Kažu da je bolji od Dražena...

Odavno evropska košarka nije bila "zaluđena" za nekog klinca kao što je za 17-godišnjeg Luku Dončića. Momak iz Ljubljane je u poslednjih nekoliko nedelja u dresu Real Madrida najavio spektakularnu karijeru.

Pošaljite komentar
  1. Kažu,Al nije niti če biti.
     (Rade, 13. maj 2017 15:24)

    # Link komentara

  2. Pamtim Drazena kada je pocinjao, pamtim ga kada je bio najbolji beli igrac, kako god to nekima zvucalo ali tako je.
    Luka je odlican u svom uzrastu, novinari i drugi "strucnjaci" imaju pravo da prave poredjenja i pisu ono sto misle ali njemu treba da bude jasno da Drazena nece biti lako stici.
    Neko pomenu Kukoca, i to misljenje delim decko je, kad se pojavio, bio 207 visoki plej, bek suter, krilo, a kad je malo ocvrsnuo i centar.
    Nisam nostalgicar ali mi je jedino zao sto ona YU ekipa nije odigrala neku utakmicu sa Amerima.
    Od nasih kosarkasa, rekao bih da uglavnom komentarisu mladji, ne zaboravljajte generaciju Dalipagica, Kicanovica, Slavnica, Misovica... Bodiroga je mozda i ponajbolji, po mom misljenju, u poselednjih 40-ak godina koliko gledam ovaj sport.
    Kazu iskusni da je lepota u oku posmatraca pa samim tim nema smisla da bilo ko ubedjuje ostale da je u pravu ili ne, svako ima svog favorita..
    Kao neki matorac od 50+ najiskrenije kazem da je Drazen samo jedan sto se umetnosti kosarke tice...
    (Boki, 31. decembar 2016 14:14)

    # Link komentara

  3. Alo, mirni svi Dražen je najbolji košgeter (2. iza Kukoča kao igrač), Kukoč je najbolji igrač sa ovih prostora. Pojma nemate koji je to atleta bio i koordinacija, i odraz i trčanje. Jednom prilikom sam razgovarao sa pomoćnim kondicionim iz Bulsa. Na pitanje koji je na testovima iz fizike od svih Bulsa iz 90tih bio najkompletniji, bez razmišljanja je rekao Toni Kukoč.Taj je mogao sve pozicije da igra. Vi ste ih samo gledali a ja imam par utakmica "protiv" njih. Ne nasedajte, u najboljem slučaju mali će biti Teodosić.
    (Expert, 29. decembar 2016 06:45)

    # Link komentara

  4. Alo, mirni svi Dražen je najbolji košgeter (2. iza Kukoča kao igrač), Kukoč je najbolji igrač sa ovih prostora. Pojma nemate koji je to atleta bio i koordinacija, i odraz i trčanje. Jednom prilikom sam razgovarao sa pomoćnim kondicionim iz Bulsa. Na pitanje koji je na testovima iz fizike od svih Bulsa iz 90tih bio najkompletniji, bez razmišljanja je rekao Toni Kukoč.Taj je mogao sve pozicije da igra. Vi ste ih samo gledali a ja imam par utakmica "protiv" njih. Ne nasedajte, u najboljem slučaju mali će biti Teodosić.
    (Expert, 29. decembar 2016 00:42)

    # Link komentara

  5. Možete da pričate šta hoćete ali dečko odlično igra, uskoro puni 18. i pokazao je mnogim igračima kako se igra, ima on vremena da postigne to isto što je i Dražen uradio. Malo je glupo što ne igra za Srbiju jer je srpskog porekla ali dobro,rođen je u Sloveniji pa ga i razumem.
    (Milena, 28. decembar 2016 14:05) # Link komentara

    Moze,evo samo malo vremena mu treba,Drazen je s 18 bio najbolji igrac prvaka najjaceg sampionata u europi,a to je bivsa drzava. Evo malo zgodne statistike moja milena pa se malo zamisli.. Drazen sa 21 godinom imao je ovakav prosjek: u prvenstvu drzave je imao prosjek od 42.7 koseva po utakmici,a u kupu sampiona 37.7. Prosjek!
    Jordan najveci svih vremena,Drazen najveci euro svih vremena.
    A Doncic,pa mozda i dostigne Drazena,evo jos samo malo,da se pokoja zvijezda spoji..
    (croat, 28. decembar 2016 21:34)

    # Link komentara

  6. Drazen je bio mozda i najbolji, ali od nasih, iako je i on pola nas, najbolji su bili Bodiroga i Danilovic koji je bio kompletan igrac, sve je imao!
    (Beobrad, 28. decembar 2016 14:31)

    # Link komentara

  7. Možete da pričate šta hoćete ali dečko odlično igra, uskoro puni 18. i pokazao je mnogim igračima kako se igra, ima on vremena da postigne to isto što je i Dražen uradio. Malo je glupo što ne igra za Srbiju jer je srpskog porekla ali dobro,rođen je u Sloveniji pa ga i razumem.
    (Milena, 28. decembar 2016 14:05)

    # Link komentara

  8. Zašto ovaj momak ne igra za Srbiju?
    (Zoran, 21. decembar 2016 20:55)

    # Link komentara

  9. Nije još Dražen ali je na dobrom putu
    (janez, 13. decembar 2016 17:58)

    # Link komentara

  10. Drazen je JEDAN i medju belcima ne ponovljiv. Otac mu vodi poreklo, iz Trebinjeske Zagore, Popovo Polje, Hercegovina, nacionalnost Srbin. Duda Ivkovic neku noc na jednoj od televizija rece, da je sam Drazen bio nadprosecno intiligentan i pametan i da mu je bila cast sto je bio trener takvom veleasu. Svako poredjeje nekog belog igra sa njim je smesno...
    (Hercegovina, 12. decembar 2016 23:16)

    # Link komentara

  11. Evo da vam skratim 'muke'.Stvar je jako jednostavna jer da pitate Divca,Kukoca,Bodirogu,Radju... tko je najbolji kosarkas s ovih prostora oni ce vam odgovorit Drazen kao sto su to vec znali reci.Osim ako Vi znate bolje.Nije sve u suhoj statistici,broj sezona u Nba,broj poena,broj ovog broj onoga... Tko je gledao tada Drazena zna o cemu pricam,mladji jako,jako tesko... Njima je sve Novitzki ima ovoliko sezona,ovoliko poena (svaka cast Novitzkom inace,bas igracina i odlican covjek prije svega) ili netko drugi.Neki spominju Sabonisa,takodjer velicina nedvojbeno ali da su gledali famozne dvoboje Cibone i Zalgirisa svojevremeno sve bi im bilo jasnije itd. Puno je velikih sa ovih prostora,ali nekako Drazen je Drazen,svima i njegovim suvremenicima i onima sto su kasnije dolazili je on bio uzor.Ili komentari nije bio match winer ili clutch... Smijesno i djetinjasto.Takva sigurnost i samopouzdanje na kosarkaskim terenima nisam kod nikog vidio osim kod 'tate' Jordana!
    (Zg, 12. decembar 2016 21:54)

    # Link komentara

  12. Sve su to nasi kosarkasi svojevremeno imali ali nove generacije trenera debila ubijaju svaku kreativnost i neprekidno ponavljaju mantru odbrana, odbrana,...A onda dodju Ameri i razbiju nas 40 razlike. I tako iz godine u godinu nikako da shvatimo da je sustina kosarke dati kos vise od protivnika i da ne treba da se takmicimo po fizickim predispozicijama s nekim ko ce uvek biti dominantniji.
    (Misko, 12. decembar 2016 20:17)

    # Link komentara

  13. Smješni su ovi koji uspoređuju Dražena i onda kažu da je netko npr. Kukoć osvojio neznam koliko prvenstva NBA. I proglašen, nezvanično, za najboljeg 6-tog igrača lige. On je ulazio kao zamjena i odlično odrađivao posao, ali je bio-zamjena. Da sam ja u to vrijeme bio u sastavu Chicago Bullsa sa Jordanom i ostalima i ja bi bio prvak.

    Kada se igralo u finalu olimpijskih igara protiv Dream Team-a Kukoč kao da nije ni došao. Usrao se gaće kao da igra protiv svemiraca. A Dražen je rekao Jordanu na početku utakmice: Ne znam tko će pobjediti, ali ja ću zabiti više koševa od tebe. Dražen je čuvao Jordana i obrnuto. Svatko tko zna koje je fizičke predispozicije imao Jordan bio bi siguran da ga Dražen ne može čuvati. Na kraju Dražen je zabio 24 koša, a Jordan manje!
    Po dolasku u NBA trener u Portlandu nije vjerovao u Draženove sposobnosti. Da mu dokaže da nije još spreman za NBA doveo je preko vikenda najboljeg obrambenog NBA igrača da odigra sa Draženom 1 na 1. Dražen je to saznao i malo pogledao na video kako dotični igra. Na terenu Dražen ga je 2 puta pobjedio 21:1 i nakon toga rekao treneru da idući puta dovede nekog boljeg (iako je znao da takvog nema) jer da ovaj nije nešto. Zato je Dražen jedan jedini.
    (Ivan, 12. decembar 2016 18:46)

    # Link komentara

  14. Videcemo kakava ce mu karijera biti za sada deluje kao top 10 pik u NBA ali uvek bi pre uzeo crnca.
    (drax, 12. decembar 2016 14:04)

    # Link komentara

  15. Za one tamo neka je Drazen najbolji ,neka su najbolji Hezonja Bogdanovic ,Saric a onda dodje nas prosek Jokic ,Teo ,Raduljica ,Jovic .....i razvalimo ih ,samo neka su oni najjjjjjjj i dalje ,mislim u pecanju
    (dr mr prc, 12. decembar 2016 12:22)

    # Link komentara

  16. al su ove ujke naporne ,sve su oni najbolji,sve dizu u nebesa a nigde resultata,igraca , sve prosek ili duplo golo kao u dominama ,
    (assos, 12. decembar 2016 12:03)

    # Link komentara

  17. dosta je bilo ,sta me zanima ovaj klinac kad ne igra za srbiju ,isto kao sto me ne znima ni petrovic ,njih neka drugi dizu u nebesa ,njihova stvar ,zasto ne pisete o nasim klincima ,aranitovic ,jaramaz ,simanic itd ,imamo i mi dobru decu ,a vrlo cesto budu i bolja od ovih naduvane decurlije koje kasnije jednostavno nestanu ,
    (dorcol, 12. decembar 2016 10:12)

    # Link komentara

  18. O čem vi pričate pa Dražen je u finalu eurokupa za Real protiv talijanskog Skavolinija zabio 64 koša!!!Pa jel vama jasno da se takav više neće rodit.
    (Ante Broz, 12. decembar 2016 08:57)

    # Link komentara

  19. Upoređivati bilo kog mladog košarkaša iz Evrope sa Draženom je jednako upoređivanju svakom mladog igrača koji dolazi iz koledža u Americi sa Džordanom.

