i to je to....NIJE SVE U TITULAMA! ako tako gledamo onda je Cilic bolji igrac od Delpotra sto nema veze sa mozgom...ali ovaj balkanski mozak to ne moze da ukapira...cast izuzecima koji kontaju sta pisem
    (dd, 18. februar 2017 15:12)

    # Link komentara

  36. to sto novak ima pozitivan skor sa rodzerom moze vrlo brzo da se promeni, imajuci u vidu noletovu trenutnu formu. on mora da resi neke stvari sam sa sobom da bi se vratio i pokusao da bude najbolji u istoriji. ako ko ima potencijal - to je on!
    (Billy, 18. februar 2017 15:02)

    # Link komentara

  37. Ima jedna vrlo bitna stavka kod toga zasto ima negativan skor protiv Nadala i Novaka, a to je da je stariji od Nadala 5, a od Djokovica 6 godina, sto je za tenis dosta... Nije lako igrati finale u 5 setova kao 32godisnjak npr protiv 26godisnjaka u punoj snazi.... Federer je realno, najveci i najbolji teniser ikada, i ceo svet se sa tim slaze, pogotovo strucnjaci, bivsi teniseri, sadasnji igraci... Verovatno bi i sam Novak kad bi ga pitali ko je najbolji igrac svih vremena rekao Federer....
    (THE FINAL CUT, 18. februar 2017 15:01)

    # Link komentara

  38. Какве глупости. Најбољи у историји је онај који има највише ген слем титула, тачка. Утешне "титуле" се не рачунају.
    (Archie, 18. februar 2017 12:18) (Archie, 18. februar 2017 12:18)
    Dali smatraš Cilica boljim igračem od Delpotra po tvom razonu bolji je Cilic ima grenslem i Masters a Delpo ima samo grenslem opet Delpa svi smatraju boljim tako ti je i ovo Federer je nesporno fantastičan igrač nesporno ima 18 grenslem trofeja ali kao što u tekstu piše češće je gubio od tandema Nadal Djokovic nego što ih je dobijao isto tako nesporno bi imao manje grenslemova da je istih godina kao Novak i Nadal.
    (Nebojša, 18. februar 2017 12:43)

    Неко мерило мора да постоји, јер у супротном свако би могао да формира свој поредак најбољих на свету. Грен слем титула је равна титули светског првака у било ком спорту, а то да ли је Чилић сплетом сретних околности дошао до грен слем титуле то је сасвим друго питање. Ја такође сматрам да је Дел Потро бољи играч од Чилића али то је мој субјективни став, по грен слем титулама су у истој равни. Њега су омеле повреде, а да нису вероватно би узео још коју титулу. То што је Федерер освојио доста грен слем титула у ери када није било довољно квалитетне конкуренције, не умањује његову импресивну бројку 18.
    (Archie, 18. februar 2017 14:49)

    # Link komentara

  39. Ovi stručnjaci bi trebalo da pitaju Jumka za "stručno" mišljenje. On bi im sve lepo objasnio.
    (stiven k., 18. februar 2017 14:49)

    # Link komentara

  40. Imaju Novak i Marej srece sto su se u posljednij 7godina podloge mnogo usporile cim se ubrza kao na AO Federer je siguran u finalu.
    (senad, 18. februar 2017 14:43)

    # Link komentara

  41. Uz svo duzno postovanje, jedan je RF! Ukoliko se Novak vrati svojoj najboljoj formi ima velike sanse da bude stvarno najbolji i najveci u istoriji!
    (mare, 18. februar 2017 14:37)

    # Link komentara

  42. Federer je recimo 2012-e, sa 31 godinom, mogao da se povuče i bude zauvek međusobno bolji od Novaka. To što voli tenis, igra u poznim godinama, što je u 36-oj g. osvojio GS, u vašoj naprednoj statistici to je otežavajuća okolnost??!
    (ToftSn, 18. februar 2017 14:33)

    # Link komentara

  43. H2H na koji se dosta njih poziva, pa u dobroj meri i autor teksta, je medju naj nepouzdanijim kriterijumima, posebno za igrace kod kojih je razlika u preko 5 u godinama. Jednostavno kad je stariji u zenitu ovaj mladji tek szreva, odnosno kad je mladji u zenitu, stariji je vec u godinama. Cak i za igrace koji su veci deo karijere pravi rivali, kriterijum je nepouzdan, ako jedfan od njih stize do same zavrsnice i kad nije u top formi i na podlozi koja mu ne odgovara, a drugi dobar deo karijere uglavnom na omiljenoj podlozi. Glavni parametri su GS, kao najjaci turniri i broj nedelja na prvom mestu, kao pokazatelj konstantnosti. I tu nema dileme ko je najbolji. Sto se konkurencije tice, kao ima je ili nema je, to je prica za malu decu. Jednostavno konkurencija je onoliko jaka koliko joj dominantni to "dopusti". Najbolji pozatelj je upravo Novak i njegovi rezultati. 2011 je bas dominirao a naredne tri godine tu i tamo. Razlog je jednostavan: nivo igre u 2011 mnogo visi nego od 2012 do 2014. Dok se sa sadasnjih 6, bar ne priblizi na 1 do 2 GS od Federera, odnosno bude bar drugi po tom parametru u istoriji, svaka pricada je najbolji gubi smisao.
    (Vladan R, 18. februar 2017 14:30)

    # Link komentara

  44. Nole je vrhunski teniser, jedan od najboljih u istoriji.
    Najbolji ne moze biti nikako jer je zavrsio karijeru u trenutku kada se od njega najvise ocekivalo, a odnos prema tenisu, strast, pozrtvovanost, zelja, motivacija i upornost su jedan od elemenata kada se odredjuje ko je GOAT. Nole je to izgubio, dok Fed i Nadal, iako u godinama i optereceni povredama, daju pravi primer ljudi koji tenis vole svim srcem.
    (Mile, 18. februar 2017 14:30)

