Kada i taktički dobiješ rivala, a izgubiš…

Koliko je fudbal uzbudljiva i nepredvidiva igra uverili smo se nebrojeno puta – poslednji se dogodio u subotu na ‘Itihadu,’ kada je Čelsi stigao do preokreta protiv Mančester sitija.

Nikola Đukić
Pošaljite komentar
  1. Smešna, pristrasna i neozbiljna analiza.

    Autor teksta je sasvim slučajno zaboravio onu priliku kad je Hazard zaobišao golmana i imao prazan gol, ali se odlučio da doda loptu, to je bilo pre tih "silnih" prilika koje je imao Siti, a u poluvremenu celom je imao možda dve, dok je gol proizvod Kejhilove gluposti. U nastavak je Siti ušao ozbiljnije i defanzivci Čelsija su pravili neke strašne greške, kao ono kad je mislim Alonso vratio loptu Kejhilu, pa se ovaj zbunio, pa je i Kurtoa morao da krene po nju i nekako je završila do Aguera. Ispade da su greške koje je Čelsi pravio plod Gvardioline genijalnosti, a greške Sitija sasvim slučajne, što je besmisleno.
    Kad se sve sabere, mislim da je utakmica bila uglavnom ravnopravna, i da je mogla da ode u suprotnom smeru - jeste. Mogla je, ali nije.
    (622, 7. decembar 2016 19:00)

    # Link komentara

  2. To mi se X puta desavalo.Znam kako je to.Dodje ti da na manageru izadjes,ne sacuvas i igras tekmu od pocetka.
     (Patrick, 4. decembar 2016 10:17)

    # Link komentara

  3. A kada je Murinjo nadigrao takticki Stoke, Burnley, Arsenal pa I West Ham naslovi su bili United u dubiozi, United ne dobija....bla bla....Tada je iskljucivi krivac bio Murinjo. Neverovatno je koliko mediji pritiskaju Murinja I United, ne pamtim da je ikada ijedan klub bio pod tolikom paljbom medija. A sada, Gvardiola umetnik, ubija ih takticki ali eto, fudbal je lepa igra I ne pobedjuje uvek bolji. Kakva steta sto United nije imao srece na pomenutim utakmicama, sada bi imali 8 boda vise, ali to je fudbal pa ih nema, zato hejteri hejtuju Pogbu, Ibru, Murinja I ako United zadnjih 5_6 utakmica igra skroz pristojno I napadacki, mada I tu mediji obmanjuju ljude kako united igra bunker...
     (mr.wolf, 4. decembar 2016 09:34)

    # Link komentara

  4. (Gajetano, 03. decembar 2016 20:37) sa djavolom si usrao odlican komentar. Minus
     (Srb, 4. decembar 2016 07:28)

    # Link komentara

  5. Isti slucaj kao sa Totenhemom...prvo poluvreme ubijeni i onda iz prvog prelaska na polovinu Totenhema Pedro sutne sa 20 m i da lep gol. Drugi gol je smejurija...to je to takozvano s.r.a.nj.e koje ne moze vecno da traje. Plus ljudi igraju jednu tekmu nedeljno ( kao Wba i Stouk ) i to se vidi po sastavu- 8 puta isti sastav izveden a u devetoj samo Fabregas umesto Matica. Nit je Konte, kao i Gvardiola, trenerski mag nego je stvar u odmoru i vremenu za pripremu utakmice!
    (zikx, 4. decembar 2016 05:12)

    # Link komentara

  6. Kad primis tri gola iz kontre ne mozes da krivis igrace, i naravno da izgleda de se taktika raspala, zato se i zove kontra kad igraci nisu svi na svojim pozicijama. I ne vidim razlog za velicanje Gvardiole, jos ima da se dokaze u EPL, Klop i Konte za sad su dosta ispred njega.
    (srbijasine, 4. decembar 2016 04:16)

    # Link komentara

  7. последњи тим који их је победио у ПЛ беше Арсенал и најгора ствар јесте да Венгер који ето коначно победи Челси направио ово што су данас јер се Конте у другом полувремену прешалтао у три дефанзивна
     (рајко, 4. decembar 2016 03:46)

    # Link komentara

  8. Itihad, De Brajne... aj bezi.
     (heheh, 4. decembar 2016 02:42)

    # Link komentara

  9. bio je ovo pravi El Plastico !
     (Sena, 4. decembar 2016 02:07)