    Što se Luke Dončića tiče, smešno je i pominjati njegove cifre u juniorskoj konkurenciji kada je u istom uzrastu Dražen (najviše zahvaljujući Slavniću koji ga je sa 15-16 godina ubacio u prvi tim Šibenke) imao jače cifre. Dražen je, za decu koja se toga ne sećaju, igrao finale Kupa Koraća (opet za mlađe, to nije današnji srpski kup, već evropsko takmičenje snage daleko veće nego što je Evrokup) i u tom finalu dao 30-tak koševa. Pogledajte na netu koliko je tada imao godina.

    Znači, Luka Dončić je nesumnjivo veliki talenat. Poređenje sa Draženom je jednostavno neumesno.

    I samo jedna informacija za one koji preziru Dražena zato što je bio "Hrvat". Lično sam slušao direktno preko radija emisiju u kojoj tada mladi Dražen odgovara uživo na pitanja slušaoca. Događa se to nakon osvajanja titule sa Šibenkom u duelu sa Bosnom (kasnije preinačen osvajač titule). Sredina 80-tih, vrlo malo se priča o tim stvarima, i Dražen dobija pitanje od jednog slušaoca koje je nacionalnosti(porekla, ne držite me za reč šta je od ta dva). Odgovara kao iz topa da je Srbin (sprskog porekla. Da je kojim slučajem otišao u Partizan (Kića mu je bio uzor) umesto u Cibonu, veliko je pitanje kako bi se politički kasnije određivao.
    (Neznalica, 12. decembar 2016 07:16)

    # Link komentara

  20. Galis je bio bolji košarkaš! Čovek visine 181cm, kome niko nije mogao ništa! Draženova prednost je što je igrao u boljem klubu i boljom reprezentaciji (Jugoslavija je tad imala najjaču reprezentacuju svih vremena...). Sećam se utakmica sa Galisom, Kukoč koji je od Galisa viši nepunih 30cm ga čuva i bukvalno ga ne može zaustaviti. Jednostavno ubedljivo najprecizniji košarkaš svih vremena (to i statistika šuta kaže!). Da je igrao on u reprezentaciji Jugoslavije gde bi mu bio kraj.
    (Vladimir, 12. decembar 2016 01:25)

    # Link komentara

  21. Za statističare koji pokušavaju suhim brojkama da ospore Draženov primat najboljeg evropskog košarkaša evo jedne statistike; ''Hall of fame'' ali ne Fibin već originalni Naismith.. Pogledajte imena koja se nalaze tamo i potražite ta imena koja ste vi nabrojali da su bolji od Dražena ako možete!
    (Rapa Nui, 12. decembar 2016 01:17)

    # Link komentara

  22. Drazen je bio jedan jedinstven I neponovljiv i ovakve price nemaju smisla . Za 4 5 godina demo videtigde je taj momak a pocetak mu je odlican. Drazen je jedan jedini covek je trenirao po 10 sati dnevno I kada je bio najbolji trojkas NBA lige u toj sezoni i medju 5 najboljih igraca te 1992/93 igrajuci za netse ali nazalost u zenitu je tragicno preminuo legenda.
    (Danilo, 11. decembar 2016 17:27

    Dražen te sezone nije bio najbolji trojkaš već Chris Mullin. A da li stvarno tvrdis da je te sezone bio medju top 5 igrača NBA? Pored Hakima , MJ , Ewinga , Millera ,Pippena , Drekslera , Barklija , Melouna , Robinson , Stokton , Dumars, Kemp .... Dražen je nesumnjivo bio veliki igrač. Ali da je bio najbolji evropski igrač ikada teško. Samo u staroj Jugi možda ima 2-3 bolja igrača , a kamoli u evropi.
    (Deda, 12. decembar 2016 00:29)

    # Link komentara

  23. Ovi sto neumereno hvale Drazena samo ponavljaju ono sto cuju od Hrvata!
    (Ne znaju ga, 11. decembar 2016 21:38)

    A možda to čuju od Amerikanaca i to ne bilo kojih već;

    Lebron James [link]

    Reggie Miller [link]

    A u dokumentarcu ''Once brothers'' već imaš mišljenja Birda, Andersona, Colemana...
    (realno, 12. decembar 2016 00:27)

    # Link komentara

  24. Drazen je jedan, ko ga je gledao zna da mu Luka nije ni do kolena takav igrac je tesko ponovljiv PAKAO OD IGRACA, COVEK TIM
     (Mich, 12. decembar 2016 00:04)

    # Link komentara

  25. Ne, ne mrzimo se zbog mene, mrzimo se jer me pitas koje sam nacionalnosti, zbog 70% njih ovde koji broje krvna zrnca i prepucavaju se na nacionalnoj osnovi, i zbog takvih kao ti koji bi vredjali ovde, ali eto, ne bi vam pustili komentar!
    (Jumko, 11. decembar 2016 17:14)Kao prvo ne psujem ja nekoga druge vere ,nacionalnosti nego one koji na svaki moguci nacin provociraju , omalovazavaju tudje po svaku cenu, a pitao sam koje si nacionalnosti informativno a to sto si ti izveo onakav zakljucak je dokaz da mrzis.
    (Aleksej, 11. decembar 2016 23:32)

    # Link komentara

  26. Šibenka nije bila prvak SFRJ, dobili su finale, ali se Bosna žalila na poslednji faul na Draženu, iz kojeg je dao 2 bacanja, pa je trebala da bude odigrana nova utakmica na koju Šibenka nije došla, pa je titula dodeljena Bosni.
    Inače, ova poređenja su potpuno glupa, jer je Drazen bio strašan strelac, a mali Dončić može sve. Samo poslednji meč kad pogledamo, vidimo par stvari koje DP nikad nije radio - silovit ulaz iz pozicionog napada i kucanje, brutalan crossover, skokovi na obe strane terena.
    A i malo je bzvz porediti ljude kojima je smrt prekinula karijeru.
    Ja sam jugonostalgičar SAMO kad je reč o košarci, nikad neću prežaliti što sam bio suviše mlad da gledam uživo ono razvaljivanje Evrope, i na klupskom i na reprezentativnom nivou. Nijedna zemlja nikad nece imati toliko prvaka kao Juga u tako kratkom periodu - Bosna, Jugoplastika, Cibona i Partizan. I mislim da bi finale OI u Barseloni bila najbolji košarkaška utakmica u istoriji...eto vam tema...
    (Artuditu, 11. decembar 2016 22:36)

    # Link komentara

  27. Prevose je isforsirana prica o Drazenu Petrovicu,zao mi je sto je neslavno zavrsio,ali iskreno mislim da ima barem 10 boljih evropskih igraca koji su igrali u nba,ja cu nabrojati nekoliko Sabonis,Novicki,P. Gasol,M.Gasol,Parker,Stojakovic....da ne nabrajam,e sasa da nije bilo kao sto jeste mozda bi on vise napravio od ovih ali iskreno mislim da ne bi...
     (mile delija, 11. decembar 2016 22:34)

    # Link komentara

  28. Jedan je DEJAN BODIROGA! Niko i nikad kao on. Uvek kad je vazno i tesko lopta je isla njemu, nije za razliku od nekih bio samo dobar strelac. Za mene on je Betoven evropske kosarke!
    (Kostantin Veliki, 11. decembar 2016 22:13)

    # Link komentara

  29. Poredjenja su nezahvalna. Ovaj momak je u najmanju ruku oodlican.
    Snazan, dobra tehnika, dobar sut, veliko samopouzdanje, dobra ledjna tehnika. Mene vise podseca na Kukoca ili Bodirogu ili Danilovica pre nego na Drazena. Jedina zamerka je sto nece moci da igra za Srbiju.
    Lose je sto igra u Realu jer ce da igra manje minuta nego sto bi negde drugde ali posebno je steta jer igrati u Realu sa takvim igracima je mnogo lakse nego igrati u timu malo slabijeg kvaliteta i biti lider.
    Drazen, Kukoc, Bodiroga, Danilovic, Divac, Djordjevic, su bili vodje svih timova za koje su igrali i to ih je napravilo tako dobrim. Doncic je u ovoj utakmici na terenu bio lider i to se vidi ali se pitam koliko ce mu skresati krila jer je ipak samo klinac od 17.
    Najgore sto moze da uradi je da ode u NBA, izgubice se i ukalupice se u neki tim, zaraditi milione ali klinci iz nekog sela u Sloveniji nece ici na treninge i mastati da su Luka Doncic....
     (vladimir, 11. decembar 2016 21:55)

    # Link komentara

  30. Ovi sto neumereno hvale Drazena samo ponavljaju ono sto cuju od Hrvata! Ocito ga nisu gledali - i slusali! Bio je veoma efikasan, napaljen do kraja, ali mali kad se rezultat lomio, nije bio spreman da preuzme odgovornost, nije bio kompletna osoba! Bio je i kvaran, znao je na parketu i da pljune protivnickog igraca, da glumi (specijalnost mu je to bila!), van teren jos gori, ruzno govorio o naciji svog oca, i jos mnogo toga. Ne moze se meriti sa jednim Sabonisom, Novickim, Parkerom, Galisom, a od nasih (i nekadasnjih jugoslovenskih) sa Cosicem, Kicanovicem, Delibasicem, Kukocem, Bodirogom. Tu je negde gde i Dalipagic - obojica vrhunski realizatori, u odbrani je Dalipagic jos nesto i radio, Drazen nista! Kosarkas bez odbrane nije kompletan, kao sto nije ni fudbaler bez pokreta! Onomad je Sekularac bio bez premca najpopularniji, a znate li sta je radio? Stane nasred centra i ceka da ga napadnu!? To je za sprdnju, taj zongleraj, nije cudo da je Seki odmah zaboravljen kad se pojavio brzi dribler Dzajic, koji je hranio loptama realizatore. A sad, zamislite da je Drazen uz rat i tokom rata cutao, da nije hteo ruzno da govori o Srbima - da li bi ga Hrvati velicali? Ili bi ga presucivali, kao sto presucuju velikog i sportistu i coveka Matu Parlova, koji je izrekao jednu od najlepsih recenica koja je ikad dosla od sportiste: Kako ja da budem nacionalista, ja sam bio prvak sveta!!! Hrvatima je dobar i Simunic, samo nek je za dom spreman! Po TAKVIM kriterijima Drazen jeste gromada!
    (Ne znaju ga, 11. decembar 2016 21:38)