    # Link komentara

  45. Da ga mi napravimo najboljim. Zajebi brojke i realnost. Bitno je sljapiti naslov i da budes najbolji. Nekad moras da priznas poraz, da budes covek i pruzis ruku boljem od sebe. To nije slucaj kod nas, nas mora biti najbolji, pa taman ne znam sta da se desi. Rezultat toga je i ovakav tekst, gde na silu stavise coveku krunu na glavu.
    (Zoran, 18. februar 2017 14:18)

    # Link komentara

  46. Niko da napise bitnu cinjenicu: Rafael Nadal je propustio 9 grend slemova zbog povreda. Ej DEVET ! Federer je jedini grend slem propustio prosle godine(us open) Da li stvarno mislite da Nadal ne bi prestigao Federera po broju gs da je bio zdrav? Pa drao ga je dok je Federer igrao najbolji tenis. Federer moze da dobije Nadala ako igra svoj najbolji tenis a Nadal prosecan i opet da mu se poklope neke stvari, sto smo videli u finalu AO. I kako onda Federer moze da bude najbolji u istoriji, ako se zna da je Nadal bolji teniser od njega?
    (Gael, 18. februar 2017 14:11)

    # Link komentara

  47. (ŽIVADIN(O), 18. februar 2017 13:48
    Bravo muso pogodio si ko prstom u pekmez.
    Sličnog sportistu koji Novaka vidi bar svetlosnu godinu ispred sebe možete samo sanjati.
    (duduk, 18. februar 2017 14:02)

    # Link komentara

  48. Federera koji je toliko toga ostvario tokom karijere i koji h rekorde, i dan danas se spekulise da li je on najbolji u istoriji mada ga vecina sportista i ktmriticara smatraju da jeste.Poredjenje bilo koga drugog i dovodjenje u pitanje ko je najbolji je smesno.Mozda za Srbiju jeste, ali u svetu nikada nece biti.
    (Daniel, 18. februar 2017 13:58)

    # Link komentara

  49. Smatrati Novaka boljim od Federera je realno kao i smatrati Bekera, Lendla ili Mekenroa boljim od Novaka, potpuno besmisleno!
    Novak je još daleko i od Samprasa i Nadala, Rogera jedva da vidi u daljini, na horizontu...
    (ŽIVADIN(O), 18. februar 2017 13:48)

    # Link komentara

  50. @marko
    nije novcana zarada nikakvo merilo,jer ona se povecava sa godinama po turniru...
    (Uros_, 18. februar 2017 13:47)

    # Link komentara

  51. Неко рече и губио од Вавринке. Па могао је Новак неко од изгубљених финала и да добије, нпр од Надала Гарос и УС Опен, или од Мареја УС опен и Вимблдон, и сада би има 14-16. Али против Вавринке шансе није имао. Меч који је Вавринка одиграо на Гаросу, тешко да ће неко икад више поновити, то је био атомски тенис играча којем се тог дана апсолутно све наместило, и ту Новак није имао апсолутно никакву шансу. У финалу УС опена до ког се Новак једва некако довукао уз силне предаје а и он такав неспреман и повређен не би имао шансе ни против било ког тенисера од првих 10 тј других 9-15.
    (marko, 18. februar 2017 13:46)

    # Link komentara

  52. ja cu samo reci da Novaka vise cene u inostranstvu nego na balkanu...i to je velika sramota za ceo balkan mislim na ove sto ga pljuju,covek sa ovih prostora osvoji 12 GS,30 mastersa,kalendarski GS,3X najbolji sportista sveta,preko 200 nedelja prvi na listi,pozitivan medjusobni skor protiv Nadala i Federera....itd,i onda se nadju pametnjakovici da ne kazem neku tezu rec da pluju takvog sportistu naseg zemljaka,pogledajte se u ogledalo,KAKO VAS NIJE SRAMOTA!!!
    (dd, 18. februar 2017 13:43)

    # Link komentara

  53. @Nebojsa
    Del Potro -Cilic je baš u istom košu sa pomenutim veličinama. Ova dvojica imaju 30 GS a ova druga dvojica 2.
    I gluposti da su istih godina , pustite to koliko imaš Slema to je tenis a ne šta bi bilo.
    Ja navijam za Novaka ali je Federer veći i tačka. Neka se potrudi i prestigne ga.
    Prosto je.
    (Nemanja Stefan, 18. februar 2017 13:42)

    # Link komentara

  54. Radije bi imao 18, nego 12!
    (muškarac, 18. februar 2017 13:41)

    # Link komentara

  55. Ok. Vidim da je većina napaljena na Federera. Za sve takve imam samo jedno pitanje: ako Federera nazovemo "najveći", odgovorite "pametnjakovići", KAKO nazvati igrača koji ga je u DUGOJ karijeri (45 mečeva + Federer predao jednom finale - ne alazi u račun) pobedio više puta nego Federer njega - znamo o kome se radi? U svakom slučaju, svima vama taj "najveći" treba da ima gorak ukus u ustima ako ste imalo pošteni.
    (Nostradamus, 18. februar 2017 13:38)

    # Link komentara

  56. Један важан рекорд се овде не спомиње, а то је да је Ђоковић први играч који је достигао цифру од 100 милиона долара од турнира. Федерер је то можда са АО урадио. Ако знамо да су новац и бодови у сразмери, онда и то нешто говори. Поред тога Новак на ГОАТ листи заостаје за Федерером мање од 100 поена а има пет година мање играња тениса. Најбољи свакако да, али не и највећи.
    (marko, 18. februar 2017 13:37)

    # Link komentara

  57. Najbolji u istoriji nikako ne moze biti igrac koji ima 12-9 u finalima Slemova(to je tek nesto preko 50% uspesnosti u finalima),i najboljem igracu u istoriji ne moze jedan Wawrinka uzimati 3 Slema iz ruku,i to kad je "najbolji" na vrhuncu svojih mogucnosti.
    (Djani Ifantino, 18. februar 2017 10:36)