    # Link komentara

  10. Bla bla bla bla... Čelsi je pobedio 3-1... Siti, gol = autogol Čelsija... Ćao, zdravo... Taktike i bla bla, može do idućeg veka, Siti je dobio po ušima !
    (JPR23, 4. decembar 2016 01:11)

    # Link komentara

  11. Nisam bas siguran da je konte velicina takva. Nesto mi se cini da je luuuduuu srecu imao.
    (Bili, 4. decembar 2016 00:51)

    # Link komentara

  12. Sve što smo videli na ovoj utakmici su tri vrhunske kontre, sa tri vrhunska pasa i tri vrhunske reakcije špiceva Čelzija. A to je, gospodo draga, plod rada Antonia Kontea. To sa srećom nema nikakve veze.
    (Negativni, 4. decembar 2016 00:22)

    # Link komentara

  13. Nonsens. Konte ga je dobio taktikom kojom je naumio da dobije. Imao je srece, ali moras je imati ako mislis necemu da se nadas.
    (Labud, 4. decembar 2016 00:13)

    # Link komentara

  14. Jedino takticko razbijanje i svako drugo je bilo Konteovo naspram Gvardiole.
    (Vlado, 4. decembar 2016 00:11)

    # Link komentara

  15. Da je City iskoristio šanse ne bi smatrali da je tekst pristrasan?
    Trener ne može da daje golove, može samo da savetuje igrače šta da rade da bi ih postigli. Gvardiola je uradio deo koji je do njega igrači nisu. Jedino se slažem sa komentarima da je Gvardiola suviše izložio svoju odbranu kontrama nakon izjednačenja, morao je da smiruje utakmicu a da srlja.
     (Milan, 3. decembar 2016 23:58)

    # Link komentara

  16. A najjaci su oni koji dizu Kontea u nebesa, Gvardiola je obrisao patos njime, da je De Brujne pogodio bilo bi 5-0.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bane, 3. decembar 2016 20:26)

    Da je...
    (Stevan, 3. decembar 2016 23:49)

    # Link komentara

  17. Najuspesniji u fudbalu su Nemci, i to prilicno ubedljivo. Sem ako si 90ih bio mlad i lozis se na Seriju A iz tog vremena, pa si sve podredio tome.
    (cudoviste, 3. decembar 2016 22:30)

    A klupski fudbal?
    (Stevan, 3. decembar 2016 23:48)

    # Link komentara

  18. Ne mogu da verujem šta sam pročitao. Gvardiola nadmudrio Kontea? Taktikom?
    Pa Čelzi je dao sva četiri gola na utakmici. Kakva je to taktika gde primiš tri komada a jedini gol za tebe da protivnik? I pri tom si ti taj koji je poveo na domaćem terenu?! I još dobiješ u zadnjem minutu dva crvena?!
    Ja znam gde živim, ali ovo je zaista previše. Goru analizu ne bi napravila ni Gvardiolina supruga.
    (Negativni, 3. decembar 2016 23:22)

    # Link komentara

  19. Da bi dobio utakmicu moras da iskoristis sanse. Celsi je to uradio a Siti nije. Jedini gol za Siti je Celsi dao sam sebi. Zato i takav rezultat
     (Feđa, 3. decembar 2016 23:06)

    # Link komentara

  20. Kontea je i Venger razvalio ali za razliku od Gvardiolinog Sitija, oni su iskoristili šanse, to je jedina razlika
     (Znači Haoos (čisto onako komentar), 3. decembar 2016 22:49)

    # Link komentara

  21. Dva odlična trenera. Pre sezone nabrajali smo sve velike mozgove u PL.Ništa se nije promenilo.Utakmica je zapravo bila sjajna, sudar velikih taktičara u kome je jedan iskoristio svoje šanse, drugi nije.Liga traje 38 kola, dovoljno da se prvak ne dobije slučajno.
    (đura krojač, 3. decembar 2016 22:42)

    # Link komentara

  22. Ljudi, Italijani su najuspesniji u fudbalu zbog sjajnih trenera, i uvek ce to biti.
    (Markic, 3. decembar 2016 20:51)

    Najuspesniji u fudbalu su Nemci, i to prilicno ubedljivo. Sem ako si 90ih bio mlad i lozis se na Seriju A iz tog vremena, pa si sve podredio tome.
    (cudoviste, 3. decembar 2016 22:30)