    # Link komentara

  31. Citam ove komentare i svi pominju da je Drazen najveci sa ovih prostora. Ali da vam kazem ja pravu istinu najbolji kosarkas sa ovih prostora a i evrope je jedan jedini Radivoj Korac! Pustite vi te vase Drazene, Bodiroge, Stojakovice i ostale kad se zna ko je bio najveci ikada.
    (maratonac, 11. decembar 2016 21:37)

    # Link komentara

  32. meni nije jasno kako bilo koji kosarkas sa ovih prostora moze da bude bolji od Bodiroge, pa ni Drazen?! ne kazem da je Bodiroga bolji od njih, ali oni svakako nisu ni po kojim parametrima bolji od njega. kako je samo igrao protiv amera i argentine 2002. cak je 1996 bio medju najboljim u finalu i pipenu pravio decu. tako nesto sam retko video, moguce samo ginobili..
    (bla, 11. decembar 2016 21:16)

    # Link komentara

  33. (bbr, 11. decembar 2016 14:09)

    Draženu je otac Srbin iz Hercegovine, a i blizak rođak je Dejanu Bodirogi.
    [link]
    Dončiću je otac takođe Srbin.
    (bole bgd, 11. decembar 2016 21:15)

    # Link komentara

  34. Koji glupi komentar, to ti je bitno?!
    I Nole ima mamu Hrvaticu, prema vlastitom priznanju!
    (Profesor Doktor, 11. decembar 2016 14:43)

    Pogodi te istina u centar prijatelju? U Srbiji kad se pomene otac misli se na krvnu liniju i loza(poreklo) istinsko.Nemojmo o zamenama teza,ovo SNS botovi ne citaju :)
    I pored toga za mene je Drazen bio i ostao jedan od najvecih u Euro-basketu,vatra koja se prerano ugasila nazalost za kosarku kao sport.Nesto poput Konorsa i Lendl-a u tenisu...Ko razume shvatice.
    (komentar, 11. decembar 2016 21:01)

    # Link komentara

  35. PA nemojte da preterujete i uporedjujete ovog klinca ne samo sa Drazenom vec i sa Djordjevicem,Kukocom,Radjom,Divcom,Kicanovicem i ostalim velikanima kosarke sa ovih prostora .Pogledajte recimo sta je Bodiroga radio u Italiji sa kao jako mlad , u ligi koja je bila znatno jaca nego danas .NE znam sto ovakvi senzacionalisticki tekstovi .
    (Au, 11. decembar 2016 20:42)

    # Link komentara

  36. Jos se nije pojavio kosarkas kao sto je bio Drazen Petrovic.
    (Dzimi, 11. decembar 2016 20:37)

    # Link komentara

  37. B92
    Hajde malo informišite ljude o dečakovom poreklu, za koga će igrati i slično.
    Ja to znam, ali pitanje je ko će uopšte pročitati moj komentar, a glupo je da pišu ovde gluposti kako su mu otac ili majka Hrvati i slično.
    A sada za one koji ne znaju: mali je rođen u Sloveniji, majka mu je Slovenka, otac Srbin, bio je dobar košarkaš, igrao je za Slogu iz Kraljeva i još neke klubove, slagaću vas za koje. Majka je bila balerina mislim ili nešto slično tome. Odabrao je Sloveniju jer je tamo rođen, to je trebalo da uradi i svaka mu čast. Otac je Saša Dončić, koga zanima neka pogleda sve ovo detaljnije.
    Ps. Ne lupajte i sa Španijom, čitam ovde razne gluposti, ta priča je završena, odabrao je.
    (Zdravce, 11. decembar 2016 19:51)

    # Link komentara

  38. Što se naših ovih prostora tiče, Hercegovina je bez premca po broju vrhunskih košarkaških talenata u odnosu na broj stanovnika.
    Tamo se radjaju pravi gorostasi.
    Iz Hercegovine su poreklom Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Milan Gurović, Dražen Petrović ( inače veoma blizak rodjak sa Bodirogom. Otac Dražena Petrovića je Srbin iz Trebinjskih brda, ozenjen za Hrvaticu).Onda neke malo manje zvezde kao što su Vule Avdalovic, Nemanja Gordić,Boris Savović, Milenko Savović, Aco Petrović...
    Ali ovo je jedinstven primer u svetu bukvalno. Zamislite, poreklom iz jednog grada -Bodiroga, Petrović, Danilović.
    (Mladen, 11. decembar 2016 16:25)

    E majstore ako su Vule Avdalović i Nemanja Gordić iz tog kraja onda stvarno obiluje talentima! Hahahaha!
    (Susjed, 11. decembar 2016 19:38)

    # Link komentara

  39. Jedan je Drazen, pa sta god nekom bilo vazno. Uz Sabonisa, verovatno najbolji beli igrac ikada, uz duzno postovanje prema Lari Birdu, Daneu, Cosicu, Kicanovicu i mnogim drugima. Za vise od pedeset godina pracenja kosarke, neke danasnje zvezde mi ne obecavaju da bi bili vazni igraci u tadasnjem nacionalnom prvenstvu. Ne bi CSKA dogurao vise od cetvrtog mesta u toj ligi. Zaista verujem u to. A ovaj novi klinac, samo da ga ne sprece povrede...
    (Dali bocek, 11. decembar 2016 19:33)

    # Link komentara

  40. Bog Otac kosarke je Dejan Bodiroga
     (mag, 11. decembar 2016 19:09)

    # Link komentara

  41. Zanimljivo kako se u Srbiji mnogi primaju na hrvatske mitove! Drazen nije najbolji igrac cak ni u hrvatskoj kosarci, bolji, kompletniji i pouzdaniji igraci bili su Cosic i Kukoc. Drazen je imao svoj ego-trip, niko nije bio vazan osim njega - rezultat je bio da je zakazivao u najvaznijim utakmicama! Npr. protiv Sovjetskog Saveza 1986, kad smo izgubili prakticno dobijenu utakmicu u finalu. Sto se tice jugoslovenske kosarke, po svim parametrima ispred njega je bio barem jedan, Dragan Kicanovic! Igrac ziva vatra, ubitacne preciznosti, resavao utakmice, korektan, top-sportista! Nije bilo trojki, a on je redovno ubacivao 40 i vise poena. I Delibasic je bio veliki majstor, precizan i neustrasiv, nosio je sve na svojim ramenima - a pritom bio tih i nenametljiv. Da li ce Doncic biti bolji od Kicanovica, Delibasica, pa i od Petrovica, to cemo videti, dug je put pred njim. Za kraj, ne mogu da se ne setim jednog detalja iz karijere Drazena Petrovica. Bio je na pocetku, igrao je protiv Slavnica, koji ga je prakticno lansirao u timu Sibenke, i onda se bez dodira opruzio po parketu, dok ga je Slavnic s negodovanjem gledao! Mnogo drcan je bio Drazen Petrovic, a naslednika je dobio u fudbalu, u liku Ronalda-Kristine. Pa kome je Kristina najbolji fudbaler, razumem da im je i Drazen Petrovic najbolji kosarkas!
    (Bolji od koga?, 11. decembar 2016 18:56)

    # Link komentara

  42. Kako je njegov cale nekada igrao za kraljevacku Slogu... imao je fore sa ulicnog basketa, davao po 20 poena u nekadasnjoj winston yuba ligi :) u to vreme se jos uvek igrala dobra kosarka i van Beograda...
     (gomez, 11. decembar 2016 18:51)

    # Link komentara

  43. drazen je vec sa 17 davao po 30 koseva po utakmici a ovaj klinac jedva 7..dakle nije mu ni sena!!
     (tony, 11. decembar 2016 18:48)

    # Link komentara

  44. Dražen Petrović je najbolji beli igrač svih vremena, kao što je MJ među crnim, tu nema nikakve dileme.
     (Delije Čikago, 11. decembar 2016 18:46)

    # Link komentara

  45. Nisam gledao ovog dečka, ali jedan je Dražen Petrović! Ko ga je pratio otkad je kao klinac igrao za Šibenku zna o čemu pričam.
     (Perhan, 11. decembar 2016 18:35)

    # Link komentara

  46. Drazen je bio najbolji evropski bek poenter, nikako i najbolji kosarkas. Odbrana mu je bila nikakva, prodor dobar ali ne i nezaustavljiv, atraktivnost prosecna, nije mogao da zakuca ili da uputi asistenciju kao Teo. Sto se tice Doncica, momak jeste dominantan za svoj uzrast i ravnopravan sa form??ranim kosarkasima, ali je pitanje da li je ovo zapravo njegov maksimum. Kosarka je sport gde su fizicke prednosti najvaznije za uspeh, a nikad se ne zna kad ce ciji fizicki razvoj da se zavrsi i kako ce na koncu da izgleda...
    (Oxi, 11. decembar 2016 18:34)

    # Link komentara

  47. Pa Teodosic je bolji igrac od Drazena, ako neko pomera granice i pravi magiju to je on!
     (TNT, 11. decembar 2016 18:33)

    # Link komentara

  48. Ma kakav Drazen, za 4 sezone u NBA se nije pokazao. Tacka.
    Niko kao Novicki !!
     (m, 11. decembar 2016 18:21)

    # Link komentara

  49. Dražen Petrović! Eeeeee nikada niko neće uspeti da bude bolji od njega. Sa tim kvalitetama koje nije imao postići takvu lucidnost, drskost, liderstvo i želju za pobrdom. Vi tog momka niste poznavali i zato se usudjujete porediti mocerta sa pop rok zvezdama u nastajanju. 1979 sam ga upoznao i rekao da će postati najbolji igrač Jugoslavije. Ljudi me gledali i mislili da sam poblesavio ali posle su priznali moj neverovatni osećaj za procenu igrača. Jedan je bio Dražen. Ne uzimaj te ga u usta. Slava mu!
    (D.P., 11. decembar 2016 18:12)

    # Link komentara

  50. Ostroga mi nije
     (mne, 11. decembar 2016 18:08)

    # Link komentara

  51. Bodiroga je sa 17 resavao titulu u ozbiljnoj Italijanskoj ligi tada.Za mladje ima sve na YT.
     (epaepa, 11. decembar 2016 18:06)

    # Link komentara

  52. Citam svakojake gluposti o Luki uglavnom neistina mnogo puta izrecena na raznoraznim portalima.Luka Doncic je sin Sase Doncica bivseg kosarkasa koji je dug niz godina igrao u Sloveniji,Francuskoj i jednu sezonu sa puno uspeha nosio dres i nase Kraljevacke Sloge, mali Luka je svoj talenat nasledio od oca ali svojim radom je stigao do Reala. Za razliku od vecine dece on nije imao " pritisak" roditelja da mora da trenira jer kroz uspeh svoje dece roditelji bi zeleli da sebi obezbede egzistenciju. Otac ga je ucio da se igra kosarke ,Luka danas to zaista i radi .Sto se tice njegovog porekla ,Luka je rodjen u Ljubljani od Majke Slovenke i Oca Srbina .Sva Lukina rodbina sa oceve strane zivi u Smederevu gde mozete svakog leta i videti Luku inace velikog navijaca Zvezde.Njegovi uzori u kosarci si Teo i Sale Djordjevic.
    (Selection, 11. decembar 2016 18:01)