    Svaka cast,pogodio si u centar.
    Sta reci vise,kada ga je jedan Wawrinka opeglo u 2 Gren Slem finala,i jos ga tuko u Australiji 2014,i to sve dok je Novak bio na vrhuncu svojih moci.
    Pa Federer tog istog Wawrinku unistava na Gren Slemova,5-1 je za Rogera.
    (Stas bas, 18. februar 2017 11:19)

    Wawrinka na vrhuncu svoje igre moze da pobedi Djokovica i Federera zajedno.
    I jako je diskutabilno 80 posto Federerovih pobeda protiv Wawrinke a o ovoj poslednjoj na AO suvisno je i pricati.
    (Marko, 18. februar 2017 13:33)

    # Link komentara

  58. Cifre su cudo:
    18>14>12
    (goran, 18. februar 2017 11:32)

    Tenis nije samo Grand Slam. Tenis je i ATP 1000..zavrsni mastersi olimpijske igre.
    (Marko, 18. februar 2017 13:31)

    # Link komentara

  59. Sve na stranu - ali zašto se uporno Murray gura među najveće igrače? Ne postoji velika četvorka, nikada nije ni postojala, postoji samo velika trojka i to je to. Ako gledate samo grand slam trofeje onda Wawrinka ima isto pravo kao i Murray da se naziva članom velikih.
    (NN, 18. februar 2017 12:21)

    Murray ima dva olimpijska zlata..nebrojena finala GS tri osvojena GS tolike masterse. Murray je sa pravom clan velike cetvorke jer u zadnjih 10 godina sa retkim izuzecima igra najmanje polufinala najvecih turnira. Ne znam sta ljudima nije jasno.
    (Marko, 18. februar 2017 13:27)

    # Link komentara

  60. Svajcarci i Spanci ne drze do svojih 1 posto koliko Srbi drze do Novaka,nigde na kugli zemaljskoj se jedan,ipak samo sportista,ne glorifikuje kao Novak u Srbiji,njega ovde proglasavaju za najveceg posle Tesle(dakle ispred Nemanjica,Milankovica,Vuka,Karadjordja),sta mislite da li Nadala smatraju u top 100 najvecih Spanaca?Ili ako cemo realno poredjenje sa Hrvatima,oni imaju Janicu i Perkovic koje su veci sportisti od Novaka,pa nema ni priblizno obozavanja naroda kao u Srbiji.E sad,to sto objektivne komentare smatrate pljuvanjem,to je vec dijagnoza nacije koja se nikada nije oslobodila od kulta vodje i potrebe za mesijom.
    (grada, 18. februar 2017 12:49)

    Jel mi zivimo na istoj planeti mali covece. Idi malo pa vidi sta i kako komentarisu Federerovi navijaci o Djokovicu i Nadalu. Ili mozda ne znas engleski?
    (Marko, 18. februar 2017 13:25)

    # Link komentara

  61. Federer je najuspesniji (po kriterijumu titula), kao i najbolji (igrao je najbolji tenis). E sad, sta je igrac koji ima bolji skor (Djokovic, Nadal) u susretima sa najuspesnijim i najboljim teniserom u istoriji (Federer)? 'Nocna mora' ili tako nesto?
    (Vasilije, 18. februar 2017 13:22)

    # Link komentara

  62. tacan naslov, najbolji igrac ikad, do sada, ali ne i najveci. Njegovs igra 2011te naprimer, ili do sredine prosle godine, spada u najbolje igre tenisera ikada. Steta sto nije dopunio sa jos dva ili tri GSma, a mogao je, kao i taj baksuzni sinsinati koji mu fali. No, ima vremena za sve to, i da se vrati i na prvo mesto i tu provede jos godinu, dve.
    (danijel, 18. februar 2017 13:18)

    # Link komentara

  63. Tek kada bude broj jedan više sedmica od Federera i kada osvoji više GS titula od njega biće najbolji u istoriji. Do tad mu držim palčeve da što pre prestigne Maria, da se na mestu jedan zadrži bar još godinu dana i osvoji bar još 7 GS turnira.
    (Zoki kaze, 18. februar 2017 13:17)

    # Link komentara

  64. Nije najbolji !!! Pomirite se sa time. Mogao je da bude ali je odlucio da to ne zeli.
    (Ognjen Popovic, 18. februar 2017 13:17)

    # Link komentara

  65. @Danilo

    Svatas li ti osobo da poslednjih 5 godina Rogera ne mozemo da racunamo jer je u poznim godinama. Tako da ti njegovi negativni skorovi u medjusobnim duelima ne piju vodu.
    (Nikki, 18. februar 2017 13:14)

    # Link komentara

  66. Sve je to lepo i njegova karijera je zaista jedna od najvecih ali dok god Federer i Nadal imaju vise GS, H2H ne znaci puno kada ima 2-3 pobede vise od najvecih rivala, ne moze se reci za njega da je najbolji! Uvek sam i uvek cu navijati za njega ali istinu treba reci, pogledajte zadnje finale AO covek koji ima 36 godina i 4 dece protiv coveka koji se vec dve godine vraca posle povreda i opet obojica grizu kao da im je tek 20 godina, Novak jos ima vremena da ih stigne mada od toga realno nema nista jer bez motivacije dzaba i najbolja fizicka sprema i najprecizniji udarci ako te mrzi da budes na terenu!
    (Kol, 18. februar 2017 13:04)

    # Link komentara

  67. Ja se iskreno nadam da su ovi sto pljuju Novaka ili ljubomorni hrvati i bosnjaci koji vesto skrivaju svoj lepi jezik ili ljudi koji prosto samo teraju inat. Nmg da verujem da Srbi mogu ovako pljuvati i spustati 3x najboljeg sportistu sveta i pre svega svog ZEMLJAKA koji nas je predstavljao kao niko u nasoj istoriji a podrzavati jednog arogantnog svajcarca koji je spustao i omalovazavao Novaka kad god je stigao. Pa vi mislite da su Rafu Spanci spustali i pljuvali tako kad je imao seriju losih rezultata protiv Novaka i ispadao pre cetvrtfinala ko zna koliko puta u poslednje 3 godine. O Fedexu necu ni da pricam. On je gubio ko zna koliko finala od Noleta i Nadala ali oni su bukvalno fanatici i imace podrsku i da jos 100 puta izgubi od njih
    (Boyka, 18. februar 2017 12:58)