    # Link komentara

  23. Odlicna analiza, ali fali malo nepristrasnosti. Aguero jeste kiksao, ali svaki put kad je pomenut u tekstu, ide uz epitete "divljacki", " unakazio sansu", "pocetnicki"... Prijatelju svako moze imati losu utakmicu, a ti pises o najjacem napadacu u PL, nije red tako ostrasceno da bude. Slazem se i za " De Brajnea", "Itihad" i sl. Ali razumljivo je, ovo je B92, tu je uvek plus ako izgovoris drugacije, jer je tako ispravno, nebitno da li je u duhu naseg jezika... Pozdravio vas Mesut Ezil ;)
    (Aleksa, 3. decembar 2016 22:25)

    # Link komentara

  24. Pristrasna analiza.

    1. Siti je primio 3 pogotka a postigao 0. Gol sa Siti je postigao Kejhil. Dakle efikasnost Sitija 0%.

    2. Taktika se postavlja da bi se dobila utakmica i dali golovi. Siti nije dao ni jedan gol nije dobio utakmicu, tako da ovde hvaljena taktika Sitija definitivno nije dala rezultat.

    3. Zasto nije dala rezultat? Zbog Kontea! Evo kako. Ko prati Chelsea zna da pod Koteom Chelsea na presing i tehnicki sposobnog protivnika odgovara zatvaranjem prilaska golu i munjevitim golom iz kontre. To smo videli i danas. Dakle rec je o kvalitetu koji je Konte izgradio. Druga jako vazna stvar je temperament Coste koji je obuzdan opet zaslugom Kontea. Rezultat? Costa prvi strelac lige i covek koji je "taktiku" Gvardiole obesmislio.

    Costa i Konte su savladali Siti.
    (Kazekage, 3. decembar 2016 22:17)

    # Link komentara

  25. Koja pristrasnost,za sad nevidjena na b92,jel tebi,sto ovo pises,mourinho napao nekog u familiji?Divis se igri guardioline ekipe,a za odbranu se previse ne interesujes,daje im golove ko kako hoce
    (boskic, 3. decembar 2016 22:13)

    # Link komentara

  26. Konte gde god dodje pravi čuda i obara rekorde. Mora da je sve to slučajno jbg...
    (West Didsbury, 3. decembar 2016 22:12)

    # Link komentara

  27. ide mi kiselo mleko na oci kada cujem hvalospeve o treneru koji trenira samo ekipe koje imaju budzet veci od milijardu eura
     (eki, 3. decembar 2016 22:10)

    # Link komentara

  28. Jedini koji moze da parira takticki Konteu je Murinjo..ma sta god vi mislili..ali Murinjov problem je sto nema igrace koji eventualno mogu da sprovedu ono sto on zeli..ima De Heu,Bailia,Pogbu i Rasforda..Runi se ne zna gde je..da li je u lokalon pabu ili na tribinama,Felaini nikad nije ni bio narocit igrac i on zalutao u fudbal..ostali nisu ni vredni pomena...i to je Murinjov problem...
    (Misko, 3. decembar 2016 21:55)

    # Link komentara

  29. Конте је дошао да не изгуби, на крају крајева Челси је дао сва 4 гола на утакмици. ту је разлика, окинуо је оба тима из Манчестера. сада је јасно колико је Матић битан и сјајан играч.
    (doom, 3. decembar 2016 21:55)

    # Link komentara

  30. Sve razumem oko ovog velicanja taktike, ali je jedno potpuno prenebregnuto, a Gvardioli se vec vise puta ponavlja. postavi sve dobro odanzivno I u zelji da sto vise stisne protivnika svoju zadnju luniju stavi na centar! Posle toga je samo pitanje koliko brze igrace ima protivnik. Kontre samo pucaju.
     (Ivan, 3. decembar 2016 21:39)

    # Link komentara

  31. Važi Đukiću, upisujemo 3 boda Sitiju!? Rezultat posle ovog teksta je neodrživ!?!?
     (Alek, 3. decembar 2016 21:33)

    # Link komentara

  32. Konte je jaci trener od Gvardiole,znas kad bi Gvardiola uzeo titulu onom Milanu sa Vucinicem i Matrijem NIKAD,covek je sa nikad smesnijom Italijom pocistio Belgiju i Spaniju na EP,preuzeo je Celzi koji je bio u najvecem igrackom rasulu od svih pretndenata za titulu.Konte kad dovede 4-5 igraca po svom ukusu ne smem ni da pomislim kakvu ce ekipu da napravi sledece sezone!
    (Luca Brasi, 3. decembar 2016 21:28)