    # Link komentara

  53. Pogledajte statistiku Stojakovica kad je imao 17 godina, pa onda pricajte o ovom malom i Drazenu...
    (srdjan, 11. decembar 2016 14:13)usporedba Stojakovića i Dražena je smješna,očito si klinac koji je samo bacio pogled na ne znam koju statistiku
    (Rocky Balboa, 11. decembar 2016 18:00)

    # Link komentara

  54. Paklen igrac!!!! Zver u svakom smislu!!!
     (sklek, 11. decembar 2016 17:57)

    # Link komentara

  55. DRAGAN KIĆANOVIĆ i DRAŽEN DELIPAGIĆ !!!
     (LUKIĆ, 11. decembar 2016 17:51)

    # Link komentara

  56. Stojakovicu nisi ni do kolena...
     (Mare, 11. decembar 2016 17:50)

    # Link komentara

  57. vi hrvatomrzci itd... ne mesajte politiku!! Drazen je institucija! Drazen je jedan i neponovljiv! Bilo kakvo poredjenje sa Drazenom je besmisleno!
     (milan, 11. decembar 2016 17:47)

    # Link komentara

  58. Dečko je već fenomenalan, ali realno - treba jooooš leba da jede da prismrdi Draženu. Smatram se privilegovanim jer sam imao taman toliko godina da shvatam košarku i uživam u njegovim partijama. Koja je to bila sigurnost, rešenost, magija kad uzme loptu u svoje ruke... i Bodiroga je bio čarobnjak i imao ogromnu karijeru, obožavao sam ga kao božanstvo, ali ipak, od svih "naših" koje sam ikad gledao - Dražen Petrović je kategorija za sebe.
    (Runzo Objektivni, 11. decembar 2016 17:44)

    # Link komentara

  59. Za svakog realnog je Dražen najbolji ikada sa ovih prostora .... ali nacionalisti imaju druge metode procenjivanja ....
    (masterkg, 11. decembar 2016 14:38)

    A gde su Toni Kukoč, Pedja Stojaković, pa i Vlade Divac? Svakako su postigli mnogo više u karijeri od Dražena. Na primer Stojaković je bio NBA šampion, bio učesnik all star-a više puta, imao prosek od 24 poena po utakmici u NBA, osvojio nekoliko medalja i bio prvak sveta sa reprezentacijom. Ne volim kada se preterano veličaju ljudi samo zato što su poginuli, isto kao i Toše Proeski i Zoran Djindjić na primer. Doduše, Djinjić je ubijen, nije poginuo, al shvataš poentu mog izlaganja.
     (Svetski Mega Car, 11. decembar 2016 17:39)

    # Link komentara

  60. A zasto ne bi mogao da bude bolji? Dosta s tom nostalgijom kako su tada kosarku igrali vanzemaljci i kako ovi danas nemaju blage veze. Sto bi moja baba rekla 'ee u moje vreme...'
    (asdf, 11. decembar 2016 15:50)

    Zato sto cete me tesko ubediti da bilo koji danasnji klinac, kakav god da je talenat, moze imati posvecenost kakvu je imao Drazen (i to od malih nogu). A Drazen je zbog toga bio - Drazen.
    (nisam ja, ja je, 11. decembar 2016 17:37)

    # Link komentara

  61. Ma nemojte, a da je rođen u Americi bi li mu Ameri u pasoš isto napisali Dončić? Mali je rođen u Sloveniji, ima slovenski pasoš i on je Dončič a ne Dončić!
    (Meister Jakob, 11. decembar 2016 15:02)

    Jadna tvoja logika. Dakle,ne preziva se kao otac vec automatski menja prezime u skladu sa zemljom u kojoj zivi!? Jesi li razmisli,ako imas cime,da li je zeleo da zadrzi svoje prezime i osane Dončić!? Moze li mu se to zabraniti?
    Strasno koliko si nepromisljen!
     (pustite komentar, 11. decembar 2016 17:30)

    # Link komentara

  62. Ma nemojte, a da je rođen u Americi bi li mu Ameri u pasoš isto napisali Dončić? Mali je rođen u Sloveniji, ima slovenski pasoš i on je Dončič a ne Dončić!
    (Meister Jakob, 11. decembar 2016 15:02)

    Jadna tvoja logika. Dakle,ne preziva se kao otac vec automatski menja prezime u skladu sa zemljom u kojoj zivi!? Jesi li razmisli,ako imas cime,da li je zeleo da zadrzi svoje prezime i osane Dončić!? Moze li mu se to zabraniti?
    Strasno koliko si nepromisljen!
     (pustite komentar, 11. decembar 2016 17:30)

    # Link komentara

  63. Ma nemojte, a da je rođen u Americi bi li mu Ameri u pasoš isto napisali Dončić? Mali je rođen u Sloveniji, ima slovenski pasoš i on je Dončič a ne Dončić!
    (Meister Jakob, 11. decembar 2016 15:02)

    Jadna tvoja logika. Dakle,ne preziva se kao otac vec automatski menja prezime u skladu sa zemljom u kojoj zivi!? Jesi li razmisli,ako imas cime,da li je zeleo da zadrzi svoje prezime i osane Dončić!? Moze li mu se to zabraniti?
    Strasno koliko si nepromisljen!
     (pustite komentar, 11. decembar 2016 17:29)

    # Link komentara

  64. Drazen je bio jedan jedinstven I neponovljiv i ovakve price nemaju smisla . Za 4 5 godina demo videtigde je taj momak a pocetak mu je odlican. Drazen je jedan jedini covek je trenirao po 10 sati dnevno I kada je bio najbolji trojkas NBA lige u toj sezoni i medju 5 najboljih igraca te 1992/93 igrajuci za netse ali nazalost u zenitu je tragicno preminuo legenda.
    (Danilo, 11. decembar 2016 17:27)

    # Link komentara

  65. Ako je Novak kralj balkana u tenisu to je Drazen u Kosarci.
    (Samo Srbija, 11. decembar 2016 17:21)

    # Link komentara

  66. Zašto ga poredite sa Draženom? Ispada da je Dražen najbolji košarkaš sa prostora ex yu, a to nije tačno. Zašto ga ne poredite sa Pedjom Stojakovićem na primer, koji je imao prosek od 24 poena u NBA, uzeo NBA titulu, bio najbolji trojkaš u to vreme, bio prvak sveta sa reprezentacijom. Zašto večito veličanje Dražena samo zato što je poginuo? Zbog one izreke "o pokojniku sve najbolje"? Bio je odličan košarkaš, ali daleko od toga da je bio najbolji, čak nije bio ni najbolji hrvatski košarkaš, to je Toni Kukoč. Luku Dončića treba porediti sa Goranom Dragićem, koji je najbolji aktivni košarkaš sa prostora celog Balkana već godinama, a takodje je Srbin iz Slovenije isto kao Dončić. Sale je pokušao pre 2 godine da ubedi Dončića da igra za Srbiju, ali su on i njegov otac to odbili, što je potpuno razumljivo, dečko je odrastao u Sloveniji i to je njegova zemlja. Odbio je da igra i za špansku reprezentaciju.
     (Svetski Mega Car, 11. decembar 2016 17:19)

    # Link komentara

  67. @Aleksej Ne, ne mrzimo se zbog mene, mrzimo se jer me pitas koje sam nacionalnosti, zbog 70% njih ovde koji broje krvna zrnca i prepucavaju se na nacionalnoj osnovi, i zbog takvih kao ti koji bi vredjali ovde, ali eto, ne bi vam pustili komentar!
     (Jumko, 11. decembar 2016 17:14)

    # Link komentara

  68. Dražen inače ima osvojeno jedno svjetsko prvenstvo - u argentini 1990... Toni kukoč najbolji igrač prvenstva proglašen.. pametnom dosta ! A mali nek bude bolji od oba... Ide vrime naprid ...
    (mate, 11. decembar 2016 17:10)

    # Link komentara

  69. Mi imamo svoga Boga!
     (ParkeRS, 11. decembar 2016 17:02)

    # Link komentara

  70. Ljudi Drazen bi mooozda bio najveci sa ovih prostora da nije poginuo, najveci je Pedja aka Peja Stojakovic i kraj
     (banovo brdo, 11. decembar 2016 16:57)

    # Link komentara

  71. po kome je dobio talenat nema veze kada se njega i dragica proglasava za srbine..ljudi so pola pola rodjeni u slo..po kom kljucu vi njih zovete Srbini ???ajd sad mi to objasnite??srbina mozete nazvat npr.nesterovica sto je cisti srbb
    (Gajic, 11. decembar 2016 16:57)

    # Link komentara

  72. Doncic je neosporno veviki talent. Mene po igri vise podsjeca na Stefa Karija nego Drazena . Sa 17 godina igrati u Realu nije mala stvar iako bi najbrze napredovao kod Duleta Vujosrvica. Za 3 godine ako ovako nastavi odlazi u NBA.
    (Goran, 11. decembar 2016 16:49)

    # Link komentara

  73. Klinci se ovde mnoga drze statistike, sve dokazujuci da su Noviciki ili Parker bolji od Drazena.
    Biti najbolji znaci imati nesto Bogom dano, nesto sto se ne meri golovima/kosevima, titulama, asistencijama.
    To je nesto sto pleni gledaoca da uziva u sportu.
    E, to su imali Maradaona i Drazen.
    I zato su oni bili najbolji.
     (Dejan, 11. decembar 2016 16:41)

    # Link komentara

  74. Nije ni blizu Drazena
    (sale, 11. decembar 2016 16:39)

    # Link komentara

  75. (parx, 11. decembar 2016 14:02)
    Dražen je jedan od najboljih, ali sasvim sigurno ne i najbolji evropski igrač svih vremena. Pored Sabonisa, Novickog, starijeg Gasola, Parkera a bogami i Bodiroge teško da to može biti. Čak ni u jednom bitnom kriterijumu nije neprikosnoven: klupske titule (jedna nacionalna sa Cibonom), reprezentativne (po jedno evropsko i svetsko zlato), u nba u najboljoj sezoni daleko ispod dostignuća gore nabrojanih (nedostaje Stojaković zbog nekih drugih elemenata) o konstantnosti ni govora, 2 kupa šampiona daleko od najboljih evropskih ostvarenja, u svoje vreme najbolji strelac sfrj i španske lige, ali i tu istorijski gledano nije neprikosnoven, fenomenalan strelac ali ostala statistika manje više prazna i najbitnije NIJE BIO MEČ VINER u pravom smislu te reči. Bio je fenomenalan, ali jednostavno nije najbolji evropski košarkaš svih vremena, verovatno nije ni deo najbolje evropske petorke svih vremena. Moj izbor Sabonis, bez ozbiljne konkurencije najbolji evropski košarkaš svih vremena i posle Larija Birda najbolji drugi beli igrač svih vremena.
     (Diego Armando, 11. decembar 2016 16:35)