    # Link komentara

  68. Samo kratko.
    Prvo istorija je istorija - ne traje od 2008.,2000., 1990., 1968....
    Raspitajte se malo bolje ko ima najviše slemova u istoriji, istražite malo liste najboljih u istoriji u svim segmentima i iznenadićete se jako... Federer, Nadal i Đoković se bore da uđu u 10 najboljih po statističkim parametrima u ISTORIJI tenisa - samo toliko i ništa više - nije novac, hvala Bogu, ISTORIJA!!!
    (Zof, 18. februar 2017 12:56)

    # Link komentara

  69. @NN
    Dva Olimpijska zlata,eto zasto.Lako je diciti se mastersima kada je popravni ako izgubis na njima u proseku za dve nedelje,budi faca pa rasturi Olimijske igre gde je popravni za 4 godine(samo nemojte o tome kako je Olimpijada nevazno takmicenje,otkada igraju najbolji najvaznije je takmicenje kao i u ostalim sportovima,izuzimajuci fudbal.)
    (magma, 18. februar 2017 12:56)

    # Link komentara

  70. @protected
    Svajcarci i Spanci ne drze do svojih 1 posto koliko Srbi drze do Novaka,nigde na kugli zemaljskoj se jedan,ipak samo sportista,ne glorifikuje kao Novak u Srbiji,njega ovde proglasavaju za najveceg posle Tesle(dakle ispred Nemanjica,Milankovica,Vuka,Karadjordja),sta mislite da li Nadala smatraju u top 100 najvecih Spanaca?Ili ako cemo realno poredjenje sa Hrvatima,oni imaju Janicu i Perkovic koje su veci sportisti od Novaka,pa nema ni priblizno obozavanja naroda kao u Srbiji.E sad,to sto objektivne komentare smatrate pljuvanjem,to je vec dijagnoza nacije koja se nikada nije oslobodila od kulta vodje i potrebe za mesijom.
    (grada, 18. februar 2017 12:49)

    # Link komentara

  71. Iako je sve što je u tekstu navedeno nesumnjivo tačno, kao i da je činjenica da je Đoković ubedljivo najbolji teniser do sada, objavljivanje ovakvog članka je nepotrebno. S jedne strane, ponavlja se ono što je očigledno svakome ko se iole razume u tenis, a s druge strane, daje se prilika trol-armadi da pljuvanjem zadovolji svoje napaćene dušice.
    (Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville, 18. februar 2017 12:43)

    # Link komentara

  72. Какве глупости. Најбољи у историји је онај који има највише ген слем титула, тачка. Утешне "титуле" се не рачунају.
    (Archie, 18. februar 2017 12:18)

    Dali smatraš Cilica boljim igračem od Delpotra po tvom razonu bolji je Cilic ima grenslem i Masters a Delpo ima samo grenslem opet Delpa svi smatraju boljim tako ti je i ovo Federer je nesporno fantastičan igrač nesporno ima 18 grenslem trofeja ali kao što u tekstu piše češće je gubio od tandema Nadal Djokovic nego što ih je dobijao isto tako nesporno bi imao manje grenslemova da je istih godina kao Novak i Nadal.
    (Nebojša, 18. februar 2017 12:43)

    # Link komentara

  73. Sto ga volem!!! Nole tataCar!!!
    (Sasa, 18. februar 2017 12:33)

    # Link komentara

  74. @1) Djokovic je poveo u h2h kad su Federera stigle godine i nije mogao da drzi visok nivo igre duze vreme,Nadal nakon povratka pre 2 godine nista, zbog toga je to tako...
    2) Ova era je takodje slaba, igraci nisu nista posebno... samo su im imena zvucna jer su dugo u top 10, nema ko drugi pa su oni... pogledajte ATP listu
    3) Murray nikada nije bio na nivou ove trojice, ne znam zasto se uopste pominje...
    (Genije, 18. februar 2017 11:52)


    1) Federer je vodio u h2h kada Djokovic i Nadal nisu mogli da mu pariraju, ni fizicki ni mentalno, UPRAVO ZBOG GODINA KOJE NISU IMALI!

    2) "Zvucnost" imena se dobija rezultatima, a kada uz to ide i dugogodisnji kontinuitet koji mladji ne mogu ni da pipnu znaci da su MNOGO dobri i da bi takvi bili u bilo kojoj eri. Za pocetak, od svih bivsih velikana jedino bi Sampras mogao fizicki da im parira, jer su upravo taj segment popeli na do sada nevidjen nivo i ispisali zlatnu eru tenisa!

    3) Murray spominju oni koji ma je trn u oku, da ne kazem prst na nekom drugom mestu, sto neko njihov konacno nije nosilac sporta za koga misle da ne bi postojao da nije njih i da se zbog njih jedino i igra!
    (genije al'u k...., 18. februar 2017 12:33)

    # Link komentara

  75. Pa valjda i ATP lista nešto govori.

    1 Andy Murray
    2 Novak Djokovic
    3 ---
    4 ---
    5 ---
    6 Rafael Nadal
    7 ---
    8 ---
    9 Roger Federer
    (Lik, 18. februar 2017 12:31)

    # Link komentara

  76. Sve na stranu - ali zašto se uporno Murray gura među najveće igrače? Ne postoji velika četvorka, nikada nije ni postojala, postoji samo velika trojka i to je to. Ako gledate samo grand slam trofeje onda Wawrinka ima isto pravo kao i Murray da se naziva članom velikih.
    (NN, 18. februar 2017 12:21)