    # Link komentara

  33. Koji tekst!
     (Dag Kristi, 3. decembar 2016 21:17)

    # Link komentara

  34. Za ovakvu ligu poput PL gde je svaki mec sahovska partija njima nema premca.
    (Markic, 03. decembar 2016 20:51)

    Mislis gde je igra otvorena pa kad dodju Italijani i "zatvore", tu im nema premca? :)
     (Adriano_Galliani, 3. decembar 2016 21:05)

    # Link komentara

  35. Odlicna analiza. City mnogo bolji, ali Chelsea dobio pobedu na tacni. Ova utakmica je skolski primer da ne pobedjuje uvek bolji.
     (Bicu Slobodan, 3. decembar 2016 20:59)

    # Link komentara

  36. A najjaci su oni koji dizu Kontea u nebesa, Gvardiola je obrisao patos njime, da je De Brujne pogodio bilo bi 5-0.
    (Bane, 03. decembar 2016 20:26)

    Meni su najjači oni koji započinju rečenicu sa "da je..."
     (Jung, 3. decembar 2016 20:58)

    # Link komentara

  37. u kom gradu?
    (gosko sisa, 3. decembar 2016 20:56)

    # Link komentara

  38. Score says 3 away goals from the boys in Blue!
    (Blueblueblue, 3. decembar 2016 20:56)

    # Link komentara

  39. Koja je fora sa ovim isecenim videima? Sve ih je vise.
    (Igor, 3. decembar 2016 20:53)

    # Link komentara

  40. Ljudi, Italijani su najuspesniji u fudbalu zbog sjajnih trenera, i uvek ce to biti. Treneri su im takticki fascinantni, koliko put su bili na svetskim i evropskim prevnstvima igracki "ograniceni" i autsajderi u vecim utakmicama i ta ista prvenstva osvajali? Premijer ligu (ovu od 1990) su osvojala cak tri Italijana - Anceloti, Mancini i Ranijeri. Kako vreme prolazi najverovatnije da ce i Konte tu da se ubaci, i uvek ista poenta price, jaka odbrana sto manje primljenih golova. Za ovakvu ligu poput PL gde je svaki mec sahovska partija njima nema premca.
    (Markic, 3. decembar 2016 20:51)

    # Link komentara

  41. Gvardiola je ove godine sve teze protivnike nadigrao takticki.... Celsi, Totenhem, Everton. U sledeca 4 kola neka takticki razbije Arsenal, Liverpul i Lester i eto sanse Junajtedu za 4. mesto
     (Akis, 3. decembar 2016 20:46)

    # Link komentara

  42. Vrhunska utakmica zaista.Al opet mislim,da Celzi nece moci,da izgura celu sezonu
     (aleksa, 3. decembar 2016 20:44)

    # Link komentara

  43. Možete vi plastikaneri da pričate šta hoćete. To "šta bi bilo kad bi bilo" su priče za malu decu. Klasa se vidi u tome kako ko koristi svoje prilike. De brujne ne moze da pogodi zicer sa 2 metra na prazan gol, ali zato Kosta zver koristi i najmanju priliku i centimetar prostora. O Azaru i Vilijanu da ne govorim, to su tek majsotori. Matic je falio jako. Ako se vec igramo "šta bi bilo" igre, onda ja mogu slobodno da kaem da bi naš Nemanja pojeo City na sredini terena. :)
    (Conte majstor, 3. decembar 2016 20:43)

    # Link komentara

  44. Vidim sad je De Brajne!
     (Palona, 3. decembar 2016 20:43)

    # Link komentara

  45. Ako cemo realno da je De Brujne,Brojne,Brijne ili Broujne dao gol Siti bi se povukao i Celsi bi igrao kontre malo prekosutra,ali meni je bitno da sam ja uzivao i znao sam da ce ta utakmica da bude mnogo bolja od onog izvikanog derbija.
     (KORN, 3. decembar 2016 20:42)

    # Link komentara

  46. da je pogodio,al nije i dobili su kaznu
     (mirko, 3. decembar 2016 20:41)

    # Link komentara

  47. A najjaci su oni koji dizu Kontea u nebesa, Gvardiola je obrisao patos njime, da je De Brujne pogodio bilo bi 5-0.
    (Bane, 03. decembar 2016 20:26)