    # Link komentara

  76. Zar naslednik nije Mario Hezonja? Hoceu 1000 minusa.
    (3.8poena, 11. decembar 2016 16:34)

    # Link komentara

  77. Zar naslednik nije Mario Hezonja? Hoceu 1000 minusa.
    (3.8poena, 11. decembar 2016 16:33)

    # Link komentara

  78. U ondasnjoj Jugi konkurencija su mu bili Nebojsa Zorkic i Zoran Radovic. U Evropi je jedan od najboljih igraca bio Nikos Galis. To su profili evropskih kosarkasa u to vreme.
    Ma da...kad se samo setim kako je Drazen igrao odbranu, ma neprelazan je bio.
    Kakve budalastine!!!
    (zoki, 11. decembar 2016 16:32)

    # Link komentara

  79. Ja jos ne videh boljeg evropskog igraca od Drazena, a pratim kosarku od 1980te.
     (Petar, 11. decembar 2016 16:30)

    # Link komentara

  80. zasto je drazen neki reper kvaliteta za evropsku kosarku? ima bar 20 evropskih kosarkasa koji su ostavili veci trag u nba i svetskoj kosarci. on je bukvalno odigrao jednu dobru sezonu u nba. ajde da ne budem shvacen kao nacionalista, pa da uzmem ovakav primer - toni kukoc je imao mnogo ozbiljniju karijeru u nba od drazena. sta je to uopste drazen epohalno uradio. jedna dobra sezona u netsima i izbor u treci najbolji tim nba. smaraju vise svi sa tim famoznim drazenom. da nije poginuo u saobracajki ne bi ga toliko velicali. to je paradoks.
    (zagor, 11. decembar 2016 16:28)

    # Link komentara

  81. lako je biti dobar kad imas za saigrace najbolje,no nebitno,decko cr igrati za Spaniju 100% nema svrhe raspredati o njegovom poreklu
     (tako ti je to, 11. decembar 2016 16:27)

    # Link komentara

  82. Što se naših ovih prostora tiče, Hercegovina je bez premca po broju vrhunskih košarkaških talenata u odnosu na broj stanovnika.
    Tamo se radjaju pravi gorostasi.
    Iz Hercegovine su poreklom Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Milan Gurović, Dražen Petrović ( inače veoma blizak rodjak sa Bodirogom. Otac Dražena Petrovića je Srbin iz Trebinjskih brda, ozenjen za Hrvaticu).Onda neke malo manje zvezde kao što su Vule Avdalovic, Nemanja Gordić,Boris Savović, Milenko Savović, Aco Petrović...
    Ali ovo je jedinstven primer u svetu bukvalno. Zamislite, poreklom iz jednog grada -Bodiroga, Petrović, Danilović.
     (Mladen, 11. decembar 2016 16:25)

    # Link komentara

  83. Kako da ne, mali Doncic je nerv za kosarku nasledio od mame Slovenke valjda kao i Drazen od mama Biserke. Sta sve covek nece procitati.
    (Grobx, 11. decembar 2016 16:24)

    # Link komentara

  84. a sta drazen je kao reper, pustite vi rvate ,neka njima bude reper ,bilo je i boljih igraca od drazena ,ne preterujmo ,to preterivanje ostavimo komsijama ,oni su u tome najbolji
    (dr mr prc, 11. decembar 2016 16:23)

    # Link komentara

  85. I Vucic kaze da ce Srbija da bude kao Svajcarska pa evo gde smo. Sto se babi snilo ... daj bre ne zamajavajte narod,jedan je bio Drazen!
    (HaHa, 11. decembar 2016 16:22)

    # Link komentara

  86. Tezak zadatak,nije nemoguce ali je tezaaaak zadatak!!!!
     (Bush, 11. decembar 2016 16:20)

    # Link komentara

  87. preterujete i s tim drazenom i s ovim malim ,videcemo ,a za ovog malog je pola srpske reprezentacije igracine ,a da ne pricam o jokicu ,mali tek treba da se dokaze ,drugo niko nije obracao paznju na njega ,polako, gde trcite pred rudu.
    (bgcd, 11. decembar 2016 16:19)

    # Link komentara

  88. Dalipagica?
    (he, 11. decembar 2016 16:18)

    # Link komentara

  89. Најбољи европски кошаркаш свих времена је Дирк Новицки. Дражен би можда био бољи, али то никада нећемо сазнати, јер га је прерана смрт спречила да то докаже на терену. Овај мали је само таленат, у годинама које следе ћемо видети шта ће остварити.
     (jд123, 11. decembar 2016 16:17)

    # Link komentara

  90. Zašto se uopšte piše o nekome ko nema veze sa Srbijom? Imamo mi našeg Tea, Teo ima naslednike hvala Bogu, Pišite o našoj deci.
    (sale, 11. decembar 2016 14:57)
    Dal je moguće da sam ovako jadan komentar procitao. Znaci ne verujem koji kompleksi, koja ljubomora. Cuj ti samo to "Zašto se uopšte piše o nekome ko nema veze sa Srbijom?". Znaci ne verujem!!!…!!
    Pa ovde se priča o najboljem igraču svoje generacije i mozda buducem najboljem evropskom igraču. Šta treba da se prestane pričati i o Durantu, Dzejmsu, Hardenu i istalim najboljim igračima jer nisu Srbi? Ma kako da ne. Molim redakciju da prestanu da pišu i Mesiju i Ronaldu. 1. Nisu Srbi 2. Nisu Srbi 3. Nisu Srbi.....
    I koje mi to mladje igrace imam da bi mogli da se porede sa Dončićem?
    (laRS0n, 11. decembar 2016 16:11)

    # Link komentara

  91. Zašto se uopšte piše o nekome ko nema veze sa Srbijom? Imamo mi našeg Tea, Teo ima naslednike hvala Bogu, Pišite o našoj deci.
    (sale, 11. decembar 2016 14:57)
    Dal je moguće da sam ovako jadan komentar procitao. Znaci ne verujem koji kompleksi, koja ljubomora. Cuj ti samo to "Zašto se uopšte piše o nekome ko nema veze sa Srbijom?". Znaci ne verujem!!!…!!
    Pa ovde se priča o najboljem igraču svoje generacije i mozda buducem najboljem evropskom igraču. Šta treba da se prestane pričati i o Durantu, Dzejmsu, Hardenu i istalim najboljim igračima jer nisu Srbi? Ma kako da ne. Molim redakciju da prestanu da pišu i Mesiju i Ronaldu. 1. Nisu Srbi 2. Nisu Srbi 3. Nisu Srbi.....
    I koje mi to mladje igrace imam da bi mogli da se porede sa Dončićem?
    (laRS0n, 11. decembar 2016 16:11)

    # Link komentara

  92. Ko je Dražen?
     (Abolirani, 11. decembar 2016 16:06)

    # Link komentara

  93. Mirko Novosel je uporedio pre 20-tak godina Drazena i Kicu koje je trenirao u Ciboni i reprezentaciji Jugoslavije. Za Drazena je rekao da je najveci talenat koji se rodio na ovim prostorima ali da nije resio ni izbliza broj vaznih utakmica kao Kica koji nije u karijeri izgubio vaznu utakmicu a izdominirao je u svakom finalu. Cuveni pukovnik Gomeljski je svojevremeno izjavio da bi SSSR dominirao svetskom kosarkom (bez Nba) 15-20 godina samo da je imao Kicanovica u timu. Doncic je dobar igrac ima potencijala ali mora da pojede mnogo spanaca da bi usao u rang Drazena i Kice.
     (Aleksandar, 11. decembar 2016 16:04)

    # Link komentara

  94. @pustite_komentar, 11. decembar 2016 15:34

    Bravo, majstore! Odavno nisam vidio ovako dobru analizu krvnih zrnaca. Precizno, laboratorijski!
    (Maroje, 11. decembar 2016 16:03)

    # Link komentara

  95. na žalost takvih je bilo i biće mnogo. nisam siguran da je reality prava sredina za njega. mnogo je snažniji od svih odlično koristi obe ruke ali i dalje nema osnovu da levo polaganje uradi levom rukom kao i 95% igrača
    želim mu sve najbolje ali ako je becirovic onaj s kim ga porede onda mu želim bolju karijeru od sanijeve. dolazak ovde u ameriku mu neće pomoći jer mi takvih ovde imamo na tone i koliko njih postanu vrhunski igrači?
    mislim da je Evropa najbolja za njegov razvoj i trener tipa zeljka obradovića koji se ne lozi na "zvezda je rodjena"
     (trener u usa, 11. decembar 2016 16:02)

    # Link komentara

  96. Nesporno je da je Vanja talentovan, ali ne toliko (kao Dražen, Kića ili Vlade) da bi mogao u tinejdž godinama da bude meč viner i autoritativni vođa tima.
    Pa čak i ove svetske košarkaške legende ne bi ništa uradili sami bez jake podrške iskusnih saigrača koji su pokrivali njihove greške, hranili im samopuzdanje i otvarali im put za slobodniju igru. Osim toga, od koga dečko treba da uči? Ili da se razvija kao samouki talenat?
    Ostaviti dečaka na vetrometini sa dva dažka cementa na leđima je katastrofalna strategija koja mu može uništiti karijeru.

    O ovome svakako treba povesti računa i stručni savet KSS (Dean, Dejan i Igor) u cilju zaštite interesa srpske košarke. Ne samo o Vanji, već i ostalim potencijalima: braći Aranitović, Voji, Rebi, Guduri, Boriši, Ognjenu, Radetu... jer oni su bitni za strateške ciljeve i interese srpske košarke. Ne sme se samo posmatrati kako se stihijski pogrešno usmeravaju mladi talenti, mora se precizirati metodologija stvaranja vrhunskih igrača od mladih talenata, koju bi klubovi koji se izdržavaju iz budžeta morali poštovati.

    Ta deca su budućnost srpske košarke, i ne smemo ih kao do sada olako upropašćavati. Čemu li inače služi KSS?