    # Link komentara

  77. Kakav god bio Djokovic bez obzira na statistiku doneo je Srbiji mnogo radosti i ucinio je prepoznatljivom u svetu. Sramota ove nase 'Srbende' koji ga pljuju i uzdizu njegove rivale. Samo se zapitajte kada bi neki Svajcarac izdigao Djokovica pored Federera ili Spanac za Nadala? Nikad! Zato srbende pljuju po nasem.Muke moje sa nasim narodom
    (protected, 18. februar 2017 12:20)

    # Link komentara

  78. Какве глупости. Најбољи у историји је онај који има највише ген слем титула, тачка. Утешне "титуле" се не рачунају.
    (Archie, 18. februar 2017 12:18)

    # Link komentara

  79. Novakove slabosti su: 1. jako slab volej i uopsteno igra na mrezi 2. ocajan prvi servis 3. ima problem da zavrsi setove/meceve koji su neizvesni - neretko gubi svoj servis gem u trenutku kada servira za kraj (doduse ova stavka 3 mu vise dodje mentalni, nego li tehnicki problem).
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BBO, 18. februar 2017 10:32)

    AKo je to sve kako ti kažeš SLABO, kako onda čovek osvoji 12 GS i 30 mastersa????? 223 nedelja bio prvi na listi 11 puta pobedio Rodžera u finalim? Nadala 7 puta uzastopno u finalima?
    (brojke ne lažu, 18. februar 2017 12:10)

    # Link komentara

  80. Hahahaha strašan fol ;)
    Ove utešne tekstove (eno ga i Jokic "jedan od najboljih" sa 12 poena!?) kao da je pisalo neko dete kome je krivo jer je "nečiji tata ipak jači" a onda skapiraš da je većinski deo nacije na istom lvl-u bez obzira na godine :)
    (budjenje, 18. februar 2017 12:02)

    # Link komentara

  81. Federer klasa iznad svih
    (zuss, 18. februar 2017 11:57)

    # Link komentara

  82. 1) Djokovic je poveo u h2h kad su Federera stigle godine i nije mogao da drzi visok nivo igre duze vreme,Nadal nakon povratka pre 2 godine nista, zbog toga je to tako...
    2) Ova era je takodje slaba, igraci nisu nista posebno... samo su im imena zvucna jer su dugo u top 10, nema ko drugi pa su oni... pogledajte ATP listu
    3) Murray nikada nije bio na nivou ove trojice, ne znam zasto se uopste pominje...
    (Genije, 18. februar 2017 11:52)

    # Link komentara

  83. Hohohoho. Dobar vic.HX
    (delboj, 18. februar 2017 11:45)

    # Link komentara

  84. Za 10 godina niko se neće sećati H2H odnosa, sa razlogom, jer je npr gledajući taj kriterijum Karlović bolji igrač od Đokovića (vodi 2:1), Rodik (ima 5:4) itd a svi znamo da to nije tako u realnosti.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vragolan, 18. februar 2017 10:32)

    Slazem se da H2H generalno nije bitan (jer se moze gubiti na nebitnim turnirima), ali u finalima velikih turnira jeste bitan. Tada svako daje svoj maksimum
    (delimicno tacno, 18. februar 2017 11:40)

    # Link komentara

  85. Nikada neću razumeti ove sportske statističare. Lično mislim da se radi o ograničenim ljudima. To je ono kada neko ne ume da peva, ali voli, pa broji koliko je puta nešto otpevao, jer to je najvažnije, ili stari fazon kako svi jedemo sarmu, samo što neko jede kupus, a neko meso - u proseku sarma! To je kada neznalica koristi statistiku da dođe do istine. Statistika jeste pokazatelj, ali je treba stručno primenjivati. Najvažnije u statistici je VALIDNOST ili naučno zasnovana korelacija da si izmerio baš ono što si želeo da izmeriš, a ne nešto drugo - što je moguće. Koristiti statistiku u tenisu, u sportu uopšte? U eri Federera koji pretenduje da je najveći i Nadala koji to isto hoće, Novak je pobeđivao i to prvog da mu je kiselio lice kao da mu je nabio kiseli krastavac i to često, drugog je bacao na dupe. Na stranu što mu je Federer sramno PREDAO ni manje ni više, nego jedno finale, tobože povređen, da ovaj to ne bi beležio kao pobedu! Svi došli - Federera nema. I takav sportista treba da nosi epitet najveći. Ridao kao devojčica pred milionima, ne u svlačionici gde je to sigurno i nastavio - opet najveći, ma da, pravi Ahil nema šta. NOVAK IH JE SVE REDOM POBEĐIVAO VIŠE PUTA NEGO ONI NJEGA I AKO SU TA DVOJICA NAJOZBILJNIJI PRETENDENTI ZA TRON NAJVEĆEG, ZAKLJUČAK DA JE NOVAK VEĆI OD DVA NAJVEĆA, PA JE SAMIM TIM - NAJVEĆI. Ako ovo stanje ostatane do kraja njihovih karijera koje se okončaju približno istovremeno - to je to. Kraj priče, hvala.
    (Petar, 18. februar 2017 11:37)