    Da je obrisao patos sa njime ne bi bilo 3:1 za Celzi! Ali statistika je irelevantna u fudbalu! Ovako je taj Konte obrisao patos sa Gvardiolom! Mislim da je to cinjenica, obzirom na rezultat!
     (teorija, 3. decembar 2016 20:38)

    # Link komentara

  48. Kako pristrasno napisana analiza...

    Kad igras u premijer ligi i igrac ti primi pas sa 50 metara i gradi te ko osmak na skolskom onda nisi zasluzo ni bod!!Super je Siti,samo prime 3 komada a inace razbijaju
    (testaverde, 3. decembar 2016 20:38)

    # Link komentara

  49. Milo mi je sto je jos jednom pukla tika taka filozofija delo Johana Krojfa
     (Kuki, 3. decembar 2016 20:37)

    # Link komentara

  50. Au, ovo je ozbiljna analiza, svaka cast!

    Jeste Gvardiola nadmudrio Kontea, ali Konte je postavio igru Celzija na nekom sasvim drugom nivou i niko trenutno sa njima ne moze. Covek je toliko energizovao ekipu, toliko su fizicki nadmocni i napaljeni, a Arsenal i Siti izgaraju u LS...

    Otkad je zaigrao u formaciji 3-4-2-1 (kako mu je uostalom igrao i Juventus i italijanska reprezentacija) jedva ekipa moze i gol da mu primi, makar mu u zadnjoj liniji bili naizgled takve rupe kao sto su Luiz i Kejhil:)

    Da se ne lazemo, ovo je bio daleko dinamicniji, uzbudljiviji i kvalitetniji mec od El Clasica, ko je gledao taj je video da Celsi trenutno igra najefikasniji i najefektniji fudbal u Evropi. Celsi je i PL poceo dobro, a onda su ga redom prasili Svonsi (remi 2:2), pa Liverpul (1:2), da bi ih na kraju Arsenal rastavio na sastavne delove (0:3). Od tada osam (8) pobeda za redom uz gol razliku 22:2! Steta sto ih nema u evropskim takmicenjima, razvalili bi sa ovakvom formom. Ili je pak dobro sto ne igraju u Evropi, jer im je samo Premijer liga na pameti. Djavo bi ga znao:)

    Pozdrav,
    (Gajetano, 3. decembar 2016 20:37)

    # Link komentara

  51. Individualni kvalitet i iskustvo presudilo.
     (jo, 3. decembar 2016 20:36)

    # Link komentara

  52. Celsi nije igrao na kontri zato sto su tako hteli vec zato sto su primorani na to, u drugom poluvremenu sam imao osecaj da gledam utakmicu Sitija i Ipsvica npr, toliko je Siti bio nadmicniji, uzivanje je gledati Siti na celu sa Gvardiolom.
     (Pjac, 3. decembar 2016 20:36)

    # Link komentara

  53. Pep je ubedljivo najbolji trener u Premijer Ligi, za sve sto gledamo od Sitija vidi se njegova ruka, dupli pasovi, stvaranje seve oko igraca, njegov fudbal je takav, igra za gol vise, odbrani manje posvecuje paznju, ima sistem ima sve, 24 sata je mislima u fudbalu, nikad ne kuka na sudije jednom recju gospodin!
     (Ja, 3. decembar 2016 20:31)

    # Link komentara

  54. Etihad, pismeni covece, zapamti vec jednom da je Etihad.
     (Milioner, 3. decembar 2016 20:30)

    # Link komentara

  55. Pa dobro Junajted je redom kod kuce igrao nereseno protiv Stouka, Barnlija, Arsenala i West Ham-a pa su od 16 bodova uzeli 4, fudbal je zato i cudo, jer iako nisi bolji na terenu mozes uzeti sva 3 boda.

    Celsi je pokazao da je prava ekipa, pre svega puna samopouzdanja, imali su svoje sanse, i iskoristili ih, sta vredi Junajtedu 36 suteva protiv Barnlija kad ne umeju da daju gol, onda dodje wba naredno kolo i zvekne im 4 komada.
     (drmr, 3. decembar 2016 20:30)

    # Link komentara

  56. A najjaci su oni koji dizu Kontea u nebesa, Gvardiola je obrisao patos njime, da je De Brujne pogodio bilo bi 5-0.
     (Bane, 3. decembar 2016 20:26)

    # Link komentara