    Na to samo još da dodam:
    Ko su Lukini saigrači, a ko našim navedenim? Koliko on ima pomoći od svojih saigrača? Mnogo je lakše igrati kada odbrana nije fokusirana samo na tebe, kao što je bio slučaj sa Dražanom i Kićom.
    I pored toga ovi su redovno trpali 30+, Što Luka tek treba da dostigne.
    (SrbEUin, 11. decembar 2016 16:00)

    # Link komentara

  97. Nekim Srbima ocigledno odrastanje u Sloveniji pomaze da postanu odlicni kosarkasi: Rasa Nesterovic, braca Dragic, Sasa Vujacic, Marko Milic, sada Luka Doncic
    (Rajko, 11. decembar 2016 15:55)

    # Link komentara

  98. A zasto ne bi mogao da bude bolji? Dosta s tom nostalgijom kako su tada kosarku igrali vanzemaljci i kako ovi danas nemaju blage veze. Sto bi moja baba rekla 'ee u moje vreme...'
    (asdf, 11. decembar 2016 15:50)

    # Link komentara

  99. bolji od Drazena ,al ga prze a ostace decko na nivou Komazeca i to ako bude imao srece
     (lencuga, 11. decembar 2016 15:49)

    # Link komentara

  100. Kao Dražen? Nema šanse, jedan je bio Dražen i takav se više ne rađa.
     (Zoran, 11. decembar 2016 15:47)

    # Link komentara

  101. Najbolji evropski igrač svih vremena je Dirk Nowitzki. Najviše sezona (17) i najviše koševa u NBA plus sam je vodio svoj tim do prstena. Drugi je Kukoč, jer je dominirao prvo u Evropi, a u NBA, iako ne kao najbolji, odlicno igrao u najboljem NBA timu svih vremena. Parker treći, bitan igrač višestrukog šampiona, desetak vrhunskih sezona, korektno nastupao za reprezentaciju. Drazen je tek možda 4.-6. uz Gasola, Stojakovića... i to pod uslovom da se broje samo igrači sa NBA karijerom. Bilo je i par vrhunskih koji nikada nisu išli u Ameriku, a niko im ne može osporiti da su bili magovi.
     (gojimir debeljački, 11. decembar 2016 15:46)

    # Link komentara

  102. Uz svo postovanje,ali Drazen je K1 za ovog momka. Ne uporedjujte,neumesno je.
    (nex, 11. decembar 2016 15:46)

    # Link komentara

  103. Jumko koje si nacionalnosti?Ne razumem mrzis sve sto je srpsko kompleksasu jedan, na kraju krajeva visi na tudjim portalima ako je sve toliko odvratno u Srbiji.Zvog takvih necu da vredjam ne bi mi objavili komentar se i mrzimo svi na Balkanu.
    (Aleksej, 11. decembar 2016 15:45)

    # Link komentara

  104. nažalost prerana smrt je zaustavila dražena ali ono šta je postigao za života se preuveličava. više su postigli srpski košarkaši iz vremena divac, bodiroga, stojaković...
    ovaj mali je solidan ali uporedite statistiku nekih srpskih velikana iz ovog sporta u tom uzrastu pa će vam slika biti jasnija. malom želim sve najbolje.
    (samo realno, 11. decembar 2016 15:45)

    # Link komentara

  105. Čini mi se da je Dražen sa 17 postao prvak Jugoslavije sa Šibenkom, što je pandan kao da danas neki klinac povede Zvezdu do titule Eurolige.
     (retko, 11. decembar 2016 15:44)

    # Link komentara

  106. Dončić će biti paklen igrač, ali to poređenje sa Draženom, dajte molim vas! Dražen se više ne rađa! Dražen, Kukoč i Divac su sa 18-19 godina osvajali medalje sa reprezentacijom, a danas za talenta vanserijskog smatramo Simanića koji sa 18 godina ne može ništa u Aba ligi da uradi! Dobrić se smatra talentom, a ima 22 godine, ubaci Feneru 10 poena i odmah koja igračina čovječe! Zvezdaš sam, ali taj Simanić ako je vanserijski talenat neka uzme Evroligu sa Zvezdom ili neka je bar odvede na fajnal for! Nivo košarke je opao u cijelom svijetu i to debelo, počevši od NBA! Danas neko odigra 2-3 dobra meča i odmah svi govore ovaj je za Ameriku, nema šta! Gledao sam prije nekoliko dana emisiju o Jugoplastici. Rađa je rekao poentu svega! Prije se živjelo za košarku, treniralo se 7-8 sati, novac je bio na 15. mjestu po važnosti! Danas je košarka nešto sasvim drugo! Pozdrav za istinske obožavaoce ovog sporta ;)
    (zvezdano, 11. decembar 2016 15:35)

    # Link komentara

  107. Drazenu cale bio Crnogorac,prezime Petrovic je Crnogorsko,a on ponosni Hrvat,Luka Doncic je mozda poreklom vise Hrvat a on ce nakraju odabrati Sloveniju ili Spaniju.Izgubila se poenta nacionalnosti i samih reprezentativnih takmicenja.Kad je Mirotic Spanac,Karabatic Francuz a Bo Mekejleb Makedonac onda vise nije ni bitno.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bbr, 11. decembar 2016 14:09)

    Drazenu je otac bio Srbin. U kraju odakle su oni nema crnogoraca nego samo Srba. Petrovic je isto tako i srpsko prezime, ima mali milion Srba koji se tako prezivaju. Znam da vas to boli, ali nemojte zato da lazete i izmisljate. Otac ovog malog Doncica je Srbin iz Slovenije, veze on sa vama nema.
    (pustite_komentar, 11. decembar 2016 15:34)

    # Link komentara

  108. A mi zovemo 22 godisnjake neiskusnima. Meni kad vidim rebica i ekipu neiskusnih nista nije jasno. Borisa treba da se gura uveliko
    (Mare, 11. decembar 2016 15:32)

    # Link komentara

  109. A da mu je majka cista Slovenka to nema veze a?..a da je rodjen u Sloveniji isto ne? Ajd sad mi kazite po kom kljuci bi on yrebao ograt za srbiju..on se vec izjasnio sta je i ko je i za koga ce ginut na parketu a vi sad kalkulirajte dalje..isto kod braca dragic..njuna majka se zove Mojca..zvuci srbski?..isto rodjeni u Ljubljani..a vi jih sad jos dalje zovite Srbi.
    (Gajic, 11. decembar 2016 15:30)

    # Link komentara

  110. Profesor doktor
    Ti se ovde svadjas sa ljudima na srpskom jeziku a koliko mogu da primetim smatras se hrvatem ? O cemu se tu radi ? Zasto si mi toliko zbunjen ?
    (antiDebil, 11. decembar 2016 15:29)

    # Link komentara

  111. Pa i jeste!
     (TNT, 11. decembar 2016 15:29)

    # Link komentara

  112. Profesor doktor
    Ti se ovde svadjas sa ljudima na srpskom jeziku a koliko mogu da primetim smatras se hrvatem ? O cemu se tu radi ? Zasto si mi toliko zbunjen ?
    (antiDebil, 11. decembar 2016 15:29)

    # Link komentara

  113. Ne budite smesni molim vas. Haha
    Niko nikad kao Drazen, jbg.
     (Vukasin S., 11. decembar 2016 15:27)

    # Link komentara

  114. Koji cirkus... ljudi pisu a nisu Drazena imali priliku videti kad igra.. klinac je dobrar, odlican, ali polako, daleko je on od Drazena.
    (JPR23, 11. decembar 2016 15:24)

    # Link komentara

  115. Sličan potencijal imao je i Vanja Marinković pre tri godine ali se zakopao u partizanu
     (gojimir debeljački, 11. decembar 2016 15:20)

    # Link komentara

  116. Jumko, do sada sam mislio da si troler i da zezas ljude. Od sada znam da si ti samo zeznut.:-) Pozdrav za dobru frustraciju.
    (NS BOY, 11. decembar 2016 15:19)

    # Link komentara

  117. kako bre drazen najbolji u evropi ? a divac, bodiroga, zucko, sale, moka, kica da ne babrajam srpske legende...
     (mika, 11. decembar 2016 15:16)

    # Link komentara

  118. Šibenka nikad nije osvojila prvenstvo!
     (PajaSM, 11. decembar 2016 15:16)

    # Link komentara

  119. @laptop

    Samo mala ispravka. Dražen i Marčuljonis su isto godište. Ostalo stoji. Možemo samo da naslućujemo šta bi sve postigao da nije prerano otišao.
     (Car, 11. decembar 2016 15:15)

    # Link komentara

  120. Kakve gluposti, od kud ljudima pravo da proglasavaju Drazena za najboljeg igraca ovih prostora. Da li je moguce da moramo da kopiramo zakljucke od Hrvata glede sina Jovana Petrovica Srbina iz okoline Bilece ... Rezultati su merilo, statistika i ostali parametri.
     (...., 11. decembar 2016 15:13)

    # Link komentara

  121. Otac mu je Sasa, rodjen u Sloveniji, Srbin od oca Srbobrana i majke Zorice, igrao kosarku za Union Olimpiju, '72 godiste. Deda Srbobran, penzionisani carinik sa Sentilja, i danas zivi u Smederevu. Luka je rodjen u Sloveniji, odrastao, skolovao se i prve kosarkaske korake napravio u Sloveniji. Sta je sporno, igra za onu zemlju u kojoj je odrastao.
    (Smederevac, 11. decembar 2016 15:11)

    # Link komentara

  122. I "obrazovani" ostaju glupi, samo ih drugacije treniraju.
    (Rhyzm, 11. decembar 2016 15:10)

    # Link komentara

  123. Toni Kukoc. U ono vreme je igrao od poz 1 do poz 4. Danas bi komotno igrao i poz 5. Ako se ne varam jedino znacajno finale koje je izgubio je bilo u dresu Benetona protiv Bozinog Limoza. Najruznija utakmica u istoriji finala kupa sampiona.
    (santa justa, 11. decembar 2016 15:10)

    # Link komentara

  124. Evropska košarka je dala veliki broj izuzetnih igrača: Kićanović, Dalipagić, Danilović, Bodiroga, Stojaković, Divac, Ćosić, Rađa, Galis, Dijamantidis, Spanulis, Novicki, Gasol, Navaro, Dino Menegin, Sergej Belov, Tkačenko, Delibašić, Marčuljonis, Jasikevičius Valters,... Nekog sam, verovatno i ispustio, ali trojica najvećih evropskih igrača svih vremena su Sabonis, D.Petrović i Kukoč. Svaki od njih je bio košarkaška revolucija i oni su već sa 18-19 godina bili u top 5 evropskih igrača.
    (Ko je kompletan idiot?, 11. decembar 2016 14:43)

    najbolji evropski igrač svih vremena je Dirk Nowitzki, i to bez premca.
     (azor ahai, 11. decembar 2016 15:08)

    # Link komentara

  125. Žalosno je što od naših mladih ekstratalentovanih igrača šansu da igra veći broj minuta u prvoj postavi imaju samo Marinković (Partizan) i Zagorac (Mega)... Peno samo na trenutke dobija priliku u Barseloni, kao i Rebić dok je bio zdrav u Zvezdi, i Simanić još manje. Kada bi dobijali više prilika i poveranja izrastali bi u veće igrače. Poslednji koji je imao potpunu slobodu bio je Bogdanović, ali i to je bilo prinudno.
     (SrbinsonKruso, 11. decembar 2016 15:06)