    # Link komentara

  86. Ja sam da budem iskren veliki Novakov navijac jos od prvog meca sa Nadalom na RG 2006 i stvarno se uvek trudim da buem objektivan. Novak nazalost nikad nece biti smatran najvecim teniserom ali najboljim mozda jer protiv statistike se ne moze. Tu se ne gleda ko ima koliko stila i gracioznosti vec ciste cinjenice. Ako osvoji jos 3 gs i 5-7 mastersa, bude prvi jos godinu dana i da se nada da Fed nece vise nista znacajno osvojiti, tad ce mooozda ljudi da prihvate cinjenicu da je covek izdominirao. Fed je sve iskomplikovao sa ovim AO i kovace ga u zvezde zbog ovoga do kraja vremena. Ali 3 gs manje, 10 mastersa vise i koji mesec krace na prvom mestu nece vise biti tako mocan argument u korist Fedexa. Jos ako uzme jos jedan RG i Sinsinati, da ne kazem cak i dva Sinsija(sve masterse je vec uzeo po 2x) i doda to Nole slemu, svi hejteri mogu samo da pricaju o estetici i dugovecnosti. Zamislite sad Noleta od 2011-2016 da igra bez Mareja, Nadala i Vavrinke i da su mu najveci rivali teniseri sa nekoliko titula ili finala GS i tek nadolazeci teniseri od 19-22 god tipa Thiem i Zverev koji nisu ni blizu formirani teniseri. To je Fedex od 2005-2010. Kada vidim da je Nadal-Fed najveci rivalitet ikada tek tad vidim kakva je Nike korporativna zverina(35meceva; 23-12; cesto ni blizu izjednacena borba) A Nadal-Nole 49;26-23; neki dueli u 2 seta uzbudljiviji i trajali duze od mnogih meceva u tri seta Fed-Nadal. Sto nije Fed malo mladji,jako me zanima podela GS izmedju njih trojice.
    (Boyka, 18. februar 2017 11:32)

    # Link komentara

  87. Cifre su cudo:
    18>14>12
    (goran, 18. februar 2017 11:32)

    # Link komentara

  88. Smec i voleji su nesto sto se retko igra, tako da je manji problem ako je to slabiji udarac nego recimo bekend.
    Federer nije najpopularniji zbog stila igre ili bilo cega slicnog, prosla su ta vremena kada su kvalitet igre ili harizma, koja je ovde minimalna, donosili popularnost. Sada su na snazi neka moderna, marketinska vremena...
    Djokovic jeste najbolji igrac svih vremena, osvojio je 4 u nizu, imao je najbolju sezonu ikada i ima pozitivan skor sa svim igracima iz vrha i to je to. McEnroe bi se nekada slozio sa time ali je izgleda poslednjih godina promenio plocu po tom pitanju, Federer je mogao da bude najbolji ikad sa 8GS i 4 u nizu a Djokovic ne moze sa 12 i 4 u nizu, zanimljivo !
    (antiDebil, 18. februar 2017 11:23)

    # Link komentara

  89. Najbolji u istoriji nikako ne moze biti igrac koji ima 12-9 u finalima Slemova(to je tek nesto preko 50% uspesnosti u finalima),i najboljem igracu u istoriji ne moze jedan Wawrinka uzimati 3 Slema iz ruku,i to kad je "najbolji" na vrhuncu svojih mogucnosti.
    (Djani Ifantino, 18. februar 2017 10:36)

    Svaka cast,pogodio si u centar.
    Sta reci vise,kada ga je jedan Wawrinka opeglo u 2 Gren Slem finala,i jos ga tuko u Australiji 2014,i to sve dok je Novak bio na vrhuncu svojih moci.
    Pa Federer tog istog Wawrinku unistava na Gren Slemova,5-1 je za Rogera.
    (Stas bas, 18. februar 2017 11:19)

    # Link komentara

  90. Tekst u pogresnom trenutku... Djokovic nije rekao posljednju, a vala ni Federer. Pustite ove ikone da zavrse karijere, pa raspravljajte. Kad vec njih dvoje spominjete, ubacite i Nadala tu. Ima i on razloga zbog cega treba da bude najbolji, doduse ne ko ova dvojica. Osvoji li AO do kraja karijere, jedini teniser koji ce imati po minimum 2 titule da svakom Slemu?! Sta cemo onda? Tako da, ostavite se ovakvih tekstova sad, molim vas.


    Pozdrav!
    (Djole*, 18. februar 2017 11:13)

    # Link komentara

  91. a da ne pricamo o masters 1000 turnirima i milion drugih rekorda. naravno da ne mozes da budes najbolji ako ako imas samo par GS vide od ostalih.
    (nesa, 18. februar 2017 11:08)

    # Link komentara

  92. 18.
    (Osamnaest, 18. februar 2017 11:05)

    # Link komentara

  93. @danilo

    Federer kad je osvojio RG Djokovic tada nije bio ni u trecem planu.
    Sta lupas kao osvojio kad je Nole ispao???
    Novak je dobar covjek,rezultati su mu za naklona,najveci sportista sa nasih prostora svih vremena ali....99% ljubitelja tenisa kazu da je Roger najveci svih vremena ali dzaba.
    Pa mogu i ja reci da je Dzeko bolji fudbaler od Messia,al nije .bem mu mater,nije i nece nikad biti.
    (sarajevo.ba, 18. februar 2017 11:04)

    # Link komentara

  94. Sanja sanja e sanjaj snove od toga se ne dobija status najbolje ikada!!!
    (Danijel, 18. februar 2017 11:03)

    # Link komentara

  95. Djani Infatino,da ti odgovorim...Nista se Novaku ne moze zamjeriti sto je izgubio od Vavrinke,jer onaj Vavrinkin nivo tenisa u 2 finala protiv Novaka je nesto nevidjeno...I kao veliki Novakov navijac,tada sam prvi put vidio da je Novak zasluzeno izgubio i da nije mogoa nista protiv ludog Vavrinke koji sve stize i sipa iz svih uglova.Takav nivo tenisa nisu imali ni Nadal ni Federer u svojim najboljim danima...Dakle,tu se Novaku nema sta zamjeriti.
    (sinisa, 18. februar 2017 11:03)

    # Link komentara

  96. 18.
    (Osamnaest, 18. februar 2017 11:03)

    # Link komentara

  97. Hahaha, lepo je sanjati.
    (Vlado, 18. februar 2017 10:57)

    # Link komentara

  98. Tri razloga zbog kojih nije i nece biti najbolji u istoriji:RODZER FEDERER,RAFAEL NADAL I ENDY MURRAY,a o ostalima da i ne govorimo.












    .
    (Bax, 18. februar 2017 10:56)

    # Link komentara

  99. zato sto je nas!!
    (maca, 18. februar 2017 10:53)

    # Link komentara

  100. Ja sam veliki Noletov navijač, ali da se ne lazemo, Federer je No.1.
    Nole mora da uzme bar jos 3-4 GS.a da bi to doveo u pitanje.
    (Monarh, 18. februar 2017 10:45)

    # Link komentara

  101. Danilo, zaboravljas na nepobedivog Vavrinku
    (Rafa, 18. februar 2017 10:44)

    # Link komentara

  102. I jos vise razloga zbog kojih nije...
    (zki, 18. februar 2017 10:38)

    # Link komentara

  103. Najbolji u istoriji nikako ne moze biti igrac koji ima 12-9 u finalima Slemova(to je tek nesto preko 50% uspesnosti u finalima),i najboljem igracu u istoriji ne moze jedan Wawrinka uzimati 3 Slema iz ruku,i to kad je "najbolji" na vrhuncu svojih mogucnosti.
    (Djani Ifantino, 18. februar 2017 10:36)

    # Link komentara

  104. Postovani komentatore,
    Uzeli ste kao adut medjusobni skor da biste nesto objasnili. Nije tenis sport u kome se nuzno sastaju dva igraca. Real Barselona igraju svake dodine dva puta. Sad npr.ako je Real vise puta osvojio LS, a Barca je u tom takmicenju vise puta pobedila u medjusobnom duelu retko ko ce reci e Barca je bolja zbog medjusobnog skora. Evo tu imate primer Atletico M Barcelona u tom takmicenju.
    Da je Federer ostavio tenis na kraju 2012.godine imao bi 17 gs i bolji medjusobni skor od Novaka i vi bi ste onda drgacije gledali. 'Kaznjavamo' coveka jer je u 33.godini dolazio do kraja velikih turnira.
    Sto se tice duela sa Nadalom Federera. Pa npr.od 2005 do 2007.godine van sljake su veoma retko igrali iz razloga sto Nadal ispada ranije. Kao u onom slucaju Atletico M.
    Nejbolji igrac u istoriji nekog sporta je utisak nas pojedinaca koji je subjektivan. Pa cak i u atletici gde su rezultati najegzaktniji ipak bi neko rekao..ali u to vreme patike nisu toliko prilagodjene kao danas npr.
    (bogoljub, 18. februar 2017 10:33)

    # Link komentara

  105. Ma dajte, Federer je u posebnoj klasi kad je u pitanju trka za GOAT-a, ni Nadal koji ima više GS-a se ne spominje u istoj rečenici sa njim po tom pitanju a kamoli Đoković koji ima 6 GS manje.
    Što se tiče H2H odnosa, on je za tu trku potpuno nebitan, gledaju se najveće titule i broj nedelja na prvom mestu.
    Za 10 godina niko se neće sećati H2H odnosa, sa razlogom, jer je npr gledajući taj kriterijum Karlović bolji igrač od Đokovića (vodi 2:1), Rodik (ima 5:4) itd a svi znamo da to nije tako u realnosti.
    (Vragolan, 18. februar 2017 10:32)

    # Link komentara

  106. Novakove slabosti su: 1. jako slab volej i uopsteno igra na mrezi 2. ocajan prvi servis 3. ima problem da zavrsi setove/meceve koji su neizvesni - neretko gubi svoj servis gem u trenutku kada servira za kraj (doduse ova stavka 3 mu vise dodje mentalni, nego li tehnicki problem).
    (BBO, 18. februar 2017 10:32)

    # Link komentara

  107. Au kakav los skor Fedeksa sa Nadalom i Novakom...On je najbolji svih vremena ako izuzmemo Rafu i Djokovica:)
    (kangrga, 18. februar 2017 10:30)

    # Link komentara

  108. Čim se počne o nekom sportisti ovako pisati taj ode u penziju. Žao mi je Nole ali mi se čini da kačiš reket o klin.
    (bp, 18. februar 2017 10:30)

    # Link komentara

  109. Fedex je u svojim finalima imao Filipusisa,Bagdatisa i Gonzalesa a to su igrači koji su samo jednom igrali finale GS.
    Fedex je Rolan Garos osvojio nakon što su prethodno senzacionalno ispali Rafa i Nole.
    Fedex je još jedan GS osvojio tako što je tukao Agasija u 36.godini pred samo povlačenje.
    A Rafu i Endija je dobio po tri puta u finalima GS-ova, dok je Noleta dobio samo jednom, još dok je Nole bio klinac, 2007.
    Nole u svojim finalima kao najslabijeg je imao Congu(!?) a sva ostala je dobio protiv Fedex,Rafe i Endija!
    Fedex ima negativan skor, i ukupno i na GS-ovima, protiv dvojice najvećih rivala pa zvuči nemoguća konstatacija da je najbolji svih vremena kada nije najbolji u svom vremenu?
    Ali, sve je to nebitno, pošto po mišljenju njegovih fanova on igra najlepše i najelegantnije, a kada se dođe na polje ludila ukusa, tu razgovor prestaje?
    (Danilo, 18. februar 2017 10:24)

    # Link komentara

  110. polako,sabracemo na kraju..cujemo se na vestima za 6 godina pa da vidimo ko koliko cega ima..jedno je sigurno,nadal je do AO17 imao duplo vise pobeda medjusobno od federera pa ako federerovce nije sramota te cinjenice onda neka i dalje zive u zabludi da je najbolji ikada..
    (miki, 18. februar 2017 10:24)

    # Link komentara

  111. Molim vas,jeste nas,najbolji nije...Nije se takmicio sa Federerom kad je bio najbolji nego posle..Nadal ima bolji skor ali ne zato sto je bolji igrac nego zato sto njegova igra ubija Federerov bekend...
    (Vladimir, 18. februar 2017 10:22)