    # Link komentara

  126. Ukusi su razliciti ali Drazen je svakako jedan od najvecih evropskih kosarkasa ikada mada ono sto je do pre par sezona bio u stanju da igra Dirk Novicki je neverovatno za mene broj 1 evropljanin poslednjih tridesetak godina koliko gledam kosarku
    (brko radoje, 11. decembar 2016 15:05)

    # Link komentara

  127. Dražen najbolji košarkaš, Toše najboli pevač zabavne a Toma narodne a onda i Silvana najbolja pevačica, možda i Dragan Mance najbolji fudbaler sa ovih prostora...itd itd..ma dajte bre, manite se idolopoklonstva.
    (Aleksandar, 11. decembar 2016 15:03)

    # Link komentara

  128. Drazen nikada nije bio mach winner. U odlucujucim momentima neizvesnih zavrsnica se skrivao u misiju rupu. Bio je neosporno veliki strelac, verovatno najveci. Ali nikada kao Bodiroga nije resavao utakmice, sto se u statistici ne vidi. Protiv slabijih rivala je popunjavao statistiku.
     (Novi Sad, 11. decembar 2016 15:03)

    # Link komentara

  129. Teško da će neko od Evropljana imati bolju karijeru od ovog Letonca u Niksima. Dečko je klasa.
     (sale, 11. decembar 2016 15:02)

    # Link komentara

  130. Igra slicno nasem Bjelici (iako je i sam Doncic srpskog porekla) ali je veoma daleko od nekog top igraca,realno. Ne znam otkud on u Realu ali mislim da je morao jos bar podina da se 'kali' u nekom KK sa ovih prostora. Sto se tice izbora drzave logicno je,a veliko je pitanje i da li bi imao mesta u nasoj reprezentaciji. Nije on top,npr.Simonovic je top igrac ali je stariji pa se to ne gleda kao top.
     (C i n i k, 11. decembar 2016 15:02)

    # Link komentara

  131. Ma nemojte, a da je rođen u Americi bi li mu Ameri u pasoš isto napisali Dončić?
    Mali je rođen u Sloveniji, ima slovenski pasoš i on je Dončič a ne Dončić!
    (Meister Jakob, 11. decembar 2016 15:02)

    # Link komentara

  132. Nije lako dobiti nadimak MOZART!!!!!!!!
    (A ti sto cinis, 11. decembar 2016 15:01)

    # Link komentara

  133. Bolj od Petrovica??? Molim vas, uozbiljite se...
     (Grk, 11. decembar 2016 15:00)

    # Link komentara

  134. Obadvojica Srbi.
     (Milos, 11. decembar 2016 14:59)

    # Link komentara

  135. Rakicevic je bolji od ovoga, zato je i dosao u zvezda plus IDEU a i svojim partijama od pocetka sezone je potvrdio da nije slucajno dosao u redove regionalnog i Srpskog sampiona !
    A o Guduri, Mitru, Rebronu, Lebranku, Simonu, Dangubi, Jovari, Kuzmari, Bjelari, Tejari i Radonji, da ne nabrajam sve one strance i ostale poluproizvode koji su tu prosli sa sve gazda Chokijem, njegovim zetom, Andrejom, Davorom, Mirkom i ostalima nije ni potrebno trositi reci...
    (antiDebil, 11. decembar 2016 14:59)

    # Link komentara

  136. Ni blizu.
     (Labud, 11. decembar 2016 14:59)

    # Link komentara

  137. Rakicevic je bolji od ovoga, zato je i dosao u zvezda plus IDEU a i svojim partijama od pocetka sezone je potvrdio da nije slucajno dosao u redove regionalnog i Srpskog sampiona !
    A o Guduri, Mitru, Rebronu, Lebranku, Simonu, Dangubi, Jovari, Kuzmari, Bjelari, Tejari i Radonji, da ne nabrajam sve one strance i ostale poluproizvode koji su tu prosli sa sve gazda Chokijem, njegovim zetom, Andrejom, Davorom, Mirkom i ostalima nije ni potrebno trositi reci...
    (antiDebil, 11. decembar 2016 14:59)

    # Link komentara

  138. Samo onaj ko nije nikad gledao Drazena moze da kaze takvu glupost, Doncic jeste mlad perspektivan kosarkas, ali iskreno ni blizu Drazenu
    (objektivan, 11. decembar 2016 14:59)

    # Link komentara

  139. Zašto se uopšte piše o nekome ko nema veze sa Srbijom? Imamo mi našeg Tea, Teo ima naslednike hvala Bogu, Pišite o našoj deci.
     (sale, 11. decembar 2016 14:57)

    # Link komentara

  140. Preterivanje momak igra u najjacoj ekipi uz Cska potpuno rasterecen, veliki je talenat ali polako treba da se dokaze kao nosilac igre, tu se vidi da li ces biti veliki kosarkas.
    (Aleksej, 11. decembar 2016 14:57)

    # Link komentara

  141. Drazenu cale bio Crnogorac,prezime Petrovic je Crnogorsko,a on ponosni Hrvat,Luka Doncic je mozda poreklom vise Hrvat a on ce nakraju odabrati Sloveniju ili Spaniju.Izgubila se poenta nacionalnosti i samih reprezentativnih takmicenja.Kad je Mirotic Spanac,Karabatic Francuz a Bo Mekejleb Makedonac onda vise nije ni bitno.
    (bbr, 11. decembar 2016 14:09)

    Draźenov otac je bio Srbin iz Hercegovine, čak mislim da su u rodbinskoj vezi sa Bodirogom. Tu priču da je bio Crnogorac su proturali kad je počela ta bolesna mržnja u Hrvatskoj. On i brat su odlučili da budu Hrvati (po majci), i to je u redu, poštujem. Ali to ne menja prethodne činjenice.
    Za ostalo ste u pravu. Naročito mogućnost naturalizovanja u košarci. To je stvarno suludo. Tako da imamo situaciji da Bo igra za državu u kojoj nikad pre toga nije bio, da svaka reprezentacija ima po 2 američka crna igrača. Pa i da mi imamo Amerikanku koja nikakve veze sa Srbijom nema, niti je i bila u Srbiji pre odluke da nastupi pod našim dresom.
     (only fools and horses, 11. decembar 2016 14:56)

    # Link komentara

  142. Novak, Dražen i Janica Kostelic LEGENDE...
    A ostali dobri sportisti...
     (Sokol, 11. decembar 2016 14:54)

    # Link komentara

  143. Biće bolji od Đoković Novaka
     (limar, 11. decembar 2016 14:51)

    # Link komentara

  144. Guduric (za turske konjanike i neroje Gudura) je bolji. Covic je pametan pa ga krije da ga ne kupi slučajno truli zapad i zato ne igra puno. O Borisi ne pricam.
    Primeri Rebic (Rebron, Reba), Tejic (Teja), Mitrović (Mitar), Dangubic (Danguba, Danga)....
    (Bacač papaka, 11. decembar 2016 14:23)

    Treba uvesti starosnu granicu za komentarisanje definitivno...
     (menjam nick, 11. decembar 2016 14:49)

    # Link komentara

  145. @Meister Jakob

    Otac mu je Srbin, rođen je u Sloveniji ali preziva se Dončić. Onda se i mali preziva Dončić. Nije bitno čiji mu je pasoš, nego poreklo.
    (AAA, 11. decembar 2016 14:48)

    # Link komentara

  146. 62 koša Dražen je zabio za Real protiv Caserte u finalu Kupa pobjednika kupova..
    24 kosa postigao je u finalu OI-ja u Barceloni protiv američkog Dream Teama..
    Eurokup protiv Real Madrida, zabio realu 36 koseva..
    Protiv talijanskog prvaka Simac Milana je zabio 45 i podijelio 25 asistencija..
    itd itd..
    O NBA i izjavama od Jordana pa do Reggie Millera o njemu da i ne pricam, da stvar bude tuznija nije uspio zavrsit karijeru kao drugi i pitanje je do kojih granica bi dosao, pravi ljubitelji kosarke znaju zasto je Petrovic najveci, ostali se bave statistikama ali bas za njih sam bacio ove podatke pa nek uzivaju.
    (edi, 11. decembar 2016 14:46)

    # Link komentara

  147. Drazen je sa 18 bio najbolji igrac ex-YU i samim tim jedan od najboljih, ako ne i najbolji, u Evropi u to vrijeme.
    Sa 18 godina predvodio je Sibenku do titule prvaka i postigao 40 od 80 poena svog time u finalnoj utakmici.

    Sa 21 je i zvanicno bio najbolji igrac Evrope, u vrijeme Marculjonisa, koji je nesto stariji i San Epifania koji je jos stariji.

    U NBA je prebrodio nocnu moru i dokazao da moze igrati na obje strane terena rame uz rame sa najboljima. Poginuo u 29 godini, prakticno na vrhuncu karijere koja je ponovo dobila uzlaznu putanju. Teo sad ima 29.

    Luka ima jos dosta da postigne da ga porede sa Drazenom, osim da pogine u 29-oj.
    (laptop, 11. decembar 2016 14:45)

    # Link komentara

  148. stojakovic kako neko pomenu je u njegovim godinama imao veci broj poena, prosek 24 po utakmici. Ali ni blizu ovoliko asistencija kao ovaj mali. Ipak su druge pozicije...
     (Jum, 11. decembar 2016 14:44)

    # Link komentara

  149. Evropska košarka je dala veliki broj izuzetnih igrača: Kićanović, Dalipagić, Danilović, Bodiroga, Stojaković, Divac, Ćosić, Rađa, Galis, Dijamantidis, Spanulis, Novicki, Gasol, Navaro, Dino Menegin, Sergej Belov, Tkačenko, Delibašić, Marčuljonis, Jasikevičius Valters,... Nekog sam, verovatno i ispustio, ali trojica najvećih evropskih igrača svih vremena su Sabonis, D.Petrović i Kukoč. Svaki od njih je bio košarkaška revolucija i oni su već sa 18-19 godina bili u top 5 evropskih igrača.
    (Ko je kompletan idiot?, 11. decembar 2016 14:43)

    # Link komentara

  150. I Dražen i ovaj mali imaju oca Srbina...
    (pustite_komentar, 11. decembar 2016 14:25)

    Koji glupi komentar, to ti je bitno?!
    I Nole ima mamu Hrvaticu, prema vlastitom priznanju!
    (Profesor Doktor, 11. decembar 2016 14:43)

    # Link komentara

  151. Drugi riki rubio
    (DV, 11. decembar 2016 14:40)

    # Link komentara

  152. Može da se poredi sa Drazenom, ali ako se jos malo potrudi onda ce dostici i Bodirugu. Alo bre imamo deset košarkaša koji su u svakom pogledu bili uspešniji i bolji od Dražena.
    (ilke, 11. decembar 2016 14:05)
    Za svakog realnog je Dražen najbolji ikada sa ovih prostora .... ali nacionalisti imaju druge metode procenjivanja ....
     (masterkg, 11. decembar 2016 14:38)

    # Link komentara

  153. neverovatno zrelo igra ko da ima30, ni jedan ishitren sut.ali mora mnogo mnogo da radi da bi postao jedan od najvecih igraca evrope ili da bude u top 10 u nba. zeleo bih da uspe za razliku os Sarica i hezonje i Bendera on i Zizic su mi skroz gotivni igraci.
    (vlada, 11. decembar 2016 14:38)

    # Link komentara

  154. Dzananu Musi nije ni do koljena ...
    (Guzman Al ne Čapo, 11. decembar 2016 14:37)

    # Link komentara

  155. Svaka čast. Ali ide li ovaj mali u školu ili idemo prema tome da su svi vrhunski sportisti oslobođeni obrazovanja? Samim tim stvaramo generacije i generacije glupih ljudi i vodimo svijet na mjesto sa kojeg nema povratka. Mislim da je to počelo sa generacijom Ronaldo/Messi/Đoković/Murray...…..
    (strucnjak, 11. decembar 2016 14:37)

    # Link komentara

  156. Ma jok, Teodosic je najbolji! Lol
     (Jumko, 11. decembar 2016 14:36)

    # Link komentara

  157. Isto su rekli i za Aleksandrova,ali jedno je potencijal,a drugo ostvarenje...
    (MIKI, 11. decembar 2016 14:36)

    # Link komentara

  158. A od Kukoca ili Bodiroge?
     (Grm, 11. decembar 2016 14:34)

    # Link komentara

  159. Zasto bas za svakog igraca kazu da je novi Drazen. Pedja Stojakovic npr. je imao bolje brojke od njega, osvojio prsten. Ako pricamo o Evropljanima onda su tu Parker, Novicki i braca Gasol vece planetarne zvezde. Odlican igrac koji je poginuo na vrhuncu karijere i zbog toga postao veci nego sto jeste i sto bi bio.
     (hijena, 11. decembar 2016 14:34)

    # Link komentara

  160. Decko Zvezdas, znaci ima mu*a da bude veliki... Srecno.
    (GM, 11. decembar 2016 14:14)
    GM, da li ime znači da si genetski modifikovana komšinica?
     (Bacač papaka, 11. decembar 2016 14:34)

    # Link komentara

  161. Kako god okrenes najbolji Srbi.
    (Vlado, 11. decembar 2016 14:33)

    # Link komentara

  162. Decko je rodjen u Sloveniji te stoga nema nikakvih razloga da ne nastupa za Sloveniju. To da li je Srbin ili nije nema veze. I da li je zvezdas pa ima m*da kao sto rece GM, takodje nema veze. Decko prvenstveno igra za sebe, nije rodjen ovde te Srbiji nije nista duzan (sem ako on tako ne smatra). A što se tiče nacionalne reprezentacije problem u svetu je taj sto samo dobijanjem pasoša mozes da igras za neku reprezentaciju ili klub. Tako pola evropskih reprezentacija u sastavu ima Amerikance. Imamo apsurd da ruski klub nema ni jednog ruskog igraca. Ali Poljaci recimo imaju princip nozes da imas neograniven broj stranih igraca(ne mogu da dobiju poljski pasos) ali da petorka koka je na parketu mora da ima tri domaca igraca u igri u svakom momentu. I tako se pravi reprezentacija. Jer nije vazno da li ce biti prvaci ili ne vazno je da razvijaju svoje talente a ne tudje.
     (Pevac, 11. decembar 2016 14:32)

    # Link komentara

  163. Mala uputa za vas koji niste odrasli 30km od slovenske granice, Slovenci nemaju 'ć', znači ako je Slovenac on onda nije Dončić nego Dončič.

    @Meister Jakob Ako mu se otac preziva Dončić, onda je Dončić, nije bitno čiji mu je pasoš.
    (Meister Jakob, 11. decembar 2016 14:31)

    # Link komentara

  164. Mnogi su bili bolji od Drazena. Toni Kukoc pre svih. Ne postoji kompletan kosarkas bez odbrane.
    (baki, 11. decembar 2016 14:30)

    # Link komentara

  165. Eeee teško ko Dražen,da bude kao Bodiroga ili Stojaković i treba da peva od sreće ali kao Dražen?!Meni to isto da uporedite sa Jordanom!
     (s, 11. decembar 2016 14:28)

    # Link komentara

  166. Neke stvari su konstante i nedodirljive i ne porede se ni sa kim i ni sa čim.
    Džordan u Americi i Dražen u Evropi!
    Poređenje sa njima deluje kao "neukusna" šala!
    (veljko, 11. decembar 2016 14:28)

    # Link komentara

  167. I Dražen i ovaj mali imaju oca Srbina...
    (pustite_komentar, 11. decembar 2016 14:25)

    # Link komentara

  168. Dobar je ali je belac. Dzaba...
     (alan ford, 11. decembar 2016 14:24)

    # Link komentara

  169. Guduric (za turske konjanike i neroje Gudura) je bolji. Covic je pametan pa ga krije da ga ne kupi slučajno truli zapad i zato ne igra puno. O Borisi ne pricam.
    Primeri Rebic (Rebron, Reba), Tejic (Teja), Mitrović (Mitar), Dangubic (Danguba, Danga)....
     (Bacač papaka, 11. decembar 2016 14:23)

    # Link komentara

  170. Dosadni ste sa Drazenom...
     (brlogudan, 11. decembar 2016 14:19)

    # Link komentara

  171. Ko kaže da je bolji od Dražena? Oni koji nisu nikad Dražena gledali..a ovaj dečak odigrao dve utakmice i sad bolji..?Ccc. .koji prizemni komentari..
     (SUNĐER BOB, 11. decembar 2016 14:16)

    # Link komentara

  172. Dražen je već u legendi, kao takav je neuporediv... mladac će morati još dosta znoja da prolije... i da ima više sreće van terena.
     (Srboljub, 11. decembar 2016 14:16)

    # Link komentara

  173. Nadam se da ce se predomisliti i zaigrati za Srbiju. Ovakav talenat u Evropi se pojavljuje veoma retko. Ako nastavi ovako, bice dominantan i u NBA jednog dana.
     (aco, 11. decembar 2016 14:16)

    # Link komentara

  174. Decko Zvezdas, znaci ima mu*a da bude veliki... Srecno.
    (GM, 11. decembar 2016 14:14)

    # Link komentara

  175. Pogledajte statistiku Stojakovica kad je imao 17 godina, pa onda pricajte o ovom malom i Drazenu...
     (srdjan, 11. decembar 2016 14:13)

    # Link komentara

  176. Od Drazena Petrovica?! Uh. Diskutabilno.
     (mrZodrax, 11. decembar 2016 14:11)

    # Link komentara

  177. ovo je daleko od Dražena mislim da je glupo porediti ovog momka i Dražena ovaj neće biti ni 45% od Dražena
     (janko, 11. decembar 2016 14:10)

    # Link komentara

  178. Ta trojka na 45 sekndi do kraja je bila .. vau. Mlad je, samo neka nastavi da radi i bicemo svedoci nekog novog evropskog ol stara u Americi. Ogroman potencijal.
    (Salahudin, 11. decembar 2016 14:09)

    # Link komentara

  179. Drazenu cale bio Crnogorac,prezime Petrovic je Crnogorsko,a on ponosni Hrvat,Luka Doncic je mozda poreklom vise Hrvat a on ce nakraju odabrati Sloveniju ili Spaniju.Izgubila se poenta nacionalnosti i samih reprezentativnih takmicenja.Kad je Mirotic Spanac,Karabatic Francuz a Bo Mekejleb Makedonac onda vise nije ni bitno.
     (bbr, 11. decembar 2016 14:09)

    # Link komentara

  180. Nasi mladi igraci tavore na klupama za rezerve ...
    (S u S, 11. decembar 2016 14:07)

    # Link komentara

  181. Može da se poredi sa Drazenom, ali ako se jos malo potrudi onda ce dostici i Bodirugu. Alo bre imamo deset košarkaša koji su u svakom pogledu bili uspešniji i bolji od Dražena.
    (ilke, 11. decembar 2016 14:05)

    # Link komentara

  182. MA KAKVI BOLJI GUDURIC SA 3.5POENA PO UTAKMICI I 4.7 LICNIH GRESAKA
     (Superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas, 11. decembar 2016 14:05)

    # Link komentara

  183. Biće mali opak igrač.
     (losMi, 11. decembar 2016 14:05)

    # Link komentara

  184. Nama fali jedan ovako mlad igrac koji igra u dobrom timu. Plasim se da kada nam ode Teo bicemo opet ispod 5og mesta u Evropi. Bez dobrog pleja ne mozes biti u vrhu.
    (Play, 11. decembar 2016 14:03)

    # Link komentara

  185. Dobar.
     (Perica, 11. decembar 2016 14:03)

    # Link komentara

  186. Drazen nije najbolji Evropski igrac svih vremena, zbog ove ili one statistike, vec zato sto je pomerao granice. Nije postao posteno ni tinejdzer a vec je predvodio Sibenku. Njegova igra je bila drugacija od svega sto ste mogli da vidite u Evropi u to vreme. Naravno da svi volimo Djordjevica, Divca, Danilovica, ...i naravno da oni spadaju u najvece Evropske igrace, ali jedan je Drazen.
    (parx, 11. decembar 2016 14:02)

    # Link komentara

  187. Zao mi kad vidim da Srbi, a ovaj Doncic je Srbin, igraju za tudje reprezentaicje a ne za maticu Srbiju.
    Ima ih u svim sportovima kolko ocete.
    Ali nek igraju za tudje kad im je ocigledno sladje, za Srbiju nek ostanu samo oni cista srca.
    I nemoj da prozivate nase saveze, pa zar ijedan savez treba da se bori za nekog igraca?!
    Pa igranje za svoju zemlju ide iz srca!
    Ima ih mnogo ko Arnautovic i Pekovic, posle im krivo, al dzaba treba na vreme misliti.
    (Sava, 11. decembar 2016 14:02)

    # Link komentara

  188. Spanci ce da ga pridobiju na kraju da igra za njih. Zivi bili pa videli. Njima je ona najjaca generacija na izdisaju, a nemaju adekvatne igrace koji mogu podjednako dobro da ih zamene. Hvatace oni za gusu koga treba, borice se za svakog igraca.
    (Ivan, 11. decembar 2016 13:59)

    # Link komentara