    # Link komentara

  112. Jaki su vam argumenti, hahahaha. Cuj medjusobni skor. A sto ne racunate medjusobne iz vremena kada su Federer i Nadal dominirali svetskim tenisom, a doticni bio obicna vreca za udaranje?! Kako to da niste uzeli u obzir duele na grend slemovima izmedju Nadala i Djokovica? Pazi, nema manu. Nema, igra na mrezi mu je zaista impresivna, kao i mentalna snaga. Jak je psihicki samo kad igra u raspaloj konkurenciji. Kako mu neko pokaze zube, odmah krece lomljenje reketa, psovanje boksa i publike i po pravilu poraz. Da nije Bautisti, Gofanova, Tiema, Mareja, olinjalog Federera i potrosenog Nadala, imao bi negativan odnos u finalima grend slemova. Ali, naravno, sto zbog grljenja drveca, sto zbog Jokica, coveka zaboravise, pa vi eto morate nekim glupim tekstom da podsetite na istog. I Agasi, koji je daleko kompetentniji da prica o ovoj temi od Bolitijerija, rekao je da je Nadal najveci u istoriji kada je na vrhuncu forme, pa se njemu kako vidim suprotstavljate?! Smesno.
    (Mikii, 18. februar 2017 10:20)

    # Link komentara

  113. I drugo, ko može da izmeri da li je konkurencija bila teža 2015. ili 2006? Natežete činjenice, gospodo.
    (L, 18. februar 2017 10:16)

    # Link komentara

  114. Dzaba sve to kad na svoj servis nije dominantan. Prosto je to nedopustivo za dobrog tenisera a kamoli tek za najboljeg ikada. A da nije pao posle RG prosle godine, Marej nikada ne bi bio prvi, RF nikada ne bi video 18. slem. Prostim recima, Djokovic je krivac za njihove uspehe. I te srpske price kako je psiholoska gromada ili kako vec to nazivamo, su price za malu decu. Dobro se vidi u tenisu ko ima kakvu psihu. Ono sto je Nole izdrzao pet godina, jedan trpi deceniju i ne namerava da stane. A to sto se vracate iz izgubljenog meca i dobijate isti, ne znaci da ste psiho gromada ili zver vec da imate ludu srecu, vestinu i onu stvar da rizikujete kad je vec sve izgubljeno. Tu je nenadmasiv. A da je psihicki stabilan, ne bi dolazio u te situacije vec bi ih sve isprasio svojim servisom (koji nema konstantno) i lagano uzeo po neki brejk najboljim riternom ikada. Elem, fale mu ti slemovi da bi bio najveci ikada. Ali bojim se da ce uvek RF biti Jordan a Nola Lebron. Moje opazanje nista vise. Jumko stop, bez cimanja.
    (bilajednomjednaliga, 18. februar 2017 10:15)

    # Link komentara

  115. Veoma pristrasni tekst. Taj koji napisao ovo zeli po svaku cenu da ubedi sebe i nas da je nole naj naj naj. Smesna je cak i ta razlika izmedju najbolji najveci. Federer ima 18 grand slam ali ako autor kaze da tenis nije samo grand slam da mu podsetim da federer ima preko 300 ned kao prvi. Jos , ajde istina je da sa nadalom federer gubi 23-12 mada turnira na slijaku ima ih vise dok recimo na travi ima slabo , jer da ima 3-4 mastera na travi onda federer bi imao vise poneda neko nadal vajverovatnije. Naravno nesumnjivo je da nadal je kralj sljake. Djokovic poceo da lakse da pobedjuje federa kad je on imao preko 30 godina , a i dan danas da igraju opet je tesko reci dal nole moze da pobedi lako, jedna pobeda ne cini razliku. A ovako da nole jedan od naj naj u istoriji naravno stoji i ko zna mozda nekwr da bude i najveci ako bude useo jos grand slama i ako se vrati na prvo mesto.
    (Tanasi, 18. februar 2017 10:15)

    # Link komentara

  116. 18 ;) Samo sanjajte..
    (RForever, 18. februar 2017 10:14)

    # Link komentara

  117. A zasto uvek ta tema, kad joj vreme nije!? Niti je Federer rekao sve do kraja, niti je Novak zavrsio karijeru. Isto je i sa Nadalom, pa i Marejem.
    Cekajte,da vidimo kako ce se ove godine igrati,pa one naredne i opet naredne...Tenis je to,sport za velikih megdana stvoren.I bice ih jos.
    Nije prica dosla do zakljucka,ima jos stranica da se napise.
    (kimiko, 18. februar 2017 10:12)

    # Link komentara

  118. ZA DOHU JE U PRAVU NADAL. POGLEDAJTE TAJ MEC. ON JE LUCKAST PA I PRIZNAJE FEDERER TO NECE URADITI NIKAD NJEGOVA STVAR
    (da, 18. februar 2017 10:10)

    # Link komentara

  119. Ne moze da bude najbolji kad nema volej igru i servis,to neko besomucno trcanje i prebacivanje loptice ne racunam....zna se koje najkompletniji i najveci teniser.
    (neutralan, 18. februar 2017 10:09)

    # Link komentara

  120. Kako vreme bude prolazilo ovakvih tekstova će biti sve više.
    (Je li naručeno?, 18. februar 2017 10:09)

    # Link komentara

  121. Za mene je najbolji svih vremena.
    Ne treba to niko da mi kaže. Jedini problem što to neće da priznaju, je upravo taj što potiče iz Srbije. Niko ne može da me ubedi u suprotno.
    (nolemanijakinja, 18. februar 2017 10:05)

    # Link komentara

  122. Ooo daaa ima slabosti... A to su naivnost (sto mi nikako nije jasno), kao i slab servis koji ga mnogo kosta kada ne igra svoju najbolju igru. Da ima servis bolji, mogao bi mnogo opustenije da igra, bez nekog preteranog grca na svoj servis. A ovako...
    (SofronijeTheGreat, 18. februar 2017 10:04)

    # Link komentara

  123. Pusti snovi.
    (Henry Chinasky, 18. februar 2017 09:55)

    # Link komentara